Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 09:12   #3331
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
iustyna, dziubek, zmalowana jak tam???
bez zmian kochana niestety więc się czeka dalej

Nerolka ,
Iza : love: do schrupania , kotecek też
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:16   #3332
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
I reszta dziewczynek-proszę kotka
I kochanego Koteczka

Dzieci co chwile mają zwierzaki,więc są do nich przyzwyczajone.
Mamy zółwia i psa.
Wcześniej konia,jeze,szczura,królik a,więc tu problemu nie ma
Fajny czarnulek Widać, że jesacze maluszek, więc z Izą mu najlepiej

Dusia, piękne zdjęcie Twojego męża! A sobie sesję z brzuszkiem zrobiliście?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ogolne wrazenie : 5

a teraz ide spac bo jutro rano czeka mnie diabetolog PROSZE O KCIUKI
To dobrze, że jesteś zadowolona, a położna po porodzie chyba taka "państwowa" będzie przychodziła...

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Hmm, tylko, że to w sumie nie śluz, bardziej takie żółtawe na wkładce, ale jasne (sorry za dosłowność). Na razie nie myślę, zobaczymy co w czwartek gin powie.
Mi tak się grzyb objawił

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za miłe słowa mam nadzieję że szybko zleci. jak narazie uspokoiło się plamieie więc mam nadzieję że bedzie ok. całą noc nie spałam przez ten piepszony szpital. Pewnie tam nie nadrobię zaległości.

Trzymajcie się ciepło
Ty też się trzymaj, idziesz tam po opieke dla siebie i dziecka!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja mam stresy tzn znowu przez teściów im ciężko zrozumieć że ja jestem w ciąży strasznie mi działają na nerwy.Wczoraj jak mnie teść zdenerwował to ciśnienie miałam b.wys i puls prawie 130
Blondynka, wyluzuj, pomyśl o maluchy w brzuszku to może tał łatwo nie będzie im Cię zdenerwować skoro sami się nie mogą powstrzymać!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
i mam jedno pytanie: bierzecie do szpitala szlafrok? bo w sumie ciepło teraz i się zastanawiam czy jest sens kupować, bo nie mam takiego lżejszego?
Ja też się zastanawiam i chyba wezmę, bo cholerka wie jak ja będę wyglądać z ogromnym śledziem i w majtach poporodowych oraz pidżamie - wolałabym takie sensacje zachować dla siebie i postanowiłam kupić takie byle co, szkoda że na szmatach nie mogę nic wygrzebać, a za taki byle jaki w sklepie ze 30 zł trzeba zapłacić...

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień dobry
u mnie noc bardzo udana, wyspałam się

a i Carmela do mnie pisała
może jutro ją wypuszczą, bo dziś jeszcze niestety nie
ma już dość, ale dla Sarci tam siedzi i jakoś się trzyma

trzymamy za nią kciuki
Zanka - bo w domciu Synek się pewnie stęsknił za Toba?

Carmela, obyście wyszły w dobrym czasie ;kciuki:
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:18   #3333
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej.

Właśnie myślałam co tam w szpitalu z Carmelą i sarą. Jak shira po cc? nic nie daje znać.

Brunetka wymiotowałaś? może zatrucie, a potem zgaga bo kwasy..

Niedawno wstałam, ale taki mam humor ze zaraz się znowu położę, zresztą nie mam po co wstawać...
Wczoraj tz zakończył swoją pracę po 23.
Kolację wolał zjeść na dole u mamusi, a dzwoniłam i mówiłam ze ma przygotowane kanapki i zupę do odgrzania bo ja będę spać.
Dzisiaj od 6 już go nie ma. I śniadanie też zjadł u mamusi, bo stwierdził że nie chciał mnie budzić, a tam wszyscy jedli to i on się dosiadł.
Wiecie jakie to dla mnie przykre?
Mam tak dosyć tego wszystkiego, i do tego dochodzi strach i niepewność związana z macierzyństwem.

Musiałam się wyżalić...
nie denerwuj się Pogadaj z Tż powiedz co Ciebie boli.

Dziubek Trzymam kciuki aby sie ruszyło

ja dzisiaj zapakuje wstępnie torbę do szpitala
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:28   #3334
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Dziubek Trzymam kciuki aby sie ruszyło
dziękuję
Stary 2011-06-28, 09:28   #3335
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

obiecane fotki
za całosć zapłaciłam 5zł

ten pierwszy śpiworek mi się najbardziej podoba - taki mięciutki welurkowy - sama bym się wtuliła w niego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0095.jpg (44,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0096.jpg (47,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0098.jpg (57,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0099.jpg (50,8 KB, 29 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-28 o 09:32
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:33   #3336
kalinkap13
Rozeznanie

do obiadku prawie przygotowane, zostalo jeszcze zrobic jakas salatke ale to juz pozniej, no i kalafior chyba jeszcze zgotuje

teraz zabieram sie za relaks przy ksiazce na tarasie
ahh...

brawa za rozpoczete tc!!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja bym zadzwoniła bo moze jakaś infekcja Ci się przyplatała...
ja od kilku dni mam dziwne wrażenie bo mi upławy się zrobiły takie jak białko jajka kurzego i moze to ten czop odchodzi.. i na papierze czasem dosyć sporo tego jest że się ślizga papier i czasem jest bardziej przezroczyste a czasem bardziej mleczne ale bez żadnych podbarwień na szczęście.. ostatnio jak byłam tydzień temu to gin nic nie mówił że zaczyna wyłazić a to się zaczęło gdzieś od czasu tamtej wizyty jak mi tam pogmerał..
chyba tak wlasnie zrobie... lepiej zadzwonic i sie spytac niz zlekcewazyc
qrcze,wlasnie. mam do odbioru moje wyniki moczu..
a Tobie moze faktycznie powolutku czop odchodzi?

gratki za umowe tz'ta!!klas ki:
i oczywiscie za udane lowy Ty to masz nosa

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A siedzenie przy kompie też mnie męczy. Od wczoraj mam ochotę ma jakąś książkę i jak kalinkap13 napisała o czytaniu na tarasie to znowu mi się zachciało czytać. Kurcze, a nie mam co Ostatnio w księgarni napotkałam Stephena Kinga "Czarna bezwzględna noc" ale ostatecznie nie kupiłam, a teraz żałuję Kalinka co czytasz?
ahh, ja to tez bym mogla lody jesc i jesc
co do ksiazki-musze zobaczyc co tam mama ma bo jakas zamowila ostatnio...

oo, juz mam: Za zaslona strachu-opowiesc o dramatycznych losach algierki uciekajacej przed mezem,rodzina i krajem w poszukiwaniu wolnosci i tozsamosci..

beatka ale super spiworki upolowalas!!!zreszta wszystko super

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2011-06-28 o 09:34
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:35   #3337
youyou
Zakorzenienie

apropos filmów.. wczoraj po raz kolejny oglądałam "Kwiat pustyni", jak ktos nie oglądał to bardzo polecam!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:35   #3338
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

TORBA DO SZPITALA DLA TYCH CO NIE WIEDZĄ CO SPAKOWAĆ

Co dla mamy do porodu:
  • dwie wygodne i luźne, 100% bawełniane koszule do porodu, najlepiej sięgające do połowy uda (jednak należy unikać tych przeznaczonych do karmienia, ponieważ podczas porodu może się zdarzyć, iż bardziej będziemy się przejmować tym, czy nie wychodzą nam piersi bokiem, niż tym czy właściwie przemy), jeśli ci będzie wygodniej może to być również duży podkoszulek; należy także liczyć się z koniecznością ich wyrzucenia po porodzie
  • wygodna i luźna, 100% bawełniana koszula umożliwiająca karmienie piersią
  • szlafrok
  • skarpetki
  • rozpinany sweter lub bluza
  • pantofle
  • klapki pod prysznic (ważne, żeby szybko schły); udowodnione jest, że imersja wodna przyspiesza rozszerzanie się kanału szyjki macicy, więc może się zdarzyć, że położna zaproponuje nam wycieczkę pod prysznic
  • jednorazowe siateczkowe majtki 5-7 sztuk (lepiej unikać tych z flizeliny, ponieważ skóra się w nich poci i nie trzymają dobrze podpasek) lub luźne, bawałniane
  • jednorazowa lewatywa, jednorazowa maszynka do golenia (jeśli w szpitalu wykonuje się przygotowawcze zabiegi tj. golenie, czy lewatywa)
  • szczotka, gumka, spinka do włosów
  • biustonosz do karmienia piersią (z odpinanymi miseczkami) na szerokich, wygodnych ramiączkach
  • wkładki laktacyjne
  • specjalny krem na popękane i bolesne brodawki (np. Purelan 100,Bepanthen)
  • przybory toaletowe konieczne do codziennej higieny (raczej zrezygnuj z perfum i mocnych zapachów), preparat do higieny intymnej, warto też kupić specjalne szaszetki Tantum Rose używane do przemywania krocza
  • 2 paczki dużych podpasek, np. Bella baby
  • oliwka lub balsam (odpowiednie dla kobiet w ciąży) do masażu w czasie porodu
  • szminka do ust
  • gąbka do zwilżania twarzy i ust, woda w sprayu
  • dwa ręczniki ( kąpielowy i zwykły), najwygodniej w ciemnym kolorze (ze względu na krwawienie), mniejszy może ci posłużyć jako kompres (ciepły lub zimny)
  • ręczniki papierowe i szuszarka do włosów służące do osuszania krocza i boelsnych brodawek
  • chusteczki higieniczne
  • mała poduszka (typu jasiek) lub specjalna poduszka do karmienia
  • woda mineralna niegazowana,ewentualnie herbatka laktacyjna
  • kubek, lepiej też mieć swoje sztućce
  • karta do telefonu lub telefon komórkowy (zabierz ładowarkę), koniecznie sprawdź czy masz zapisane wszystkie potrzebne ci numery, w tym do prowadzącego cię ginekologa, partnera, rodziców i osób, które koniecznie chcesz zawiadomić o porodzie i urodzeniu dziecka
  • rzeczy, bez których nie wyobrażasz sobie ani jednego dnia spędzonego poza domem
  • coś co pozwoli zwalczyć nudę oraz się zrelaksować, np. książka, gazeta, discman, odwtarzacz mp3 z muzyką relaksacyjną, krzyżówki, karty do gry
  • pieniądze na drobne wydatki
  • ubrania na wyjście ze szpitala
  • pamiętaj również o zabraniu lekarstw, które są niezbędne, zażywane na stałe
Co dla taty do porodu:
  • wygodne ubranie na zmianę, często wymagane jest jednorazowe ubranie (fartuch, maska, ochraniacze na buty)
  • buty na zmianę
  • dodatkowy podkoszulek do przebrania (w większości oddziałów szpitalnych jest dość ciepło, oprócz tego zwiększony stres sprzyja poceniu się)
  • przekąska, np. kanapka czy baton, chłodny napój
  • sprawdź czy w szpitalu jest automat do kawy czynny całą dobę, jeśli nie zaopatrz się w kawę (pamiętaj, że poród może trwać naprawdę długo) i własny kubek, wygodne w użyciu są gotowe torebki tzw. 3w1, które wystarczy zalać wrząkiem (sprawdź czy w szpitalu są warunki umożliwiające zrobienie sobie kawy, jeśli nie uzbrój się w termos)
  • aparat fotograficzny i/lub kamera, sprawdź czy baterie są naładowane oraz zabierz zapasowe
  • telefon komórkowy
  • dokumenty, czy wyniki badań wymagane przez wybrany szpital do porodu rodzinnego
  • coś co pozwoli zwalczyć nudę, np. książka, gazeta, krzyżówki, karty do gry, książka, gazeta
  • pieniądze na drobne wydatki (np. parking przyszpitalny, czy obiad w bufecie)
Co do szpitala dla noworodka:
  • bawełniane kaftaniki lub body (2 szt.), dla niedoświadczonych mam najwygodniejsze są rozpinane z przodu, przy szyi i w kroku ( zatrzaski)
  • bawełniane śpioszki/ pajacyki (2 szt.)
  • parę pieluszek tetrowych (przydatnych np. przy ulewaniu)
  • paczka jednorazowych pieluch (wygodne są takie z wycięciem na pępek)
  • bawełniana czapeczka bez wiązania
  • skarpetki
  • rękawiczki „niedrapki”
  • kocyk lub śpiworek (rożek) – w wielu szpitalach niepotrzebny
  • nawilżone jednorazowe chusteczki do wycierania buzi, pupy
  • kosmetyki najczęściej zapewnia szpital, lepiej wcześniej się upewnić lub ewentualnie zabrać ze sobą kosmetyki dla malucha tj.: oliwka, puder do pupy, krem lub maść na odparzenia pupy ( np. Sudokrem, Tormentiol, Linomag, Bepanthen), gaziki do odkażania pępka (np. jednorazowe Leko), gaziki jałowe
  • jeśli masz ochotę możesz zabrać jakiś niewielki drobiazg dla dziecka, tj, grzechotka, mały pluszak
  • wszystkie ubranka, również nowe, powinny być uprzednio wyprane w proszku odpowiednim dla niemowląt, można poucinać metki w ubrankach, aby nie drażniły delikatnej skóry maluszka
  • ubranka w większości szpitali potrzebne są dopiero, gdy jesteśmy wypisywani do domu
  • jeśli nie masz doświadczenia w wyborze ubranek na wyjście ze szpitala i nie ma ci kto doradzić weź parę różnych wersji ubranek, położna pomoże ci wybrać te najwłaściwsze
  • przy wyjściu ze szpitala należy mieć głeboki wózek lub fotelik samochodowy, w zależności od tego czy wracamy pieszo czy samochodem, aby zapewnić dziecku komfortową drogę do domu
  • przygotuj ubranka na wyjście ze szpitala dopasowane do pory roku, np. ciepły kombinezon w zimie
Konieczne dokumenty do porodu:
  • aktualny dowód tożsamości (dowód osobisty lub paszport); jeśli mamy w dowodzie panieńskie nazwisko, a dziecko będzie nosić nazwisko taty, konieczny będzie akt małżeństwa
  • karta przebiegu ciąży wraz z danymi prowadzącego lekarza
  • ważne ubezpieczenie, czyli legitymacja ubezpieczeniowa (aktualny stempel zakładu pracy), legitymacja studencka lub potwierdzenie opłacenia ostatniej składki ZUS w przypadku osób prowadzących własną działalność gospodarczą
  • NIP pracodawcy, NIP własny
  • wyniki badań z okresu ciąży (muszą być oryginały, nie wystarczą wpisy w karcie ciąży), w tym:
  • oznaczenie grupy krwi wraz z czynnikiem Rh (w przypadku Rh – również badanie na przeciwciała)
  • morfologia i badanie moczu – z miesiąca poprzedzającego hospitalizację
  • dowód zaszczepienia się na WZW typu B lub Hbs (ważne 6 miesięcy; w niektórych szpitalach ważne są tylko badania robione po 34 tc)
  • WR, czyli odczyn Wassermana (ważny 2 tygodnie)
  • wyniki badań usg wykonane w trakcie ciąży
  • karta wypisu ze szpitala (karta informacyjna) jeżeli w trakcie ciąży zdażyła się hospitalizacja
  • skierowanie i wynik konsultacji- jeśli są wskazania do rozwiązania ciąży przez cesarskie cięcie
  • inne istotne wyniki badań oraz konsultacje ze specjalistami (np. okulistą, kardiologiem)
  • do przyjęcia do porodu nie jest potrzebne skierowanie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:40   #3339
Natka_
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny...

Blondynkapoznan aaale duży chłopak będzie

Kmat szybkiego powrotu do domku

Babonik

Carmela lada dzień wyjdziecie z Sarcią i już się będziecie cieszyły sobą

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a i dziś kończymy 38.t.c.
ale to zleciało
Zleciało zleciało...

Ja do szpitala szlafrok biorę taki cieniutki z rękawami 3/4. W torbie mało miejsca zajmuje.

Też jestem ciekawa co z Justyną może tylko świętowała urodziny synka i dlatego się nie odzywała

Ja mam do Was pytanie:
Czy któraś z Was też ma wrażenie, że jej dziecko w ogóle nie spi? Wczoraj caaaaały dzień Dominik wariował, do nocy, w nocy też coś szalał i dzisiaj rano to samo
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:41   #3340
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
apropos filmów.. wczoraj po raz kolejny oglądałam "Kwiat pustyni", jak ktos nie oglądał to bardzo polecam!!
Oglądałam super film, ale książka chyba lepsza

Jeśli któraś lubi erotyki to polecam książkę lub film Dziennik nimfomanki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:46   #3341
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
do obiadku prawie przygotowane, zostalo jeszcze zrobic jakas salatke ale to juz pozniej, no i kalafior chyba jeszcze zgotuje

chyba tak wlasnie zrobie... lepiej zadzwonic i sie spytac niz zlekcewazyc
qrcze,wlasnie. mam do odbioru moje wyniki moczu..
a Tobie moze faktycznie powolutku czop odchodzi?

gratki za umowe tz'ta!!klas ki:
i oczywiscie za udane lowy Ty to masz nosa

beatka ale super spiworki upolowalas!!!zreszta wszystko super
fajnie Ci że już obiadek masz prawie gotowy - ja nawet jeszcze nie obmyśliłam co zrobię ale chodzi za mną pieczarkowa
kalafior mi się znudził bo był w sobotę i wczoraj,
a Ty dla spokoju zadzwon - lepiej skontrolować.

A co do mnie to może i to czop wyłazi powoli tak w kawałkach własnie, idę do gina za tydzień to zobaczę co mi powie.

tzn umowy jeszcze nowej nie podpisał, na razie to tylko tak nieformalnie, ale już wczoraj się stresował rozmową z szefem.

A śpiworki faktycznie mi się udało a wczoraj akurat ich było sporo ale dla dzieczynek zdecydowanie więcej a te dwa najładniejsze były i wzięłam oba bo mi szkoda było nie wziąć po 1zł za każdy - będą na zmianę w razie czego i trochę cieplejsze akurat na zimę bo mam juz dwa ale mniejsze i cieńsze.

Ja uwielbiam buszować po lumpach a juz mi tego brakowało bo przez sesję i przeprowadzkę nie miałam czasu ani głowy łazić.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Oglądałam super film, ale książka chyba lepsza

Jeśli któraś lubi erotyki to polecam książkę lub film Dziennik nimfomanki
czytałam książkę fajna a ja lubię takie klimaty

Stary 2011-06-28, 09:50   #3342
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
nie wiem czy dzwonic do gina czy nie (wizyta za rowne 2 tyg) - mam lekko zolte (mleczno zolte) uplawy i czasem czuje takie lekkie pieczenie (ale dziwne ze wlasnie tylko czasem) normalne?
Ja tak przy grzybie miałam

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
AAA i dzisiaj zaczynamy hmmmm no właśnie nie wiem, który tydzień napiszę tak 36/37

Cytat:
ide powoli cos zrobić - może się rozruszam jakoś, na początek pomyśle co na obiad - jakieś pomysły macie? jakąs zupę bym zjadła to by na dwa dni była...
Ja wczoraj zrobiłam koperkową, pycha i na dzisiaj jeszcze zostało Poza tym bliny usmażę i zjemy z "pomaczką" truskawkową lub dżemem bananowo-czekoladowym

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a dzis zaczynamy 32 tc

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
I śniło mi się że urodziłam, i poszłam do noworodków i nikt nie wiedział który to mój, a potem się okazało, że zaginął A za chwilę wpadł Dawca powiedział, że on go porwał i mnie też porwie i zrobi nam testy DNA. Masarnia
Faktycznie przerażające! Chyba dużo myślisz o tym jak to bedzie z Dawcą, co?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Niedawno wstałam, ale taki mam humor ze zaraz się znowu położę, zresztą nie mam po co wstawać...
Wczoraj tz zakończył swoją pracę po 23.
Kolację wolał zjeść na dole u mamusi, a dzwoniłam i mówiłam ze ma przygotowane kanapki i zupę do odgrzania bo ja będę spać.
Dzisiaj od 6 już go nie ma. I śniadanie też zjadł u mamusi, bo stwierdził że nie chciał mnie budzić, a tam wszyscy jedli to i on się dosiadł.
Wiecie jakie to dla mnie przykre?
Mam tak dosyć tego wszystkiego, i do tego dochodzi strach i niepewność związana z macierzyństwem.

Musiałam się wyżalić...
Pewnie chciał dobrze, ale wiadomo jak my teraz reagujemy. Powiedz mu, że zrobiłoby Ci się miło, gdyby skorzystał z tego co mu przygotowałaś i by Ci nie przeszkadzałay ewentualne hałasy

Cytat:
obiecane fotki
za całosć zapłaciłam 5zł

ten pierwszy śpiworek mi się najbardziej podoba - taki mięciutki welurkowy - sama bym się wtuliła w niego
Ładnie zapolowałaś! Ja też zaraz polecę

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja mam do Was pytanie:
Czy któraś z Was też ma wrażenie, że jej dziecko w ogóle nie spi? Wczoraj caaaaały dzień Dominik wariował, do nocy, w nocy też coś szalał i dzisiaj rano to samo
Moja miała tak kilka dni temu przez kilka dni - w nocy tylko się ruszyłam, ona buszowała, potem całymi dniami i to bardzo intensywnie, jakby walczyła, teraz już spokojniej, ale czuję ją cały czas.
Stary 2011-06-28, 09:52   #3343
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

czytałam książkę fajna a ja lubię takie klimaty
Film też fajny, mój J się śmiał ze mnie co ja oglądam jak był wątek z butelką coli
Stary 2011-06-28, 09:53   #3344
Zmalowana
Zakorzenienie

wodaqua to chyba emocje, bo jadę do prawnika dzisiaj. Stąd ten sen pewnie.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:53   #3345
wodaqua
Zadomowienie

I zapomniałam się przywitać!
Witajcie!
Ja dziś w miarę energetyczna jestem, więc polecę na miasto i po lumpach.
Postanowiliśmy, że w sob pojedziemy do Olsztyna do hurtowni dziecięcej, którą kiedyś poleciła Karoline za wózkiem. Szkoda tylko że nadal zieloni jesteśmy w tej materii...
Miłego dnia!
Stary 2011-06-28, 09:54   #3346
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Melduję się po dzisiejszym USG. Zapomniałam wczoraj poprosić o kciuki, ale i tak wyszło wszystko o.k.
Wynik usg:
- położenie płodu: główkowe
- główka: prawidłowy zarys
- kręgosłup o zachowanej ciągłości
- żołądek: prawidłowo umiejscowiony
- jelita: zobrazowane prawidłowo
- wątroba i nerki: położone prawidłowo
- pęcherz moczowy: wypełniony o prawidłowych zarysach
- twarzoczaszka: prawidłowy zarys
- czynność serca i obraz serca: prawidłowe
- wody płodowe w normie
- łożysko: II/III stopień dojrzałości
- przepływy: o.k
Szymonek na 100 % jest chłopcem - lekarz powiedział, że ma piękny skarb między nóżkami.
I uwaga, uwaga wymiary dziecka wzkazują już na ciążę donoszoną - 40 tydzień. Mały waży: 3400 - 3500 kg. A dzisiaj mamy dopiero 35t 3d. Termin z usg wychodzi na już! Ale trzymam się stanowczo terminu z ostatniej miesiączki. Przewidywana waga dziecka w 40 tc - 4500 kg.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-06-28 o 09:57
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:54   #3347
wodaqua
Zadomowienie

Zmalowana, to powodzenia!
Stary 2011-06-28, 09:55   #3348
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
To teraz Tomeczek może już bezpiecznie wychodzić - lekarze pewnie w szoku że tyle przytrzymałaś małego w brzuszku
78 dni w szpitalu... ciekawe, na ilu skończymy sama jestem w szoku
Cytat:
ja od kilku dni mam dziwne wrażenie bo mi upławy się zrobiły takie jak białko jajka kurzego i moze to ten czop odchodzi.. i na papierze czasem dosyć sporo tego jest że się ślizga papier i czasem jest bardziej przezroczyste a czasem bardziej mleczne ale bez żadnych podbarwień na szczęście..
Oj, to chyba nie czop. Jak ja zobaczyłam u siebie, to od razu wiedziałam o co chodzi - taki mniej więcej 3-4-centymetrowy 'glutek' niepodobny raczej do galaretki, do śluzu tym bardziej, bo miał bardzo konkretny kształt, u mnie w dodatku koloru bordowego. Obrzydlistwo.
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
He, ciekawe kiedy urodzisz, tyle czasu przetrzymywalas dzidzie w brzuszku, ze teraz moze on wcale nie chce wychodzic?
Cytat:
ela ja jestem bardzo ciekawa kiedy urodzisz
Szczerze mówiąc jeśli to nie nastąpi niedługo, to się całkiem załamię psychicznie. Minęły wszystkie daty, do których miałam dotrwać. Wczoraj to plamienie, czop i 51 skurczów, a dzisiaj wszystko minęło, pojawiło się tylko kilka lekkich spięć brzucha i minimalne plamienie Ja już tu nie wytrzymuję. Gdyby nie ci wszyscy ludzie, to bym non stop leżała i wyła na cały głos. Ja wiem, że dziecko jest najważniejsze, ale ja też chcę żyć. Tutaj nie dość, że o sobie można całkowicie zapomnieć, to nawet na dziecko nie ma jak się przygotować.
Stary 2011-06-28, 09:55   #3349
editka2022
Rozeznanie

kalinka ja na twoim miejscu poszla bym do lekarza z tymi uplawami ja mailam tak samo zoltawe duze uplawy jak bym w majtki narobila,pieklo czasami az zaczelo tak piec ze do krwi sie zdrapalam ,bylam u gina jakas infekcja grzybiczna dostalam jakies leki dopochwowe i od paru dniu jest lepiej
nerola Izabela sliczna
de karo za obrone
kciuki rowniez za wszystkie dzisiejsze wizyty
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 09:57   #3350
Natka_
Zakorzenienie

Sweet :kciuki:

Dziubek, Zmalowana

Zmalowana za wizytę z prawnikiem

Patik mąż napewno nie chciał sprawić Ci przykrości
Stary 2011-06-28, 09:58   #3351
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam do Was pytanie:
mój tak miał ale kilka tygodni temu, cały czas w sumie go czułam, ale teraz od chyba 2 tygodni już bardzo ospały i mało ruchliwy jest
Stary 2011-06-28, 09:58   #3352
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
wodaqua to chyba emocje, bo jadę do prawnika dzisiaj. Stąd ten sen pewnie.
to już jasne skad takie sny trzymam kciuki żeby prawnik wyjaśnił Ci wszystko co i jak żeby najbardziej zabolało finansowo dawcę.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Melduję się po dzisiejszym USG. Zapomniałam wczoraj poprosić o kciuki, ale i tak wyszło wszystko o.k.
Wynik usg:
- wody płodowe w normie
- przepływy: ok
Szymonek na 100 % jest chłopcem - lekarz powiedział, że ma piękny skarb między nóżkami.
I uwaga, uwaga wymiary dziecka wzkazują już na ciążę donoszoną - 40 tydzień. Mały waży: 3400 - 3500 kg. A dzisiaj mamy dopiero 35t 3d. Termin z usg wychodzi na już! Ale trzymam się stanowczo terminu z ostatniej miesiączki. Przewidywana waga dziecka w 40 tc - 4500 kg.
oj to się zapowiada spory chłopczyk

Stary 2011-06-28, 10:01   #3353
Natka_
Zakorzenienie

Wodaqa jestem w szoku, bo ile to można nie spać

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wynik usg:
- wody płodowe w normie
- przepływy: o.k
spory chłopak jak na "swój wiek"
Stary 2011-06-28, 10:01   #3354
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek, Zmalowana
dziękuję to zawsze pomaga !!!!
Stary 2011-06-28, 10:04   #3355
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zmalowana no to faktycznie pewnie dlatego. Mam nadzieję, że wizyta u prawnika przebiegnie po Twojej myśli i Dawca dostanie to na co zasłużył
Madziula kawał chłopa. Fajnie że wszystko ok
Ela los jest przewrotny. Najpierw załamanie z powodu widma wcześniejszego porodu, a teraz z powodu jego braku Ale na prawdę dobrze się stało, że tyle udało Wam się wytrzymać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:04   #3356
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mój tak miał ale kilka tygodni temu, cały czas w sumie go czułam, ale teraz od chyba 2 tygodni już bardzo ospały i mało ruchliwy jest
Mój od wczoraj prawie non stop się przepycha i zastanawia mnie co on tam robi
Lekarz powiedział, że jak ruchy oslabną albo będą bardziej aktywne to mam zadzwonić, tylko nie wiem czemu
Stary 2011-06-28, 10:05   #3357
patik87
Zakorzenienie

Zmalowana powodzenia u prawnika

Beatka udane łowy, cena -wiadomo

Blondynka dzięki za listę, porównałam z tym co ja spakowałam- zastanawiam się, po co pantofle na tej liście?

Ela Ty już pewnie wyjesz do księżyca z tej bezsilności. Jesteś wzorem do naśladowania, tyle przeszłaś-a raczej przeleżałaś. Kurcze mogliby Cię teraz wypuścić do domu, chyba nie ma żądnego zagrożenia?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:08   #3358
83monia
Zakorzenienie

a ja dzis z doskoku bo przychodzi do nas znajoma po pracy a zaraz sama jade do swojej na ploty. bylam tez u jardiologa z małym - wszystko ma juz ok (mial dziurke w sercu....) i nie mamy juz przychodzic

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:09   #3359
brunetka2000
Zakorzenienie

Sms od iustyna1:
"A tam się pojawił, nic się nie pojawiło Skurcze przeszły, szop zaginął. A ja bez neta w nowym domu. Nawet nie mam Was jak nadrobić. Dziękuję za pamięć"
Stary 2011-06-28, 10:13   #3360
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Dzień dobry
Mała od rana tak się wierci że za chwilę zrobi mi dziurę w brzuchu... normalnie chyba się kręci dookoła

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość

U mnie na to samo na 2 osoby idzie około 10m3 miesięcznie.
Więc nie ma reguły, ktoś może siedzieć pod prysznicem 5 minut, a ktoś 20 , ja zauważyłam że wielka oszczędność wody to zmywarka, 13 litrów dzienni mi idzie na zmywanie (i niczego ręcznie nie zmywam).

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

bardzo podobają mi się zdjęcia

ja też nie chcę przez to wszystko przechodzic i jakoś nie wyobrażam sobie siebie w roli matki. ale to chyba normalny kryzys. w końcu zmieniamy nasze życie dla tej kruszyny. a ja byłam zadowolona ze swojej niezależności. a depresji to boje się jak ognia. bo jak może mi się to nie podobac jak musi mi się to podobac. (troche jak w Ferdydurke Gombrowicza) a przecież mamy prawo powiedziec, ze wcale nam nie jest fajnie, ale inni powiedząo nas :wyrodna matka. oj dylemat typu:jak zaspokoic potrzeby i oczekiwania świata?
Dziękuję bardzo za M

A taki kryzys to też uważam że każda początkująca mama przeżywa, ja też się cały czas zastanawiam czy sobie poradzę... czy mi mała nie powie za 20 lat że jestem złą matką itd...

Szlafroka ciążowego też nie mam - biorę taki letni normalny cienki... tak jak Beata piszę - byle mi dupsko zakryje, reszta ważna nie jest

Zanka dobrze że się wreszcie wyspałaś

Carmela za wyjście ze szpitala

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Dusia, piękne zdjęcie Twojego męża! A sobie sesję z brzuszkiem zrobiliście?
Dziękuje
Zrobimy, zrobimy, M ma plan... tylko oby zdążył go zrealizować

Cytat:
obiecane fotki
za całosć zapłaciłam 5zł

Piękne zdobycze Beatko
Wy to zawsze coś potraficie upolować u mnie nie ma takich okazji
Zmalowana, powodzenia

Madziulka_17 duży chłopak będzie

Muszę iść na pocztę.. a tam mi się nie chce, upał straszny jak dla mnie

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości