|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teraz ide gotować, w między czasie pozmywam gary i podłogę machnę mopem - a potem poprasuje troszkę. Miałam zrobić pranie tych rzeczy z lumpka i paru innych ale chyba odpuszczę bo pogoda paskudna więc i tak mi nie wyschnie tylko się będzie kisić na strychu. Poczekam na lepszą pogodę. A co do lumpków Kalinko to u mnie w Mielcu tez nie ma takich lumpków fajnych żeby po 1zł takie cuda znaleść, jak jest ostatni dzien przeceny po złotówce to przeważnie same łachmany zostają, poplamione, brudne, i ogólnie beznadzieja a już z dziecięcych rzeczy to w ogóle mało zostaje na przecene. Jak jest towar nowy to jest sporo rzeczy dla dzieci. A ten lumpek mam rzut beretem od uczelni więc jak miałam czasem chwilke to zaglądałam i zawsze coś wyhaczyłam fajnego, a w tym akurat sporo dzieciowych rzeczy mają ale jak na złość kocyka nigdy nie mieli kiedy ja szukałam ![]() i kocyki będę musiała jakieś nowe kupić gdzieś ![]() Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-28 o 12:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() I że skurczy nie dostałaś z nerwów ![]() PARANOJA! Cytat:
Zawsze jak mi coś nie pasuje, to pytam jakby się mój D czuł na moim miejscu i mu opisuje to co Ja czuje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Noooo ![]() Cytat:
![]() właśnie za ile kupujesz te krople w Czechach? Cytat:
![]() Mam probówkę na wymaz, to takie długie jak kij z drzewa ![]() ble ! Wracając OKROPNIE zaczęło mnie boleć na dole brzucha, jakby ktoś mnie kopnął i jakbym miała siniaki, lewa strona najgorsza ![]() Kupiłam krem na te brodawki i tam widzę, że on tez jest na odparzenia dla niemowlaków, używał ktoś go ?! Blondynka super opisałaś co trzeba, wkleję Twój post na 1 stronę, bo świetnie jest wszystko opisane ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | ||
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() nadrabialam was od wczoraj, sporo tego bylo ![]() w miedzyczasi ezjadlam swiezytka bulke z dzemem truskawkowym mojej mamy, normalnie pychota i ostatniem sil powstrzyamalam sie przed zjedzeniem klejnej ![]() ![]() dzis zaczynamy 34 tc ![]() SweetAngel, dobrze ze wizyta bez sensacji ![]() ![]() ![]() ![]() patik87, nie martw sie ![]() ale faktem jest ze tz nieladnie postapil, mnie tez byloby przykro ![]() powiedz mu to... beata_1988 lumkowe lupy super ![]() ![]() ja nie mam dostepu do takich rarytasow, za taka cene Madziulka_17, gratuluje udanej wizyty ![]() ![]() 83monia, super ze z seduszkiem malego juz wszystko dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i za przepedzenie anemii ![]() Shira_83 witaj z powrotem ![]() ![]() wszystkiego dobrego ![]() Cytat:
![]() pochwal sie sesja ![]() oki zmykam do mechanika, cos szuraja mi hamulce, chyba pora klocki wymienic.... ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- nie zacytowalo mi neroli ![]() wiec pisze osobno zdjecia Izuni super ![]() ![]() kotek przy niej wyglada tak slodko ![]() Athor, ladne imie ![]()
![]() |
#3394 |
Zadomowienie
|
Beata, piszesz o poczcie.. ja sie wczoraj wyczekalam jak glupia i na koniec uslyszalam ze moglam to zalatwic szybciej, wkur.. sie
![]() tylko jedno okienko obslugiwalo paczki a tam byl jakis gosc z kartonem przesylek (irytuje mnie to na maxa, przylazi ktos na poczte i zajmuje na cala godzine okienko, powinni w tym czasie udostepnic inne awaryjnie!!), podeszlam do innego okienka i pytam czy te jadna przesylke moge tu nadac a babka ze nie, bo tylko tamto obsluguje paczki, ja nie zalapalam slowa "paczka", a ja mialam tak naprawde list polecony ale w kartoniku... to usiadlam i czekalam az skoncza tego faceta obslugiwac i jak podeszlam to ta baba mi mowi, po co pani czekala, kazde okienko listy polecone przyjmuje ![]() a pozniej w almie wystalam sie w dlugiej kolejce do kasy, bo przed zakmnieciem strasznie duzo ludzi bylo i tylko 3 kasy czynne - i stalam sobie z twarozkiem, smietana i wedlina (3 rzeczy!) wiecie ze ja od poczatku ciazy nie zostalam jeszcze nigdzie przepuszczona bez kolejnki? wrecz jak pisalam kiedys, wrypal sie przede mnie gnojek z dwoma piwami mowiac ze on stal przede mna , no glowa boli ![]() tak pomarudzilam - o kulturze obywateli ![]()
#3395 |
Zadomowienie
|
507718120
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- razem z przesyłką wychodzi 18,25 zł znikam do synka pa
#3396 |
Zadomowienie
|
ciekawe jakie cytaty jeszcze mi zjadlo, bo widze ze Zmalowanej tez nie ma
![]() Zmalowana za pomyslna wizyte u prawnika i jakis sprytny manewr ktory da popalic dawcy ![]() koncze bo jak tak dalej pojdzie to auta nie naprawie i na prawde do komunikacje zbiorowej bede musiala sie przesiasc hihihi a dzisiaj sr ![]()
#3397 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to chcesz biszkopt zrobić sama, czy kupić?! Jak chcesz iść na łatwiznę to kup biszkopty i kremy i ładnie udekoruj ![]() Teraz patrzę, że zjadło mi post od Sweet ![]() Sweet gratuluje kolejnego tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
Zanetta fajnie ze lista się komuś przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Wtajemniczenie
|
Obie będziemy miały dorodnych mężczyzn
![]() No chyba, że pospieszy im się na świat szybciej i nie zdążą dobić do 4000 - 4500 g ![]()
#3401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3402 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nerolka, Babonik, AgaGuernsey, dziękuję za odpowiedź w sprawie jedzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() beata, gratuluję TŻowi umowy! A zakupy swietne, Ty to masz szczęście ![]() Cytat:
Cytat:
![]() monia83, cieszę się ze z małym już dobrze. Zapatrzyło się na mamę i stwierdziło że szkoda czasu na spanie ![]() Świetne wiadomości! ![]() Shira, witaj ![]() ![]() Cytat:
2. Nie przejmuj się, bierz jaki masz ![]() Ja miałam w torbie szlafrok, cieniutki bawełniany, ale ani raz go nie założyłam. Po prostu za ciepło było. Brumek, ja podkłady miałam zwykłe Absorgyn, więc nie pomogę. A w temacie jedzenia - nakarmiłam dziś Adasia, uśpiłam i zostawiłam mamie pod opieką. Musiałam skoczyć do apteki i US, ledwo wróciłam a on już nie śpi, głodny.... po 1,5 godziny ... ![]() ![]() Zastanowiłam się czy chce tak często jeść bo sie nie najada, czy co, ale jednak po ilości kup (wybaczcie bezpośredniość) widzę że chyba ma wystarczająco ![]() Ciekawe ile przybrał, bo widzę że paluszki i buzia już się zaokrągliły.. A do US poszłam spytać o zwrot podatku, na początku kwietnia złożyłam i przelewu dalej nie ma... w zeszłym roku wysłali nie na to konto co podałam, więc wolałam się upewnić... a babka mi mówi że mają czas do 15 lipca... kurka wodna, ponad trzy miesiące... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie Shira, ale ona kupowała nam kropelki coś ok. 14zł z groszami plus przesyłka do tego a pamiętam że Tobie tz w Niemczech kupił chyba za 9euro.. ale te niemieckie droższe są z tego co wiem niż te czeskie chociaż w sumie to identyczne opakowanie tylko na czeskim Sab Simplex jest słonik a na niemieckim nie ma nic, poza tym opakowanie identyczne. edit: o widze że już Shirka zdążyła odpisać ![]() A ta probówka na wymaz to taki dłuugi patyczek a na dnie opakowania jest żel jakiś który zabezpiecza pobraną próbkę, ale samo pobranie wymazu to pikuś - nawet nie poczułam, już cytologia była bardziej nieprzyjemna - bo takie szuranie tą szczoteczką po szyjce.. brr.. jaki krem na brodawki kupiłaś? ja chyba kupię Bapanthen ale nie wiem czy krem czy maść, bo jest ponoć i to i to ![]() i wklej tę listę Blondynki bo co chwilę któraś coś dopakowuje i taka zbiorówka się przydaje ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-28 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana
![]() Shirka super, ze juz w domu ![]() Nie pamiętam, ale któraś pytała o laktator czy brać. Jak najbardziej. W razie nawału, dzieciak nie zdąży wszystkiego zjeść, więc trzeba ściągać, zeby się jakiś zator nie zrobił. Mieliśmy iść na spacer, niby ciepło jest, ale wieje straszliwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A szlafrok pewnie, ze moze byc satynowy. Cytat:
A ja mam dzis jakis owocow-warzywny dzien: na sniadanie arbuz, potem bob, teraz truskawki i koktajl truskawkowy... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-28 o 13:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz już i tak śpi dwie godziny, ale chyba się budzi powoli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Rozeznanie
|
Aania,
Aga Scio Dzieki dziewczyny za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Wtajemniczenie
|
Ja laktatora do szpitala nie biorę. Nie mam nawet jeszcze kupionego. Jak będzie potrzebny to mąż raz dwa wyskoczy do sklepu i kupi
![]() Strasznie boli mnie brzuch, wzięłam nospę i leżę...
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
Na brodawki miałam bephanten maść. Polecam, z tym, ze przed karmieniem trzeba myć piersi, smarowałam właściwie od początku. Na bardzo pogryzione polecam lansiloh http://www.lansinoh.pl/LanolinInfo.php jest dosyć drogi coś koło 40 zł, ale genialny w mig wyleczył moje sutki i nie trzeba go zmywać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3412 |
Zadomowienie
|
Kolinko, Zanetko ,Aga- dziekuje
blondynka - lista bardzo fajna i przydatna ![]() ja tez mam bepanten zobacyzmy jak sie sprawdzi jestem po obiadku..... ziemniaczki dla meza obrane mieso sie rozmraza............ troche ogarnelam i chyba pojde sie kimnac.......... bo jakos przez ta pogode chce mi sie spac pozatym niedobrze mi jakos ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-28 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |||
Rozeznanie
|
odebralam moje wyniki moczu i oprocz leukocytow
![]() stosowala ktoras z Was tantum rosa(na pewno,glupie pytanie ![]() Cytat:
ksiazki czytalam i tez polecam ![]() Cytat:
u nas w lumpku sa super rzeczy dla dzieci,ale i super ceny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja przez cala ciaze to moze zostalam przepuszczona raptem dwa razy ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki moje!
![]() Muszę stwierdzić z przykrością, że chyba przerasta mnie macierzyństwo. Mały ma kolkę, zaparcia - kupy dalej braki, darł się całą noc, ranek i teraz dopiero śpi od godziny. Czuje się jak wrak. Najgorsze, że nie szczędziłam mu przykrych słów z tej bezsilności... ***wa mać, nie myślałam, że będzie tak ciężko. Modlę się, żeby spał jeszcze z godzinę. Te zasrane leki na macicę mam brać jeszcze 10 dni, więc pożegnałam się już z karmieniem cycem. Muszę Wam posmęcić, a co ! Ale wiem, że będzie lepiej, dzieci rosną na szczęście. Pochwalę się, że wczoraj mu pępek odleciał, już jest śliczny, pryskałam tylko środkiem na ,,O". No i dziś Igorek ma 2 tygodnie heh. Przepraszam, że nie ma bieżąco jestem z Waszymi problemami ![]() Aha, jeśli chodzi o wstawanie po porodzie, mi położna kazała wstać o 22 ,a mały urodził się 17.30 no i niestety zemdlałam, i sobie rozwaliłam trochę głowę. Na dodatek zanim wstałam położna poszła sobie i koleżanka z sali ją wołała. Wstałam nazajutrz rano. Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-28 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
Normalnie muszę się wyżalić, bo aż się popłakałam
![]() Przenoszą mojego J. na stałe na pomoc drogową ( wcześniej jeździł na transporcie wewnętrznym) I oznajmili mu, że nie dostanie urlopu w lipcu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie aż się telepie z nerwów. Co za ludzie , chętnie bym im nagadała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Madziaranew Izula Neroli, nie moja
![]() Agni 100 lat dla męża! ![]() Ania Adasiowi najlepiej z mamusią ![]() Kalinka coś źle zacytowałaś, bo to nie ja pisałam o książkach i szlafroku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pisz nam tutaj, smęć, płacz- napewno Ci troszkę ulży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
Kalinka w ciąży nie można się irygować
![]() Marina ![]() Brunetko jak nie urlop to niech idzie na opieka na Ciebie, moj właśnie tak siedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to co oni nie rozumieja ze to pierwsze dziecko i wogole? ludzie sa bez serca naprawde............. juz nic sie nie da zrobic? uproscic jakos szefa powiedziec jaka sytuacja? Cytat:
placz,kolki,choroby,bezse nne noce ale tez i pierwszy usmiech pierwsze kroki slowa to sa bezcenne rzeczy ktore wynagrodza Ci kazda zla chwile ![]() ja tez wiem ze bede ✂✂✂✂iac pewnie i plakac ze nie daje rady ale wiem tez ze jak bede moglatulic malenstwo w ramionach to caly swiat nie bedzie mnei interesowal...... a Ciebie dopadlo zmeczenie ......... a moze niech mama sie zajmie nim przez 2 godizny a ty sie przespisz????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-28 o 14:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj biedna ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.