|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
http://aukcjewp.wp.pl/fisher-price-h...746191931.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3094 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję Wam wszystkim za życzenia
![]() ciociu Nerolko Hania się pyta kiedy nas odwiedzisz?? ![]() dzisiaj odpad nam kikut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zadomowienie
|
Pieleszko to i ja dołączam się do życzeń. Wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Jejku, jak mi się okrutnie nie chce jechać na tą wizytę...Ale jak mus to mus. Miałam jechać na 19, ale zadzwoniła Pani z recepcji, czy nie przyjadę później, na 20...Mąż się śmiał, że pewnie sprawdzała, czy nadal w dwupaku chodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś dzień marudy
![]() meczy ja tez kupa bo ostatni raz robiła w sobotę ![]() do tej pory kupa była raz na 2 dni ale ładniutka jajecznica ![]()
#3100 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze że bakterie nie rosną ![]() Cytat:
![]() A u nas z dobrych wieści to pepuszek bardzo ładnie sie zagoił pani doktor była zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
BAN stały
|
Pieleszko szepnij Hanuli do uszka,że ciocia z Izulka przyjadą pod koniec tygodnia
![]() ![]() Obym sie wyrobiła bo jadę do przyjaciółki na 40 urodziny w sobotę. Planuję w sobotę między 15-tą a 16-tą. Moze być? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
Wodaqua witamy w domku
![]() Agula piękna kruszynka ![]() Zanetaa lubię Twoje posty czytać, zawsze milion pytań. Ja niestety nie pomogę przy nawale, u mnie jest wręcz przeciwnie- pokarm zanika. Chyba na własne moje życzenie, bo zaczęłam rzadziej przystawiać i karmić mm...teraz cyc raczej do pociumkania i jako smoczek, coś tam niby jeszcze leci.. Wymęczona jestem jakbym w kamieniołomach kilofem cały dzień naginała ![]() Moje dziecko jest tak wyczerpujące. Nie ma spania, tylko wycie. Teraz przysnęła na 5 minut i znowu kwęka. Na dworze też dzisiaj jej było źle. Nie wiem jak jej pomóc, i co dolega ![]() potem dokoncze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-09 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | ||
BAN stały
|
no mamy zalatwione chrzciny, bedą 20. z tym ze jeszcze ksiadz ma obiekcje co do chrzestnej - mojej siostry, powiedzial ze się nie nadaje i ze ma przyjsc przed niedzielną msza do niego na rozmowe...
![]() no i wlasnie o to mi chodzilo. bo ja mam 2 aventa o pojemnosci 260, i jedna niebieska ma, a deruga zlota nie ma, ale juz doszlam do strzalu bo ta zlota ma dluzsza szyjke. Cytat:
![]() ja nie mam elektrycznego ale oolnie slyszalam ze jest lepszy bo stymuluje piers tak jakby to dziecko ssalo. Cytat:
a co o uszku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem głupia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i pytanie: Spotkała się któraś z was z takim albumem, żeby schować pamiątki ??? Chodzi mi o przyczepienie testu ciążowego, pępuszka i innych pamiątek. Agni82 te zamieszki daleko są od was ???? mniam mniam mąż mi właśnie kupił chorizo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-09 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3106 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie widziałąm takiego albumu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaneta, widzę że dziewczyny już doradziły jak odciągać, ale popieram to co napisały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a znajoma się śmiała że mam nie narzekać bo ona taki model miała co spał pół godziny w ciągu dnia, od urodzenia ![]() mówiłam że anioł nie dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas to chyba nie skok jednak ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
PIELESZKO - STO LATEK !!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A my sobie dziś zafundowaliśmy miłą niespodziankę ![]() Miałam pojechać do tego niezależnego laboratorium, pobrać kolejny posiew na Stereptococcusa. No i mąż powiedział że jedzie ze mną. A wczoraj w necie znalazłam jakąś fajną, nową prywatną przychodnię niedaleko nas i tam się okazało że to robią. No więc pojechaliśmy. Pani mi szybko to pobrała i już mieliśmy wychodzić, kiedy rzuciło nam się w oczy zdjęcie z USG 3d, które tam robią. I się skusiliśmy ![]() ![]() Pierwszy raz widziałam taką buźkę mojego Tymka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i penisek był widoczny (ma 3,8cm ![]() ![]() No i wyszło mu że mały waży 3320g!!! Strasznie dużo jak dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Brunetko, w empikach mają takie albumy. Zresztą kojarzę je też np. z Auchan.
![]() |
#3109 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję raz jeszcze
![]() Nerolka wstępnie to nam pasują w sobotę odwiedzinki, ale dokładniej jeszcze ci napiszę sms pod koniec tygodnia dobrze?? bo jeszcze nie wiem jakie mój mąż ma plany weekendowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Zadomowienie
|
Myślisz? Ja straciłam nadzieję. Ostatnio doszłam do wniosku, że tak długie trzymanie pewnie nie ma sensu, obstawiałam, że po 20 min powinna być w stanie wyciągnąć cały pokarm i dziś po tym jak ją odstawiłam, zabrałam się za laktator i ściągnełam jeszcze 25 ml, a ona i tak płakała i musiałam ją jeszcze sporo dokarmiać MM. Zaznaczam, że po ok 20 min Ida zaczyna się denerwować, prężyć i jest nam obu ciężko z tym karmieniem. Myślałam, że to dlatego, że już pusty cycek, a jednak nie.
Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-08-09 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nerola ja też czytam i z zazdrości mnie ściska, że nie dość, że ogarniasz tyle dzieciaków to jeszcze masz czas i ochotę posprzątać. Ja to jestem bałaganiarz i nie lubię sprzątać, mój małż by Cię na rękach nosił i po stopach całował. A mi trochę przykro dzisiaj. Małą w nocy nakarmiłam piersią (w dzień ją dokarmiam MM) i po 20 minutach dała mi dobitnie znać (darła się jak szalona), że mam sobie swoje cycki i mleko wsadzić i dać jej butelkę. Poszłam zrobić, wciągnęła i poszła spać. Jakoś tak smutno. I tak ją chciałam odstawić, bo muszę iść po antybiotyk, ale to przeciągałam bo nie mogłam się zdecydować. No i mała zdecydowała w w sumie za mnie.
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | ||
Zakorzenienie
|
dziewczynki witam, kurcze zła jestem na wizaż, bo napiałam takiego dluggggiego posta jak mały spał, i dupa skasował się!
![]() Po krótce ( a przedtem nie było tak krótko ehh) Jeśli chodzi o uszka szkraba, to z badania niestety nie wyszło nic, tylko masa błędów...Doktorka nie umiała odczytać wykresu ( swoją drogą - dziwne...) i kazała pojawić się pod koniec września. Co mnie też bardzo zdziwiło to to, że jedno uszko w szpitalu wyszło super, a tu nic... Bardzo się martwiłam, ale troszku już się uspokoiłam, bo gdy krzątałam się w kuchni, a mały spał, spadła mi książka na ziemię, a mały się wzdrygnął ( czyli, że słyszał chyba). Martwię się tym bardziej, że w ciaży przeszłam b.ciężką świńska grypę ( 2 tyg szpitala i temperatura wahająca się w dzień od 40 st do 35...). Ale musi być dobrze, i zrobię wszystko by było. Byłam dziś z małym u pediatry - charczy niesamowicie, do tego kolki osiągnęły chyba apogeum i nie widziałam co robić i co się dzieje... Prawdopodobnie synek ma to co Lena Zanki, czyli nietolerancję laktozy ( skazę ). Dostałam na próbę ( W KOŃCU) Bebilon Pepti i mały jest już po jednej butli owego mleka. Do tego masa innych leków, bo to charczenie jest nienaturalne i wydzielina zaległa się bardzo daleko... Cytat:
![]() I domagam się zdjęć małej śmieszki! Cytat:
![]() a i sisiak pokaźny! ![]() No i oby paciorka nie było. Swoją drogą sytuacją którą opisywałaś wcześniej, o tych dwóch różnych wynikach, nie do pomyślenia...Ciekawe kto się mylił... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
Walczyliśmy z kolkami od 18
![]() ![]() Byłam z tym chrztem. I oszukałam księdza ![]() Seksu mi się chcę ![]()
#3116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wymiary faktycznie ładne wyszły i lekarz tez stwierdził, że parząc na mnie i na wymiary dziecka, trudno w to uwierzyć ![]() A Igora mi strasznie szkoda ![]() ![]()
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
Kajoolku tak, to już czwarty u którego szukam pomocy...
Brumku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ratujcie Bo sie bardzo boje o moja corcie.
Po kapieli zauwazylam ze z pepuszka saczy sie ropa , przecieram tym spirytusem ,troche jest to nieporeczne Bo bardzo sztywne te platki . Moge tez przemywac w trakcie przebierania? To Stan zapalny?prosze dajcie jakas rade. |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,witam się ze szpitalnego łóżka.
![]() Tz mi zostawił swój tel z dostępem do internetu,bo umieralam z nudów ![]() W czw mam mieć cesarskie cięcie,powoli się z tym oswajam czytając opisy porodow dziewczyn po cięciu. Trzymajcie za nas mocno kciuki! Pieleszko wszystkiego najlepszego! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
BAN stały
|
Aaniu i Iustynko to jest mi niezmierni miło,ze moje wypociny ktoś czyta
![]() ![]() Ja z kolei lubię porzadek,wszystko an swoim miejscu.Taki typ. W bałaganie typu ciuch gdzieś,brudna wanna,naczynia w zlewie,poplamiona podłoga bardzo źle się czuję i na czworaka ale posprzątam. Pieleszko ok i ja dam znać czy dam radę wcześniej przed imprezą wyjechać z domu ![]() Marinko fotek na razie nie zrobię bo mi chłopaki zgubili tę klapkę podtrzymującą baterie i nie łączy ![]() Uszka na pewno są zdrowe,.Słyszy jak nic. I jeszcze skaza sie przypałętała,no niech to szlag ![]() ![]() A jaką miałam minę na kibelku-łzy w oczach i wykrzywioną a papkę,ze robala mam na pipierze.Strach,obrzydzen ie,wstyd i wszystko na raz.A to tylko szew ![]() Jej,mam nadzieję,ze po Pepti już będziesz miała spokojnego synka. On cierpi i Ty ale to nie Jego wina. Bidulki maleńkie aż mi się płakać chce. Ja mam w szafce 2 puszki Bebilonu Pepti.Na razie zamknięte. Iustynko rozumię Cię-taka zazdrosć,ze dziecko woli butlę. Inaczej musisz myśleć ![]() Aaniu nosz kurczę ![]() Tak sie męczy i Adaś? Jej.Nie wiem co powieiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.