Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-09, 15:39   #3091
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
BlondynkaPoznan napisz prosze ile taka hustawka co wstawialas linka do youtoube FP moze kosztowac bardzo fajna ?
to jest ta
http://aukcjewp.wp.pl/fisher-price-h...746191931.html

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 15:45   #3092
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Cena powalająca

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 16:16   #3093
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Cena powalająca
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Blondynka dziekuje cena rzeczywiscie powalajaca

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 17:37   #3094
pieleszka
Wtajemniczenie

dziękuję Wam wszystkim za życzenia

ciociu Nerolko Hania się pyta kiedy nas odwiedzisz??

dzisiaj odpad nam kikut

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 17:41   #3095
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziękuję Wam wszystkim za życzenia

ciociu Nerolko Hania się pyta kiedy nas odwiedzisz??

dzisiaj odpad nam kikut
gratulacje odpadnięcia kikutka - Julce już się ładnie wygoiło po tym octenisepcie - i nareszcie ładny pępuszek jest - lecę powoli szykowac kąpiel małej bo na razie śpi ale już się coś wierci więc pewnie koło 7 będziemy ją kąpać.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 17:54   #3096
DaKaro
Zadomowienie

Pieleszko to i ja dołączam się do życzeń. Wszystkiego najlepszego !

Jejku, jak mi się okrutnie nie chce jechać na tą wizytę...Ale jak mus to mus. Miałam jechać na 19, ale zadzwoniła Pani z recepcji, czy nie przyjadę później, na 20...Mąż się śmiał, że pewnie sprawdzała, czy nadal w dwupaku chodzę .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 17:54   #3097
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
gratulacje odpadnięcia kikutka - Julce już się ładnie wygoiło po tym octenisepcie - i nareszcie ładny pępuszek jest - lecę powoli szykowac kąpiel małej bo na razie śpi ale już się coś wierci więc pewnie koło 7 będziemy ją kąpać.
a dziękujemy my pędzlowalismy gencjaną. jeszcze tak przez dwa dni kazała połozna smarować i powinno sie ładnie wygoić. ja własnie tez lecę szykowac łazienkę do kapieli królewny bo tez własnie staramy sie kapać ja o stałej porze tak własnie ok. 19

Stary 2011-08-09, 18:05   #3098
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

U nas z dobrych wieści to tyle, że powtórzyłam posiew moczu, i bakterie nie rosną, więc wyjdzie jałowy. Tak się cieszę, czyli z woreczka wyszły te bakterie przy pierwszym badaniu.
No widzisz, super że się wszystko wyjaśniło

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:07   #3099
youyou
Zakorzenienie

U nas dziś dzień marudy w lezaczku źle, na raczkach źle, przy cycu nawet źle.....

meczy ja tez kupa bo ostatni raz robiła w sobotę
do tej pory kupa była raz na 2 dni ale ładniutka jajecznica wiec sie nie stresowalam ale teraz juz 3 dzien bez kupy....
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:19   #3100
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że i ja trafię na taką ekipę.

U mnie 11 dzień przeterminowania. Tu nie ma żadnego KTG, ale młody wierci się jak robak, więc chyba nawet nie jest potrzebne.

jutro o 12 szpital i kroplówki, więc bardzo prosze o kciuki, bo teraz to zaczynam się już bac.Czyli jutro , anajdalej pojutrze Emil wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej laski
ja tak w przelocie, bo mała popłakuje
dzwoniłam rano do przychodni i wyniki badań moczu dobre
strasznie się cieszę

a i zapomniałabym się pochwalić, mała po Bebilonie Pepti wali takie wielkie i piękne kupska, że aż się śmieję do siebie z radości jak to widzę
wcześniej robiła mało i takie zbite, a teraz piękna jajecznica xxl :P

buziaki Mamuśki 2w1 i rozpakowane
za wyniki badań i kupki
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę mężus jest w domu więc spędzamy czas we trójkę

Chciałam tylko wrzucić zdjęcia naszego skarba, bo widziałam że to w klubie strasznie nie wyraźne doszło
Mała księżniczka
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Tz kupił rumianek do przemywania, ale podobno uczula? czy uczula jak się pije?

U nas z dobrych wieści to tyle, że powtórzyłam posiew moczu, i bakterie nie rosną, więc wyjdzie jałowy. Tak się cieszę, czyli z woreczka wyszły te bakterie przy pierwszym badaniu.
Ja raz napiłam sie rumianku i synek dostał wysypki
Dobrze że bakterie nie rosną
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!
Melduję się i u Was wreszcie chociaż my w domu już od wczoraj Boże, jak mi było tego trzeba!
Przede wszystkim gratuluję dla Słoneczka, Agulaaabar, Moniczki, Madziary, Karoliny, Babonika i Mamad ich nowych maluszków na świecie! Jeszcze nie wiem co i jak u której poszło, poza Babonikiem, bo z nią mam bieżący kontakt (baaardzo miła i konkretna dziewczyna, pomogła mi bardzo w ciężkich chwilach ), bo zakończyłam poczytywanie na 84 stronie, ale patrząc na temperament mojego dziecka, to raczej dam radę kiedyś nadrobić.
Szczególne kciuki trzymam za nasze lipcóweczki, kiedyś musi ruszyć...
Tak więc przywitałam się, naszykuję opis mojego porodu, choć pewnie już dośc dużo szczegółów znacie, to wrzucę. Póki co układamy się jakoś w domu, muszę pochwalić się mężem, gdyby nie cycki, mogło by mnie nie być Cudny jest jako tatuś
Trzymajcie się kochane!
Witaj w domku

A u nas z dobrych wieści to pepuszek bardzo ładnie sie zagoił pani doktor była zadowolona a ze złych to nie moge przez antybiotyk karmić piersia
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:24   #3101
nerola
BAN stały

Pieleszko szepnij Hanuli do uszka,że ciocia z Izulka przyjadą pod koniec tygodnia

Obym sie wyrobiła bo jadę do przyjaciółki na 40 urodziny w sobotę.
Planuję w sobotę między 15-tą a 16-tą.
Moze być?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 18:27   #3102
patik87
Zakorzenienie

Wodaqua witamy w domku

Agula piękna kruszynka

Zanetaa lubię Twoje posty czytać, zawsze milion pytań. Ja niestety nie pomogę przy nawale, u mnie jest wręcz przeciwnie- pokarm zanika. Chyba na własne moje życzenie, bo zaczęłam rzadziej przystawiać i karmić mm...teraz cyc raczej do pociumkania i jako smoczek, coś tam niby jeszcze leci..

Wymęczona jestem jakbym w kamieniołomach kilofem cały dzień naginała
Moje dziecko jest tak wyczerpujące. Nie ma spania, tylko wycie. Teraz przysnęła na 5 minut i znowu kwęka. Na dworze też dzisiaj jej było źle. Nie wiem jak jej pomóc, i co dolega

potem dokoncze..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:51   #3103
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a dziękujemy my pędzlowalismy gencjaną. jeszcze tak przez dwa dni kazała połozna smarować i powinno sie ładnie wygoić. ja własnie tez lecę szykowac łazienkę do kapieli królewny bo tez własnie staramy sie kapać ja o stałej porze tak własnie ok. 19
zapomniałabym kochana - Sto lat

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-09 o 20:01
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 18:59   #3104
Bartessa
BAN stały

no mamy zalatwione chrzciny, bedą 20. z tym ze jeszcze ksiadz ma obiekcje co do chrzestnej - mojej siostry, powiedzial ze się nie nadaje i ze ma przyjsc przed niedzielną msza do niego na rozmowe... dziwny jest....

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
nie mam zadnej wkładki w smoczek...

no i wlasnie o to mi chodzilo. bo ja mam 2 aventa o pojemnosci 260, i jedna niebieska ma, a deruga zlota nie ma, ale juz doszlam do strzalu bo ta zlota ma dluzsza szyjke.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
To dziwne-taki zanik pokarmu-podobno to się zdarza jak sie przeżyje silny stres, albo wogóle żyje się w stresie-nie doznałaś czegoś takiego?

ta koncówka straszna

No to juz zgłupiałam-myślałam, że elektryczny będzie najlepszy, a tu się okazuje że jednak reczny?? Kurcze pewnie jeden i drugi siebie warte-ale i tak prawdopodobnie będę używac, tylko który wybrac???? Myslisz, że bezpieczniej ręczny?

12.08 to termin mojego porodu może razem urodzimy?

Witam dziewczynki
Do mojego terminu pozostało 3 dni w czwartek, zyli dzień przed terminem mam ostatnią wizytę u lekarza i pewnie mi powie wagę Julci przy urodzeniu(+/- 10% chyba) no i najważniejsze, kiedy mam sie pojawic w szpitalu Ale się boję.........., ale muszę byc twarda nikt za mnie nie urodzi

Iwonap gratulacje-czego nic się nie odezwałaś??
nie mialam zadnego stesu, oprocz cięcia, to byl dla mnie masakryczny stres, w zyciu się tak nie balam... moze to dlatego?? bo po porodzie to raczej same radosne przezycia mam, i dzieciątko ok, grzeczne więc nic z tych rzeczy
ja nie mam elektrycznego ale oolnie slyszalam ze jest lepszy bo stymuluje piers tak jakby to dziecko ssalo.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jaka Lila śliczna - a na ostatnim zdjęciu - miodzio

ale pamietaj żeby tak na 100% nie odciągać do samego końca mleka bo Ci się laktacja rozbuja za bardzo - a u Ciebie chodzi o to żeby troszkę ją wyhamować - i zmniejszyć obrzęk - spróbuj z tymi okładami z kapusty

a o tym uszku pisała Bartessa - na pewno - do niej uderzaj z pytaniem

za kupke

ja nawet przed ciążą nie piłam tego świństwa bo dla mnie wszystkie energetyki to zło - sam cukier i chemia

a co o uszku bo nie doczytałam??
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:02   #3105
brunetka2000
Zakorzenienie

Ale jestem głupia Przez te nocne eskapady mojej córki jestem niewyspana i widzę niestworzone rzeczy. Poszłam do łazienki i na wkładce myślałam, że mam długiego, obleśnego robaka był taki gruby i ciemny!!!!! Co się okazało, że to szew mi wypadł To chyba pierwsze oznaki głupoty.

A i pytanie: Spotkała się któraś z was z takim albumem, żeby schować pamiątki ??? Chodzi mi o przyczepienie testu ciążowego, pępuszka i innych pamiątek.

Agni82 te zamieszki daleko są od was ????

mniam mniam mąż mi właśnie kupił chorizo zabieram się za jedzenie

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-08-09 o 19:09
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 19:06   #3106
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ale jestem głupia Przez te nocne eskapady mojej córki jestem niewyspana i widzę niestworzone rzeczy. Poszłam do azienki i na wkładce myślałam, że mam długiego, obleśnego robaka był taki gruby i ciemny!!!!! Co się okazało, że to szew mi wypadł To chyba pierwsze oznaki głupoty.

A i pytanie: Spotkała się któraś z was z takim albumem, żeby schować pamiątki ??? Chodzi mi o przyczepienie testu ciążowego, pępuszka i innych pamiątek.
Ja też to przezyłam i zawołałam T. ze jestem zainfekowana jakimiś robalami,dopiero on mnie uświadomił,ze to szew.

Nie widziałąm takiego albumu
Stary 2011-08-09, 19:14   #3107
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O taki: http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...757834055.html

No dokładnie, zgadzam się z dziewczynami
też mam taki, polecam

zaneta, widzę że dziewczyny już doradziły jak odciągać, ale popieram to co napisały

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
I jak długo trzymacie mała do odbijania?
Ja nie raz trzymam ją 5 min i nic
czasem bardzo szybko, czasem wcale...gdzies czytałam że jeśli do 10 minut się nie odbije to znaczy że dziecko nie nałykało się powietrza i można spokojnie odłożyć.
Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
i jak kładę go jak uśnie na rękach to ma oczy otwarte czy moje dziecko nie powinno przesypiać spokojnie po 3 h ?
oj...też tak myślałam zanim się urodził... ale nic z tego,potrafi 3-4 godziny pod rząd nie spać
a znajoma się śmiała że mam nie narzekać bo ona taki model miała co spał pół godziny w ciągu dnia, od urodzenia

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Tylko,ze Iza jak i chłopcy je góra 7-9 minut raz na 2,5-4 godziny.
mówiłam że anioł nie dziecko

Cytat:
A ja odnoszę od dawna inne wrazenie.
Moze ze 3 dziewczyny coś mi odpiszą,staram sie pomóc jak tylko mogę.
Jak coś wiem ,to napiszę bo może akurat potrzebująca mamusia skorzysta a inne omijają posty.
Ale cieszę się,ze zauwazyłaś,doceniłaś.:cmo k:
a ja czytam, jeśli nawet nie odpisuję, to podziwiam, popieram i zastanawiam się jak to zrobić żeby też mi tak wychodziło

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
2. tego nie wie nikt-ale raczej niedlugo, max kilka dni, potem zreszta przychodza kryzysy laktacyjne, podczas ktorych od nowa wszystko musi sie normowac
mnie w szpitalu położna mówiła że takie kryzysy przychodzą najczęściej po 3 i 6 tygodniu a potem po 3 i 6 miesiącu...

u nas to chyba nie skok jednak rano było super ale potem już gorzej... bylismy u pediatry, stwierdził że to troszkę dziwne bo drogi oddechowe czyste, brzuszek w porządku, stawia na infekcję dróg moczowych musimy złapać do zbadania, ale najgorszy jest ten okropny rozdzierający płacz co chwilę dziś, a od 18.00 to już bez przerw praktycznie... samej mi się płakać chce jak widzę jak się męczy...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:23   #3108
brumek
Zakorzenienie

PIELESZKO - STO LATEK
!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Poszłam do łazienki i na wkładce myślałam, że mam długiego, obleśnego robaka był taki gruby i ciemny!!!!! Co się okazało, że to szew mi wypadł
Zabrzmiało jak w horrorze

A my sobie dziś zafundowaliśmy miłą niespodziankę
Miałam pojechać do tego niezależnego laboratorium, pobrać kolejny posiew na Stereptococcusa. No i mąż powiedział że jedzie ze mną. A wczoraj w necie znalazłam jakąś fajną, nową prywatną przychodnię niedaleko nas i tam się okazało że to robią. No więc pojechaliśmy. Pani mi szybko to pobrała i już mieliśmy wychodzić, kiedy rzuciło nam się w oczy zdjęcie z USG 3d, które tam robią. I się skusiliśmy Tak nagle, bo w palnach tego zupełnie nie było. Całą ciąże wydawało mi się że to zbędny wydatek itp, a poza tym jakoś nie czułam takiej potrzeby. A że teraz byliśmy oboje i to samo wlazło nam w ręce w zasadzie. No więc poczekaliśmy 5 minut i od ręki przemiły i przeprzystojny pan doktor nam je zrobił
Pierwszy raz widziałam taką buźkę mojego Tymka I wiecie co? Mam wrażenie, że on jest tam nieźle wkurzony Ma takie zmarszczone czółko i zaciśnięte wargi Ale widok cudny
No i penisek był widoczny (ma 3,8cm ). I jąderka oba już zeszły do moszny. Oczywiście wszystko tez pomierzył, posprawdzał narządy, przepływy, łożysko, wody itp itd. Prawie 50 minut trwało to USG
No i wyszło mu że mały waży 3320g!!! Strasznie dużo jak dla mnie Ale powiedział że te nowoczesne aparaty z reguły trochę zawyżają wagę (co by sie potwierdzało, bo i u wielu z Was przecież dzieci wychodziły z USG cięższe niż potem w realu). Ale jego zdaniem tak realnie może mieć 2900-3000g.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Brunetko, w empikach mają takie albumy. Zresztą kojarzę je też np. z Auchan.
Stary 2011-08-09, 19:38   #3109
pieleszka
Wtajemniczenie

dziękuję raz jeszcze

Nerolka wstępnie to nam pasują w sobotę odwiedzinki, ale dokładniej jeszcze ci napiszę sms pod koniec tygodnia dobrze?? bo jeszcze nie wiem jakie mój mąż ma plany weekendowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 19:39   #3110
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
to sie niedlugo skonczy, zobaczysz. Bedzie wysysala pieknie cyca w max 10 min
Myślisz? Ja straciłam nadzieję. Ostatnio doszłam do wniosku, że tak długie trzymanie pewnie nie ma sensu, obstawiałam, że po 20 min powinna być w stanie wyciągnąć cały pokarm i dziś po tym jak ją odstawiłam, zabrałam się za laktator i ściągnełam jeszcze 25 ml, a ona i tak płakała i musiałam ją jeszcze sporo dokarmiać MM. Zaznaczam, że po ok 20 min Ida zaczyna się denerwować, prężyć i jest nam obu ciężko z tym karmieniem. Myślałam, że to dlatego, że już pusty cycek, a jednak nie.

Edytowane przez CrazyMachine
Czas edycji: 2011-08-09 o 19:46
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:43   #3111
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A u nas z dobrych wieści to pepuszek bardzo ładnie sie zagoił pani doktor była zadowolona a ze złych to nie moge przez antybiotyk karmić piersia
I co odstawiasz maluszka, czy odciągasz mleko i wylewasz?

Cytat:
Ale jestem głupia Przez te nocne eskapady mojej córki jestem niewyspana i widzę niestworzone rzeczy. Poszłam do łazienki i na wkładce myślałam, że mam długiego, obleśnego robaka był taki gruby i ciemny!!!!! Co się okazało, że to szew mi wypadł To chyba pierwsze oznaki głupoty.

Cytat:
Ja też to przezyłam i zawołałam T. ze jestem zainfekowana jakimiś robalami,dopiero on mnie uświadomił,ze to szew.
faktycznie te szwy niespecjalnie wyglądają

Nerola ja też czytam i z zazdrości mnie ściska, że nie dość, że ogarniasz tyle dzieciaków to jeszcze masz czas i ochotę posprzątać. Ja to jestem bałaganiarz i nie lubię sprzątać, mój małż by Cię na rękach nosił i po stopach całował.

A mi trochę przykro dzisiaj. Małą w nocy nakarmiłam piersią (w dzień ją dokarmiam MM) i po 20 minutach dała mi dobitnie znać (darła się jak szalona), że mam sobie swoje cycki i mleko wsadzić i dać jej butelkę. Poszłam zrobić, wciągnęła i poszła spać. Jakoś tak smutno.

I tak ją chciałam odstawić, bo muszę iść po antybiotyk, ale to przeciągałam bo nie mogłam się zdecydować. No i mała zdecydowała w w sumie za mnie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 19:44   #3112
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
rzuciło nam się w oczy zdjęcie z USG 3d, które tam robią. I się skusiliśmy
Fajna sprawa nie? Nadal uważam, że samo 3d to trochę bajer, ale całe badanie bardzo mi się podobało ze względu na dokładność. Macie nagranie na płytce? Ja nasze oglądałam maniakalnie przez pierwsze dni
Stary 2011-08-09, 19:47   #3113
Marina1
Zakorzenienie

dziewczynki witam, kurcze zła jestem na wizaż, bo napiałam takiego dluggggiego posta jak mały spał, i dupa skasował się!

Po krótce ( a przedtem nie było tak krótko ehh)
Jeśli chodzi o uszka szkraba, to z badania niestety nie wyszło nic, tylko masa błędów...Doktorka nie umiała odczytać wykresu ( swoją drogą - dziwne...) i kazała pojawić się pod koniec września. Co mnie też bardzo zdziwiło to to, że jedno uszko w szpitalu wyszło super, a tu nic...
Bardzo się martwiłam, ale troszku już się uspokoiłam, bo gdy krzątałam się w kuchni, a mały spał, spadła mi książka na ziemię, a mały się wzdrygnął ( czyli, że słyszał chyba). Martwię się tym bardziej, że w ciaży przeszłam b.ciężką świńska grypę ( 2 tyg szpitala i temperatura wahająca się w dzień od 40 st do 35...).
Ale musi być dobrze, i zrobię wszystko by było.

Byłam dziś z małym u pediatry - charczy niesamowicie, do tego kolki osiągnęły chyba apogeum i nie widziałam co robić i co się dzieje...
Prawdopodobnie synek ma to co Lena Zanki, czyli nietolerancję laktozy ( skazę ). Dostałam na próbę ( W KOŃCU) Bebilon Pepti i mały jest już po jednej butli owego mleka.
Do tego masa innych leków, bo to charczenie jest nienaturalne i wydzielina zaległa się bardzo daleko...

Cytat:

Nie widziałąm takiego albumu
Hehe dobre, ciekawe jaką miałaś minkę

I domagam się zdjęć małej śmieszki!

Cytat:

A my sobie dziś zafundowaliśmy miłą niespodziankę
Miałam pojechać do tego niezależnego laboratorium, pobrać kolejny posiew na Stereptococcusa. No i mąż powiedział że jedzie ze mną. A wczoraj w necie znalazłam jakąś fajną, nową prywatną przychodnię niedaleko nas i tam się okazało że to robią. No więc pojechaliśmy. Pani mi szybko to pobrała i już mieliśmy wychodzić, kiedy rzuciło nam się w oczy zdjęcie z USG 3d, które tam robią. I się skusiliśmy Tak nagle, bo w palnach tego zupełnie nie było. Całą ciąże wydawało mi się że to zbędny wydatek itp, a poza tym jakoś nie czułam takiej potrzeby. A że teraz byliśmy oboje i to samo wlazło nam w ręce w zasadzie. No więc poczekaliśmy 5 minut i od ręki przemiły i przeprzystojny pan doktor nam je zrobił
Pierwszy raz widziałam taką buźkę mojego Tymka I wiecie co? Mam wrażenie, że on jest tam nieźle wkurzony Ma takie zmarszczone czółko i zaciśnięte wargi Ale widok cudny
No i penisek był widoczny (ma 3,8cm ). I jąderka oba już zeszły do moszny. Oczywiście wszystko tez pomierzył, posprawdzał narządy, przepływy, łożysko, wody itp itd. Prawie 50 minut trwało to USG
No i wyszło mu że mały waży 3320g!!! Strasznie dużo jak dla mnie Ale powiedział że te nowoczesne aparaty z reguły trochę zawyżają wagę (co by sie potwierdzało, bo i u wielu z Was przecież dzieci wychodziły z USG cięższe niż potem w realu). Ale jego zdaniem tak realnie może mieć 2900-3000g.
[/LEFT]
[/CENTER]

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Brunetko, w empikach mają takie albumy. Zresztą kojarzę je też np. z Auchan.
Brumku to wymiarki synka idealne! Jej nie chce mi się ciągle wierzyć, że w takim małym domku mieszka taki duży chłop!
a i sisiak pokaźny!
No i oby paciorka nie było. Swoją drogą sytuacją którą opisywałaś wcześniej, o tych dwóch różnych wynikach, nie do pomyślenia...Ciekawe kto się mylił...
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 19:59   #3114
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie synek ma to co Lena Zanki, czyli nietolerancję laktozy ( skazę ). Dostałam na próbę ( W KOŃCU) Bebilon Pepti i mały jest już po jednej butli owego mleka.
Miejmy nadzieję, że pomoże i to w końcu dobra diagnoza. Byłaś u jakiegoś nowego lekarza?
Stary 2011-08-09, 20:04   #3115
Zmalowana
Zakorzenienie

Walczyliśmy z kolkami od 18 ( Psychicznie walkę przegrałam, a i Małemu się oberwało ( a przecież to nie jego wina i cierpiał (( )

Byłam z tym chrztem. I oszukałam księdza Powiedziałam, że moja koleżanka wzięła dla córki na chrzest dwie kobiety na chrzestne i że powołała się na przepis iż nie ma mowy o płci. Ksiądz po seminarium prosto bo dzwonił aż do innego dopytać. I nie spotkali się z tym, ale że nie ma nigdzie zabronione to można. Tylko mówił, że to dość...dziwne dla dziecka potem. Co sądzicie dziewczyny ? Lepiej dać jedną chrzestną bez chrzestnego ( bo nie mam kogo), czy dwie chrzestne ?

Seksu mi się chcę

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:14   #3116
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Fajna sprawa nie? Nadal uważam, że samo 3d to trochę bajer, ale całe badanie bardzo mi się podobało ze względu na dokładność. Macie nagranie na płytce? Ja nasze oglądałam maniakalnie przez pierwsze dni
Mamy na płytce, ale jeszcze nie oglądałam

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Brumku to wymiarki synka idealne! Jej nie chce mi się ciągle wierzyć, że w takim małym domku mieszka taki duży chłop!
a i sisiak pokaźny!
No i oby paciorka nie było. Swoją drogą sytuacją którą opisywałaś wcześniej, o tych dwóch różnych wynikach, nie do pomyślenia...Ciekawe kto się mylił...
no dziwne, dziwne... Zobaczymy co tu wyjdzie
Wymiary faktycznie ładne wyszły i lekarz tez stwierdził, że parząc na mnie i na wymiary dziecka, trudno w to uwierzyć

A Igora mi strasznie szkoda Co za pech, że się go wszelkie takie przypadłości imają
Stary 2011-08-09, 20:17   #3117
Marina1
Zakorzenienie

Kajoolku tak, to już czwarty u którego szukam pomocy...

Brumku
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 20:18   #3118
madziaranew
Rozeznanie

Dziewczyny ratujcie Bo sie bardzo boje o moja corcie.
Po kapieli zauwazylam ze z pepuszka saczy sie ropa , przecieram tym spirytusem ,troche jest to nieporeczne Bo bardzo sztywne te platki . Moge tez przemywac w trakcie przebierania? To Stan zapalny?prosze dajcie jakas rade.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-09, 20:20   #3119
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczyny,witam się ze szpitalnego łóżka.
Tz mi zostawił swój tel z dostępem do internetu,bo umieralam z nudów .
W czw mam mieć cesarskie cięcie,powoli się z tym oswajam czytając opisy porodow dziewczyn po cięciu.
Trzymajcie za nas mocno kciuki!

Pieleszko wszystkiego najlepszego!
Stary 2011-08-09, 20:32   #3120
nerola
BAN stały

Aaniu i Iustynko to jest mi niezmierni miło,ze moje wypociny ktoś czyta

Ja z kolei lubię porzadek,wszystko an swoim miejscu.Taki typ.
W bałaganie typu ciuch gdzieś,brudna wanna,naczynia w zlewie,poplamiona podłoga bardzo źle się czuję i na czworaka ale posprzątam.

Pieleszko ok i ja dam znać czy dam radę wcześniej przed imprezą wyjechać z domu

Marinko fotek na razie nie zrobię bo mi chłopaki zgubili tę klapkę podtrzymującą baterie i nie łączy

Uszka na pewno są zdrowe,.Słyszy jak nic.

I jeszcze skaza sie przypałętała,no niech to szlag

A jaką miałam minę na kibelku-łzy w oczach i wykrzywioną a papkę,ze robala mam na pipierze.Strach,obrzydzen ie,wstyd i wszystko na raz.A to tylko szew

Jej,mam nadzieję,ze po Pepti już będziesz miała spokojnego synka.
On cierpi i Ty ale to nie Jego wina.
Bidulki maleńkie aż mi się płakać chce.

Ja mam w szafce 2 puszki Bebilonu Pepti.Na razie zamknięte.

Iustynko rozumię Cię-taka zazdrosć,ze dziecko woli butlę.
Inaczej musisz myśleć

Aaniu nosz kurczę
Tak sie męczy i Adaś?
Jej.Nie wiem co powieiedzieć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości