|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
męczy się od wczoraj... no i cholera, żeby to było wiadomo dlaczego....
![]() teraz usnął, chyba już tak się płaczem zmęczył że śpi od niecałej godziny, a my czekamy żeby go wykąpać.. mam nadzieję że przejdzie szybko...
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Brumek to Tymek już kawał chlopa
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do seksu to mi w dzień się chce... ale jak kłade się wieczorem do łóżka po całym dniu to padam jak mucha i marzę tylko o śnie ![]() Mała dziś marudziła strasznie było dużo płaczu , kwękania, marudzenia itd Na szczęscie po kąpieli błyskawicznie usnęła sama w łóżeczku i teraz śpi spokojnie.
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, ściskam z całych sił i ... czekamy na Was oboje!!! ![]() ![]()
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotki mojej SZEFOWEJ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() WIęc teraz spokojnie czekam i cieszę się każdym dniem ![]()
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
(zdublowalo mi sie)
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-08-09 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | ||
Zadomowienie
|
Marina tak mi przykro, że Mały cały czas ma jakieś problemy
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U nas po wizycie w porządku. Doktor stwierdził, że bardzo ładny zapis KTG, wody płodowe w normie, szyjka jeszcze trzyma. Kolejne KTG mam w czwartek, a następną wizytę za tydzień + KTG. Dostałam skierowanie do szpitala "na wszelki wypadek". Według USG Mała ma ponad 3500kg, choć doktor stwierdził, że często zakłamuje, więc pewnie waży mniej. Mam brać Rutinoskorbin na te krwotoki z nosa (na szczęście nie są obfite). Brzuch mnie pobolewa jak na @. Miałyście rację, że te ostatnie badania są bolesne... Brumek ładną ma wagę Tymek ![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-08-09 o 20:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Marinko z uszkami na pewno wszystko w porządku ![]() tyle Cię na raz spotkało ![]()
![]() |
#3130 | ||
Wtajemniczenie
|
Pieleszko wszystkiego najlepszego!
![]() Cytat:
Cytat:
Carmela sliczna niunia! Brumek ale fajnie z tym usg! A moze masz jakies fotki, to chetnie popatrzymy na rozzloszczonego Tymka. Agni za Ciebie tez kciukam, bo to chyba juz jutro, najdalej pojutrze, tak? Wszystkim mamom i maluszkom borykajacym sie z roznymi problemami zycze, aby one szybko minely! A moje dziecie cos sie slabo rusza, tylko nie wiem, czy tak bylo caly dzien (dosyc intetnsywny byl), czy tylko teraz. Chyba zaczynam schizowac. Oby do czwartku... DaKaro jak wizyta? O widze, ze wlasnie napisalas...to ide czytac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | ||
Zadomowienie
|
moze i tak..... ja juz z domu nei wychodze nigdzie dalej bo jakby mnie zlapalo to kurcze padaczka tak na ulicy hehe
![]() Cytat:
ale ja mam isc w piatek chyba ze wody odejda wczesniej...... jutro jade do szpitala na ktg i ma mnie znow badac wiec moze juz jutro mnei zostawia............. nie wiadomo ![]() szczerze - juz mam dosyc tych przypuszczen ze to juz zaraz najpierw mial byc ten weekend 5-6 teraz ten takze juz nie nastawiam sie wcale tylko bedzie co ma byc bo inaczej bym zwariowala ![]() a co do mojego meza to zapraszam do lektury w klubie no chyba ze nie lubisz telenowel to sobie odpusc........ ![]() Cytat:
![]() jutro idziemy na KTG do szpitala i na badanie mojego rozwarcia moze jutro zoastaniemy.......... ? chociaz ja sie czuje dobrze oprocz bolu kosci ogonowej i krocza!!!!!! w razie co dam znac........
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-08-09 o 21:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
RATUNKU!!!!!!!!
Przy szwie zrobiła mi sie biała kulka, podejrzewam, że to ropa się zebrała !!!! Co robić??????? Iść jutro do lekarza ??? Czy samo przejdzie??? Czym smarować ?????? Zestresowałam się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | ||||
Wtajemniczenie
|
Nic dziwnego że mała jest szefową
z taką urodą podbije kazde serducho ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i ze mogłaś zobaczyć go a co do wyników na paciorkowca strasznie ciekawa jestem Cytat:
Cytat:
juz niedługo zobaczysz swojego skarba ![]() Kobitki mam pytanko wiem ze temat sie przewijał ale co wkładacie jako posciel do wózeczka poduszki nie mam zamiaru wkładać, a co w roli prześcieradełka?? co do laktatora to w sumie waham sie między aventem aTT ![]()
![]() |
#3134 | |
BAN stały
|
Cytat:
wymocz pupcię w naparze z kory dębu i siedz tak.polej wodą utlenioną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |||
Zakorzenienie
|
Carmela - słodka Twoja pszczółka mała
![]() Cytat:
![]() ![]() No wiesz co ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A wyników też jestem ciekawa... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3136 |
Zadomowienie
|
Brunetka niestety nie umiem pomóc
![]() Telik ja mam prześcieradło nieprzemakalne, a na to zwykłe frotte. Co do laktatora zakupiłam Avent, ale jeszcze nie wypróbowałam, więc nie wiem jak się sprawdzi. Jutro zrobię zdjęcie tych pieluszek wielorazowych, które mój mężuś przywiózł, słodkie są ![]() Brumek tak tak finiszujemy...ja się boję ![]() ![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-08-09 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście żadnej poduszki, prześcieradełko na gumkę (pod nie mam tę podkładkę nieprzemakalną z motherhood), a na dziecko kocyk albo śpiworek na razie. Kołderki nawet jeszcze nie kupowałam. Ja jestem za zimnym chowem ![]() ![]()
![]() |
#3138 |
Wtajemniczenie
|
Was lubi, podejrzewam że tej głowicy od usg nie lubi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3139 |
Zadomowienie
|
O to to, ja również
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
Do wózeczka daje fanelke jako przescieradełko.
W łóżeczku mamy poduszke-klin, ale to na ulewania kupiłam. Dzis mamy zamiar przetestowac śpworek do spania, ale czarno to widze bo Sarcia nieznosi byc przykryta... |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A charakterek? Cóż... z jednej strony dobra rzecz, z drugiej rodzicom chyba potrafi życie zatruć ![]()
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
Po waszych wpisach na temat laktotorów przypomnaiałam sobie ze mam niezuywany ręczny TT w szafie, wziełam go w ruch.
Jade teraz z odciagniem na dwa laltatory, elektryczny i reczny, szybciej idzie. Ale jakbym miała tylko ręcznego uzywać, to ręka by mi padła od tego fajkowania ![]()
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-08-09 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Mały wykąpany, nakarmiony już śpi
![]() Byliśmy jeszcze z Dominikiem wieczorem u mojej mamuśki w odwiedzinach, badzo się ucieszyła ![]() Zaneta krzywdę sobie robisz takim częstym odciąganiem, za dużo pokarmu produkujesz stąd te nawały... Ja czekam na odbicie z 15 min, jesli nie odbije to odkładam, czasem za jakiś czas podnoszę spowrotem i wtedy obija, albo wcale, poprostu zasypia. Agni ![]() PIELESZKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! ![]() ![]() ![]() ojj ![]() Cytat:
![]() Aniu biedny Adaś i biedna Ty ![]() ![]() Cytat:
Fajnie tak nacieszyć oko takim widokiem, co ? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Biedny Igorek, może u Was wkońcu słońce zaświeci ![]() ![]() ![]() Cytat:
TRZYMAM MOCNE :KCIUKI: NAPEWNO SIĘ OKROPNIE DENERWUJESZ ![]() Zmalowana ja bym wzieła dwie chrzestne ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli ogólnie wszystko wporządku
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki.
Ja dopiero znalazłam czas napisac kilka słów. Dzis miałam Troche zajęc w ciagu dnia. Rano miałam wizyte u pani doktor, a pozniej byłam u Meza w pracy i dzien zlecial. Po powrocie obiadek i relaks przy filmie. Pani doktor potraktowała mnie bardzo powaznie. Zbadała ciśnienie dwa razy, posluchalysmy serduszka mojej Wici, pomacala brzuch, zbadała siusiu, ale UWAGA zapomniala pomierzyc centymetrem. Takze nie jestem pewna czy wizyty nie trzeba bedzie powtorzyc ![]() No ale na koniec orzekła ze: - dziecko jest duże (nie wiem czy sie cieszyć czy nie??) - mocz czysty - ciśnienie ciut za wysokie( 140/70) dzwoniła do szpitala na konsultacje w mojej sprawie, chciała mnie tam wysłać żeby mnie obejrzeli ale osoba po drugiej stronie stwierdziła ze nie na potrzeby. Poza tym praktycznie cała ciążę mam podobne ciśnienie. Następna wizyta w środę za tydzien Juz u poloznej a nie u doktora. Nie pamietam Juz co komu miałam odpisać bo nadrabialam naraz kilka stron. Pamietam tylko: Agni kciuki za jutro. Czekam na dobre wieści. Oraz Mam nadzieje ze zamieszki Was ominą. Brumku niespodzianka super, Ciesze sie ze Tymek jest zdrowiutkim chłopcem i bardzo ładnym mimo tej marsowej miny na zdjęciu. Madziaranew sproboj tym spirytem jak dziewczyny radziły. Wodaqua witamy w domku i na forum ![]() Nerolciu prawdziwa z Ciebie matka polka. Jestes dla mnie wzorem ![]() ![]() Ufffff wiecej nie pamietam. Zmykam do lozeczka. Pa pa |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
Nerolka ty jesteś dla mnie guru!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() Marina wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Brumek cudny ten twój synio ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-10 o 04:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
od 4 rano taczam się po łóżku jak potłuczona.Boje się dzisiejszego dnia. To była ostatnia noc Emila w brzuchu. ![]() ![]() Mam tylko nadzieję, że będzie zdrowy i obejdzie się bez komplikacji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hoho może mu mieszkanko za małe? ![]() maleńka wygląda na taką szczęśliwą. a na ostatnim zdjeciu to wyglada jak żołnierz na warcie ![]() Cytat:
![]() zamieszki są dobry kawałek od nas, ale one wybuchają w różnych miejscach i w sumie nie wiadomo gdzie co sie zdarzy. wczoraj były jakieś pogłoski, ze u nas w centrum mają byc i troche bałam się zasnąc. na szczęście nas ominęło. och mam nadzije że to sie skończy. w dobie takiego kryzysu marnowac pieniądze na takie akcje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje wszystkim za kciuki. mam nadzieję, że zdziałają cuda,jak zawsze. ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas wczoraj bylmarudny dzien a w nocy myslalam ze padne. maly obudzil sie na cyca i pozniej staral sie zasnac i co na niego spojrzalam to on sie smieje, w koncu stwierdzilam, ze nie bede na niego patrzec bo nigdy nieusnie ![]() Moj maz dzisiaj zdaje prawo jazdy. Prosze o kciuki
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
u Nas ciężka noc mały ma straszne zaparcia i zielone kupki
![]() muszę zmienić mu mleko chyba kupię Bebilon ale chciałam jeszcze to z położną obgadać ![]() Marzenko czekamy na wieści.Trzymaj się kochana ![]() Carmela Sarcia jest śliczna ![]() Brumek Tymek faktycznie zrobił minę ![]() ![]() Zmalowana jestem ciekawa czy ks.się zgodzi na 2 babki chrzestne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Blondynka zgodził się wczoraj
![]() ![]() Dziękuje za opinie na temat chrzestnych. Też sądze, że lepiej dwie kobiety niż tylko jedna. Ale jakoś tak dziwnie trochę mieć dwie matki chrzestne :P Oj jakoś Filip musi przeżyć. Nikogo z ulicy mu nie wezmę na chrzestnego. A o tym, że może być jeden też słyszałam i jest na to przepis jakby co :P
#3150 |
Zakorzenienie
|
Brunetko dziękuję za życzenia
![]() ![]() a co do stanu zapalnego to nie pomogę, może tak jak nerolka radzi? A ja mam problem - łobuz nie chce pić w ogóle Pepti ! Krzywi się, płacze, wypluwa, krztusi się - normalnie sajgon ![]() Muszę go jakoś zmuszać, ale jak pił już 150 czasem 180 ml zwykłego Bebilonu, tu tego ledwo 80 wypije... ale faktycznie, smak jest całkiem inny, fuj. Ale co to znaczy, ma pić i tyle! ![]() Agni ajjj trzymam kciuki i myślami jestem z Tobą! Emil wychodź już, chcemy Cię zobaczyć uparciuchu! Marzenko do Ciebie przesyłam pozytywne fluidy, bo wiem, że leżenie w szpitalu to żadna radość - ale już niedługo! nerolko mam nadzieję, że Ci się to Pepti nie przyda jednak i Iza będzie cały czas na cysiu ![]() madziaranew hmm co mogę radzić, może weź taki zwykły patyczek jak do uszu i dookoła pępuszka nim przejeżdżaj ( zamoczony w spirytusie, albo weź wyżnij z tego Leko ten spiryt. ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.