Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-03, 20:05   #3451
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

nuddddzi mi sie
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:12   #3452
aa2
Zakorzenienie

Małgosiu biednaś, mam nadzieje ze jednak jeszcze sie poprawi a jak nie to dawaj nam go tu amy mu damy lanie
nie dziwie ci sie ze jest ci przykro tym bardziej ze nie zrobiłas nic złego tylko zapytałas kolezankę czy pójdzie z tobą na spacer bo tz na jest rybach, przeciez to nie jest nic złego-ech faceci

ja nie miziam brzuszka bo zaraz dołancza sie męzul i sobie z nim gada i dotyka itd a czytałam zeby za czesto brzusia nie głaskac bo moga pojawiać sie skurcze
jedynie złapałam sie na tym ze trzymam odruchowo łapkę na brzuszku
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:19   #3453
danika
Zakorzenienie

witam po męczącym weekendzie

w sobotę ledwo się wyrobilam ze sprzątaniem i gotowaniem przed przyjadem gosci :/ ale udało sie kuzynka z młodą posiedziały dziś do trzeciej, fajnie było a potem się trzeba było zabrać do roboty pracowej...ale zadowolona jestem bo zrobiłam to co chciałam

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no własnie wszystko ma swoje plusy i minusy ja tam zdaje sobie sprawe ze mnie w 100% zadowolić bedzie ciężko wiec nie zamierzam sie nastawiać ze wszystko wybiore super, zresztą budżet też trzeba wziąśc pod uwagę
na upartego to w każdym wózku cos wynajdziemy co nie
ja juz tez sama nie wiem, co robić z tymi wózkami...jak jest za duży wybór to tez nie jest dobrze na razie nie chce mi sie o tym myśleć

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no własnie i dobrze ci siostra mówi
mnie drazni jak ktos zaczyna gadać że wszystko teraz sie zmieni itd bla bla bla -jesli chodzi o dziecko podjelismy decyzje swiadomie i zdajemy sobie sprawe z wydatków, z tego ze czasem ni ebedzie lekkko itd, ale jestesmy wszystkiego świadomi i wierze ze damy radę
a co do błędów to kurcze niech nam dadzą popełniać własne, a rady niech zachowają dla siebie bo nadmar dobrych rad doprowadza do furii
zgadzam się w całej rozciągłości niecierpie jak ktoś się nade mną użala,że ojoj koniec wolności, teraz to juz tylko dziecko i w domu...no i wogóle ile to dziecko kosztuje jakby wiedzieli ile nas już kosztowało zanim się poczęło to by głupio nie gadali

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Aa2
Zapomniałam Wam napisać, jak na innych wątkach mówią na chłopców - bo że na dziewczynki calzedonia, to oczywiste - na chłopców mówią "księgowy" hehe.
Calzedonia i księgowy - dobre zestawienie, co ?
ja to widziałam na forum gazety tam chyba chodziło o to, że jak się urodzi chłopczyk spod znaku panny to będzie taki skrupulatny i pedantyczny - czyli księgowy

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
nuddddzi mi sie
oj zazdroszczę ja juz nie pamiętam kiedy ostatnio mi się nudzilo...chyba w jakies wakacje w liceum a w ostatnim czasie to wogóle się nie mogę wyrobić na zakrętach - chyba wszystko wolniej robię czy co

teraz kukam na x-factor
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:24   #3454
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
witam po męczącym weekendzie

w sobotę ledwo się wyrobilam ze sprzątaniem i gotowaniem przed przyjadem gosci :/ ale udało sie kuzynka z młodą posiedziały dziś do trzeciej, fajnie było a potem się trzeba było zabrać do roboty pracowej...ale zadowolona jestem bo zrobiłam to co chciałam

ja juz tez sama nie wiem, co robić z tymi wózkami...jak jest za duży wybór to tez nie jest dobrze na razie nie chce mi sie o tym myśleć

zgadzam się w całej rozciągłości niecierpie jak ktoś się nade mną użala,że ojoj koniec wolności, teraz to juz tylko dziecko i w domu...no i wogóle ile to dziecko kosztuje jakby wiedzieli ile nas już kosztowało zanim się poczęło to by głupio nie gadali

ja to widziałam na forum gazety tam chyba chodziło o to, że jak się urodzi chłopczyk spod znaku panny to będzie taki skrupulatny i pedantyczny - czyli księgowy

oj zazdroszczę ja juz nie pamiętam kiedy ostatnio mi się nudzilo...chyba w jakies wakacje w liceum a w ostatnim czasie to wogóle się nie mogę wyrobić na zakrętach - chyba wszystko wolniej robię czy co

teraz kukam na x-factor
A mi sie nudzi wlasnie w tej chwili, bo pierwszy raz od miesiaca nie obudzilam sie o 4 rano i troszke pospalam i nie moge zasnac, a tak mi sie nie chce jutro do pracy ze grrrrrr
Stary 2011-04-03, 20:24   #3455
aa2
Zakorzenienie

też patrzę na xfactor
i czytam sobie o wózkach bo mnie jednak ten szwagier zainspirował no i powiem wam ze masakra można zwątpić, a najlepiej kupić trzy żeby we wszystkim sie sprawdziły he he
no cóż na dzień dzisiejszy jesli chodzi o ten temat to na pewno jestem o krok do przodu ale nie zamierzam jakoś mega zaprzatac sobie tym na razie główki bo jeszcze mam czaswiec sie jeszcze naczytam i nazastanawiam he he

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
A mi sie nudzi wlasnie w tej chwili, bo pierwszy raz od miesiaca nie obudzilam sie o 4 rano i troszke pospalam i nie moge zasnac, a tak mi sie nie chce jutro do pracy ze grrrrrr
tez mi sie nie chce iśc jutro do pracy buuu
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:36   #3456
lullaby_ml
Zakorzenienie

Przynajmniej jakis fajny serial leci na tvn
Stary 2011-04-03, 20:39   #3457
anciaahk
kosmitka

Któraś szukała jeansowych leginsów, są tu, w różnych rozmiarach. Fajnie to wygląda na żywo?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 21:46   #3458
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Któraś szukała jeansowych leginsów, są tu, w różnych rozmiarach. Fajnie to wygląda na żywo?
Fajne, szkoda że te kieszenie nie są takie jak w spodniach, ale jeans fajny ciemny.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 22:23   #3459
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Kochana a gdzie chodzisz do LuxMedu?? Sora ze pytam, ale ja chodze w Poznaniu i moja gin zawsze przy kazdej wizycie mi robi usg, dlatego sie troche zdziwilam? No oby zrobil jak najszybciej, wazne zebys wiedziala ze wszystko jest oki
Masz USG raz w miesiącu? Nie za często? To nie jest szkodliwe?

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Pozdrawiam już chyba wyleczona i wrazie czego uprzedzam nie jedzcie łososia
Mój mąż robi genialne dzwonka łososia - tego sobie nie odpuszczę

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Teraz jeździmy lekką spacerówką Coneco Traffic, który przeżył m.in. wakacje w Chorwacji
Ile miało Twoje maleństwo w czasie pobytu w Chorwacji? My planujemy ten kierunek od 2 lat i w tym roku musieliśmy odwołać

Cytat:
W przyszłym tygodniu idę do projektantki, mamy taką niedrogą, która mam nadzieję stworzy jakąś wizję
przepraszam że tak z innej beczki
Zdradzisz co znaczy niedroga projektantka?

No ciekawe czy pisałam dziś rano pierwsza, a teraz ostatnia, czy jeszcze któraś się odezwie koło północy Dobrej nocki. Ja jutro mam pierwsze zajęcia na basenie na 20:30. Jak po powrocie będę w stanie się ruszyć to napisze jak było.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-04-03 o 22:32
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 22:31   #3460
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja też mam USG raz w miesiącu przy każdej wizycie + jedno z pogotowia w 2 lub 3 miesiącu, które było koniecznością a nie zachcianką więc się nie liczy . Myślę, że raz w miesiącu ujdzie, gorzej jak się częściej robi. Ja płacę za wizytę w którą jest to wliczone, więc średnio mi się widzi płacić 100 zł za samo zerknięcie w krocze + uspakaja mnie jak widzę na USG że wszystko gra.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 06:16   #3461
MAGiALENA
Zakorzenienie

cześć!
wstałyście już?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 06:38   #3462
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
chodzę do dr Robaka. A planuję rodzić w Warszawie, chyba że to będzie niemożliwe, to wtedy w Świdniku.
Uuuu, to obyś zdążyła do jechać do W-wy na czas

Cytat:
Dobrze, że tu są mamusie doświadczone, bo wiemy przynajmniej na co zwracać uwagę, dla mnie te koła to trochę czarna magia.
Też kiedyś byłam niedoświadczona, a jak wspominam szukanie odpowiedniego wózka, to aż mi sięsłabo robi - czytanie, porównywanie, testowanie....
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Ile miało Twoje maleństwo w czasie pobytu w Chorwacji? My planujemy ten kierunek od 2 lat i w tym roku musieliśmy odwołać
Grześ miał prawie 11 m-cy (byliśmy pod koniec sierpnia 10 dni), wyjechaliśmy i wracaliśmy po południu, całą noc przespał w samochodzie w obie strony, jedynie marudził na około godziny przed metą Polecam wyjazd z takim dzieckiem, które nie chodzi, nie jest aż tak ciekawe wszystkiego na około i bez problemu można poruszać się z nim w wózku, my też mieliśmy nosidło MeiTai

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cześć!
wstałyście już?
Synek wstał dziś o 6:10 więc i ja nie miałam wyjścia
Z dnia na dzień coraz wcześniej się budzi, jedynie wczoraj prawie do 8 spał..... mam nadzieję, że nie będzie tak zawsze już

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 06:44   #3463
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Też kiedyś byłam niedoświadczona, a jak wspominam szukanie odpowiedniego wózka, to aż mi sięsłabo robi - czytanie, porównywanie, testowanie....
a dziś, jako doświadczona mama, co byś poradziła an temat szukania...?

Stary 2011-04-04, 06:55   #3464
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
jak pisałam wyżej - mąż mnie zabrał do restauracji i w ogóle jest miły i dobry i coraz jest naprawde lepiej i aż mi sie chce śpiewac i tańczyć, że kryzys minął i żaden durny rozwód nie wisi w powietrzu a wręcz przeciwnie - jest dobrze i miłośc powoli znów kwitnie
poza tym mdłości mi przeszły prawie, czekam jeszcze może to łożysko się pięknie przyklei i w wakacje nie będę przywiązana do łożka choć jak widzicie troszkę omijam ten zakaz - nie forsuję się, mam pomoc przy małym, nie dzwigam, bardzo często leżę, ale spacerku, kolacji czy wypadu na działkę to sobie nie odmówiłam
: jupi:

Cytat:
A co powiesz o kółkach gumowych? Takich w wózkach stylizowanych na stare???

A oto moje typy wózków.
te wózki sa piękne tylko z tego co się orientowałam to ceny zabójcze jak dla mnie
brzusio masz śliczny i ślicznie rośnie

ja podobnie jak lausanne będe wdzięczna za info o fajnych leginsach ciążowych

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Czy wy też tak odruchowo myziacie swoje brzuchy ?

apropo wózków to my stawiamy póki co na taki:
http://allegro.pl/mikado-aston-fotel...534768953.html
na początku myslałam o tako jumper albo warrior ale normalnie 95% wózków u mnie w mieście tot e dwa modele a ja nie lubie mieć tego co wszyscy

wczoraj jak wróciłam z uczelni to poszliśmy na spacerek a potem na zakupy bo światło w lodówce było w ogóle dziewczyny się mną w szkole zachwycały bo założyłam sukienke i tak fajnie w niej brzusio widać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 07:08   #3465
81gosia
Zadomowienie

Cześć mamusie zaczynamy lolejny dzień. Nasze brzusie rosną i coraz bliżej do końca

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kolezanka ma Mikado City Car i bardzo chwali. Jest mięciutki na pasach. Podobno dobrze sie w nim usypia dzidzie. Jedne kołka ma duze pompowane, a drugie mniejsze skrętne ale mozna je blokowac.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-04-04 o 07:09
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 07:23   #3466
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
a dziś, jako doświadczona mama, co byś poradziła an temat szukania...?
Tak naprawdę to zależy czego od wózka oczekujesz - każdy w końcu ma inne wymagania Dla mnie najważniejsze było:
- skrętne, pompowane koła,
- wózek 3w1
- spora gondola
- wybór kolorystyki
- solidność wykonania
- również w jakimś stopniu bazowałam na opinii innych użytkowników

Cytat:
na początku myslałam o tako jumper albo warrior ale normalnie 95% wózków u mnie w mieście tot e dwa modele a ja nie lubie mieć tego co wszyscy
Tak naprawdę to teraz większość wózków jest podobnych - chociażby ten Mikado, Tako Jumper, Jedo itd.... podobne stelaże, wygląd gondoli, spacerówki.... także wybór ogromny i ceny też bardzo przystępne tych wózków

Stary 2011-04-04, 07:31   #3467
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja też mam USG raz w miesiącu przy każdej wizycie + jedno z pogotowia w 2 lub 3 miesiącu, które było koniecznością a nie zachcianką więc się nie liczy . Myślę, że raz w miesiącu ujdzie, gorzej jak się częściej robi. Ja płacę za wizytę w którą jest to wliczone, więc średnio mi się widzi płacić 100 zł za samo zerknięcie w krocze + uspakaja mnie jak widzę na USG że wszystko gra.
Tak samo mam i ja, raz w mc, w jednej wizycie usg i badania ginekologiczne.
Ostatnio zrobił mi cytologię, 20zł za nią pobrał, ale i tak wyszło 100zł

Anciaahk jaki brzusio, gratuluję '
Syropik zapisałam, jak już będzie bolało bardzo to polece po niego

My z TŻ twardo foch, jedno na drugiego
W nocy obudziłam się i kichnełam w pozycji na wznak, aż zgiełam się wpół tak zabolało i zajęczałam, mąż się obudził, "co się stało , co się stało" taki przerażony, ale dalej widze foch z rana był
Ja nie odpuszcze, nie pozwolę sobie na takie odzywki, coś mi się zdaję że jego cudowny kolega mu tak poradził

wrr to uczucie zatkanego nosa to tak jakbym zatoki miała zawalone

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 07:35   #3468
acelinka
Zakorzenienie

miss hot masz racje sporo podobnych wózków jest pod względem ram, gondol a nawet wyboru koloru ten mikado aston jest bardzo podobny do tako jumper ale jak sobie porównałam na fotkach to jednak ten mikado jakiś taki wizualnie ładniejszy mi się wydaje ostatnio babka szła i patrze co to za wózek ma fajny a to właśnie ten mikado jedynym mankamentem tego wózka akurat był różowy kolor ale jak na róż prezentował się i tak nieźle

dla mnie też właśnie są ważne te rzeczy które wymieniłaś zależało mi też żeby fotelik szło wpiąć w rame wózka i żeby to od razu było w zestawie, bo mimo że jak dla mnie troche śmiesznie to wygląda to jest wygodne np. jak się jedzie na zakupy czy gdzieś na szybko a jednak wózek jest potrzebny, to nie trzeba tachać gondolki

a ja dzisiaj zrobiłam sobie wolne w pracy a co i wiecie co? Zaraz jak wstałam to wywaliłam wszystkie ubrania z szafy na środek pokoju i teraz nie mam wyjścia - muszę je poogarniać odłożyć w co się nie mieszcze i poukładać bo tak to zawsze z rana sobie obiecywałam, że dzisiaj zrobie przegląd szafy a potem mi się nie chciało
Stary 2011-04-04, 07:44   #3469
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry wszystkim, ale strasznie ciezko mi sie dzisiaj wstawalo, pewnie dlatego ze wczoraj nie moglam zasnac do polnocy

Cytat:
a ja dzisiaj zrobiłam sobie wolne w pracy a co i wiecie co? Zaraz jak wstałam to wywaliłam wszystkie ubrania z szafy na środek pokoju i teraz nie mam wyjścia - muszę je poogarniać odłożyć w co się nie mieszcze i poukładać bo tak to zawsze z rana sobie obiecywałam, że dzisiaj zrobie przegląd szafy a potem mi się nie chciało
Ja zbieram sie, zeby wyciagnac walize z wiosenno-letnimi ciuchami, a wiekszosc zimowych wrzucic na gore do szafy (sama nie siegam). Dzisiaj mam malo pracy, a ze pracuje z domu to chyba pomarudze mezowi, zeby mi ta walize sciagnal. Wiosne czas zaczac
Stary 2011-04-04, 07:47   #3470
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
My z TŻ twardo foch, jedno na drugiego

Stary 2011-04-04, 07:49   #3471
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

dla mnie też właśnie są ważne te rzeczy które wymieniłaś zależało mi też żeby fotelik szło wpiąć w rame wózka i żeby to od razu było w zestawie, bo mimo że jak dla mnie troche śmiesznie to wygląda to jest wygodne np. jak się jedzie na zakupy czy gdzieś na szybko a jednak wózek jest potrzebny, to nie trzeba tachać gondolki
Też miałam to na uwadze przy wyborze, ale szczerze powiem, że nigdy nie wpinałam fotelika w stelaż Jak Grzesio był mały po prostu starałam się go nie brać do sklepów - a że sezon zimowy był, większa podatność na zarazki A potem na wiosnę przesiedliśmy się do kolejnego fotelika Zresztą gondola nie zajmuje aż tak dużo miejsca w samochodzie, można ją wziąć i normalnie, wygodniej dziecko brać na zakupy czy gdzieś w plener

Stary 2011-04-04, 07:49   #3472
tusia872
Zadomowienie

witam po weekendowej nieobecnosci
weekend w szkole spedziłam i wiecie co jak długo siedze to mnie wszystko boli nie wiem jak wytrzymam ten semestr do konca a za tydzien juz pierwszy egzamin bo koncze zajecia a taka piekna pogoda to nawet sie nie chce siedziec w domu i uczyc

tak w ogole to szukam sukienki takiej na lato jak juz brzuszek bedzie ładny znalazłam cos takiego nie jest ciazowa sukienka ale mysle za by sie na nia nadawała co wy na to??
w ogole to szukam takich podobnych krojem i nie znalazłam nic innego jakby wam jakies takie przez przypadek wpadły w oko to bede wdzieczna za namiary

a co do wozków to tez ten Mikado mi sie podoba ale narazie zaczynam szukac wiec zobaczymy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0336_monaco20_0020084.jpg (75,8 KB, 30 załadowań)

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 07:52   #3473
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
tak w ogole to szukam sukienki takiej na lato jak juz brzuszek bedzie ładny znalazłam cos takiego nie jest ciazowa sukienka ale mysle za by sie na nia nadawała co wy na to??
jakoś mi się wydaje, że tak jej "dużo"... no i do tego jeszcze brzuszek...

Stary 2011-04-04, 07:58   #3474
aneta4137
Przyczajenie

Cytat:
Tak naprawdę to zależy czego od wózka oczekujesz - każdy w końcu ma inne wymagania Dla mnie najważniejsze było:
- wózek 3w1
- spora gondola
- wybór kolorystyki
- solidność wykonania
- również w jakimś stopniu bazowałam na opinii innych użytkowników

Tak naprawdę to teraz większość wózków jest podobnych - chociażby ten Mikado, Tako Jumper, Jedo itd.... podobne stelaże, wygląd gondoli, spacerówki.... także wybór ogromny i ceny też bardzo przystępne tych wózków
witam dziewczyny, jestem w 19tc i to moje drugie dziecko. Czytam co piszecie o wozkach i myślę,ze nie warto się tym przejmować, ja w pierwszej ciązy kupilam wózek w pierwszym sklepie do którego weszłam- po prostu miał być tani i się składać. Sprawdził się świetnie ( ostatecznie to tylko kilka miesiecy użytkowania a później wygodniej ze spacerówką chodzić bo jest duzo lżejsza). Więc moim zdaniem nie warto wydawać dużych pieniędzy na wózek. Ja kupiłam za to droższe łóżeczko z biegunami i kólkami, które można było przesuwać po całym mieszkaniu- polecam.
aneta4137 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 08:01   #3475
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

w ogole to szukam takich podobnych krojem i nie znalazłam nic innego jakby wam jakies takie przez przypadek wpadły w oko to bede wdzieczna za namiary
A tą gdzie znalazłaś ? Bo fajna jest

Ja mam taką zwykłą, kupiłam za jakieś 30zł chyba na all w pierwszej ciąży Długość ma do kolana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3469.jpg (28,7 KB, 46 załadowań)

Stary 2011-04-04, 08:05   #3476
tusia872
Zadomowienie

własnie szukam takiej podobnej zeby w biuscie była dopasowana a pozniej luzna i nic innego nie znalazłam myslałam ze moze wy mi pomozecie widziałam w tamtym roku babke w takiej sukience całej kremowej z takimi wyszytymi brazaowymi kwiatuszkami na dole sukienki i jak zaszłam w ciaze to zaczełam jej szukac podobnej sukienki i lipa

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
A tą gdzie znalazłaś ? Bo fajna jest

Ja mam taką zwykłą, kupiłam za jakieś 30zł chyba na all w pierwszej ciąży Długość ma do kolana
na allegro 49,99 ta twoja tez fajna własnie czegos takiego szukam jak pokazałas jak ja wyszukałas na tym allegro bo ja jakos nie mam szczescia
http://allegro.pl/xoxomoda-294-wiose...524302767.html

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 08:06   #3477
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
- wózek 3w1
- spora gondola
- wybór kolorystyki
- solidność wykonania
dokladnie to samo brałam pod uwagę. Zwłaszcza dużą gondolę i skrętne pompowane kółka
do Wa-wy mam nadzieję że zdążę - mam tam ciocię anestezjologa, która ma mi zrobic ZZO, a poza tym ta ciąża jest zagrożona i będę się pewniej czuła jak przy porodzie będzie czuwac ciocia i jej koledzy niz obcy lekarze. Ale jak nie będzie takiej mozliwości to urodze w Swidniku i tez będzie dobrze
Małgosia bądź twarda - jak mąż zgłodnieje to przyjdzie

a co do wakacji - ja byłam z połtora miesiącznym dzieckiem nad morzem i wspominam wyjazd super! polecam wyjazdy z małymi dziećmi, które głównie spią i jedzą pierś na pewno teraz z roczniakiem byłoby trudniej

doświadczone mamusie starszych dzieci niż moje - mam pytanko: jaka spacerówka dla starszaka? musi byc lekka,niedroga i mała po złożeniu. Macie jakieś wypróbowane? I jeszcze pytanie o kremik z filtrem dla dziecka, taki na słoneczko. Juz mi dermatolog kazała kupic, ale żadnego nie poleciła...

a teraz żegnam i biegnę do Urzędu Pracy. Brrrrr Nie znoszę tej instytucji
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 08:09   #3478
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna!

Stary 2011-04-04, 08:10   #3479
acelinka
Zakorzenienie

obie sukieneczki fajne

tusia, nie przejmuj się mnóstwo sukienek się teraz zacznie pojawiać bo sezon dopiero się zaczyna

miss.hot skoro tak mówisz to Ci wierze na spacerki na pewno o niebo lepsza jest gondolka zobaczymy jak to będzie ja pewne zdania co do wózka już nie zmienie więc i tak będziemy mieli taką możliwośc, zobaczymy na ile ją wykorzystamy
Stary 2011-04-04, 08:11   #3480
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
na allegro 49,99 ta twoja tez fajna własnie czegos takiego szukam jak pokazałas jak ja wyszukałas na tym allegro bo ja jakos nie mam szczescia
http://allegro.pl/xoxomoda-294-wiose...524302767.html
Kochana ja kupowała tą sukienkę jakieś 2 lata temu, po prostu jakoś ją znalazłam, ale teraz nie widziałam nic podobnego

Cytat:
dokladnie to samo brałam pod uwagę. Zwłaszcza dużą gondolę i skrętne pompowane kółka
do Wa-wy mam nadzieję że zdążę - mam tam ciocię anestezjologa, która ma mi zrobic ZZO, a poza tym ta ciąża jest zagrożona i będę się pewniej czuła jak przy porodzie będzie czuwac ciocia i jej koledzy niz obcy lekarze. Ale jak nie będzie takiej mozliwości to urodze w Swidniku i tez będzie dobrze
Małgosia bądź twarda - jak mąż zgłodnieje to przyjdzie
To oby Twój plan się powiódł
Bo u nas ZZO nie uświadczysz do porodu sn

Cytat:
doświadczone mamusie starszych dzieci niż moje - mam pytanko: jaka spacerówka dla starszaka? musi byc lekka,niedroga i mała po złożeniu. Macie jakieś wypróbowane? I jeszcze pytanie o kremik z filtrem dla dziecka, taki na słoneczko. Juz mi dermatolog kazała kupic, ale żadnego nie poleciła...
Ja mam Coneco Traffic

My zmykamy na spacerek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości