Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 15:12   #3511
kiitty
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U/P ( ważyłam się i schudłam przez tydzień 1kg, a codziennie jem tyle samo, nie zmniejszając posiłków)

śn; jogurt naturalny 125g (musiałam zjeść bo jest ważny do dziś), 5 łyżek płatków pełnoziarnistych, 1/2 łyżeczki miodu, 4 migdały, łyżeczka słonecznika, łyżka otrębów, kilkanaście rodzynek, bakalie, kilka ringów miodowych. mało. czemu tylko 1/2 łyżeczki miodu, tylko 4 migdały, łyżeczka słonecznika?
2 śn; bułka sojowa duża, margaryna, wędlina drobiowa plasterek, rzodkiewka tu lepiej.
za 45 min; jabłko ok 150 - 200g ok fajnie, że jest owoc.
przed ob; kostka czekolady białej z m&msami czemu tylko 1 kostka?? musiała być pyszna. nie jadłam jeszce białej z m&msami
ob; 3 chochelki zupy pomidorowej zabielanej, 2 łyżki makaronu, warzywa gotowane. ładnie
2danie; 2 średnie gołąbki z mięsem mielonym woł-wiep. ryżem i kaszą (zjadłam bez kapusty) z 6 łyżkami sosu pieczarkowego ze śmietaną. mhm tu też ok.
pod; activia + otręby + jabłko i rodzynki ok, mam nadzieję, że tych rodzynek więcej niż kilka
kol; 2 jajka na miękko, 2 kromki chleba z margaryną i pomidorem, herbata/lub/ 1 jajko i 2 kromki/lub/1 jajko i 2 kromki (1 z wedlina, 2 z masłem) herbata. ok, smacznie
po; zobacze jeszcze na co bd miała ochotę. fajnie, że coś po będzie.

Między posiłkami wpadną jeszcze jakieś orzechy.
I co sądzicie??? Ocenicie??? plis!!!
p.s. teraz waze 41 kg w spodniach i bluzce, mam ok 157-158 wzrostu. Czyli muszę odjąć ok 1 kg za ubranie??? Czy jest jeszcze możliwe że odzyskam okres po roku???
j.w
to napewno nie jest jadłospis na P. sama napisałaś, że na tym chudniesz, także powinnaś zwiększyć posiłki.
p.s też mam 158cm wzrostu i ważę ok 42 kg, również staram się przytyć.
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:29   #3512
ulciaaaaaa
Przyczajenie

Moje dzisiejsze jedzenie wiem że okropne, niby mam przytyć ale jem jak śmietnik i wogóle dziś to wyszło tyle kalorii ze boje się liczyć

kawa z mlekiem
drożdżówka
płatki owsiane z mlekiem i wiśniami
babka ziemniaczana z mięsem, gotowana pieczarka
3 kromki chrupkiego pieczywa
20 ciastek kruchych z nadzieniem wiśniowym

jakoś nie mogę się powstrzymać gdy w domu jest coś słodkiego w stylu ciasteczek, drożdżówek i innych ciast, jak można zmniejszyć na nie apetyt
ulciaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:37   #3513
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulciaaaaaa Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze jedzenie wiem że okropne, niby mam przytyć ale jem jak śmietnik i wogóle dziś to wyszło tyle kalorii ze boje się liczyć

kawa z mlekiem
drożdżówka

jakoś nie mogę się powstrzymać gdy w domu jest coś słodkiego w stylu ciasteczek, drożdżówek i innych ciast, jak można zmniejszyć na nie apetyt
skoro masz przytyć, to możesz jeść słodkie, ale nie może ono zastępować normalnych posiłków. nie widzę w twoim jadłospisie pożywnego śniadania, brak owoców, warzyw. chrupkie pieczywo zamień na jakiekolwiek inne- najlepiej pełnoziarniste, grahamkę.
skoro masz przytyć, powinnaś jeść orzechy, masło, z owoców banany, winogrona. słodycze też możesz jeśc, ale jako dodatek do posiłku, czy deser.
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:57   #3514
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

kawa z mlekiem
drożdżówka

Jedz normalne posilki, to nie beda za Toba wciaz slodycze chodzic, prosta sprawa

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:57   #3515
paaatkaaa
Raczkowanie

Cytat:

kawa z mlekiem
drożdżówka

masz przytyc a nie masz zamiaru juz nic jesc od 16.30?
zrob sobie na kolacje jakies normalne kanapki czy jajecznice,
bo to jedzenie....

Dukan od 14.09 do...skutku !
paaatkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 16:48   #3516
paszka016
Raczkowanie

U :

Sn : Grahamka z serkiem topionym ziolowym , plasterkiem sopockiej , pomidorkiem , szczypiorkiem , mandarynka (300)

2sn: kromka razowca z pasztetem pomidorowym i pomidorkiem , serek wiejski 200 g ( 350)

O: pol talerz ziemniakow ;o , kotlet mielony duzy , 4 ogorki kiszone (700)

P: jogurt naturalny , jabłuszko (200)

K: kromka razowca z serkiem moj ulubiony i szczypiorkiem , pomaranczka ogromna , marchewka megaaa ( 300)

1850

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:08   #3517
lisnov
Zakorzenienie

Dzisiaj wyszlo troche gorzej, pewnie nawet przekroczylam 1500 kcal ale co tam...
I - kromka chleba razowego z ziarnami z jajkiem, plasterkiem pomidora,

pieprzem kolorowym, jabłko, pół litra kakako z mleka 0,5 %
II - paluch razowy wieloziarnisty, siedem biszkoptów okrągłych
III - dwie kromki chleba razowego z ziarnami z dwoma plasterkami polędwicy sopockiej, czterema plasterkami pomidora, pieprzem kolorowym, hebata zielona z cytryną
IV - kubek zupy pomidorowej, cztery pierogi z mięsem
V - groszek zielony, sześć pierogów, herbata zielona z cytryną i z trzema łyżęczkami syropu malinowego
VI - dwie gotowane marchewki, garść mieszanki orzechów (ziemne, włoskie)
VII - 200g serka wiejskiego
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 17:19   #3518
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
U :

Sn : Grahamka z serkiem topionym ziolowym , plasterkiem sopockiej , pomidorkiem , szczypiorkiem , mandarynka (300)

2sn: kromka razowca z pasztetem pomidorowym i pomidorkiem , serek wiejski 200 g ( 350)

K: kromka razowca z serkiem moj ulubiony i szczypiorkiem , pomaranczka ogromna , marchewka megaaa ( 300)

1850
nie zawyżaj kalorii!
brak nnkt
moze sprobojesz jesc kaszę, ryż brazowy, makaron zamiast ziemniaków?
strasznie monotonne jadłospisy masz.
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:20   #3519
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U:

ŚNIADANIE(9.00)
Kaszka manna (4 łyzki na szklanke mleka) z łyzka masła orzechowego, garść orzechow laskowych i rodzynek. Jabłko, herbata.

IIŚNIADANIE(13.00)
Jogurt wiśniowy (200g), bułka z płatkami owsianymi, pół z serkiem topionym z pieczarkami i 2 plastrami pomidora, pól z masłem plastrem szynki z indyka, 2 plasterkami wedzonego sera, 3 paskami papryki, sałatą i rzodkiewką.

OBIAD(16.30)
4 chochelki zupy pieczarkowej (zabielanej, gotowanej na skrzydelkach, z duza iloscia ziemniaczkow i pieczarek)

KOLACJA(ok.20.00)
2 kromki razowca z masłem, miseczka sałatki (jogurt naturalny, 2 jajka, pomidor, szczypiorek). Herbata z cytryna.

Prosze o ocenke
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:27   #3520
Black Cat
BAN stały

U. ( @ rozkręciła się na dobre hiphip hura..)

Śniadanie:
owsianka z nerkowcami, śliwkami suszonymi, tartym jabłkiem, pestkami słonecznika, sokiem malinowym ; na mleku 2%
II śniadanie: serek wiejski z truskawkami + wkrojone kiwi+ dwie garście orzechów włoskich + pół dużej grahamki z Osełką, zielona herbata, mała pomarańczka, ciemna pralina Lindt
Obiad: wątróbka drobiowa smażona & duszona (na oleju rzepakowym, z jabłkiem, papryką czerwoną, koprem, cebulka + ziola) ; mniej niz polowa woreczka kaszy gryczanej; porcja surówki z pekinki.
Podwieczorek: (@ dała o sobie znać.......) : duża (10cm) tarta z budyniem, wiśniami i galeretką ; 2 wafle przekładane czeko (to takie, "wysokie" z kilku warstw trójkątne, ktore kupuje sie na wagę- smak dzieciństwa ^^) ; mars delight;
kawa z mlekiem 2% (150 ml. mleka)
Kolacja: 2 kromki razowca z:
- almette ziolowym, jajkiem na twardo, rzodkiewką, szczypiorkiem i majonezem + kapka kawioru

*przerazilam sie troche tym co zjadlam na podwieczorek

prosze o ocenę

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-02-10 o 17:29
Stary 2010-02-10, 17:32   #3521
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

To może ja wrzucę moje lekkie U
Śniadanie: owsianka z 4łych płatków owsianych, 2łych otrębów pszennych, 2łych słonecznika łuskanego, jabłka z dużą ilością cynamonu na mleczku 2%
zakupki czyli 30 min spacerek
2Śniadanie: przedtreningowy: 40g makaronu pełnoziarnistego, z jajecznicą z 3białek, 1żółtka, 3 plasterków polędwicy sopockiej drobiowej
10-15min rozgrzewki, 25-30min ćwiczeń na brzuszek i talię, 25-30min ćwiczeń na biust i ramiona, 10-15min skakanki
Obiad: potreningowy: ryż brązowy pół woreczka z piersią kurczaka i pieczarkami
godzina chodzenia po Auchanie kolejne tym razem duże zakupy
Podwieczorek: łosoś wsw wymieszany z twarożkiem domowym i startym ogórkiem, na zmianę smaku kostka gorzkiej czekolady
wygłupy z dziewczynkami czyli nasz mieszkaniowy aerobik
Kolacja: twaróg chudy z papryką
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)

Edytowane przez viline1988
Czas edycji: 2010-02-10 o 17:39
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 17:42   #3522
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viline1988 Pokaż wiadomość
Śniadanie: owsianka z 4łych płatków owsianych, 2łych otrębów pszennych, 2łych słonecznika łuskanego, jabłka z dużą ilością cynamonu na mleczku 2%
2Śniadanie: przedtreningowy: 40g makaronu pełnoziarnistego, z jajecznicą z 3białek, 1żółtka, 3 plasterków polędwicy sopockiej drobiowej
10-15min rozgrzewki, 25-30min ćwiczeń na brzuszek i talię, 25-30min ćwiczeń na biust i ramiona, 10-15min skakanki
Podwieczorek: łosoś wsw wymieszany z twarożkiem domowym i startym ogórkiem, na zmianę smaku kostka gorzkiej czekolady
Jedzenie bardzo fajne, ale to co wypisujesz między posiłkami... woła o pomstę do nieba, to nawet niezdrowo wyglada fajnie że się ruszasz, ale to takie histeryczne jest dla mnie. Fajnie jesz, nie wpadaj w paranoje, prosze

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:42   #3523
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez viline1988 Pokaż wiadomość
redukcyjne dosyc.
duzo sie ruszasz wiec powinnas wiecej jesc

kolacja za mala moim zdaniem
Stary 2010-02-10, 17:50   #3524
kasia220112
Raczkowanie

Jutrzejsze u/p (możecie ocenić czy może to tak wyglądać?)
śn; jogurt naturalny 125 g (68) + 5 łyżek bran flakes'ów (85)+ łyżeczka słonecznika (30) + kilkanaście rodzynek(20)+ łyżeczka miodu(40)+łyżka otrębów(15)+ bakalie (20)+6 migdałów (36)+łyżka miodowych ringów (30) lub druga łyżka otrębów (15)= ok 350
2 śn; bułka z ziarnami słonecznika taka kwadratowa z Almy + margaryna(nie mogę przekonać się do masła), wędlina drobiowa, rzodkiewka. (ok250)
przek; jabłko ok 150-200 g (ok100)
ob; zupa; 3 chochelki + 2 łyżki węgli(makaron, ryż lub ziemniaki) warzywka gotowane (ok 150)
2 danie; 2 średnie gołąbki z sosem pieczarkowym (ok. 500 lub więcej)
pod;activia (120) z otrębami (15), jabłko(70)
kol; 2 kromki chleba + dodatki+ herbata

Zapewne zjem ok 3 pączków i faworki jeśli je tylko zrobię.
Wpadą pewnie jakieś orzechy.

P.s
Dziś po kolacji tj 10.02 wpadną mini rogaliki 7 days z czekoladą bo właśnie zakupiłam w almie.

Ocenicie ???pliss!!!
Czy dobrze policzyłam kcal???
Jutro mama kupi mleczko 1,5 %.
Odp
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:54   #3525
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajko na miękko + długa bułka z ziarnami z salami,pomidorkiem,cebulą ,majonezem
  2. kabanos + jabłko
  3. mały kotlet schabowy zapiekany w śmietanie,do tego warzywa smażone na oliwie z oliwek :por,pieczarki,cebula,czo snek,papryka czerwona(spora ilość tych warzyw) + 150g surówki wiosennej
  4. pieczarka wielka zapiekana z serem topionym,kapka keczupu,2 piwka

i jak dziś?lepiej????
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:57   #3526
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
U :

1850
Jak zwykle zawyzasz kalorie, jakosciowo slabo, po kiego grzyba tu wklejasz jadlospisy, bo na pewno nie po to, zeby Ci ktos doradzil

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
U
  1. jajko na miękko + długa bułka z ziarnami z salami,pomidorkiem,cebulą ,majonezem
  2. kabanos + jabłko
  3. mały kotlet schabowy zapiekany w śmietanie,do tego warzywa smażone na oliwie z oliwek :por,pieczarki,cebula,czo snek,papryka czerwona(spora ilość tych warzyw) + 150g surówki wiosennej

i jak dziś?lepiej????
Jak ma byc lepiej, jak to to samo co zwykle

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2010-02-10, 18:04   #3527
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
U
  2. kabanos + jabłko

i jak dziś?lepiej????
znów beznadziejnie jakościowo.
znów tylko 2 sensowne posiłki...
może zrezygnuje chociaż jednego dnia z alkoholu, na rzecz wartościowego II śniadania i kolacji ? na lepsze Ci to wyjdzie...

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
U. ( @ rozkręciła się na dobre hiphip hura..) nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę

Śniadanie:
owsianka z nerkowcami, śliwkami suszonymi, tartym jabłkiem, pestkami słonecznika, sokiem malinowym ; na mleku 2% pyszny standardzik
II śniadanie: serek wiejski z truskawkami + wkrojone kiwi+ dwie garście orzechów włoskich + pół dużej grahamki z Osełką, zielona herbata, mała pomarańczka, ciemna pralina Lindt szkoda,że tylko pół buły, ale jest ok bardzo smacznie.
Obiad: wątróbka drobiowa smażona & duszona (na oleju rzepakowym, z jabłkiem, papryką czerwoną, koprem, cebulka + ziola) ; mniej niz polowa woreczka kaszy gryczanej; porcja surówki z pekinki. ajj, pychota ! ale czemu tak mało kaszy?
a deserek
Podwieczorek: (@ dała o sobie znać.......) : duża (10cm) tarta z budyniem, wiśniami i galeretką ; 2 wafle przekładane czeko (to takie, "wysokie" z kilku warstw trójkątne, ktore kupuje sie na wagę- smak dzieciństwa ^^) ; mars delight; no, wyrównałaś sobie brak deseru fajnie, ale ja jestem zwolennikiem jedzenia słodyczy oprócz pełnowartościowych posiłków
kawa z mlekiem 2% (150 ml. mleka)
Kolacja: 2 kromki razowca z:
- almette ziolowym, jajkiem na twardo, rzodkiewką, szczypiorkiem i majonezem + kapka kawioru okk.

*przerazilam sie troche tym co zjadlam na podwieczorek

prosze o ocenę
bardzo, bardzo smacznie i luźno.
choć zawsze u Ciebie rzuca mi się w oczy malutko warzyw... może dodaj jakieś do podwieczorku ? albo marchewkę pochrup chociaż ?

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.

Edytowane przez pyskatka89
Czas edycji: 2010-02-10 o 18:10
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:04   #3528
Irish lady 28
Zadomowienie

Wyrak,ja mam takie pytanie (ale broń Boże,nie obraź się)...

czy Ty czasami nie przesadzasz?bo tak sobie czytam swój dzisiejszy jadłospis-fakt,mało owoców i NNKT,ale generalnie nie jest chyba "tak samo"..Paszki jadło (nad moim) też , jak uważam,nie woła o pomstę do nieba

sama nie wiem..może ja juz mam lekko spaczoną opinię..hm.
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:06   #3529
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Jutrzejsze u/p (możecie ocenić czy może to tak wyglądać?)
śn; jogurt naturalny 125 g (68) + 5 łyżek bran flakes'ów (85)+ łyżeczka słonecznika (30) + kilkanaście rodzynek(20)+ łyżeczka miodu(40)+łyżka otrębów(15)+ bakalie (20)+6 migdałów (36)+łyżka miodowych ringów (30) lub druga łyżka otrębów (15)= ok 350
2 śn; bułka z ziarnami słonecznika taka kwadratowa z Almy + margaryna(nie mogę przekonać się do masła), wędlina drobiowa, rzodkiewka. (ok250)
przek; jabłko ok 150-200 g (ok100)
ob; zupa; 3 chochelki + 2 łyżki węgli(makaron, ryż lub ziemniaki) warzywka gotowane (ok 150)
2 danie; 2 średnie gołąbki z sosem pieczarkowym (ok. 500 lub więcej)
pod;activia (120) z otrębami (15), jabłko(70)
kol; 2 kromki chleba + dodatki+ herbata

Zapewne zjem ok 3 pączków i faworki jeśli je tylko zrobię.
Wpadą pewnie jakieś orzechy.

P.s
Dziś po kolacji tj 10.02 wpadną mini rogaliki 7 days z czekoladą bo właśnie zakupiłam w almie.

Ocenicie ???pliss!!!
Czy dobrze policzyłam kcal???
Jutro mama kupi mleczko 1,5 %.
Odp
a po co liczysz kalorie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 18:06   #3530
Fankaus5olga
Zadomowienie

U? ;
Śn; 3 kromki razowca z masłem i;
*camembertem i rzodkiewkami
*serem pleśniowym
*twarogiem tłustym i powidłami śliwkowymi
serek wiejski z nerkowcami w miodzie,bananem i sosem toffie
2Śn; 2 tosty z powidłami sliwkowymi, kawa z kakao i mlekiem, surówka z jabłka,marchewki i cukru waniliowego
Ob; Wołowina w ciemnym sosie, kasza gryczana, parowane brokuły, kalafior i marchewka
P; duży kawał ciasta drożdżowego z kruszonką, deser Czaruś karmelowy
K (będzie); 2 kromki razowca z masłem, szynką drobiową, ogórkiem kiszonym i pomidorem

M.J & P.S forever in my heart
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:09   #3531
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak,ja mam takie pytanie (ale broń Boże,nie obraź się)...

czy Ty czasami nie przesadzasz?bo tak sobie czytam swój dzisiejszy jadłospis-fakt,mało owoców i NNKT,ale generalnie nie jest chyba "tak samo"..Paszki jadło (nad moim) też , jak uważam,nie woła o pomstę do nieba

sama nie wiem..może ja juz mam lekko spaczoną opinię..hm.
Nie, nie przesadzam - masz za malo posilkow, za male posilki, brak NNKT, za malo owocow.

Paszka z kolei zawyza wszystko jak cholera, wkleja jadlospisy po 1200-1400kcal na oko i pisze, ze to 1800 Dla mnie to niepokojacy objaw, jak ktos sobie zawyza kalorie i pozniej wychodzi, ze jest wielki bulki, ogromne jablka, mega marchewki i olbrzymie kotlety. Nie wierze w to po prostu.
Suma sumarum, to nie ja przesadzam, tylko Ty masz sporo do dopracowania, co Ci zreszta powie masa innych osob tutaj.

Stary 2010-02-10, 18:15   #3532
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Cytat:
Napisane przez upgirl Pokaż wiadomość
Jedzenie bardzo fajne, ale to co wypisujesz między posiłkami... woła o pomstę do nieba, to nawet niezdrowo wyglada fajnie że się ruszasz, ale to takie histeryczne jest dla mnie. Fajnie jesz, nie wpadaj w paranoje, prosze
Swego czasu iza-wiosenna prosiła o zaznaczanie aktywności fizycznej w jadłospisach żeby było wiadomo co i jak :P Dlatego się pojawiają pomarańczowe odnośniki :P Ale spoko ograniczę się do treningu :P
Black cat redukcyjnie bo to poredukcyjne wychodzeniowe z diety U Z tygodnia na tydzień będzie coraz więcej i coraz bardziej urozmaicono :P Kolacja mała bo jem ją o 22.00 średnio i jak ładuję w nią węgle to nie mogę spać
A tak wogle to wielkie dzieki za ocenki Wszystkie rady biorę jak najbardziej do siebie
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)

Edytowane przez viline1988
Czas edycji: 2010-02-10 o 18:41
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:27   #3533
natul
Raczkowanie

dziewczyny co znaczą te litrki U , R przy waszych jadłospisach ? bo nie ogarniam tego :P

ja dzsiaj zjadłam 6 jabłek, musiałam zrobić sobie jakieś wprowadzenie do diety, do zdrowszego jedzenia, także prosze mnie nie zlinczować :P
natul jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 18:32   #3534
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
bardzo, bardzo smacznie i luźno.
choć zawsze u Ciebie rzuca mi się w oczy malutko warzyw... może dodaj jakieś do podwieczorku ? albo marchewkę pochrup chociaż ?
dziękuje
a z tymi warzywami to np na kolacje jesli pisze "rzodkiewka" to mam namysli z 6 sztuk :P do obiadu byla miska surówki ( kapusta pekinska, pol papryki czerwonej, poł zóltej, ogórek, kukurydza, duuużo kopru ) i troche sie zapchalam ta surówką i juz nie dalam rady wiecej kaszy
a podwieczorek.. sama sie sobie dziwie, ale to chyba wpływ @.
staram sie jesc bardziej wartościowo, no ALE tak wyszlo

a ty sie nie martw tylko jedz ładnie i @ przyjdzie.
Stary 2010-02-10, 18:39   #3535
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
dziękuje
a z tymi warzywami to np na kolacje jesli pisze "rzodkiewka" to mam namysli z 6 sztuk :P do obiadu byla miska surówki ( kapusta pekinska, pol papryki czerwonej, poł zóltej, ogórek, kukurydza, duuużo kopru ) i troche sie zapchalam ta surówką i juz nie dalam rady wiecej kaszy
a podwieczorek.. sama sie sobie dziwie, ale to chyba wpływ @.
staram sie jesc bardziej wartościowo, no ALE tak wyszlo

a ty sie nie martw tylko jedz ładnie i @ przyjdzie.
jeeeju, nie przesadzaj >.<
wcale nie zjadłaś tak dużo na ten podwieczorek. ;-) rilaks nie jesteś maszyną i nie jesz ciągle idealnie i tego samego.
poza tym, pisałaś jednej z wizażanek, żeby nie liczyła kalorii a przecież sama liczysz

viline1988 fakt, prosiłam bo utrzymanie bez ruchu utrzymaniu z ruchem nie równe ^^podobnie redukcja czy przytycie...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:40   #3536
carmen4400
Zadomowienie

U/P

śn. jajecznica z 2 dużych jaj, połową cebuli, kilkoma pieczarkami, pomidorem, koperkiem i szczypiorkiem, do tego 3 kromki chleba ziarnistego z osełką; kakao
10min marszu do koleżanki
1h min marszu po centrum miasta i powrót do domu

IIśn. jabłko; 2 kromki ziarnistego z osełką, salatą, szynką wiejską i ogórkiem.

ob. miska rosołu, 2 pulpety wielkości sporego kotleta mielonego w sosie smietanowym z duuuużą ilością koperku, 4 ziemniaki, i to wszystko jeszcze zasypane koperkiem; kilka ogórków kiszonych
czekoladka z nadzieniem jakimś

p. miseczka lodów bakaliowych, cappuccino orzechowe z milki; 2 kawałki chałki z maselkiem i miodem

k: teraz sobie jem 2 zapiekanki ze zwykłego chleba z cebulką, pieczarkami, kurą gotowaną i serem, polane ketchupem i majonezem

wpadną jeszcze orzechy włoskie i pewnie jakieś ciasteczka

Edytowane przez carmen4400
Czas edycji: 2010-02-10 o 18:42
carmen4400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:45   #3537
Black Cat
BAN stały

ej.
ostatnio wlasnie nie licze przeciez
Stary 2010-02-10, 18:45   #3538
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuu
  • 2 parówki na ciepło z chrzanem i keczupem, grahamka z pastą warzywną ,jabłko
  • puszka tuńczyka wsw+jogurt naturalny ,snickers, banan
  • 2 kanapki razowca z szynką,szczypiorkiem,pomi dorkiem, spory naleśnik po węgiersku (mięsny i pikantny)
  • filet z soli w sosie czosnkowym,4 ziemniaczki z koperkiem,mizeria, surówka "żydowska" 200g
  • kotlet mielony w sosie pomidorowym,bułka jasna z masłem czosnkowym,4 kostki czekolady nadziewanej krówką
  • jajko na miękko,znowu troszkę tuńczyka w oleju (niecałe pół puszki),parówka na zimno

proszę o ocenkę...
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:49   #3539
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
ej.
ostatnio wlasnie nie licze przeciez
nie wiem, co oznacza "ostatnio", w końcu to pojęcie względne, ale bardzo niedawno widziałam Twoje posty w wątku kalorycznym. nie traktuj tego personalnie, po prostu stwierdzam fakt. spokojnie.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:50   #3540
Sherrie
Rozeznanie

P

1. owsianka na mleku 3,2% ( 4x owsiane, 2x granulowane), garsc mieszanki orzechow, jablko, cukier, cynamon, dzem malinowy, kawalek ciasta marchewkowego z masa z Danio, cappuccino ajerkoniakowe z kawa i cukrem
2. 2 kromki chleba ziarnistego z maslem, polowa makreli, papryka, ketchupem, pasek gorzkiej czeko,capucino z cukrem, jablko
3. zupa koperkowa zabielana z ryzem (talerz), pol woreczka ryzu z mieszanka chinska, pieczonym udkiem z kurczaka, kawalek "runa" (ciasto smietankowo-serowe z zelatyna, truskawkami, biszkoptami itd)
4. budyn na mleku 3,2% z zoltka, 2 lyzek maki z kakao, slonecznikiem, mandarynka gigant, kilka podjedzonych laskowych
5. jajecznica z 2 jaj, 2 kromki chleba ziarnistego z serkiem pieczarkowym, salatka z buraczkow czerwonych duzo natki pietruszki (hodowla okienna mamy)
6. 2x jablko, capucino, ok 50g slonecznika

oceni ktos?? proszeeeee
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości