|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Pięknie to opisałaś gratuluję Ci kochana męża, dobrze wybrałaś
|
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo wzruszający jest twój opis porodu, jakoś tak mi się oczka zeszkliły. A z tym kąpaniem to jakoś tak dla mnie dziwnie, ale jak tak u was jest od zawsze, u nas tz trzywa adaśka a ja myję, odwrotnie bym się chyba na razie bała
|
|
#4293 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przyszedł tz i niestety teściowa
. Mamuśki czy was też tak drażni jak wasze teściowe biorą dzieciaczki na ręce? Bo mnie strasznie, dobrze że na razie Adaś śpi już chyba ponad 2 godz, ale za to całe do południa i rano był aktywny t teraz musi odespać
|
#4295 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Zdjęłam po ok. 40 min. ![]() Nie wiem, ale coś w tym chyba jest, bo już od 2 dni nic nie leciało. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja nie wiem jak z 2 dzieckiem, nie boję się ciąży i porodu, ale tego, co potem. Płaczu, kolek itd.
|
|
|
#4296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Franusiowi się przestawiło już? Śpi w nocy? Surówka z kapusty, matka bezmyślna |
||
|
|
|
#4297 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Niezła ta surówka . Trudno, przecież nie zawsze utrafimy w to, co dziecku szkodzi lub nie.
|
|
|
#4298 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
ale słodkości
Cytat:
ale kruszyneczka maleńka Cytat:
Cytat:
a nie za szybko na pas? ja z tego co się orientuje to ok.4tyg po porodzie ...bo wcześniej musi wszystko powracać na swoje miejsce i mięśnie same trochę popracować a ćwiczyć to chyba po ok.6 tyg.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ide nadrabiać dalej a my dziś godzinkę na spacerku byliśmy... coraz dalej się zapuszczamy.. jeszcze co prawda się boję,że będziemy na syrenie wracać..ale dzielnie testuje długość wytrzymałości Sary
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mii taka woda leci, co drugi dzień lekko podbarwiona na różowo, ale z dnia dzień mniej
|
|
|
#4300 | |||
|
Zadomowienie
|
Sara jeszcze śpi..więc dobrnęłam do końca
![]() Cytat:
mi też kapie jak z kranu niedokręconego... ![]() ![]() Cytat:
widzę,że kolejna opowieść potwierdza jak cudowne jest to,że możemy rodzić ze swoimi mężami... niesamowite są te pierwsze chwile wspólne... ta pomoc przed porodem.. ahhh... tyle,że ja nie potrafię tego bólu krzyżowego zapomnieć... płacze na samą myśl o tym... bo sam poród na znieczuleniu to już był taką właśnie super sprawą.. ![]() Cytat:
nieraz jest tak jak piszescie,że takie pierdki idą..a nieraz..to o mało nie wypłynie z pieluchy... ![]() a co do jedzenia...to jem wszystko.. uwazam co prawda na skrajne rzeczy..ale staram się jeść normalnie jak wcześniej. choć nie ukrywam...lżejsza dieta-jest mi na rękę..bo chce powoli zacząć chudnąć a przecież odchudzać się nie będę.. no ale ciastka wcinam na potegę
|
|
#4301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojjjj załamało wiem co czujesz...naprawdę ![]() ale może to jest jakaś nadzieja. parz te liście i pij... napewno nie zaszkodzą.. ja sama zwątpiłam we wszystko,,ale teraz... ciągle myśle o tym..ze może...
|
|
#4303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() piszecie, że jeszcze krwawicie ja 3,5 tygodnia po porodzie nie krwawie, tylko czasem takie brązowe coś wyleci
|
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam właśnie ze spacerku...ale zimno sie zrobiło. Juz takie wieczory jesienne
a TZ kochany mi pojechał do biedronki po orzeszki nerkowce i ziemne będę chrupać wieczorkiem ![]() Aguś pochlipałam nad twoim opisem porodu ja bardzo bardzo chce miec takie podejscie do sprawy - chyba bede ten opis trzy razy dziennie czytać jako mantrę ![]() ty jestes strasznie ciepłą osóbką Cytat:
kurcze ja też nie piłam liści i teraz żałuje
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-09-23 o 18:29 |
|
|
|
|
#4306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kapucha nie zaszkodzi. Trzymam kciuki, żeby już nic się nie blokowało ![]() Cytat:
Eee no, to u mnie łaskawie, bo leżałam 24 godziny. No ale miałam cesarkę po południu, to 10-12 godzin wychodzi w nocy ![]() Ja szłam z położną pod prysznic i bardzo dobrze, bo zasłabłam i z łazienki wracałam już jak księżna na swoim łóżku Cytat:
Cytat:
Sharifa, wielkie gratulacje dla Ciebie i życzenia zdrowia dla Was obu Cotka, świetne zdjęcia
![]() Agnieszka, pięknie opisałaś ten poród
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a było tak pięknie |
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
czyżby już u nas cisza weekendowa zapadła?
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
i tez juz mojego łepolka sie doczekać nie moge...ciekawe czy tez bedzie czarnulka - potencjał po mężu jest
|
|
|
|
|
#4310 | ||
|
Zakorzenienie
|
już?
dla Natalci za 1szy miesiąc Cytat:
Cytat:
Agaaaa! Twój opis jako pierwszy wywołał łezki u mnie ![]() Teraz Amelka każdym uśmiechem wynagradza Ci to, że kazała tyle na siebie czekać a ja po KTG- myślałam, że mnie już nie wypuszczą z niego- trwało godzinę Nasze dziecko jeszcze się nie narodziło a już ma ADHD zapis co trochę się zrywał bo mała tak szalała, że maszyna nie rejestrowała tętna. Jak się już uspokoiła to znowu było źle bo za spokojnie, no myślałam, że zwariuje, niewygodnie ani się ruszyć, obrócić grrryyy ;/ A na sam koniec to już w ogóle zaczęła tak szaleć, że nijak ją było złapać- położna powiedziała- niech wytrzyma jeszcze ze 3min to panią puścimy się córa zlitowała nade mną i mnie w końcu odłączyli...a najgorzej bo mi tak zmasakrowała pęcherz, że ledwo zeszłam z łóżka pierwsze co, to poleciałam siku no a najlepsze, ze przez tą godzinę KTG wykazało mi 9 skurczy - w tym dwa na 100% a reszta też powyżej 50%- żadnego nie czułam ![]() wiecie jaką miałam ilość ruchów w tej godzinie? 56
|
|
#4311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo ładnie opisane, a zwłaszcza ta koncowka
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie znowu dramat. Od kilku godzin mały wisiał na cycku- co go odstawiłam to ryk, szał, marudzenie. Dopiero mama zainterweniowała jak już mi wszystko wyssał z cycek. I śpi ;o
Wiedziałam że dziecko to wyzwanie, ale nie sądziłam że aż takie. a do 16 było tak pięknie ![]() |
|
|
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski....jak to jest ze macie czas na wizaz a ja kurde ledwo daje rade wejsc na kompa??
Niby mialo byc lzej jak one sa a ja jakos zmeczona....Pytalam sie kiedys o to czy czyscicie jezyczki Waszych pociech ?? Sorry ale nie wylapalam odpowiedzi w postach.... Wszystkim nowym mamusiom gratuluje swoich skarbkow...
|
#4314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie opisane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4315 | ||
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki-maminki
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ !!!!!!!! Cytat:
cytowania z kilku dni niebytności byłoby za dużo, to pisze co mi się wspomni. madzialena-lublin - nie bój się CC a tapetka w pokoiku Małej pytały dziewczyny o pieluchy - ja miałam 2 opak. pampersów 1 i wystarczy. moja Agatka jest malutka a potrafiła je przesikać. teraz mam pampki 2 i juz jest lepiej. polecam za to pieluchy babydream z rossmana - dużo tańsze, a rewelacyjne i 1 i 2. jedynki większe od pampków jedynek. mam też chusteczki nawilżane rossmanowe i też są super. kapka - super, że cos więcej wiecie ws Małego. dziewczynki, dziękuje wam tez za wszystkie ciepłe słowa odnośnie karmienia mieszanego cotka pytałaś o kupki noworodkowe? poczytaj to http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...iemowlaka.html i to https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,3158.html dziewczynki po CC, mam pytanko. czy wy odczuwacie jakoś fakt, że miałyście cewnik? bo ja mam czasem jakby zapalenie pęcherza, ale ta cewka mnie fizycznie boli, masakra aha, byliśmy dziś u pediatry ![]() a kwestie pobierania krwi u maluszków opisze jutro, bo to jakaś maskara ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
a co mama zrobiła??
|
|
#4316 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś dzień... ciągle ryczę
i brzuch jakoś więcej mi się stawia.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No do mnie z pisaniem to może być średnio- bo mamy prawie ten sam termin... sama się zastanawiam komu by tu skrobnąć teraz... Cytat:
Witaj w klubie smutasków ![]() szalona ![]() Już miesiąc?????????? Ale kiedy, ale jak?????? jeju Całuski dla Natalci Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I zdróweczka- niech katar już sobie idzie!!! Współczuje pana H Cytat:
no kolejny terminator!!!A ja miałam na ktg tylko serduszko dziecka- skurczy mi nie mierzono, ani ruchów
|
||||||||
|
|
|
#4317 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciliśmy z grzybów - prawie nie było, ale i tak nazbierałam najwięcej
Idę trochę się położyć. Jutro znów aktywny dzień przede mną. Cytat:
u nas aż tak ładnie mała buziola nie pokazujeZnawczyni ( na fotce nazwy nie widać :P, a to był największy jaki miałam)A sesja była fajną sprawą, uwielbiam taką zabawę. Lubię jak mnie ktoś fotografuje, choć nie zawsze z tego coś wychodzi Tu wyglądam jak nie ja, ale mi się podoba. Chyba ze 2,5h makijażu i czesania, ale fajnie było. Pierwszy raz mnie ktoś malował. Liczę że kiedyś dostanę więcej fotek
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
2-3 dni mnie nie było a tu kolejne mamusie agnieszka0605: przeczytałam, popłakałam się normalnie ja wczorajsze i przedwczorajsze pół dnia spędziłam na IP. W pon jak pisałam byłam na ktg u gina. Wszystko było ok, plamiłam ciut. Następnego dnia rano na majtkach miałam dosyć duży skrzep krwi, myślałam że to część czopa ale było za długie i za twarde... wystraszyłam się że to jakaś część czegoś... :szok: pojechaliśmy na IP ale ktg ok, a usg żadnego krwawienia w środku nie wykazało. Rozwarcie bez zmian. Zlecili mi badania moczu i krwi. Mocz ok pomimo że sporo bakterii... ale okazało się że tracę płytki krwi i miałam powtózyć bad jutro rano i z nim przybyć spowrotem na konsultacje na IP. Wczorajszy wynik już był ok. Ponownie mnie badali, przyszło jeszcze trzech stażystów i każdy z nich ręce wpychał... przez cały dzień czułam się jakbym była jakoś tak "rozgrzebana" ![]() ale zadowolona to ja w sumie nie jest bo co lekarz to inna opinia i ciągle nie wiem co ze mną będzie.. ten z przedwczoraj powiedział że należy "czekać" ten z wczoraj że mam się stawić jutro a jak sobie rpzypomniał że w sob nie ma ordynatora to powiedział że w poniedziałek do wywołania już bo wczoraj jak mi tam grzebali to super położna zaczęla mi w tym momencie mierzyć ciśnienie i miałam 160/110. Potem podczas ktg miałam już 110/60... ale nie spodobało się to lekarzowi bo powiedział że powinno się ciążę wywołać w takim przypadku... ale że wspomniałam że w pon jestem jeszcze umówiona z moim lek prowadzącym na ktg to on ma właśnie tego dnia podjąć decyzję co dalej... znając mojego gina powie "dobrze jest, czekamy" ale z drugiej strony na pewno zdziwi się jak mnie ujrzy bo przecież w tym tyg mówił że jemu się wydaje że nie dotrwam do przyszłego pon w dwupaku... chociaż nie zapeszajmy,.. do pon jeszcze duuuużo czasuuu ![]() póki co : "pier... nie rodzę" - bo nie wiem jak to zrobić ![]() mój tż wczoraj zrobił mi niespodziankę na naszą rocznicę i na cały wieczór wyciągnął mnie z domu.. pojechaliśmy nad morze zrelaksowałam się ![]() spróbuję ponadrabiać co u Was, ale nie wiem czy dam radę
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4319 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się nic nie stawia...Jak to odczuwasz? Już się pogodziłam z tym wtorkiem... Cytat:
Pewnie miałabym więcej niż Ty bo łącznie z trującymi ![]() Ano jeśli chodzi o ta firmę, to tak Jesteś architektką? Ja też bym chciala żeby mnie tak ktoś kiedyś wziął i ładnie zrobił..już nie o fotki chodzi, ale żeby pokazał co i jak i do czego ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
A propos ja bym się chyba nie dała stażystom ...Mozna odmówić?
|
|
#4320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą mi by tż nie pozwolił się tak często schylać... musiałabym w samochodzie siedzieć i czekać a tam to by mnie chyba komary zeżarły :P
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Ameluś spała.
gratuluję Ci kochana męża, dobrze wybrałaś

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

już chyba ponad 2 godz, ale za to całe do południa i rano był aktywny t teraz musi odespać

u mnie miesiąc będzie dokładnie za tydzień
wiem co czujesz...naprawdę

bo tż musi wyrazić ostateczną zgodę, a ostatnio czasu nie ma