|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
aaaa no to juz wszystko jasne , nie wiem czemu myslalam ze wyszedl pozytywny to faktycznie nie masz sie czym martwicCytat:
![]() tez bym wolała raka ale w sumie bardziej wolę urodzić |
||
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
youyou - a moze zamiast cos kupowac to zwyczajnie kładz spac dziecko w gondoli od wózka (jesli masz wyciagana i twarda, a nie miękki wkład), bo zawsze to taniej i tak samo jak ten koszyk mojrzesza
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wiem czemu nie rodzimy !! Bo te nasze raczki idą wspak zamiast do przodu
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest zupełnie na płasko i to właśnie tak dykta pociągnięta materiałem... Filipa posadziłam w tym dopiero gdzieś w 4-5 miesiącu
|
|
#1265 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A rachunek?-czekam aż T. zwolni trochę bo robi to auto(tanio więc trzeba porobić) i zadzwoni. Wtedy z pełnymi informacjami kieruję się ponownie do Jacieeeee A ja mam dwa barany w domu ![]() Byka i bliźnięta a do tego męża skorpionka |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Niby te znaki zodiaku to takie zabobony, ale cechy osobowe się pokrywają. Przynajmniej u mnie. A ja rasowa panna
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
ja wprawdzie nie aga, ale mialam podobnie - przytylam w ciazy 26 kg, po schudlam zaledwie 7, brzuch jakbym nadal w ciazy byla. szczerze - nie wrocilam do wagi sprzed ciazy. bylam 2 kg na plus caly czas, powiedzmy że rok wracałam do takiej wagi, ale tak po mnie nie bylo widac. brzuch mocno smarowalam kremami ujedrniajacymi i wiekszosc skóry wróciła na swoje meijsce ale to juz nei to samo... robilam tez pol roku brzuszki co wieczor, potem mi sie odechcialo...
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem wodnik, mąż byk
Filip miał być ryby ale że wyskoczył wcześniej jest jak ja wodnikiem w ogole młody urodził się dokładnie tydzień po moich urodzinach ja 29.01 on 05.02
|
#1270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Ty jutro
ja na Dzień Ojca, czyli pojutrze
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
zanka - a u mnie tydzien przed moimi sie maly urodzil 20.04 a ja 27.04. i jest na pograniczu barana z bykiem (zaleznie od kalendarza inaczej wychodzi). ja byk, maż baran. ciekawe co teraz bedzie...
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na brzuchu mam kilka kresek naokolo pępka (teraz tak samo), kilka na udach starych od rosniecia i mase na piersiach...a wogóle - odwalilo mi i dzis po dentyscie poszlam do fryzjera i opitoliłóam wlosy na dosc krótkiego boba (wczesniej do ramion mialam). dostanie mi sie od meża... |
|
|
|
|
#1276 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Po tygodniu jak mnie kumpela odwiedziła to powiedziała, że wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży. Ale już po miesiącu, dwóch się wszystko wchłonęło.Po 3 miesiącach ważyłam kilka kg mniej niż przed ciążą i wyglądałam jak chodzący zombi - dieta, niewyspanie, karmienie.Cytat:
Cytat:
za skończony tydzień. Widzę, że Twój lekarz to tak jak mój. Jako, że urlopuje to nawet mi wizyty nie umówił. Jak nie urodzę do terminu (a wtedy wraca z urlopu) to mam się pojawić.Cytat:
.Dziewczyny dlaczego tak chcecie mieć Raki? Ja mam kilka w swoim otoczeniu i raczej nie cieszę się, że oboje moich dzieci też będzie raczkami. Chciałam Koziorożce jak ja .
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
A ja chcę 28 czerwca w urodziny babci, albo 29 czerwca w imieniny mojego
P. Chociaż tak się zastanawiam że jakby młody odziedziczył charakterek mojej babci to będzie masakra A ja jestem byk, a mąż skorpion więc mieszanka wybuchowa
|
#1278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się załapałam już na raczka Urodziłam się idelanie w terminie. Mąż jest koziorożec. Dominik też będzie raczek, chyba że urodzi się dzisiaj, ale jeszcze nie pozwalam
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-21 o 11:11 |
|||||
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noooo to już szczyt moich marzeń bez kryzysu 7. cm
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jedyny sposob na zlikwidowanie to przeszczep skory, operacje plastyczne na zlikwidowanie brzuszka po ciazy to tez nie daje nic na rozstępy, wycinaja tylko kawal skory ktora wisi po rozciągnięciu, ale rozstępy zostają... nawet zabiegi laserowe nie likwidują takich blizn... są masaze ktore troche pomagaja, ze skora robi sie bardziej zbita i są mniej widoczne, ale zostaja .. |
|
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa to taaakie buty
. Ja zanim zgodziłam się na Zuzannę, to też sprawdzałam czy pasuje . I u nas miała być Lena ale znajoma urodziła i nazwała Lena, to mi się odwidziało . Miała być jeszcze Lilianna albo Julianna.A wybrał synek Zuzannę, no niech mu będzie. Mi od zawsze nie pasuje moje imię. Zdarza się, że na nie nie reaguję
|
|
#1284 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja po niestrawnej nocy i poranku, wyprawieniu siostry na pocią i przed przygotowaniem męża na wycieczkę, tak wię zapowiada się pracowity dzień, o ile się od Was oderwę ![]() Dziękuję Dziewczyny! Nie żartujemy, fajna kobieta z Ciebie, masz ciekawą urodę, aż chce się patrzeć Cudnie! Mała na 10!!!! ![]() ![]() klask i:Cytat:
i z tym będzie ciężko powalczyc, tym bardziej, że ja nie moge ćwiczyć Pozostaje dieta i latanie przy maluszku ![]() No to umowa stoi ![]() Grabisz sobie! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1285 | |
|
Rozeznanie
|
ale za mna cos chodzi... zjadlabym cos dobrego
![]() Cytat:
za nowy tc!a Tobie za skonczony tc ![]() dziekuje za info ![]() ehh..caly czas chodzi mi po glowie ten glupi paciorkowiec i to badanie |
|
|
|
|
#1286 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc się dowiedzial, że to przez niego, że on mi to zrobił, więc już nic nie powiedział. Cytat:
![]() U mnie na wadze niespełna 10 kg na plusie, czyli 67 teraz mam, ale jakoś jestem dobrej myśli. Lady, ja mam podobnie, nigdy nie należałam do osób narzekających i nie umiejących znaleźć sobie zjęcia, a teraz tylko stękam i mimo wolnego czasu z niczym się nie wyrabiam (nie powiem, wizaż mi w tym pomaga ), ale tak nie lubię siebie za to. Fizyczność już nie pozwala, żeby latać cały dzień ze szmatką więc tak leżę i narzekam. Ale mam nadzieję, że przy dzieciu zmieni się wszytsko! Nie zasmucaj się! ![]() Cytat:
Albo to: http://reniferu.pl/2011/04/21/smiesz...pozycje-kotow/ Mnie wczoraj poprawiło humor ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakoś mie to nie zdziwiło Gratki!Cytat:
A Zośka bedzie lewek, oj...
|
||||||
|
|
|
#1287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale muszę się pochwalić, że do teściowej chyba dotarło że naprawdę nie lubię zdrabniania imiom i młody będzie albo Nataniel albo Natan i nie życzę sobie, żeby było inaczej, bo ostatnio jak coś mówi o młodym to zawsze Nataniel
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Idę po jakieś zakupy
nie pisać 100 stron ![]()
|
#1289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Może z małą będzie podobnie .Moja teściowa jakby wiedziała, że Zuzia mi się nie podoba to właśnie tak by mówiła. Ona poprostu lubi robić na przekór i być wredna. Wczoraj jak ją syn zobaczył to zaczął uciekać z krzykiem. Krzyczał, że on nie lubi babci i ma sobie jechać... Chyba mu zaszła za skórę. ps. Jakby co to nie nastawiam dziecka przeciw babci. Wręcz odwrotnie, tylko co ja poradzę jak ona ma taki paskudny charakter .
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-21 o 11:33 |
|
|
|
|
#1290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pokaż, pokaż ![]() Mnie też się marzy takie rozwarcie DZIEWCZYNY! 1.Gdzie można kupić taki szybki test na paciorkowca? 2.Pytanie odnośnie karmienia, moja kuzynka ma mnóstwoooooooo mleka, ale karmić nie może ze względu na to że ma nadciśnienie które leczy i tak sobie pomyślałam, jeżeli mleko nie leci to jakaś herbatka, relax i wraca wszystko do normy, a jak to jest kiedy mamy za dużo mleka ? jakie są rozwiązania, aby te mleko jak najmniej leciało? Bo tak się trochę zmartwiłam, jak nie daj Boże nie będzie mi dane karmić a mleka będę miała cała rzekę? ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Gdzie jest BEATKA?! remontuję się cały czas? I proszę o super DOBRY przepis na konfitury z truskawek - najlepiej bez żel fixu!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

to faktycznie nie masz sie czym martwic
baby to durne są :P

a poza tym nie wydaje mi się żeby był mocno wygodny do spania dla takiego maleństwa
Nie ma żadnego materacyka tylko dechę obciągniętą materiałem i jeszcze szelki do zapięcia...

. Po tygodniu jak mnie kumpela odwiedziła to powiedziała, że wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży. Ale już
Wiem, że wiele mogłaby robić ale po prostu mi się nie chce, nie mam sił, weny, przerasta mnie ten ogrom czasu. Kosz z praniem do wyprasowania czeka na moją litość od 2 tygodni
Normalnie zrobiłabym to szybciutko po kolacji a tak nie wiem, czekam może az będzie tak dramatycznie, że będę musiała zająć czymś ręce? 

klask i:
pora się w końcu spakować
nie pisać 100 stron