|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja też miałam być chłopakiem, brat byl załamany jak kolejna siostra sie urodziła
![]() wiecie cały tydzień mam takie bóle głowy, że szok. do tego jest tak zimno na dworzu, coś okropnego. już wolę zimę, przynajmniej ubiorę grubą kurtke i się w nią wtule ![]() ![]() miłego dnia mamuśki! mam prośbę małą: możecie wkleić raz jeszcze link z kwc takiej emulsji/oliwki na rozstępy z nivea chyba? nie moge tego wyszukac, a to jakieś 20 -30 stron temu było, plis ![]()
![]() |
#4143 |
Zadomowienie
|
ja mam jakiś przypływ sił dzisiaj, może dlatego, że zaczęłam łykać żelazo, bo wyszła mi anemia... i jakoś już po jednym dniu czuję się znacznie lepiej
![]() może zrób sobie badania czy wszystko ok jak zdarza Ci się często, że nie masz siły? a o oliwkę/emulsję chodziło Babydream z Rossmana, tak mi się wydaje: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zy.html&next=1 ja kupiłam wczoraj krem Pharmaceris Foliacti i muszę powiedzieć, że baardzo przyjemny ![]() ![]() no i jeszcze zaszalałam i kupiłam też olejek Clarins i zdam relacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj na wizycie nie stety nie dowiedziałam sie kto siedzi w brzuszku ![]() ![]() ![]() Jak to jego mama mu nie pozwala ?? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak mam od początku ciąży, pytałam dwóch lekarzy, powiedzieli, ze to wszytsko rośnie i się rozciąga, jeśli nie są to długie przeszywające, a krótkie ukłucia to ok. Ja zażywam Asmag forte (magnez) codziennie po jednej. A wczoraj tak mnie bolało, że wzięłam nospę i leżałam . To jest trochę męczące wiem... ale spoko ![]()
![]() |
#4146 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski u mnie kolejny zly dzien;/
ehh moze okna pomyje i posciel zmienie to mi przejdzie;/ nie wiem co sie ze mna dzieje;/ Zosiu co do zasilkow sa tylko jednorazowe ze szkoly, a takie co miesiac to mozeszz w gopsie pytac. gratuluje kolejnych udanych wizyt i plci.. nie martw sie kochana ja tez bylam napalona na coreczke a jest synek... ale chlopaki sie niby lepiej chowaja ![]()
#4147 | |
Zadomowienie
|
hi hi jeszcze dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze zastanawiałam się nad Mustelą, ale sama nie wiem ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Ja byłam nastawiona na syna i jest... ale coś się lekarzom pokiełbasiło i urodzi się dziewczynka to jakoś nie zrobi mi to różnicy. Poza tym, że będzie miała chłopięce ubranka ![]() Ja używam na zmianę Mamamil krem, Mamamil oliwkę do masażu i babydream z rossmanna ![]() ![]() ![]() ![]() Gdzieś czytałam, że dobry jest ROC na rozstępy, nie wiem jaka jest cena sklepowa, ale na allegro można za 26zł (z przesyłką) dostać ![]() http://allegro.pl/roc-olejek-zapobie...797144334.html ![]() uska000 ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- I... zaczynamy dzisiaj 23tc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Cytat:
![]() ![]() Znowu moja koleżanka używała krem Ziaja - Zajka, MAMMAMIA przeciw rozstępom i sobie go chwaliła bardzo. Czytałam, że olejek ze słodkich migdałów też jest bardzo dobry. Ja dzisiaj spałam na mojej nowo zakupionej ![]() ![]() Pearpearl, oświeć mnie jeszcze z tą poduchą. Z której strony mam trzymać głowę? Z tej twardszej, czy tam gdzie jest szef (czy jak to nazwać ![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-09-02 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4151 |
Zadomowienie
|
Mustele mam i na rozstepy i do biustu.
