|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Hej laseczki!
jacieee skarbie, wytrzymasz, też o Tobie myślałam dzisiaj, już niedługo, myśl do przodu, za niedługo już będziecie razem! Wiem, że to ciężkie, sama podczas ciąży leżałam 4 razy w szpitalu i wiem co to znaczy! Trzymaj się! monia oby Kingi biliburina spadła, no i nie wzrastała! Dziękuję za odpowiedzi odnośnie Sab, pomogła mi niezawodna nasza kochana Shirka ![]() ![]() ![]() Najlepszego dla naszych forumowych Ann!!!!!! iustynko bardzo się cieszę, że Zuzia bez gipsu! Ciekawe jak tam Agadus. I przypomniała mi się taka dziewczyna z forum kindzia ( ona tez miała takie poważne perypetie z facetem, nie wiem czy pamiętacie.) a Karolinka śliczna Lilko! youyou Lilka jest cudna, a Filip też rewelacynjy! Masz piękne dzieciaczki! Carmelko cieszę się, że bioderka ok! Beatko witaj! Juleczka śliczna, i chyba podobna do męża, co? Margaret no wkońcu do nas zaglądnełaś! ![]() Brumku czyli wizyta ok! ![]() Pieleszko gratulację!!! Ale niunia duża! A ja idę z małym po jutrze na szczepienie...Wiem, że już były u nas dyskusje o szczepionkach, sama zdecydowałam że szczepię skojarzonymi, tylko nie wiem już czy 5 w 1 (120 zł) czy 6w1 ( 180zł)...a rota i pneumo są oddzielnie. |
|
|
|
#1082 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
pobytw szpitalu faktycznie dlugi, ale to juz za wami opis taki spokojny chcialabym by u mnie bylo tak jak u ciebie, by akcja sie zaczela sama pomimo cesarki organizm sam sie ustawi odpowiednio, na karmienie itp brawo ![]() same dobre wiesci dzisiaj Cytat:
jaka juz fajna, juz skonczyla miesiac ![]() Cytat:
ja caly dzien cos kombinuje - pralam przescieradelka i jeszcze kilka innych rzeczy dla maluszka czekalam na ladna pogode ale sie nie doczekalam wiec bedziemy suszyc w domu ostatecznie zatwierdzilam tkanine na zaslonki dla malego, mam nadzieje ze do porodu zawisna ![]() aha, kupilam lampko-projektor
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-07-26 o 19:58 |
||||
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Beatko Julcia słodka trzymam kciuki za Was żeby szybko synek chciał wyjść z brzuszka ![]() ja byłam w rossmanie i kupiłam te pampki premium care, wziełam rozm 2 bo jedynki mam małą paczkę .... i jeszcze zapiekankę zaliczyłam po drodze do domu .... a jutro lasania na obiad bo później długo jej nie zjem
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będziemy pisać tak jak piszemy, to następny wątek będzie za sto lat
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość. Siedziałam i ryczałam razem z Małym. Od 18 do teraz nie mógł się uspokoić i kwękał, a potem się już darł. Byłam dla niego okropna, nawet się wydarłam na niego. U obcych ludzi miałby lepiej ;((
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam medele mini electric, super ściaga. mam tez ręczny TT i jest do doopy. My idziem za szczepenie za tydzien, wezniemy te na nfz + pneumo. |
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
PIELESZKA - GRATULACJE!!!
![]() ![]() klask i:WITAMY CORECZKE!!!Zanetka - w g-cach jest duzo sadow, nie wiem o jaki Ci chodzi, ale w sumie wiekszosc w centrum... jak podasz jakas konkretna ulice to Ci powiem czy jest OK. |
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie za 100 punktów :Czy wasze maluszki też mają często czkawkę ????????????????????
Bo moja mała co uśnie to dostaje czkawkę Już nie mam pomysłu co robić Zimno napewno jej nie jest POMOCY
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabij mnie nie wiem ![]() Pamiętam że chyba jest ten koło Uniwersytetu Śląskiego ![]() blisko rynku w każdym bądź razie Poszukuje biura w takim miejscu gdzie jest fajnie widoczny, dużo ludzi przechodzi no i w centrum. Zmalowana Oszzz TY! |
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jestesmy maszynami i mamy prawo do emocji przeciez krzywdy mu nie zrobilas...
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Czkawka - podobno jest troche inna niz ta nasza i nawet dzieciom nie przeszkadza
wydzieranie sie na dziecko - pewnie idealne matki tak nie robua ale dziecku potrzebna jest WYSTARZAJACO DOBRA MAMA wiec bez paniki. oroblemy, zmeczenie i hormony przeciez aniola by z rownowagi wytracily... |
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka proszę --> http://www.cudownedzieci.pl/Porady/2...a-u-niemowlat/ i nie stresować mi się !
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam kilka nowych przydatnych linków na 1 stronie
DeKaro dobrze by było
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Musze się wyżalić
![]() Ja sie chyba nie nadaje na matkę Moja maja pojechała po obiedzie do domu i od tamtej pory siedzę i ryczę. Same głupoty mi po głowie chodzą ![]() ![]() ![]() Nie daje rady |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo Wam dziekuje za wszystkie cieple slowa. Nawet nie wiecie jak to pomaga.
Zmalowana, Brunetka - jestescie swietnymi mamami, a watpliwosci zawsze sa. W koncu to nowa rola. Na pewno nikt inny nie zajmie sie lepiej Malenstwami jak Wy. Nie ma jak u mamy
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Alicji jesteś NAJWSPANIALSZĄ osobą na świecie ! Nosiłaś ją 9 miesięcy a teraz piszesz że się nie nadajesz ?! Halllllllllllllllllllllll loooooooooooooooooooooooo ooooooo !! ![]() Kochana to normalne że się zamartwiasz, ale nie możesz doprowadzić do tego, aby te zamartwienia kierowały Twoim życiem, bo przecież nie o to chodzi, prawda ?! Siadamy na łóżko, bierzemy 3 GŁEBOKIE oddechy, walimy się po budzi i wstajemy ! SILNE !! Gdy Alicja wyczuje że się martwisz, ona też będzie się martwiła ![]() Każda ponoć przechodzi kryzys, ale ważne aby go przejść cierpliwie i silnie . ALICJA CIE POTRZEBUJE !!! |
|
|
|
|
#1098 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową pora!
Dobrze ze nie piszecie tyle bo bym miala problem z nadrobieniem. jak ten czas szybko leci, jak malenstwo jest juz z nami. Bylismy dzisiaj na wizycie kontrolnej w szpitalu i wszystko z Dominkiem jest w porzadku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze zrobiłaś ze już w szpitalu zacząłeś używać laktatora. Ja niestety nie miałam tyle szczęście, bo zostałam wprowadzona w błąd przez głupie pielęgniarki które uznały ze nie mam pokarmu i do dupy brodawki i kazały dokarmiać. Więc sobie pomyślałam ze faktycznie nie mam pokarmu i zbagatelizowałam odciąganie. I to mnie bardzo dożo kosztowało. Ból nie z tej ziemi, żeby rozmasować zastój w piersiach. Ale teraz już jest dobrze i też odciągam. Na a zdjęcia Juleczki po prostu piękne. Słodka jest I brawa dla tatusia, że sobie tak dobrze radzi ![]() Słodki czyścioszek Cytat:
Moj Dominik ma bardzo często czkawkę, szzcególnie po jedzeniu. A w brzuszku też miał często 3 razy dziennie. Też się zastanawiam, czy bardzo mu to przeszkadza i jak mu pomóc.
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
I dodaje jeszcze najswieższe zdjecia. mamusia z maluszkiem i moje dwa spiochy
|
#1100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poznacie się i oswoicie i bedzie dobrze. Jestes najwspanialsza mama dla swojego maleństwa, ono koch Cie bezgranicznie mimo wszytsko A ja chyba dostałam okres
|
|||
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za życzenia z okazji imienin(jestem Ania) a jednocześnie prosiłabym o zmianę wieku na 22 latka
b o ja mam podwójne święto![]() No i wszystkiego najlepszego dla wszystkich Ann
|
#1102 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspaniala wiadomosc, ze Zuzanka nie ma juz gipsu, mam nadzieje, ze juz go nie bedzie potrzebowala. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
eee a co jest takiego w lasani, ze jej nie zjesz jak bedziesz karmic? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny oj bo Wam lanie spuscimy, co to za mysli? Dla swoich dzieciaczkow jestescie najwspanialszymi Mamami i tego sie trzymajcie! Brunetko ja bym nic nie robila z czkawka, moja Wiki tez miala non stop, samo przyszlo, samo poszlo. |
|||||||||
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko moje gratulacje!
|
|
#1104 | ||
|
Zakorzenienie
|
A jaki? Zadowolona jesteś tak na pierwszy rzut oka?
Cytat:
To jakiś pediatra pisał: "Czkawka – na początku podskoki małego brzuszka wydają ci się takie urocze i zabawne. Ale gdy maleństwo po raz kolejny w ciągu dnia ma czkawkę, możesz zacząć się niepokoić… Niepotrzebnie. Czkawka u niemowląt nie jest niczym groźnym. Co więcej, tylko nam – dorosłym – wydaje się bardzo uciążliwa, a maluchom raczej nie przeszkadza. Zazwyczaj mija równie niespodziewanie, jak się pojawiła. Wystarczy, że dziecku się odbije (czasem połknięte podczas karmienia powietrze uciska przeponę i drażniąc nerw przeponowy uaktywnia odruch czkania). Jeśli sama chcesz zahamować czkawkę, możesz przystawić dziecko do piersi (niech chwilę spokojnie, powoli possie) lub podaj mu butelkę z wodą. Dorosłe sposoby, tj. picie soku z cytryny lub zjedzenie miodu – odpadają. Pamiętaj, te produkty są uczulające i w żadnym wypadku nie powinny być podawane niemowlakowi. Warto też rozgrzać dziecku stópki, delikatnie je masując i nakładając na nie kolejną parę ciepłych skarpetek. Niekiedy bowiem przyczynę czkawki upatruje się w oziębieniu organizmu maleństwa. Natomiast doświadczone mamy radzą po prostu zmienić dziecku pozycję. Możesz położyć malucha na brzuchu i delikatnie poklepać po pleckach – to powinno pomóc." Cytat:
![]() A wymioty niestety to mój codzienny, wierny towarzysz od paru miesięcy
|
|
#1105 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
bella, Lilkaaa82, CrazyMachine, SweetAngel, wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
![]() Cytat:
Witaj super że już nie ma gipsu a gdzie zdjęcie? ![]() Cytat:
Oby bilirubina nie rosła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mały ma może nie codziennie ale dość często, a wtedy zawsze chce mi się śmiać bo ma tak strasznie zdziwioną minę, jakby chciał spytać co to jest... ![]() Cytat:
![]() a baby bluesa wyganiamy! Cytat:
a położne.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ dziś przyjechał z pracy bo wreszcie od jutra urlop a w ogóle to przyjechał z bukietem kwiatów i srebrnym łańcuszkiem
|
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
mam chicco, taki jak w zalaczniku
na pierwszy rzut oka jest ok ![]() zobaczymy jak sie sprawdzi w boju
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku Ciesze sie ze wizyta udana i z Tymkiem OK
Ja jutro na 9 mam wizyte u poloznej. Znów będzie mnie mierzyć centymetrem Agni, Madziaranew a ten masaż to jak to? Na kolejnej wizycie u midwife (robiony przez nia) czy Juz w szpitalu ? I jak stwierdziła u Ciebie Agni ze brak oznak? Bo raczej TAM Cie nie badała? Agni nie doluj sie slonko. Zobaczysz nie będzie tego najczarniejszego scenariusza. Emil sie zdecyduje na dniach. Trzymam kciuki Zmykam do lozeczka. Chyba wszyscy Juz śpią. Wszyscy oprócz Brumka oczywiscie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero pracę kończę - tzn. z domu oczywiście, ale jeszcze sporo roboty miałam. A Tymek ma tak szaleńczy wieczór, że już nie wiem jak siedzieć. Tak kopie i się wierci, mały tygrysek
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
cala jestem spocona...Sarcia dała nam dzis popalic
![]() jakies fatum nad naszymi dziecmi ze kupek nie moga zrobic Sara puszcza pierdy, napina sie, a pieluszka pusta. Teraz zasneła.Masowałam brzuszek z filmiku od zmalowanej, chyba troche jej pomoglo. |
|
|
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Ty nie umeczona kobieto
zazdroszcze Ci tej energii i siły. Ciekawa jestem jaka Ty byłaś przed ciaza ? Pewnie prawdziwy wulkan pozytywnej energii. DOBRANOC |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

Tak więc wizyta super-udana 
Marcel spokojny jak jest najedzony i ma sucho to sobie śpi. Jedynie nocami lubi sobie powisieć przy cycu nawet 2 godziny
Dlatego nie mam czasu na forum bo w dzień jak zrobię pranie i ugotuje obiad i wyjdziemy na spacerek jak pogoda pozwoli to odsypiam nocki .

zębole
klask i:WITAMY CORECZKE!!!

Już nie mam pomysłu co robić 

Sara puszcza pierdy, napina sie, a pieluszka pusta. Teraz zasneła.