|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Hello
u nas nocka może być - wstawanie o 1, 4.20 i o 7 rano. Znowu zaczęłam dawać małej espumisan i działa - nie było prężenia w nocy i stękania. Za to usypanie po wieczornej kąpieli to jakiś horror ostatnio. Nie dość, że wycie przy cycku z nie wiadomo jakiego powodu bo mleko się leje, więc nawet się nie musi wysilać specjalnie przy jedzeniu, to jeszcze lulanie na rączkach już nie fajne, na leżąco w łóżku też nie dobrze. Smoka daję - jest ok ale go oczywiście zaraz wypluje i wtedy ryk więc trzeba go trzymać ręką a jak w końcu zaśnie to budzą ją po kilkanaście razy odruchy pierwotne Cytat:
Gratuluję Agni!!!! ![]() Mi mój się oświadczył na warszawskiej starówce zabrał mnie tam późnym wieczorem w niedzielę (wróciliśmy wtedy od jego rodziców z Zamościa), kręcił się ze mną po niej jak smród po gaciach, poddenerwowany był jakiś Później się okazało, że szukał jakiejś kwiaciarni, ale wszystko już zamknięte więc w końcu dorwał jakiegoś ulicznego sprzedawcę róż, zapłacił za nie jak za zboże i się oświadczył później mi mówił, że zaplanował to zupełnie inaczej, tzn. jakaś kolacja itp. (mało oryginalnie ) ale wyszło jak wyszło ale chłopak był tak zdenerwowany, że mu wybaczam
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Witam znad sniadania!
Agni gratulacje! U mnie jako tako zareczyn nie bylo, po prostu rozmawialismy o tym, ze chcemy wziac slub, no i w Boze Narodzenie rodzice P przyjechali do nas i odbyly sie oficjalne zareczyny tudziez oswiadczyny. Nocka standardowa, czyli pobudki co 3 godz. Teraz maly zasypia. |
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
jakoś ostatnio nie mam czasu na wizaż nie nadrobię niestety ![]() u nas oki mały ostatnio był marudny troszkę wieczorami ale trudno biorę to na klatę na tytuł za głosowane
|
#4684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O tym eliminowaniu nabiału powiedziałam- "to co Ty byś jadła?!" ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- A położne to nawet dwie u mnie były, bo ta moja była akurat na urlopie, jak urodziłam. Mam numer telefonu i maila do niej- w razie czego mogę zawsze zadzwonić lub napisać i zapytać o coś. Już korzystałam. |
|
|
|
|
#4686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Nie byłabyś tak uwiązana do dziecka, bo wiadomo że gdzieś czasem trzeba iść, choćby do lekarza, na jakieś zakupy - wychodziłaś w ogóle gdziekolwiek od porodu z domu? a co do nabiału - to przecież jest mnóstwo innych pysznych rzeczy do jedzenia podczas karmienia teściowa jakaś nieżyciowa jest..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-30 o 09:38 |
||
|
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie i dzidziusie
U nas noc standardowo.. 22-7 sen, o 7 mama siłą obudziła Zuzaka na jedzenie. 7:30-8:30 sen, pół godziny gadania i od 9 do teraz śpi a ja od kilku dni jstem podziębiona i boj się, że Mała cos podłapie od mnie![]() Beatko, jak Julka?? Zaręczyny? My nie mamy ślubu ani nie jesteśmy zaręczeni i tak szczerze to doceniam tą sytuację, w razie czego nie trzeba będzie się ciągać po sądach żeby wywlekać tam swoje problemy i łaskawie dostać rozwód mi tam się nigdy nawet ślub nie marzył.. ta biała suknia i inne bajery.. pod uwagę brałabym tylko cywilny, al to jest godne przemyślenia nawet milion razy
|
|
|
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to mam kochana polozna, super babka, byla u nas z 5 czy 6 razy, czyli tyle ile przysluguje wizyt, no i oczywiscie moge do niej dzwonic w razie problemow.
Ja z rana poumawialam nas na rozne wizyty: Antka na usg, siebie do gina, Zuzie do laryngologa... |
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tż oświadczył mi się podczas pobytu u rodzinki bo to był długi weekend (15 sierpnia) wyciągnął mnie nad zalew , na spacerek i jak szliśmy lasem, klęknął i zapytał czy zostanę jego żoną a cały tak się trząsł z nerwów, że szok nie miałam pojęcia, że dla facetów to taki stresDzień doberek mamusie ![]() u nas nocka znowu fajna (nie chwalę )spanie od 20 do 5 z 2 przerwami na smoka
|
|
|
|
|
#4690 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tym cholerstwem zaraziłam sir przed ciążą i niestety poroniłam mam nadzieje że u Twojej kumpeli tak nie bedzie Cytat:
bo przy toksoplazmozie można podać antybiotyk Cytat:
![]() Cytat:
tylko że na szczeście wtórne zakażenie nie jest już takie grożne Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście Agni Kochana moje serdeczne gratulacje Dzień Doberek |
||||||
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() U nas noc była straszna Od godziny 1 moja mała wstawała z 10 razy Agni GRATULACJE Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-30 o 10:12 |
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też na nogach.
Emilie spała do 4:30 ![]() i oczywiście o 6 że chce pić ![]() potem wstaje ok8 i zachowuje się tak głośno, aż otworzę oczy i popatrzę na nią - żmijka mała ![]() Agni gratuluję bardzo słodko ![]() Sweet niech Igorek się kuruje, tylko przypadkiem nie zamykaj okien, wietrz pokój, bo jak zamkniesz okna to zarazki sobie będą latały a nie będzie świeżego powietrza. A jak ma katarek to zdecydowanie lepiej mu się będzie oddychało na dworze. Vaniliova a co kupiłaś ?! Mam ochotę na Ikea ! Marina powodzenia Co robicie dobrego dzisiaj na obiad ?! |
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby przeziębienie nie przeszło na Zuzie Julka dobrze, nocki spokojniejsze, zjadła o 19,30 zasnęła ok 21 - bo się w dzień wyspała do woli spała spokojnie do 3,10 zjadła, spała do 6 zjadła ale tylko 20ml po czym zasnęła i spała do 8., więc nocka super.ja za to zawsze marzyłam o białej sukni, weselu, itd - ja to taka ckliwa jestem ![]() Cytat:
lecę bo się głodomór budzi i zaraz będzie wołać "jeść!"
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawić się ![]() Włączyłam karuzelę pooglądała i zaraz marudziła, smok i zasnęła. Myślę właśnie, że to sa objawy skoku. ZObaczysz z dnia na dzień będzie wydawać inne dźwięki, gaworzyć i śmiać się na głos |
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja mialam go przetrzyamc do poniedzialu w domu... ![]() i co wietrzyc pokoj ale go wynosic czy mozna przy nim uchylic okno???? p.s. moj maly tez nie lubi TT antykolkowej...... hehe pieniadze na darmo wydalysmy ![]() upodobal sobie LOVI i ani TT ani Aventa nie chce ![]() beatka - dziekuje ![]() a u mnie polozna byla tylko raz!!!!!! i do tej pory nawet nie odezwala sie ja dzwonilam do niej jak Iguś mial brzydki pepek zeby przyjechala zobaczyla bo sie niepokoje, ale uslyszlaam ze nie ma potrzeby ze dzieciom sie slimacza pepuszki i to normalne noi dwa dni potem wyladowalismy z zapaleniem pepka i skory w szpitalu ![]() ![]() ![]() az chcieli od nas numer do tej poloznej w szpitalu tak sie wkurzyli ze do takiego stanu doprowadzila bo sie nie chcialo dupy ruszyc ![]() ![]() a co do skokow to moj Igor moze dlatego wczoraj tak marudzil bo to w sumie 5 tydzien??? moze to nie od kataru tylko to wlasnie skok
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-09-30 o 10:33 |
|
|
|
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć panienki
![]() Ale tu dziś romantyczne rozmowy ![]() Mi się łobuz jedne (czyt. mąż) oświadczył w całkowicie nieromantyczny sposób - właśnie wyszłam z kąpieli, miałam maseczkę na twarzy i byłam w piżamie. Usiadłam na łóżku, a on wyciąga pudełeczko z pierścionkiem ![]() Cytat:
Gratuluję bioderek, współczuję sytuacji w autobusie i przede wszystkim z całego serca gratuluję zaręczyn! Ale musiałaś być szczęśliwa i wzruszona! To takie piękne chwile ![]() Cytat:
Te kolejne wizyty to kiedy u Was były? I zapowiadane czy nie?
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź go do innego i w tym pokoju w którym śpi to niech się wietrzy, bo te zarazki sobie latają i się osiadają a nie ma świeżego powietrza, więc generalnie Igorek oddycha zarazkami,rozumiesz ? Jaki ma ten katarek ? Leje mu się z nosa ? Czy po prostu harczy ? Moja harczy w nocy ale nic z nosa się jej nie leje. Odciągam od czasu do czasu fridą, teraz to robię raz dziennie albo co 2 dni, bo jak odciągałam więcej miałam wrażenie, ze bardziej harczy. Odciągałam zielone kozy ![]() I chodziłam z nią na spacery, bo wtedy się jej lepiej oddycha zdecydowanie. Marudzić może bo to 5 tyd, obserwuj. W 5 tyg ma wrażenie, że smak mleka się zmienił, wszystko dla Niego staję się dziwne i niezrozumiałe. Boi się i nie rozpoznaje mleka które tak naprawdę cały czas je. Jest bardziej świadomych pewnych rzeczy które są dla Niego nowe i się ich boi . Moja TT sobie leży ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Środowiskowa - U mnie też była tylko raz i raczej się nie zanosi żeby pojawiła się kolejny. Z jednej strony mi to pasuje, a z drugiej czuję się taka "olana" ale myślę, sobie że ona uszczęśliwić mnie nie uszczęśliwi, więc niech jest tak jak jest... Jak czegoś nie wiem jest wizaż
|
|
|
|
|
#4698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pierwszy raz przyszła z własnej inicjatywy (czyt.przychodnia ją przysłała), drugi raz ja do niej dzwoniłam bo mi się krostki małej nie podobały i chciałam, żeby je obejrzała. Zjawiła się, ale dobre kilka dni mi zajęło dodzwonienie się do niej
|
||
|
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
a no wlasnie ja moim musze zyczenia zlozyc
Igorek wlasnie wstal na jedzenie wiec go zaraz wycaluje ![]() jego pierwszy DCH ![]() to żanetka ide dzis na spacer w takim razie noi to chyba ten skok w taki razie ............ ![]() a moj Tż wczoraj madry chcial wysterylizowac Igorowi butle i tak nastawil ze smoczek pekl na pol ![]() noi dzis TT uzywam ale leci mu pobrodzie mleko ze hej.... wogole nie umie jej ssac wiec zaraz wybiore sie do Reala po smoczek do LOVI ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-09-30 o 10:56 |
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam coś w klubie
|
|
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sweet Zanetka dobrze radzi, wietrz pokoj i chodz z malym na spacery, jesli to tylko katar bez goraczki. Tak, u mnie zapowiedziane, to znaczy na kazdej poprzedniej umawialysmy sie na kolejna. Wychodzilo na to, ze byla raz w tygodniu. Teraz brakuje mi tych wizyt, przynajmniej mialam z kim pogadac i to nie tylko na tematy dzieciowe. W zasadzie siedziala u nas tak min. pol godziny. Madra babka, o wszystko mozna bylo zapytac. |
|
|
|
|
#4703 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale nie mieli i niewiadomo kiedy będzie kupiłam podwójna szklana półke do łazienki bo kosmetyki sie nie mieszcza na pojedynczej takie wielkie plastikowe pudło , foremki do pierniczków no i nie mieli lukrecji a mój Tż lubi ![]() Cytat:
![]() Położną mamy bardzo fajną i była u nas trzy razy Cytat:
|
|||
|
|
|
#4704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraźcie sobie, że ja położnej nie widziałam na oczy ![]() Tak, tak, nikt do nas nie zawitał. Cytat:
Brawa za bioderka. I za zaręczyny ![]() klask i: Super to wykombinował.U nas zaręczyny w zakopcu na kasprowym wierchu, przy wszystkich ludziach tam spacerujących. Bili brawo a ja wyłam. Cudownie było... Cytat:
![]() Cytat:
Zamiast się cieszyć że karmisz UU . A co to za filozofia pieluchę zmienić? może nie umie pamersa, bo kiedyś tylko tetry..mojej tez musiałam pokazac właśnie właśnie, zapiła po obronie czy co ![]() ot mi przypomniałaś ![]() Co za noc za nami.Jestem wykonczona Wczoraj cały dzien nie spała, na dworze nie była, ciągle na rekach i jadła jak chciała. Po 60, 120, 150.. Usnęła o 19, na kapanie nie budzona. o 22 zjadła i potem do rana co 2 h ... tak marudzi, trudno odgadnąć o co kaman. Chyba skok.. I zaburzony ład dnia, bo bez spaceru i myju myju. Zobacze jak dzisiaj bedzie, ale zapowiada sie tak samo.
|
||||
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
co do autobusowych historii - przedwczoraj nie zmiescilam sie do autobusu z wozkiem. nie dlatego ze duzo ludzi, ale dlatego ze przyjechal wysokopodłogowy i posrodku wejscia bya poręcz... jakims cudem o 20 cm blizej niz w innych i mi sie tylnie kola nie miescily. musialam zdjac kolo i wtedy wepchnac sie jakos. jak wysiadalam to mi kierowca pomogl go wyniesc...
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
lecę czytać
![]() Cytat:
![]() ![]() a zgłaszałaś to do przychodni że nie przyszła do Ciebie?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-30 o 15:09 |
|
|
|
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
http://mistrzowie.org/344186/Polog
Połóg rodzinny
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryba po japońsku http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/201...-japonsku.html
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Moja właśnie walneła 2 mega koope
![]() Fu jak śmierdzi ! Nie pamiętam kiedy robiła 2 w 1 dniu
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę czytać
![]() A potem do roboty, bo jutro wydajemy małe przyjątko dla znajomych i trochę jedzonka trzeba zrobić
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

u nas nocka może być - wstawanie o 1, 4.20 i o 7 rano. Znowu zaczęłam dawać małej espumisan i działa - nie było prężenia w nocy i stękania. Za to usypanie po wieczornej kąpieli to jakiś horror ostatnio. Nie dość, że wycie przy cycku z nie wiadomo jakiego powodu bo mleko się leje, więc nawet się nie musi wysilać specjalnie przy jedzeniu, to jeszcze lulanie na rączkach już nie fajne, na leżąco w łóżku też nie dobrze. Smoka daję - jest ok ale go oczywiście zaraz wypluje i wtedy ryk więc trzeba go trzymać ręką a jak w końcu zaśnie to budzą ją po kilkanaście razy odruchy pierwotne

i się oświadczył 

na tytuł za głosowane

teściowa jakaś nieżyciowa jest..

bardzo słodko ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
żeby przeziębienie nie przeszło na Zuzie 
klask i: Super to wykombinował.