|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() a co za buty poka poka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
super
![]() Oscarek to juz kawał chłopa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Szwagier opowiada ze jak byli z małym na badaniu bioderek to własnie tak do siadu podniesiono malego aby sprawdzic jak nozki sie ukladaja czy cos w tym stylu... my idziemy prywatnie( 70 zł ) za 2 tyg maly bedzie w 7 tyg ... a ze skierowaniem ma termin na 7 pazdziernika ![]() Cytat:
w ciuchy z przed ciazy niestety jeszcze nie wejde...brakuje mi z 10 cm ![]() a te ciazowe na mnie wisza i wygladam jak dziecko wojny....nie wiem co robic tak to chodzilam w sukienkach a teraz pogoda brzydka i nie mam co na siebie wlozyc...musze sie wybrac na zakupy...ale spodni mi szkoda kupowac jak wiem ze "za chwile" beda za duze ![]() Cytat:
i jak wlosy ???udalo sie ??? wiolek, niezawsze oby jakos sie poukladalo z tztami ![]() pszczolka maly bjuti ![]() ![]() jaszczka super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
itakaska, ania - ja tez czekam na TZ, chciabym isc na dwor ale pada
![]() Obiadk zrobiona a mala dzis chyba ma zly dzien, bo jakos marudzi ![]() http://dzieci.foreo.pl/viewtopic.php?f=22&t=9
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-30 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Wtajemniczenie
|
Ja ja!!! mamy to samo nie dośc ze zielone to co 2-3 dni a maly nie spokojny i chyba go meczy ten brzuszek... nie wiem o co kaman od tego mleka? przeciez nie pije dużo bo moze butlę dziennie a tak to karmie cycem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
hej...
ja sie normalnie wykoncze... mojemu dziecku zaczyna sie chyba skok rozwojowy, bo od soboty daje nam popalic. marudzi strasznie, nie chce spac, a jak juz zasnie to tylko w bujaczku. w lozeczku od razu sie budzi, a najlepiej to tylko na raczkach siedziec. kurcze a byla taka grzeczna.problemow brzuszowych nie ma, chociaz kupa szla tylko raz dziennie od jakiegos czasu, ale od wczoraj dostaje bobotic i godzine po podaniu poszla meeeeeega kupa, trzy razy musialam ja przewijac hehe ![]() w piatek bylismy na weselu... masakra, ze zmeczenia czulam sie jak naprana i w pewnym momencie zaczelam juz takie glupoty gadac ze tz stwierdzil ze jedziemy do domu bo zasne nad talerzem ![]() ![]() a teraz siedzimy sobie same w domciu, mezu w pracy, kot spi, a mala w lezaczku a ja ja noga bujam... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Wtajemniczenie
|
hejka!
u nas nocka dobrze, pomimo zasranego pajaca...znow... z tego co czytam, to wydaje mi sie ze albo Wy ubieracie dzieci baaardzo cieplo, albo ja wychladzam... w nocy jest u nas w domku 23 stopnie a mala spi tylko w bawelnianym pajacu i pod kocykiem lekkim. dzis na dworze jest 21 i planuje ja ubrac w pajaca i w dresiki... zastanawialam sie ostatnio nad tresciwoscia pokarmu. Nie raz pisalysmy tu o tym, ze mleko mamy zastepuje i picie i jedzenie, ze na koncu jest tlusty. a jak to jest jak sciagniemy pokarm do butelki? ono tez uklada sie w ten sam sposob? i jak to jest -mowi sie ze z dnia na dzien pokarm sie zmienia-a przeciez wiele z nas sciaga pokarm i mrozi i daje max po miesiacu, a przeciez przez ten miesiac moze sie zmienic nasz pokarm? hm mh? |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zadomowienie
|
ja z szybkim pytaniem do siali jak podawalas ss ? bo z tego co pomietam stosowalas, pomogl?
Od 3 nocy mala mi fiksuje o stalej porze .. |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Misio ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!
Ja dzisiaj mam pierwszy dzień sam na sam z Agatką. Tż wrócil do pracy. Papi, jednoczę się z Tobą ![]() Dziewczyny, co Wasze dzieci robią w okresie "aktywności"? Bo u mojej aktywność oznacza noszenie na rękach, a jak nie to krzyk! I to nie można za bardzo siedzieć, trzeba chodzić, najlepiej szybko! Już mi plecy wysiadają. Jutro przychodzi do mnie masażystka, bo się wykończymy z tż. O przepraszam, posiedziała 10 (!) minut w leżaczku rano. Aniaa, Micho super chłopak. Faktycznie pasowaliby do siebie z Agatą. Pszczółka, Marcinek, istny tata! |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- zmien suwaczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo jak nie skok to znaczy, że moje dziecię oszalało :/ ciągle głodny, je co 2 godziny, w nocy wytrzymuje ledwo 3 ![]() ![]() ![]() ach no i "zapomniał" jak się ssa ![]() ![]() tylko z rana jest taki jak był zawsze, ma tą swoją aktywność, śmieje się do mnie, do tż-ta, do plakatów na ścianie, gada sobie i wogóle taki fajny jest ![]()
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
no to moze rzeczywiscie skoki u waszych maluchow. a Michal nam od paru godzin tez marudzi. zasypia budzi sie z placzem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | ||
Zadomowienie
|
Co tu dzisiaj taki spokoj?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale ten Twoj michas wyrosl! ![]() jaszczka nie tylko Tobie podmienili dzieciaka, Jana jadla co 3/4 godziny, jak w zegarku, od wczoraj je co godzine gora dwie ![]() Dopiero teraz zdazylam cos ze soba zrobic ... czyli ubrac sie i wykapac. Gdyby nie malz pewnie umarlabym z glodu ... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
oj zapominam ze mamusie karmiace musza trzymac dietke
![]() ![]() cisza dzis na watku straszna. ja siedze sama z malym. plakal caly czas a polozylam go na brzusio i spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny... widze ze u Was tez nie ciekawie...u mnie po nie najgorszej nocy, tragiczny dzien... cyc non stop, a ja sie zastanawiam, jak zajrzec tam do srodka czy aby zapasy sie nie koncza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Przyszła kolej i na mnie 25 sierpnia o godz.15.30 na świat przyszła nasza NIESPODZIANKA!!! - DZIEWCZYNKA - HANIA! Ważyła 3710 gr, długości 52 cm /a na usg wychodziło, że będzie 2800 ;-) / Poród trwał w całości 3,5 godziny! nie byłam zupełnie przygotowana i rodziłam w sukience w której przyjechałam tego dnia do szpitala na ktg;-) Niestety nie udało się podać znieczulenia, ale dało się wytrzymać. Teraz walczymy z nawałem mlecznym i zastojami w piersi ale jest coraz lepiej. Ściskamy :-*
http://suwaczki.maluchy.pl/ci-46340.png Edytowane przez ke_j Czas edycji: 2010-08-30 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Przyczajenie
|
ke_j - gratulacje! Hania - sliczne imie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Yeah! gratuluję!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Rozeznanie
|
Ja też gratuluję!
A Hania to faktycznie cudne imię. Gdyby nie to, że siostrzenica Tżta ma tak na imię to Agatka na pewno byłaby Hanią. |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Konto usunięte
|
"To jak kobiecy mózg zmienia się po urodzeniu dziecka zaskakuje naukowców. Od zarania dziejów młode mamy nie otrzymywały pomocy od swoich krewnych podczas opieki nad dzieckiem. Dlatego, przez tysiące lat mózg kobiety wykształcił nowe umiejętności, tak by sama umiała sprostać wychowaniu potomstwa. Dzięki temu kobieta prawidłowo reaguje na sygnały wysyłane przez dziecko. Ponadto zachowanie matki ma nieoceniony wpływ na rozwój emocjonalny i temperament swojego malucha. Matka natura pomaga w budowaniu więzi pomiędzy kobietą a dzieckiem podczas karmienia piersią. Z badań opublikowanych w "Journal of Neuroscience” wywnioskowano, że karmienie piersią pomaga kobiecie w redukcji stresu i zrozumieniu dziecka."
"Wyniki badań na temat pracy mózgu kobiet w trakcie ciąży wzbudzają kontrowersje. Po pierwsze okazuje się, że w trakcie ciąży mózg kurczy się o 4%. Po urodzeniu dziecka jego wielkość powraca do poprzedniego rozmiaru. Po drugie, w ciągu pierwszych 8-śmiu tygodni od zapłodnienia ilość progesteronu zwiększa się o 30%. To właśnie ten hormon jest odpowiedzialny za spokój i nieodpartą chęć snu podczas w pierwszych tygodniach błogosławionego stanu." źródło: http://portalwiedzy.onet.pl/185851,4...ria_media.html i co drogie Panie na to ![]() ![]() Edytowane przez 54474cdcbeee49f0adfc9454abf56792ac8ff3d6_5d51ef966c16e Czas edycji: 2010-08-30 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No mleko sie zmienia i dopasowuje do potrzeb dziecka, wiec nie powinno sie na dlugo zamrazac(mozna pod wzglledem swiezosci). Mleko sciagane jest wartosciowe, bo sciaga sie kilka minut, wiec leci to tluste tez. przystojniak maly i jaki podobny do Ciebie!!!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mala wykapana i zasypia, ja juz pojezdzilam na rowerku ide sie umyc ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Rozeznanie
|
agravka podziwiam w kwestii ubierania i spania, ja mam zmarźlucha, jak za zimno to stopy i dłonie lodowate i na dodatek kicha, więc w domu zakładam skarpety na śpiochy i dodatkową bluzę na spiochy, czasem spodnie (a mamy ok 23-24 stopnie)
ke_j fajne imię, gratulacje My dziś dzień całkiem całkiem - oprócz jednego ataku bólu brzucha przed wieczorem - mogłoby tak zostać (marzenie), tylko po tych zielonych kupach kolejna ze śluzem i pasemka krewki - malutko ale zawsze, poobserwuję jutro i chyba znowu do lekarza, w sumie od paru dni zdarzają mu sie kupki ze śluzem na przemian ze zwykłymi, chyba coś nie tak jednak ![]() A i zauwazyłam, że mały jak jest aktywny to macha łapkami i nogami jakby chodził po linie, ale czasem przechodzi to w takie nerwowe machanie i nie wiem czy się czegoś boi czy co się wtedy dzieje - nie płacze ale ma taką dziwną minę i jakoś tak fuka nosem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
entertete - ja tez mam takie kupki, konsultowalam to z lekarzem, powiedzial mi ze to oczyszczenie organizmu, a odcien czerwony moze byc od fosforanow lub gdy robila kupke z wysilku mogla zylka peknac i z tad taka kupka, nie moze miec alergi na bebilon, bo ma apetyt, przybiera na wadze, wiec problemy z brzuchem odpadaja...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie. Widze, ze nie tylko u mnie jest zły dzien. Franek marudzi, prawie nie spał i teraz tez jakoś sie do spania nie bierze.
vette, jaszczka Franek jadł w nocy co 3 nawet 4 godziny a od paru dni ledwie 2 wytrzymuje. Nie wiem czym to jest spowodowane? Moze przez to, ze nie jem tych produktów mlecznych i pokarm jest słabszy ![]() aniu Misio ma taki dorosły wyraz twarzy. Śliczny jest ![]() Franek nie znosi leżeć na brzuchu a wiem, ze powinien. Nie mam pojęcia jak go tego nauczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za miłe słowa ale choćby nie wiem jak było z M to ja i tak jestem szczęśliwa, mój maleńki jest dla mnie najważniejszy na swiecie i zastępuje wszystko
![]() papi dzięki że pytasz ![]() ![]() ![]() ![]() w kazdym razie musi tak zostać bo 4 raz nie nałoże narazie farby bo by mi włosy juz całkiem wylazły a po 2 nie chciałabym przyciemniać ![]() ![]() ![]() współczuje nocki a swoją droga mój dzisiaj też maruda i właśnie wisiał na cycku od 20.16 czyli 44 minuty ![]() a przed chwilą zaczą piszczeć więc dostał smoka ale był taki pisk że szok ![]() agravka mój tez śpi tylko w pajacu ( albo body długi rękaw i półśpiochy) i pod kocykiem ![]() aniaa22 piękne te zdjęcia a misiu przecudny ![]() ke_j gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() a jadł tak często ale taką samą ilość jak zawsze ? bo mój bardzo krótko i nie dało się dłużej za to teraz zrobił rekord w ciumkaniu ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-30 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Wtajemniczenie
|
kochane!!! znalazlam cos, co zastapi mi slodycze !!! polecam mamom karmiacym cycem, niejedzącym nabiału i jaj
![]() ANDRUTY!!! bylam w sklepie i kupilam 6 paczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
agravka jak tam Twoja dieta? Ja chce czekolady!! Ale zauwazyłam, ze mały ma mniej krostek. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-08-30 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.