|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
przyjdzie Scio to na powie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
AgaGuernsey, kciuki za karmienie i bilirubinę! Mam nadzieję że obejdzie się bez odstawiania! Nie wiem czy cię to pocieszy, ale mojemu też bardzo powoli spadała, ale karmiłam cały czas i jakoś daliśmy radę
![]() Telik, fajnie że załatwiliście. Siostra jakaś rzeczywiście upier.dliwa... ![]() Gratulacje!!!! No to super ![]() ![]() A o Piwnicy nie słyszałam, dzięki. Cytat:
Cytat:
Jak to moja mama określiła z punktu widzenia siebie jako synowej - ta która jest najbliżej jest zawsze najgorsza... coś w tym jest chyba... Dobrze że mam teściową 70 km stąd ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też Karmi popijam ostatnio codziennie (choć piwa wcześniej nienawidziłam, i dalej zwykłego nie znoszę ![]() ![]() Dzieć śpi, zmykam do męża ![]() Dobranoc!
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez juz lece... co prawda nie do meza, ale do lozka. Pa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
Wstawie na dobranoc moja jesienna Sarenke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zadomowienie
|
Scio, gratuluję tytułu magistra
![]() Kiedyś po wizycie u świeżo upieczonej mamy - mojej przyjaciółki - stwierdziłam, że u takich mam powinny odbywać się lekcje do przygotowania do życia w rodzinie. Działanie antykoncepcyjne dla nastolaktów murowane. Mi także polepszyły się stosunki z teściami po wyprowadzce ![]() Z własnego doświadczenia radzę uważać z czosnkiem. U mnie po tym jak zjadłam sos czosnkowy Ida dostała strasznego bólu brzucha. Może to przypadek, a może nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łącznie max wypije ok 200ml z butelki, reszta cyc A co do tych cyrków to nie martw się, u nas to samo czasem jest, zauważyłam że tak jest jak mała jest bardzo głodna i się denerwuje że wolno leci. uspokoi się jak zaspokoi ten pierwszy głód, potem je już spokojnie.
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się tylko na szybko, że:
BIODERKA MAMY ZDROWIUSIEŃKIE!!!
![]() Tymek super-dzielnie i po męsku zniósł badanie i poszliśmy to uczcić na sushi ![]() A teraz biegnę czytać, co się działo przez tych parę godzin ![]()
#608 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Scio wielkie gratulacje !!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ile i jak czesto wasze dzieci jedza ? Moja ma prawie 16 tyg. . . .
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-07 o 22:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#609 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aniu, to razem się zwalamy Justynie za rok na głowę! Co Ty na to? ![]() Cytat:
![]() A mama pewnie się zreflektowała, że za ostro zareagowała, tylko "przepraszam" nie umie powiedzieć i tak to nazwała pokrętnie trochę ![]() Cytat:
![]() Zaraz pobiegnę poszukac, o co pytałaś. Brawo dla dzielnego akrobaty ![]() ![]() ![]() ![]() HUURRRRRAA!!!!! Gratulacje kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wierz mi, Teliczku, że ja też ![]() Cytat:
![]() A tu mam trzy fragmenty: "Powinno się unikać jedzenia produktów, które u dziecka wywoływały niekorzystne objawy po karmieniu. Najczęściej niemowlęta mogą reagować wzdęciami na mleko matki, jeśli kobieta jadła wcześniej czosnek, cebulę, kapustę lub czekoladę. Produkty te mogą również zmieniać smak mleka na bardziej intensywny, który dzieciom nie zawsze odpowiada." drugi: "Nie jest szkodliwy dla malca, ale może wywołać - podobnie jak u kobiety, która spożywa go bezpośrednio - kolki, bóle brzucha czy wzdęcia." i taki (z tym że nie uzasadnili dlaczego): "Przeciwskazania do spożycia czosnku karmienie piersią, ciąża, niskie ciśnienie, ostre nieżyty żołądka i jelit, problemy z krzepnięciem krwi, cukrzyca, zażywanie niektórych lekarstw." A ja jutro będę słomianą wdową. Mąż o 4 rano wyjeżdża i wraca w niedzielę. Jedzie w góry się wspinać.
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
u nas zjada też różnie zalezy od dnia w sumie ok.650/700ml.
(licze sama wode z ktorej robi sie mleko, np.120ml+4 miarki to u nas poprostu 120) Do tego musimy dopajac woda wiec tak staram sie wcisnąć ze 20ml przed jedzeniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Kochana, na ostatniej wizycie nic nie mówiła że się powiększyło, więc raczej nie. Zresztą czuję pod palcami, że jest takie samo. Ma ok 1x1 cm, może trochę mniej.
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy na ty jednym. Agu jet bardzo spokojna podczas tych ćwiczeń.Czasem marudzi, jak jej zimno. 19 mamy kontrole zobaczymy. W ogóle jakzobaczyłam co ten fizjoterapeuta robi z Agulą to masakra złapał ją jak świniaka za prawą ręke i prawą noge i do góry. ![]() Stwierdził, ze ma lekkie napięcie w nóżkach i lekką asymetrię, ale może to być spowodowane tym,ze za wczesnie sie urodziła, ale ogólnie rozwija się bardzo dobrze. Ogólnie kierunek nazywa sie edukacja wczesnoszkola i przedszkolna, wiec ma sie uprawnienia i tu i tu. Wiem, ze praca nauczyciela to raz ze harówa, dwa mnostwo papierów, kasa średnia... bo wykształcenie nauczycielskie mam. ale nie chciałabym żałować, ze nie spróbowałam... z tegoco wiem mogłabym dostać stypendium w wysokościconajmniej 250 zł miesięcznie, szkoła kosztuje 2700 zł semestr wiec nie było by to straszne obciazene dla budzetu sama nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
brumek
![]() Karmi obalone, mykam do łóżka ![]()
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super kierunek też mi sie marzy taki zacząc, ale jak ja zaczne moje lata wyliczać to opiero mi wychodzi nieciekawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
7.00 - 150ml 12.00 - 120 ml 16.00- 120 ml 19.30 - 20.30 - 150 ml i sen nocny więc wstanie albo o 3.00 i zje 120 albo ok 6.00 i zje 150 i nie ma opcji, żeby więcej zjadła ![]() Cytat:
ostatnio pytał, czy nie chcę się z nim po lotnisku przejechać, pouczyć szybko jeździć itd. tylko u nas nie ma płyty poślizgowej ![]() najbliżej w okolicy Poznania aaaa no i brawa dla małych Brumkowych bioderek ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lilkaa82, ja się nie wypowiem ile dziecko je, bo tylko na piersi, to nie umiem sprawdzić ![]() Cytat:
O tak!!! Może hurtowo i po znajomości zniżkę dostaniemy ![]() ![]() Mąż wspinaczkę skałkową uprawia czy bardziej wysokogórską? ![]() Cytat:
U mnie to samo. Spadało powolutku, ale nie naświetlałam nawet lampami, tyle co do słońca, no i w końcu spadło ![]() A w ogóle to dzień dobry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zadomowienie
|
Witam w sobotę
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje!!! ![]() Śliczna jesienna Sarenka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
AAAniu zrobiłam sondę wczoraj mam nadzieję, że się nie gniewasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki, witam znad porannej kawki
![]() chłopaki pojechali na basen, wiec mam chwilę luzu Chciałam się pochwalić że Lilianka kończy dziś 3 miesiące ![]() ![]() ![]() dziś jedziemy na imprezę zapoznawczą to przyszłej teściowej mojej bliźniaczki. Spotykamy z siostrami i mamą jej narzeczonego ![]() Co do jedzenia to tez zauważyłam że Lilka mniej je. To chyba normalne w tym okresie że dziecko zaczyna się rzadziej dopomagać. Teraz to do mnie dociera, bo ostatnio myślałam że ona głodna, przystawiałam do cycka a ta possała chwilę i potem się bawiła cyckiem i śmiała do mnie.. iustyna ja się pisze na kursy do Twojego tżta! Kocham jeździć samochodem i chętnie zrobię jakiś kursik bezpiecznej jazdy
#622 |
Zakorzenienie
|
Justynko ne wiem, swietne mi sie pracowało z 4-klasistami, wie mysle o szkole barziej, ale przedszkolaki tez takie wdzieczne do pracy są. Sama nie wiem, gdyby nie kasa to bym sie nawet nie zastanawiała, bo mi sie chce tam isc dla samej siebe, tylko sie zastanawiam, czy zapału mi starczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zadomowienie
|
Witam
Niestety z katarem i bólem gardła ![]() Lilka mój synek różnie je , przeważnie co 3, 4 godziny po 120 ml Scio gratulacje ![]() Brumek za bioderka ![]() Śliczna jesienna Sarenka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
No pewnie że nie
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny założyłam w klubie wątek o rozszerzaniu diety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, potrzebuję pomocy...
znacie jakiegoś jubilera, który podejmie się nietypowego zlecenia? Potrzebuję powiększyć pierścionek, na którym mi bardzo zależy. Tylko u mnie tego nie chcą zrobić ![]() Może być gdziekolwiek, może wysyłkowo by się dało załatwić... taki jak w załączniku jakby któraś wiedziała to będę wdzięczna za namiary! ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-10-08 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
No i jestem,
wypocona jak prosiak. Zimne dreszcze były 2 razy - NIENAWIDZĘ ICH ! Spałam: 2x spodnie bluzka sweter gruby szlafrok misiowy skarpetki i 2 kołdry I JESZCZE BYŁO MI ZIMNO ![]() ale musiałam się jakoś ocieplić - ciepła herbata trochę pomogła. Z katarem nadal walczę ![]() MarzenaS moja właśnie harczy.W nocy najwięcej tego słyszę, dzisiaj jej to wstrzyknę. Po jakim czasie harczenie u Ciebie ustąpiło? Ania robię te drożdżowe wypieki ![]() Bączki - wiecie co nie wiem, nic nie wiem. Zrobiłam sobie lekkostrawną dietę przez tydzień, aby nie mieć bączków i co ? NIC NIE DZIAŁA ![]() ![]() ![]() JAK DŁUGO IDĄ PIENIĄDZE Z ZAGRANICZNEGO KONTA ?! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
U Nas noc w miarę. Koło północy Dominik się wiercił, ale mu przeszło. Jadł o 2 i 6 i spał do 9.30 ![]() Mój synal wcina około 720-750 ml dziennie. Co 3,4 godziny dostaje 120 lub 130 ml. Jak tak czytam jak Wasze dzieci plują smoczkami i nie chcą jeść to nie mogę się nadziwić. Dominik jeszcze nigdy nie odmówił jedzenia. Ile mu dasz, tyle wchłonie. A jak mu się butelkę zabiera to zawsze trochę pokwili, mimo że najedzony. Mały Głód.
#629 |
Zakorzenienie
|
Lilka dziś ustanowiła nowy rekord spania. Zasnęła o 20 i pierwsza pobudka o 5
![]() Idziemy w dobrą stronę ![]() FIlip tak przespał nockę chyba dopiero po roku ![]() jej ani razu nie musiałam lulać w nocy , po pobudce od razu zasypia
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-08 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
U nas jedzenie aktualnie wygląda tak: mam dokładne godziny bo zapisuję
![]() 6(7) - 120-130 9(10) - 130 12(13) - 100-130 16(17) - 120-130 ok 19 (niezawsze) - 100 0(1) - 130 zawsze!!!z wielkim apetytem ![]() pomiędzy karmieniami 100ml herbatki (czasem mniej) 13 - gimnastyka 18 - kąpiel co drugi dzień 19 - sen spacery różnie czasem do południa ale zazwyczaj po południu jak tatuś wróci z pracy czyli 16-18 Także nam wychodzi 0d 680 do 780 + herbatka. Był taki moment, że przez prawie 2 tygodnie od momentu skończenia 2m-cy jadł za każdym razem 130ml co 4-5 godzin, a teraz mu się odwidziało i je róznie, ale przynajmniej o podobnych godzinach ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.