Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 21:41   #4411
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Czuje sie jak koopa!!!!!!!!!!!
Co się dzieje???????
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 21:58   #4412
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Ach jak ja uwielbiam Was czytac....Wy piszecie o dziwnych snach a ja.... nie moge zasnac i spac nie moge w nocy.....mleko nawet nie pomoga.....A przed ciaza to mialam spanie.....nawet w ciagu dnia moglam. A teraz tak mi duszno ze masakra.....Jutro mam wizyte z ranca......Czy macie tez takie pobolewania wokol pecherza?? Nie wiem czy jest to spowodowane czy malenstwo sie tam kreci ale czasami tak zaboli ze az lzy mi staja w oczach.....I czasami jak oddaje siusiu to lekko zaboli......
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 22:00   #4413
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
też to mam
Ostatnio właśnie mówiłam,ze chylę czoła przed mamuśkami- jakoś sobie nigdy nie zdawałam sprawy z tego, ze ciąża jest tak obciążająca
ja do prawie 34 tyg też nie.... i aż mnie bierze,że teraz może być tylko gorzej...
Co myślicie o TAKIM zegarku??
Chce coś małżowi na rocznice wybrać i mam problem- nie chcę za elegancki bo na co dzień śmiga w bojówkach. Początkowo myślałam o czymś elegantszym, bo do pracy ale on tak wyluzował, że w t-shirtach zaczął śmigać i w luźnych spodniach

Zgagulec mnie dopadł
zgagi współczuje

zegarek świetny!!!!!!!!!!! a co to za model wogóle??

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Też dzisiaj tż powiedziałam, że nie sądziłam że ciąża jest taka droga i pod koniec męcząca. Oczywiście męcząca w takim znaczeniu, ze czy kobieta stoi czy siedzi to się męczy
jakie to się prawdziwe zaczyna robić...ja szczgólnie jak leże albo siedzę się męczę

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Witam się i melduję, że sonda założona Już pierwsza oddałam głosy Propozycje bardzo mi się podbają.

głos oddany

Przynajmniej kolacja mi się udała - zjadłam pysznego ananasa i arbuza z lodówki Ananasa mąż przygotował w kuchni i przyniósł mi do łóżka na talerzyku (talerzyku, nie talerzu), podstawił pod nos i wyszedł. No to zjadłam, co tam miałam przy czytaniu Was. A on przychodzi i pyta mnie, czy ja to wszystko zjadłam, bo to był cały ananas No cóż, myślałam, że to tylko moja porcja Za karę okropecznie szczypi mnie język

ananas,,,,,

Mówicie, że też macie taki wodnisty śluz? Wczoraj się przestraszyłam, bo jak poszłam do wc, to na leginsach miałam mokrą plamę średnicy gdzieś 20 cm Niczego wcześniej nie zauważyłam, bo miałam oprócz tego sukienkę, to się w oczy nie rzucało.
Po nocy plama na majtkach... Ale aż tyle tego? Wcześniej miałam inny, żółtawy i gęsty, a teraz oprócz tego ta woda...
kurcze...trochę duża ta średnica... a to tak jednorazowo tylko ?? czy masz tak ?? kurcze ja mam mokro..ale w granicach wkładki

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Musi poczekac do 16 bo wtedy mój lekarz wraca z urlopu
2 dwa tygodnie zamierzam też wyprawkę skompletować a co \
mój mąż każe czekać Sarze do 22 aż nocki skończy i wolne mu się zacznie ciekawe czy posłucha ojca :P

a ja zła jak osa... te hormony mnie dobija... siedzę na tej kanapie..sama nie wiem czego chce.. mówie do tż-ta,żeby mi poszedł coś naszykować a potem się rozmyśliłam... a on do mnie,że MAM ZA DOBRZE to się wkurzyłam..i powiedziałam,że życzę mu by przez tydzień chociaż miał TAK DOBRZE jak ten mój ostatni tydzień.
fochem zarzuciłam i się nie odzywam.. a cały dzień był taki miły.. to musiał mi w wieczór dowalić.. nie nauczył się jeszcze,że mnie teraz wszystko do łez doprowadza...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 22:15   #4414
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
kurcze...trochę duża ta średnica... a to tak jednorazowo tylko ?? czy masz tak ?? kurcze ja mam mokro..ale w granicach wkładki
Nie miałam wkładki, bo wcześniej mi się takie coś nie zdarzało. Jeszcze wczoraj się spociłam przez tych gości i tak to sobie jakoś wytłumaczyłam, że to może troszkę śluzu, a trochę spocone Ale postanowiłam obserwować dalej (bez wkładki znowu, żeby łatwiej było) i dziś praktycznie cały dzień mam wilgotne majtki. No nic, najwyżej jutro podjadę na IP, choć wolałabym tego uniknąć, bo nie mam możliwości zrobić tego tak, żeby nikogo z rodziny nie angażować

