Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 16:16   #1051
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ja na szybko MESZSARES w szpitalu zablokowało się ujście i odchody połogowe nie wylatują bardzo jej źle bez dziewczyn.ma miec narkozę i zabieg. trzymajcie ,żeby wróciła szybko do domku.Prosiła Was bardzo przeprosic za swoją nieobecnośc,ale coś się nie najlepiej układa po jej porodzie

MESZSARES
kciuki:

Ma u nas byli goście Przyjechały moje 3 koleżanki ze studiów w końcu się wygadałyśmy. A Alicja dostała śliczny chodzik od nich Narazie się nie przyda, ale mam nadzieje, że szybko go wyciągniemy
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:17   #1052
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej. Melduję sie, że żyję
U Nas ok-teraz kruszynka spi
Położna jeszcze Nas nie odwiedziła, ale napewno już niedługo się pojawi,
Chrzciny zaplanowalismy na 18 września, ale mamy problem z chrzestną(długa historia)- jutro mamy pytac już trzecią dziewczynę
Coś chyba jesień sie zbliża wielkimi krokami, bo coraz chłodniej się robi....
skąd ja to znam... na szczęście udało nam się znaleźć chrzestną
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Wysypka na całej głowie - włosy, buzia, szyja, później także na klatce piersiowej, na nóżkach i rączkach. Jak się poprawia, to wysypka kolorystycznie znika, ale czuć chropowatość pod palcami - to jest cecha charakterystyczna. Śluz w kupie.
No to mnie teraz pocieszyłaś.... wypisz wymaluj to co ma Lili.......

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:23   #1053
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Kochana jakie mieliście objawy skazy? zaczynam się martwić o tą moją mała
Odpisałam Żanecie troszkę niżej na to samo pytanie, o tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1047

A widzę, że znalazłaś.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Agulaaabar, trzeba konsultować się z lekarzem w sprawie alergii, bo wysypka może mieć inne podłoże, a śluz w kupie może być np od infekcji. Tak czy inaczej nie wiem jak karmisz, ale jeśli np MM, to lekarz przypisze Ci MM na receptę i jakieś maści do smarowania. Warto się wybrać.

Edytowane przez CrazyMachine
Czas edycji: 2011-08-31 o 16:19
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:27   #1054
Zmalowana
Zakorzenienie

Ech za młoda jestem na matkę. Kocham go, ale bez uniesień. Kocham bo nie mam innej opcji. Powinnam teraz siedzieć w pubie ze znajomymi, bawić się, zakochiwać, odkochiwać, a nie siedzieć i bawić dziecko. Teraz już jest tak, że jak mama łaskawie weźmie go na kilka chwil to on już się rozgląda gdzie jestem i szuka.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:33   #1055
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ech za młoda jestem na matkę. Kocham go, ale bez uniesień. Kocham bo nie mam innej opcji. Powinnam teraz siedzieć w pubie ze znajomymi, bawić się, zakochiwać, odkochiwać, a nie siedzieć i bawić dziecko. Teraz już jest tak, że jak mama łaskawie weźmie go na kilka chwil to on już się rozgląda gdzie jestem i szuka.
To nie jest kwestia wieku. Albo się to ma, albo nie, no i jeszcze okoliczności. Faktycznie, brakuje Ci czasu dla siebie, na rozrywkę i dlatego ogólnie nie masz naładowanych "emocjonalnych akumulatorów". Dodatkowo być może nie jesteś typem "Matki Polki", która szaleje z radości na widok każdej kupy i nie wyobraża sobie zostawienia malucha nawet na 5 min. Nie martw się, ja też nie jestem tym typem i czasem tęsknie za czasem na rozrywkę i życie towarzyskie.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:51   #1056
Zmalowana
Zakorzenienie

Crazy no właśnie, nie jestem Matką Polką i nie lubię być uwiązana ciągle czymś, a raczej kimś. Do tego lubiłam mieć zorganizowane wszystko jakoś czasowo. A teraz nawet z kimś się umówić trzeba tak żeby było pod Dziecia. Nie cieszą mnie kupy. Więcej się wnerwiam niż cieszę. Chociaż teraz i tak już jakoś zrobiłam się bardziej cierpliwa. Ale mimo wszystko to nie dla mnie.

Stary 2011-08-31, 16:51   #1057
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Sądzę, że przydałoby Ci się trochę czasu spędzić bez małego, żeby od niego odpocząć (np. cały dzień) i wtedy byś za nim zatęskniła. Okazałoby się, że kochasz go nie dlatego, że nie masz innej opcji. Ciężko masz, nie da się ukryć . Jeszcze musisz się użerać z dawcą (celowo nie piszę z dużej litery). Miałby trochę honoru i nie robił Ci problemów.

Ja jak Kuba miał rok pojechałam na 2 dni z przyjaciółką do jej kuzynki. Po jednym dniu już chciałam wracać a wróciłam tak stęskniona...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:06   #1058
brumek
Zakorzenienie

Wreszcie jutro przychodzi do nas położna na pierwszą wizytę Nie mogę się doczekać
Stary 2011-08-31, 17:31   #1059
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Jak ja Cie, cholera, doskonale rozumiem
Tyle tylko, że mi brak nawet tych kilku chwil, które daje Ci mama.. życie Drugiego dziecka nie będzie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:34   #1060
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dziewczyny, przepraszam że sie nie udzielam ale moj synek absorbuje moj cały czas i jak w koncu uśnie to na nic nie mam sił

ostatnio zaczyna mi płakac tak ok 16-17 do 20 ...... podejrzewam że to chyba kolka bo nic na niego nie działa ......... co ja mam robić bo rycze razem z nim mam ten sab simplex ale nie wiem kiedy go podać i o której godzinie a karmię piersią tylko ........... proszę doradźcie bo mój kręgosłup i nerwy tego dłużej nie wytrzymają

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:44   #1061
zanka205
Zakorzenienie

Lena miała wysypkę i właśnie zmieniła się w suche placki (na policzkach, płatkach uszu, za uszami, na dekolcie)
Filip miał na policzkach, na nogach i rekach
i miała mega kolki, które po pepti zniknęły
teraz ma pleśniawki a do lekarza pójde dopiero w poniedzialek, teraz nie mam jak sie wybrac

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-08-31 o 17:46
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:09   #1062
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka z pracy urodziła 5kg dziecko SN.

Wysypka na całej głowie - włosy, buzia, szyja, później także na klatce piersiowej, na nóżkach i rączkach. Jak się poprawia, to wysypka kolorystycznie znika, ale czuć chropowatość pod palcami - to jest cecha charakterystyczna. Śluz w kupie.
Moja ma tylko krostki na buzi z główki już zeszły.
Śluzu brak.

Cytat:

Znajomi znikną po czasie,
zabawić się można nawet z dzieckiem.
Zakochasz się jeszcze nie raz.

A dziecko jest zawsze, wszędzie i o każdej porze!

Moje obserwacje na dziś :
Ulewała po każdym posiłku raz mnie raz więcej,
oczywiście serek był gratis, ale zastanawiam się nad serkiem takim jakby w glucie z flegmą połączone - nie wiem czy to nie przez jej kozy
Spała bardzo mało bo ją gniotło właśnie to coś glutowatego z serkiem,
bo kiedy ją wziełam na ręce kiedy płakała podczas snu to zazwyczaj to coś jej wyleciało z buzi...
Jest niespokojna dzisiaj strasznie.
Zaśnie na 3-5min otworzy oczy i płacze, rusza rączkami,
lekko się zwija, ma takie jakby odhył wymiotny ale tylko idzie bek albo to coś glutowatego...
Ja z tego wszystkiego juz nie wiem kiedy moje dziecko chce jeść,
a kiedy chce żeby sobie odbić, odbija nawet 1 h po jedzeniu.
Mieli wiecznie językiem, kwasi się

jutro próbuje odciagać i podawać z butli,
może moje mleko za szybko leci.

Nie raz się śmieje, a zaraz płacz...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:20   #1063
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
oby do kontroli za dwa miesiące - już czekam jak na szpilkach.

my mamy łóżeczko w sypialni i Julka wcale nie raguje na budzik małża. W kom zawsze ustawia a nieraz dzwoni ładnych pare chwil zanim tż się obudzi i wyłączy ale ona jak ma spać to śpi - nic jej nie ruszy.
Zapalanie światła też jej nie przeszkadza bo nieraz wieczorem albo w nocy zapalałam jak za komarami w sypialni ganiałam i też się nie budziła.

Takie umiarkowane hałasy jej nie budzą, ewentualnie powierci się trochę ale pójdzie dalej spać.
To dalej

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja się nie budzi, w ogóle od małego ją przyzwyczajaliśmy, że w nocy jest cicho, a w dzień są różna hałasy. Jak juz uśmie na dobre to jej nic nie wybudzi.

My 20 minut temu wróciłyśmy z Kościoła. Byla msza za moją babcie ukochaną. Nie pisałam Wam, ale Agu urodzila się 16 a babcia zmarła 19. Nie zdążyła zobaczyć Pszczoły więc poszłyśmy dziś rano na msze, ubrałam Agu ciepło, bo u nas rano 5 stopni i wrzuciłam w chuste. W kosciele podwójny szok, ze wzięłam takie ałe dziecko i w chuście. I z moich obseracji wynka, ze takie starsze panie po 65 rż reagują bardzo życzliwe, najgorzej takie babki koło 40-stki ale ja w zaścianku mieszkam
Wyrazy współczucia

O reakcji "starszego" pokolenia na chusty słyszałam
Ciekawe jak u mnie przyjmą

No i fajnie, że dzieciaki sobie śpią

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Czesc mamuśki

chcialam sie zameldowac ze zyje ................

Jak wiecie Igorek przyszedl na swiat 25.08.2011 przez SN

jak bede miec wiecej cvzasu opisze co i jak..................

buziam
Jakoś myślałam wczoraj o Tobie. Jak tam sytuacja z Tz-tem?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Mój mąż wstaje o 6 i mały ani drgnie, pomimo głośnego budzika
Super
Jak poczytałam jak czasem Wam trudno uśpić dziecko, to nie chciałabym go jakoś specjalnie budzić

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
cześć mamusie
Brida to teraz czekamy już tylko na Ciebie
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Biedna Brida... Chyba wywieramy na nią presję niechcący...
Ale co ja mogę, mój dzieć nic sobie z tego nie robi
Dziś na ktg miałam jeden skurczyk 20 %
Poszłam na długi spacer, to jedyny plus że jelita pobudziłam do pracy
W sobotę mam się pokazać na IP

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ja na szybko MESZSARES w szpitalu zablokowało się ujście i odchody połogowe nie wylatują bardzo jej źle bez dziewczyn.ma miec narkozę i zabieg. trzymajcie ,żeby wróciła szybko do domku.Prosiła Was bardzo przeprosic za swoją nieobecnośc,ale coś się nie najlepiej układa po jej porodzie

MESZSARES
Ojej a co to znaczy i co to jest
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:20   #1064
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Agulaaabar, trzeba konsultować się z lekarzem w sprawie alergii, bo wysypka może mieć inne podłoże, a śluz w kupie może być np od infekcji. Tak czy inaczej nie wiem jak karmisz, ale jeśli np MM, to lekarz przypisze Ci MM na receptę i jakieś maści do smarowania. Warto się wybrać.
Karmie i piersią i mm... jutro idziemy do pediatry na 8 rano. śluzu nie ma żadnego.
Normalnie już sie boje...
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena miała wysypkę i właśnie zmieniła się w suche placki (na policzkach, płatkach uszu, za uszami, na dekolcie)
Filip miał na policzkach, na nogach i rekach
i miała mega kolki, które po pepti zniknęły
teraz ma pleśniawki a do lekarza pójde dopiero w poniedzialek, teraz nie mam jak sie wybrac
na policzkach robi się suche, na płatkach uszu i za uszami też i co to u Was było?
Lili kolek odpukać nie ma....

Jutro przed 8 mamy być u lekarza.... a mnie coś rozkłada.... okropnie boli mnie gardło, normalnie jakieś takie flegmy mam w gardle... zimno mi i normalnie mi się w głowie kręci,... jeszcze ja się pochoruje i będzie świetnie...

Czas na zmiany !
Stary 2011-08-31, 18:34   #1065
zanetaa88
Zakorzenienie

Agulaabar u mnie to samo co u Lili,jutro sie dowiem co to jest, póki co na twarz mam krem cutibaza.

A jak Emilie zje to niby zasypia,
daje jej pierś nie chce.
Po 1min wstaje i płacz ?
Pojęcia nie mam o co chodzi

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:36   #1066
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moja ma tylko krostki na buzi z główki już zeszły.
Śluzu brak.

Znajomi znikną po czasie,
zabawić się można nawet z dzieckiem.
Zakochasz się jeszcze nie raz.

A dziecko jest zawsze, wszędzie i o każdej porze!

Moje obserwacje na dziś :
Ulewała po każdym posiłku raz mnie raz więcej,
oczywiście serek był gratis, ale zastanawiam się nad serkiem takim jakby w glucie z flegmą połączone - nie wiem czy to nie przez jej kozy
Spała bardzo mało bo ją gniotło właśnie to coś glutowatego z serkiem,
bo kiedy ją wziełam na ręce kiedy płakała podczas snu to zazwyczaj to coś jej wyleciało z buzi...
Jest niespokojna dzisiaj strasznie.
Zaśnie na 3-5min otworzy oczy i płacze, rusza rączkami,
lekko się zwija, ma takie jakby odhył wymiotny ale tylko idzie bek albo to coś glutowatego...
Ja z tego wszystkiego juz nie wiem kiedy moje dziecko chce jeść,
a kiedy chce żeby sobie odbić, odbija nawet 1 h po jedzeniu.
Mieli wiecznie językiem, kwasi się

jutro próbuje odciagać i podawać z butli,
może moje mleko za szybko leci.

Nie raz się śmieje, a zaraz płacz...
Żanetka a może to skok?? Bo jak czytam Twoje obserwacje to jakbym o moim Dominiku czytała. Też ulewa, czasem serkiem, czasem z flegmą ale wydaje mi się to normalne u Takich maluszków. Nie wiążę tego ze wzmożonym niepokojem. Układ pokarmowy niewykształcony chyba. Z buzi mu nie śmierdzi "kwasem" więc chyba dobrze. A też niespokojny dziś jak nigdy. Śpi po 15-30 minut, wierci się, najlepiej mu na rękach. Do tego spina, ale to jak zawsze.
Przecież Nasze pociechy to w tym samym czasie urodzone

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:46   #1067
DaKaro
Zadomowienie

Zmalowana doskonale Cie rozumiem. Moja mala ma tydzien, a ja juz sie czuje uwiazana. Do tej pory niezalezni z mezem, nigdy nas w domu nie bylo, a tu nagle uziemienie. Kocham Malwinke bardzo, ale musze sie oswoic z nowa rola. Musimy ta sytuacje zaakceptowac, nie mamy innego wyjscia. Glowa do gory

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:56   #1068
brunetka2000
Zakorzenienie

w klubie założyłam nową dyskusje bardzo proszę o wypowiedzenie sie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:41   #1069
zanka205
Zakorzenienie

to chyba skaza białkowa

Stary 2011-08-31, 19:47   #1070
DaKaro
Zadomowienie

Brida chyba Ty pytalas, gdy bylam w szpitalu, dlaczego mialam wywolywany porod na 4 dni po terminie. Otoz moj lekarz prowadzacy stwierdzil, ze mam zly zapis NST, juz na kilka dni przed porodem, co wlasnie stanowilo podstawe do wywolania porodu.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:56   #1071
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba skaza białkowa
Cholera... mam nadzieję, że jednak to nie będzie skaza... położna kazala nam ją dzisiaj w krochmalu wykąpać...

Czuje się jakby mi się angina zaczynała

Czas na zmiany !
Stary 2011-08-31, 20:04   #1072
nerola
BAN stały

Meszsares oby szybko poszło i nie bolało.Czekamy an Ciebie

Mam biegunkę-23 razy dziś póki co
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:10   #1073
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Koleżanka z pracy urodziła 5kg dziecko SN.
jak ja sie cieszę że moja miała tylko 2900g - ja bym 5kg chyba nie urodziła SN

Cytat:
dasz radę kochana - zobaczysz że Filipek wszystkie stracone imprezy Ci wynagrodzi stokrotnie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam że sie nie udzielam ale moj synek absorbuje moj cały czas i jak w koncu uśnie to na nic nie mam sił

ostatnio zaczyna mi płakac tak ok 16-17 do 20 ...... podejrzewam że to chyba kolka bo nic na niego nie działa ......... co ja mam robić bo rycze razem z nim mam ten sab simplex ale nie wiem kiedy go podać i o której godzinie a karmię piersią tylko ........... proszę doradźcie bo mój kręgosłup i nerwy tego dłużej nie wytrzymają
najlepiej podaj go ok. godzinkę półtorej przed godziną ataków - np. ok 15.00 na łyżeczce -

a próbowałaś chwyt kolkowy na Maksiu? bo na moją w skrajnym ataku tylko to działa jak tylko trochę ją boli to pomaga leżenie brzuszkiem na mnie na klacie.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Dziś na ktg miałam jeden skurczyk 20 %
Poszłam na długi spacer, to jedyny plus że jelita pobudziłam do pracy
za poważny skurczyk - pierwszy krok do porodu
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A też niespokojny dziś jak nigdy. Śpi po 15-30 minut, wierci się, najlepiej mu na rękach. Do tego spina, ale to jak zawsze.
Przecież Nasze pociechy to w tym samym czasie urodzone
moja też od trzech dni niespokojna, budzi się co chwile w dzień, prawie nie śpi tylko stęka i wierci się nerowo, najlepiej na rączkach - jakbym czytała o mojej Julce.
Ale nie wiem czy to nadal skok czy po prostu brzuszek znowu dokucza..

całe szczęście że noce ma spokojne

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

biedna moja, zatrułaś się czymś?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

dodałam w klubie kilka fotek Juleczki z dzisiejszej kąpieli

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-31 o 20:09
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:16   #1074
Zmalowana
Zakorzenienie

Beatko nie wynagrodzi. Małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot. Dobija mnie całkowicie to, że jestem sama. Potrzebuję bliskości.

Stary 2011-08-31, 20:18   #1075
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brida chyba Ty pytalas, gdy bylam w szpitalu, dlaczego mialam wywolywany porod na 4 dni po terminie. Otoz moj lekarz prowadzacy stwierdzil, ze mam zly zapis NST, juz na kilka dni przed porodem, co wlasnie stanowilo podstawe do wywolania porodu.
A widzisz, dzięki że mówisz, bo ja myślałam że sam fakt "przeterminowania" skłonił ich do działania
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:35   #1076
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko nie wynagrodzi. Małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot. Dobija mnie całkowicie to, że jestem sama. Potrzebuję bliskości.
kochana, wirtualnie przytulam

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:38   #1077
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Cholera... mam nadzieję, że jednak to nie będzie skaza... położna kazala nam ją dzisiaj w krochmalu wykąpać...

Czuje się jakby mi się angina zaczynała
Ja tak samo z tą anginą... Gardło mnie boli niemiłosiernie....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 20:42   #1078
nerola
BAN stały

Beatko,nie,nie zatrułam.Pisałam Wam w niedziele.

Zmalowana jeszcze troche.Ale musisz gdzieś wyjsć by opieka nad Filipkiem nie była musem ale przyjemnością.

Byłam w klubie-wszystkie dzieci są CUDOWNIE PIĘKNE!!!!!!

Jutro szkoła i mój Szymon idzie pierwszy raz.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:45   #1079
ellika
Rozeznanie

Cytat:
to chyba skaza białkowa
oby jednak nie

Cytat:
bidulko nie nasz może czarnych jagód - może pomogą

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:

Jutro szkoła i mój Szymon idzie pierwszy raz.
No to wielki dzień jutro synuś sie cieszy?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 20:54   #1080
zanka205
Zakorzenienie

Wink Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Nie zgodzę się z tym powiedzeniem, z Filipem obecnie nie mam problemów, bycie jego mamą to sama przyjemność
natomiast nie mogę powiedzieć tego o opiece nad Leną
Zmalowana uwierz, że z każdym miesiącem bedzie lepiej
wiem, ze Ci ciężko, ale jesteś bardzo dzielna, narzekaj ile chcesz to pomaga, ja tylko trzymam kciuki zeby Filipek był grzeczny i dawał Ci coraz więcej radości

u nas raczej skaza na 99%, Filip również miał jak był mały

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości