Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 21:11   #601
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to chyba chodzi o klasy 1-3 szkoły podstawowej - nauczyciel nauczania początkowego.
no właśnie się zastanawiałam czy to chodzi o przedszkolaki czy o podstawówkę
przyjdzie Scio to na powie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:13   #602
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

AgaGuernsey, kciuki za karmienie i bilirubinę! Mam nadzieję że obejdzie się bez odstawiania! Nie wiem czy cię to pocieszy, ale mojemu też bardzo powoli spadała, ale karmiłam cały czas i jakoś daliśmy radę

Telik, fajnie że załatwiliście. Siostra jakaś rzeczywiście upier.dliwa...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Po pierwsze jestem juz panią magister
Gratulacje!!!!
Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Ania - ja mieszkam niedaleko Balickiej, tez chętnie się spotkam
No to super Myślę że się nam uda dogodny termin ustalić
A o Piwnicy nie słyszałam, dzięki.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
To ja stosuję bo codziennie Karmi obalam

Wczoraj obaliłam dwa i w nocy obudziłam się z cycem twardym jak kamień i zlana mlekiem, nie wiem czy to przypadek czy to rzeczywiście działa.
Ale Karmi mi smakuje tylko w jednej wersji: przelane do szklaneczki (takie jak do drinków), aby zszedł gaz, i wtedy bez bąbelków pychotka.
Cytat:
a tak serio to naprawdę widze że się zmieniła, chyba doceniła że fajnie się mieszkało z nami ale mamy swoje życie - i kiedyś przyznała mi się że mój szwagier, brat tż-ta kiedyś powiedział jej że tęskno mu za moimi obiadkami bo ja gotowałam takie pyszne rzeczy normalnie

Jak to moja mama określiła z punktu widzenia siebie jako synowej - ta która jest najbliżej jest zawsze najgorsza... coś w tym jest chyba...
Dobrze że mam teściową 70 km stąd

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
E zaburzeń nie masz, teściowa Ci na nerwy działa. Ja przed każdą wizytą mojej obiecuję sobie, że będę dla niej miła i nie będę jej chamsko odpowiadać... i co? I d***, zawsze jej coś powiem. Jej sama osoba mnie wkurza, nawet ust nie musi otwierać

Ja też Karmi popijam ostatnio codziennie (choć piwa wcześniej nienawidziłam, i dalej zwykłego nie znoszę), przede wszystkim kawowe

Dzieć śpi, zmykam do męża
Dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:17   #603
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
AgaGuernsey, kciuki za karmienie i bilirubinę! Mam nadzieję że obejdzie się bez odstawiania! Nie wiem czy cię to pocieszy, ale mojemu też bardzo powoli spadała, ale karmiłam cały czas i jakoś daliśmy radę
Jasne, ze pociesza!

Ja tez juz lece... co prawda nie do meza, ale do lozka. Pa!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:28   #604
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Wstawie na dobranoc moja jesienna Sarenke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06 (4).jpg (44,1 KB, 31 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:40   #605
CrazyMachine
Zadomowienie

Scio, gratuluję tytułu magistra Będzie imprezka??

Cytat:
Zdecydowanie wizyta zadziała na nie mocno antykoncepcyjnie .
Kiedyś po wizycie u świeżo upieczonej mamy - mojej przyjaciółki - stwierdziłam, że u takich mam powinny odbywać się lekcje do przygotowania do życia w rodzinie. Działanie antykoncepcyjne dla nastolaktów murowane.

Cytat:
teraz moge powiedzieć że lubie swoją teściową
Mi także polepszyły się stosunki z teściami po wyprowadzce

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jedz potrawy przyprawione czosnkiem - okazuje się że dzieci lubią mleko pachnace czosnkiem, badania przeprowadzone w Stanach wykazały, że jeśli matka kilka godzin przed karmienie zjadła nieco czosnku,dzieci jadły więcej i dłużej zostawały przy piersi.
Z własnego doświadczenia radzę uważać z czosnkiem. U mnie po tym jak zjadłam sos czosnkowy Ida dostała strasznego bólu brzucha. Może to przypadek, a może nie?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:46   #606
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

youyou dokarmiasz jeszcze Małą mm?

Sara przy jedzeniu mi ostatnio cyrki odstawia.
Teraz po kąpaniu mnie i siebie wymęczyła.
Pluje, kręci głowa, piszczy , krztusi się jakby nie chciała jeść.
A w rzeczywistości chce, bo po 10 minutach walki się uspokaja i wcina. Nie wiem o co jej chodzi. Boli coś? gardło?

Tz chory konkretnie, śpi sam. Boj się, że nas pozaraża
Ja śpię u Sary w pokoju na tapczanie.
Patik tak dokarmiam, dostaje zawsze butelkę po kąpieli (najpierw cycki obala) + z butli mm wypija ok 60-90ml. Czasem też w dzień jej dam jak widzę że ewidentnie głodna i wypije nawet 120ml.
łącznie max wypije ok 200ml z butelki, reszta cyc

A co do tych cyrków to nie martw się, u nas to samo czasem jest, zauważyłam że tak jest jak mała jest bardzo głodna i się denerwuje że wolno leci. uspokoi się jak zaspokoi ten pierwszy głód, potem je już spokojnie.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:53   #607
brumek
Zakorzenienie

Pochwalę się tylko na szybko, że:
BIODERKA MAMY ZDROWIUSIEŃKIE!!!

Tymek super-dzielnie i po męsku zniósł badanie i poszliśmy to uczcić na sushi
A teraz biegnę czytać, co się działo przez tych parę godzin

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 22:09   #608
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Jak mała nie daj Boże dostanie gorączki,
bo ja przeziębienie dopadnie,
mogę dać jej czopka ?

I kiedy iść do pediatry?
Mozesz dac czopka ale zalezy ile wazy to odpowiednia dawke wtedy, od 5 kg jest juz chyba 80mg

Scio wielkie gratulacje !!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara przy jedzeniu mi ostatnio cyrki odstawia.
Teraz po kąpaniu mnie i siebie wymęczyła.
Pluje, kręci głowa, piszczy , krztusi się jakby nie chciała jeść.
A w rzeczywistości chce, bo po 10 minutach walki się uspokaja i wcina. Nie wiem o co jej chodzi. Boli coś? gardło?
Moja Karola tez ostatnio nie chce jesc tyle ile jadla wczesniej zjadala niedawno ladnie prawie co kazde karmienie 120-130ml a teraz czasem 80-90ml dzis popoludniu pospala 3 godziny ciurkiem i przespala karmienie o godzine i zamiast jest po 3 jadla po 4 godzinach i tylko 90ml ogolnie dzis nie jadla zle nawet po 110-125 ale tylko 5 razy jadla dzis.

Ile i jak czesto wasze dzieci jedza ? Moja ma prawie 16 tyg.
.
.
.

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-07 o 22:17
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 22:12   #609
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
on ma kilka zawodów : diagnosta samochodowy, instruktor jazdy a od niedawna instruktor bezpiecznej jazdy - jazda na płycie poślizgowej, wychodzenie z poślizgów, hamowania awaryjne i różne takie (tyle pamiętam z rozmów, pewnie dużo więcej tego jest )
z tym ostatnim związana jest rozmowa kwalifikacyjna
Marzy mi się taka szkoła jazdy ekstremalnej WIem!!! To jak przyjadę do Ciebie w przyszłym roku na te grzyby, to przy okazji Twój mąż mnie jeździć w poślizgach pouczy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

super mnie się marzy zapisanie na taki kurs
Aniu, to razem się zwalamy Justynie za rok na głowę! Co Ty na to?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
zacytuje kawałek rozmowy
-"przepraszam ża taką sytuację, rozumiem że to kłopot, ale..."zaczął mówić telik
-co rozumie, co rozumie no własnie nic nie rozumie, w ksiedze sie nie kreśli-powiedziała gniewnym niskim głosem siostra

miedzyczasie dzwoniła mama i jakdyby nigdy nic pyta co u Jasia
opowiedziałam jej że uda mi sie zmienic date chrztu, biorąc pod uwagę jej niezadowolenie. Spokojnie tez zwróciłam jej uwagę że jej argumenty były nie fair i że spłakałam sie jak bóbr
a ona do mnie
-no przecież sama mówłaś że czlowiek nie powinien dusić w sobie negatywnych emocji
Ale Ci się siostrulka formalistka trafiłą
A mama pewnie się zreflektowała, że za ostro zareagowała, tylko "przepraszam" nie umie powiedzieć i tak to nazwała pokrętnie trochę

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumek zadałam Ci wczoraj pytanie odnośnie ciemiączka, ale chyba przeoczyłaś...
Ojej, nie widziałam, przepraszam
Zaraz pobiegnę poszukac, o co pytałaś.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A mój synek dziś przewrócił sie z brzuszka na plecki dwa razy
Brawo dla dzielnego akrobaty

Cytat:
HUURRRRRAA!!!!! Gratulacje kochana

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a Tymek w śpiworku przeuroczy

uwielbiam na niego patrzeć
Wierz mi, Teliczku, że ja też

Cytat:
Wiecie co wyczytałam w mojej super księdze o zdrowiu :
Jedz potrawy przyprawione czosnkiem - okazuje się że dzieci lubią mleko pachnace czosnkiem, badania przeprowadzone w Stanach wykazały, że jeśli matka kilka godzin przed karmienie zjadła nieco czosnku,dzieci jadły więcej i dłużej zostawały przy piersi.
Ciężko mi w to uwierzyć... Ja z kolei czytałam kiedyś (nie raz), że dzieci nie znoszą posmaku czosnku i jak się mama go obje, to nie chcą pić jej mleka Tak samo jak z kminkiem zresztą.

A tu mam trzy fragmenty:
"Powinno się unikać jedzenia produktów, które u dziecka wywoływały niekorzystne objawy po karmieniu. Najczęściej niemowlęta mogą reagować wzdęciami na mleko matki, jeśli kobieta jadła wcześniej czosnek, cebulę, kapustę lub czekoladę. Produkty te mogą również zmieniać smak mleka na bardziej intensywny, który dzieciom nie zawsze odpowiada."

drugi:
"Nie jest szkodliwy dla malca, ale może wywołać - podobnie jak u kobiety, która spożywa go bezpośrednio - kolki, bóle brzucha czy wzdęcia."

i taki (z tym że nie uzasadnili dlaczego):
"Przeciwskazania do spożycia czosnku
karmienie piersią,
ciąża,
niskie ciśnienie,
ostre nieżyty żołądka i jelit,
problemy z krzepnięciem krwi,
cukrzyca,
zażywanie niektórych lekarstw."

A ja jutro będę słomianą wdową. Mąż o 4 rano wyjeżdża i wraca w niedzielę. Jedzie w góry się wspinać.
Stary 2011-10-07, 22:14   #610
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ile i jak czesto wasze dzieci jedza ? Moja ma prawie 16 tyg.
u nas zjada też różnie zalezy od dnia w sumie ok.650/700ml.
(licze sama wode z ktorej robi sie mleko, np.120ml+4 miarki to u nas poprostu 120)
Do tego musimy dopajac woda wiec tak staram sie wcisnąć ze 20ml przed jedzeniem.

Stary 2011-10-07, 22:16   #611
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumku pamietam, ze Tymek mial male ciemiaczko. Czy teraz ma wieksze? Malwince powiekszylo sie z 0,5x0,5 do 1x1,5cm, ale nadal mamy brac wit.D3 co drugi dzien.
Kochana, na ostatniej wizycie nic nie mówiła że się powiększyło, więc raczej nie. Zresztą czuję pod palcami, że jest takie samo. Ma ok 1x1 cm, może trochę mniej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 22:18   #612
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieje, ze kolejny raz Wasze kciuki zdzialaja cuda!

Gratki Pani Magister!

Scio myslisz, ze na tym jednym cwiczeniu sie skonczy? Mala Ci nie placze?
Mysmy rehebilitowali Wiktorie ta metoda, pamietam to cwiczenie, o ktorym piszesz. Wiki darla sie jak opetana jak "dostawala" nowe cwiczenie. Potem juz sie przyzwyczajala. Tylko u nas rehabilitacja trwala jakies 5 miesiecy. Ale gdybym wtedy wiedziala, to co wiem teraz to raczej nie meczylabym tak dziecka. Mnie lekarz nastraszyl, a podejrzewam, ze az takiej drastycznej metody (mowie tu o Vojcie) nie musialysmy stosowac.
Jak juz byla Zuzka, to tez cos tam sie u niej mi nie podobalo, ale od innej lekarki dostalam namiar do fajnej rehabilitantki. Ona przyszla do mnie do domu, zobaczyla mala, pokazala kilka cwiczen i po kilku dniach problemu nie bylo. Tylko ona stosowala Bobatha, dziecko ani razu nie zaplakalo, bo to sa cwiczenia przez zabawe. Ta kobieta mowila mi, ze Vojta jest do ciezkich przypadkow, lekkie problemy mozna wyrownac Bobathem.
Mam nadzieje, ze u Was szybko sie pozbedziecie problemu!

Ale to przy wysokim poziomie bilirubiny?

Ja tez pije Karmi, ale tylko jak jest maz wieczorem w domu, wtedy mi bardziej smakuje.
I tez zauwazylam, ze po wypiciu (pije po wieczornym karmieniu) w nocy mam bardziej pelne piersi, wiec to chyba nie przypadek. I tez koniecznie musze przelac do szklanki.
Ja pijam tylko i wylacznie malinowe, inne mi nie smakuja.

Mloda jestes, jak marzysz o tym, to pewnie, ze idz.
Ten poziom nie był wysoki tylko nie chciał spadać. Ale to może dlatego, ze mały w ogóleby najchetniej na cycu non stop wisiał, nie chciałleżeć pod lampami.

Nie wiem, czy na ty jednym. Agu jet bardzo spokojna podczas tych ćwiczeń.Czasem marudzi, jak jej zimno. 19 mamy kontrole zobaczymy. W ogóle jakzobaczyłam co ten fizjoterapeuta robi z Agulą to masakra złapał ją jak świniaka za prawą ręke i prawą noge i do góry.
Stwierdził, ze ma lekkie napięcie w nóżkach i lekką asymetrię, ale może to być spowodowane tym,ze za wczesnie sie urodziła, ale ogólnie rozwija się bardzo dobrze.

Cytat:
no właśnie się zastanawiałam czy to chodzi o przedszkolaki czy o podstawówkę
przyjdzie Scio to na powie
Ogólnie kierunek nazywa sie edukacja wczesnoszkola i przedszkolna, wiec ma sie uprawnienia i tu i tu. Wiem, ze praca nauczyciela to raz ze harówa, dwa mnostwo papierów, kasa średnia... bo wykształcenie nauczycielskie mam. ale nie chciałabym żałować, ze nie spróbowałam... z tegoco wiem mogłabym dostać stypendium w wysokościconajmniej 250 zł miesięcznie, szkoła kosztuje 2700 zł semestr wiec nie było by to straszne obciazene dla budzetu sama nie wiem...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 22:24   #613
youyou
Zakorzenienie

brumek za bioderka

Karmi obalone, mykam do łóżka
Stary 2011-10-07, 22:26   #614
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Ogólnie kierunek nazywa sie edukacja wczesnoszkola i przedszkolna, wiec ma sie uprawnienia i tu i tu. Wiem, ze praca nauczyciela to raz ze harówa, dwa mnostwo papierów, kasa średnia... bo wykształcenie nauczycielskie mam. ale nie chciałabym żałować, ze nie spróbowałam... z tegoco wiem mogłabym dostać stypendium w wysokościconajmniej 250 zł miesięcznie, szkoła kosztuje 2700 zł semestr wiec nie było by to straszne obciazene dla budzetu sama nie wiem...
idz do szkoły, idz!!!

super kierunek też mi sie marzy taki zacząc, ale jak ja zaczne moje lata wyliczać to opiero mi wychodzi nieciekawie

Stary 2011-10-07, 22:38   #615
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Moja Karola tez ostatnio nie chce jesc tyle ile jadla wczesniej zjadala niedawno ladnie prawie co kazde karmienie 120-130ml a teraz czasem 80-90ml dzis popoludniu pospala 3 godziny ciurkiem i przespala karmienie o godzine i zamiast jest po 3 jadla po 4 godzinach i tylko 90ml ogolnie dzis nie jadla zle nawet po 110-125 ale tylko 5 razy jadla dzis.
moja ma 15 tygodni i mogę Ci dokładnie rozpisać jak jadła:
7.00 - 150ml
12.00 - 120 ml
16.00- 120 ml
19.30 - 20.30 - 150 ml i sen nocny
więc wstanie albo o 3.00 i zje 120 albo ok 6.00 i zje 150

i nie ma opcji, żeby więcej zjadła
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Marzy mi się taka szkoła jazdy ekstremalnej WIem!!! To jak przyjadę do Ciebie w przyszłym roku na te grzyby, to przy okazji Twój mąż mnie jeździć w poślizgach pouczy

oj zaufajcie, że on na pewno by się z Wami przejechał
ostatnio pytał, czy nie chcę się z nim po lotnisku przejechać, pouczyć szybko jeździć itd.
tylko u nas nie ma płyty poślizgowej
najbliżej w okolicy Poznania

aaaa no i brawa dla małych Brumkowych bioderek

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
a co byś wolała: przedszkolaki czy podstawówkę?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 06:48   #616
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82;29845898

[B
Ile i jak czesto wasze dzieci jedza ? Moja ma prawie 16 tyg.[/B]
.
mój je co 4h ok 150ml.Wypije min 60ml dziennie harbaty/wody lubi pić.W nocy nic nie je dopiero rano 6-8.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 06:53   #617
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Tymek super-dzielnie i po męsku zniósł badanie i poszliśmy to uczcić na sushi
A teraz biegnę czytać, co się działo przez tych parę godzin

klask i:
Lilkaa82, ja się nie wypowiem ile dziecko je, bo tylko na piersi, to nie umiem sprawdzić Ale fakt że rzadziej niż do niedawna, a czy więcej..nie wiem.

Cytat:
A ja jutro będę słomianą wdową. Mąż o 4 rano wyjeżdża i wraca w niedzielę. Jedzie w góry się wspinać.

O tak!!! Może hurtowo i po znajomości zniżkę dostaniemy
Mąż wspinaczkę skałkową uprawia czy bardziej wysokogórską?

Cytat:
Ten poziom nie był wysoki tylko nie chciał spadać. Ale to może dlatego, ze mały w ogóleby najchetniej na cycu non stop wisiał, nie chciałleżeć pod lampami.

U mnie to samo. Spadało powolutku, ale nie naświetlałam nawet lampami, tyle co do słońca, no i w końcu spadło

A w ogóle to dzień dobry

Stary 2011-10-08, 06:57   #618
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
moja ma 15 tygodni i mogę Ci dokładnie rozpisać jak jadła:
7.00 - 150ml
12.00 - 120 ml
16.00- 120 ml
19.30 - 20.30 - 150 ml i sen nocny
więc wstanie albo o 3.00 i zje 120 albo ok 6.00 i zje 150

i nie ma opcji, żeby więcej zjadła
Czyli podliczajać w sumie wychodzi tyle samo ile zjada Sara, tylko u nas mniejsze porcje, za to więcej razy, dzis w nocy np. 3 razy jadła

Stary 2011-10-08, 07:48   #619
karolinee1983
Zadomowienie

Witam w sobotę

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kurcze mam stresa...
Tak jak mowilam zbadalam Antkowi poziom bilirubiny. 2 tyg. temu mial 122 i to byl wynik podwyzszony, dzis ma 111,5. Wprawdzie spada, ale ciagle jest wysoko. W poniedzialek umawiam nas do lekarza, ale przez caly weekend bede sie stresowac. Boje sie, ze kaza mi go odstawic od piersi. Chyba bym sie zalamala...
Kciuki zaciskam mocno, oby bilirubina spadła i obyś mogła karmić piersią

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

A mój synek dziś przewrócił sie z brzuszka na plecki dwa razy

Cytat:

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wstawie na dobranoc moja jesienna Sarenke
Śliczna jesienna Sarenka

Cytat:

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 08:12   #620
brunetka2000
Zakorzenienie

AAAniu zrobiłam sondę wczoraj mam nadzieję, że się nie gniewasz
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 08:26   #621
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki, witam znad porannej kawki
chłopaki pojechali na basen, wiec mam chwilę luzu

Chciałam się pochwalić że Lilianka kończy dziś 3 miesiące

dziś jedziemy na imprezę zapoznawczą to przyszłej teściowej mojej bliźniaczki. Spotykamy z siostrami i mamą jej narzeczonego

Co do jedzenia to tez zauważyłam że Lilka mniej je. To chyba normalne w tym okresie że dziecko zaczyna się rzadziej dopomagać. Teraz to do mnie dociera, bo ostatnio myślałam że ona głodna, przystawiałam do cycka a ta possała chwilę i potem się bawiła cyckiem i śmiała do mnie..

iustyna ja się pisze na kursy do Twojego tżta! Kocham jeździć samochodem i chętnie zrobię jakiś kursik bezpiecznej jazdy
Stary 2011-10-08, 08:29   #622
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Justynko ne wiem, swietne mi sie pracowało z 4-klasistami, wie mysle o szkole barziej, ale przedszkolaki tez takie wdzieczne do pracy są. Sama nie wiem, gdyby nie kasa to bym sie nawet nie zastanawiała, bo mi sie chce tam isc dla samej siebe, tylko sie zastanawiam, czy zapału mi starczy

Agatka jest już z nami
Stary 2011-10-08, 08:48   #623
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam
Niestety z katarem i bólem gardła

Lilka mój synek różnie je , przeważnie co 3, 4 godziny po 120 ml
Scio gratulacje
Brumek za bioderka a czy lekarz kazał Wam profilaktycznie szeroko pieluchować ?
Śliczna jesienna Sarenka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:01   #624
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
AAAniu zrobiłam sondę wczoraj mam nadzieję, że się nie gniewasz
No pewnie że nie

Stary 2011-10-08, 09:04   #625
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziewczyny założyłam w klubie wątek o rozszerzaniu diety

Agatka jest już z nami
Stary 2011-10-08, 09:08   #626
aania_20
Zakorzenienie

dziewczyny, potrzebuję pomocy...
znacie jakiegoś jubilera, który podejmie się nietypowego zlecenia? Potrzebuję powiększyć pierścionek, na którym mi bardzo zależy. Tylko u mnie tego nie chcą zrobić
Może być gdziekolwiek, może wysyłkowo by się dało załatwić...
taki jak w załączniku
jakby któraś wiedziała to będę wdzięczna za namiary!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_6240.jpg (33,4 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-10-08 o 09:32
Stary 2011-10-08, 09:09   #627
zanetaa88
Zakorzenienie

No i jestem,
wypocona jak prosiak.
Zimne dreszcze były 2 razy - NIENAWIDZĘ ICH !

Spałam:
2x spodnie
bluzka
sweter
gruby szlafrok misiowy
skarpetki
i 2 kołdry

I JESZCZE BYŁO MI ZIMNO

ale musiałam się jakoś ocieplić - ciepła herbata trochę pomogła.
Z katarem nadal walczę

MarzenaS moja właśnie harczy.W nocy najwięcej tego słyszę, dzisiaj jej to wstrzyknę. Po jakim czasie harczenie u Ciebie ustąpiło?

Ania
robię te drożdżowe wypieki ciasto w konsystencji rewelacyjne.

Bączki - wiecie co nie wiem, nic nie wiem. Zrobiłam sobie lekkostrawną dietę przez tydzień, aby nie mieć bączków i co ? NIC NIE DZIAŁA Emilie bączków puszcza mniej,a Ja? nadal jak traktor :/ tylko ja tak mam ?

JAK DŁUGO IDĄ PIENIĄDZE Z ZAGRANICZNEGO KONTA ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:10   #628
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

U Nas noc w miarę. Koło północy Dominik się wiercił, ale mu przeszło. Jadł o 2 i 6 i spał do 9.30 Śpich po tacie.

Mój synal wcina około 720-750 ml dziennie. Co 3,4 godziny dostaje 120 lub 130 ml.
Jak tak czytam jak Wasze dzieci plują smoczkami i nie chcą jeść to nie mogę się nadziwić. Dominik jeszcze nigdy nie odmówił jedzenia. Ile mu dasz, tyle wchłonie. A jak mu się butelkę zabiera to zawsze trochę pokwili, mimo że najedzony. Mały Głód.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 09:16   #629
youyou
Zakorzenienie

Lilka dziś ustanowiła nowy rekord spania. Zasnęła o 20 i pierwsza pobudka o 5 i jak zwykle od razu zasneła przy cycku i spała do 7:30.
Idziemy w dobrą stronę
FIlip tak przespał nockę chyba dopiero po roku

jej ani razu nie musiałam lulać w nocy , po pobudce od razu zasypia

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-08 o 09:23
Stary 2011-10-08, 09:18   #630
madzia1k1
Raczkowanie

U nas jedzenie aktualnie wygląda tak: mam dokładne godziny bo zapisuję

6(7) - 120-130
9(10) - 130
12(13) - 100-130
16(17) - 120-130
ok 19 (niezawsze) - 100
0(1) - 130 zawsze!!!z wielkim apetytem

pomiędzy karmieniami 100ml herbatki (czasem mniej)
13 - gimnastyka
18 - kąpiel co drugi dzień
19 - sen

spacery różnie czasem do południa ale zazwyczaj po południu jak tatuś wróci z pracy czyli 16-18

Także nam wychodzi 0d 680 do 780 + herbatka.

Był taki moment, że przez prawie 2 tygodnie od momentu skończenia 2m-cy jadł za każdym razem 130ml co 4-5 godzin, a teraz mu się odwidziało i je róznie, ale przynajmniej o podobnych godzinach

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości