|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Moje U:
Ś(10.30): Fitella bananowo-czekoladowa+ 125ml mleka2% połówka sporej grahamki z sałatą,szynką,pomidorem,r zodkiewką, ogórkiem, herbata z cytryną Cały dzień nad książkami: Przekąska: mała pomarańcz,kilka winogron 2 kawy z mlekiem IIŚ(14.00): średni banan pokrojony w kostkę, wrzucony do wiejskiego 150g suto obsypane cynamonem,ztarta kostka gorzkiej czeko, po: figa i śliwka suszone Kawa. O(17.30): 3łychy kaszy gryczanej, smażony na teflonie sznycel z indyka z pieczarkami i cebulą + miseczka wymieszanych grzybków marynowanych + kilka pokrojonych korniszonków, po : mięta. K(20.30): Z racji tego że juz późno planuję za jakieś 30min zszamać sobie omleta z dużego jaja ok 78g! dlatego jedno,smażonego na teflonie i posmarować go homo nat z cynamonem.I tu moje pytanie, czy taka kolacja podpina się pod białkową? W ciągu dnia ok1,5l wody. Hm?
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
U
proszę o ocenkę |
|
|
|
#4083 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Strasznie malutko jak na U. Plaster sera,plaster szynki. Przecież to nie posiłek. Nie lepiej położyć je sobie na kawałku chleba ? Utrzymujesz wagę, nie chudniesz na tym przypadkiem?
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Raczkowanie
|
prawie U (powoli próbuję się przełamać, chociaż nie wykluczam szybkiego powrotu do R)
1. jogurt naturalny 180g + łyżka ziołomiodu głogowego+ 2łyżki owsianych+ 1łyżka otrąb granulowanych jabłkowych+ 1łyżka musli+ 2 suszone daktyle+ 2suszone śliwki+ 3 suszone morele+ garść suszonej żurawiny+ garść rodzynek+ 2 orzechy włoskie + 4 orzechy laskowe+ garść płatków migdałowych+ cynamon; bardzo duży banan przekąska: miseczka otrąb granulowanych jabłkowych 2. miska zupy warzywnej z przyprawami i łyżką oliwy z oliwek; pomarańcza 3. pół talerza kaszy pęczak+ duża porcja tartych buraczków z cebulką+ omlet z 1 jajka z rodzynkami smażony na oliwie z o.; całość polana oliwą z o. 4. omlet z 1 jajka i płatków owsianych z rodzynkami smażony na oliwie z o. 5. cały wiejski lekki z tartym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem |
|
|
|
#4085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4086 |
|
Rozeznanie
|
utrzymanie
ocenicie??? |
|
|
|
#4087 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
U
śn. 1,5 szkl płatków kukurydzianych, garść rodzynek, 2 szkl. mleka 3,2, garść słonecznika; mandarynka IIśn. 2 duże kromy chleba kołacza posmarowane oselką, do tego 3 plastry szynki wiejskiej wędzonej, kapusta pekińska, ogórek i rzodkiewka; jabłko ob. miska rosołu z makaronem; 4 ziemniaki pieczone z karkówką; kilka plasterków boczku pieczonego razem z nimi; ogórki kiszone czekoladki kokosowe p; drożdżówka z serem; kakao k: belriso z karmelem; duża piętka świeżutkiego chleba pasterskiego posmarowana masłem orzechowym i dżemem brzoskwiniowym; jeszcze pół drożdżówki z serem herbatniki smarowane masłem orzechowym; sporo tego masła wyjedzonego tak po prostu nożem zniknęło pół słoiczka...niestety musze chyba skończyć z tym masłem orzechowym bo orzeszki ziemne nadal na mnie źle działają( na moją skórę). nie wiecie może czy są jakieś masła z innych orzechów? uwielbiam włoskie i po nich nic mi nie jest więc jesli coś pysznego z nich znacie to piszcie
|
|
|
|
#4089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
up
|
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Dziś waga wskazała 49,5 kg... jako że kryzys wagowy zażegnany, zaczynam jeść stopniowo coraz mniej, do wiosny postaram się luźno obniżyć dzienną dawkę kalorii do 2500 i na tym już pozostać. Ale luźno i bez obsesji, miejmy nadzieję I od jutra przestaję spisywać co jadłam ![]() Dzięki wszystkim za oceny moich jadłospisów, póki co żegnam się z tym wątkiem Życzę owocnego tycia, utrzymywania, chudnięcia (niepotrzebne skreślić )...
|
|
|
|
#4091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko dodalabym orzechow
|
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
Nie uwazam ze zupy sa zle, bynajmniej nic takiego nie napisalam. Jestem maniaczka zup - jak dla mnie to najlepszy obiadek taka goraca zupka
ale nawiazujac do calloksztaltu tamtego jadlospisu za duzo bylo tluszczy dlatego sie przyczepilam. Oczywiscie raz na jakis czas mozna sobie pozwolic na rosol byle nie za czesto (tak raz na 2 tyg nic by sie nie stalo a jak chudziutki gotowany na piersi to mozna oczywiscie czesciej) sorry za OT
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R :
ś: płatki owsiane 50g + serek wiejski + dżem truskawkowy, zielona herbata 2ś: 2 kanapki z chlebka pełnoziarnistego z białym serkiem homo z papryką, woda mineralna o: 100g ryżu, pierś z kurczaka, warzywa na patelnię: ziemniaki, brokuł, fasolka szparagowa, zielona herbata p: 2 jajka na twardo <bieg 30 minut> p: tuńczyk + ryż + ogórek k: 1-2 jajka na twardo Oceni ktoś?
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć czy zjedzenie 1 całgeo woreczka kaszy gryczanej do obiadu to bardzo duzo???
Kocham kasze gryczaną Tylko tak myślę czy aby nie przesadziłam ![]() ![]() Ogólnie jesten na REDUKCJI i skończyłam raz na zawsze z jakimiś dietami. Przeczytałam wszystkie rady marzeniątka i wzięłam sie za siebie. |
|
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
P
Śn; plcek owsiany z jaja z podwojnymi zoltkami, 2 lyzek platkow owsianych, 2 lyzek p jeczmiennych, 2 lyzek crunchy, po lyzce kaszy mannej, cukru, rodzynek, miezanki studenckiej; jablko, 2 lyzeczki dzemu/ kawa z cukrem mlekiem i cappuccino (800) 2 śn; 2 domowe zapiekanki: 2 kromki chleba pszenno-zytniego kazda z sosem majonezowo-musztardowo-ketchupowym z szynka, serem zoltym, pomidorem, pieczrkami, cebulka, surowka z pekinki, 3 rurki z kremem waniliowym (650) Ob; udko z kurczaka ze skora pieczone z zasmazana kapusta, sosem salsa, pol worka kaszy jeczmiennej, szklanka kwasu (zapielany, z zasmazka) D; KBW (800) PO; joggurt z otrebami granulowanymi (2 lyzki), pomarancza, garscia orzechow wloskich, ciastko zbozowe (350) K; 2 parowki w nalesnikach z zoltym serem, ogorkami, surowka z kapusty, kukurydzy, cebuli z ketchupem (600) prosze o ocene |
|
|
|
#4096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm...ja to sie nie za bardzo znam ...ale spróbuje... czytajac Twoje poprzednie jadłospisy na PPPP wydaje mi sie ze zmniejszasza porcje ..niestety a miałam taka motywacje przeglądając Twoje jedzonko...
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bardzo ładnie i KONKRETNIE szczególnie podoba mi się obiad a kolacja wygląda na megasmaczną! ^^(jako strażnik nnkt -bo po sobie wiem, że mają iście ZBAWIENNY wpływ na powrót @- proponowałabym dorzucić większą ich ilość do 1 śniadania i podwieczorku np )Ps. jak waga?
Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-02-23 o 08:58 |
|
|
|
|
#4098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________________________ ______________Cytat:
_________________________ ______________ Cytat:
_____________ wszystko jw.
|
|
#4099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wielkie !! Naprawdę gratuluję przełamania się i przejścia na normalność
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
R
śn: owsianka ( szklanka mleka, 4 łyżki płatków owsianych, 3 suszone morele, łyżka otrąb, łyżka pestek dyni) + jabłko 2śn: 2 kromki razowego ( jedna z białym serem, druga z szynką z indyka, z pmidorem, ogórkiem i kawałkiem papryki) o: jajecznica na teflonie z 2 jaj, kilka plasterków szynki, sałatka (pekińska, pomidor, ogórek, papryka) (miało być coś innego - kurczak z ryżem zamiast jajecznicy ale plany się pokrzyzowaly)p: makrelka i jakiś ogórek, orzeszki k: serek wiejski z rzodkiewkami i szczypiorkiem ![]() Proszę o ocenkę
|
|
|
|
#4101 |
|
Raczkowanie
|
R:
I. Placki owsiane (z pięciu łyżek i jajka) z gruszką, jogo naturalnym i cynamonem, kawa z mlekiem. II. Filet z dorsza gotowany, mieszanka warzyw na patelnię z oliwą z oliwek, garść makaronu razowego. IV. Serek wiejski z orzechami laskowymi i przyprawą piernikową, kawa z mlekiem. V. Kromka razowca z dwoma plastrami wędliny sojowej, sałatą i ogórkiem kiszonym. Poproszę o ocenę
|
#4102 |
|
Raczkowanie
|
no dobra, ostatnio nie, ale moze tym razem ktoś oceni
![]() moje nie wiem co, ale wygląda na to,że U (koperkowe U )śniadanie: 3 łyżki owsianych,2 ł.otrebów żurawinowych, garsc zdrowego błonnika, łycha homo, kubeczek maślanki, 2 jabłka, garsc migdałów 2 śniad./1 obiad?(porą sniadania,treści obiadowej) : -sałatka z 2 pomidorów, 2 ogórków kwaszonych, oliwek czarnych,łycha jogurtu nat. i homo + wołowina -zupa kalafiorowo-brokułowo-koperkowa ( z ziemniakami,marchewką i porem) obiad: mizeria z koperkiem ![]() :s lina: 2 łychy purree i filet z kurczaka (na parze)-znow zupa jak wcześniej ![]() podw.: (nie wiem czy wcisne,jakoś ciezko zawsze mi wchodzą) pewnie omlet z 1 jajka z mąką pp + wiśnie w żelu i homo kolacja: twarożek + sałatka owocowa wieczorem nieduzo, bo ostatnio przedwiośnie mnie męczy i o 23 juz spie ![]() proszę o ocenkę
|
|
|
|
#4103 | ||
|
♥
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Witm Kobietki
![]() Dzisiaj juz moj drugi jadlospis, mozecie rzucic okiem i ocenic? REDUKCJA I Sniadanie: miseczka owsianki z 6 orzechami włoskimi i 2 morelami + pol bulki z masłem i plastrem szynki i pomidorem z cebula, plus pol pomidora. II Sniadanie: orzeszki nerkowca ok. 100g plus grejfrut Obiad: warzywa na patelnie uduszone na lyzce oliwy z oliwek, 1,5 lyzki kaszy jaglanej, papryka czerwona i losos w paniece (wiem, znowu panierka, ale zostalo mi jeszcze kilka filetow w panierce) Kolacja: omlet z serkiem homogenizowanym waniliowym. i jak?
|
|
|
|
#4106 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wsjo jest![]() Cytat:
Cytat:
reszta jw, widzę oznaki "luzu" i zaczyna mi się to podobać![]() Cytat:
masz u mnie dużego plusa![]() Cytat:
dodaj więcej nnkt bo @ sam nie przyjdzie![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||||
|
|
|
#4107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz przytyc wiec jedzenia do woli
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poweidzcie tylko czy omlet z serkiem homogenizowanym waniliowym jest dopuszczalny na redukcji??
|
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
Moje Uuuuu:
Śniadanie: owsianka z 4łych płatków owsianych, 2 łych otrębów pszennych, po łyżce słonecznika i zmielonych orzechów, łyżeczką Inki na mleczku 2% 2Śniadanie: duża graham z całym twarożkiem domowym i szczypiorkiem 40 min cudownego spacerku w słoneczku Obiad: 2 kotlety z kalafiora (pierwszy raz robiłam pycha ), ryż brązowy i surówka jesienna (kapusta, marchewka, por, papryka z przyprawami)Podwieczorek: sałatka jajeczna: 2-jajka na twardo, 2-3łychy groszku, 2-3 ogóreczki kiszone, ketchup mieszkaniowy aerobik czyli wygłupy przy muzyce Kolacja: twaróg chudy pół kostki z orzeszkami i cynamonem
|
#4110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie chcę się narzucać, ale mój jadłospis gdzieś umknął na poprzedniej stronie, dorzucę jeszcze dzisiejszy: I: 3 łyżki owsianych, do tego 2 łyżeczki dżemu, spora garść bakalii, 100g wiejskiego, kawa z mlekiem II: banan (uczelnia) III: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, 2 chochelki czegoś a'la gulasz z filetu z kurczaka, ogórek kiszony IV: szklanka maślanki1,5%, małe jabłko V: (będzie) 1/2 lub cała grahamka z masłem, 100g twarogu wymieszane z 100g jogurtu (119kcal/100g) potem może wpadnie kakao z miodem nie wiem, czy waga w końcu ruszy, bo od miesiąca jem więcej, a na wadze jest tylko 0,5 kg na plus(startowałam z 39kg/172). Czy warto jeść na siłę więcej, czy poczekać, aż może apetyt sam wróci?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

dlatego jedno,smażonego na teflonie i posmarować go homo nat z cynamonem.

Strasznie malutko jak na U. Plaster sera,plaster szynki. Przecież to nie posiłek. Nie lepiej położyć je sobie na kawałku chleba ? Utrzymujesz wagę, nie chudniesz na tym przypadkiem?

Twój wybór
a miałam taka motywacje przeglądając Twoje jedzonko...