|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Moje U:
Ś(10.30): Fitella bananowo-czekoladowa+ 125ml mleka2% połówka sporej grahamki z sałatą,szynką,pomidorem,r zodkiewką, ogórkiem, herbata z cytryną Cały dzień nad książkami: Przekąska: mała pomarańcz,kilka winogron 2 kawy z mlekiem IIŚ(14.00): średni banan pokrojony w kostkę, wrzucony do wiejskiego 150g suto obsypane cynamonem,ztarta kostka gorzkiej czeko, po: figa i śliwka suszone Kawa. O(17.30): 3łychy kaszy gryczanej, smażony na teflonie sznycel z indyka z pieczarkami i cebulą + miseczka wymieszanych grzybków marynowanych + kilka pokrojonych korniszonków, po : mięta. K(20.30): Z racji tego że juz późno planuję za jakieś 30min zszamać sobie omleta z dużego jaja ok 78g! ![]() I tu moje pytanie, czy taka kolacja podpina się pod białkową? W ciągu dnia ok1,5l wody. Hm?
![]() |
#4082 |
Zadomowienie
|
U
proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Raczkowanie
|
prawie U (powoli próbuję się przełamać, chociaż nie wykluczam szybkiego powrotu do R)
1. jogurt naturalny 180g + łyżka ziołomiodu głogowego+ 2łyżki owsianych+ 1łyżka otrąb granulowanych jabłkowych+ 1łyżka musli+ 2 suszone daktyle+ 2suszone śliwki+ 3 suszone morele+ garść suszonej żurawiny+ garść rodzynek+ 2 orzechy włoskie + 4 orzechy laskowe+ garść płatków migdałowych+ cynamon; bardzo duży banan przekąska: miseczka otrąb granulowanych jabłkowych 2. miska zupy warzywnej z przyprawami i łyżką oliwy z oliwek; pomarańcza 3. pół talerza kaszy pęczak+ duża porcja tartych buraczków z cebulką+ omlet z 1 jajka z rodzynkami smażony na oliwie z o.; całość polana oliwą z o. 4. omlet z 1 jajka i płatków owsianych z rodzynkami smażony na oliwie z o. 5. cały wiejski lekki z tartym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Rozeznanie
|
utrzymanie
ocenicie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zadomowienie
|
U
śn. 1,5 szkl płatków kukurydzianych, garść rodzynek, 2 szkl. mleka 3,2, garść słonecznika; mandarynka IIśn. 2 duże kromy chleba kołacza posmarowane oselką, do tego 3 plastry szynki wiejskiej wędzonej, kapusta pekińska, ogórek i rzodkiewka; jabłko ob. miska rosołu z makaronem; 4 ziemniaki pieczone z karkówką; kilka plasterków boczku pieczonego razem z nimi; ogórki kiszone czekoladki kokosowe p; drożdżówka z serem; kakao k: belriso z karmelem; duża piętka świeżutkiego chleba pasterskiego posmarowana masłem orzechowym i dżemem brzoskwiniowym; jeszcze pół drożdżówki z serem herbatniki smarowane masłem orzechowym; sporo tego masła wyjedzonego tak po prostu nożem ![]() niestety musze chyba skończyć z tym masłem orzechowym bo orzeszki ziemne nadal na mnie źle działają( na moją skórę). nie wiecie może czy są jakieś masła z innych orzechów? uwielbiam włoskie i po nich nic mi nie jest więc jesli coś pysznego z nich znacie to piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up ![]()
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Dziś waga wskazała 49,5 kg... jako że kryzys wagowy zażegnany, zaczynam jeść stopniowo coraz mniej, do wiosny postaram się luźno obniżyć dzienną dawkę kalorii do 2500 i na tym już pozostać. Ale luźno i bez obsesji, miejmy nadzieję ![]() ![]() Dzięki wszystkim za oceny moich jadłospisów, póki co żegnam się z tym wątkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 |
Raczkowanie
|
Nie uwazam ze zupy sa zle, bynajmniej nic takiego nie napisalam. Jestem maniaczka zup - jak dla mnie to najlepszy obiadek taka goraca zupka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R :
ś: płatki owsiane 50g + serek wiejski + dżem truskawkowy, zielona herbata 2ś: 2 kanapki z chlebka pełnoziarnistego z białym serkiem homo z papryką, woda mineralna o: 100g ryżu, pierś z kurczaka, warzywa na patelnię: ziemniaki, brokuł, fasolka szparagowa, zielona herbata p: 2 jajka na twardo <bieg 30 minut> p: tuńczyk + ryż + ogórek k: 1-2 jajka na twardo Oceni ktoś?
#4094 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć czy zjedzenie 1 całgeo woreczka kaszy gryczanej do obiadu to bardzo duzo???
Kocham kasze gryczaną ![]() Tylko tak myślę czy aby nie przesadziłam ![]() ![]() Ogólnie jesten na REDUKCJI i skończyłam raz na zawsze z jakimiś dietami. Przeczytałam wszystkie rady marzeniątka i wzięłam sie za siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Rozeznanie
|
P
Śn; plcek owsiany z jaja z podwojnymi zoltkami, 2 lyzek platkow owsianych, 2 lyzek p jeczmiennych, 2 lyzek crunchy, po lyzce kaszy mannej, cukru, rodzynek, miezanki studenckiej; jablko, 2 lyzeczki dzemu/ kawa z cukrem mlekiem i cappuccino (800) 2 śn; 2 domowe zapiekanki: 2 kromki chleba pszenno-zytniego kazda z sosem majonezowo-musztardowo-ketchupowym z szynka, serem zoltym, pomidorem, pieczrkami, cebulka, surowka z pekinki, 3 rurki z kremem waniliowym (650) Ob; udko z kurczaka ze skora pieczone z zasmazana kapusta, sosem salsa, pol worka kaszy jeczmiennej, szklanka kwasu (zapielany, z zasmazka) D; KBW (800) PO; joggurt z otrebami granulowanymi (2 lyzki), pomarancza, garscia orzechow wloskich, ciastko zbozowe (350) K; 2 parowki w nalesnikach z zoltym serem, ogorkami, surowka z kapusty, kukurydzy, cebuli z ketchupem (600) prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm...ja to sie nie za bardzo znam ...ale spróbuje... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
BAN stały
|
Cytat:
bardzo ładnie i KONKRETNIE ![]() (jako strażnik nnkt -bo po sobie wiem, że mają iście ZBAWIENNY wpływ na powrót @- proponowałabym dorzucić większą ich ilość do 1 śniadania i podwieczorku np ![]() Ps. jak waga? ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-02-23 o 07:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
_________________________ ______________ Cytat:
_____________ wszystko jw.
![]() |
#4099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wielkie ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
R
śn: owsianka ( szklanka mleka, 4 łyżki płatków owsianych, 3 suszone morele, łyżka otrąb, łyżka pestek dyni) + jabłko 2śn: 2 kromki razowego ( jedna z białym serem, druga z szynką z indyka, z pmidorem, ogórkiem i kawałkiem papryki) o: jajecznica na teflonie z 2 jaj, kilka plasterków szynki, sałatka (pekińska, pomidor, ogórek, papryka) (miało być coś innego - kurczak z ryżem zamiast jajecznicy ![]() p: makrelka i jakiś ogórek, orzeszki k: serek wiejski z rzodkiewkami i szczypiorkiem ![]() Proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Raczkowanie
|
R:
I. Placki owsiane (z pięciu łyżek i jajka) z gruszką, jogo naturalnym i cynamonem, kawa z mlekiem. II. Filet z dorsza gotowany, mieszanka warzyw na patelnię z oliwą z oliwek, garść makaronu razowego. IV. Serek wiejski z orzechami laskowymi i przyprawą piernikową, kawa z mlekiem. V. Kromka razowca z dwoma plastrami wędliny sojowej, sałatą i ogórkiem kiszonym. Poproszę o ocenę ![]()
#4102 |
Raczkowanie
|
no dobra, ostatnio nie, ale moze tym razem ktoś oceni
![]() moje nie wiem co, ale wygląda na to,że U (koperkowe U ![]() śniadanie: 3 łyżki owsianych,2 ł.otrebów żurawinowych, garsc zdrowego błonnika, łycha homo, kubeczek maślanki, 2 jabłka, garsc migdałów 2 śniad./1 obiad?(porą sniadania,treści obiadowej) ![]() -sałatka z 2 pomidorów, 2 ogórków kwaszonych, oliwek czarnych,łycha jogurtu nat. i homo + wołowina -zupa kalafiorowo-brokułowo-koperkowa ( z ziemniakami,marchewką i porem) ![]() obiad: mizeria z koperkiem ![]() ![]() -znow zupa jak wcześniej ![]() podw.: (nie wiem czy wcisne,jakoś ciezko zawsze mi wchodzą) pewnie omlet z 1 jajka z mąką pp + wiśnie w żelu i homo kolacja: twarożek + sałatka owocowa wieczorem nieduzo, bo ostatnio przedwiośnie mnie męczy i o 23 juz spie ![]() proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | ||
♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4105 |
Raczkowanie
|
Witm Kobietki
![]() Dzisiaj juz moj drugi jadlospis, mozecie rzucic okiem i ocenic? REDUKCJA I Sniadanie: miseczka owsianki z 6 orzechami włoskimi i 2 morelami + pol bulki z masłem i plastrem szynki i pomidorem z cebula, plus pol pomidora. II Sniadanie: orzeszki nerkowca ok. 100g plus grejfrut Obiad: warzywa na patelnie uduszone na lyzce oliwy z oliwek, 1,5 lyzki kaszy jaglanej, papryka czerwona i losos w paniece (wiem, znowu panierka, ale zostalo mi jeszcze kilka filetow w panierce) Kolacja: omlet z serkiem homogenizowanym waniliowym. i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz przytyc wiec jedzenia do woli ![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4108 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poweidzcie tylko czy omlet z serkiem homogenizowanym waniliowym jest dopuszczalny na redukcji??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Raczkowanie
|
Moje Uuuuu:
Śniadanie: owsianka z 4łych płatków owsianych, 2 łych otrębów pszennych, po łyżce słonecznika i zmielonych orzechów, łyżeczką Inki na mleczku 2% 2Śniadanie: duża graham z całym twarożkiem domowym i szczypiorkiem 40 min cudownego spacerku w słoneczku Obiad: 2 kotlety z kalafiora (pierwszy raz robiłam pycha ![]() Podwieczorek: sałatka jajeczna: 2-jajka na twardo, 2-3łychy groszku, 2-3 ogóreczki kiszone, ketchup mieszkaniowy aerobik czyli wygłupy przy muzyce Kolacja: twaróg chudy pół kostki z orzeszkami i cynamonem
#4110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie chcę się narzucać, ale mój jadłospis gdzieś umknął na poprzedniej stronie, dorzucę jeszcze dzisiejszy: I: 3 łyżki owsianych, do tego 2 łyżeczki dżemu, spora garść bakalii, 100g wiejskiego, kawa z mlekiem II: banan (uczelnia) III: 1/2 woreczka kaszy gryczanej, 2 chochelki czegoś a'la gulasz z filetu z kurczaka, ogórek kiszony IV: szklanka maślanki1,5%, małe jabłko V: (będzie) 1/2 lub cała grahamka z masłem, 100g twarogu wymieszane z 100g jogurtu (119kcal/100g) potem może wpadnie kakao z miodem nie wiem, czy waga w końcu ruszy, bo od miesiąca jem więcej, a na wadze jest tylko 0,5 kg na plus(startowałam z 39kg/172). Czy warto jeść na siłę więcej, czy poczekać, aż może apetyt sam wróci?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.