|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Carmela super że z bioderkami ok
![]() Zanetta te paczki przyszły w zeszłym tyg ale mnie nie było w domu później szpital i dopiero wczoraj odebrałam ![]() Brumku za wyniki ![]() dziewczyny te które chcą karmić piersią polecam laktator elektryczny.Ja ciągałam parę razy ręcznym i jest do doopy wolno idzie pomimo że mi mleko leciało ciurkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo ludzie jak ludzie bywają różni. Jeśli chodzi o położne to na noworodkach jest ich pełno, ale moze ze 4 takie z prawdziwego powołania. Chodziły pytały czy wszystko dobrze, radziły jak przystawić dziecko do piersi, nawet na nocnym dyzuże chodziły po salach i sprawdzały jak maluchy się mają. Ale niestety większość to odwalić swoje i iść do domu. Nie powiem bo jak musiały albo jak sie poprosiło to zawsze pomogły. Jeśli chodzi o opiekę lekarską nad maluchami to obchody rano i wieczorem, ale żadnej regularności ![]() ![]() ![]() A no i jedzenie ochydne ![]() ![]() My po spacerku i Marcel śpi ![]() Alez się dzieciaczków urodziło podczas mojej nieobecności ![]() Wszystkim mamusiom serdecznie gratuluję i życze duzo zdrówka dla maluchów i cierpliwości dla mam ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to będę czekała w domu do ostatniej chwili-też mam daleko, bo 60km, ale damy radę, a jak nie to w ostateczności Puławy. Cytat:
![]() Mi też nigdy nie sniła się Julcia ![]() Piękny opis porodu, taki wyluzowany, a końcówka BARDZO wzruszajaca. A jak ma sie teraz Marcel? Dobrze, że w miarę szybko mu minęło to zapalenie płuc-swoją drogą taki maluch, a już chory.... Cytat:
![]() A ile waży teraz? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | ||
Wtajemniczenie
|
Jasne, ze pamietamy!
I dziekujemy za opis porodu. Dobrze, ze z Marcelkiem juz w porzadku. A tego dlugiego pobytu w szpitalu nie zazdroszcze. ![]() Cytat:
A co do mnie, to tak ciezko troche sie ogarnac po powrocie, tam dziewczyny prawie mnie nie interesowaly, w zasadzie poza spacerami, nic przy nich nie robilam, ani mycie, ani gotowanie... A tu proza zycia, no ale taki "lajf" Cytat:
![]() Pytam, bo my mamy tylko kilka dni roznicy w tp, a ja sie zapomnialam zapytac gina o odstawienie, a wizyte bede miec w 38t2d, wiec chyba powinnam juz odstawic do tego czasu? Sliczna Juleczka! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zadomowienie
|
Heh mój Marcel też nie chce smoka ale czasem to sobie myślę, ze mógłby chcieć bo możnaby go troche nim oszukać bo jak wstaje to na juz musi być cyc no i w nocy jak sobie tylko ssie pierś to mogłabym go oszukać smokiem a nie leżeć 2 godziny aż mocno zaśnie żebym mu mogła cyca zabrać .
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
A jakiś konkretnie polecasz-ja nadal nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
tylko że drogie-prawie 300 zł trzeba dac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Rozeznanie
|
Brumek brawa za wizyte
Beatka - Twoja corcia sliczna , malutkie cudo ![]() No musze sie powaznie zastanowic nad tym laktatorem , Bo jeszcze tak naprawde go nie zakupilam . Margaret -dziekuje za opis porodu , kurde dlaczego polozne czy pielegniarki nie sa z powolania , tylko czasami wredne s.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |||
Rozeznanie
|
Dziekujemy z Karolcia
![]() Cytat:
![]() Ta chudzineczka waży juz ponad 3,5 kilo ![]() ![]() ![]() ![]() Oj włoski to rzeczywiscie ma bujne heh ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tatuś ma nadzieje ze po mamusi hehe ![]() Dziekujemy pieknie ![]() A ja wczorajsza noc zalicze do strasznych, zlapalo mnie chyba jakies zatrucie pokarmowe i od 2 w nocy do 6 rano wymiotowalam i biegunke mialam na zmiane (dobrze ze nie jednoczesnie).. mam leki i juz jest lepiej juz caly wczorajszy dzien nie mialam tych wyskoków, moja mama miala urlop i caly dzien opiekowala sie Karolinka bo ja nie chcialam sie do niej zblizac zeby w razie w jej nie zarazic bo jakies ryzyko ze to wirus zawsze jest.. tfu tfu tfu.. a mąż do 21 w pracy.. Juz jest lepiej mąz w nocy wstawal i karmil mała i wczoraj i dzis takze ja troszke odsapnelam i pospałam dluzej a dzis wracam do opieki nad malutka z nowymi silami i podwojnymi pokładami milosci za ostatnie dzien hehe ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-07-26 o 15:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pamieta pamięta. należałaś się w szpitalu, ale dobrze że już ok. ![]() A ja po wizycie u położnej. i wpisała mi 0 oznak porodu!! ![]() ![]() ![]() jakbym już nie była wystarczająco zdołowana. Emila serduszko bije szybko i mocno - położna twierdzi, że szczęśliwe dziecko ![]() ![]() ![]() Jak się nic nie wykluje do 4 sierpnia to mam przyjśc na masaż szyjki ![]() ![]() W dupie mam tą ciążę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Rozeznanie
|
No a ja tez bylam u poloznej , powiedziala zeby jednak wczesniej sie skontaktowac nimi, zeby bez sensu nie jechac jak sie cos zaczyna, wtedy ONI beda przygotowani.powiedziala ze jak bedzie bolalo nieregularnie , to mam wziasc paracetamol( napewno nie wezme , przez cal a ciaze zadnej tabletki do ust nie wzielam , oprocz witamin) , no I prysznic I jak wtedy nie przejdzie to sie szykowac.a najwazniejsze to powiedziala zeby wziasc jakies przekaski , Bo napewno bedziemy glodni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | ||
Zakorzenienie
|
zanetko, sloneczko, zanka, karolinee, Crazy, Stronczek, telik, vaniliova, editka,stapelka, Lili83, wodaqua, marzena, Kolina, Natka, AgaGuernsey, beatko, dziękuję za życzenia
![]() Brumeczku, dziękuję ![]() JustPi, Beatko, super że jesteście w domu!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jak się chusta sprawuje? ![]() ciekawostka- http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...w_stolicy.html
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Rozeznanie
|
Agni widze ze Ty tez bylas u poloznej , no a ja zpomnialam napisac ze tez mi mowila ze bedzie masaz szyjki no a jesli sie nic nie ruszy to 12 dnia od tp na wywolanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ty na kiedy masz termin, na 3 sierpnia? ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Rozeznanie
|
A oto:
1) mój czyscioszek po kąpieli ![]() 2)i przed wyprawą do dziadków ![]()
#1067 |
Zadomowienie
|
acha i jeszcze powiedziała, że można spróbowac soku ananasowego na przyśpieszenie i pikantnego jedzenia + spacery ( a ja ledwo łażę, bo mnie podbicia stóp bolą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No a o soku nic nie mowila ale ja slyszalam ze niby pomaga , tylko ze znajoma tez probowala I d...a. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() Mnie to strasznie pieka wieczorem przed snem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale kruszynka w nosidełku ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Mam internet ![]() ![]() Nie mam zielonego pojęcia co u Was bo pierwsze co to chciałam się przywitać. Starego wątku za nic nie nadrobię, postaram się ten nadrobić. Ale się za Wami stęskniłam ![]()
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka a spróbuj poszukać laktatora medela używany elektryczny, bo np Ja taki dostałam, ale butelkę i lejek i tak wymieniłam a reszta działa bez zarzutu. Oczywiście mogłam wziąć wyparzyć lejek i butelkę,ale jakoś mnie to nie satysfakcjonowało, do tego wzięłam sobie smoczki
![]() Lilkaa82 świetnie wygląda w tym foteliku ! Jak taki mały, słodki krasnal ![]() Agni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Dobra idę zrobić sobie frytki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | ||
Zakorzenienie
|
Wszystkim bardzo dziękuję za miłe słowa
![]() ![]() Beatka, Lilka - urocze macie dzieciątka ![]() ![]() ![]() Nic a nic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę, właśnie zaczynałam pisac do Ciebie SMSa, patrzę, a Ty tu ![]() Wreszcie!!!!!!! A gps już na dobre pożegnany?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-26 o 16:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz jestem "dzieckiem neostrady". Nic innego na tej mojej wsi nie dało się zrobić. Na razie ![]() ![]() Czasu dużo nie będę miała na pisanie bo mała jest dość "absorbująca ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 |
Wtajemniczenie
|
Beatka fajnie ze juz jestes.
Iustyna super ze gipsu juz nie ma. Zaneta ja tez sie nastawialam na przeterminowanie, ale takie lezenie bezczynne w szpitalu jest dolujace. Choc dla tego Malenstwa moge tu miesiac zostac to jednak taki brak akcji i czekanie wykancza. Na dodatek TZ ma popoludniowki wiec jak wszyscy maja gosci to ja siedze sama. A rano widzimy sie na chwile bo jest obchod, badania, a dzieli Nas ponad 20 km. Ale wspiera mnie bardzo. Ech... ciezko mi
#1075 |
Wtajemniczenie
|
jacieeeee biedaku jeszcze się kulasz? Jeszcze troszeczkę wytrzymaj
![]()
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cały czas myślę o Tobie ![]() Pocieszę Cię, moja kuzynka leżała 3 miesiące z dala od męża i rodziny, miała ok 50km do domu - leżała z zatruciem ciążowym, psychicznie też nie wytrzymywała, ale dała radę.Podbudowywała się wiecznie myślą, że robi to wszystko dla swojej małej i udało się jej ![]() ![]() Musi być dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A brzuszek może i cyknę, bo dawno go nie uwieczniałam ![]() Teraz akurat chwilowo ledwo żyję, bo wróciłam z pracy, zrobiłam szybko obiad jakiś i nawet go nie dałam rady zjęśc, bo w połowie zwymiotowałam. Wyjątkowo dziś wcześnie, bo normalnie koło 20 dopiero mnie dopada ![]()
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
nie daje rady na komorce nadrabiac watku ale do czsu zamontowanie netu chociaz co piata strone poczytam.
kinga troche mi zolknie, jak bilirubina bedzie miewielka to jutro wychodzimy. miala echo serca bo brat mial wade wrodzona i dmuchaja na zimne. sluch w normie. schhudla tylko 30g bo zre po kilka godzin nawet z mala przerwa ale jak sie naje to spi jak zabita nawet 4-5h. rozbujala mi laktacje ze az sie boje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.