Moja kotka wczoraj odkryła, że w łóżeczku leżą poskładane kocyki i chyba myśli, że to jej przygotowałam takie wypasione posłanko To się zdziwi za parę tygodni!

Ananaski Ostatnio coś często kupujemy takie świeże. A i arbuz pysznościowy się tym razem trafił (poprzednio nam skisł, bleeee).

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 22:35   #4415
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Co się dzieje???????
Ogolnie, fizycznie kochana, fizycznie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ach jak ja uwielbiam Was czytac....Wy piszecie o dziwnych snach a ja.... nie moge zasnac i spac nie moge w nocy.....mleko nawet nie pomoga.....A przed ciaza to mialam spanie.....nawet w ciagu dnia moglam. A teraz tak mi duszno ze masakra.....Jutro mam wizyte z ranca......Czy macie tez takie pobolewania wokol pecherza?? Nie wiem czy jest to spowodowane czy malenstwo sie tam kreci ale czasami tak zaboli ze az lzy mi staja w oczach.....I czasami jak oddaje siusiu to lekko zaboli......
piszemy o snach jak juz mozemy zasnac bo prawe wszystkie cierpimy na bezsennosc od paru mc, wiec jak sie uda pospac w ciagu dnia albo w ogole uda sie pospac te 4 godz na dobe to jestesmy przeszczesliwe, przynajmniej ja ja mam pobolewania wszystkiego juz, w ogole chyba zaczynam sie robic takim malym hipohondrykiem i najchetniej to bym teraz narzekala tylko na swoj stan

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Nie miałam wkładki, bo wcześniej mi się takie coś nie zdarzało. Jeszcze wczoraj się spociłam przez tych gości i tak to sobie jakoś wytłumaczyłam, że to może troszkę śluzu, a trochę spocone Ale postanowiłam obserwować dalej (bez wkładki znowu, żeby łatwiej było) i dziś praktycznie cały dzień mam wilgotne majtki. No nic, najwyżej jutro podjadę na IP, choć wolałabym tego uniknąć, bo nie mam możliwości zrobić tego tak, żeby nikogo z rodziny nie angażować

Moja kotka wczoraj odkryła, że w łóżeczku leżą poskładane kocyki i chyba myśli, że to jej przygotowałam takie wypasione posłanko To się zdziwi za parę tygodni!

Ananaski Ostatnio coś często kupujemy takie świeże. A i arbuz pysznościowy się tym razem trafił (poprzednio nam skisł, bleeee).
nie wiem czy Cie pociesze i uspokoje, ale ja np bez wkladki nie moge bo jak raz mi sie zdarzylo nie zalozyc na noc to mialam mega giga plame na spodenkach, tzn sluz sie nasilil od jakichs 2 mc a teraz od ost tyg jest po prostu masakra z tym
Stary 2011-07-31, 22:52   #4416
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy Cie pociesze i uspokoje, ale ja np bez wkladki nie moge bo jak raz mi sie zdarzylo nie zalozyc na noc to mialam mega giga plame na spodenkach, tzn sluz sie nasilil od jakichs 2 mc a teraz od ost tyg jest po prostu masakra z tym
No właśnie mi mignęło, że kilka z nas tak ma i to mnie uspokaja jednak, że aż taki obfity ten śluz. U mnie nowość - dopiero od wczoraj

A na swój stan też bym najchtniej narzekała tylko. Dlatego mnie wpienia, jak mnie ktoś pyta jak się czuję, bo czego on oczekuje? Że mu powiem, że czuję się jak młody bóg czy coś? Dziś mam dzień leżenia, bo po wczorajszym boli mnie kręgosup, krocze i jeszcze mi wszystko strzyka głośno Fajnie móc się pożalić, w domu mnie tylko mąż rozumie, bo inni to myślą żem leń

Stary 2011-07-31, 23:03   #4417
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie mi mignęło, że kilka z nas tak ma i to mnie uspokaja jednak, że aż taki obfity ten śluz. U mnie nowość - dopiero od wczoraj

A na swój stan też bym najchtniej narzekała tylko. Dlatego mnie wpienia, jak mnie ktoś pyta jak się czuję, bo czego on oczekuje? Że mu powiem, że czuję się jak młody bóg czy coś? Dziś mam dzień leżenia, bo po wczorajszym boli mnie kręgosup, krocze i jeszcze mi wszystko strzyka głośno Fajnie móc się pożalić, w domu mnie tylko mąż rozumie, bo inni to myślą żem leń
Mnie to tez zaczelo wpieniac a wczoraj to juz w ogole czulam sie jak balon bo pojechalismy do tych znajomych, wszyscy pili a ja siedzialam jak taki gniot, bylo mi duszno, czulam sie ociężala i kobiety tylko patrzyly na mnie jak na glupka i rozmowa sie nie kleiła

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2011-07-31 o 23:05
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 23:08   #4418
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to tez zaczelo wpieniac a wczoraj to juz w ogole czulam sie jak balon bo pojechalismy do tych znajomych, wszyscy pili a ja siedzialam jak taki gniot, bylo mi duszno, czulam sie ociężala i kobiety tylko patrzyly na mnie jak na glupka i rozmowa sie nie kleiła
Rozumiem Cię bardzo dobrze
Idziesz spać? Ja zaraz podejme próbę Dobranoc

Stary 2011-07-31, 23:15   #4419
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
zgagi współczuje

zegarek świetny!!!!!!!!!!! a co to za model wogóle??

jakie to się prawdziwe zaczyna robić...ja szczgólnie jak leże albo siedzę się męczę

mój mąż każe czekać Sarze do 22 aż nocki skończy i wolne mu się zacznie ciekawe czy posłucha ojca :P

a ja zła jak osa... te hormony mnie dobija... siedzę na tej kanapie..sama nie wiem czego chce.. mówie do tż-ta,żeby mi poszedł coś naszykować a potem się rozmyśliłam... a on do mnie,że MAM ZA DOBRZE to się wkurzyłam..i powiedziałam,że życzę mu by przez tydzień chociaż miał TAK DOBRZE jak ten mój ostatni tydzień.
fochem zarzuciłam i się nie odzywam.. a cały dzień był taki miły.. to musiał mi w wieczór dowalić.. nie nauczył się jeszcze,że mnie teraz wszystko do łez doprowadza...
Biedna faceci chociaz przez jeden dzien powinni miec okres albo byc w ciazy, wtedy spojrzeliby na wszystko inaczej

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Rozumiem Cię bardzo dobrze
Idziesz spać? Ja zaraz podejme próbę Dobranoc

Ja jeszcze posiedze slodkich
Stary 2011-07-31, 23:16   #4420
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
N

ja to staram się moich kotów(mam matkę z synkiem) nie wpuszczać do przyszłego pokoju małego...a jak już mi czmychną to do łóżeczka nie zdążą dojść..

ja jakbym wkładek nie zakładała to chyba musiałabym majtki zmieniać... mam wogole wrażenie że moczu nie trzymam, czasami w ciągu dnia zuzywam kilka wkładek a i tak majtki sa mokre
to to samo, o czym Wy piszecie?
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 23:41   #4421
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ja to staram się moich kotów(mam matkę z synkiem) nie wpuszczać do przyszłego pokoju małego...a jak już mi czmychną to do łóżeczka nie zdążą dojść..

ja jakbym wkładek nie zakładała to chyba musiałabym majtki zmieniać... mam wogole wrażenie że moczu nie trzymam, czasami w ciągu dnia zuzywam kilka wkładek a i tak majtki sa mokre
z tym moczem to tez czasami sie zastanawiam czy to jest to
Stary 2011-08-01, 06:13   #4422
acelinka
Zakorzenienie

No to się naczytałam z rana ale i tak 10 stron jak na weekend to niewiele

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Widzisz, o tej gwarancji nie pomyślałam. Ale w aptece mogą być pewnie droższe . W hurtowni kosztowały ok 170 zł.

Też wezmę 2 rodzaje klapek, bo w tych mokrych nie będę potem łazić.
u mnie jest taka fajna tania apteka i tam wychodzą tak samo jak na allegro

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

wow Acelinkaale ile Ty masz tych ciuszków muszę mężowi pokazać, bo on twierdzi, że za dużo kupuje, to niech zobaczy Twoją szafę
okej to pokazuj
tak na prawde to mam tylko mnóstwo bodziaków, a innych ubranek tak w normalnych ilościach większość dostałam od bratowej tż, no ale mąż tego nie musi wiedzieć

Cytat:
dzien dobry sobotnio ja wlasnie po duzym sprzataniu, a zaraz ide robic obiadek tak wiec milej soboty kochane
duże sprzatanie? nieładnie
Cytat:
noooo KFC... PYCHA!!!
ja to jestem wieśniak jednak, nigdy nie jadłam nic z kfc ale teraz otwierają na trasie którą jeżdże do szkoły to nadrobimy
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

A dziś się dowiedziałam, że moja koleżanka ze studiów urodziła Nikodema 51 cm 2100 kg w 34 tc, bo jej ginka nie zauważyła skracającej się szyjki i rozwarcia!! Nosz jak można nie zauważyć!!
Na szczęście mam i maluszek mają się dobrze.
o jaaaacie
Cytat:
jeden taki kremowy/biały jak kreda, strasznie gęsty a drugi taki strasznie wodnisty ale nie siurki Ma ktoś podobnie?
jaaaaa
z rana mam taki cieknący a pod wieczór gęsty i mleczny
Cytat:

Ej a w ogóle, seria głupich pytan Cotki.
W czym dziecko śpi? W śpiochach nie? I to te same w które ubiera się je w ciągu dnia?
chyba jak kto lubi, albo jak dziecko lubi śpiochy, pajacyki, półśpiochy jak są czyste to jeden kit jak dla mnie czy to dniowe czy nocne
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
u mnie też.

mam pytanie - jakie kupujecie:
- majtki jednorazowe
- podkłady poporodowe
- wkładki laktacyjne?
majtki mam i siateczkowe i jednorazowe, ale firm nie pamięta
podkłądy bella mamma
wkładki rossmanowskie babydream jak narazie
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Podczytuję Was ale nie mam nastroju... lepiej nie będę się odzywała... u mnie dół - głęboki, ciemny - straszny mężul cały tydz pisał... 1sms - dwa... trochę czułości w tych esach było... i pretensje co mi odbija, że nie piszę, bla... bla... bla... wczoraj napisałam, co ma mi do powiedzenia odnośnie zeszłej niedzieli... - czym - kim był cały dzień zajęty... odp. oczywiście "kilka piwek wypiłem i spałem, nie wstaję tak jak ty o 8..." dla jasności wstaję o 6
pisał coś w tym sensie, że tam ciężko haruje a mi to nie wystarcza... ogólnie mam go kochać za to, że zarabia TYLE pieniędzy... - jakoś pieniądze mi szczęścia nie dają - oczywiście mogę pisać i pisać a on głuchy i ślepy na wszystko... masakra jakaś chce mi się krzyczeć Ciągle płaczę (naprawdę nie chcę jego przyjazdu... narasta we mnie coraz większy żal...) krzyczę na F... No i to by było oczywiście na tyle dziś znów cisza...

niech przyjeżdża i mu wytłumacz na spokojnie o co Ci chodzi, bo się zamęczysz
a jak słownie nie zrozumie to spórbuj ręcznie, może to do niego dotrze
Cytat:
Co myślicie o TAKIM zegarku??
Chce coś małżowi na rocznice wybrać i mam problem- nie chcę za elegancki bo na co dzień śmiga w bojówkach. Początkowo myślałam o czymś elegantszym, bo do pracy ale on tak wyluzował, że w t-shirtach zaczął śmigać i w luźnych spodniach

Zgagulec mnie dopadł
superowy ten zegarek

zgaga to masakra. Daj znać co C ginek polecił. Ja biore Renni w ulotce pisze że można więc biore, ale pomaga na krótko.

