|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
Nie zle Twoj cel i tak jest bardzo blisko wiec na pewno przeciagnie sie to o kilka dni
![]() Też bym chciała mieć już tak blisko do celu... ![]() A co do jedzonka i obrzydzenia to hmmm tez tak mialam co do mieska a teraz z kolei mam nieco mieszany apetyt jesli chodzi o warzywka no ale jem je bo wiem ze to moje najwieksze zrodło witaminek ![]() Dzisiaj robie warzywka ugotowane na lekkim rosołku
|
|
#3362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane w tę piękną niedzielę
jak się patrzy za okno aż chce się żyć Cytat:
![]() Kochana nie dołujemy się Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() chudzinki życzę Wam miłej niedzieli, dużych spadków buziaczki |
||||
|
|
|
#3363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też Dukanek wyliczył koniec maja. ale ja się martwię czy do połowy lipca zdążę ale dam radę![]() Cytat:
cieszymy się że Nadii tak super idzie![]() właśnie zjadłam placuszki. po południu wracam w końcu do Wrocławia, więc jutro rano ważenie ![]() ps. odzyskuję węch, czasem coś poczuję jak na chwilę miałam pierwszy raz to tak wywąchałam mojego TŻta bo on ma taki swój naturalny zapach przecudny <3dziś zachwycałam się zapachem herbatki i placków z otrębów
|
|
|
#3364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Co by się nie działo w czerwcu diety mieć nie będę już na 100%. Chciałam do świąt pobyć maksymalnie na 2 fazie, bo w Lany Poniedziałek mamy weselicho siostry TŻ i chciałabym jakiegoś winka się napić i przekąsić coś w ranach królewskiej uczty. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
i do tego motywująca
|
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pamiętaj! na III fazie PORCJA owoców
|
|
|
#3366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Porcja... eh.... pojęcie porcji też jest pojęciem względnym
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
No u mnie też leci jakieś 2 kg na miesiąc
w takim tempie to wychodzi, że w lipcu bym osiągnęła wymarzoną wagę A też masakrycznie mi brakuje owoców i jak sobie pomyślę o truskaweczkach to aż ...........
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też najbardziej brakuje owoców
zawsze ich dużo jadłam - podczas tych czterech miesiecy - zgrzeszyłam raz i w święta zjadłam dwie mandarynki - bardzo mi brakuje owoców, i nie wyobrażam sobie by móc w III fazie jeść tylko porcję - ale wytrzymałam tyle czasu bez owoców, więc i dam radę z 1 porcją dziennie na III a TRUSKAWKI uwielbiam - również kilogramami mogę jeść
|
|
|
|
#3369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a i okazało się,że na część owoców jestem uczulona ;/ bardziej mi brakuje chipsów i piwa
|
|
|
#3370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a znowu chipsów i piwa w ogóle mi nie brakuje, mogłyby nawet nie istnieć ale za to jakies cisto, ciasteczka czy czekolada...
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie brakuje (albo po prostu chciałabym móc pić) soków owocowych.
Dżemiku do sera... suszonych owocków... bo tak samych to nie bardzo. Zajadam się słodką papryką jak mam ochotę na "owoc"
|
|
#3372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
na ucztach sobie odbijemy
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
mmm dziewczynki zjadłam wlasnie te warzywka gotowane na chudziutkim rosołku...mmm pychotka!
Jeszcze przed chwilka pisałam ze mam małe NIE! na warzywka a teraz mogłabym zjesc jeszcze jedna taka porcje... ale to nieco pozniej!Wiecie co dzisiaj tak rozmawialam z moim mezem ze schudłam juz te 16 kg i kurcze ciesze sie ale dalej sie czuje tak jak wczesniej tak jak przed dieta ![]() Nakrzyczał na mnie w pozytywnym sensie i powiedzial ze mam sie dobrze przejrzec w lustrze... ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Ojjj tak ja juz robie plany co zjem jak juz bede mogla hahaha
|
|
#3375 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nadia,w sumie nie wiem co doradzić na obrzydzenie mięsem, bo ja jestem raczej mięsożerna i dla mnie prawie nie ma jedzenia bez mięsa
Więc jestem przyzwyczajona. Zaczęłam jeść znacznie więcej ryb na tej diecie niż jadłam wcześniej, bo jednak to trochę nudne jeść w kółko podobne jedzenie... Ale nie mam obrzydzenia do niczego Na szczęście...
|
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie niedzielnie Chudzinki
U mnie na wadze dzisiaj tyle co wczoraj, ale to wczorajsze grzeszenie pewnie jeszcze wyjdzie ![]() Cytat:
Mobilizuje do działania ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, polecicie mi jakieś przepis na chlebek ? Od rana dukanowe blogi przeglądam i nie wiem na co się zdecydować
|
|
#3377 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Fajnie by było móc wtedy zrobić sobie "ucztę" 3 fazową Nie wiem czy wtedy nie przejdę na 3 fazę niezależnie od wagi, bo będę na diecie pół roku, a to dość długo... I może organizmowi się przyda jakiś odpoczynek.Ja już kombinuję jaki chleb sobie upiekę na 3 fazie i jakie owoce będę pochłaniać ![]() Dobrze, że zimą jadam niewiele owoców, bo bym nie wytrzymała tyle bez nich. Cytat:
Cieszymy się, cieszymy Nadia, weź może napisz jakiś swój jadłospis, może będziemy się wzorować skoro tak super chudniesz
|
||
|
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
Ja chcę schudnąć jak najwięcej do kwietnia i wtedy i tak chyba przejdę na 3 fazę nawet jak nie dojdę do tych 50 kg. Bo lecę w kwietniu na tydzień do Mediolanu a tam chyba nie bardzo będę w stanie trzymac się 2 fazy, z 3 będzie łatwiej
|
#3379 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Biorę 6-7 jajek, 300g twarogu, przyprawy (sól,pieprz, duuużo ziół, czosnek granulowany itp, co kto lubi), 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko razem wrzucam do miski i miksuję aż twaróg się rozdrobni a jajka trochę ubiją ![]() Później do tego dosypuję 8 łyżek otrębów pszennych i 16 owsianych (porcja na 8 dni, polecam połówkę chleba zamrozić bo się zeschnie), mieszam łyżką, wrzucam w teflonową keksówkę i piekę w 190 stopniach jakieś 40 minut. Trzeba wyjąć z blaszki do razu po upieczeniu i studzić na kratce. Można by chyba zamienić 2 jajka na kilka łyżek serka albo jogurtu, ale nie próbowałam jeszcze Chlebek lepiej trzymać w lodówce bo zawiera twaróg i może się ten twaróg w cieple zepsuć. W lodówce trzymam zawinięty w czystą ściereczkę, żeby nie parował
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepszym wyznacznikiem i szczerym opiniodawcą są nasze ubrania. Szczególnie te starsze, w które ciężko było się wbić!16 kg to naprawdę kupa masy! Musi to być widać!!! Cytat:
W ogóle w życiu nie powiedziałabym, że dam radę! Pamiętam jak dzisiaj kiedy moja przyjaciółka wdrażała mnie na pierwszych zakupach w arkana dukania... i powiedziała: "Alkohol? Kochana... co najmniej 3m-ce nie poczujesz smaku wina!". Przeraziłam się wtedy Myślałam, że to nie możliwe. A jednak ![]() Tak... Nadia, pisaj jadłospisy
|
|
|
#3381 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też jestem mięsożerna - jak facet i to wyjaśnia dlaczego kocham Dukana ale na znudzenie polecam zmienić chociażby konsystencję - mielone albo pokrojone w kawałki w jakimś sosie, gotowane. pomyśleć nad nowymi sosami, przyprawami.... Cytat:
|
||
|
|
|
#3382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja przeciez jem to samo co Wy nic innego, wiele potrwa robie z Waszych przepisów nie wiem w czym tkwi sekret... Przynam ze robie bardzo malo deserkow, do tej pory raz upiekłam sernik i raz zrobiłam sernik na zimno a tak moja ochote na slodkie zabijam serkiem z cynamonem lub kakao i slodzikiem. Ryby jem ale jest to jedynie makrela bo inne mi nie podchodza z miesa najczesciej jem kurczaka i wolowine (kupuje mielona w lidlu) Nigdy nie piekłam chleba nigdy nie piekłam bułek bo nie brakuje mi pieczywa jakos przesadnie. Warzywa no to wiadomo...co kto lubi oczywiscie z dozwolonych (pomidor, ogorek, sałata lodowa, ogorki kiszone kapusta kiszona, ogorki korniszone, papryka, cebula itd itd )Czasem smaze nalesniki ale jak do tej pory zrobilam je chyba 3 razy \Raz z serem z nutella i w formie tortilli - uzywam bardzo malo skrobii... jem duzo jajek bo lubie, na miekko na twardo w formie jajecznicy. serki homo takie 3% tł i jogurty naturalne Danone bez dodatku cukru. pije wode, wode z syrupem kawe herbatke, cole zero ![]() slodzik sussina i cologran chuda szynka, najczesciej ta z Biedronki z wedzonego kurczaka ![]() aaa No i mleka w proszku tez minimalne ilosci...do tej pory kupilam 2 opakowania
Edytowane przez Nadiia24 Czas edycji: 2011-03-06 o 10:44 |
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Lexie dzięki za przepis
A w jakiej formie go robisz? Nadiia widzisz ten jadłospis wiele wyjaśnia ![]() Trza obciąż dukanowe deserki i nutelki i nie grzeszyć to też będziemy tak pięknie traciły kilogramy jak Ty ![]() Czy mi się zdaje, czy Matka Założycielka dawno nie odwiedzała swojej trzódki ?
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe gdzie sie podziewa...
|
|
|
#3385 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Brombusia, robię w keksówce długości ok 25-30 cm
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
chciałabym się przyłączyć. Mogę? Kilka słów o mnie i dlaczego chcę schudnąć. Zawsze utrzymywałam stałą wagę niezależnie co jadłam, kiedy oraz w jakiej ilości. Miałam to szczęście ponieważ byłam bardzo aktywna fizycznie. Biegałam kilka razy w tygodniu, co najmniej raz w tygodniu pływałam, w ciepłe dni jazda na rowerze i co weekend długie spacery. Niestety mniej więcej od roku mam coraz mnie czasu. Oprócz spacerów nie ruszam się w ogóle, a siłownię czy aerobik odwiedzam raz w tygodniu. Przez brak ruchu przytyłam 6 kg. Nie mieszczę się w większość ubrań, a w te w które się mieszczę wyglądam paskudnie poprzez wystający brzuch, zbyt upiętą pupę i uda w spodniach (w większość nawet nie mogę się dopiąć). W wiele spódnic nie potrafię przecisnąć się w biodrach. Jest to już dla mnie katorgą i wewnętrzna porażką. Na dietę przechodzę już od zeszłego roku. Ani jednego dnia nie spędziłam na diecie. Już nie mam sił. Nie mam co ubierać. Nie jestem zadowolona z siebie. Czas coś zmienić. Dlaczego ta dieta? Bowiem pozwala jeść warzywa oraz nabiał, który uwielbiam. Widziałam także efekty tej diety i to mnie motywuje. Wg kalkulatora moja pierwsza faza ma trwać 2 dni. Druga faza 33 dni. Na Święta Wielkanocne powinnam uzyskać moją "starą" wagę 59kg. Bardzo bym tego chciała. Czy mogę się przyłączyć?
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Wczorajszy wzrost kilogramowy spadł i odnotowałam dodatkowo spadek -0,3kg Mi brakuje sera i pieczywa. Bez całej reszty mogę żyć, nawet bez owoców... gorzej jak przyjdzie właśnie sezon na truskawki, czereśnie... no chyba mnie skręci... a III faza dopiero od września wg Dukana - nie wiem jak dam radę lato przejść bez owoców ![]() Ciekawe jak tam Pandzia po weselu ![]() Nadia, ja z kolei nie kupiłam ani skrobi ani mleka w proszku, nawet odrobiny... więc chyba nie w tym tkwi sekret. Masz pewnie świetną przemianę materii
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyłączaj się śmiało Będziemy trzymać kciuki i wspierać Cię w chwilach słabości A jak będziesz za szybko chudła to ja dodatkowo będę Ci zazdrościć
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie ciężko idzie mi wymyślanie co można jeść w 1 fazie. Bardzo prawdopodobne, że dieta w moim wykonaniu będzie bardzo nudna i monotonna. Ustaliłam sobie menu na 2 dni mojej pierwszej fazy: Śniadanie: jogurt z otrębami Praca: 2 jajka na twardo + kilka plasterków wędliny Kolacja: tuńczyk w puszce. Wiem, że za wiele to nie jest, ale mam nadzieję, że przez 2 dni dam radę.
|
|
#3390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chrzestna mojej corci jest szczuplutka. Znamy sie od przedszkola a Ona przez te wszystkie lata objadala sie tłustym jedzonkiem, kluchy z okrasa, frytki jakies miecha lubiala pojesc konkretnie na tłusto itd. a ciagle szczupla zawsze ja i wszystkie kumpele z paczki zesmy jej zazdrosciły bo sie musialysmy pilnowac! Ta to musi miec dopiero dobra przemiane materii...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.

A ja się pytam jakie łatwo, jak nagle moje chudnięcie się praktycznie zatrzymało
Wszystko inne jakoś przeżyję, ale te letnie owoce...
w takim tempie to wychodzi, że w lipcu bym osiągnęła wymarzoną wagę