Do biustu fajna bo tłusta i dobrze ujędrnia. Mustela na rozstepy jest gorsza, lepiej będzie na zimę ją stosować bo się fatalnie rozsmarowuje. Zapach ok, działanie też ale konsystencja to masakra. U mnie leży jeszcze jedno opakowanie bo kupiłam 2 w cenie 1 ![]() Zuzia zazdroszcze, że po Elancylu nic nie wyskakuje ![]() Mamamil też mam ale jakoś sie nie polubiliśmy ![]() ![]() mam pól apteki w łazience ale małż mówi, że jak ma pomoc to mam kupować więc się słucham ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamunie!!
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze wracając do tematu porodu, to moja kuzynka położna uświadamia mnie w kwestiach fizjologicznych, a ja wychodzę z założenia, że im wiecej wiem, tym mniej mnie zaskoczy. Jak się dowiedzialam o ciąży to pierwsze myśli krążyły wokół strachu przed porodem( bo ja panikara jestem ![]() ![]()
![]() |
#4153 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnią wizyte miałam miesiac temu, a przez miesiac mogło sie wiele zmienic.
Skoro mówicie, że to na skutek rozciągania to dobrze, całą noc prawie nie przespałam tak się martwiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj znowu w nocy złapał mnie duży ból macicy ,napisałam do lekarza i kazał brać nospę 3x2 tabletki ,ale dzis juz jest lepiej i jak narazie nie musiałam brać nospy. Musze sie wybrać dzis do apteki ,bo jest promocja na magnez 50 tabl. za 7 zł + 50 tabl. gratis i muszę porobić zapasy bo dziennie zjadam tego 6 tabletek.
![]() |
#4155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jak często chodzicie do lekarza, i czy usg macie robione przy każdej wizycie??
![]() |
#4157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pozycja77 ja chodzę dwa razy w miesiącu do lekarza - bo chodzę do dwóch naraz ;-) ale normalnie powinno się raz w miesiącu. USG nie mam na każdej wizycie, do tej pory miałam dwa duże i dokładne (pierwsze i między 12 a 14tyg.) i dwa małe, chwilowe, żeby podejrzeć dzidzię.
http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-09-02 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry z rana
![]() ![]() Mam plan ze nie bede wychodzić dziś z łózka ![]() ![]() Tz w pracy jest do 19 a ja musze napisac prace do szkoly i sie troche pouczyc wiec ta pozycja mi pasuje ![]() Lence chyba tez, bo znowu mnie puka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4163 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi" ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png ![]() ![]() Edytowane przez renata:) Czas edycji: 2011-09-02 o 09:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Raczkowanie
|
powiedzial z bede w nastepnej ciazy pod scisla kontrola i zalozy mi bardzo wczesnie szef na szyjke wierze ze moje aniolki beda nad nami czuwac i bedzie dobrze ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | ||
Rozeznanie
|
Ja chodzę 1 lub 2 razy w miesiącu, bo tak jak MissZuzia chodzę do dwóch lekarzy. USG mam raz w miesiącu, czasami 2 - to zależy. Jeśli chodzi o badania to tez mam raz w miesiącu jakieś zlecane. Myślę, że teraz jak będę to zlecą mi glukozę
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4166 |
Raczkowanie
|
Hejka Mamusie.
Ja już za tydzień idę zobaczyć moją dzidzie ![]() ![]() ![]() Gratuluje udanych wizyt!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Konto usunięte
|
Cześć mamuśki,
dziś ciężki dzień dla mnie, od rana wymiotowałam, a już myślałam, że mi przeszło... Czasami mnie boli brzuch w dole, tak jak na miesiączkę ale to chwilowe. troszkę się zmartwiłam. Do lekarza idę dopiero za dwa tygodnie:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||||||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sesha, jeszcze kiedys nie bedziesz mogla sie nadziwic sobie, ze chcialas, zeby Aleksander/Tomaszek/Mateusz byl dziewczynka. Zobaczysz !!! Najwazniejsze zeby bylo zdrowe, silne i szczesliwe. Za to trzymamy kciuki ![]() Cytat:
![]() figlarze/figlary Cytat:
"aaaaawww" ![]() Cytat:
trzymam sie mysli,ze bąbelini jest zdrowe, a wszystko inne sie ulozy! ![]() Cytat:
ale Mama nigdy mi nie zaspiewala piosenki Kayah ![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie czekam na Elancyl,bo tz mi zamowil. Mam nadzieje, ze pomoze. Na razie nic sie zlego nie dzieje i mam nadzieje, ze tak pozostanie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lubie firme roc, a cena jest boska ![]() gratulacje kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
![]() ja trzymam tam, gdzie jest szef, bo nie lubie miec za wysoko glowy i jeszcze pod ten szef mozna sobie wsadzic lapke i wtedy w ogole jest full wypas ![]() Cytat:
jak bedzie chcial zdradzic, to wynajdzie jakas lachudre nawet w kopalni a jak nie bedzie chcial, to sie oprze bedac nawet rezyserem filmow erotycznych ![]() Cytat:
na razie na kazdej wizycie mialam usg,ale to wczorajsze usg bylo tylko dlatego,ze mialam awarie, a tak normalnie moj gin nie jest zwolennikiem usg przy kazdej wizycie Cytat:
![]() szczegolnie,ze tz wyjechal i zostalismy/zostalysmy same z moimi Rodzicami, a przy nich moge sobie latac nawet z torba na glowie gin kazal odpoczywac, to sie dostosuje ![]() madziu, nie zrozumiem co czujesz...moge sie tylko domyslac i te domysly powoduja ciarki na plecach jestem pewna, ze Aniolek czuwa i z calego serca trzymam kciuki, zeby za kilka miesiecy do Ciebie wrocil
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-02 o 10:51 |
||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() tak czytam to co piszecie o tych rozmiarach staników i pomyslalam, ze polece Wam strony, na ktorych mozna obliczyc prawidłowy rozmiar stanika ![]() www.atlastravel.pl/mariska/ www.bra-fitter.prv.pl/ Ja zawsze myslalam, ze mam 75B i to wcale nieprawda ![]() Z tego co tam wyliczyłam mam 60G czy nawet większy ![]() Poza tym w środę byłam odebrać dyplom licencjata i przy okazji złożyłam dokumenty na magisterke ![]() ![]() ![]() ![]() Zosia tez cos wspominala o dalszej nauce i ja ją popieram. Zosiu ucz sie, bo to bardzo dobry czas, kiedy do porodu siedzi sie w domku zazwyczaj na L4, no i wiadomo pozniej od razu do pracy sie nie wraca. Madzia ja też jestem z Tobą, trzymaj sie kochana. I tak byłaś dzielniejsza ode mnie, pochowałaś swoje dzieciatko... ja tego nie zrobiłam. W moim gronie były osoby, ktore twierdziły, ze szybciej wylecze sie z tego bolu, jednak ja musialam przezyc okres załoby. Lekarze mi mowili, zeby najszybciej zdecydowac sie za pol roku. Nie wiem jak Tobie mowili, ale lepiej poczekaj troszke dla dobra swojego i dziecka...
Lenusia ![]() ![]() 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-09-02 o 11:04 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Znowu ukradkiem z pracy piszę, bo w domu pewnie nie będzie kiedy :/ No wlaśnie nic, ostatnio coś przy niej wspomniałam na ten temat, a ona mówi, że jak to?? Że on jest wrażliwy, on nie da rady, a to a tamto ![]() Powiedziałam jeż, że to on sam zdecyduje czy chce tam być, czy nie ![]() I jej zapowiedziałam, że ma się na porodówce nie pokazywać (a ona to najbardziej lubi wtryniać nos tam, gdzie nie trzeba). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.