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-08-01 o 06:37
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 06:34   #4423
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry dziewczyny ja juz nie ogarniam, cala noc gdzies co 5 min przewracalam sie z boku na bok jak waleń bol niesamowity, wszstko mi dretwieje, dobrze ze maluszek cala noc wariowal bo przynajmniej mialam sobie "z kim pogadac" i sie pobawic
Stary 2011-08-01, 06:40   #4424
acelinka
Zakorzenienie

lulka
ja się też strasznie wierce, no ale śpie pomiędzy tym.

dopiero przed 8 a mi sie już nudzi, myśle co by tu dzisiaj robić żeby coś zrobić i się nie zmęczyć
chyba zaczne od śniadania
Stary 2011-08-01, 06:43   #4425
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
lulka
ja się też strasznie wierce, no ale śpie pomiędzy tym.

dopiero przed 8 a mi sie już nudzi, myśle co by tu dzisiaj robić żeby coś zrobić i się nie zmęczyć
chyba zaczne od śniadania

Użalam sie nad soba ostatnio, ale jeszcze tylko mc i przestane ja juz po sniadanku, to smacznego zycze
Stary 2011-08-01, 06:56   #4426
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Użalam sie nad soba ostatnio, ale jeszcze tylko mc i przestane ja juz po sniadanku, to smacznego zycze
oj tam, oj tam
wcale się nie użalasz, to normalne przecież każda z nas na coś narzeka, taki urok ciąży

Dziękuję
Stary 2011-08-01, 07:05   #4427
MAGiALENA
Zakorzenienie

dziękuję za odpowiedzi w sprawie zakupów "higienicznych".
w środę mam zamiar zrealizować swoją listę zakupów.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 08:02   #4428
MoniaZ82
Wtajemniczenie

No i po wizycie,trwala cale 8 minut... i standardowe pytanie "a po co pani przyszla " ehhhh.....
Stary 2011-08-01, 08:10   #4429
danika
Zakorzenienie

dzień dobry

ja tez dzis pół nocy nie spałam...plecy mnie bolały, biodra...wogóle tak mi strzela w kosciach miednicy, ze az sie boje

ale chyba sie dzis zbiore po drugim sniadanku na spacerek i do biblioteki, bo jak sie ruszam to sie lepiej czuje chyba gumiaki założe bo pogoda koszmarna....

Cytat:
No i po wizycie,trwala cale 8 minut... i standardowe pytanie "a po co pani przyszla " ehhhh.....
no to spoko... ale dowiedziałaś się wogóle czegoś?

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

ciekawe jak tam Aiszka...w sumie juz chwile sie nie odzywała

Sonia a co u ciebie? jak sie czujesz? odpusciły ci juz te nerkowe kłopoty?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 08:12   #4430
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzień dobry

ja tez dzis pół nocy nie spałam...plecy mnie bolały, biodra...wogóle tak mi strzela w kosciach miednicy, ze az sie boje

ale chyba sie dzis zbiore po drugim sniadanku na spacerek i do biblioteki, bo jak sie ruszam to sie lepiej czuje chyba gumiaki założe bo pogoda koszmarna....

no to spoko... ale dowiedziałaś się wogóle czegoś?
Dzisiaj mialam wizyte u GP czyli pierwszego kontaktu bo polozna mi kazala sobie taka wizyte umowic.....a lekarz zrobil to samo co polozna tydzien temu: cisnienie, osluchal serduszko malej, zbadal mocz i wsio.......aaa i zapytal czy mi kostki puchna....no jasne, ze tak ....a on ze to pewnie od pogody. Najsmieszniejsze jest to ze za tydzien znowu do poloznej.....mam nadzieje, ze w koncu napiszemy plan porodu

MNie tez w nocy biodra bola... i najgorsze jest to przewracanie z boku na bok....
Stary 2011-08-01, 08:13   #4431
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
ja też miałam ciężką noc. nie dość, że budziłam się co jakiś czas tak sama z siebie (i przewracałam się z boku na bok...), to jeszcze trzy razy jacyś młodzieńcy darli ryje.

Stary 2011-08-01, 08:17   #4432
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też miałam ciężką noc. nie dość, że budziłam się co jakiś czas tak sama z siebie (i przewracałam się z boku na bok...), to jeszcze trzy razy jacyś młodzieńcy darli ryje.
Ciebie budza mlodziency a mnie ostatnio lisy obudzily..potrafia takie dzwieki wydobywac jak male dzieci placza.....nie jest to mile..
Stary 2011-08-01, 08:20   #4433
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Ciebie budza mlodziency a mnie ostatnio lisy obudzily..potrafia takie dzwieki wydobywac jak male dzieci placza.....nie jest to mile..
to gdzie Ty mieszkasz?

Stary 2011-08-01, 08:21   #4434
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
to gdzie Ty mieszkasz?
Londyn..ale tu pelno lisow, ktore sie pojawiaja w nocy. Bardzo duzo ludzi wyrzuca jedzenie i one maja sie czym zywic... bestie....kiedys wracalam z pracy po 20-tej i lisek stanal mi na drodze
Stary 2011-08-01, 08:22   #4435
stokrotka_
Zadomowienie

dzień dobry z rana

kurcze..Mąż rano wstawał do pracy...i mnie obudził ..buuu... dziś u nas dzień jak niedziela..tzw. bank holiday.. taka niedziela w poniedziałek

Cytat:

Agnyska... może to rzeczywiście to nietrzymanie moczu..się przydarzyło. a co do śluzu...to ja widzę,że u większości z Nas..
dużo,mokro i gęsto..

ja uwielbiam ananasy świeże..tylko obierać mi się nie chce.. ale niedaleko pracy mam sklep,gdzie mają w pojemniczkach pokrojone świeże ananasy i melona ,więc często idę na gotowe do tego jeszcze mango..i arbuz.. i jestem w niebie

Cytat:
Biedna faceci chociaz przez jeden dzien powinni miec okres albo byc w ciazy, wtedy spojrzeliby na wszystko inaczej
ojjjj tak...bo nawet najkochańszy nie kuma tak do końca... dziś się nawet słowem do niego rano nie odezwałam wiem,że to głupie...bo nawet sama siebie czasem nie rozumiem..o co mi chodzi.. ale oni powinni chociaż nauczyć się przytakiwać albo milczeć na czas ciąży

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ja aż tak na szczęście nie mam.. ale zdarzyło się... zresztą jak Agnysce pisałam..może to rzeczywiście to ??

ja jestem teraz na początkowym etapie schizowania.... czyli powolne wypatrywanie wód,czopa itd itp... nie chce schizować...no ale to tak samo z siebie

Cytat:

tak na prawde to mam tylko mnóstwo bodziaków, a innych ubranek tak w normalnych ilościach większość dostałam od bratowej tż, no ale mąż tego nie musi wiedzieć

hehe pewnie,że nie musi.. zawsze można coś dodatkowego kupić na miejsce tych bodziaków

ja to jestem wieśniak jednak, nigdy nie jadłam nic z kfc ale teraz otwierają na trasie którą jeżdże do szkoły to nadrobimy

kobietko..to Ty się zdrowo odżywiasz mnie u nas w KFC...to już znają.. ostatnio poszłam z Tż-tem.. a koleś -polak do mnie - to co.. mega box tż oczy na mnie.. , ja czerwona.. i tylko

chyba jak kto lubi, albo jak dziecko lubi śpiochy, pajacyki, półśpiochy jak są czyste to jeden kit jak dla mnie czy to dniowe czy nocne

ja to jak pisałam kiedyś.. mam trochę dostanych...więc te starsze i bez ozdób będą na noc

.
Cytat:
Dzien dobry dziewczyny ja juz nie ogarniam, cala noc gdzies co 5 min przewracalam sie z boku na bok jak waleń bol niesamowity, wszstko mi dretwieje, dobrze ze maluszek cala noc wariowal bo przynajmniej mialam sobie "z kim pogadac" i sie pobawic
współczuję Wam tych nocek... ja śpię całą noc od początku ciąży..zdarzyło mi się kilka,gdzie się budziłam..ale to albo przez meża,albo sąsiadów ( bo jakiś hałas gdzieś) albo się np.opiłam albo arbuzem najadłam przed nocą

ja też już po śniadanku..... kurde nie wiem co z sobą zrobić...

Monia... u mnie z położną wizyty podobnie nieraz wyglądały. ostatnio jak poszłam i się poryczałam i powiedziałam o kuzynce i że się boję itd.. to mi porobili badania głebsze krwi i moczu i jakoś tak się lekarz przesympatyczny bardziej zajął mną

a gp mam polaka.. i chodzę jak coś się dzieje..albo na usg.. i zazwyczaj siedzę u niego ok 50 min.. usg miałam 3 albo 4 razy.. i każde prawie po pół h..

co do lisów...jak mieszkałm w Dublinie..to też były 3- które jak stały element krajobrazu.. teraz jak się przeprowadziliśmy kawałek dalej... to nie widziałam zadnego..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-01 o 08:27
Stary 2011-08-01, 08:26   #4436
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
ja śpię całą noc od początku ciąży
szczerze zazdraszczam!

Stary 2011-08-01, 08:32   #4437
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Monia... u mnie z położną wizyty podobnie nieraz wyglądały. ostatnio jak poszłam i się poryczałam i powiedziałam o kuzynce i że się boję itd.. to mi porobili badania głebsze krwi i moczu i jakoś tak się lekarz przesympatyczny bardziej zajął mną

a gp mam polaka.. i chodzę jak coś się dzieje..albo na usg.. i zazwyczaj siedzę u niego ok 50 min.. usg miałam 3 albo 4 razy.. i każde prawie po pół h..

co do lisów...jak mieszkałm w Dublinie..to też były 3- które jak stały element krajobrazu.. teraz jak się przeprowadziliśmy kawałek dalej... to nie widziałam zadnego..
Ja mialam tylko dwa razy USG na poczatku i gdzies ok 20 tyg. Jak ostatnio sie pytalam poloznej o nastepne powiedziala ze wszystko jest ok i nie musi byc. Ale dodatkowo chodze prywatnie do polskiej ginki . Moja polozna jak sie dowiedziala ze chodze do polskiej ginki to sie zdziwila i powiedziala ze jak sie cos bedzie dziac to w pierwszej kolejnosc mam dzwonic do szpitala....ciekawe czemu sie tak przejela..., szczerze to nie jestem zadwolona z prowadzenia ciazy tutaj.....
Stary 2011-08-01, 08:34   #4438
gerda
Zadomowienie

głos w sondzie oddany

Cytat:
zgaga to masakra. Daj znać co C ginek polecił. Ja biore Renni w ulotce pisze że można więc biore, ale pomaga na krótko.
ja ostatnio kupiłam rennie owocowy i faktycznie działa lepiej niż miętowy

te z miałam dzisiaj beznadziejną noc, pomijając wycieczki do ubikacji to przewracałam się z boku na bok może to wina pogody, bo taka wstrętna jest?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 08:34   #4439
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
dłuuuuuga wizyta
Cytat:
spacerek dobra rzecz

ja muszę kupić sobie gumiaczki na jesienne spacerki z wózeczkiem
o, nawet zaraz sobie lukne na all

Cytat:

kobietko..to Ty się zdrowo odżywiasz mnie u nas w KFC...to już znają.. ostatnio poszłam z Tż-tem.. a koleś -polak do mnie - to co.. mega box tż oczy na mnie.. , ja czerwona.. i tylko

.
jaaaasne zdrowo ja tak tylko dlatego że nie ma kfc w okolicy za to Mcdonald's opanowany

ja posprzątałam troszke w kuchni i zrobiłam sobie budyń i teraz wcinam jeszcze cieplutki bo nie umime się opanowac
Stary 2011-08-01, 08:39   #4440
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Ja mialam tylko dwa razy USG na poczatku i gdzies ok 20 tyg. Jak ostatnio sie pytalam poloznej o nastepne powiedziala ze wszystko jest ok i nie musi byc. Ale dodatkowo chodze prywatnie do polskiej ginki . Moja polozna jak sie dowiedziala ze chodze do polskiej ginki to sie zdziwila i powiedziala ze jak sie cos bedzie dziac to w pierwszej kolejnosc mam dzwonic do szpitala....ciekawe czemu sie tak przejela..., szczerze to nie jestem zadwolona z prowadzenia ciazy tutaj.....
ja to darmowe USG ze szpitala to miałam jedno.. kilkominutowe w 22tyg ciąży ... reszta to prywatnie u polskiego gina..

w sumie teraz czekam,co mi powiedzą 11go w związku z tym moim paciorkowcem..

a co do prowadzenia.,,,są + i - jak wszędzie.. ja ogólnie nie mogę narzekać.. bo jak czegoś mi brak,to idę do polaka albo dzwonię do niego i wiem wszystko
tylko teraz na urlop on jedzie..jakby nie miał kiedy

ja wymykam z domku na trochę... nie pisać za dużo w tym czasie bo z telefonu to mi się średnio pisze

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-01 o 08:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości