|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
trzymam kciuki, żeby dziurka sama zarosłaCytat:
ehhh martwienie się wpisane jest w macierzyństwo i chyba żadna z nas już nigdy się tego nie pozbędzie. Dominik na pewno będzie zdrowym chłopcem Cytat:
|
|||
|
|
|
#1772 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
tez bylam troche zaszokowana ale podobno przy cukrzycy ciazowej 37-38 tydzien to normalny termin i juz nie powstrzmuja porodu wtedy jak sie zacznie.............. dlatego tak sie zasugerowalam jego slowami ze juz moze sie zaczac i tak czekam kazdego dnia............ ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- a tak wogole to dziendobry u mnei dzis brzydka pogoda.................. dzien narazie zapowiada sie w miare psokojnie chociaz czeka mnie rozmowa z R............
|
||
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
cudowne maleństwo
Ps. zamieniam się w dwudniowy przeterminowany serek. dziś terapia 9 piętro schodami ![]() jak nie pomoże, to jutro powtórka Już ja go wygonię z brzucha - łobuza jednego! ![]() Jacieee trzeba byc dobrej myśli. na pewno wszystko sie unormuje bez zabiegów chirurgicznych.
|
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
jacieeeee pieleszka
TRZYMAMY Z SARCIA KCIUKI ZA WASZE MALUCHY!!!! NAPEWNO WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE. Cytat:
110ml ale na pojemność Cytat:
mysl o czyms innym, zeby sie nie nakrecac i niczego nie wywołac. |
||
|
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
witam poszpitalnie
pobylam sobie w tym szpitalu 3 doby - chcieli mnie zatrzymac do porodu (!), ale sie nie dalam - wypisalam sie wczoraj na wlasne zadanie, bo naprawde nie bylo powodu, zeby tam siedziec. Badania po lebkach, trzeba sie bylo prosic -tak niedokladnie i niezgodnie z zasadami wymierzyli mi blizne (jest na granicy, ale w normie), ze nie wiem czy im w ogole wierzyc, ech... jedyny plus to ze sie dowiedzialam, ze nie bedzie problemu z CC - nikt mnie do SN nie bedzie zmuszal a wiecie, ze 30% polskich pacjentow wychodzi ze szpitala bardziej chorymi niz byli przed? I ja sie na to zalapalam - leze w domu z angina, a pare dni temu bylam zdrowiutenka...
|
|
|
|
#1776 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Cytat:
Mocno kciuki zaciskam, na pewno będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam mocno kciuki za Dominika Cytat:
Brawa i gratulacje!!!! Emilie już na świecie!!!!!! Oj, biedna Ty ![]() Cytat:
). Ty masz jeszcze troszkę czasu ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
i witam w domku - skoro nic konstruktywnego tam z Tobą nie robili, to pewnie, że w domu najlepiej!!! Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-31 o 10:02 |
||||||
|
|
|
#1777 |
|
Wtajemniczenie
|
AGNI jak lezalam na patologii to polozna mowila ze to chodzenie po schodach to pic na wode, takze jak Ci sie nie chce to mozesz sobie odpuscic
Ja po odejsciu wod lazilam przez godzine po korytarzu a rozwarcie nawet nie drgnelo ![]() Ja podpielam Malucha pod cyca i juz godzine ciumka. Ale raczej to taka zabawa bo mam malutko pokarmu.
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
oooo widze, ze mamy nowe Mamuski!!!
Jacieee - wreszcie sie doczekalas uff - WIELKIE GRATKI ![]() : oklaski:WITAMY DOMINIKAZanetaa - domyslam sie, ze strasznie bolalo, ale napewno bylas baardzo dzielna ![]() klask i: Emilie - wymeczylas Mamusie, ale sie oplacalo, co?![]() Jacieee - moja szwagierka 30 lat temu tez urodzila sie z takimi paluszkami i juz wtedy zalatwiono to bezproblemowo, takze nie martw sie- synek przejdzie odpowiedni zabieg i sladu po tym nie bedzie. Dodam, ze szwagierka zdrowa jak kon, a ktos w dalekiej rodzinie TZta tez to mial, wiec to pewnie sprawy genetyczne, podpytaj mamy, babci... bedzie dobrze Pieleszka - wada serca Twojej coreczki nie jest taka rzadka - rzeczywiscie tak czasem bywa, ale w wiekszosci przypadkow wszystko samo sie normuje. Trzymam kciuki Agni - zeby to cos dalo (jesli w ogole) - to musisz SCHODZIC (nie wchodzic) i nie jeden raz, a przez pol dnia i tak codziennie... Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-07-31 o 10:20 |
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I rano też wciągnął 110 ml!! ![]() Zanetkoo gratulacje !!!!
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegiął na maxa ![]() Gratulacje odpadniętych kikutków - nasz już po odpadnięciu przysycha ale dalej przemywamy gazikami żeby szybko przyschło na dobre i był pępek śliczniutki. Madziulka - śliczny chłopczyk Natka - Dominiczek uroczo wygląda przed kąpielą Oświeccie mnie bo już mam mętlik w głowie jak karmię piersią w dzień a w nocy daję MM bo mam za mało pokarmu w nocy to mam dawać tylko wit. D czy K+D? bo już zgłupiałam.... poratujcie mamuśki lece prasowanie ogarnąć bo wczoraj mała po kąpieli nie chciała zasnąć i nie zdążyłam już ![]() rosołek sie gotuje, makaron gotowy więc obiad praktycznie mamy tylko ziemniaczki obrać zostało
|
|
|
#1781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:pewnie łatwo nie było urodzić takiego klopsika, ale na pewno byłaś bardzo dzielna ![]() u nas jeszcze przez dwa dni musialam pielegnowac pepuszek patyczkiem i octaniseptem, bo była jeszcze taka jakby ropka, ale to nie bolało maluszka.
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
Żanetko moje gratulacje!!!! witamy Emilie
dziękuje Wam za słowa pociechy i za kciuki |
|
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja się męczę bo to swędzi i boli a do tego nie wiem czy reszty domowników nie zarażę. Chyba będę musiała małą odstawić i zacząć te paskudztwa leczyć. jacieeeee kochana pamiętasz jak ja się nóżką małej martwiłam a jak ładnie się wszystko ułożyło, u Ciebie na pewno też tak będzie Pieleszko Gratuluję wszystkim nowym mamom, którym nie gratulowałam ![]() I osobno najnowszej mamusi - Zaneta
|
|
|
#1784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nie bój nic . Atak na serio, to może zacząć się w każdym momencie, choć czekanie jest najgorsze.Cytat:
|
||
|
|
|
#1785 |
|
Zadomowienie
|
Żanetko, Jacieeee GRATULACJĘ DZIELNE MAMUŚKI
![]() ![]() joł babeczki jak zwykle pierwsze pisze potem nadrabiam ![]() ktoś pytał jak mi idzie łatwy plan a no idzie oczywiście ja sobie go dostosowałam do mnie i synka nie budzę go w nocy jak sobie smacznie śpi co trzy godziny tylko jak się obudzi to on już wie jak dać znać "matko jestem głodny -będę wrzeszczał jak nie ruszysz dupska z tego twojego wygodnego, cieplutkiego łóżka" wiele wskazówek jest cennych np kąpiel, sen młody przeważnie zasypia sam w łóżeczku, tylko że z moich obserwacji to mój szerszeń jest średniaczkiem i może temu dało się w miarę ten plan wprowadzić w każdym bądź razie w tej książce pisało że można harmonogram naginać więc ja sobie zrobiłam wersje dla nas ale ogólne zasady są zachowanejuż pytałam ale chyba nie zauważyłyście albo uciekł mi post bo czytam po łebkach jak karmię najpierw piersią potem daję butlę to muszę dopajać jeszcze jakaś herbatką?? help trzymam za wizyty! Marinko nie ma za co dziękować dobrze że krople służą maluszkowi to cieszy a mama miała radość z karteczką z dialogiem pojechała do czech babki w aptece miały ubawNerolka jak tam u ciebie skarbie?
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#1787 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mała jest marudna, cały czas by jadła i pręży się ze nie moze pierdnąć...może jakies kropelki jej dawać?Dopiero jak w końcu zaśnie i sie wybudza to ostro ładuje w pieluche. No i wlurza mnie że co zaczyna jeść to zasypia - i tak karmienie trwa wiecznie, nie daje mi odpocząć...Zanetka GRATUACJE ![]() A tak w ogóle to chyba mam klasyczny baby blues ... całymi dniami rycze z byle powodu...mam dość...wszystko mnie przerasta...jestem zmęczona i zdołowana. Karolcia w sumie potrafi mnie rozbawić i rozczulić ale częściej jestem nią zmęczona...ech...niech to cholerstwo minie bo padne na pysk i nie wstane...Musiałam sie pożalić, czy któraś z was tez ma ten problem?? ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieleszko, Jaciee za Wasze maluszki.
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Shirko ja nie wiem czy musisz dopajać małego jak karmisz go mieszanie, nie znam się
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#1791 |
|
Rozeznanie
|
Czyli zostaje mi wziąć to na przeczekanie ... muszę dać rady!
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Chociaż sny miałam nie za przyjemne...I znowu stwierdzam, że jestem inna Im bliżej porodu, tym mniej mi się do niego spieszy. Chciałbym, że mały siedział w brzuszku ładnie do 40 tygodnia, do terminu... Chyba tylko youyou tu tak miała ![]() Cytat:
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Niech mała siedzi w brzuchu, jeśli tego potrzebuje .
|
|
|
|
|
#1794 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczny masz brzuszekja straciłam 19 kilo jeszcze na plusie 1kg i wrócę do tego co było ale brzuszek taki flaczek fujj obrzydza mnie on mój tż ma zakaz dotykania tej części mojej osoby
|
|
#1795 | ||
|
Zakorzenienie
|
żanetka gratuluję dużej Emilie!!
Cytat:
Cytat:
![]() Szósty jest taki maciupki i śmiesznie to wygląda ale to po prostu taka wada "estetyczna". Koleżanka jest najzupełniej zdrowa, ma dwójkę ślicznych dzieci i jest jak najbardziej normalną i szczęśliwą kobietą
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Żanetka gratulacje
Beatka opis porodu super Nerolka ponawiam pytanie, czy Twój T. ma zarejestrowany swój warsztat? Nie mam czasu Was nadrobic, ale Jacieeee trzymam kciuki za zdrówko Dominika będzie dobrze. |
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my znow po (oby) ataku kolki ryczę razem z nim i nic nie działa nie pomaga nawet sab simplex ... mam dość... mały nie spi całymi dniami ...
|
|
|
|
|
#1798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak się modlę, żeby mały nie urodził się 19, czyli w moje urodziny ![]() Cytat:
A tempo tracenia kg masz powalające!!!
|
|
#1799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz jak Ci mierzyli ta blizne? I czy wczesniej na wizytach lekarz jakos Ci ja ocenial? Bo mnie nie Cytat:
Wiecie co, moj maly niestety chyba bedzie strasznym nerwuskiem. Tyle co ja sie w tej ciazy nadenerwowalam na moje dziewczyny, to szok. Jedyna nadzieja w tym, ze te "najciezsze chwile" przesypia i nie slyszy moich wrzaskow. Wysiadam juz pomalu psychicznie z tymi babami. |
||
|
|
|
#1800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
A dziewczynki tak dokuczają? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

teraz też spi, a jak sie przebudzi to idziemy kąpać. mężulek kąpie córcię
ja karmię wyłącznie piersią i na razie ładnie nam idzie. pokarmu dużo, Hania umie ładnie ssać i mam nadzieje, że się to nie zmieni.
trzymam kciuki, żeby dziurka sama zarosła
jest cudowna! Mam chyba milion szwów, bo taka duża baba! Jestem wykończona. Emilie dostała 10 ptk."

tez bylam troche zaszokowana 

zębole
I ja sie na to zalapalam - leze w domu z angina, a pare dni temu bylam zdrowiutenka...
trzymam mocno kciuki za Dominika
i witam w domku - skoro nic konstruktywnego tam z Tobą nie robili, to pewnie, że w domu najlepiej!!! 

klask i:

ja nie wiem cy on się nie najada ??????
całymi dniami rycze z byle powodu...mam dość...wszystko mnie przerasta...jestem zmęczona i zdołowana. Karolcia w sumie potrafi mnie rozbawić i rozczulić ale częściej jestem nią zmęczona...ech...niech to cholerstwo minie bo padne na pysk i nie wstane...
mój tż ma zakaz dotykania tej części mojej osoby