|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
![]() Może ja też sie na nie skuszę..bo mam owsiane i nie mam co z nimi zrobić. Za owsianką na śniadanie jednak nie przepadam ![]() No wiem ze lubisz węgle- na szczęście ![]()
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę, nie da się. U mnie w firmie nie ma czegoś takiego jak się wymiksować z czegoś...nie ma nawet czegoś takiego jak 'swoje prywatne życie'. Nikogo to nie obchodzi... masakra. Dlatego moje dni w tej firmie są już policzone....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko wiem, że możesz mieć przykre konsekwencje później, ale z drugiej strony przecież za coś takiego nie zwolnią Cię, może więcej asertywności musisz wykazać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że by się dało. Bo nikt cię nie może zmusić przecież. To pewnie kwestia przyzwyczajenia szefa do tego. U mnie np. są osoby, do których się dzwoni po południu, które się wysyła na jakieś wyjazdy gdzieś i generalnie, które siedzą i pracują, ile trzeba. Ja do takich nie należę. Generalnie robię swoje w godzinach pracy, później mnie nie ma. Mam swoje sprawy i swoje prywatne życie. Staram się nawet nie odbierać telefonu. Oczywiście wiadomo, że się zdarzają sytuacje awaryjne i wtedy można się ze mną bez problemu dogadać, ale w zamian oczekuję też elastyczności i tak np. odbieram nadgodziny, wychodzę wcześniej, albo w trakcie dnia jadę coś sobie prywatnie załatwić czy do lekarza bez urlopów i zgłaszania, że mnie nie ma. Moim zdaniem trzeba uczyć szefa od początku, że praca to "tylko" praca a pracownik nie jest służbą czy niewolnikiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze dodam
![]() Zauważyłam że aktualnie panuje moda na ta dietę protalową. W necie można znaleźć same ohy i ahy na jej temat...ale na stronach jej poświęconej. Wystarczy wejść na jakąkolwiek stronę poświęconą zdrowiu ...gdzie czytamy http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...okiem-eksperta
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo posypuję otrębami sałatki, mieszam je z ziarnami słonecznika czy dyni - nie czuć ich tak w smaku, a swoje robią. Zresztą otręby to węgle, więc nie musisz ich jeść nie wiadomo ile dziennie, trochę wystarczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuuuh, z takim nastawieniem w mojej firmie nikt by się długo nie utrzymał. ![]() I nie zrozumcie mnie źle - nie czuję się ani wykorzystywana ani przymuszana, ale przez ostatnii rok na rynku pracy duuzo się zmieniło i dopóki nie będe miała niewiadomo jak wyrobionej renomy w swojej branży, to w życiu nie wyjdę z pracy załatwiać swoje prywatne sprawy, w głowie mi się nie mieści. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się to w głowie mieści, zwłaszcza, że nie pracuję w fabryce przy taśmie, więc jak wyjdę na pół godziny czy godzinę, produkcja się nie zmniejszy. Za to nieraz bardziej się mobilizuję, żeby coś skończyć i jakoś się kręci. Wiadomo, że nie wychodzę w okresie największego zamieszania, tylko wtedy, gdy jest luźniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak już jest dziecko to wszystkie bariery się burzy, tez kiedyś sobie nie wyobrażałam wyjść z pracy coś załatwić, kilka telefonów z przedszkola- że mały chory, wymiotuje, czy gorączka - rzucasz wszystko i wybiegasz. Nie patrzysz, nie dokończyłam, w ciągu 5 minu wybiegasz z firmy- jestem pewna że z każdej firmy i każda z nas tak zrobi ![]() Dziecko wspaniale ustawia priorytety, dużo mnie to nauczyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-06-09 o 14:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
Mój szef jest dośc wyrozumiały, ale zgłaszam mu każde wyjście. Szczególnie zdarza mi się wyskoczyć w czasie sesji , bo studiuję dziennie i egzaminy mam o takich a nie innych godzinach. Ale to jest tak, że nie ma mnie 2-4 godziny i wracam, a potem najczęściej nadrabiam ten czas, żeby się w systemie wszystko zgadzało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Protal to Dukan właśnie - ta dieta, na której są teraz wszyscy Acha, kupiłam wczoraj ten szampon i odżywkę, co L_V polecała, mam nadzieję, że mi się włosy trochę rozjaśnią |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać czy dobre są dla Ciebie te produkty do włosów. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() zmęczona jestem. Własnie wróciłam z warszawy. Cytat:
![]() Butter współczuje bardzo z ta pracą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam sprzyjające warunki...po 1) dotarła pensja po 2) szampon mi sie skończył po 3) Rossmana mam koło biura
![]() ![]()
#4459 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co u Was dziś na obiad? Ja chyba zrobię kalafiora i jajo ;-)
Ale wczoraj miałam pyszny obiad ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
brzmi smacznie
![]() ja dziś jadłam w Ikei ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Rozeznanie
|
ad. farbowania włosów w ciąży - słyszałam, że szkodliwe są farby zawierające amoniak.są też farby przygotowane specjalnie dla kobiet w ciąży
![]() Wybrałam w końcu szkołę tańca - czekam tylko na rozpoczęcie nowego kursu ![]()
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się farbuje od jakiegos czasu farba bez amoniaku tzn robi to TZ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||||||
Zakorzenienie
|
Wywiało mnie o 12 do końca dnia do instalatorów w innym mieście, więc Was nie czytałam.
Cytat:
![]() Balsamu w Rossmannie nie znalazłam, być może źle szukałam - mam balsam z Johnsona Holiday Skin, kiedyś T. mi przyniósł zapas, ale nie jest zbyt fajny. Mam jeszcze samoopalacz Sun Ozon z Rossmanna właśnie i jest bardzo fajny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...oopalajace.htm Mój ma nieco inne opakowanie. Tylko czy ja to cholerstwo mogę stosować w moim stanie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja robiłam też parę razy z serkiem greckim light, kupowałam go w Auchan. Otręby są bardzo zdrowe, zwłaszcza owsiane, a takie placki możesz nawet zrobić bez tłuszczu - da się, choć ja preferuję jednak na oleju ![]() Cytat:
![]() Dziś szef zabrał mnie i kumpla na obiad do nowej chińskiej knajpy - jo-jo murowane, jadłam smażony ryż ![]() Byłam w Rossmannie i kupiłam sobie ten szampon, o którym pisałyście ![]() ![]() Idę wywiesić pranie. Zauważyłam, że utrzymanie porządku w domu przerasta mnie, jakkolwiek dziwnie to zabrzmi. Co chwilę jest syf, mimo sprzątania w tych samych miejscach, np. kuchni, nie wspominając już o czynnościach dodatkowych, jak np. wyprasowanie czegoś, zrobienie porządku w szafie. Wygląda to tak, że musiałabym po pracy zabrać się za sprzątanie, żeby potem po prostu wykąpać się i iść spać ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wklejam opis: "Zagubione, błędne spojrzenie, opuszczona głowa, zgarbione plecy, smutek i przygnębienie ... A może raczej RADOŚĆ i CHĘĆ życia, szczery UŚMIECH, pewność siebie i wszędzie na około panowie wodzący za Tobą wzrokiem ![]() Poprzez naukę kombinacji tańców latino, od podstaw poprzez najprzeróżniejsze ćwiczenia, po złożone choreografie łączące różne techniki tańca sprawimy, by ewoluwoały nie tylko Wasze umiejętności taneczne, ale także Wasze ciała i umysły!" Aktualnie trwają zajęcia, więc pewnie dopiero za miesiąc będzie kolejny kurs. Nie mogę się doczekać! Tylko na stronie jest napisane, że w przypadku zajęć trwających 1 h uczestnik MS wpisuję się na listę jednokrotnie, jeśli zajęcia trwają 2 h- dwukrotnie ( domyślam sie, że jest tak jak u mnie w fc, że jesli idę na 2 h, to wpisuję się na listę w dniu w którym byłam i na dzień w którym nie będę) tylko, że te zajęcia trwają 1,5 h więc? ![]()
The future starts today, not tomorrow. Edytowane przez novocaine870 Czas edycji: 2010-06-09 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas tez.Az ciężko oddychać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę spać ![]() ![]()
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Novo super z tym kursem.
padam. Pół nocy nie spałam przez zapchany nos ![]() Wczoraj mąz mi zrobił niespodziankę. Wrócił z pracy i mówi : szykuj się, jedziemy do galerii kupic ci torebkę. Ja taka zdziwiona , a on mówi : tę która ci się tak podobała - pokazywalam mu w avanti ![]() ![]() Ja dzis się z domu nie ruszam. Nie dośc, ze na dworzu upał i nie ma czym oddychac to ja mam jeszcze zapchany nos i tylko buzią oddycham. Masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
cześć
Dziś pracujemy tylko do 14 i wyjazd. Pogoda sprzyjająca, więc się cieszę, oby tylko za dużo nie padało |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pogoda do końca tyg ma byc taka upalna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Mój brat tez dzis na spływ pojechał
![]() Był mąż kupił mi w aptece sudafed i otrywin abym jakoś sobie ten nos odetkała, bo stwierdził, że inaczej to mu się dzis udusze ![]() ![]() a ja mam dziś ogromna ochote na śledzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.