|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobry ![]() Stan pogody deszczowo, stan zdrowia odpukać lepiej, stan ducha słabo. Nadal rozważam czy by nie pojechać za tym moim mężem do Krakowa ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4503 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkim mamuśkom co idą na wizytę to trzymam kciuki ![]() Wszystkim co nocy nie przesypiają to bardzo współczuję i ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-08-01 o 13:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie z tymi podkłądami to jest problem, wszędzie są te podpachy belli ogromniaste, a zwykłych podkładów nie ma ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Widzę, ża nadal humorki kiepskie, ale choróbka powoli odpuszczają czli jest nadzieja na poprawę ![]() lula Ty chyba jesteś kochana z nas wszystkich najbiedniejsza przez to spanie i wszystkie dolegliwości ciążowe, 3maj się ![]() ![]() natka, acelinka i jeśli ktoś jeszcze ma wizytę TRZYMAM KCIUKI ![]() spray daj znać jak z bólami, oby minęły!!! U mnie dziś jakoś śpiąco i głowa mnie boli.... Teście pojechali ok. 22, tematu budowy nie poruszyliśmy z M. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wymazu nie miałam.,..ale miałam pobieranych kilka próbek krwi i mocz na posiew pobierany... sama nie wiem jak oni to wykryli. dowiem się 11go pewnie wszystkiego na wizycie Cytat:
![]() ja wcześniej tu u lekarza nie byłam..więc nie miałam GP wybranego..a jak się dowiedziałam że ten polak ma uprawnienia gp.. to na czas ciąży idealnie dla mnie.. bardziej fachowa opieka niż zwykły lekarz.. no i nie płace za wizytę tylko za samo usg.. ![]() hehe..no tak.. kto nie przeżył ten nie zrozumie... sama teraz zaczynam widzieć powoli rzeczy.. o których pojęcia nie miałam.. bo jak leżenie na kanapie może cholernie męczyć ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak przeczytałam o kankanie to mało się nie poplułam ![]() a winetka... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jak masz krótką szyjkę to bym tak szybko nie zaczynała..ale to moje zdanie..
![]() |
#4507 |
Wtajemniczenie
|
a u mnie dziś pogoda się poprawiła, świeci słoneczko i 23 stopnie
![]() a ja jakoś nie umiem się zmobilizować, pranie czeka, żeby je pozwijać i poprasować, mogłabym już pomału zacząć się pakować, ale nie mam za bardzo kartonów i worków i jakos nic mi się nie chce ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Wtajemniczenie
|
Zaciekawiłyście mnie tymi eko pieluszkami. I ta strona od Reni, to chyba ekomama. pl
![]()
#4509 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no to całkiem miłe popołudnie ![]() nie bójcie się, trzeba o tym porozmawiać i już, będziecie mieć z głowy ![]() Cytat:
![]() kurcze jak na złóść jak dzisiaj mam wizyte to mnie od rana rbzusio pobolewa i się napina ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Od leżenia każdy bok mnie już niemiłosiernie boli
![]() ![]() A mój M. po wiadomości od tej koleżanki, której gin nie zauważyła rozwarcia i urodziła zrobił się mega miły i opiekuńczy aż szok. Chyba sobie uświadomił, że wcześniejszy poród jest b. możliwy.... Ale najlepsza była jego reakcja jak odczytał sms od tej koleżanki: Boże Aga, my już mamy 33 skończone a ja przewijaka jeszcze nie złożyłem!! I gdzie my mała jakby co będziemy przebierać?? ![]() ![]() Acelinka a boli brzusio tak @ czy "tylko" twardy? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-08-01 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W najgorszym wypadku będzie trzeba...ale na razie te czoki glicerynowe też się sprawdziły... 15 minut ![]() Nad tymi liśćmi też się zastanawiam... Zapomniałam ostatnio na wizycie zapytać czy mogę ![]() Nie wiem jak Wy... ale ostatnio i nastrój i pamięć jak w I trymestrze...czyli do niczego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
hej kobity
![]() melduje że żyje ale nie miałam ostatnio jak przez to malowanie i sprzatanie popisać ![]() ![]() ![]() dzis tez na spokojnie tpo chyba wieczorem zajrze bo teraz mykam na wizyte a potem do siory fłosy zafarbować zeby wygladać jak człowiek ![]() buziaki dla wszystkich i odezwe sie potem): |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mie tez jest polski GP ale tez na urlopie...to babka..bylam u niej raz....taka sobie...nie za bardzo sie przejmuje swoja praca ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Co do tych lisci malin to jeszcze nie pije...ale w sobote mam KTG to zapytam poloznej ![]() Rany ale goraco u mnie....nawet nie wyjde na slonce bo jakos tak mi slabo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejo!
![]() Uspokoiłyście mnie z tą wodą - to widać powszechne w naszych tygodniach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W sumie, w Katowicach przez kilka lat, w dość zaludnionej dzielnicy mieszkały dziki, ale je w końcu wywieźli do lasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nad pieluszkami wielorazowymi też myślałam, ale to tak później, jak się z małym ogarniemy po tym początkowym szoku, może koło 3-4 miesiąca. Fajnie, że będzie u nas grupa wsparcia ![]() Przez ostatnie dni coraz częściej twardnieje mi brzuch i mam skurcze, ale lekarz kazał mi się nie przejmować, póki ustępują po odpoczynku (a tak jest). Ale widać ostro ćwiczy moja macica, oby to się na coś przydało ![]() Pytanie wyprawkowe: ile sztuk majtek wielorazowych? Od wczoraj moja jedyna aktywność to czytanie - książki i netu ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-01 o 14:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak o herbatnikach i wodzie z korkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz udanego malowania włosków ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mężul mi strz puszcza... czeka na wieści jak na wizycie a ja się nie odezwę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
Kasiu i innym Mamusią gratuluję udanej wizyty
![]() i dobrze .. niech się mężul męczy.. za złe zachowanie ;] mój tż kilka dni temu oznajmił mi ze 11 sierpnia przyjedzie na pare dni do Pl. przyjełam to tak wiecie.. spoko przyjedz bez zachwytu. ale.. znam jego hasło na meila i widziałam jak pisał do szefa że on chce zjechać 8 sierpnia bo ja mam wizyte 10 sierpnia i chciałby ze mną pojechać.. no ja udaję ze nic nie wiem.. ale pomyślałam sobie.. jaki nagle zainteresowany.. nooo i jak przyjedzie to postanowiłam tak jak wy mi doradzałyście pogadać.. powiedzieć co mi leży na sercu.. i zeby się określił jak długo ma zamiar tam siedzieć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4522 | |||||
Zadomowienie
|
ale tu ciiiiiiszzzza......gdzie jesteście ??
![]() a mój Mąż po tym jak wczoraj focha walnęłam...chyba się ocknął ..dziś dzwoni na każdej przerwie ,pyta jak się czuje i wogóle... chciałam coś zrobić..a on do mnie,że mam leżeć i odpoczywać ... Cytat:
![]() haha dobry Twój tż ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() albo dla irlandzkich dziewczyn... fajna dość stronka.. chce wyciągnąć tam tż-ta jutro po materac do łóżeczka... babycarrier.ie Cytat:
![]() ![]() a mąż niech poczeka ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-01 o 17:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() z naturalnych sposobów to to co Ci pisałam czyli kiwi, ale nie jedno, tylko ze 3-4 dojrzałe na noc, albo jabłko popite ciepłą herbata, na drugi dzień efekt był zawsze, chyba że to moja siła podświadomości ![]() Cytat:
![]() ![]() woda z korkiem si si, bardzo przydatna rzecz ![]() ![]() a mamusie cały czas piły, bo nie dość że przy maluszku się napociły to jeszcze okna są z reguły zamknięte co by kruszynki nie przewiać ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łóżeczko skręcone ![]() ![]() Ciekawe co u natki, acelinki ![]() A DZIŚ TO GDZIE WSZYTSKIE UCIEKŁY, HMMM????? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Kasiu super, że wizyta udana. A jak Twoje cukry?? U mnie dziś wyjątkowo śniadanie i obiad 130 buuuu ![]() justii obyście się dogadali i byli szczęśliwi jak dawniej, a nawet bardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kupię chyba jutro te podklady... wogóle tak myśle...czy może jeszcze przed porodem sobie nie "zamontować " takiego pod prześcieradłem w łóżku.... sama nie wiem,czy jest opcja by wody aż tak nagle nocą zaczęły odchodzić.. ale może to by uchroniło łóżko..tzn.materac ![]() a ananaska dokupisz ![]() Cytat:
![]() no właśnie nie wiem...zaginęły w akcji :P dziewczyny...mam problem.... pisałam kiedyś,że chce z allegro zamówić pościel-20 elementów .. dziś weszłam na stronę i wogóle ten użytkownik (magictex) nie ma nic wystawionego... ![]() co prawda mam i ochraniacz i prześcieradło kocyki i poszewki i poduszkę na zmianę.. ale tamto tak ładnie wyglądało w całości ![]() jak myślicie ? to chwilowe,czy wycofał całkowicie z allegro..?? żadko tam zaglądam,bo nie jestem w pl i konta nie mam.. więc nie wiem czy poczekać ,czy szukać od innego użytkownika...
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-01 o 18:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
stokrotka może jeszcze wystawi ten użytkownik, poczekaj kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, a może i dobry wieczór?
Dzis zalatany dzień- z rana byłam na basenie, potem pojechaliśmy z małżem wybierać kafelki do łazienki- miały być morskie, wyszły zielone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dostałam jeszcze z pracy tela nowego- normalnie czuję się jak jakiś zacof ![]() ch2599 Cytat:
![]() Ale mam właśnie rennie fruit - mi pomaga Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe podejście do ciężarnych ![]() Cytat:
![]() No z kankanem zaszalałaś!!! Ja miałam tylko MACARENĘ w brzuchu ![]() A z tym podpisem na stole- no nie powiem-uroczo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I chwal się "nowymi" wnętrzami! Cytat:
![]() No to mój klocuch (31tydz- 1957g) chociaż niby z rozkładu wagi mieści się równo w połowie ![]() ![]() ![]() Główki to chyba większość dzieci ma starsze- mój nawet do 3 tyg., także luzik ![]() A jak mała leży?? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Rozeznanie
|
Kasia -gratuluje udanej wizyty
justii - trzymam ![]() I zazdraszczam deszczu i chlodu calej reszcie. U mnie pochmurno, ale tak masakrycznie duszno, ze doslownie leze i zipie na lozku i nie mam na nic sily. A stopy oczywiscie jak banie. Z dobrych wiadomosci - dzwonili do mnie dzisiaj, ze w piatek po poludniu mam przyjsc na usg ![]() ![]()
#4530 | |
Zakorzenienie
|
AAAAAAAA- i zapomniałam o najważniejszym- mam 2 pierwsze rzeczy dla Piotrusia - 2 śliniaki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale słodkie są - malusie - na dobry początek wyprawki mogą być ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() U mnie też mega duszno |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.