DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-06, 07:50   #3361
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )

Nie zle Twoj cel i tak jest bardzo blisko wiec na pewno przeciagnie sie to o kilka dni

Też bym chciała mieć już tak blisko do celu...

A co do jedzonka i obrzydzenia to hmmm tez tak mialam co do mieska a teraz z kolei mam nieco mieszany apetyt jesli chodzi o warzywka no ale jem je bo wiem ze to moje najwieksze zrodło witaminek
Dzisiaj robie warzywka ugotowane na lekkim rosołku

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:06   #3362
basia_ww
Zakorzenienie

cześć kochane w tę piękną niedzielę
jak się patrzy za okno aż chce się żyć

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ha, mnie dukanowy kalkulator powiedział, że ta wyliczona nim waga jest dla mnie do osiągnięcia ŁATWO A ja się pytam jakie łatwo, jak nagle moje chudnięcie się praktycznie zatrzymało

Jak patrzę jak chudnie Nadia, to mam ochotę się załamać
Kochane Nadia chudnie szybko i widać te spadające kg - bo startowała z dużej wagi - dlatego gratulujemy jej a nie zazdrościmy

Kochana nie dołujemy się ja wagę wyliczoną przez dukana miałam osiągnąć 27 lutego a brakuje mi do tej wagi jeszcze 3 kg, nie mówiąc o wadze którą ja chcę osiągnąć to jeszcze 6 - 8 kg. Też spada bardzo powoli - w lutym zgubiłam tylko 1.10 kg ale reszta też spadnie - tylko trzeba cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości, a nie załamki

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Dzięki Rybko
Zaraz mi lepiej, chociaż doopa boli

Witaj
Na pewno się uda, skoro masz takie nastawienie

Ja się troszkę miotam pomiędzy podziwem, zazdraszczaniem, motywowaniem i właśnie załamaniem, że mnie tak fajnie nie idzie

I jeszcze dzisiaj ten zupełnie niedukanowy sernik, raczej mi nie pomoże
kochana cieszymy się z Nadią a i nam waga spadnie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ŁATWO to pojęcie względne

Kurcze, ze mnie też jest zazdrośnica
Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
no mi stukęło 3 lata, więc chyba wewte
albo do pierwszej/kolejnej ciąży :P

oj,każda by chciała -20 w tydzień ja tam jestem mega zadowolona z -9 w 2 miesiące bo to i tak mój rekord chociaż też bym chciała już skończyć jak każda
Oj ale z Was zazdrośnice - najważniejsze jest to że każdej z nas waga spada, nawet wolno, ale ważne że spada, im trudniej utracony każdy kilogram tym łatwiej bedzie nam wage utrzymać i nie pozwolic im powrócić i tego się trzymajmy

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Nie zle Twoj cel i tak jest bardzo blisko wiec na pewno przeciagnie sie to o kilka dni

Też bym chciała mieć już tak blisko do celu...

A co do jedzonka i obrzydzenia to hmmm tez tak mialam co do mieska a teraz z kolei mam nieco mieszany apetyt jesli chodzi o warzywka no ale jem je bo wiem ze to moje najwieksze zrodło witaminek
Dzisiaj robie warzywka ugotowane na lekkim rosołku
a ja muszę się wam pochwalić mimo że jem codziennie dużo mięska i ryb, to nie zbrzydły mi, ja się śmieję że ja chyba przez całe swoje życie nie zjadłam tyle mięsa co przez te cztery miesiące diety - wiecie że przed dietą mięso mogło dla mnie nie istnieć? jadłam je sporadycznie? ale ironia losu

chudzinki życzę Wam miłej niedzieli, dużych spadków buziaczki
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:10   #3363
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Hah, mnie wyliczyło do końca maja dietę... Ale wedle tych wyliczeń do końca maja, czyli w jakieś 12 tygodni, musiałabym schudnąć 14 kg Wydaje mi się to niezbyt realne biorąc pod uwagę tempo, które oscyluje wokół 2 kg na miesiąc Nie wiem, zobaczymy co będzie dalej, to nie chodzi o to, że mnie się aż tak strasznie spieszy z odchudzaniem, ale prawdę mówiąc brakuje mi owoców Wszystko inne jakoś przeżyję, ale te letnie owoce...

Rozważałam nawet zmodyfikowanie diety od czerwca, przejście na białko plus warzywa i owoce, ale nie chcę chyba tak kombinować, żeby nie zepsuć efektów

Ja bym była bardzo szczęśliwa gdybym chudła 3-4 kh miesięcznie
no ja wiem, że na początku tylko:P gdyby tak dalej poszło to za dwa miesiące byłoby już super, ale wiem, że teraz pójdzie wolniej mi też Dukanek wyliczył koniec maja. ale ja się martwię czy do połowy lipca zdążę ale dam radę
Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
cześć kochane w tę piękną niedzielę
jak się patrzy za okno aż chce się żyć

Kochane Nadia chudnie szybko i widać te spadające kg - bo startowała z dużej wagi - dlatego gratulujemy jej a nie zazdrościmy

Kochana nie dołujemy się ja wagę wyliczoną przez dukana miałam osiągnąć 27 lutego a brakuje mi do tej wagi jeszcze 3 kg, nie mówiąc o wadze którą ja chcę osiągnąć to jeszcze 6 - 8 kg. Też spada bardzo powoli - w lutym zgubiłam tylko 1.10 kg ale reszta też spadnie - tylko trzeba cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości, a nie załamki

kochana cieszymy się z Nadią a i nam waga spadnie

Oj ale z Was zazdrośnice - najważniejsze jest to że każdej z nas waga spada, nawet wolno, ale ważne że spada, im trudniej utracony każdy kilogram tym łatwiej bedzie nam wage utrzymać i nie pozwolic im powrócić i tego się trzymajmy

a ja muszę się wam pochwalić mimo że jem codziennie dużo mięska i ryb, to nie zbrzydły mi, ja się śmieję że ja chyba przez całe swoje życie nie zjadłam tyle mięsa co przez te cztery miesiące diety - wiecie że przed dietą mięso mogło dla mnie nie istnieć? jadłam je sporadycznie? ale ironia losu

chudzinki życzę Wam miłej niedzieli, dużych spadków buziaczki
oj my zazdrościmy, ale tak z zachwytem, a nie z zawiścią cieszymy się że Nadii tak super idzie

właśnie zjadłam placuszki. po południu wracam w końcu do Wrocławia, więc jutro rano ważenie

ps. odzyskuję węch, czasem coś poczuję jak na chwilę miałam pierwszy raz to tak wywąchałam mojego TŻta bo on ma taki swój naturalny zapach przecudny <3
dziś zachwycałam się zapachem herbatki i placków z otrębów
Stary 2011-03-06, 09:20   #3364
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie

Cytat:

Rozważałam nawet zmodyfikowanie diety od czerwca, przejście na białko plus warzywa i owoce, ale nie chcę chyba tak kombinować, żeby nie zepsuć efektów

Ja bym była bardzo szczęśliwa gdybym chudła 3-4 kh miesięcznie
Cholercia... przypomniałaś mi o truskawkach w czerwcu . Mogę nie jeść cytrusów, jabłek... czy innych owoców, ale truskawki... Przez te 2-3 tyg nie jem nic innego. Śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja! Wszędzie truskawki! Pod koniec miewam ich dość ale na samą myśl, że następny raz poczuję ten smak za 11m-cy od razu opycham się nimi dalej

Co by się nie działo w czerwcu diety mieć nie będę już na 100%. Chciałam do świąt pobyć maksymalnie na 2 fazie, bo w Lany Poniedziałek mamy weselicho siostry TŻ i chciałabym jakiegoś winka się napić i przekąsić coś w ranach królewskiej uczty.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
oj my zazdrościmy, ale tak z zachwytem, a nie z zawiścią cieszymy się że Nadii tak super idzie
Dokładnie tak! To taka zdrowa zazdrość i do tego motywująca

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:20   #3365
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie

Cholercia... przypomniałaś mi o truskawkach w czerwcu . Mogę nie jeść cytrusów, jabłek... czy innych owoców, ale truskawki... Przez te 2-3 tyg nie jem nic innego. Śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja! Wszędzie truskawki! Pod koniec miewam ich dość ale na samą myśl, że następny raz poczuję ten smak za 11m-cy od razu opycham się nimi dalej

Co by się nie działo w czerwcu diety mieć nie będę już na 100%. Chciałam do świąt pobyć maksymalnie na 2 fazie, bo w Lany Poniedziałek mamy weselicho siostry TŻ i chciałabym jakiegoś winka się napić i przekąsić coś w ranach królewskiej uczty.
masz ponad miesiąc więc napewno zdążysz jeszcze trochę stracić
i pamiętaj! na III fazie PORCJA owoców
Stary 2011-03-06, 09:23   #3366
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
masz ponad miesiąc więc napewno zdążysz jeszcze trochę stracić
i pamiętaj! na III fazie PORCJA owoców
Praktycznie 2 m-ce więc na pewno poleci jeszcze troszkę.
Porcja... eh.... pojęcie porcji też jest pojęciem względnym

Terry Pratchett
Stary 2011-03-06, 09:32   #3367
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

No u mnie też leci jakieś 2 kg na miesiąc w takim tempie to wychodzi, że w lipcu bym osiągnęła wymarzoną wagę
A też masakrycznie mi brakuje owoców i jak sobie pomyślę o truskaweczkach to aż ...........

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:32   #3368
basia_ww
Zakorzenienie

mnie też najbardziej brakuje owoców

zawsze ich dużo jadłam - podczas tych czterech miesiecy - zgrzeszyłam raz i w święta zjadłam dwie mandarynki - bardzo mi brakuje owoców, i nie wyobrażam sobie by móc w III fazie jeść tylko porcję - ale wytrzymałam tyle czasu bez owoców, więc i dam radę z 1 porcją dziennie na III
a TRUSKAWKI uwielbiam - również kilogramami mogę jeść , ale to za rok
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:35   #3369
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
No u mnie też leci jakieś 2 kg na miesiąc w takim tempie to wychodzi, że w lipcu bym osiągnęła wymarzoną wagę
A też masakrycznie mi brakuje owoców i jak sobie pomyślę o truskaweczkach to aż ...........
Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
mnie też najbardziej brakuje owoców

zawsze ich dużo jadłam - podczas tych czterech miesiecy - zgrzeszyłam raz i w święta zjadłam dwie mandarynki - bardzo mi brakuje owoców, i nie wyobrażam sobie by móc w III fazie jeść tylko porcję - ale wytrzymałam tyle czasu bez owoców, więc i dam radę z 1 porcją dziennie na III
a TRUSKAWKI uwielbiam - również kilogramami mogę jeść , ale to za rok
mi ich aż tak bardzo nie brakuje:P zwłaszcza,że ulbubione banany są i tak zakazane na III fazie
a i okazało się,że na część owoców jestem uczulona ;/

bardziej mi brakuje chipsów i piwa
Stary 2011-03-06, 09:42   #3370
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
mi ich aż tak bardzo nie brakuje:P zwłaszcza,że ulbubione banany są i tak zakazane na III fazie
a i okazało się,że na część owoców jestem uczulona ;/

bardziej mi brakuje chipsów i piwa
ja bananów i tak nie lubię za zbytnio ale za to truskawki, mandarynki, pomarańczki, winogronka, jabłuszka, gruszki

a znowu chipsów i piwa w ogóle mi nie brakuje, mogłyby nawet nie istnieć ale za to jakies cisto, ciasteczka czy czekolada...

Stary 2011-03-06, 09:45   #3371
Sorceresss
Wtajemniczenie

Mnie brakuje (albo po prostu chciałabym móc pić) soków owocowych.
Dżemiku do sera... suszonych owocków... bo tak samych to nie bardzo. Zajadam się słodką papryką jak mam ochotę na "owoc"

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 09:46   #3372
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
ja bananów i tak nie lubię za zbytnio ale za to truskawki, mandarynki, pomarańczki, winogronka, jabłuszka, gruszki

a znowu chipsów i piwa w ogóle mi nie brakuje, mogłyby nawet nie istnieć ale za to jakies cisto, ciasteczka czy czekolada...
Cytat:
Mnie brakuje (albo po prostu chciałabym móc pić) soków owocowych.
Dżemiku do sera... suszonych owocków... bo tak samych to nie bardzo. Zajadam się słodką papryką jak mam ochotę na "owoc"
każdemu brakuje coś innego na ucztach sobie odbijemy
Stary 2011-03-06, 09:49   #3373
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
dokładnie oby jak najszybciej

Stary 2011-03-06, 09:52   #3374
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

mmm dziewczynki zjadłam wlasnie te warzywka gotowane na chudziutkim rosołku...mmm pychotka!

Jeszcze przed chwilka pisałam ze mam małe NIE! na warzywka a teraz mogłabym zjesc jeszcze jedna taka porcje... ale to nieco pozniej!

Wiecie co dzisiaj tak rozmawialam z moim mezem ze schudłam juz te 16 kg i kurcze ciesze sie ale dalej sie czuje tak jak wczesniej tak jak przed dieta
Nakrzyczał na mnie w pozytywnym sensie i powiedzial ze mam sie dobrze przejrzec w lustrze...

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Ojjj tak ja juz robie plany co zjem jak juz bede mogla hahaha

Faza II - trwa...

Stary 2011-03-06, 10:07   #3375
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nadia,w sumie nie wiem co doradzić na obrzydzenie mięsem, bo ja jestem raczej mięsożerna i dla mnie prawie nie ma jedzenia bez mięsa Więc jestem przyzwyczajona. Zaczęłam jeść znacznie więcej ryb na tej diecie niż jadłam wcześniej, bo jednak to trochę nudne jeść w kółko podobne jedzenie... Ale nie mam obrzydzenia do niczego Na szczęście...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:10   #3376
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie niedzielnie Chudzinki

U mnie na wadze dzisiaj tyle co wczoraj, ale to wczorajsze grzeszenie pewnie jeszcze wyjdzie

Cytat:
No właśnie, to taka zdrowa rywalizacja
Mobilizuje do działania

Cytat:
Wiecie co dzisiaj tak rozmawialam z moim mezem ze schudłam juz te 16 kg i kurcze ciesze sie ale dalej sie czuje tak jak wczesniej tak jak przed dieta
Nakrzyczał na mnie w pozytywnym sensie i powiedzial ze mam sie dobrze przejrzec w lustrze...
Myślę, że po prostu tak szybko schudłaś, że mózg jeszcze nie nadążył za ciałem

Dziewczynki, polecicie mi jakieś przepis na chlebek ?
Od rana dukanowe blogi przeglądam i nie wiem na co się zdecydować

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:11   #3377
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
no ja wiem, że na początku tylko:P gdyby tak dalej poszło to za dwa miesiące byłoby już super, ale wiem, że teraz pójdzie wolniej mi też Dukanek wyliczył koniec maja. ale ja się martwię czy do połowy lipca zdążę ale dam radę
Ja bym chciała jak najwięcej zrzucić do tego końca maja, bo 11 czerwca idę na wesele Fajnie by było móc wtedy zrobić sobie "ucztę" 3 fazową Nie wiem czy wtedy nie przejdę na 3 fazę niezależnie od wagi, bo będę na diecie pół roku, a to dość długo... I może organizmowi się przyda jakiś odpoczynek.

Ja już kombinuję jaki chleb sobie upiekę na 3 fazie i jakie owoce będę pochłaniać
Dobrze, że zimą jadam niewiele owoców, bo bym nie wytrzymała tyle bez nich.

Cytat:

Cieszymy się, cieszymy

Nadia, weź może napisz jakiś swój jadłospis, może będziemy się wzorować skoro tak super chudniesz
Stary 2011-03-06, 10:15   #3378
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Ja chcę schudnąć jak najwięcej do kwietnia i wtedy i tak chyba przejdę na 3 fazę nawet jak nie dojdę do tych 50 kg. Bo lecę w kwietniu na tydzień do Mediolanu a tam chyba nie bardzo będę w stanie trzymac się 2 fazy, z 3 będzie łatwiej

Stary 2011-03-06, 10:17   #3379
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:

Dziewczynki, polecicie mi jakieś przepis na chlebek ?
Od rana dukanowe blogi przeglądam i nie wiem na co się zdecydować
Ja robię ze zmodyfikowanego przepisu na bułki

Biorę 6-7 jajek, 300g twarogu, przyprawy (sól,pieprz, duuużo ziół, czosnek granulowany itp, co kto lubi), 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko razem wrzucam do miski i miksuję aż twaróg się rozdrobni a jajka trochę ubiją
Później do tego dosypuję 8 łyżek otrębów pszennych i 16 owsianych (porcja na 8 dni, polecam połówkę chleba zamrozić bo się zeschnie), mieszam łyżką, wrzucam w teflonową keksówkę i piekę w 190 stopniach jakieś 40 minut. Trzeba wyjąć z blaszki do razu po upieczeniu i studzić na kratce.

Można by chyba zamienić 2 jajka na kilka łyżek serka albo jogurtu, ale nie próbowałam jeszcze

Chlebek lepiej trzymać w lodówce bo zawiera twaróg i może się ten twaróg w cieple zepsuć. W lodówce trzymam zawinięty w czystą ściereczkę, żeby nie parował
Stary 2011-03-06, 10:27   #3380
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam tak samo. Widzimy się codziennie, codziennie się skrupulatnie oglądamy... nie zauważamy, że jest nas mniej.
Najlepszym wyznacznikiem i szczerym opiniodawcą są nasze ubrania. Szczególnie te starsze, w które ciężko było się wbić!
16 kg to naprawdę kupa masy! Musi to być widać!!!
Cytat:
Ja bym chciała jak najwięcej zrzucić do tego końca maja, bo 11 czerwca idę na wesele Fajnie by było móc wtedy zrobić sobie "ucztę" 3 fazową Nie wiem czy wtedy nie przejdę na 3 fazę niezależnie od wagi, bo będę na diecie pół roku, a to dość długo... I może organizmowi się przyda jakiś odpoczynek.

Nadia, weź może napisz jakiś swój jadłospis, może będziemy się wzorować skoro tak super chudniesz
Ja właśnie w święta przechodzę definitywnie na IIIfazę. 4 m-ce diety w moim przypadku wystarczą.
W ogóle w życiu nie powiedziałabym, że dam radę!
Pamiętam jak dzisiaj kiedy moja przyjaciółka wdrażała mnie na pierwszych zakupach w arkana dukania... i powiedziała: "Alkohol? Kochana... co najmniej 3m-ce nie poczujesz smaku wina!". Przeraziłam się wtedy Myślałam, że to nie możliwe. A jednak

Tak... Nadia, pisaj jadłospisy

Terry Pratchett
Stary 2011-03-06, 10:32   #3381
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Nadia,w sumie nie wiem co doradzić na obrzydzenie mięsem, bo ja jestem raczej mięsożerna i dla mnie prawie nie ma jedzenia bez mięsa Więc jestem przyzwyczajona. Zaczęłam jeść znacznie więcej ryb na tej diecie niż jadłam wcześniej, bo jednak to trochę nudne jeść w kółko podobne jedzenie... Ale nie mam obrzydzenia do niczego Na szczęście...
masz tak jak ja też jestem mięsożerna - jak facet przed dietą codziennie musiałam trochę czegoś chociaż półmięsnego zjeść bo inaczej chodziłam głodna. rybą też mam problem się najeść - to dobre na kolacje albo II śniadanie. w sumie twaróg też lubię i niestety też żółty ser. jak jest dobry wilgotny twaróg to bym kostkę na 1 posiedzenie samego zjadła i to wyjaśnia dlaczego kocham Dukana

ale na znudzenie polecam zmienić chociażby konsystencję - mielone albo pokrojone w kawałki w jakimś sosie, gotowane. pomyśleć nad nowymi sosami, przyprawami....

Cytat:
Chlebek lepiej trzymać w lodówce bo zawiera twaróg i może się ten twaróg w cieple zepsuć. W lodówce trzymam zawinięty w czystą ściereczkę, żeby nie parował
zdecydowanie w lodówce trzeba trzymać! mi kiedyś bułeczki zapleśniały - to było przykre
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:34   #3382
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Cieszymy się, cieszymy

Ale ja przeciez jem to samo co Wy nic innego, wiele potrwa robie z Waszych przepisów
nie wiem w czym tkwi sekret...
Przynam ze robie bardzo malo deserkow, do tej pory raz upiekłam sernik i raz zrobiłam sernik na zimno a tak moja ochote na slodkie zabijam serkiem z cynamonem lub kakao i slodzikiem.

Ryby jem ale jest to jedynie makrela bo inne mi nie podchodza z miesa najczesciej jem kurczaka i wolowine (kupuje mielona w lidlu)

Nigdy nie piekłam chleba nigdy nie piekłam bułek bo nie brakuje mi pieczywa jakos przesadnie.

Warzywa no to wiadomo...co kto lubi oczywiscie z dozwolonych (pomidor, ogorek, sałata lodowa, ogorki kiszone kapusta kiszona, ogorki korniszone, papryka, cebula itd itd )

Czasem smaze nalesniki ale jak do tej pory zrobilam je chyba 3 razy \
Raz z serem z nutella i w formie tortilli - uzywam bardzo malo skrobii...

jem duzo jajek bo lubie, na miekko na twardo w formie jajecznicy.

serki homo takie 3% tł i jogurty naturalne Danone bez dodatku cukru.

pije wode, wode z syrupem kawe herbatke, cole zero

slodzik sussina i cologran

chuda szynka, najczesciej ta z Biedronki z wedzonego kurczaka

aaa No i mleka w proszku tez minimalne ilosci...do tej pory kupilam 2 opakowania

Faza II - trwa...

Edytowane przez Nadiia24
Czas edycji: 2011-03-06 o 10:44
Stary 2011-03-06, 10:59   #3383
brombusia
Zakorzenienie

Lexie dzięki za przepis
A w jakiej formie go robisz?

Nadiia widzisz ten jadłospis wiele wyjaśnia
Trza obciąż dukanowe deserki i nutelki i nie grzeszyć to też będziemy tak pięknie traciły kilogramy jak Ty

Czy mi się zdaje, czy Matka Założycielka dawno nie odwiedzała swojej trzódki ?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 11:01   #3384
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Czy mi się zdaje, czy Matka Założycielka dawno nie odwiedzała swojej trzódki ?
tez dzis o Niej myslalam... Ciekawe gdzie sie podziewa...

Faza II - trwa...

Stary 2011-03-06, 11:08   #3385
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Brombusia, robię w keksówce długości ok 25-30 cm
Stary 2011-03-06, 11:20   #3386
Nati02
Zakorzenienie

Cześć,

chciałabym się przyłączyć. Mogę?

Kilka słów o mnie i dlaczego chcę schudnąć.

Zawsze utrzymywałam stałą wagę niezależnie co jadłam, kiedy oraz w jakiej ilości. Miałam to szczęście ponieważ byłam bardzo aktywna fizycznie. Biegałam kilka razy w tygodniu, co najmniej raz w tygodniu pływałam, w ciepłe dni jazda na rowerze i co weekend długie spacery.
Niestety mniej więcej od roku mam coraz mnie czasu. Oprócz spacerów nie ruszam się w ogóle, a siłownię czy aerobik odwiedzam raz w tygodniu. Przez brak ruchu przytyłam 6 kg.

Nie mieszczę się w większość ubrań, a w te w które się mieszczę wyglądam paskudnie poprzez wystający brzuch, zbyt upiętą pupę i uda w spodniach (w większość nawet nie mogę się dopiąć). W wiele spódnic nie potrafię przecisnąć się w biodrach. Jest to już dla mnie katorgą i wewnętrzna porażką.

Na dietę przechodzę już od zeszłego roku. Ani jednego dnia nie spędziłam na diecie.
Już nie mam sił. Nie mam co ubierać. Nie jestem zadowolona z siebie. Czas coś zmienić.

Dlaczego ta dieta? Bowiem pozwala jeść warzywa oraz nabiał, który uwielbiam. Widziałam także efekty tej diety i to mnie motywuje.
Wg kalkulatora moja pierwsza faza ma trwać 2 dni. Druga faza 33 dni. Na Święta Wielkanocne powinnam uzyskać moją "starą" wagę 59kg. Bardzo bym tego chciała.

Czy mogę się przyłączyć?
Stary 2011-03-06, 11:24   #3387
myrmyr
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki

Wczorajszy wzrost kilogramowy spadł i odnotowałam dodatkowo spadek -0,3kg Cieszę się, że znów odrobinkę poleciało...

Mi brakuje sera i pieczywa. Bez całej reszty mogę żyć, nawet bez owoców... gorzej jak przyjdzie właśnie sezon na truskawki, czereśnie... no chyba mnie skręci... a III faza dopiero od września wg Dukana - nie wiem jak dam radę lato przejść bez owoców

Ciekawe jak tam Pandzia po weselu

Nadia, ja z kolei nie kupiłam ani skrobi ani mleka w proszku, nawet odrobiny... więc chyba nie w tym tkwi sekret. Masz pewnie świetną przemianę materii

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 11:32   #3388
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nati02 Pokaż wiadomość
Cześć,

chciałabym się przyłączyć. Mogę?

Kilka słów o mnie i dlaczego chcę schudnąć.

Zawsze utrzymywałam stałą wagę niezależnie co jadłam, kiedy oraz w jakiej ilości. Miałam to szczęście ponieważ byłam bardzo aktywna fizycznie. Biegałam kilka razy w tygodniu, co najmniej raz w tygodniu pływałam, w ciepłe dni jazda na rowerze i co weekend długie spacery.
Niestety mniej więcej od roku mam coraz mnie czasu. Oprócz spacerów nie ruszam się w ogóle, a siłownię czy aerobik odwiedzam raz w tygodniu. Przez brak ruchu przytyłam 6 kg.

Nie mieszczę się w większość ubrań, a w te w które się mieszczę wyglądam paskudnie poprzez wystający brzuch, zbyt upiętą pupę i uda w spodniach (w większość nawet nie mogę się dopiąć). W wiele spódnic nie potrafię przecisnąć się w biodrach. Jest to już dla mnie katorgą i wewnętrzna porażką.

Na dietę przechodzę już od zeszłego roku. Ani jednego dnia nie spędziłam na diecie.
Już nie mam sił. Nie mam co ubierać. Nie jestem zadowolona z siebie. Czas coś zmienić.

Dlaczego ta dieta? Bowiem pozwala jeść warzywa oraz nabiał, który uwielbiam. Widziałam także efekty tej diety i to mnie motywuje.
Wg kalkulatora moja pierwsza faza ma trwać 2 dni. Druga faza 33 dni. Na Święta Wielkanocne powinnam uzyskać moją "starą" wagę 59kg. Bardzo bym tego chciała.

Czy mogę się przyłączyć?
WITAJ!

Przyłączaj się śmiało

Będziemy trzymać kciuki i wspierać Cię w chwilach słabości
A jak będziesz za szybko chudła to ja dodatkowo będę Ci zazdrościć

Terry Pratchett
Stary 2011-03-06, 11:40   #3389
Nati02
Zakorzenienie

Cytat:
WITAJ!

Przyłączaj się śmiało

Będziemy trzymać kciuki i wspierać Cię w chwilach słabości
A jak będziesz za szybko chudła to ja dodatkowo będę Ci zazdrościć
Dziękuję

Na razie ciężko idzie mi wymyślanie co można jeść w 1 fazie. Bardzo prawdopodobne, że dieta w moim wykonaniu będzie bardzo nudna i monotonna.
Ustaliłam sobie menu na 2 dni mojej pierwszej fazy:
Śniadanie: jogurt z otrębami
Praca: 2 jajka na twardo + kilka plasterków wędliny
Kolacja: tuńczyk w puszce.

Wiem, że za wiele to nie jest, ale mam nadzieję, że przez 2 dni dam radę.
Stary 2011-03-06, 11:45   #3390
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Napisane przez myrmyr Pokaż wiadomość
Nadia, ja z kolei nie kupiłam ani skrobi ani mleka w proszku, nawet odrobiny... więc chyba nie w tym tkwi sekret. Masz pewnie świetną przemianę materii
Ale ja nie napisalam ze to z powodu skrobii tylko ze prawie wcale jej nie uzywam...Byc moze sekret tkwi wlasnie w tym co Ty piszesz ale z drugiej strony jesli moja przemiana materii byla by taka super to pewnie nie musialabym sie teraz odchudzac hehe

Chrzestna mojej corci jest szczuplutka. Znamy sie od przedszkola a Ona przez te wszystkie lata objadala sie tłustym jedzonkiem, kluchy z okrasa, frytki jakies miecha lubiala pojesc konkretnie na tłusto itd.
a ciagle szczupla zawsze ja i wszystkie kumpele z paczki zesmy jej zazdrosciły bo sie musialysmy pilnowac!
Ta to musi miec dopiero dobra przemiane materii...

Faza II - trwa...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości