|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj miałam usg i mój synek ma 2815 g ![]() ![]()
![]() |
#1382 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
zaneta mi pani w aptece odradzila zrywanie swiezych lisci, bo to musi byc odpowiednia pora, odpowiednie miejsc itp.
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
A Ja bliźniaki uwielbiam !!
Dla mnie są chodzącym ideałem, mowa o facetach ![]() Elaa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1385 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja przed ciążą miałam zapalenie przydatków i zapalenie pęcherza moczowego i z tego powodu byłam na L4, a gdy już miałam wracać do pracy okazało się, że inseminacja się udała i jestem w ciąży! Od razu dostałam ciążowe L4 no i dlatego przekraczam te 270 dni... Gratki pięknej wagi synka!
![]() |
#1386 |
BAN stały
|
Ten artykuł to według mnie totalna bzdura!
Jak seks,stymulacja brodawek czy napary ze zdrowych ziół mogą być szkodliwe? Ludzie!1Paranoja. Najlepiej cieżarną położyć na 9 miesięcy i niech leży bo jak usiądzie to dotknie brzucha i postymuluje go tym dotykiem ![]() A teraz jest świetna porta na liscie malin. U mnie dwukrotnie podziałała ta metoda a mało tego maż zerwał dla koleżanek z sali i 4 na 4 urodziły tego samego dnia(jedna w nocy). Normalnie zrywa sie swieże listki i garstkę się zalewa i pije. Jak pokrzywę czy miętę z ogródka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | |
Zadomowienie
|
Ojej, znow sie dzieje!
Wielkie wielkie gratki dla Lilki i Carmeli ![]() ![]() ![]() Witam nowe Maluszki na swiecie! no dwa dni mnie nie bylo, a tu takie wiesci.. ![]() A Ty Kajool co - mialas byc nastepna i az dwie laski przepuscilas, co to za porzadki?? ![]() okazalo sie, ze na osiedlu, gdzie sie wlasnie przenioslam jest tak slaba stacja bazowa Orange, ze praktycznie nie mam neta grrr jak zadzaila raz na dzien jak teraz to wieelkie szczescie, co za szajs ![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie to te wszystkie metody to placebo i tyle. Przeciez to w mozgu dziecka powstaje impuls do porodu, a nie w organizmie matki, to juz dawno wiadomo ![]() Niemniej ja w pierwszej ciazy tez zastosowalam wszystko co mozliwe po terminie porodu, lacznie z paskudnym olejem rycynowym, bzykankiem po kilka razy dziennie, liscmi malin, schodami itp... i urodzilam w 43tc (16 dni po tp!!!) i to wskutek zastrzykow z oksy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1388 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ostatnia cytologie mialam robiona gdziesz w polowie ciazy..albo troche szybciej. i tez na szczescie w cenie wizyty (u wczesniejszego gina-dodatkowo platne) Cytat:
![]() Cytat:
![]() i z tego co napisane na zaproszeniu-nawet raz na trzy lata.. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1390 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w większości przypadków skończyło się na planach.. Cytat:
![]() ![]() a bez tzw "durnych planów" też bym hopla dostała antybiotyku też się bałam ale potem pisałyście, że też bierzecie, więc zakładam, że gin wie co robi któraś pytała co bierzemy na paciora, ja mam Rulid 150, Nystatyna + dowcipnie Macmirror Cytat:
![]() nic mnie tak nie uszczęśliwia jak zmęczenie po porządnej robocie Cytat:
Cytat:
![]() a rano zanim się rozkręcę (bo czasu co niemiara więc po się się śpieszyć) to robi się po 12.00 i już mam irytację, że zmarnotrawiłam czas do południa ![]() Cytat:
wolę coś poczytać bez celu też raczej się nie snuję wkurzam się tylko, że tyle miałam planów na to, co będę robić a niewiele z tego zrealizowałam z takich czy innych powodów zawsze dużo od siebie wymagałam a inna sprawa, że od zawsze mam problem z odpoczywaniem. Ile razy wracałam padnięta z pracy, mąż mówił- połóż się, zrelaksuj a ja nie potrafiłam, bo jeszcze tyle rzeczy do zrobienia. Myslałam więc, że może w ciąży sobie w końcu odpuszczę i nauczę się tego odpoczywania a ja durna narobiłam sobie planów i teraz mam wyrzuty, że plan niezrealizowany ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jeszcze wtrące swoje 2 grosze do poruszanego chyba wczoraj tematu karmienia publicznego bo jestem na świeżo. Wróciłam właśnie z CH, gdzie byłam świadkiem karmienia i powiem Wam, że czułam się zażenowana ![]() Zdaję sobie sprawę z tego, że w czasie karmienia pierś to nie tylko obiekt seksualny ale także stołówka i że jak się jest z dzieckiem na mieście to gdzieś nakarmić trzeba i też uważam, że WC to nie najlepsze miejsce ALE.. no kurcze, chyba są jakieś granice przyzwoitości?? ![]() Kobieta, którą widziałam siedziała w CH na ławeczce takiej w pasażu pomiędzy sklepami, gdzie przechodziło mnóstwo ludzi a ona po prostu wyjęła cyc bez krępowania się, niczym nawet się nie zasłaniając ![]() Podzielam zdanie Zmalowanej w temacie publicznego karmienia- dla mnie to jest krępujące, wiem, że będę matką karmiącą ale moja pierś to moje ciało i nie zamierzam wystawiać jej na widok publiczny, tak jak nie wystawiam innych, intymnych bądź co bądź części ciała. Jak już będę musiała nakarmić gdzieś na mieście to najpierw poszukam przynajmniej trochę intymnego miejsca i przede wszystkim zakryję się. No to się pobulwersowałam, idę jeść ![]()
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po takim czasie to już sie chyba na patologii ląduje, prawda?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=iustyna1;27653368]
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=zanetaa88;27653716]Napisz napisz! Żeby Ci nie dała skierowania do szpitala ![]() no mało brakowało opis poniżej ![]() [QUOTE=dziubek79;27653840] Ty mi się nie narażaj ![]() ![]() ![]() staram się już zaciskam uda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra wieści a więc nie wyhodowałam paciorków ![]() mały jest nisko już główką się pcha w stronę światła szyjka coś 2\0 co kolwiek to znaczy ale jeszcze nie ma żadnego rozwarcia ![]() ![]() ![]() Nerolko super że Izunia rośnie!! ![]()
![]() |
#1393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i gratki, że pacior Cię ominął ![]()
![]() |
#1395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no staram się myśleć pozytywnie popijam sobie kawkę i rozmyślam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podajcie mi nazwę tego specyfiku na zgagę, który ostatnio polecałyście, bo chyba zaraz padnę tak mnie pali
![]()
#1397 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziubek, fajne pomysły ma Twój małż, szkoda, że mój taki słabo spontaniczny ![]() Cytat:
Cytat:
Co do karmienia to ja jeszcze nie dojrzałam, żeby z cycem na widoku siedzieć, ale może mi się pozmienia, kiedy dzidzia będzie rządzić. Generalnie wstydzę się i tyle, a już przy rodzinie to w ogóle. Jednak kiedy inna kobieta karmi, to mi to totalnie nie przeszkadza. Kiedyś nie patrzyłam, teraz już mnie to interesuje, więc lookam, tylk mam nadzieję, że żadna nie będzie miała mi tego za złe. Shirka, ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Nerolka to muszę zajść na działeczkę po liście malin
![]() Shira jak będziesz miała wysokie ciśnienie i będzie się utrzymywało to lepiej wywołać poród, niż żeby Cie faszerowali tabletkami na te ciśnienie. Moja kuzynka tak miała i przez to jej malutka urodziła się pod koniec 36 tyg z wagą 1700g i spadła potem jeszcze do 1500g, bo nie rosła przez to ciśnienie, ale na szczęście jest już dobrze ![]() ![]() A co do karmienia np w CH to nie umiem sobie tego wyobrazić, nawet nie umiem sobie wyobrazić karmić przy teściowej ![]() Pamiętam jak kuzynka od mojego D wywaliła cyca na urodzinach a tam ok 20 os ![]() mój mąż aż się skwasił jak to zobaczył :| albo przebierać mała przy stole z jedzeniem, a tam wielkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa kupa ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-06-21 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | ||
Zakorzenienie
|
znowu się zdrzemnęłam i jestem po pysznym obiedzie pierogi z jagodami
![]() monia bardzo fajna fryzurka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny co Wy się tak spieszycie z tymi porodami???
![]() |
#1400 | |||
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
![]() ![]() oj tak, to nagroda za wcześniejszych doooopków ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Ojj ciezki dzień za mną, właśnie wróciłam ze szpitala. Nie mam siły na nadrabianie ![]() Rano wzięło mnie pogotowie. O 6 dostałam takich skurczy w podbrzusiu, że dosłownie gryzłam ścianę. Myślałam, że chyba urodzę drugie dziecko...Trzęsło mną na wszystkie strony, myślałam, że mi pękło coś w środku. Nawet mój mąż-żołnierz się rozpłakał gdy widział co się ze mną dzieje. Przyjechało pogotowie, dali mi zastrzyków, czekali, aż przejdzie, bo nie chcieli mnie brać, bo malutkie dziecko w domu, ale nie przeszło i mnie wzięli. Podpięli mnie pod kroplówki, dali jakieś ciężkie leki ( mimo karmienia, bo bym nie wytrzymała z bólu, trzęsło mną okropnie, jakby padaczka). Wyszło, że macica niebezpiecznie dużo za szybko się skurczyła. Przez to te bóle... Teraz już raczej czuje się dobrze, choć boli, ale mam mnóstwo leków. O karmieniu nie ma mowy na razie... ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
Wreszcie mi to ktoś powiedział ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O tak, popieram! ![]() ![]() Mąż wodnik, a Adaś bliźniaczek ![]() ![]() Bardzo ładna ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja się zaczynam chyba nakręcać ![]() ![]() ![]() No i teraz się martwię czy Adasiowi nic nie grozi... ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- O cholera...Marinko, mam nadzieję że to już się nie powtórzy! Trzymaj się!!!
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jeje ![]() ![]() Ania moja koleżanka miała robione jakieś badani krwi pod kątem paciorkowca chyba? wiem że można pobrać wymaz z noska i z buzi bo Ja miałam tak pobierane jak byłam mała, bo mnie dopadł paciorkowiec i gronkowiec ![]() Ja nie miałam jeszcze wymazu i obawiam się że go nie będę mieć ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Zadomowienie
|
dziękuję pomogło
![]() [QUOTE=zanetaa88;27657527] Shira jak będziesz miała wysokie ciśnienie i będzie się utrzymywało to lepiej wywołać poród, niż żeby Cie faszerowali tabletkami na te ciśnienie. Moja kuzynka tak miała i przez to jej malutka urodziła się pod koniec 36 tyg z wagą 1700g i spadła potem jeszcze do 1500g, bo nie rosła przez to ciśnienie, ale na szczęście jest już dobrze ![]() ![]() no wodzisz jak tak logicznie na to spojrzeć to masz rację ![]() ![]() [QUOTE=dziubek79;27657577][ kurcze to dziwne bo ja nie raz miałam podczas wizyty ciśnienie 140 albo więcej i nic mi gin nie mówiła ![]() ![]() no ale ja właśnie nigdy nie miałam takiego ciśnienia u mnie norma to 115, 120 i 140 dla ciebie to może być norma tylko jak dla mnie osobiście to za wysokie bo całe 9 miesięcy miałam niskie taka moja uroda no i puchnę na nogach rękach i buzi czyli ewidentnie coś z tym głupim ciśnieniem nie teges ![]() ![]()
#1405 | ||||
Zakorzenienie
|
Mi tam do porodu nie spieszno.. bo wiem co mnie czeka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do L4 to ciążowe liczy się oddzielnie, wiec nie przekroczysz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gaviscon - mi kupił tż i rzeczywiście lepszy niż Rennie i Manti
![]() |
#1406 |
Zadomowienie
|
Marinko, a długo te leki masz brać? Co dalej? Mam nadzieję, że wrócisz do karmienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() ![]()
#1409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=youyou;27657965] z ciśnieniem nie ma żartów, kontroluj koniecznie... i jak wysokei się powtarza to migiem do szpitala ![]() tak zrobię dzięki ![]()
![]() |
#1410 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.