|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
my na razie karmimy się i piersią i sztucznym mm bo jeszcze pokarmu nie starcza na każde karmienie - ale już od wczoraj wieczór czuje że piersi się robią twardawe więc masuje energicznie żeby rozmasować te zgrubienia i ściągam laktatorem w nocy ok 1,30 jak mała zjadła wcześniejszą porcję ok.40ml z piersi ściagnietęgo pokarmu plus 20ml MM to odciągnęłam całę 60ml z piersi - i była cała flacha na nastepnę karmienie ok. 4,30 i już nie wołała więcej.
z karmieniem robimy totalny miks- bo troche je bezpośrednio z piersi - trochę ja sciągam - bo chce widzieć ile faktycznie zjada - i daje jej butelką - Avent - pasuje jej - nie prostestuje. resztę - jeśli nadal po karmieniu głodna dalej to dostaje MM. i powiem Wam że jej komplenie nie przeszkadza czy ma mleko prosto z piersi - czy z piersi dawane butelką czu MM w butelce - jednakowo wcina - trochę sutki bolą ale nie mam bardzo pogryzionych - przy laktatorze odpoczywają sobie - więc dajemy radę. ogólnie super- tatus spisuje się wzorowo - ok. 1 mała się obudziła a ja nawet nie słyszałam - to wstał - zagrzał jej mleczko przygotowane wczesniej w lodówce które wieczorem odciągnęłam - potem dorobił MM bo tam tylko 40ml było - przewinął - tzn zdjął pampersa - wyczyścił pupcię i założył pampersa ale mnie obudził żebym zapięła bo się bał zapinać sam żeby kikutka nie uszkodzić - jestem dumna z niego ![]() potem mała i tatuś poszli spać a ja masowałam piersi i ściagałam bo się troche twardawe zrobiły ale i tak były lepsze niż wieczorem - jednak masowanie sporo pomaga. Aha polecam dziewczynki mieć laktator w szpitalu - bo mnie pokarm powoli pprzychodził a że mała nie umiała ssać piersi bo ją krztusiło - miała odruch wymiotny na początku - więc ona nie miała jak pobudzac piersi do produkcji pokarmu bo nie ssała - w szpitalu dostawała MM a moje piersi miała do zapoznania i zabawy bo prawie nic w nich nie było, trochę przezroczystego płynu ale mało i tym by się nie najadła... nie potrafiła na początku załapać karmienia bo moje brodawki dosyć rozłazłe ![]() i dopiero na smoczku nauczyła się ładnie ssać ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-26 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
To fajna masz pracę ![]() Hej hej ![]() Fajnie, ze już jesteście ![]() Czekam na opis porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć Beatko !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super ze mozesz liczyc na Tz , ze Ci pomaga, no I ze jest odwazny I sie nie boi ![]() Oby tak dalej z jedzeniem Twojej corci. A ja sie wlasnie zastanawialam czy brac laktator, ale slyszlam ze w szpitalach tez maja w razie W chyba udostepniaja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Zadomowienie
|
hej ja dzis rano na ip bylam sama pani ordynator mnie przyjela praktykantka zrobila ktg pozniej badanie i co?? dzis nie dalo rady zostac w szpitalu bo BRAK MIEJSC jutro przed 10 mam zglosic sie na trakt porodowy i zostane przyjeta.tak ogolnie pani ordynator kobieta ok za to oddzialowa straszy ale zle nie jest.dostalam karte ruchow i mam liczyc. praktykantki super dziewczyny
![]()
#1026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tradzik, a sio! ![]() witajcie Beatka i Julcia ![]() i wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantek dzisiejszych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Beatko fajnie że już w domku sobie świetnie radzicie i ![]() Kajool ![]() mnie brzuś ciągnie ale pewno Maksiu mnie tylko straszy ... jutro kolejne ktg z rana ... nie wiem kto mnie tam zawiezie ... myślicie że mogę jeszcze sama pojechać? najwyżej wrócę taksówką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Wtajemniczenie
|
I my Ciebie tez witamy!
![]() Swietnie, ze tak dobrze sobie radzicie z malutka! No i czekamy na opis porodu! Babonik co u Ciebie? Ustaly skurcze, czy nadal sie meczysz? Brumek trzymam kciuki za wizyte! |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zadomowienie
|
tylko u mnie jest tak ze ten szpial to jest 70 km od domu a w pulawach niecc hcialabym rodzic/ w tej kacie ruchoe plodu to sie wpisuje ilosc ruchow na hodzine czy godzine 10 ruchu?? bo nie dopytalamqqq
#1034 | ||||
Zakorzenienie
|
Wiesz, że nie wiem
![]() Może pogoda tak działa ![]() W każdym bądź razie mnie też ciągnie na dół brzuch i co raz częściej leżę na boku, bo mi tak wygodniej i małej też ![]() Myślę sobie że coś się zaczyna dziać, ale czas pokaże kiedy na 100% wszystko ruszy ![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze ! Ja jestem z Tobą całym sercem ![]() Cytat:
![]() Zdecydowanie dla mnie za długo ![]() Cytat:
rozważam że Emilie będzie mogła mieć siusiaka, bo nigdy mi gin nie powiedziała, że na pewno jest córeczka, zawsze to było takie " no chyba córa" więc nastawiam się w razie czego na siusiaka ![]() Kupiłaś inny smoczek? Gratuluje cudownego męża ![]() Jak z Twoim gotowaniem? teraz masz na to czas ? Cytat:
jaki był powód ? ![]() A Ja sobie pospałam i to dość solidnie, śniły mi się same pierdoły ![]() Wiecie że jak jestem w ciąży ani razu nie śniła mi się Emilie ?! ![]() Mojemu mężowi tak, ale mi nic ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
zanetaa88 ja juz pójdzecie córcie rejestrowac do USC to sprobujesz dac imie Emily czy odrazu Emilie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() meldujemy się z domku ![]() ![]() Baaaardzo dziękujemy za wszystkie gratulacje ![]() gratulacje dla nowych mamuś 83monia, Madziulka, pieleszka ![]() niestety zanim się dotrzemy w domu minie pewnie trochę czasu i na razie panuje lekki chaos ![]() jak Hania nie wisi mi na cycku to staram się czas poświęcać Mai, ale w końcu zaczynam mieć więcej pokarmu to i młoda się będzie bardziej najadać i starsza po mału do siostry się przyzwyczai - czyli zakładam wersję optymistyczną dlatego dopiero teraz udało mi się do kompa dorwać i to chyba teraz będzie na tyle bo ktoś znowu się domaga cycucha ![]() jak się trochę bardziej ogarnę to opiszę Wam poród - tak w skrócie - całe długie czekanie zostało wynagrodzone szybką akcją, co prawda nie na miarę youyou ![]() ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta
![]() U Nas w miare spokojnie. Obywa się bez kolek ![]() ![]() Dzisiaj mammy równy miesiąc ![]() Kiedyś obiecałam opisac poród wiec nadrabiam i już piszę ![]() Od piątku ( 24.06 ) bolał mnie brzuch jak na @, ale wszyscy mówili, ze to tylko przepowiadacze i że one mogą trwać nawet 2 tygodnie i że to na pewno nie to bo termin mam dopiero na 15.07. W sobote za radą położnej z SR poleżałam w ciepłej wodzie i wszystko przeszło. Ale dla świetego spokoju przyszykowałam sobie wszystkie dokumenty do szpitala i popakowałam torby dla mnie i Marcela. W nocy troszkę mnie znowu bolał brzuch i nawet sobie myslałam, ze rano moze dla świetego spokoju pojedziemy na IP żeby sprawdzić czy cos się nie zaczyna dziać. O 3 w nocy jeszcze ogladałam tv bo nie mogłam spac, o 5 poszłam sobie zrobić herbatki ale już jej nie wypilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na usg bioderek, wszystko OK, lekarz super!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witamy w domku!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
AgaG. dalej się męczę.Z badań wyszło,że mam znów magnez poniżej normy...może to dlatego...szkoda tylko,że birę 3 razy po 2 tabletki magneB6. kurde ja biorę tego "tony" a tu nadal braki
![]() zaklimatyzowaliście się w domku po wczasach u dziadków?? Carmela- ![]() ![]() przepraszam,więcej nie odpiszę bo mam własnie obiad,pranie powiesic itd... ![]() życie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
Margaret
![]() Carmel bierzemy już Emilie, pasuje Nam do nazwiska i nie będziemy się bawić w kotka i myszkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Nie ma paciorkowca, mocz idealny, a szyjka bardzo krótka, ale bez rozwarcia. Zresztą teraz to już wszystko jedno, bo nawet jakbym miała urodzić tragedii nie będzie
![]() ![]() ![]() ![]() Choć ginekolog jeszcze kazał tydzień brać luteinę i no-spę i za tydzień wszystko odstawić. Powiedział, że ponieważ "kolosa nie noszę", to nie muszę się spieszyć i mały może spokojnie do terminu w brzuszku siedzieć. Choć on mi tego nie wrózy ![]() A ja właśnie ostatnio mam przeczucie że przenoszę ![]() ![]() Pomogły, jak widzisz ![]() Cytat:
![]() Pewnie że pamiętamy ![]() ![]() Brwooooo ![]()
![]() |
#1043 | |
Zadomowienie
|
Margaret witaj z powrotem
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zadomowienie
|
nati, słoneczko nie ma sprawy
![]() udalo nam sie zawiazac malego w chuste i ladnie spi. i w koncu nie steka. ale odkryl kciuk i tak smacznie ssał. dzisiaj tz w pracy a ja sama z malym. ciezko troche. a fajny artykul na temat faktow i mitow odnosnie niemowlaka
![]() |
#1047 | ||||
Zakorzenienie
|
jest w trakcie tworzenia
![]() dziękuje - staramy się ![]() Cytat:
![]() ![]() co do laktatoró w szpitalu to nie wiem, w moim chyba nie dają, przynajmniej nikt nie oferował - a poza tym ja wole mieć swój - w domu i tak potrzebny a poza tym nie dałam majątku za niego więc mi nie szkoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie, zmoczek mam tylko 1 canpola jakiś - mama mi kupiła w tesco chyba - taki zwykły malutki - ale Julka za bardzo za smoczkiem nie przepada - jak poczuje że nic z niego nie leci - nie da sobie wcisnąć jak jest głodna - bo mleczko musi być a smoczkiem się nie naje ![]() super ![]() Cytat:
![]() gratki za brak paciorka ![]() zdjęcia na razie takie - musimy Julci sesje zrobić dopiero porządną ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-26 o 14:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edit: Beatko musisz suwaczek zmienić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam ![]() a usteczka ma po tatusiu ![]() edit: juz suwaczek zaktualizowany ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-26 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Beatko mam nadzieję że moja mała królewna też nie będzie chciała smoczka,
a muszę jakiś w ostateczności zakupić na czarną godzinę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.