Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 12:26   #4501
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

Ja mam tak z jeleniami, tylko jelenie szczekają jak psy

Dziewczyny pijecie herbate z lisci malin?? Ponoc zmiekcza szyjke i ulatwia porod.Najlepiej pic ja od 34 tc...ale jak to jest jak ma sie rozwarcie?? Moja siostra mowi , ze nie powinno sie pic.....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:50   #4502
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ojej, urwanie głowy przez weekend. W końcu rodzinka pojechała i zrobiło się luźniej

Irmith ja jestem zwolenniczką pieluch wielorazowych. Ale mam zamiar ich używać później tzn od 3-4 miesiąca. Bo przecież takiego noworodka to trzeba by było ciągle tylko przewijać i ciągle tylko prać. Do tego jeszcze te luźne kupki...
Co do pieluszkarni.pl to mi się ta strona nie za bardzo podoba. Kiedyś im napisałam maila z kilkoma pytaniami i do dnia dzisiejszego jeszcze nie dostałam odpowiedzi. Znalazlam inna stronę, ale musiałabym jej teraz poszukać. Na allegro też można kupić takie pieluszki. Już wiem - chyba na stronie Reni Jusis (ona jest bardzo eko) jest dużo na temat tych pieluszek i tego co poleca. Ja mam zamiar korzystać z pieluszek typu kieszonka

Chciałam was w calości nadrobić, ale mi coś net wolno chodzi i chyba będę musiala to robić ratami
A już się bałam że ja jedna z TYCH ja też myśle że ciężko by było tak od początku, ale już tak od 3 miesiąca chciałabym zacząć. Podobno to wychodzi taniej, a pranie i tak trzeba robić więc przy okazji pieluchy się wypierze. Mówisz kieszonka, ja się zastanawiam na początek nad AIO a potem kieszonka ale czy to dobry plan w sumie w 3 miesiącu może kieszonka lepsza bo jest już na kilka rozmiarów no i ciekawe ile sztuk na początek

Dobry

Stan pogody deszczowo, stan zdrowia odpukać lepiej, stan ducha słabo. Nadal rozważam czy by nie pojechać za tym moim mężem do Krakowa myślę sobie że jutro zrobie badanie moczu czy te ketony się poprawiły, w środę na kontrolę do gina i jak powie że jest poprawa to normalnie chyba spakuję torbę i pojadę i niech się dzieje wola nieba. Cholera żeby tak ktoś za mnie mógł zdecydować, ale tak żeby mi pasowało

za dzisiejsze wizyty

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:58   #4503
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny ja juz nie ogarniam, cala noc gdzies co 5 min przewracalam sie z boku na bok jak waleń bol niesamowity, wszstko mi dretwieje, dobrze ze maluszek cala noc wariowal bo przynajmniej mialam sobie "z kim pogadac" i sie pobawic
współczuję kochana i jak tam na zwolnieniu??? odpoczywasz
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

W ramach prezentu urodzinowego mąż zabrał mnie na wyjazd- niespodziankę. I do końca się nie zdradził gdzie Zarezerwował pokój w takim dworku na Podlasiu, nad samym Bugiem. W sumie to "tylko" odpoczywaliśmy i chodziliśmy po lesie. Jeszcze gdyby pogoda była fajniejsza, bo w zasadzie popołudniami i wieczorami padało. Ale i tak strasznie nam się wyjazd podobał. Pobyliśmy razem, odpoczęliśmy i naładowaliśmy akumulatorki- ja na dalsze zakupy, a mąż do pracy, żeby na to wszystko zarabiać
to super prezencik i weekend ach zazdroszczę też mam nadzieję na taki wypad na rocznicę
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Cześć U nas też brzydko
Dzisiaj dzień "wizytowy", jedna już widziałam, że zaliczona - która następna?
Ja się martwiłam, ze nie ma ze mną kto jechać a teraz jedzie ze mną teściowa i ciotka tż Dobrze, że to już dzisiaj bo od piątku jakieś dziwne bóle i skurcze mnie dopadają
trzymam kciuki za wizytę

Wszystkim mamuśkom co idą na wizytę to trzymam kciuki
Wszystkim co nocy nie przesypiają to bardzo współczuję i

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-08-01 o 13:07
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 13:05   #4504
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny pijecie herbate z lisci malin?? Ponoc zmiekcza szyjke i ulatwia porod.Najlepiej pic ja od 34 tc...ale jak to jest jak ma sie rozwarcie?? Moja siostra mowi , ze nie powinno sie pic.....
Ja mam skróconą szykę, a i tak zalecono mi picie liści maliny. Zaparzam i dodaję sobie trochę soku i nie jest takie złe

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
kaileight dzięki wielkie...ale ja już próbowałam wszystkiego..... z 4 posiłków jakie zjadam...2 to są same "trociny" tzn błonnik (otręby, płatki itp)owoce, jogurty... Podobno mam ucisk macicy...czasem mam dość...bo ciągle coś, ale nie można się dołować...staram się myśleć pozytywnie. Najważmiejsze, że z dzidziem wszystko ok
Trzymam kciuki za wizyty
a to widzę że poważniejszy problem..czasem ponoć tak jest, w wielu przypadkach dobre odżywianie pomaga, ale czasem przyczyna jest inna niż zła dieta. To musisz uzbroić się w cierpliwość, ważne że się starasz a jakieś leki apteczne? dziewczyny widizłam że polecały jakieś środki?

Cytat:
O której idziesz?

Ja mam 3 op podpasek - mąż poinstruowany gdzie ma kupić, a w razie czego widziałam sklepik z zaopatrzeniem medycznym u mnie w szpitalu
Majtek mam 5 szt, te nie siateczkowe - w domu zamierzam nosić już bawełniane
A te podkłady to właśnie nie wiem czy kupować Chociaż z drugiej strony, spać w brudnym łóżku...
Dopiero wieczorkiem, nie mogę się doczekać

Właśnie z tymi podkłądami to jest problem, wszędzie są te podpachy belli ogromniaste, a zwykłych podkładów nie ma

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
co do zakupów porodowych to powiedzcie mi kochane ile kupujecie:

podpasek poporodowych?? ja kupiłam 2 opakowanie po 10 szt i nie wiem czy jeszcze nie dokupic teraz czy lepiej pozniej meża wysłac

majtek jednorazowych?? ja kupiłam 6 szt chciałam siateczkowe i babka mówi mi w aptece ze to sa siateczkowe a w domu patrze i nie sa wiec chyba jeszcze kupie bo czytałam ze sa lepsze

i podkładów poporodowych - kupiłam 10 szt tych 60/60 i tez sie zastanawiam czy dokupic jeszcze
Podpasek kupiłam 2 paczki, ale chyba dokupie jeszcze, majtek mam 6 par jednorazowych, podkładów jeszcze nie mam bo nie moge znaleźć
Stary 2011-08-01, 13:06   #4505
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Widzę, ża nadal humorki kiepskie, ale choróbka powoli odpuszczają czli jest nadzieja na poprawę

lula Ty chyba jesteś kochana z nas wszystkich najbiedniejsza przez to spanie i wszystkie dolegliwości ciążowe, 3maj się

natka, acelinka i jeśli ktoś jeszcze ma wizytę TRZYMAM KCIUKI

spray daj znać jak z bólami, oby minęły!!!

U mnie dziś jakoś śpiąco i głowa mnie boli.... Teście pojechali ok. 22, tematu budowy nie poruszyliśmy z M. (choć jego b. korciło), tata nawet do nas nie przyszedł - obrażony,. Teściom podoba się pokój małej, ogólnie miło i fajnie. Mała cały wieczór miała czkawkę - żarłok

Cytat:
nie pije póki co, ale przy rozwarciu chyba się też nie powinno

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 13:08   #4506
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
mój też jedzie na urlop w tym miesiącu kurrrde przecież niedawno był na urlopie - w styczniu a znowu sie gdzieś wybiera
beznadziejnie..co nie?? jakby sobie nie mogli poczekać z tymi urlopami

Cytat:
a mialas robiony wymaz z szyjki??
.
wymazu nie miałam.,..ale miałam pobieranych kilka próbek krwi i mocz na posiew pobierany... sama nie wiem jak oni to wykryli. dowiem się 11go pewnie wszystkiego na wizycie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

u mnie na każdej wizycie w szpitalu z położnymi robią usg - krótkie bo krótkie, ale zawsze sprawdzą jak leży dziecko, serducho bijące - dobre chociaż i to. bez porównania do usg połówkowego w pl, wtedy to prawie godzinę leżałam i patrzałam na to moje słonko

zazdroszczę tego polskiego gp, może nie tyle polskiego co ginekologa heh fajnie masz...

ja z plotek wiem, że moja irl gp nie bardzo rozumiała kobiety w ciąży dopóki sama nie zaszła teraz jest pełna zrozumienia dla bólu i wogóle
ale fajnie,że robią..bo u mnie na szpitalnych nic... mój gin mi takie dłuuugie robi usg
ja wcześniej tu u lekarza nie byłam..więc nie miałam GP wybranego..a jak się dowiedziałam że ten polak ma uprawnienia gp.. to na czas ciąży idealnie dla mnie.. bardziej fachowa opieka niż zwykły lekarz.. no i nie płace za wizytę tylko za samo usg..

hehe..no tak.. kto nie przeżył ten nie zrozumie... sama teraz zaczynam widzieć powoli rzeczy.. o których pojęcia nie miałam..
bo jak leżenie na kanapie może cholernie męczyć :brzy dal:

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ale ja jestem wściekła...no może bardziej rozczarowana ...
dostałam z rana smsa o treści " wizyta u wybranego gin odwołana z powodu urlopu"...
dopiero teraz się tam dodzwoniłam i jesli chciałabym przyjśc dzisiaj ale to w ciągu 2 godz do innego lekarza to musiałam zapłacić 100zł, jest jeszcze drugi sposób - żebym zadzwoniła w środe bo wtedy będzie moja połozna (dzisiaj rozmawiałam z jakąś wrednym babskiem) bo może ona i mój dr ustalą jakiś dodatkowy termin...
tż mi gadał "weź się kładź i nie schizuj, przeciez nic sie nie dzieje a w śr zadzwonisz"
no fakt.. chyba nic sie nie dzieje, jestem tylko ciekawa jak tam moje wyniki..chciałam je dzisiaj odebrac...
zwolnienie i tak mam do przyszłego poniedziałku..może mnie wcisną gdzieś... ale jakby tak każda ciężarna chciała się wcisnąć to powstałoby istne KONGO
nie wyobrażam sobie nie iść do kontroli ..nawet w tym przyszłym tyg... bo ileż mozna czekać...? a kolejna wizyta dopiero 22.08
biedna... dziwne,że skoro to stały Twój gin,że wcześniej nie poinformował o urlopie.. dziwne. ale może się uda tobie dostać jeszcze

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

to sobie ponarzekałam bo chociaż tu mogę nikt mi nie zarzuci że przesadzam fajnie że jesteście
święte słowa

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

i podkładów poporodowych - kupiłam 10 szt tych 60/60 i tez sie zastanawiam czy dokupic jeszcze
kurcze...ja nawet nie wiem co to te podkłady?? dajcie jakiegoś linka.. moze wynajdę coś takiego u nas

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Wieczorem zaczął mnie boleć brzuch jak na okres. W nocy przeszło, a teraz, po krótkim spacerze - znowu mnie męczy Boję się, że to coś poważnego, bo nie jest to ból chwilowy tylko stały.
kochana...mnie jak złapało we wtorek w pracy to dwa dni nie przechodziło... niestety...takie uroki mi dodatkowo w krzyżu bardzo bolało..

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Muminki
Weekend weekend i po weekendzie.
Na weselichu było super. Bawilismy się do 3 w nocy
Para młoda miała u góry wynajete pokoje więc mogłam co jakiś czas pójść położyć się na boczku i odpocząć
Potańczyliśmy z Tż Pojadłam dobroci Nawet Tż żeby mi przykro nie było załatwił mi mojito bezalkoholowe
A i tańczyłam kankana No może nie tańczyłam - podnosiłam nogi trochę do góry Kupa smiechu
A. A na winiecie - tej wizytowce na stole, która wskazuje miejsca mieliśmy napisane Małgorzata K.... ze Stefankiem Milo nam się zrobiło.
super,że wesele udane

jak przeczytałam o kankanie to mało się nie poplułam
a winetka... rewelacyjny pomysł miała młoda para.. ja bym się chyba poryczała

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej mamuśki
witam się po weekendzie przyznam, że czytałam Was ale nie miałam jakoś siły odpisywać
Cały weekend remont, remont i remont, ale jest nadzieja, że w niedzielę się przeprowadzimyzosta ł jeszcze salon i korytarz do pomalowaniano i masa drobiazgówale damy radę
To idę Was dzisiaj ponadrabiać
no to już finisz za pasem super!! oczywiście pokażesz zdjęcia po ??

Cytat:

ja kupiłam z serii ready mama.. na opakowaniu jest od 38 tyg . mój gin stwierdził,że po 36 skończonym mogę zacząć powoli pić.. i zwiększać ilość z tyg na tydzień..
jak masz krótką szyjkę to bym tak szybko nie zaczynała..ale to moje zdanie..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 13:10   #4507
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

a u mnie dziś pogoda się poprawiła, świeci słoneczko i 23 stopnie
a ja jakoś nie umiem się zmobilizować, pranie czeka, żeby je pozwijać i poprasować, mogłabym już pomału zacząć się pakować, ale nie mam za bardzo kartonów i worków i jakos nic mi się nie chcemoże się trochę zdrzemnę

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-08-01, 13:14   #4508
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Zaciekawiłyście mnie tymi eko pieluszkami. I ta strona od Reni, to chyba ekomama. pl

poczytam sobie
Stary 2011-08-01, 13:20   #4509
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

przy rozwarciu i skracajacej sztjce chyba się nie powinno tego pić no chyba że już w bezpieczym terminie po 37 tygodniu

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A już się bałam że ja jedna z TYCH ja też myśle że ciężko by było tak od początku, ale już tak od 3 miesiąca chciałabym zacząć. Podobno to wychodzi taniej, a pranie i tak trzeba robić więc przy okazji pieluchy się wypierze. Mówisz kieszonka, ja się zastanawiam na początek nad AIO a potem kieszonka ale czy to dobry plan w sumie w 3 miesiącu może kieszonka lepsza bo jest już na kilka rozmiarów no i ciekawe ile sztuk na początek
ja się nad tymi pieluszkami zastanawiam zobaczymy, na początek na pewno wielorazówki
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
natka, acelinka i jeśli ktoś jeszcze ma wizytę TRZYMAM KCIUKI

U mnie dziś jakoś śpiąco i głowa mnie boli.... Teście pojechali ok. 22, tematu budowy nie poruszyliśmy z M. (choć jego b. korciło), tata nawet do nas nie przyszedł - obrażony,. Teściom podoba się pokój małej, ogólnie miło i fajnie. Mała cały wieczór miała czkawkę - żarłok

dziękuję

no to całkiem miłe popołudnie
nie bójcie się, trzeba o tym porozmawiać i już, będziecie mieć z głowy
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a u mnie dziś pogoda się poprawiła, świeci słoneczko i 23 stopnie
a ja jakoś nie umiem się zmobilizować, pranie czeka, żeby je pozwijać i poprasować, mogłabym już pomału zacząć się pakować, ale nie mam za bardzo kartonów i worków i jakos nic mi się nie chcemoże się trochę zdrzemnę
ale faaaajnie, a u mnie pada bo dawno nie padało

kurcze jak na złóść jak dzisiaj mam wizyte to mnie od rana rbzusio pobolewa i się napina
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 13:20   #4510
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Od leżenia każdy bok mnie już niemiłosiernie boli do tego ból nóg jakbym po górach się nachodziła (chyba zmarzły mi w nocy). Wogół mnie pełno much - a myłam się zaraz chyba oszaleję!!

A mój M. po wiadomości od tej koleżanki, której gin nie zauważyła rozwarcia i urodziła zrobił się mega miły i opiekuńczy aż szok. Chyba sobie uświadomił, że wcześniejszy poród jest b. możliwy.... Ale najlepsza była jego reakcja jak odczytał sms od tej koleżanki: Boże Aga, my już mamy 33 skończone a ja przewijaka jeszcze nie złożyłem!! I gdzie my mała jakby co będziemy przebierać?? - padłam wtedy, no przewijak rzecz niezbędna

Acelinka a boli brzusio tak @ czy "tylko" twardy?

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-08-01 o 13:26
Stary 2011-08-01, 13:39   #4511
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Czyli jeszcze funkcjonuje i ciąża go nie opanowała tak do końca

Też mam z tym problem i po przewertowaniu internetu znalazłam informację, że można też zastosować syrop Lactulosum Ja dzisiaj spróbowałam pierwszy raz i nie wiem czy przypadek czy faktycznie działa ale efekt był
Lactulosa na mnie też działa...ale następnego dnia mam wzdęcia i skurcze, i brzuch twardnieje.... podobno przy regularnym stosowaniu przechodzi (tzn chyba codziennie a ja jakoś nie lubię jej stosować).
W najgorszym wypadku będzie trzeba...ale na razie te czoki glicerynowe też się sprawdziły... 15 minut...i ulga (i najważniejsze...bez wdęć i skurczy...ciekawe na jak długo)

Nad tymi liśćmi też się zastanawiam... Zapomniałam ostatnio na wizycie zapytać czy mogę... a następną mam dopiero 6.09 (jak dotrwam...ale pewnie pójdę w między czasie do "rezerwowego" gina).
Nie wiem jak Wy... ale ostatnio i nastrój i pamięć jak w I trymestrze...czyli do niczego
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 13:56   #4512
aa2
Zakorzenienie

hej kobity
melduje że żyje ale nie miałam ostatnio jak przez to malowanie i sprzatanie popisać na szczescie od soboty od południa z malowaniem i sprzataniem koniec w sobote nawet zaliczylismy odwiedziny u znajomych, wczoraj znów byłam na urodzinach u moich siostrzenic dwa małe potworki heheh
dzis tez na spokojnie tpo chyba wieczorem zajrze bo teraz mykam na wizyte a potem do siory fłosy zafarbować zeby wygladać jak człowiek

buziaki dla wszystkich i odezwe sie potem):
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:00   #4513
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej kobity
melduje że żyje ale nie miałam ostatnio jak przez to malowanie i sprzatanie popisać na szczescie od soboty od południa z malowaniem i sprzataniem koniec w sobote nawet zaliczylismy odwiedziny u znajomych, wczoraj znów byłam na urodzinach u moich siostrzenic dwa małe potworki heheh
dzis tez na spokojnie tpo chyba wieczorem zajrze bo teraz mykam na wizyte a potem do siory fłosy zafarbować zeby wygladać jak człowiek

Stary 2011-08-01, 14:05   #4514
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

kurcze...ja nawet nie wiem co to te podkłady?? dajcie jakiegoś linka.. moze wynajdę coś takiego u nas

ja kupiłam z serii ready mama.. na opakowaniu jest od 38 tyg . mój gin stwierdził,że po 36 skończonym mogę zacząć powoli pić.. i zwiększać ilość z tyg na tydzień..
jak masz krótką szyjkę to bym tak szybko nie zaczynała..ale to moje zdanie..
http://www.babyabcd.co.uk/shop/categ...aram=cid%3D%26 masz linka do tych podkladow.....w sumie ja wszystko z te strony kupilam

U mie tez jest polski GP ale tez na urlopie...to babka..bylam u niej raz....taka sobie...nie za bardzo sie przejmuje swoja praca

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Co do tych lisci malin to jeszcze nie pije...ale w sobote mam KTG to zapytam poloznej

Rany ale goraco u mnie....nawet nie wyjde na slonce bo jakos tak mi slabo
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 14:15   #4515
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kobity

Asiu to super, że malowanko się skończyło trzymam kciuki za wizytę i zrób się na bóstwo

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-08-01, 14:20   #4516
agnyska81
Zakorzenienie

Hejo!

Uspokoiłyście mnie z tą wodą - to widać powszechne w naszych tygodniach

Cytat:
No i po wizycie,trwala cale 8 minut... i standardowe pytanie "a po co pani przyszla " ehhhh.....
Hehe, zabawne pytanie

Cytat:
Ciebie budza mlodziency a mnie ostatnio lisy obudzily..potrafia takie dzwieki wydobywac jak male dzieci placza.....nie jest to mile..
Cytat:
co do lisów...jak mieszkałm w Dublinie..to też były 3- które jak stały element krajobrazu..
Haha, dobrze wiedzieć, że w Londynie i Dublinie żyją lisy
W sumie, w Katowicach przez kilka lat, w dość zaludnionej dzielnicy mieszkały dziki, ale je w końcu wywieźli do lasu

Cytat:
ehhh mamy na dole wielką otwarta przestrzeń więc w 6 osób spać w jednym pomieszczeniu mi się nie uśmiecha teraz na szczęście góra pomalowana trochę się już zapach ulotnił to idę spać na górę, mąż to wszystkich chętnych zaprasza a nie pomyśli że teraz to nie tego mi trzeba

gorzej że schody wewnętrzne zaczyna dopiero jutro robić i niestety do góry mogę tylko dostać się z dworu więc w razie ataku pęcherza będę latać po nocy na około domu bo łazienka na górze to pieśń przyszłości ale jakoś się trzeba przemęczyć tę jedną noc
No to niezła jazda

Cytat:
agnyska81 ja jakaś mało kumata ostatnio jestem, pytałam o to ale nie doczekałam odpowiedzi więc może się wyrwę jak F... z konopii i złożę Tobie najlepsze życzenia urodzinowe

mam nadzieję że to nie była jakaś głęboko skrywana tajemnica
Dziękuję, już 30stka stuknęła w zeszłą środę Tajemnica to nie była, a odpowiedź owszem, tyle że na biało.

Nad pieluszkami wielorazowymi też myślałam, ale to tak później, jak się z małym ogarniemy po tym początkowym szoku, może koło 3-4 miesiąca. Fajnie, że będzie u nas grupa wsparcia

Przez ostatnie dni coraz częściej twardnieje mi brzuch i mam skurcze, ale lekarz kazał mi się nie przejmować, póki ustępują po odpoczynku (a tak jest). Ale widać ostro ćwiczy moja macica, oby to się na coś przydało

Pytanie wyprawkowe: ile sztuk majtek wielorazowych?

Od wczoraj moja jedyna aktywność to czytanie - książki i netu Też fajnie

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-08-01 o 14:25
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 15:26   #4517
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Oo, zapomniałam zupełnie.
Tak jak o herbatnikach i wodzie z korkiem

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 16:05   #4518
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Właśnie z tymi podkłądami to jest problem, wszędzie są te podpachy belli ogromniaste, a zwykłych podkładów nie ma

Podpasek kupiłam 2 paczki, ale chyba dokupie jeszcze, majtek mam 6 par jednorazowych, podkładów jeszcze nie mam bo nie moge znaleźć
ja kupowalam w aptece z firmy seni

Cytat:
hej kobity

to super ze juz po malowaniu
teraz udanego malowania włosków

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hejo!

Przez ostatnie dni coraz częściej twardnieje mi brzuch i mam skurcze, ale lekarz kazał mi się nie przejmować, póki ustępują po odpoczynku (a tak jest). Ale widać ostro ćwiczy moja macica, oby to się na coś przydało

Pytanie wyprawkowe: ile sztuk majtek wielorazowych?

Od wczoraj moja jedyna aktywność to czytanie - książki i netu Też fajnie
ja kupilam 6 szt jednorazowych ale własnie chce dokupic te siateczkowe wielorazowe tylko jak narazie bylam w 2 aptekach i niestety nie mieli

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 16:15   #4519
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry nadrobiłam troszku dzisiejszy dzień, szukam jak minęły dzisiejsze wizyty i nie widzę Ja też dziś po wizycie, mała waży 1686g, ani za mało ani za dużo jak na 31tydz gin. prognozuje, że przy tym wzroście wagi mała powinna osiągnąć wagę 3200g - kilogram mniejsza od F. więc się śmiejemy z mamą, że ją wypluję bez problemu chociaż mam nadzieję, że osiągnie wagę około 3500g. Poza tym wszystko jest ok. zdaniem gin. Powiedziała, że szyjka długaśna - wszystko głęboko płynu odpowiednia ilość - nie podaje mi wymiarów ani niczego - w sumie co mi laikowi by to dało? ważne, że wszystko dobrze jestem z dzisiejszej wizyty zadowolona, chociaż oczywiście dopatruję się, że mała ma za dużą główkę, bo wychodzi na przeszło 32tydz a reszta parametrów wskazuje na 30tydz no ale skoro gin. mówi, że wszystko ok. to wie co mówi.
Mężul mi strz puszcza... czeka na wieści jak na wizycie a ja się nie odezwę

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 16:24   #4520
justii19
Raczkowanie

Kasiu i innym Mamusią gratuluję udanej wizyty

i dobrze .. niech się mężul męczy.. za złe zachowanie ;]

mój tż kilka dni temu oznajmił mi ze 11 sierpnia przyjedzie na pare dni do Pl.
przyjełam to tak wiecie.. spoko przyjedz bez zachwytu.
ale..
znam jego hasło na meila i widziałam jak pisał do szefa że on chce zjechać 8 sierpnia bo ja mam wizyte 10 sierpnia i chciałby ze mną pojechać..
no ja udaję ze nic nie wiem.. ale pomyślałam sobie.. jaki nagle zainteresowany..
nooo i jak przyjedzie to postanowiłam tak jak wy mi doradzałyście pogadać.. powiedzieć co mi leży na sercu.. i zeby się określił jak długo ma zamiar tam siedzieć..
justii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 16:44   #4521
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry nadrobiłam troszku dzisiejszy dzień, szukam jak minęły dzisiejsze wizyty i nie widzę Ja też dziś po wizycie, mała waży 1686g, ani za mało ani za dużo jak na 31tydz gin. prognozuje, że przy tym wzroście wagi mała powinna osiągnąć wagę 3200g - kilogram mniejsza od F. więc się śmiejemy z mamą, że ją wypluję bez problemu chociaż mam nadzieję, że osiągnie wagę około 3500g. Poza tym wszystko jest ok. zdaniem gin. Powiedziała, że szyjka długaśna - wszystko głęboko płynu odpowiednia ilość - nie podaje mi wymiarów ani niczego - w sumie co mi laikowi by to dało? ważne, że wszystko dobrze jestem z dzisiejszej wizyty zadowolona, chociaż oczywiście dopatruję się, że mała ma za dużą główkę, bo wychodzi na przeszło 32tydz a reszta parametrów wskazuje na 30tydz no ale skoro gin. mówi, że wszystko ok. to wie co mówi.
Kasiu gratuluję udanej wizyty Miło czytać że wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość

ale..
znam jego hasło na meila i widziałam jak pisał do szefa że on chce zjechać 8 sierpnia bo ja mam wizyte 10 sierpnia i chciałby ze mną pojechać..
no ja udaję ze nic nie wiem.. ale pomyślałam sobie.. jaki nagle zainteresowany..
nooo i jak przyjedzie to postanowiłam tak jak wy mi doradzałyście pogadać.. powiedzieć co mi leży na sercu.. i zeby się określił jak długo ma zamiar tam siedzieć..
Na spokojnie pogadać Nie nerwowo
Stary 2011-08-01, 17:30   #4522
stokrotka_
Zadomowienie

ale tu ciiiiiiszzzza......gdzie jesteście ??

a mój Mąż po tym jak wczoraj focha walnęłam...chyba się ocknął ..dziś dzwoni na każdej przerwie ,pyta jak się czuje i wogóle... chciałam coś zrobić..a on do mnie,że mam leżeć i odpoczywać ...

Cytat:
Od leżenia każdy bok mnie już niemiłosiernie boli do tego ból nóg jakbym po górach się nachodziła (chyba zmarzły mi w nocy). Wogół mnie pełno much - a myłam się zaraz chyba oszaleję!!

A mój M. po wiadomości od tej koleżanki, której gin nie zauważyła rozwarcia i urodziła zrobił się mega miły i opiekuńczy aż szok. Chyba sobie uświadomił, że wcześniejszy poród jest b. możliwy.... Ale najlepsza była jego reakcja jak odczytał sms od tej koleżanki: Boże Aga, my już mamy 33 skończone a ja przewijaka jeszcze nie złożyłem!! I gdzie my mała jakby co będziemy przebierać?? - padłam wtedy, no przewijak rzecz niezbędna

Acelinka a boli brzusio tak @ czy "tylko" twardy?
mnie też...jak leże,siedzę....to wszystko boli...

haha dobry Twój tż rozumiem,że łóżeczko skręcone już?? czy to tylko na przewijak takie parcie

Cytat:
Lactulosa na mnie też działa...ale następnego dnia mam wzdęcia i skurcze, i brzuch twardnieje.... podobno przy regularnym stosowaniu przechodzi (tzn chyba codziennie a ja jakoś nie lubię jej stosować).
W najgorszym wypadku będzie trzeba...ale na razie te czoki glicerynowe też się sprawdziły... 15 minut...i ulga (i najważniejsze...bez wdęć i skurczy...ciekawe na jak długo)
a spróbuj jeść codziennnie kiwi świeże.. aktivię kiwi, i świeżego ananasa.. ja miałam swojego czasu na początku ciąży wzdęcia i zaparcia..a po tym minęło

Cytat:
http://www.babyabcd.co.uk/shop/categ...aram=cid%3D%26 masz linka do tych podkladow.....w sumie ja wszystko z te strony kupilam
dzięki. już wiem o co chodzi teraz ale z anglii to chyba nie będę zamawiała takie ceratki chyba będą w mothercare..

albo dla irlandzkich dziewczyn... fajna dość stronka.. chce wyciągnąć tam tż-ta jutro po materac do łóżeczka...
babycarrier.ie

Cytat:
gratki za wizytę
a mąż niech poczeka

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość

ale..
może jednak nie jest tak źle z nim pogadacie jak przyjedzie. 3mam kciuki

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-01 o 17:33
Stary 2011-08-01, 17:45   #4523
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje zakupu

Co do pogrubionego to mówicie o TYCH podkładach? dlaczego tak dużo ich macie?
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Bo chyba je często się zmienia. Ja też ich nakupowałam trochę
hm coś dużo naprawde ich kupujecie ? Z tego co podpatrzyłam , popytalam to laski zużywały 3-4 max, wiadomo jak bardzo się krwawi to możliwe więcej, ale raczej częściej te wielkie podpachy zmieniały dziewczeta co by własnie nie plamić łóżka czy koszul nocnych ...

Cytat:
jak Ci lekarz każe leżeć bez podpachy i bez majtek ale mam nadzieje ze już tego nie praktykują
no z tego co widziałam to na wizycie tak gacie w dól i sprawdzają czy prawidłowo odchody połogowe schodzą , nie którzy lekarze wąchają słyszałam czy nie ma zakażenia , po zapachu bleee

Cytat:
Też mam z tym problem i po przewertowaniu internetu znalazłam informację, że można też zastosować syrop Lactulosum Ja dzisiaj spróbowałam pierwszy raz i nie wiem czy przypadek czy faktycznie działa ale efekt był
używałam na początku ciąży , najlepiej działa na czczo strona uboczna to gazy niestety, ale ważne że działa
z naturalnych sposobów to to co Ci pisałam czyli kiwi, ale nie jedno, tylko ze 3-4 dojrzałe na noc, albo jabłko popite ciepłą herbata, na drugi dzień efekt był zawsze, chyba że to moja siła podświadomości

Cytat:
Nie wiem jak Wy... ale ostatnio i nastrój i pamięć jak w I trymestrze...czyli do niczego
koncentracja poziom zero, czasem taką głupotę palnę aż się sama wstydze

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Oo, zapomniałam zupełnie.
Tak jak o herbatnikach i wodzie z korkiem
woda z korkiem si si, bardzo przydatna rzecz sama używałam, a dodam że kupiłam jedna, a potem dużą wodę 2 litrową i sobie systematycznie dolewałam, ja wiem przez 6 dniw szpitalu wypijałam ze 2 litry dziennie
a mamusie cały czas piły, bo nie dość że przy maluszku się napociły to jeszcze okna są z reguły zamknięte co by kruszynki nie przewiać

Cytat:
a spróbuj jeść codziennnie kiwi świeże.. aktivię kiwi, i świeżego ananasa.. ja miałam swojego czasu na początku ciąży wzdęcia i zaparcia..a po tym minęło
wiedziałam że o czymś zapomniałam, o ananasie na dziś

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 17:56   #4524
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
haha dobry Twój tż rozumiem,że łóżeczko skręcone już?? czy to tylko na przewijak takie parcie

łóżeczko skręcone i został jedynie przewijak - rzecz niezbędna

Ciekawe co u natki, acelinki

A DZIŚ TO GDZIE WSZYTSKIE UCIEKŁY, HMMM?????

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Kasiu super, że wizyta udana. A jak Twoje cukry?? U mnie dziś wyjątkowo śniadanie i obiad 130 buuuu

justii obyście się dogadali i byli szczęśliwi jak dawniej, a nawet bardziej

Stary 2011-08-01, 18:06   #4525
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
hm coś dużo naprawde ich kupujecie ? Z tego co podpatrzyłam , popytalam to laski zużywały 3-4 max, wiadomo jak bardzo się krwawi to możliwe więcej, ale raczej częściej te wielkie podpachy zmieniały dziewczeta co by własnie nie plamić łóżka czy koszul nocnych ...

no z tego co widziałam to na wizycie tak gacie w dól i sprawdzają czy prawidłowo odchody połogowe schodzą , nie którzy lekarze wąchają słyszałam czy nie ma zakażenia , po zapachu bleee

wiedziałam że o czymś zapomniałam, o ananasie na dziś
rany.....po zapachu ale hardcore
kupię chyba jutro te podklady...
wogóle tak myśle...czy może jeszcze przed porodem sobie nie "zamontować " takiego pod prześcieradłem w łóżku.... sama nie wiem,czy jest opcja by wody aż tak nagle nocą zaczęły odchodzić.. ale może to by uchroniło łóżko..tzn.materac

a ananaska dokupisz

Cytat:
łóżeczko skręcone i został jedynie przewijak - rzecz niezbędna

A DZIŚ TO GDZIE WSZYTSKIE UCIEKŁY, HMMM?????
no tak. najważniejsza...

no właśnie nie wiem...zaginęły w akcji :P

dziewczyny...mam problem.... pisałam kiedyś,że chce z allegro zamówić pościel-20 elementów .. dziś weszłam na stronę i wogóle ten użytkownik (magictex) nie ma nic wystawionego... w pl już po 19 więc nie chce dzwonić... ale smutno mi się zrobiło...bo się napaliłam,że weźmiemy ten komplet ...

co prawda mam i ochraniacz i prześcieradło kocyki i poszewki i poduszkę na zmianę.. ale tamto tak ładnie wyglądało w całości

jak myślicie ? to chwilowe,czy wycofał całkowicie z allegro..?? żadko tam zaglądam,bo nie jestem w pl i konta nie mam.. więc nie wiem czy poczekać ,czy szukać od innego użytkownika...

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-01 o 18:11
Stary 2011-08-01, 18:15   #4526
anetika
Rozeznanie

Witam Dziś zaczęłam dzień od spalenia granka - włączyłam na gazie nie ten palnik co trzeba, zamiast zapalić gaz pod czajnikiem zapaliłam pod garnkiem. Dobrze, że w miarę szybko zauważyłam (a w zasadzie poczułam smrodek z kuchni). Ale musiałam sporo wietrzyć mieszkanie sporo żeby się pozbyć odorku I w ogóle cały dzień chodzę jakaś struta, poszłam na miasto niby nic nie kupiłam, a wydałam sporo kasy, nie ogarniam już tego

Kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty

Cytat:

Ja piję od paru dni po 1 szklaneczce
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 18:20   #4527
agnieszka 0605
Zakorzenienie

stokrotka może jeszcze wystawi ten użytkownik, poczekaj kochana

Stary 2011-08-01, 18:26   #4528
archinta
Zakorzenienie

Dzień dobry, a może i dobry wieczór?
Dzis zalatany dzień- z rana byłam na basenie, potem pojechaliśmy z małżem wybierać kafelki do łazienki- miały być morskie, wyszły zielone Oblookałam zegarek live- fajny W sklepie o 100zł droższy!! także z przesyłką będę prawie 80 zł do przodu! Dz. wszystkim za opinie Przekonałam się i jutro zamawiam- tylko muszę się upewnić, ze ten z aukcji jest brązowy,a fota taka, ze nie zdziwiłabym się jakby to był czarny jednak Także rano zadzwonię i zamówię.

A dostałam jeszcze z pracy tela nowego- normalnie czuję się jak jakiś zacof Nie ogarniam go !!!

Cytat:
zegarek świetny!!!!!!!!!!! a co to za model wogóle??
ch2599
Cytat:
zgaga to masakra. Daj znać co C ginek polecił. Ja biore Renni w ulotce pisze że można więc biore, ale pomaga na krótko.
Nic mi nie polecał bo nie zgłaszałam- to moja może z 5 zgaga w ciąży
Ale mam właśnie rennie fruit - mi pomaga
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny ja juz nie ogarniam, cala noc gdzies co 5 min przewracalam sie z boku na bok jak waleń bol niesamowity, wszstko mi dretwieje, dobrze ze maluszek cala noc wariowal bo przynajmniej mialam sobie "z kim pogadac" i sie pobawic
No dokłądnie to samo miałam Teraz już ledwo siedzę. Musze się położyć na trochę.
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ale ja jestem wściekła...no może bardziej rozczarowana ...
dostałam z rana smsa o treści " wizyta u wybranego gin odwołana z powodu urlopu"...
uuuuu
ciekawe podejście do ciężarnych
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Nawet Tż żeby mi przykro nie było załatwił mi mojito bezalkoholowe
A i tańczyłam kankana No może nie tańczyłam - podnosiłam nogi trochę do góry Kupa smiechu
A. A na winiecie - tej wizytowce na stole, która wskazuje miejsca mieliśmy napisane Małgorzata K.... ze Stefankiem Milo nam się zrobiło.
Mojito
No z kankanem zaszalałaś!!! Ja miałam tylko MACARENĘ w brzuchu
A z tym podpisem na stole- no nie powiem-uroczo
Cytat:

U mnie dziś jakoś śpiąco i głowa mnie boli.... Teście pojechali ok. 22, tematu budowy nie poruszyliśmy z M. (choć jego b. korciło),
a czemu nic nie porozmawialiście o tym???
Cytat:
hej kobity

No hej!!! Wracaj do nas bo tęskno
I chwal się "nowymi" wnętrzami!
Cytat:
Dzień dobry nadrobiłam troszku dzisiejszy dzień, szukam jak minęły dzisiejsze wizyty i nie widzę Ja też dziś po wizycie, mała waży 1686g, ani za mało ani za dużo jak na 31tydz gin. prognozuje, że przy tym wzroście wagi mała powinna osiągnąć wagę 3200g - kilogram mniejsza od F. więc się śmiejemy z mamą, że ją wypluję bez problemu chociaż mam nadzieję, że osiągnie wagę około 3500g.
Gratuluję po wizycie
No to mój klocuch (31tydz- 1957g) chociaż niby z rozkładu wagi mieści się równo w połowie I ja prognozy wagi urodzeniowej nie dostałam Moze mnie babka nie chciała straszyć
Główki to chyba większość dzieci ma starsze- mój nawet do 3 tyg., także luzik
A jak mała leży??
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 18:31   #4529
Sharifa
Rozeznanie

Kasia -gratuluje udanej wizyty

justii - trzymam zeby sie ulozylo miedzy wami

I zazdraszczam deszczu i chlodu calej reszcie. U mnie pochmurno, ale tak masakrycznie duszno, ze doslownie leze i zipie na lozku i nie mam na nic sily. A stopy oczywiscie jak banie.

Z dobrych wiadomosci - dzwonili do mnie dzisiaj, ze w piatek po poludniu mam przyjsc na usg wychodzi na to, ze w tym tygodniu tylko jutro mam dzien bez jakiejs kontroli. W sumie to jestem bardzo mile zaskoczona publiczna opieka medyczna tutaj
Stary 2011-08-01, 18:33   #4530
archinta
Zakorzenienie

AAAAAAAA- i zapomniałam o najważniejszym- mam 2 pierwsze rzeczy dla Piotrusia - 2 śliniaki Zamówiłam pharmaceris p/rozstępom i były gratis hehe- wiem, wiem zaszalałam
Ale słodkie są - malusie - na dobry początek wyprawki mogą być

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Z dobrych wiadomosci - dzwonili do mnie dzisiaj, ze w piatek po poludniu mam przyjsc na usg wychodzi na to, ze w tym tygodniu tylko jutro mam dzien bez jakiejs kontroli. W sumie to jestem bardzo mile zaskoczona publiczna opieka medyczna tutaj
My tez i zazdrościmy

U mnie też mega duszno
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości