| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-03-06, 13:01 | #3391 | 
| Wtajemniczenie | 

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )

witam   ja już właśnie od wczoraj nie żyję w grzechu  Kochane zgrzeszyłam i ciastkiem i winem i szampanem  niestety dziś wzrost 0.5kg  trudno ale na swoim ślubie nie można inaczej. Myślę,że teraz zrobię 3 na 3 żeby szybciej poszło 
				__________________ waga najwyzsza 130  waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75   Edytowane przez Pandzia_2010 Czas edycji: 2011-03-11 o 00:02 | 
|     | 
|  2011-03-06, 13:05 | #3392 | 
| Wtajemniczenie | 

a i ten zachwyt   ze tak schudlam . Moja siostra rodzona z ktora sie nie widzialam od sylwestra nie poznala mnie  myslala ze to goscie idą   
				__________________ waga najwyzsza 130  waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75   | 
|     | 
|  2011-03-06, 13:17 | #3393 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
 Kochana pięknie wygladaliscie...  Oboje! No po prostu pieknie  Świetny bukiet  a jak tam impreza?? jak goscie reagowali na Te zgubione kg?? 
				__________________ 05.01.2011 r. - Start z Dukanem  Faza II - trwa... BYŁO: 97,2 KG  JEST: 73,8KG    BĘDZIE: 65 KG   | |
|     | 
|  2011-03-06, 13:17 | #3394 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Cytat: 
 ojej gratuluję,widzę,że coraz bliżej celu!!!!!!!!!!!!! spadek wagi od razu mobilizuje jeszcze bardziej  Tylko tak dalej!!! | |
|     | 
|  2011-03-06, 13:20 | #3395 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 dziekuje  wszystkie Ciocie juz chca isc na ta diete  hehehe Mamuśka mówi ,że ma córkę laskę i żebym już przestała  w ogóle mówili że pięknie wyglądam 
				__________________ waga najwyzsza 130  waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75   | |
|     | 
|  2011-03-06, 13:21 | #3396 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 No i małż taki... figlarny się wydaje  Bardzo ładnie wyglądacie! Nie myśl o tym 0.5kg. Poleci tak szybko jak przybyło  Cytat: 
 Pierś z kurczaka (gotowana, grillowana, pieczona, smażona na teflonie) pod każdą postacią jest chyba najprostsza i najszybsza do przyrządzenia. Z tuńczyka zrób sałatkę z jajkiem, kurczakiem. Albo pastę z białym chudym twarogiem. Jak będziesz na 2 fazie i tak będziesz musiała mieć dni P i wtedy takie głodowanie na pewno nie będzie przynosiło efektów. Zresztą znudzi Ci się monotonne "jogurt, jajko, tuńczyk" i to szybko. I tak jeszcze dorzucę swoje 3 grosze: jogurty (nawet te naturalne 0%) nie powinny być posiłkami, co najwyżej przekąską. Mają kiepski (obogi w białko) skład. Ja używam je jedynie jako sosiki, dipy i do kochanym placuszków otrębowych. 
				__________________ Filipek http://www.suwaczki.com/tickers/atdci09kzgx6wyof.png Pchełka http://www.suwaczki.com/tickers/gg64zbmh53p3ubj5.png "Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"  Terry Pratchett | ||
|     | 
|  2011-03-06, 13:24 | #3397 | |
| Przyjaciel wizaz.pl Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Naprawdę uważasz, że najesz się tym? Toż to jakaś głodówka, a nie dukan. Menu na pierwsze dni nie jest trudne  Przykładowo: śniadanie: jajecznica z szynką z 2-3 jajek 2 śniadanie: sałatka z kurczaka z korniszonem i sosem z jogurtu z przyprawami (możesz zabrać do pracy) - tu może być też z tuńczyka na przykład  Nie pamiętam już czy na uderzeniówce dukan dopuszcza korniszona jako przyprawę, jeśli nie, to zamiast tego może być gotowane jajko  Obiad: 200-300 g pieczonej ryby, dowolnej jaką lubisz, z ziołami Podwieczorek: serek homogenizowany z cynamonem i słodzikiem (plus otręby) Kolacja: shoarma z kurczaka (200g piersi zamarynowanej w wodzie z odrobiną octu i przyprawami, usmażona na patelni bez tłuszczu, może być do tego np sos czosnkowy z jogurtu) Zależnie od tego ile jesteś w pracy, jak 8h, to ja bym zamieniła kolejnością podwieczorek z obiadem i zabrała ze sobą serek do pracy. No i oczywiście musisz dużo pić, wody, herbaty. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-03-06 o 13:30 | |
|     | 
|  2011-03-06, 13:25 | #3398 | |
				 | 

Cytat: 
 Pandzia po prostu dech zapiera,pięknie wyglądacie!!!A Ty niebiańsko w tym kolorze!!Co do małych grzeszków nie ma co rozpaczać,to był ważny dzień dla Was!!Uwielbiam ten kolor,moja mama ma sukienkę tego koloru z pasem i mimo wieku nie mogę się napatrzec na nią w tej sukience,wyglądała na odmłodzoną o parę latek(choć i tak młodo wygląda jak się podszykuje)   | |
|     | 
|  2011-03-06, 13:31 | #3399 | ||
| Przyjaciel wizaz.pl Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat: 
  Szczególnie Ty  Haha, siostra nie poznała?  A wzrostem się nie przejmuj, zaraz zleci   | ||
|     | 
|  2011-03-06, 13:32 | #3400 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Uwaga! Chwale się: Zrobiłam serię "8min"   Widownie miałam pierwsza klasa: TŻ patrzył i się śmiał jak kot mi atakuje nogi, którymi wymachiwałam  Teraz pora się zbierać na polowanie butków (mam jedne upatrzone) bo obiad już jęczy, żeby go zrobić   
				__________________ Filipek http://www.suwaczki.com/tickers/atdci09kzgx6wyof.png Pchełka http://www.suwaczki.com/tickers/gg64zbmh53p3ubj5.png "Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"  Terry Pratchett | 
|     | 
|  2011-03-06, 13:34 | #3401 | 
| Wtajemniczenie | 

DZIĘKUJĘ WAM BARDZO   za miłe słowa   
				__________________ waga najwyzsza 130  waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75   | 
|     | 
|  2011-03-06, 13:39 | #3402 | 
				 | 

Doberek w niedziele!!  zrobiłam sobie omleta na ostro z warzywami ala pizza,hmmmmmm pycha,troszkę z papryczką chili przesadziłam,nawet wszystkiego nie zjadłam,chyba żoładek się przykurczył  ,odrobię przy następnym posiłku  ,odmroziłam gołąbki więc mam co jeść! I waga spadła -o,40 i jest już równe 56 ,utrzymuje się od 3 dni   A wy co na dziś preferujecie??   | 
|     | 
|  2011-03-06, 13:42 | #3403 | |||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  sukienka świetnie ci pasuje kolorystycznie, a TŻ ma fajny garnitur!  a skoro własna siostra cię nie poznała to faktycznie efekt dukania musi być niezły   a tym wzrostem się nie martw  to był ważny dzień i ten alko i ciastko ci się należały. dieta nie ma nam psuć życia... a ty miałaś co świętować więc rozgrzeszenie się należy  Cytat: 
    mam tylko nadzieję że kotek tą nogą nie dostał  ale masz teraz 2w1: dla ciebie ćwiczenia a dla kota rozrywka   | |||
|     | 
|  2011-03-06, 13:42 | #3404 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2011-03-06, 13:46 | #3405 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Cytat: 
  bo @ się zbliża.... były już śledzie w pomidorach z papryką, naleśnikoomlet z cynamonowym twarogiem a teraz idę robić coś a'la bigos i będę szamać oglądając serial   | |
|     | 
|  2011-03-06, 13:59 | #3406 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Górny Śląsk 
				 | 

Pandziu gratulacje        Wyglądałaś prześlicznie, a Pan Mąż też całkiem, całkiem  Właśnie zrobiłam gulasz z indyka z pieczarkami i papryką, zaraz placuszki z cukinii usmażę i będę miała placek po węgiersku  A mąż sobie zażyczył kotlet schabowy, więc dwa obiady zrobiłam, żałuję że nie mam płyty 6 palnikowej  Idę sprzątać bo w kuchni Bangladesz  Wpadnę później   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-03-06, 14:00 | #3407 | |
				 | 

Cytat: 
 oj tak wtedy trzeba dorzucić sobie troszkę na ruszt  zmykam na troszkę,mój Tż wyczaił sobie kurtkę,a ja kamizelkę na którą choruję od dawna z "the north face"akurat są wyprzedaże  ,więc lecim do sklepu na zakupki  Do usłyszonka | |
|     | 
|  2011-03-06, 14:55 | #3408 | 
| Raczkowanie | 

czesc i czolem   ale dzis dziwny dzien:/ Pandziu slicznie wygladacie  nie ma nic lepszego niz komplementy od osob,ktorych sie dawno nie widzialo  gratuluje wszystkim spadkow    a ja czekam na czwartek,zeby sie zwazyc..chyba sie podlamie jesli poszlo do gory...albo stoi..  moze do maja zejde poniezej 70...  milego dzionka dukaneczki   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-03-06, 15:23 | #3409 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Cytat: 
 Witam Was w niedzielne popołudnie. Jestem tu nowa. Przyjmiecie mnie do siebie? Nie mam nigdzie praktycznie wsparcia w mojej diecie, a przydaloby sie, oj przydalo..... Od paru dni jestem na niej-to mój jadłospis (proszę o ocene-ponieważ nie schudłam ani grama....- kładę to poniekąd na karb faktu, iż bylam przed miesiączką.Dostałam ją dziś i mam nadzieję na efekty...) Jak na razie jadłam to: Z mięs: Mięso wołowe+drobiowe+otreby+ja jka+sos sojowy+majeranek-usmażone kotlety bez tłuszczu. Parówki light z Lidla, Pastrami (wołowina po cygansku), Kurak gotowany bez skóry (udka).Wołowina gotowana(ligawa,rostbef). Reszta: Twarożek 3%.Twaróg chudy,jogurt 0%, otręby,musztarda(dodatek) , chrzan,błonnik (z apteki, taki do pica...brrrrr....świństwo ). Jogurt Jogobeli 0% owocowy. Napoje:mleko 0,5 %, woda, cola light, herbaty najrózniejsze , i kawa. Staram się tak kombinować,żeby codziennie jeśc mięso i nabiał. fakt-jeden dzień byl bezmięsny-nie mialam kiedy i co skonsumowac, wiec pochlonęłam 3 twarożki light.Ale to tylko raz tak bylo... Mam pytania, prosze o odpowiedz: 1.Na pewno można jesc te produkty?: -żelatyna i aromaty do ciast(to przecież oleje)? 2.Co z alkoholem? Zakaz zupełny? 3.Ile jajek max można zjeść dziennie?Jesli nie martwię sie cholesterolem? 4.Można przyjmować błonnik?Taki z apteki? 5.Jeśli się raz na kilka dni zgrzeszy, np.drinkiem, lub kawałkiem czekolady- to już kaplica? zaczynać od poczatku, czy z wyrzutami sumienia dalej prowadzić dietę? 6.Jak z tym mlekiem? Napisane jest na którymś forum, w radach, że można nabiał do 4% tłuszczu, a ja katuje sie tą wodą, co nazywa sie Mlekiem 0,5 %... 7.Czy jesli nie maszeruje sie tych 20minut dziennie,które Dikan zaleca-efekt będzie? 8.Lody light można ili nie? 9.Ktore jogurty owocowe polecacie? Bo firm mnostwo, a niektore light to tylko z nazwy... Pozdrawiam Was ciepło,prosze o rozwianie moich wątpliwości-z nadzieją,że znajde tu bratnie dusze, ktorych bardzo mi brakuje.... Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-03-06 o 15:32 | |
|     | 
|  2011-03-06, 15:27 | #3410 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Górny Śląsk 
				 | 

Modliszko, na pewno będzie spadek   Obżarłam się tymi plackami po węgiersku jak dzika świnia  I poweru dostałam, idę rowerek ujeżdżać   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-03-06, 15:29 | #3411 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: skąd- inąd 
				 | 

hello  Pandziu nie masz co zalowac ze grzeszylas..w koncy to slub, w dodtku Twoj wlasny  poza tym wygladasz oblednie i nieziemsko i do twarzy Ci w tym kolorze  a ja dogorywam w pracy po imprezie wczorajszej...zachcialo nam sie ostatkow   
				__________________ w drodze do idealnej wagi z Dukanem po raz pierwszy.... 89.3kg .....78,4kg.............. .........> 65kg do dzisiaj P The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it ! | 
|     | 
|  2011-03-06, 16:01 | #3412 | 
| Rozeznanie | 

Laseczki ja wrocilam ze spacerku - masakra jak zimno! Wlasnie wcinam wolowinke + sałatka warzywna   
				__________________ 05.01.2011 r. - Start z Dukanem  Faza II - trwa... BYŁO: 97,2 KG  JEST: 73,8KG    BĘDZIE: 65 KG   | 
|     | 
|  2011-03-06, 16:16 | #3413 | |
| Zadomowienie | 

Dzień dobry chudziunki!! nie wiem czy dam radę wszystko nadrobić.. ciężki weekend, ale nie zgrzeszyłam   dziś też nie mogłam się zważyć, ale jutro to zrobię  jestem przepełniona wiedzą hahaha wiedziałam, że będzie ciężko ale nie sądziłam, że aż tak. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat: 

__________________ Dukan od 20.01.2011 "Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"... | |
|     | 
|  2011-03-06, 16:21 | #3414 | 
| Rozeznanie | 

ooo matko ale sie objadlam...  buuu leze z brzucholem do gory i kwicze ...  heh 
				__________________ 05.01.2011 r. - Start z Dukanem  Faza II - trwa... BYŁO: 97,2 KG  JEST: 73,8KG    BĘDZIE: 65 KG   | 
|     | 
|  2011-03-06, 16:23 | #3415 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
 chyba zrobię naleśniki z homo.. na kolację pałki ale muszę czekać aż mi je TŻ obedrze ze skóry   
				__________________ Dukan od 20.01.2011 "Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"... | |
|     | 
|  2011-03-06, 16:32 | #3416 | 
| Rozeznanie | 

A to foto z dzisiejszego spacerku. Ja i mój psiak - Phalco  (Karelski Pies Na Niedzwiedzie) 
|     | 
|  2011-03-06, 16:33 | #3417 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  a właśnie co z tą pracą? 
|     | 
|  2011-03-06, 16:38 | #3418 | 
| Rozeznanie | 

Jutro mamy sie spotkac bo w piatek zadzwonila do mnie ze cos jej wypadło i ze musimy to przełożyc   takze trzymaj Jutro za mnie kciuki   
|     | 
|  2011-03-06, 16:47 | #3419 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
   na pewno Ci się uda!!   
|     | 
|  2011-03-06, 16:52 | #3420 | ||
| Raczkowanie | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Ale śliczne dziewczynki   | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.