Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 07:55   #1771
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a my jakoś się oswajamy bardzo powoli w trójkę ze sobą... Haneczka jest grzeczna - ładnie je i spi. tylko pierwszej nocy dała taki popis krzyku przez 3 godziny, że juz teraz pewnie wszyscy sąsiedzi wiedzą, że w bloku zamieszkała moja królewna teraz też spi, a jak sie przebudzi to idziemy kąpać. mężulek kąpie córcię ja karmię wyłącznie piersią i na razie ładnie nam idzie. pokarmu dużo, Hania umie ładnie ssać i mam nadzieje, że się to nie zmieni.
ale niestety nie ma za dobrze... zawsze musi byc "coś"... Hania urodziła się z wrodzona wadą serca VSD...na razie pani kardiolog powiedziała, że mamy się "nie stresować" (łatwo się mówi) i pilnować , zeby Mała na wadze przybierała a za 8 tyg idziemy do kontroli. jest szansa, że dziurka między komorami sie zrośnie...jeżeli nie to będzie podjęte leczenie, a zabieg to ostateczność.... więc już teraz proszę Was dziewczyny żebyście trzymały kciuki za moją Hanię....
trzymam kciuki, żeby dziurka sama zarosła

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja tak z doskoku czytam Was po lebkach.

Dziekuje za gratulacje. Maly jest cudny, dzis go mialam na dluzej, ale... niestety ma dodatkowe paluszki przy obu raczkach i jednej nozce. To takie male szypulki, ktore albo bedzie trzeba podwiazac i uschna (nie maja kosci) albo usunac chirurgicznie. Musimy to skonsultowac z chirurgiem. Boje sie zeby to nie bylo zapowiedzia powazniejszego zespołu wad i placze i martwie sie ogromnie. nie chcialam Was martwic ale juz nie daje rady z myslami...
ehhh martwienie się wpisane jest w macierzyństwo i chyba żadna z nas już nigdy się tego nie pozbędzie. Dominik na pewno będzie zdrowym chłopcem

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
sms odŻanety

"Emilie ur. o 19:55 3820 g58 cm siłami natury! Chyle czoła dla tych, które mają więcej niż 2 dzieci! Dla mnie armagedon! Mała ma loczki czarne po tatusiu jest cudowna! Mam chyba milion szwów, bo taka duża baba! Jestem wykończona. Emilie dostała 10 ptk."
Żanetko ogromne gratulacje
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 08:25   #1772
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Sweet, a u Ciebie to nie za wczesnie ciut? Bo widzę, że bardzo chcesz już rodzić, a przecież to jeszcze nawet nie jest donoszona ciąża... Co lekarz o tym mówi?
no troche wczesnie ale moj gin mi powiedzial ze moj czas nadchodzi ze juz w ten weekend moge rodzic tez bylam troche zaszokowana
ale podobno przy cukrzycy ciazowej 37-38 tydzien to normalny termin i juz nie powstrzmuja porodu wtedy jak sie zacznie.............. dlatego tak sie zasugerowalam jego slowami ze juz moze sie zaczac i tak czekam kazdego dnia............

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dla Was cioteczki

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
ja przepowiadacze miałam od 36.t.c., czop mi nie wypadł wcale
a urodziłam w 39.t.c. więc póki co ciężko coś przewidzieć
eh. no to ja juz sam nei wiem.......... pozostalo mi bezwiedne czekanie.........

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

a tak wogole to dziendobry

u mnei dzis brzydka pogoda..................

dzien narazie zapowiada sie w miare psokojnie chociaz czeka mnie rozmowa z R............
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 08:31   #1773
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Dla Was cioteczki
cudowne maleństwo

Ps. zamieniam się w dwudniowy przeterminowany serek.
dziś terapia 9 piętro schodami
jak nie pomoże, to jutro powtórka
Już ja go wygonię z brzucha - łobuza jednego!

Jacieee trzeba byc dobrej myśli. na pewno wszystko sie unormuje bez zabiegów chirurgicznych.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 08:43   #1774
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

jacieeeee pieleszka
TRZYMAMY Z SARCIA KCIUKI ZA WASZE MALUCHY!!!! NAPEWNO WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie chodzi o ten kikut . Czy Wasze dzieci po odpadnięciu tego dziadostwa miały juz normalny pępek czy jeszcze taki skrzep z krwi , nie wiem czy dobrze to okresliłam

Moja Głodzilla obudziła sie o północy i wciągnęła 110 ml mojego mleka
jak odpadlo to jakby taka ranka jeszcze byla i dalej trzeba bylo przemywac!
110ml ale na pojemność

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
no troche wczesnie ale moj gin mi powiedzial ze moj czas nadchodzi ze juz w ten weekend moge rodzic tez bylam troche zaszokowana
ale podobno przy cukrzycy ciazowej 37-38 tydzien to normalny termin i juz nie powstrzmuja porodu wtedy jak sie zacznie.............. dlatego tak sie zasugerowalam jego slowami ze juz moze sie zaczac i tak czekam kazdego dnia............
lepiej jeszcze zaczekaj z rodzeniem.
mysl o czyms innym, zeby sie nie nakrecac i niczego nie wywołac.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 08:57   #1775
meszsares
Zadomowienie

witam poszpitalnie wszystkim zbiorczo dziekuje za kciuki, jestescie kochane
pobylam sobie w tym szpitalu 3 doby - chcieli mnie zatrzymac do porodu (!), ale sie nie dalam - wypisalam sie wczoraj na wlasne zadanie, bo naprawde nie bylo powodu, zeby tam siedziec.
Badania po lebkach, trzeba sie bylo prosic -tak niedokladnie i niezgodnie z zasadami wymierzyli mi blizne (jest na granicy, ale w normie), ze nie wiem czy im w ogole wierzyc, ech...
jedyny plus to ze sie dowiedzialam, ze nie bedzie problemu z CC - nikt mnie do SN nie bedzie zmuszal

a wiecie, ze 30% polskich pacjentow wychodzi ze szpitala bardziej chorymi niz byli przed? I ja sie na to zalapalam - leze w domu z angina, a pare dni temu bylam zdrowiutenka...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 09:03   #1776
karolinee1983
Zadomowienie

Witam z rana

Cytat:
ale niestety nie ma za dobrze... zawsze musi byc "coś"... Hania urodziła się z wrodzona wadą serca VSD...na razie pani kardiolog powiedziała, że mamy się "nie stresować" (łatwo się mówi) i pilnować , zeby Mała na wadze przybierała a za 8 tyg idziemy do kontroli. jest szansa, że dziurka między komorami sie zrośnie...jeżeli nie to będzie podjęte leczenie, a zabieg to ostateczność.... więc już teraz proszę Was dziewczyny żebyście trzymały kciuki za moją Hanię....

Mocno kciuki zaciskam, na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
może więc w końcu urodzę. bardzo prosze o kciuki, bo wolę nie czekac do czwartku na ten masaż szyjki macicy. troszkę się go boję.
Proszę

Cytat:
Dziekuje za gratulacje. Maly jest cudny, dzis go mialam na dluzej, ale... niestety ma dodatkowe paluszki przy obu raczkach i jednej nozce. To takie male szypulki, ktore albo bedzie trzeba podwiazac i uschna (nie maja kosci) albo usunac chirurgicznie. Musimy to skonsultowac z chirurgiem. Boje sie zeby to nie bylo zapowiedzia powazniejszego zespołu wad i placze i martwie sie ogromnie. nie chcialam Was martwic ale juz nie daje rady z myslami...
trzymam mocno kciuki za Dominika musi być dobrze, nawet nie biorę innej opcji pod uwagę, choć zdaję sobie sprawę, że pewnie się mocno martwisz

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A to Dominik, przed kąpielą

Cytat:
sms odŻanety

"Emilie ur. o 19:55 3820 g58 cm siłami natury! Chyle czoła dla tych, które mają więcej niż 2 dzieci! Dla mnie armagedon! Mała ma loczki czarne po tatusiu jest cudowna! Mam chyba milion szwów, bo taka duża baba! Jestem wykończona. Emilie dostała 10 ptk."

Brawa i gratulacje!!!! Emilie już na świecie!!!!!!

Cytat:
Dla Was cioteczki

Cytat:
miałam super pyszną wyżerkę która niestety skończyła się jak zwykle
Oj, biedna Ty

Cytat:
Witam
Dziś w nocy odpadł kikut nareszcie !!!

Cytat:
eh. no to ja juz sam nei wiem.......... pozostalo mi bezwiedne czekanie.........
Sweet, spokojnie, naprawdę masz jeszcze trochę czasu nie nakręcaj sie tak, pomyśl, że każda z nas tu czeka, a niektóre są już po terminie albo w terminie (ja mam mój termin jutro i też nic się nie dzieje...). Ty masz jeszcze troszkę czasu Moja koleżanka miała cukrzycę i urodziła dzień po terminie SN i nikt jej nie nakręcał, że przy cukrzycy poród na pewno będzie wcześniej trzeba czekać

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a wiecie, ze 30% polskich pacjentow wychodzi ze szpitala bardziej chorymi niz byli przed? I ja sie na to zalapalam - leze w domu z angina, a pare dni temu bylam zdrowiutenka...
No to ładnie Cię załatwili i witam w domku - skoro nic konstruktywnego tam z Tobą nie robili, to pewnie, że w domu najlepiej!!!

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-07-31 o 09:02
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 09:07   #1777
jacieeeee
Wtajemniczenie

AGNI jak lezalam na patologii to polozna mowila ze to chodzenie po schodach to pic na wode, takze jak Ci sie nie chce to mozesz sobie odpuscic Ja po odejsciu wod lazilam przez godzine po korytarzu a rozwarcie nawet nie drgnelo

Ja podpielam Malucha pod cyca i juz godzine ciumka. Ale raczej to taka zabawa bo mam malutko pokarmu.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 09:18   #1778
meszsares
Zadomowienie

oooo widze, ze mamy nowe Mamuski!!!:ju pi:
Jacieee - wreszcie sie doczekalas uff - WIELKIE GRATKI: oklaski:WITAMY DOMINIKA
Zanetaa - domyslam sie, ze strasznie bolalo, ale napewno bylas baardzo dzielna GRATULUJEklask i: Emilie - wymeczylas Mamusie, ale sie oplacalo, co?

Jacieee - moja szwagierka 30 lat temu tez urodzila sie z takimi paluszkami i juz wtedy zalatwiono to bezproblemowo, takze nie martw sie- synek przejdzie odpowiedni zabieg i sladu po tym nie bedzie. Dodam, ze szwagierka zdrowa jak kon, a ktos w dalekiej rodzinie TZta tez to mial, wiec to pewnie sprawy genetyczne, podpytaj mamy, babci... bedzie dobrze
Pieleszka - wada serca Twojej coreczki nie jest taka rzadka - rzeczywiscie tak czasem bywa, ale w wiekszosci przypadkow wszystko samo sie normuje. Trzymam kciuki
Agni - zeby to cos dalo (jesli w ogole) - to musisz SCHODZIC (nie wchodzic) i nie jeden raz, a przez pol dnia i tak codziennie...

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-07-31 o 09:20
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 09:18   #1779
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Dziewczyny mam pytanie chodzi o ten kikut . Czy Wasze dzieci po odpadnięciu tego dziadostwa miały juz normalny pępek czy jeszcze taki skrzep z krwi , nie wiem czy dobrze to okresliłam

Mojemu jeszcze troszkę ten pępek ropieje, i ciągle go przemywamy

I rano też wciągnął 110 ml!! ale sztucznego

Zanetkoo gratulacje !!!!

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 09:21   #1780
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

dzien narazie zapowiada sie w miare psokojnie chociaz czeka mnie rozmowa z R............
no ja jestem bardzo ciekawa jak ten Twój tz się będzie tłumaczyć... przegiął na maxa

Gratulacje odpadniętych kikutków - nasz już po odpadnięciu przysycha ale dalej przemywamy gazikami żeby szybko przyschło na dobre i był pępek śliczniutki.

Madziulka - śliczny chłopczyk

Natka
- Dominiczek uroczo wygląda przed kąpielą

Oświeccie mnie bo już mam mętlik w głowie

jak karmię piersią w dzień a w nocy daję MM bo mam za mało pokarmu w nocy to mam dawać tylko wit. D czy K+D? bo już zgłupiałam....

poratujcie mamuśki

lece prasowanie ogarnąć bo wczoraj mała po kąpieli nie chciała zasnąć i nie zdążyłam już
rosołek sie gotuje, makaron gotowy więc obiad praktycznie mamy tylko ziemniaczki obrać zostało

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 09:41   #1781
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
sms odŻanety

WIELKIE GRATULACJEklask i:
pewnie łatwo nie było urodzić takiego klopsika, ale na pewno byłaś bardzo dzielna

Cytat:
Dla Was cioteczki

Cytat:
Witam

u nas jeszcze przez dwa dni musialam pielegnowac pepuszek patyczkiem i octaniseptem, bo była jeszcze taka jakby ropka, ale to nie bolało maluszka.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 09:44   #1782
pieleszka
Wtajemniczenie

Żanetko moje gratulacje!!!! witamy Emilie

dziękuje Wam za słowa pociechy i za kciuki kochane jesteście

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 09:58   #1783
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się chyba zaliczam do tych 30%. Po porodzie przytargałam "coś" na rękach do domu. Nie wiem co, bo mnie dermatolog olała. Poza tym powiedziała, że i tak nie może mi nic przepisać bo karmię piersią. Do tego na twarzy coś mnie strasznie wysypało i albo to coś alergicznego albo trądzik różowaty. Też mi nic nie przepisze bo karmię piersią.

A ja się męczę bo to swędzi i boli a do tego nie wiem czy reszty domowników nie zarażę. Chyba będę musiała małą odstawić i zacząć te paskudztwa leczyć.

jacieeeee kochana pamiętasz jak ja się nóżką małej martwiłam a jak ładnie się wszystko ułożyło, u Ciebie na pewno też tak będzie

Pieleszko wszystko będzie dobrze!

Gratuluję wszystkim nowym mamom, którym nie gratulowałam

I osobno najnowszej mamusi - Zaneta
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 09:58   #1784
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Ps. zamieniam się w dwudniowy przeterminowany serek.
dziś terapia 9 piętro schodami
jak nie pomoże, to jutro powtórka
Już ja go wygonię z brzucha - łobuza jednego!
Sierpniówki chętnie przyjmą Cię do swego grona. Nie bój nic. Atak na serio, to może zacząć się w każdym momencie, choć czekanie jest najgorsze.
Cytat:
nie choruj

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 10:07   #1785
Shira_83
Zadomowienie

Żanetko, Jacieeee GRATULACJĘ DZIELNE MAMUŚKI

joł babeczki

jak zwykle pierwsze pisze potem nadrabiam wybaczcie matce polce

ktoś pytał jak mi idzie łatwy plan a no idzie oczywiście ja sobie go dostosowałam do mnie i synka nie budzę go w nocy jak sobie smacznie śpi co trzy godziny tylko jak się obudzi to on już wie jak dać znać "matko jestem głodny -będę wrzeszczał jak nie ruszysz dupska z tego twojego wygodnego, cieplutkiego łóżka" wiele wskazówek jest cennych np kąpiel, sen młody przeważnie zasypia sam w łóżeczku, tylko że z moich obserwacji to mój szerszeń jest średniaczkiem i może temu dało się w miarę ten plan wprowadzić w każdym bądź razie w tej książce pisało że można harmonogram naginać więc ja sobie zrobiłam wersje dla nas ale ogólne zasady są zachowane

już pytałam ale chyba nie zauważyłyście albo uciekł mi post bo czytam po łebkach jak karmię najpierw piersią potem daję butlę to muszę dopajać jeszcze jakaś herbatką?? help

trzymam za wizyty!

Marinko nie ma za co dziękować dobrze że krople służą maluszkowi to cieszy a mama miała radość z karteczką z dialogiem pojechała do czech babki w aptece miały ubaw
Nerolka jak tam u ciebie skarbie?
Stary 2011-07-31, 10:08   #1786
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja już opadam z sił... moje dziecko non stop prawie nie śpi a przed każdym posiłkiem i po każdym posiłku jest straszny płacz ja nie wiem cy on się nie najada ?????? ale jak daję mu większą porcję mleka to ulewa , wymiotuje a czasem chlusta kurde już nie mogę tego płaczu słuchać bo nie wiem jak mu pomóc kolki to nie są bo dostaje krople a poza tym o uspokaja się na chwilkę nawet przyśnie a za kilka minut płacz a uspokaja się przy butelce sama nie wiem czy to możliwe że w 4 tygdniu zaczął się skok
Dziubek a może mały ma dużą potrzebę ssania dlatego przy butelce się uspokaja? Dajesz mu smoczek? Może dlatego ulewa bo się przejada? Moja chce ssać jak ją brzuszek boli albo nie może bączka puścić czy kupy zrobić. Tylko,że smoczka nie chce. Daję jej wtedy bardziej pustą pierś, ssie i się skupia .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-07-31, 10:19   #1787
ellika
Rozeznanie

Cytat:

ja już opadam z sił... moje dziecko non stop prawie nie śpi a przed każdym posiłkiem i po każdym posiłku jest straszny płacz ja nie wiem cy on się nie najada ?????? ale jak daję mu większą porcję mleka to ulewa , wymiotuje a czasem chlusta kurde już nie mogę tego płaczu słuchać bo nie wiem jak mu pomóc kolki to nie są bo dostaje krople a poza tym o uspokaja się na chwilkę nawet przyśnie a za kilka minut płacz a uspokaja się przy butelce sama nie wiem czy to możliwe że w 4 tygdniu zaczął się skok
U nas to samo mała jest marudna, cały czas by jadła i pręży się ze nie moze pierdnąć...może jakies kropelki jej dawać?Dopiero jak w końcu zaśnie i sie wybudza to ostro ładuje w pieluche. No i wlurza mnie że co zaczyna jeść to zasypia - i tak karmienie trwa wiecznie, nie daje mi odpocząć...

Cytat:
Dla Was cioteczki

Zanetka GRATUACJE :roz a:

A tak w ogóle to chyba mam klasyczny baby blues ...całymi dniami rycze z byle powodu...mam dość...wszystko mnie przerasta...jestem zmęczona i zdołowana. Karolcia w sumie potrafi mnie rozbawić i rozczulić ale częściej jestem nią zmęczona...ech...niech to cholerstwo minie bo padne na pysk i nie wstane... Na szczęscie mam kochanego męża, pomaga mi dużo, jako może tylko, ale i tak nie jest dobrze.

Musiałam sie pożalić, czy któraś z was tez ma ten problem??

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziubek a może mały ma dużą potrzebę ssania dlatego przy butelce się uspokaja? Dajesz mu smoczek? Może dlatego ulewa bo się przejada? Moja chce ssać jak ją brzuszek boli albo nie może bączka puścić czy kupy zrobić. Tylko,że smoczka nie chce. Daję jej wtedy bardziej pustą pierś, ssie i się skupia .
ooo cenna rada
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 10:23   #1788
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
no dokładnie tak jak piszesz , a teraz przestały już mu się ropne robić i ma tylko krostki tylko że mam wrażenie że mu się to rozprzestrzeniło na główkę więc już też sama nie wiem czy to trądzik czy uczulenie na mleko np.

dziubku u nas tez juz na glowie, poza tym pierdzi b. smierdzaco i rowniez jest niespokojny i rozdrazniony. nie wiem czy to jednak nie ta skaza. dzisia tych krostek ma jeszcze wiecej az mi sie chce plakac. jutro ide domojej pediatry, zasiegne opinii drugiegolekarza

Cytat:
Witam

u nas pepowina byla b.krotko obcieta, ze nic nie wystawalo, przez to pepek goil sie 4 tygodnie ale jak odpadl, to bl ladny pepuszek.juz nie musialam przemywac
Stary 2011-07-31, 10:37   #1789
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Witam

Nam została ranka, w ciagu 2-3 dni się zagoiło.

Pieleszko, Jaciee za Wasze maluszki.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 10:47   #1790
iustyna1
Wtajemniczenie

Shirko ja nie wiem czy musisz dopajać małego jak karmisz go mieszanie, nie znam się

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
U nas to samo mała jest marudna, cały czas by jadła i pręży się ze nie moze pierdnąć...może jakies kropelki jej dawać?Dopiero jak w końcu zaśnie i sie wybudza to ostro ładuje w pieluche. No i wlurza mnie że co zaczyna jeść to zasypia - i tak karmienie trwa wiecznie, nie daje mi odpocząć...

Zanetka GRATUACJE :roz a:

A tak w ogóle to chyba mam klasyczny baby blues ...całymi dniami rycze z byle powodu...mam dość...wszystko mnie przerasta...jestem zmęczona i zdołowana. Karolcia w sumie potrafi mnie rozbawić i rozczulić ale częściej jestem nią zmęczona...ech...niech to cholerstwo minie bo padne na pysk i nie wstane... Na szczęscie mam kochanego męża, pomaga mi dużo, jako może tylko, ale i tak nie jest dobrze.

Musiałam sie pożalić, czy któraś z was tez ma ten problem??
Ja miałam w pierwszej ciąży i nie było wesoło. Bałam się, że teraz też mnie trafi ale na szczęście nie. Nic Ci nie mogę poradzić bo sama też nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Przede wszystkim staraj się wysypiać i rób coś dla siebie, spotykaj się z ludźmi, niech mąż czasami się dzieckiem zajmie, żebyś ty miała czas tylko dla siebie. Przejdzie za jakiś czas. Dłuższy raczej.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-07-31, 10:57   #1791
ellika
Rozeznanie

Czyli zostaje mi wziąć to na przeczekanie ... muszę dać rady!
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 11:33   #1792
brumek
Zakorzenienie

Cześć Ale się wyspałam Chociaż sny miałam nie za przyjemne...

I znowu stwierdzam, że jestem inna Im bliżej porodu, tym mniej mi się do niego spieszy. Chciałbym, że mały siedział w brzuszku ładnie do 40 tygodnia, do terminu...
Chyba tylko youyou tu tak miała

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
wiele wskazówek jest cennych np kąpiel, sen młody przeważnie zasypia sam w łóżeczku, tylko że z moich obserwacji to mój szerszeń jest średniaczkiem i może temu dało się w miarę ten plan wprowadzić w każdym bądź razie w tej książce pisało że można harmonogram naginać więc ja sobie zrobiłam wersje dla nas ale ogólne zasady są zachowane
A co konkretnie odnośnie tej kąpieli tak Ci przypasowało? Może ściągnę za niedługo
Stary 2011-07-31, 11:41   #1793
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
I znowu stwierdzam, że jestem inna Im bliżej porodu, tym mniej mi się do niego spieszy. Chciałbym, że mały siedział w brzuszku ładnie do 40 tygodnia, do terminu...
Mnie też się nie śpieszy. Niech mała siedzi w brzuchu, jeśli tego potrzebuje. W zasadzie nic mi nie dokucza, nie narzekam na ciążę-oby tak było do końca. Poza tym, miło by było dla mojego taty, gdyby mała wyskoczyła dokładnie w termin czyli 18 sierpnia-jego urodzinki.

Malwinka
Stary 2011-07-31, 11:45   #1794
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Kociary Kolinko i Wodaqua powiedzcie mi dlaczego mój kot wcześniej robiacy do kuwety,obsikuje i dziś obs**ał mi łóżko?
Ma wybierane odchody,dostę non sto.
I on śpi w łóżku a potem w nie robi
Nawet na matę Izy sie szikał.
Myślałam,ze to Krystian jak wędruje w nocy z łóżka do łóżka ale na próbę nałożyłam mu 3 noce pampersa i nie on jednak.
Poza tym to małe plamki a dzieciak oj potrafi.
mój robił to samo wykastrowałam i jak ręką odjął ale najpierw może fakt wymyj kuwete i wyparz

Cytat:
no nareszcie dobre wiadomości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

strasznie się cieszę teraz już musi być tylko lepiej skoro chłop sam przyszedł

a u nas masakra, po rannym karmieniu mały tak chlusnął że miałam łóżko do przebrania całe i od 5 nie śpi w zasadzie wcale tylko przysypia na kilkanascie minut nie wiem co z nim i się martwię
na razie go obserwujemy a jak się coś będzie działo to do pediatry

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

piękna !!!

kobiety bo ja już zgłupiałam mnie nikt nie wyciągał szwów po cc , możliwe że mam rozpuszczalne na zewnątrz????!!!!! nikt mi nic nie mówił z lekarzy na obchodach ani przy wyjściu że mam się zgłosić miał ktoś zakładane rozpuszczalne ??????
ja nie miałam rozpuszczalnych po 7 dniach położna wyjeła
Cytat:

A co konkretnie odnośnie tej kąpieli tak Ci przypasowało? Może ściągnę za niedługo
przede wszystkim jak chwytać maluszka i jak wkładać do kąpiel krok po kroku jest opisane mniejszy stres dla małego i dla mnie również śliczny masz brzuszek

ja straciłam 19 kilo jeszcze na plusie 1kg i wrócę do tego co było ale brzuszek taki flaczek fujj obrzydza mnie on mój tż ma zakaz dotykania tej części mojej osoby
Stary 2011-07-31, 11:53   #1795
youyou
Zakorzenienie

żanetka gratuluję dużej Emilie!!

Cytat:
a my jakoś się oswajamy bardzo powoli w trójkę ze sobą... Haneczka jest grzeczna - ładnie je i spi. tylko pierwszej nocy dała taki popis krzyku przez 3 godziny, że juz teraz pewnie wszyscy sąsiedzi wiedzą, że w bloku zamieszkała moja królewna teraz też spi, a jak sie przebudzi to idziemy kąpać. mężulek kąpie córcię ja karmię wyłącznie piersią i na razie ładnie nam idzie. pokarmu dużo, Hania umie ładnie ssać i mam nadzieje, że się to nie zmieni.
trzymam kciuki aby dziurka zarosła! słyszałam że często u takich maluszków wada zanika i potem nie ma problemów

Cytat:
Ja tak z doskoku czytam Was po lebkach.

Jacieeee ja wierzę że wszytsko jest w porządku, to nie jest żadna oznaka niczego poważniejszego. Sama mam bardzo bliską koleżankę która ma u stóp po 6 paluszków
Szósty jest taki maciupki i śmiesznie to wygląda ale to po prostu taka wada "estetyczna". Koleżanka jest najzupełniej zdrowa, ma dwójkę ślicznych dzieci i jest jak najbardziej normalną i szczęśliwą kobietą
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 11:56   #1796
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Żanetka gratulacje

Beatka opis porodu super Czy to był poród rodzinny?

Nerolka ponawiam pytanie, czy Twój T. ma zarejestrowany swój warsztat?

Nie mam czasu Was nadrobic, ale Jacieeee trzymam kciuki za zdrówko Dominika będzie dobrze.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:20   #1797
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
dostaje smoka wiec juz sama nie wiem

a my znow po (oby) ataku kolki ryczę razem z nim i nic nie działa nie pomaga nawet sab simplex ... mam dość... mały nie spi całymi dniami ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:24   #1798
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Mnie też się nie śpieszy. Niech mała siedzi w brzuchu, jeśli tego potrzebuje. W zasadzie nic mi nie dokucza, nie narzekam na ciążę-oby tak było do końca. Poza tym, miło by było dla mojego taty, gdyby mała wyskoczyła dokładnie w termin czyli 18 sierpnia-jego urodzinki.
To mammy częściowo podobnie ( z tym niespieszeniem i nie dokuczaniem), a częściowo inaczej Bo jak się modlę, żeby mały nie urodził się 19, czyli w moje urodziny

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
przede wszystkim jak chwytać maluszka i jak wkładać do kąpiel krok po kroku jest opisane mniejszy stres dla małego i dla mnie również śliczny masz brzuszek

ja straciłam 19 kilo jeszcze na plusie 1kg i wrócę do tego co było ale brzuszek taki flaczek fujj obrzydza mnie on mój tż ma zakaz dotykania tej części mojej osoby
Aha, dzięki Czyli takie wkładanie boczkiem, tak? A nie plecami w dół?
A tempo tracenia kg masz powalające!!!
Stary 2011-07-31, 12:44   #1799
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
witam poszpitalnie wszystkim zbiorczo dziekuje za kciuki, jestescie kochane
pobylam sobie w tym szpitalu 3 doby - chcieli mnie zatrzymac do porodu (!), ale sie nie dalam - wypisalam sie wczoraj na wlasne zadanie, bo naprawde nie bylo powodu, zeby tam siedziec.
Badania po lebkach, trzeba sie bylo prosic -tak niedokladnie i niezgodnie z zasadami wymierzyli mi blizne (jest na granicy, ale w normie), ze nie wiem czy im w ogole wierzyc, ech...
jedyny plus to ze sie dowiedzialam, ze nie bedzie problemu z CC - nikt mnie do SN nie bedzie zmuszal

Witaj z powrotem! Przepedzaj czym predzej ta angine, bo za niedlugo porod!
A powiedz jak Ci mierzyli ta blizne? I czy wczesniej na wizytach lekarz jakos Ci ja ocenial? Bo mnie nie

Cytat:
Ja tak mam... Nie spieszy mi sie, ja tam wiem, czym to pachnie he he. Nie no zartuje. Ale ja to chyba ostatnia z forum, ktora jeszcze nie ma nic poprane, spakowane...

Wiecie co, moj maly niestety chyba bedzie strasznym nerwuskiem. Tyle co ja sie w tej ciazy nadenerwowalam na moje dziewczyny, to szok. Jedyna nadzieja w tym, ze te "najciezsze chwile" przesypia i nie slyszy moich wrzaskow. Wysiadam juz pomalu psychicznie z tymi babami.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:51   #1800
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
To mammy częściowo podobnie ( z tym niespieszeniem i nie dokuczaniem), a częściowo inaczej Bo jak się modlę, żeby mały nie urodził się 19, czyli w moje urodziny
A to dlaczego, podwójna impreza by była.
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja tak mam... Nie spieszy mi sie, ja tam wiem, czym to pachnie he he. Nie no zartuje. Ale ja to chyba ostatnia z forum, ktora jeszcze nie ma nic poprane, spakowane...

Wiecie co, moj maly niestety chyba bedzie strasznym nerwuskiem. Tyle co ja sie w tej ciazy nadenerwowalam na moje dziewczyny, to szok. Jedyna nadzieja w tym, ze te "najciezsze chwile" przesypia i nie slyszy moich wrzaskow. Wysiadam juz pomalu psychicznie z tymi babami.
Też torby nie mam spakowanej, bo jej po prostu w domu nie mam. Mąż ma mi teraz przywieźć.
A dziewczynki tak dokuczają?

Malwinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości