|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() Dusia, piękne zdjęcie Twojego męża! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Carmela, obyście wyszły w dobrym czasie ;kciuki: |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziubek Trzymam kciuki aby sie ruszyło ![]() ja dzisiaj zapakuje wstępnie torbę do szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
obiecane fotki
za całosć zapłaciłam 5zł ![]() ten pierwszy śpiworek mi się najbardziej podoba - taki mięciutki welurkowy - sama bym się wtuliła w niego ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-28 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | ||
Rozeznanie
|
do obiadku prawie przygotowane, zostalo jeszcze zrobic jakas salatke ale to juz pozniej, no i kalafior chyba jeszcze zgotuje
![]() teraz zabieram sie za relaks przy ksiazce na tarasie ![]() ahh... ![]() brawa za rozpoczete tc!! ![]() Cytat:
![]() qrcze,wlasnie. mam do odbioru moje wyniki moczu.. a Tobie moze faktycznie powolutku czop odchodzi? ![]() gratki za umowe tz'ta!! ![]() ![]() ![]() i oczywiscie za udane lowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do ksiazki-musze zobaczyc co tam mama ma ![]() oo, juz mam: Za zaslona strachu-opowiesc o dramatycznych losach algierki uciekajacej przed mezem,rodzina i krajem w poszukiwaniu wolnosci i tozsamosci.. ![]() beatka ale super spiworki upolowalas!!!zreszta wszystko super ![]() Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2011-06-28 o 09:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
apropos filmów.. wczoraj po raz kolejny oglądałam "Kwiat pustyni", jak ktos nie oglądał to bardzo polecam!!
![]()
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
TORBA DO SZPITALA DLA TYCH CO NIE WIEDZĄ CO SPAKOWAĆ
![]() Co dla mamy do porodu:
Co dla taty do porodu:
Co do szpitala dla noworodka:
Konieczne dokumenty do porodu:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny...
Blondynkapoznan aaale duży chłopak będzie ![]() Kmat szybkiego powrotu do domku ![]() Babonik ![]() Carmela lada dzień wyjdziecie z Sarcią i już się będziecie cieszyły sobą ![]() Zleciało zleciało... ![]() Ja do szpitala szlafrok biorę taki cieniutki z rękawami 3/4. W torbie mało miejsca zajmuje. Też jestem ciekawa co z Justyną może tylko świętowała urodziny synka i dlatego się nie odzywała ![]() Ja mam do Was pytanie: Czy któraś z Was też ma wrażenie, że jej dziecko w ogóle nie spi? Wczoraj caaaaały dzień Dominik wariował, do nocy, w nocy też coś szalał i dzisiaj rano to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kalafior mi się znudził bo był w sobotę i wczoraj, a Ty dla spokoju zadzwon - lepiej skontrolować. A co do mnie to może i to czop wyłazi powoli tak w kawałkach własnie, idę do gina za tydzień to zobaczę co mi powie. tzn umowy jeszcze nowej nie podpisał, na razie to tylko tak nieformalnie, ale już wczoraj się stresował rozmową z szefem. A śpiworki faktycznie mi się udało a wczoraj akurat ich było sporo ale dla dzieczynek zdecydowanie więcej ![]() Ja uwielbiam buszować po lumpach a juz mi tego brakowało bo przez sesję i przeprowadzkę nie miałam czasu ani głowy łazić. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja miała tak kilka dni temu przez kilka dni - w nocy tylko się ruszyłam, ona buszowała, potem całymi dniami i to bardzo intensywnie, jakby walczyła, teraz już spokojniej, ale czuję ją cały czas. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
wodaqua to chyba emocje, bo jadę do prawnika dzisiaj. Stąd ten sen pewnie.
#3345 |
Zadomowienie
|
I zapomniałam się przywitać!
Witajcie! Ja dziś w miarę energetyczna jestem, więc polecę na miasto i po lumpach. Postanowiliśmy, że w sob pojedziemy do Olsztyna do hurtowni dziecięcej, którą kiedyś poleciła Karoline za wózkiem. Szkoda tylko że nadal zieloni jesteśmy w tej materii... Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Melduję się po dzisiejszym USG. Zapomniałam wczoraj poprosić o kciuki, ale i tak wyszło wszystko o.k. Wynik usg: - położenie płodu: główkowe - główka: prawidłowy zarys - kręgosłup o zachowanej ciągłości - żołądek: prawidłowo umiejscowiony - jelita: zobrazowane prawidłowo - wątroba i nerki: położone prawidłowo - pęcherz moczowy: wypełniony o prawidłowych zarysach - twarzoczaszka: prawidłowy zarys - czynność serca i obraz serca: prawidłowe - wody płodowe w normie - łożysko: II/III stopień dojrzałości - przepływy: o.k Szymonek na 100 % jest chłopcem - lekarz powiedział, że ma piękny skarb między nóżkami. I uwaga, uwaga wymiary dziecka wzkazują już na ciążę donoszoną - 40 tydzień. Mały waży: 3400 - 3500 kg. A dzisiaj mamy dopiero 35t 3d. Termin z usg wychodzi na już! Ale trzymam się stanowczo terminu z ostatniej miesiączki. Przewidywana waga dziecka w 40 tc - 4500 kg.
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-06-28 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zadomowienie
|
Zmalowana, to powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3349 |
Rozeznanie
|
kalinka ja na twoim miejscu poszla bym do lekarza z tymi uplawami ja mailam tak samo zoltawe duze uplawy jak bym w majtki narobila
![]() nerola Izabela sliczna de karo ![]() kciuki rowniez za wszystkie dzisiejsze wizyty |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Sweet :kciuki:
Dziubek, Zmalowana ![]() Zmalowana ![]() ![]() Patik mąż napewno nie chciał sprawić Ci przykrości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Wodaqa jestem w szoku, bo ile to można nie spać
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Wtajemniczenie
|
Zmalowana no to faktycznie pewnie dlatego. Mam nadzieję, że wizyta u prawnika przebiegnie po Twojej myśli i Dawca dostanie to na co zasłużył
![]() Madziula kawał chłopa. Fajnie że wszystko ok ![]() Ela los jest przewrotny. Najpierw załamanie z powodu widma wcześniejszego porodu, a teraz z powodu jego braku ![]() ![]()
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz powiedział, że jak ruchy oslabną albo będą bardziej aktywne to mam zadzwonić, tylko nie wiem czemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana powodzenia u prawnika
![]() Beatka udane łowy, cena -wiadomo ![]() Blondynka dzięki za listę, porównałam z tym co ja spakowałam- zastanawiam się, po co pantofle na tej liście? ![]() Ela Ty już pewnie wyjesz do księżyca z tej bezsilności. Jesteś wzorem do naśladowania, tyle przeszłaś-a raczej przeleżałaś. Kurcze mogliby Cię teraz wypuścić do domu, chyba nie ma żądnego zagrożenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis z doskoku bo przychodzi do nas znajoma po pracy a zaraz sama jade do swojej na ploty. bylam tez u jardiologa z małym - wszystko ma juz ok (mial dziurke w sercu....) i nie mamy juz przychodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
Sms od iustyna1:
"A tam się pojawił, nic się nie pojawiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Mała od rana tak się wierci że za chwilę zrobi mi dziurę w brzuchu... normalnie chyba się kręci dookoła ![]() ![]() Więc nie ma reguły, ktoś może siedzieć pod prysznicem 5 minut, a ktoś 20 ![]() Cytat:
![]() A taki kryzys to też uważam że każda początkująca mama przeżywa, ja też się cały czas zastanawiam czy sobie poradzę... czy mi mała nie powie za 20 lat że jestem złą matką ![]() ![]() Szlafroka ciążowego też nie mam - biorę taki letni normalny cienki... tak jak Beata piszę - byle mi dupsko zakryje, reszta ważna nie jest ![]() Zanka dobrze że się wreszcie wyspałaś ![]() Carmela za wyjście ze szpitala ![]() Cytat:
![]() Zrobimy, zrobimy, M ma plan... tylko oby zdążył go zrealizować ![]() Cytat:
![]() Wy to zawsze coś potraficie upolować ![]() ![]() Zmalowana, powodzenia ![]() Madziulka_17 ![]() ![]() Muszę iść na pocztę.. a tam mi się nie chce, upał straszny jak dla mnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.