Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 12:42   #361
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a to wredny babsztyl
dawaj gołąbka to wyślę Ci receptę

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

no i zapomniałam Wam napisać, ze Tomuś dziś dużo lepiej się zachowuje i zasnął normalnie
za ok 2 godziny go odbiorę
Ehh te baby w aptece...

Ooo, no to super. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej i nie będziesz się martwiła tak
Stary 2010-06-15, 12:43   #362
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:

no i zapomniałam Wam napisać, ze Tomuś dziś dużo lepiej się zachowuje i zasnął normalnie

Anula strasznie mi szkoda Martynki
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:44   #363
UnholyOne
Ola-Unhola

Kurcze, Dziewczyny. Czym usunąć kamień z muszli w kiblu?
Tam gdzie woda stoi mam całe ujście brązowe, kurde jak w szalecie miejskim....
Myję codziennie domestosem, na noc wrzucam tabletki takie specjalne i cholera i się taka zrobiła....
Stary 2010-06-15, 12:50   #364
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Myję codziennie domestosem, na noc wrzucam tabletki takie specjalne i cholera i się taka zrobiła....
Jedyną rzecz, którą polecam naprawdę to CILIT ŻEL ale nie płyn, musi być żel. Kiedyś jak mieszkałam w innym mieszkaniu to stosowałam i działało
Teraz mam w domu cif (koloru różowego) bardzo sobie go chwalę ale nie mam takiego kamienia, żeby powiedzieć że jest tak samo skuteczny.
Stary 2010-06-15, 12:51   #365
Wojtusia
Zakorzenienie

Dobra laski, to moje sukienki, sorki ze na wieszakach a nie na mnie, ale nie chce mi sie ich prasować, ubierać się itd. zdjecia robione komórką, bo po aparatem tez mi sie nie chciało
Pierwsza zwykła princeska jest z camaieu, kolorek taki zgaszony brąz/ciemny beż coś takiego.
a druga bezfirmowa, czarna, wiązana na szyji.
mam jeszcze jedną ale w niej juz wszystkie swieta oblatałam, tylko musze ją znaleźć

buty mam z zary nudowe,
ktorą założyc do tych butów?

jaki żakiet czy bolerko krótkie jakies? w jakim kolorze?
dodam ze bolerka nie mam, musialabym kupic a żakiet w miare się nadający mam tylko w kolorze białym... ehh uboga ta moja szafa ostatnio.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 12:52   #366
gorgulek
Zakorzenienie

Aaa i zauważyłam, że jak stosuję domestos to też mi kamień się robi, wolę harpic ale on chyba droższy.
Stary 2010-06-15, 12:56   #367
p4w
Zakorzenienie

anula, bo tak działają mechanizmy immunologiczne - pierwszy kontakt z alergenem (pierwszy raz zjadła) i wtedy wytwarzają się przeciwciała, które stymulują reakcję dopiero przy drugim kontakcie z tym samym alergenem

podobnie działa konflikt serologiczny (przy pierwszym dziecku jest ok, ale jak się nie poda odpowiednich immunoglobulin to drugie zostanie potraktowane jako alergen i jego krwinki będą zwalczane-choroba hemolityczna)

Cytat:
Ehh te baby w aptece...

Ooo, no to super. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej i nie będziesz się martwiła tak

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Cytat:
mam ten sam problem - na dodatek boję się, ze zniszczę żrącymi środkami kibelek i będzie jeszcze bardziej zachodził kamieniem (zniszczyłam odkamieniaczem kabinę prysznicową )

takze też chętnie posłucham jakiejś rady

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Dobra laski, to moje sukienki, sorki ze na wieszakach a nie na mnie, ale nie chce mi sie ich prasować, ubierać się itd. zdjecia robione komórką, bo po aparatem tez mi sie nie chciało
Pierwsza zwykła princeska jest z camaieu, kolorek taki zgaszony brąz/ciemny beż coś takiego.
mam jeszcze jedną ale w niej juz wszystkie swieta oblatałam, tylko musze ją znaleźć

buty mam z zary nudowe,

dodam ze bolerka nie mam, musialabym kupic a żakiet w miare się nadający mam tylko w kolorze białym... ehh uboga ta moja szafa ostatnio.
mnie się podoba ta pierwsza do tych butków i ma dodatkowo tę zaletę, ze jak będzie ciepło to nie będziesz musiała nic zakładać na górę

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Aaa i zauważyłam, że jak stosuję domestos to też mi kamień się robi, wolę harpic ale on chyba droższy.
no właśnie jak mam wrażenie, że ta emalia się zmienia pod wpływam tych specyfików i jest gorzej

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:02   #368
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamuski
Znow zaniedbałam Wizaz ale naprawde nie mam czasu siedziec przed kompem.
Wczoraj od 8 do 11 miałam jazde, pozniej pojechałam na działke troche posprzatac a dodatkowo pogoda mnie optymistycznie nie nastrajała.

Dzisiaj tez od 8 do 12 jazda, pozniej wybieram sie z Kuba do bajkowej sali, dzwoniła znajoma czy idziemy. Kubie ostatnio sie bardzo podobało, (chyba Wam nie pokazywałam zdjęć?), był wszystkim bardzo zainteresowany i godzinka bardzo szybko zleciała.

Ale dzisiaj sie popłakałam...
Kuba został z moja mama. Podobno ładnie sie bawił, chodził z garnkami, durszlakiem i w nie stukał. I potknał sie, uderzajac czółkiem w futryne drzwi. Siniaka ma nieziemskiego
Wielki guz mu wyskoczył i zaczyna siniec. Wiem, ze jeszcze nie jednego guza bedzie miał ale tak mi go było szkoda Jak wrociłam do domu to słodko sobie spał, spojrzałam na twarzyczke a tam taki guz

Co mozna zastosowac na siniaki u takich małych dzieci?
Gdzies czytałam, ze masc z arniki? Ktos cos wie na ten temat??

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a jak ta wysypka wygladala??
To były takie malenkie drobne czerwone krosteczki i lekko szorstkie.
Truskawki odstawilismy zupełnie i wysypka znika. Juz prawie jej nie widac.

Cytat:
bo tak jakoś się utarło, bo on waży 9,8kg od 5 miesiąca, a teraz to przybiera niewiele - w lutym (8 miesięcy) ważył 10,5 kg, a teraz (11 miesięcy) waży 11,7 kg
więc nadal jest duży, ale już nie odstaje tak jak w wieku 6 miesięcy
Wg mnie Tomus wcale duzo nie wazy. Juz mu sie zrownuje z innymi dziecmi Jak zacznie chodzic i wiecej sie ruszac juz nie bedzie tak duzo przybierał.

Cytat:
No i jeszcze mam pytanie: jakie mleko piją Wasze dzieci? Takie co dotychczas czy np. do bułeczki jakieś smakowe? Zuzka za nic nie napije się mleka w ciągu dnia Pije tylko ok 5 rano i koniec, w dzień mlekiem pluje.
No u nas z tym mlekiem tez jest problem bo Kuba nie pije mleka.
Probowałam dawac mu butelka ale on od razu wyczuwa, ze to nie herbatka i pluje. Dajemy cały czas Nan 3 ale do tego dosypuje kaszki i zjada łyzeczka.
Kupiłam ostatnio mleko Nan Junior o smaku waniliowych i za kilka dni jak skonczy sie Nan 3 bede juz wprowadzała Juniora. Mam cicha nadzieje, ze moze posmakuje mu ta wanilia (lub miod) i zechce normalnie pic.
Na opakowaniu tego mleka napisane jest, ze dzieci po 1-roku powinny oprocz kaszek, zupek, deserkow wypijac 2* po 210 ml mleka. Ale u nas poki co to niemozliwe.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
wstawiłam do albumu zdjęcie Martysi w nowym kapelusiku ;-)
Lece oglądać

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:07   #369
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Befado nawet po domu nie bardzo? Szkoda...produkują je u nas i mam sklep firmowy niedaleko, myślałam że są fajne i uda mi się jakieś taniej kupić

Któraś z was interesowała się butkami elephanten (tak to się pisze?)? Są coś warte?
Wiesz co, nóżki Mu się wyginają, IMO but nie trzyma dobrze pięty.

Poczytam później o tych butkach, a polecają je?

Cytat:
Dzięki.
Tak wie, ale chciałam wiedzieć, który to tak zainteresował
...

Wieczorem obejrzę new albumik.

Cytat:
dziś go zawiozłam i znów płakał, ale mam nadzieję, że dziś szybciej odpuści niż wczoraj
...

Doczytałam, że już oki

Cytat:
ja narazie nie kupuje zadnych Bartkow ani innych -kupilam te sandalki(Daichman) ze sztywnym pietkiem za kostke i ladnie trzymia nozke ,sa lekkie i sie zginaja
jak bedzie juz sama chodzic to wtedy kupie jakies lepsze butki
ooo chyba kciuki dzialaja na Maciusia
...
Ja już zainwestowałam, bo Maciuś notorycznie wstaje na nóżki i siada, wstaje i siada. Poza tym podkurcza palce. Przyznaje się, że w te upały, nie zakładałam Mu butków, bo gorąc był niemiłosierny.

Cytat:
... znów po cichutku ...

...
Wiecie co... Ale Zuzka jest zazdrosna. Wczoraj poszłam do mamy i była tam moja siostrzenica.... (mieszka w Krakowie ale prze 2 msce będzie tu u nas) Usiadłam sobie na kanapie i przyszła do mnie ta mała i tak między nogami moimi stała, jak to tylko Zuzia zobaczyła to szybko przyszła, wepchnęła się i tą mała zaczęła odpychać żeby sobie poszła Skąd Ona tego się nauczyła?
Niby się cieszyła, że jest dziewczynka mała ale jak tylko widziała, że ją wołam albo biorę małą na ręce to koniec...
Czasem też popychała ją i nie wiem dlaczego Jak spotykamy się z innymi dziećmi to Zuza tak nie reaguje, może dlatego, że ja tych dzieci nie całuję i nie przytulam?

Mam nadzieję, że to się zmieni bo chcę tą siostrzenicę czasem zabierać do siebie.

Jedzeniem się dzieliły. Zabawkami już nie. Miały dwie identyczne paczki chusteczek mokrych a i tak ta "dziewczynki" była fajniejsza, tak samo z butelkami z makaronem...
ciiiii...

Ciekawe czy w przyszłości o Kubulka też będzie zazdrosna

Cytat:
Dziewczyny może wicie w czym mogłabym wykapać małą, żeby jej ulżyć? Straszne uczulenie dostała, dałam wapno i trochę lepiej już jest, jak nie będzie przechodzić to jyknepo południu do lekarza ale teraz? Mąka ziemniaczana?
Cytat:
No właśnie już wróciłam z apteki i tlko wapno mi dała, Zyrtec powiedziała ze na receptę.

Posmarowałam kremem z Emolium, dałam wapno i wodzę, że jej dużo lepiej... Biedactwo moje klochane, cała w czerowne plamy i kropki jak po ugryzieniu... Na buzi czerwona od czoła przez noc po brodę, teraz widzę już zeszło

Obstawiam białko dałam jej jajeczniczkę, no ale to już rugi raz jadła, oststnio nic jej nie było ... Matko, dobrze, ze nie spuchła

Lece, musze ją zbawiać, zeby się nie drapała. Idę kąpiel zrobię
Maciuś dostał uczulenia na białko. Dałam Mu wapno, buzię posmarowałam kremem Emolium. Wieczorem wyszły jeszcze raz krostki, więc jeszcze dostał wapno i było ok. Maciejka miał tylko na buźce, a Martek też?

Cytat:
Polecam środki HG. Są droższe, ale bardziej wydajne i bardzo skuteczne

---

Miramej chyba dzisiaj jest u ortopedy z Kubą

Cytat:

buty mam z zary nudowe,

Mnie podoba się ta pierwsza.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-06-15 o 13:09
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:12   #370
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
dzwoniłam do przedszkola i podobno moje dziecko nie chce spać mimo, ze trze oczki i płacze cały czas
nie pozwoliła po niego przyjechać, bo powiedziała ze jak on skojarzy swój płacz z tym, ze my się zjawiamy to będzie tak płakał ciągle
powiedziała, ze jak będzie bardzo źle to wtedy zadzwoni, a na razie raczej woła niż płacze, bo łzy mu nie lecą
Serce chyba by mi pękło w takiej sytuacji

Cytat:
Zuzka ma kolegę młodszego o 3,5 msca i jest już cięższy. I jeszcze mamy takich "znajomych" co mają córkę w wieku Zuzki i mała waży 15 kg
15 kg? O mamusiu, jak oni mogli doprowadzic do takiej otyłosci?

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem wrocilismy z wesela, super bylo, ale 3 dni bez Adasia byly ciezkie i wydaje mi sie ze wogole za mna nie tesknil ledwo sie usmiechanl jak mnie zobaczyl ,a jak potem babcia wyszla to sie poplakal az
Kasiulka, Adas napewno tęsknił ale takie małe dzieciaczki nie potrafia jeszcze tego okazywac, takze sie nie smutkaj

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam jej bebiko bananowe-po roku, jak wykończę tą paczkę to dam jej to.Już je piła u siostry, bo się zasiedziałyśmy a ją głód ssał i wypiła z aventu w której herbatki/soki pije.Tak jakoś się utarło u nas że mleko z lovi a picie z aventu...jak podkradnie Natalce to z nuka pije (tak wiem....ta próchnica )
Jak mały nie bedzie chciał pic tego waniliowego mleka tez sprobuje dac mu bananowe.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny a jaki jogurt naturalny dajecie swoim dzieciom?
ja jeszcze nie dawalam ale mam zamiar
Ja dawałam kilka razy naturalny z Danona a tak to czesciej zjada Danio lub Danonka.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-15, 13:16   #371
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a to wredny babsztyl
dawaj gołąbka to wyślę Ci receptę

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

no widzisz, skoda że tak daleko mieszkam

to super

Cytat:
Kurcze...
No moze i białko, czasami tak jest, że za którymś razem...
Oby przeszło, daj znać jak po kąpieli

Cytat:

Miramej nie było rano Wczoraj wieczorem też

no też się zastanawiam co z nią

Cytat:

Dorosły chyba by się wsciekł jak wszytsko swędzi a co dopiero taki maluch

Cytat:

Mi kiedyś domestos pomógł, ale ten taki specjalny przeciwko kamieniowi, taki masz? A może kup odkamieniacz, taki jak do czajników, rozpuść w gorącej wodzie i wlej? Niech postoi przez noc, może pomoże...

Cytat:

buty mam z zary nudowe,

Mi się ta pierwsza bardzo podoba i do bucików też lepsza moim zdaniem...a swoją drogą, pierwszy raz się spotykam, żeby ktoś sukienkę do butów dobierał a nie odwrotnie

Cytat:
anula, bo tak działają mechanizmy immunologiczne - pierwszy kontakt z alergenem (pierwszy raz zjadła) i wtedy wytwarzają się przeciwciała, które stymulują reakcję dopiero przy drugim kontakcie z tym samym alergenem

podobnie działa konflikt serologiczny (przy pierwszym dziecku jest ok, ale jak się nie poda odpowiednich immunoglobulin to drugie zostanie potraktowane jako alergen i jego krwinki będą zwalczane-choroba hemolityczna)

no widzisz a ja naiwna myślałam, ze jak raz zjadła i było ok to po problemie...No moja wina, co tu dużo mówić, jak wprowadzałam jej coś nowego to powinnam kilka dni po troszku a nie już za drugim razem całe jajko ehhh następnym razem mądrzejsza będę

strasznie wam Kochane dziękuje za szybka pomoc...jak to dobrze jest mieć na kogo liczyć Małej nie zdążyłam wykąpać, wypiła mleczko i padła, buzię ma już normalną tylko na ciałku jeszcze placki wszędzie czerwone i bąble...ale nie swędzi ją, to najważniejsze. Chodzę co chwila patrzeć czy nie spuchał i czy oddycha

Jak pojadę po receptę na mleko to poproszę, żeby mi wypisała na ten zyrtec receptę, kupie i niech leży w domu

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:23   #372
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kuba został z moja mama. Podobno ładnie sie bawił, chodził z garnkami, durszlakiem i w nie stukał. I potknał sie, uderzajac czółkiem w futryne drzwi. Siniaka ma nieziemskiego
Wielki guz mu wyskoczył i zaczyna siniec. Wiem, ze jeszcze nie jednego guza bedzie miał ale tak mi go było szkoda Jak wrociłam do domu to słodko sobie spał, spojrzałam na twarzyczke a tam taki guz

ja smarowałam Oliwce siniaki maścią z arniki, tzn jak się gdzieś uderzyła i żeby siniak sie nie pokazał i działało

Cytat:

Mi się ta pierwsza bardzo podoba i do bucików też lepsza moim zdaniem...a swoją drogą, pierwszy raz się spotykam, żeby ktoś sukienkę do butów dobierał a nie odwrotnie
hehe, bo mi sie strasznie podobają te buty i musialam kupić a tym samym pozostało mi tylko sukienke dobrać do butów
Cass a masz juz wyznaczony termin egzaminu?

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-06-15 o 13:25
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:23   #373
p4w
Zakorzenienie

Cass, ale szalejesz z tymi jazdami

wczoraj myślałam o Tobie, bo była u nas Pani z Elmexu i zamówiłam Tomusiowi pastę od pierwszego ząbka, a ma fluor

jak przyjdzie to spróbujemy i zdam relację jak moje wrażenia, bo wywody Pani mnie póki co nie przekonały

Cass, nie jest mi łatwo, ale pracować muszę

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-06-15 o 13:26
Stary 2010-06-15, 13:34   #374
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj tez od 8 do 12 jazda, pozniej wybieram sie z Kuba do bajkowej sali, dzwoniła znajoma czy idziemy. Kubie ostatnio sie bardzo podobało, (chyba Wam nie pokazywałam zdjęć?), był wszystkim bardzo zainteresowany i godzinka bardzo szybko zleciała.

no właśnie nie

biedny Kubasek...najlepiej od razy coś zimnego przykładać no i jeszcze któraś mama tu o białku z jajka pisała

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Wiesz co, nóżki Mu się wyginają, IMO but nie trzyma dobrze pięty.

Poczytam później o tych butkach, a polecają je?

Maciuś dostał uczulenia na białko. Dałam Mu wapno, buzię posmarowałam kremem Emolium. Wieczorem wyszły jeszcze raz krostki, więc jeszcze dostał wapno i było ok. Maciejka miał tylko na buźce, a Martek też?
no to dupcia
Też się jeszcze nie wgłębiałam, czytałam tylko gdzieś że fajne i ze polecają dla początkujących chodziarzy, ale nie szukałam konkretnych opinii.

Martynka cała od czoła po pięty. Dam jej jeszcze popołudniu raz wapno, byłam teraz zerkać i widzę, że na nóżkach też schodzi

Cytat:

Każdą z nas to niestety wcześniej czy później czeka, mało które dziecko bezboleśnie zaczyna swoją przygodę z przedszkolem...

Stary 2010-06-15, 13:34   #375
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ja palnuję zrobić placuszki na serku danio.Trochę mąki, jajko i można smażyć na kropelce oliwy.Dzieciaki u siorki kochają je.
Tez musze zrobic te placuszki

Cytat:
W tesco jest promocja na huggisy - Huggies premium mega pack za 35 zł
Dzieki za info.
My juz chyba przerzucamy sie na dobre na 5 bo 4 robia sie za ciasne

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie
nie pocytuje za duzo nastukalyscie u mnie przez deszcz brak neta, dopiero teraz zlapalam... Amelka nad ranem ok 6 buszowala mi po lozku ale potem zasnela jeszcze i spala do 9.
jutro zapowiedziala sie jej chrzestna. widziala ja raz na chrzcinach i potem jakos jeszcze przed przeprowadzka. odkad sie przeprowadzilismy dzieli nas ok 80 km tylko a ciezko sie spotkac...
Amela dalej maruda, nic zrobic w domu nie moge bo w krzeselku nie chce siedziec i sie wydziera, dzis ledwo posmazylam placki na krokiety (dla męza bo ja nie moge ze wzgl na mleko...)nie wiem co jej jest, moze to zeby ale te dwojki juz wyszly a reszty nie widac...
Biedna Amelka, to pewnie ząbki Kuba tez teraz tez wiecej marudzi ale juz zęby sie przebiły, czekamy teraz na mastepne...

Mamy juz 10 ząbków

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
ja dziś zrobiłam naleśniki z jagodami(takie zwykłe nic specjalnego) i chciałam żeby Alan z nami zjadł zamiast słoiczka, ale wziął tylko kilka kęsów i nie chciał. Musiałam dać słoiczek.
Nie wiem co o tymn myśleć bo tak jest ze wszystkim co mu daję. Az się trzesie do dorosłego jedzenia, ale tylko kilka kęsów weźmie. i kończy się na słoiczku. Czytam że wasze dzieci już normalnie jedzą dorosłe dania a mój nie może żyć bez słoiczkowego. Dlaczego tak jest??
Alan jadł już nawet kotlety mielone i sssstrasznie mu smakowały z ziemniaczkami ale też tylko kilka łyżeczek a potem poszedł w ruch słoiczek z obiadkiem.
Nie pocytuję bo babcia pilnuje Alana bo ja "szukam informacji do pracy magisterskiej". Głupio mi ją tak oszukiwac wiec spadam do synusia
U nas jest podobnie. Wielokrotnie chciałam, zeby mały zjadł z nami obiad, np. mielonego i ziemniaczki a on złapał tylko kilka kęsów i juz miał dosc.
Na koniec musiałam i tak dac słoiczek bo tym sie nie najadł.
Ale jak gotuje zupke i zmiksuje ją to zjada cały duzo słoik i nie grymasi.

Cytat:
Druga rzecz. Kupiliśmy Maćkowi stolik edukacyjny i powiem Wam, że świetnie się nim/przy nim bawi. Na początku zainteresowanie było zerowe, a po tygodniu duże. Polecam.

Dzisiaj też nie było mleczka w nocy , ale
Super ten stolik, moze i my kupimy taki na roczek.

Pochwale sie co Kuba dostanie od mojego brata na urodzinki
Taki sterowany samochów na akumulator.
Juz sie nie moge doczekac reakcji Kuby jak do niego wsiadzie. Mały ostatnio bardzo polubił auta, TŻ codziennie jak wraca do domu siada z Kuba za kierownice a on taki podekscytowany siedzi i kręci kierownica.
Cos tam przyciska, zmienia kierunki...usmiac sie mozna.
W domu ma kilka samochodow to ostatnio jego ulubiona zabawka. Bierze je i z nimi chodzi, i cały czas mowi bruuum.
W tej chwili inne zabawki moga nie istniec tylko samochody i ksiazeczki.

, ze obyło sie bez mleczka, moze juz tak zostanie.

Cytat:
Wiecie co... Ale Zuzka jest zazdrosna. Wczoraj poszłam do mamy i była tam moja siostrzenica.... (mieszka w Krakowie ale prze 2 msce będzie tu u nas) Usiadłam sobie na kanapie i przyszła do mnie ta mała i tak między nogami moimi stała, jak to tylko Zuzia zobaczyła to szybko przyszła, wepchnęła się i tą mała zaczęła odpychać żeby sobie poszła Skąd Ona tego się nauczyła?
Niby się cieszyła, że jest dziewczynka mała ale jak tylko widziała, że ją wołam albo biorę małą na ręce to koniec...
Czasem też popychała ją i nie wiem dlaczego Jak spotykamy się z innymi dziećmi to Zuza tak nie reaguje, może dlatego, że ja tych dzieci nie całuję i nie przytulam?
Zuzia poprostu nie chce sie dzielic swoja mamusia
Juz zaczyna rozumiec i dlatego robi sie zazdrosna... to takie słodkie

Cytat:
Dziewczyny może wicie w czym mogłabym wykapać małą, żeby jej ulżyć? Straszne uczulenie dostała, dałam wapno i trochę lepiej już jest, jak nie będzie przechodzić to jyknepo południu do lekarza ale teraz? Mąka ziemniaczana?
Kuba jak miał wysypke to wykapałam go w Emolium i wysmarowałam kremem Atopin, dałam wapno i po 2 dniach przeszło.
Nie wiem co wiecej mozna dac, ale mam znajoma ktorej dziecko jest mega alergikiem i czesto ma wysypke wiec moze ona cos poleci
Zapytam.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-15, 13:38   #376
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzieki za info.
My juz chyba przerzucamy sie na dobre na 5 bo 4 robia sie za ciasne

Mamy juz 10 ząbków

Pochwale sie co Kuba dostanie od mojego brata na urodzinki
Taki sterowany samochów na akumulator.
Juz sie nie moge doczekac reakcji Kuby jak do niego wsiadzie. Mały ostatnio bardzo polubił auta, TŻ codziennie jak wraca do domu siada z Kuba za kierownice a on taki podekscytowany siedzi i kręci kierownica.
Cos tam przyciska, zmienia kierunki...usmiac sie mozna.
W domu ma kilka samochodow to ostatnio jego ulubiona zabawka. Bierze je i z nimi chodzi, i cały czas mowi bruuum.
W tej chwili inne zabawki moga nie istniec tylko samochody i ksiazeczki.

Kuba jak miał wysypke to wykapałam go w Emolium i wysmarowałam kremem Atopin, dałam wapno i po 2 dniach przeszło.
Nie wiem co wiecej mozna dac, ale mam znajoma ktorej dziecko jest mega alergikiem i czesto ma wysypke wiec moze ona cos poleci
Zapytam.
My używany 4+, sa znacznie lepsze niż 4

no..poważna sprawa, to już połowa szczęki

super to autko, synek kuzyna ma podobne, bardzo fajna sprawa

dzięki

Stary 2010-06-15, 13:42   #377
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja smarowałam Oliwce siniaki maścią z arniki, tzn jak się gdzieś uderzyła i żeby siniak sie nie pokazał i działało

Cass a masz juz wyznaczony termin egzaminu?
Własnie tez czytałam, ze ta masc jest dobra. Musze ja kupic bo pewnie jeszcze nie jeden siniak sie pojawi
Tak mi szkoda Kubusia...

Dzisiaj albo jutro ustale egzamin na 23-24 czerwca. Czyli juz za tydzien.
Mam codziennie jazdy i cwicze plac ale powiem Wam, ze idzie mi całkiem dobrze, super czuje sie za kółkiem i i juz sie nie boje.

Cytat:
Cass, ale szalejesz z tymi jazdami

wczoraj myślałam o Tobie, bo była u nas Pani z Elmexu i zamówiłam Tomusiowi pastę od pierwszego ząbka, a ma fluor

jak przyjdzie to spróbujemy i zdam relację jak moje wrażenia, bo wywody Pani mnie póki co nie przekonały

Szaleje, szaleje bo bardzo chce miec prawko

Kurcze i ja musze kupic jakas paste bo takie mycie sama woda mnie jakos nie przekonuje. Kuba ma 10 zebow i boje sie, zeby prochnica nie ruszyła do ataku.
Jak bede w aptece po arnike to kupie jakas paste bez fluoru na poczatek.

A Ty koniecznie zdaj relacje i napisz co myslisz o tej pascie.

Cytat:
biedny Kubasek...najlepiej od razy coś zimnego przykładać no i jeszcze któraś mama tu o białku z jajka pisała

Każdą z nas to niestety wcześniej czy później czeka, mało które dziecko bezboleśnie zaczyna swoją przygodę z przedszkolem...
Mama mowiła, ze mu przykładała ale sie wyrywał.

Ja narazie nie chce myslec o przedszkolu i tym ze bede misiała zostawic Kubaska ale wczesniej czy pozniej to sie niestety stanie bo pracowac trzeba.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-06-15 o 13:43
Stary 2010-06-15, 13:46   #378
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cass a ten krem to taki?Bo samego kremu nie znalazłam? O ten balsam chodzi?

Stary 2010-06-15, 13:46   #379
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
My używany 4+, sa znacznie lepsze niż 4

no..poważna sprawa, to już połowa szczęki
Mamy 4+ obecnie i są rzeczywicie wieksze od 4.

Połowa szczeki uzębiona - trzeba uzywac pasty
Kuba uwielbia myc ząbki, podczas kąpieli tylko czeka kiedy dam mu w rączke szczoteczke.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-15, 13:47   #380
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
fajny fajny, delikatny taki, nietypowe opakowanie takie jakby sliskie tekturowe pudeleczko zamykane na magnesik, ale miłe dla oka.

fajny zarówno do całej twarzy jak i do cieniowania, pozniej napiszę opinię w KWC.
dzieki
Cytat:
u nas maka pomogla jak mala miala wysypke tak jak Ola napisala zrobic taki gesty kisieli potem do wody
mam nadzieje ze jej przejdzie szybko
Cytat:

Cytat:

Była u nas właśnie premiera naleśniczka z twarożkiem i bananem Zuzia wcinała aż się Jej uszy trzęsły Mamusia dokończyła taki był smaczny

a dalas jej na obiadek? i ty dawalas czy sama jadla?
Cytat:

Ja już zainwestowałam, bo Maciuś notorycznie wstaje na nóżki i siada, wstaje i siada. Poza tym podkurcza palce. Przyznaje się, że w te upały, nie zakładałam Mu butków, bo gorąc był niemiłosierny.

ja nie zakldadam narazie butkow po domu a mala tez wstaje, siada i tak w kolko ale paluszkow juz nie podkurcza
na dwor zawsze zakladam nawet w upaly bo mala drepcze za raczki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:48   #381
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass a ten krem to taki?Bo samego kremu nie znalazłam? O ten balsam chodzi?
wydaje mi sie, ze to ten bo ja miałam probki. Mama dostała w aptece i mi dała. Ale opakowanie probki podobne wiec to ten.
Nawet nie wiedziałam, ze taki drogi jest

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-15, 13:49   #382
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cass wspolczuje siniaka Kubaskowi

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 13:50   #383
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

u nas maka pomogla jak mala miala wysypke tak jak Ola napisala zrobic taki gesty kisieli potem do wody
mam nadzieje ze jej przejdzie szybko

Kurcze, tyle rzeczy miałam do załatwienia a wracałyśmy z miasta migiem na sygnale przez to uczulenie...mięsa dzisiaj na obiad nie będzie

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-06-15 o 13:57
Stary 2010-06-15, 14:02   #384
Cassandra 23
Zakorzenienie

Miramejku, pytałaś mnie czy film "Wciąż ją kocham" jest na DVD?
Nie ma go jeszcze na płytach To jest nowy film z 2010 roku takze bedzie trzeba jeszcze troche poczekac.
(Ale po co czekac skoro mozna go obejrzec online - bez ściagania - juz teraz )

Moge jeszcze polecic super komedie (smiechu co niemiara) pt. "Pewnego razu w Rzymie" tez do obejrzenia online. Co prawda obejrzałam tylko 30 min. filmu ale naprawde jest fajny, zabawny i z przyjemnoscia sie go ogląda

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-06-15, 14:03   #385
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Martynka cała od czoła po pięty. Dam jej jeszcze popołudniu raz wapno, byłam teraz zerkać i widzę, że na nóżkach też schodzi

super, ze tak szybko schodzi

Cytat:
Własnie tez czytałam, ze ta masc jest dobra. Musze ja kupic bo pewnie jeszcze nie jeden siniak sie pojawi
Tak mi szkoda Kubusia...

Dzisiaj albo jutro ustale egzamin na 23-24 czerwca. Czyli juz za tydzien.
Mam codziennie jazdy i cwicze plac ale powiem Wam, ze idzie mi całkiem dobrze, super czuje sie za kółkiem i i juz sie nie boje.

Szaleje, szaleje bo bardzo chce miec prawko

Kurcze i ja musze kupic jakas paste bo takie mycie sama woda mnie jakos nie przekonuje. Kuba ma 10 zebow i boje sie, zeby prochnica nie ruszyła do ataku.
Jak bede w aptece po arnike to kupie jakas paste bez fluoru na poczatek.

A Ty koniecznie zdaj relacje i napisz co myslisz o tej pascie.

Mama mowiła, ze mu przykładała ale sie wyrywał.

Ja narazie nie chce myslec o przedszkolu i tym ze bede misiała zostawic Kubaska ale wczesniej czy pozniej to sie niestety stanie bo pracowac trzeba.
no to będziemy trzymać kciuki za egzaminy
oczywiście dam znać o paście

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-06-15, 14:06   #386
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Może on powinien po prostu ja jakiejś rajskiej wyspie mieszkać, gdzie buty niepotrzebne
hehe moze
jak mu zdejmuje buty i zobaczy swoje stópki to cieszy się jak wariatek
Cytat:
Aloha

Ja to Was na emeryturze nadgonię Na początek podzielę się spostrzeżeniami. Może się Wam przydadzą
Na początek buty. Między Befado a Bartkiem jest wielka różnica, zrówno w chodzeniu, jak i stawianiu stopy i jej, powiedzmy, wyginaniu. Reasumując, Maciej chodzi Bartkach, tylko one strasznie ciężkie Wolałabym coś lżejszego po domu.
Druga rzecz. Kupiliśmy Maćkowi stolik edukacyjny i powiem Wam, że świetnie się nim/przy nim bawi. Na początku zainteresowanie było zerowe, a po tygodniu duże. Polecam.

Dzisiaj też nie było mleczka w nocy , ale
oczywiście po ciiiichu
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
moc całusów dla Bartusia
dziekuję w imieniu Bartusia
UnholuOne Tobie również
Cytat:
Dopiero jem śniadanie. Ah jak miło jak nikt nie patrzy w oczy jak jem

Mam nadzieję, że to się zmieni bo chcę tą siostrzenicę czasem zabierać do siebie.

Jedzeniem się dzieliły. Zabawkami już nie. Miały dwie identyczne paczki chusteczek mokrych a i tak ta "dziewczynki" była fajniejsza, tak samo z butelkami z makaronem...

ja jadłam śniadanie w samochodzie /jagodziankę/ bo jechałam po siostrę i Bartek tak krzyczał z tyłu, ze musiałam mu dać spróbować - wtedy był zadowolony.

mam nadzieję, ze z czasem nie będzie taka zazdrosna bo co to będzie, jak się pojawi siostrzyczka albo braciszek?

Cytat:
Posmarowałam kremem z Emolium, dałam wapno i wodzę, że jej dużo lepiej... Biedactwo moje klochane, cała w czerowne plamy i kropki jak po ugryzieniu... Na buzi czerwona od czoła przez noc po brodę, teraz widzę już zeszło

Obstawiam białko dałam jej jajeczniczkę, no ale to już rugi raz jadła, oststnio nic jej nie było ... Matko, dobrze, ze nie spuchła

Lece, musze ją zbawiać, zeby się nie drapała. Idę kąpiel zrobię
bidulka
doczytałam,ze już jej lepiej
Cytat:

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 14:12   #387
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

buty mam z zary nudowe,

fajjjne! mnie się tez chyba pierwsza podoba ... i do butków pasuje
ale druga tez jest ładna.
co do bolerek, żakietów i dodatków to nie pomogę, bo nie wiem
Cytat:
Hej mamuski
Znow zaniedbałam Wizaz ale naprawde nie mam czasu siedziec przed kompem.
Wczoraj od 8 do 11 miałam jazde, pozniej pojechałam na działke troche posprzatac a dodatkowo pogoda mnie optymistycznie nie nastrajała.

Wielki guz mu wyskoczył i zaczyna siniec. Wiem, ze jeszcze nie jednego guza bedzie miał ale tak mi go było szkoda. Jak wrociłam do domu to słodko sobie spał, spojrzałam na twarzyczke a tam taki guz
biedny Kubuś .. tez czytałam kiedys o maści z arniki ... no i to białko jaja kurzego podobno dobre

....
gdzie jest Miramej?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 14:14   #388
UnholyOne
Ola-Unhola

Cass, biedny Kubus. Posmaruj żelem z arniki lub białkiem kurzym
Już trzymam kciuki za egzamin
Antoś też głównie samochodami się bawi, a Bartusia są najlepsze

aannuullaa
, cieszę się, że uczulenie znika.

Wojtusiu, jestem za pierwszą sukienką

Dzięki Dziewczyny, pomyslę coś z tymi specyfikami, kupię też odkamieniacz, a może ocet też wleję

U mnie dzisiaj kalafiorówka i spaghetti
Stary 2010-06-15, 14:25   #389
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki Dziewczyny, pomyslę coś z tymi specyfikami, kupię też odkamieniacz, a może ocet też wleję
u mnie ocet nie pomógł ani odrobinę, tylko "zapachu" w łazience sobie narobiłam , ale spróbuj, może tobie się uda

Stary 2010-06-15, 14:31   #390
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
u mnie ocet nie pomógł ani odrobinę, tylko "zapachu" w łazience sobie narobiłam , ale spróbuj, może tobie się uda
A no to mi też nie pomoże, bo mam zawalone, jak nie wiem co...

Dziękujemy za miłe komentarze w albumie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości