|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
aha,czyli chcaiala mnie wkopac na 60zl :/
tragedia, Kochane to moze podzielilybyscie sie tym olejowaniem ![]() bardzo was prosze <prosi> jak je przyrzadzacie na ile nakladacie ITp pliska a co do tego obcinania to kto ma racje? zeby co 3miechy obcinac 1,5cm ? czy moze wiecej MELL: Ja podcinam co 3-4 miesiące ok. 2 centymetry. ![]() a dlygie juz masz wlosty po podcieciu tylu cm? ja mam takie zapiecia stanika,albo i za zalezy ktory stanik,wiadomo,i ostatnio mi fryzjierka obciela pyciunka,ale co najlepsze rosly mi w szpic,a ona stwierdzila ze lepsze jest na prosto i dup nie ma szpica ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- a co nanjlepsze to jest serum na koncowki,i na allegro to samo niby kosztuje polowe mniej ,... czy to jest to samo? czy podroba jak to sprawdzic, w takim razie moglabym sobie zafundowac jesli to 30zl raz na ruski rok bo to starcza na pol roku, i mozna dziennie to powtarzac, to moglabym to polonczyc z olejowaniem?no nie,..nie bylyby za tluste? |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Izulinka21
co do olejowania bardzo polecam wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494214 znajdziesz tam bardzo dużo informacji, naprawdę warto przeczytać ![]() herbatka w łapke i czytamy ![]() co do podcinania to wszystko zależy od stanu włosów. Ja podcinam co ok 2 miesiące 1-1,5 cm, a jak 3 miesiace to ok 2 cm, ale na początku jak ma się zniszczone włosy to jednal ściąć lepiej z kilku powodów: 1. po co hodować zniszczone włosy skoro marne szanse na ich regeneracje, czasem wresz zerowe 2. po co marnowac kosmetyki, oleje na włosy co i tak sa do odstrzału ![]() 3. włosy krótsze a zdrowe wyglądają o niego lepiej niż długie z okropnymi końcami, wiem co mówię ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Izulinka21 serum na końcówki zawsze warto,zwłaszcza zimą, ale wystrzegaj sie tych co maja alkohol denat. w składzie. Niektóre dziewczyny stosują też olej kokosowy na końcówki, ale mogą być troche tłustawe. Poczytaj o tym w wątku który podałam
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No toż to ekspert jak sie patrzy- od takich mozemy się uczyć! ![]() Izulinka- irytujesz mnie. I nie tylko mnie jak widać. Męczy Cię czytanie? To Twój problem. Nie po to to forum było tworzone przez lata i nie po to każda z nas opisywała tu plusy i minusy testowanych przez siebie kosmetyków żeby powtarzać to potem tysiące razy tak leniwym użytkowniczkom jak Ty. Skoro nie chce Ci się czytać informacji na temat włosów to nie będzie Ci się chciało ich pielęgnować- gwarantuję Ci to. Żadna z nas nie poda Ci skróconej listy kosmetyków, bo każda użyuwa coś innego. Jakbysmy miały to opisywać to powstałoby drugie forum ![]() Mało tego, że nie czytasz forum to nie czytasz ejszcze ze zrozumieniem odpowiedzi dziewczyn- czy Ty nie widzisz, że żadna nie chce powtarzać tego, co już było tu opisywane? Otrząśnij się, dziewczyno i rusz swoje szanowne...oczka i zacznij czytać. Uwierz- wyjdzie Ci to na dobre. Tylko trzeba trochę chęci ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Raczkowanie
|
OKi poczytam.dzieki wam za rade....
a co mi powiecie na temat o tym serum czy to bedzie te same co w salonie? na allegro jest za 30 dychy okolo a normalnie w salonie chciala mi go za 60zl sprzedac, |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na all nie kupuję raczej takich rzeczy...
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
Izulinka21 ja też zgadzam się z dziewczynami. I tak jak już kiedyś bardzo dobrze napisał na tym forum - jeżeli nie chce Ci się poświęcić trochę czasu i włożyć wysiłku w to aby znaleźć niezbędne informacje (o maskach, olejowaniu i całej reszcie było pisane już milion razy) to nie dla Ciebie taka pielęgnacja. Lepiej kup sobie tą "super" odżywkę polecana przez fryzjerkę (zapewne napakowaną silikonami), bo po niej efekt - co prawda tylko wizualny- bedziesz miala od razu. Na prawdziwą pielęgnacje i odbudowę zniszczonych wlosow potrzeba wiele czasu, cierpliwosci i systematycznosci. A jak widac tego Tobie brakuje :/
#1687 |
Raczkowanie
|
nie macie do konca racji
![]() te serum to chcialam sobie aplikowac w miedzy czasie, czytam teraz te forum o tym olejowaniu wiem ze od razu niczego sie nie da osiagnac trzeba czasu jesli chce dlugie wlosy a brakuje mi jesczze dosc troche to musze sie uzbroic w cierpliwosc, |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do serum... poczytaj opinie na all (chyba jest cos takiego, nie wiem, bo nie korzystam). A jeśli nie ma takiej opcji to - albo nie ryzykuj albo zaryzykuj i sprawdź sama... Albo wpisz w google, moż epojawi się jakieś forum (np z wizazu) i znajdziesz tam odpowiedź, może ktoś już taki temat gdzieś poruszał.
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
nigdy sie nie spotkałam z podrobami z allegro tzn chodzi o kosmetyki do wlosow..
bo np jesli chodzi o makijaz to jest tego w 95%.. w salonach czesto ceny sa 2x drozsze (oby tylko) Smerfetka gratuluje ![]() ja jak pomysle o szkole to az mi sie niedobrze robi ze stresu.. jutro mam koszmarne zaliczenia.. -wybaczcie OT w ogole smerfetko Twoje włosy.. ooo jaa! ![]()
#1690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem za nakładaniem na całe włosy, pomijając skórę głowy. Oczywiście wszystko zależy od stanu włosów ![]() Cytat:
Już prawie całkowicie zeszłam z cieniowania ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za komplement ![]() Serię jajeczną dorwałam przez internet. Nie mogłam jej znaleźć "na żywo" ![]() Asia19x - dziękuję ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, zaraz wkleję zdjęcie włosków w świetle dziennym - to prawdziwy kolor i widać,że już nie są takie ładne ![]() Jednak powiem jedno: wyglądają na dużo mniej zniszczone niż na tle jasnego blondu - takie małe pocieszenie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam zdjęcie włosów w świetle dziennym.
Widać,że już nie wyglądają tak super. ![]() Jednak mi się kolor podoba i czuje się lepiej w nim niż w bardzo jasnym blondzie. I włosy mimo wszystko lepiej wyglądają, jeśli chodzi o zniszczenia ![]() Co myślicie? Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-01-28 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie zamierzam rozjaśniać. Mam nadzieję,że wytrwam w postanowieniu ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Namietne_usta jesli podoba ci sie kolor to najwazniejsze! gorzej by było jakbys źle sie czuła a i tak bo "zdrowsze włosy beda"
ja dzis 1 raz nałozyłam emulsje gloria.. zobaczymy ![]()
#1697 |
Strażnik Wizażu
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
no to ja sie wylame i powiem ze nie zamierzam przestac rozjasniac
![]() ![]() namietne usta wloski nie wygladaja na zniszczone ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1699 |
✌
|
Namiętne_usta Bardzo ładne włosy, nie widziałam Twojego wcześniejszego blondu ale ten jest taki stonowany, naturalny, po prostu ładny.
![]() ![]()
#1700 |
Zakorzenienie
|
Namiętne_usta e 155 ro nie jest źle, małe jest piekne
![]() a włoski bardzo ładne ![]() pewnie zwróciłabym na nie uwagę mijając cie na ulicy ![]()
#1701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() namietne usta - fajny kolor, bardzo naturalnie wyglada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Raczkowanie
|
npo to tearz pytanie ktore szczerze nie zauwazylam zeby bylo oklepane
zakupilam szampon REVITAX czyy ktoras z zwas go miala? niby jest na porost wlosow,i na wzmocnienie,ale nie pachnie zbytnio fajnie,... |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Konto usunięte
|
Namietne_Usta, bardzo ładny kolor!
Do twarzy Ci w nim, naprawdę ![]() Nawet zaległości wątkowych przeczytać spokojnie nie mogę - jak na każdym wątku poszczególne forumowiczki będą zasypywać upierdliwymi pytaniami dosłownie o byle co, jakieś podstawy, o których tysiące razy się mówiło i śmiało można na wątku to znaleźć - to niech się nie zdziwią, jak niedługo nie będzie kogo na takim forum zapytać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj przestańcie kusić ![]() ![]() ![]() ...No ale jaka jest ta emulsja? dorasta do pięt maseczce? Widzę,że na KWC coraz lepiej się prezentuje.. Cytat:
![]() Co do moich włosów to naprawdę nie przesadzałam - w blond wyglądały tak,że no płakałam nad ich stanem. Tutaj są po olejku, dobrze wysuszone i przede wszystkim w innym kolorze- to dało efekt na plus ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Anka.d, skoro znawczyni tak mówi to już zaczynam się lepiej czuć ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2468505 5]Namietne_Usta, bardzo ładny kolor! Do twarzy Ci w nim, naprawdę ![]() Nawet zaległości wątkowych przeczytać spokojnie nie mogę - jak na każdym wątku poszczególne forumowiczki będą zasypywać upierdliwymi pytaniami dosłownie o byle co, jakieś podstawy, o których tysiące razy się mówiło i śmiało można na wątku to znaleźć - to niech się nie zdziwią, jak niedługo nie będzie kogo na takim forum zapytać ![]() Tatty, bardzo miło mi to czytać, dzięki ![]() Eh, co do tych pytań.. najważniejsze to zachować spokój ![]() Szczególnie jak ktoś pyta o problem np. wypadania włosów, rozdwojonych końcówek. Gdzie te tematy nie są poukrywane, tylko są wielkimi, ciągnącymi się w częściach mega wątkami. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
✌
|
Też podzielam Wasze zdanie Dziewczyny. Najgorsze są pytanie o rzeczy na bieżących stronach. Wystarczy tylko poczytać.
![]() ![]()
#1706 |
Zakorzenienie
|
Moje drogie,
Wklejam fotkę z 2007. Mało wyraźna,ale długość widoczna. Była taka w sam raz - ani za krótka, ani za długa ![]() No i włosy były super - zdrowsze i błyszczące ![]() Ciekawe, kiedy uda mi się wrócić do tej długości. Jak już pisałam w wątku "Pochwalmy się (...)" - obawiam się,że nie zdążę przed końcem świata, czyli grudniem 2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skopiuję swoją wypowiedź dotyczącą koloru z drugiego wątku: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
EMULSJE jest cudowna!!! serio!! według mnie lepsza od maski (chociaz ta tez jest swietna)
postanowiłam ze juz nie bede kupowac masek z silikonami.. dosyc ;/ mam zbyt cienkie włosy na to.. jedyne silikony- musze kupic jedwab ale to tylko na konce.. zeby ich nie niszczyc.
#1710 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama nie farbuje wlosow od 4 juz chyba lat, a jak farbowalam to brązy/czernie więc blondy to tylko podziwiam ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.