|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Ooo, no to super. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej i nie będziesz się martwiła tak
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
|
|
|
|
#363 |
|
Ola-Unhola
|
Kurcze, Dziewczyny. Czym usunąć kamień z muszli w kiblu?
Tam gdzie woda stoi mam całe ujście brązowe, kurde jak w szalecie miejskim.... Myję codziennie domestosem, na noc wrzucam tabletki takie specjalne i cholera i się taka zrobiła....
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam w domu cif (koloru różowego) bardzo sobie go chwalę ale nie mam takiego kamienia, żeby powiedzieć że jest tak samo skuteczny. |
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra laski, to moje sukienki, sorki ze na wieszakach a nie na mnie, ale nie chce mi sie ich prasować, ubierać się itd. zdjecia robione komórką, bo po aparatem tez mi sie nie chciało
![]() Pierwsza zwykła princeska jest z camaieu, kolorek taki zgaszony brąz/ciemny beż coś takiego. a druga bezfirmowa, czarna, wiązana na szyji. mam jeszcze jedną ale w niej juz wszystkie swieta oblatałam, tylko musze ją znaleźć ![]() buty mam z zary nudowe, ktorą założyc do tych butów? jaki żakiet czy bolerko krótkie jakies? w jakim kolorze? dodam ze bolerka nie mam, musialabym kupic a żakiet w miare się nadający mam tylko w kolorze białym... ehh uboga ta moja szafa ostatnio. |
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i zauważyłam, że jak stosuję domestos to też mi kamień się robi, wolę harpic ale on chyba droższy.
|
|
|
|
#367 | |||
|
Zakorzenienie
|
anula, bo tak działają mechanizmy immunologiczne - pierwszy kontakt z alergenem (pierwszy raz zjadła) i wtedy wytwarzają się przeciwciała, które stymulują reakcję dopiero przy drugim kontakcie z tym samym alergenem
podobnie działa konflikt serologiczny (przy pierwszym dziecku jest ok, ale jak się nie poda odpowiednich immunoglobulin to drugie zostanie potraktowane jako alergen i jego krwinki będą zwalczane-choroba hemolityczna) Cytat:
Cytat:
)takze też chętnie posłucham jakiejś rady ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- no właśnie jak mam wrażenie, że ta emalia się zmienia pod wpływam tych specyfików i jest gorzej
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
Znow zaniedbałam Wizaz ale naprawde nie mam czasu siedziec przed kompem. Wczoraj od 8 do 11 miałam jazde, pozniej pojechałam na działke troche posprzatac a dodatkowo pogoda mnie optymistycznie nie nastrajała. ![]() Dzisiaj tez od 8 do 12 jazda, pozniej wybieram sie z Kuba do bajkowej sali, dzwoniła znajoma czy idziemy. Kubie ostatnio sie bardzo podobało, (chyba Wam nie pokazywałam zdjęć?), był wszystkim bardzo zainteresowany i godzinka bardzo szybko zleciała. Ale dzisiaj sie popłakałam... Kuba został z moja mama. Podobno ładnie sie bawił, chodził z garnkami, durszlakiem i w nie stukał. I potknał sie, uderzajac czółkiem w futryne drzwi. Siniaka ma nieziemskiego Wielki guz mu wyskoczył i zaczyna siniec. Wiem, ze jeszcze nie jednego guza bedzie miał ale tak mi go było szkoda Jak wrociłam do domu to słodko sobie spał, spojrzałam na twarzyczke a tam taki guz ![]() Co mozna zastosowac na siniaki u takich małych dzieci? Gdzies czytałam, ze masc z arniki? Ktos cos wie na ten temat?? To były takie malenkie drobne czerwone krosteczki i lekko szorstkie. Truskawki odstawilismy zupełnie i wysypka znika. Juz prawie jej nie widac. Cytat:
Cytat:
Probowałam dawac mu butelka ale on od razu wyczuwa, ze to nie herbatka i pluje. Dajemy cały czas Nan 3 ale do tego dosypuje kaszki i zjada łyzeczka. Kupiłam ostatnio mleko Nan Junior o smaku waniliowych i za kilka dni jak skonczy sie Nan 3 bede juz wprowadzała Juniora. Mam cicha nadzieje, ze moze posmakuje mu ta wanilia (lub miod) i zechce normalnie pic. Na opakowaniu tego mleka napisane jest, ze dzieci po 1-roku powinny oprocz kaszek, zupek, deserkow wypijac 2* po 210 ml mleka. Ale u nas poki co to niemozliwe. ![]() Lece oglądać
|
|
|
#369 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczytam później o tych butkach, a polecają je? Cytat:
Wieczorem obejrzę new albumik. Cytat:
Doczytałam, że już oki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe czy w przyszłości o Kubulka też będzie zazdrosna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
--- Miramej chyba dzisiaj jest u ortopedy z Kubą ![]() Cytat:
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-06-15 o 13:09 |
|||||||||
|
|
|
#370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dawałam kilka razy naturalny z Danona a tak to czesciej zjada Danio lub Danonka.
|
|
|
#371 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super Cytat:
no też się zastanawiam co z nią ![]() Dorosły chyba by się wsciekł jak wszytsko swędzi a co dopiero taki maluch ![]() Cytat:
Mi kiedyś domestos pomógł, ale ten taki specjalny przeciwko kamieniowi, taki masz? A może kup odkamieniacz, taki jak do czajników, rozpuść w gorącej wodzie i wlej? Niech postoi przez noc, może pomoże... Cytat:
a nie odwrotnie ![]() Cytat:
strasznie wam Kochane dziękuje za szybka pomoc...jak to dobrze jest mieć na kogo liczyć ![]() Jak pojadę po receptę na mleko to poproszę, żeby mi wypisała na ten zyrtec receptę, kupie i niech leży w domu
|
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cass a masz juz wyznaczony termin egzaminu? Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-06-15 o 13:25 |
||
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, ale szalejesz z tymi jazdami
![]() wczoraj myślałam o Tobie, bo była u nas Pani z Elmexu i zamówiłam Tomusiowi pastę od pierwszego ząbka, a ma fluor ![]() jak przyjdzie to spróbujemy i zdam relację jak moje wrażenia, bo wywody Pani mnie póki co nie przekonały Cass, nie jest mi łatwo, ale pracować muszę
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-15 o 13:26 |
|
|
|
#374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie nie ![]() biedny Kubasek...najlepiej od razy coś zimnego przykładać Cytat:
Też się jeszcze nie wgłębiałam, czytałam tylko gdzieś że fajne i ze polecają dla początkujących chodziarzy, ale nie szukałam konkretnych opinii. Martynka cała od czoła po pięty. Dam jej jeszcze popołudniu raz wapno, byłam teraz zerkać i widzę, że na nóżkach też schodzi Każdą z nas to niestety wcześniej czy później czeka, mało które dziecko bezboleśnie zaczyna swoją przygodę z przedszkolem...
|
|
#375 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My juz chyba przerzucamy sie na dobre na 5 bo 4 robia sie za ciasne ![]() Cytat:
Mamy juz 10 ząbków ![]() Cytat:
Na koniec musiałam i tak dac słoiczek bo tym sie nie najadł. Ale jak gotuje zupke i zmiksuje ją to zjada cały duzo słoik i nie grymasi. Cytat:
Pochwale sie co Kuba dostanie od mojego brata na urodzinki ![]() Taki sterowany samochów na akumulator. ![]() Juz sie nie moge doczekac reakcji Kuby jak do niego wsiadzie. Mały ostatnio bardzo polubił auta, TŻ codziennie jak wraca do domu siada z Kuba za kierownice a on taki podekscytowany siedzi i kręci kierownica. Cos tam przyciska, zmienia kierunki...usmiac sie mozna. ![]() W domu ma kilka samochodow to ostatnio jego ulubiona zabawka. Bierze je i z nimi chodzi, i cały czas mowi bruuum. W tej chwili inne zabawki moga nie istniec tylko samochody i ksiazeczki. Cytat:
Juz zaczyna rozumiec i dlatego robi sie zazdrosna... to takie słodkie Cytat:
Nie wiem co wiecej mozna dac, ale mam znajoma ktorej dziecko jest mega alergikiem i czesto ma wysypke wiec moze ona cos poleci Zapytam.
|
|
|
#376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no..poważna sprawa, to już połowa szczęki ![]() super to autko, synek kuzyna ma podobne, bardzo fajna sprawa dzięki
|
|
#377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mi szkoda Kubusia... Dzisiaj albo jutro ustale egzamin na 23-24 czerwca. Czyli juz za tydzien. Mam codziennie jazdy i cwicze plac ale powiem Wam, ze idzie mi całkiem dobrze, super czuje sie za kółkiem i i juz sie nie boje. ![]() Cytat:
![]() Kurcze i ja musze kupic jakas paste bo takie mycie sama woda mnie jakos nie przekonuje. Kuba ma 10 zebow i boje sie, zeby prochnica nie ruszyła do ataku. Jak bede w aptece po arnike to kupie jakas paste bez fluoru na poczatek. A Ty koniecznie zdaj relacje i napisz co myslisz o tej pascie. Cytat:
![]() Ja narazie nie chce myslec o przedszkolu i tym ze bede misiała zostawic Kubaska ale wczesniej czy pozniej to sie niestety stanie bo pracowac trzeba.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-06-15 o 13:43 |
|||
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połowa szczeki uzębiona - trzeba uzywac pasty ![]() Kuba uwielbia myc ząbki, podczas kąpieli tylko czeka kiedy dam mu w rączke szczoteczke.
|
|
|
#380 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze jej przejdzie szybko Cytat:
Cytat:
Cytat:
na dwor zawsze zakladam nawet w upaly bo mala drepcze za raczki
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, ze taki drogi jest
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Cass wspolczuje siniaka Kubaskowi
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, tyle rzeczy miałam do załatwienia a wracałyśmy z miasta migiem na sygnale przez to uczulenie...mięsa dzisiaj na obiad nie będzie
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-15 o 13:57 |
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku, pytałaś mnie czy film "Wciąż ją kocham" jest na DVD?
Nie ma go jeszcze na płytach (Ale po co czekac skoro mozna go obejrzec online - bez ściagania - juz teraz )Moge jeszcze polecic super komedie (smiechu co niemiara) pt. "Pewnego razu w Rzymie" tez do obejrzenia online. Co prawda obejrzałam tylko 30 min. filmu ale naprawde jest fajny, zabawny i z przyjemnoscia sie go ogląda
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oczywiście dam znać o paście
|
|
|
#386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mu zdejmuje buty i zobaczy swoje stópki to cieszy się jak wariatek Cytat:
![]() ![]() UnholuOne Tobie również Cytat:
ja jadłam śniadanie w samochodzie /jagodziankę/ bo jechałam po siostrę i Bartek tak krzyczał z tyłu , ze musiałam mu dać spróbować - wtedy był zadowolony.mam nadzieję, ze z czasem nie będzie taka zazdrosna bo co to będzie, jak się pojawi siostrzyczka albo braciszek? ![]() ![]() Cytat:
doczytałam,ze już jej lepiej Cytat:
|
|||||
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale druga tez jest ładna. co do bolerek, żakietów i dodatków to nie pomogę, bo nie wiem ![]() Cytat:
![]() .... gdzie jest Miramej?
|
||
|
|
|
#388 |
|
Ola-Unhola
|
Cass, biedny Kubus. Posmaruj żelem z arniki lub białkiem kurzym
Już trzymam kciuki za egzamin ![]() Antoś też głównie samochodami się bawi, a Bartusia są najlepsze ![]() aannuullaa, cieszę się, że uczulenie znika. Wojtusiu, jestem za pierwszą sukienką Dzięki Dziewczyny, pomyslę coś z tymi specyfikami, kupię też odkamieniacz, a może ocet też wleję ![]() U mnie dzisiaj kalafiorówka i spaghetti
|
#389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale spróbuj, może tobie się uda
|
|
#390 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dziękujemy za miłe komentarze w albumie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

)

znów po cichutku ...
Skąd Ona tego się nauczyła?
Jak spotykamy się z innymi dziećmi to Zuza tak nie reaguje, może dlatego, że ja tych dzieci nie całuję i nie przytulam? 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

Wolałabym coś lżejszego po domu.