Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 13:42   #541
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

Zaneta, poty mogą być od tarczycy, choć wydaje mi się, ze tym razem to inne poporodowe sprawy. kiedy usg robisz?
Ja nie pytałam o pot,nie pamiętam która
Ja mam wizytę 12 października,
właśnie miałam odebrać wyniki

No i jestem i Ja.
Coś mnie bierze...
Głowa mnie boli, katar zaczyna męczyć.
Zrobiłam dziś ala krokiety z bułki
PYSZNOŚCI!!

Herbatka - Ja podaję koperkową i kupiłam rumiankową. Po koperkowej widzę, że robi koopy codziennie i jej zdecydowanie lepiej, ale widze też kleksy które robią się suche i przyklejają do pupy, normalne ? Podaję np. jeżeli zje a za 20 min coś jej nie pasuje i czegoś się domaga,dostaje herbatki i cisza. Kiedy chce zasnąć i mieli i mieli smoka i nadal nie zasypia, daję herbatkę i zazwyczaj zasypia. W ogóle nie wiedziałam, że moje dziecko tak domaga się picia kiedy podaję herbatkę to to widzę. Teraz na cały dzień max 80ml mi wypije licząc noc.

Spanie - nie liczę tego, ale max w dniu do 1h, na spcerze więcej, a tak do drzemki 15-30 min.

Pampersy - moja to lubi zsiurać się bez pampersa

MarzenaS
kupiłam ten EuphorbiumS, powiedz mi przy jakim katarze go podałaś i ile razy dziennie?

CIASTO KRÓWKA- przepis dam nabloga

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 13:44   #542
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Laski masakra co ten mój młody wyprawia bierze się do siadania jak go trzymam to się spina cały nóżki i rączki wyrzuca do przodu i cały się przechyla i siedzi sobie na rękach jak mu położę główkę na ramię to znowu to samo przecież to dużo za szybko !!jak go chcę tak na rekach na pół leżąco to robi to samo takiego banana ze siebie nie zrobi sobie krzywdy? wasze tak mają?

o dziubku chętnie bym z Tobą wypiła!!
jacieee dzięks za link!
Stary 2011-10-07, 13:46   #543
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja nie pytałam o pot,nie pamiętam która
ja pytałam, tsh mam 0,6.. , nie pamiętam już dokładnie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 13:49   #544
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

8-11 spi
jedzenie
12-15 spi
jedzienie
17-18 spi
jedzenie
kąpiel
jedzenie
20-22(czasem 24) spi
jedzenie
22(24) - 3(4) spi
jedzenie
4-7(8) spi
czasem budzi sie 5:30 na smoczka,bo jedzeniem bym tego nie nazwala...
jedzenie

wazy prawie 6 kg juz!
Cooo? tyle śpi?ja też tak chcę To Ty nie masz dziecka w domu

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

ciekawe co mocniej zadziała - kawa czy wino
Ja się kiedyś śmiałam że po takiej abstynencji jak wypiję lampkę szampana to chyba wystarczy do upicia się
ostatnio na weselu pierwszy raz po ciazy napiłam się alkoholu- po 3 łykach szampana zaszumiało mi w głowie- serio-potem doprawiłam lampką wina a tak mi smakowałoooo ale niestety musiałam się wstrzymać od dalszego picia bo byłam kierowcą. Może to i dobrze, po kolejnej lampce by mnie wynosilil

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Tż właśnie dostał zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną. Tylko, że nie składał tam CV i zastanawia się jak go znaleźli. Połechtali mu ego .
Oby coś z tego wyszło, bo to nie byłaby dla niego praca a czysta przyjemność. Za tydzień w środę jedzie na rozmowę - przypomnę się o kciuki
a zdradzisz co to za job?
twój tz chyba jest instruktorem jazdy, dobrze kojarzę?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Telik przytulam wirtualnie
Może da się przesunąć termin, a jak nie to... trudno. Dla mnie ważniejsze by były chrzciny wnuka niż "jakieś tam" wesele. Jak się mama raz nie wyśpi to krzywda jej się nie stanie. My się codziennie nie wysypiamy i żyjemy Wytłumacz mamie jak to było i tyle.

Telik spróbuj przełożyć. Jak nie da rady to to trudno.
Jeszcze się nikt nie urodził co by wszystkim dogodził.

Dziubek to cały cyl szczepień na rota trzeab zakończyć przed pierwszym półroczem życia.

Chyba dopada mnie przesilenie jesienne. Brakuje tylko choroby, a może i to dopadnie bo tz prycha.
Zupa wyszła mdła, ajjj do dooopy ze wszystkim.

To się pożaliłam.

O co chodzi z testowaniem kosmetyków? jak się załapać?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-10-07 o 13:51
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 13:56   #545
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Laski masakra co ten mój młody wyprawia bierze się do siadania jak go trzymam to się spina cały nóżki i rączki wyrzuca do przodu i cały się przechyla i siedzi sobie na rękach jak mu położę główkę na ramię to znowu to samo przecież to dużo za szybko !!jak go chcę tak na rekach na pół leżąco to robi to samo takiego banana ze siebie nie zrobi sobie krzywdy? wasze tak mają?

jacieee dzięks za link!
mają mają
mam do was mega pytanie!!
w niedziele bedzie 5 tyg. jak nie karmie piersia.. nie dostalam jeszcze okrsu, a lekarz mnie zapewnial, ze to bedzi kwestia 2-3 tygodni od odstawienia. mam przepisan tabltki, ale kazal czekac na okres.. a ja czekam i czekam i czekam i zyje tak w wstrzmiezliwosci, ale ile mozna??
dlugo to jeszcze potrwa? wy tez musialyscie czekac zeby zaczac brac tabletki anty? no masakra jakas!!
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:08   #546
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

ostatnio na weselu pierwszy raz po ciazy napiłam się alkoholu- po 3 łykach szampana zaszumiało mi w głowie- serio-potem doprawiłam lampką wina a tak mi smakowałoooo ale niestety musiałam się wstrzymać od dalszego picia bo byłam kierowcą. Może to i dobrze, po kolejnej lampce by mnie wynosilil

Telik spróbuj przełożyć. Jak nie da rady to to trudno.
Jeszcze się nikt nie urodził co by wszystkim dogodził.

Dziubek to cały cyl szczepień na rota trzeab zakończyć przed pierwszym półroczem życia.

Chyba dopada mnie przesilenie jesienne. Brakuje tylko choroby, a może i to dopadnie bo tz prycha.
Zupa wyszła mdła, ajjj do dooopy ze wszystkim.

To się pożaliłam.

O co chodzi z testowaniem kosmetyków? jak się załapać?

ja wypełniłam ankietę i wylosowali mnie teraz przez następne dwa tygodnie mam ich używać i napisać recenzję na ich temat.
Stary 2011-10-07, 14:12   #547
zanetaa88
Zakorzenienie

Telik to co jest ważniejsze, chrzest jej wnuka, czy wyspanie bez sensu ! Przykro że mama tak do tego podeszła. Dla mnie jakieś tam wesele nie jest ważne od swojego dziecka !! Na wesele może iść jeszcze milion razy, a na chrzest własnego wnuka ?? a po za tym, czy się wyśpi czy nie, bo przecież nawet an drugi dzień mam mieć poprawiny to i tak będzie chodzić do tyłu, czy będzie na weselu czy będzie na chrzcinach- jeden kij, bo i tak będzie do niczego.

Łapie mnie przeziębienie,
co mi radzicie ?
Jakie domowe sposoby ?!
Karmię piersią.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 14:14   #548
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja też, ale z cukrem

Brumek trzymam kciukasy
ja tez uwielbiam z cukrem i śmietanka

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie lubię placów ziemniaczanych, bo bym zazdrościła
Brumek - kciuki mocno za bioderka

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:15   #549
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
on ma kilka zawodów : diagnosta samochodowy, instruktor jazdy a od niedawna instruktor bezpiecznej jazdy - jazda na płycie poślizgowej, wychodzenie z poślizgów, hamowania awaryjne i różne takie (tyle pamiętam z rozmów, pewnie dużo więcej tego jest )
z tym ostatnim związana jest rozmowa kwalifikacyjna

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
mają mają
mam do was mega pytanie!!
w niedziele bedzie 5 tyg. jak nie karmie piersia.. nie dostalam jeszcze okrsu, a lekarz mnie zapewnial, ze to bedzi kwestia 2-3 tygodni od odstawienia. mam przepisan tabltki, ale kazal czekac na okres.. a ja czekam i czekam i czekam i zyje tak w wstrzmiezliwosci, ale ile mozna??
dlugo to jeszcze potrwa? wy tez musialyscie czekac zeby zaczac brac tabletki anty? no masakra jakas!!
Wiesz co, ja chyba czekałam dłużej niż 5 tygodni na @, może z 8
nie pamiętam
Tabletek jeszcze nie brałam bo nie byłam u gina
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:22   #550
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej Kobitki
ależ mam załamkę

jestem załamana
nie miałam zamiaru sie skłócic z mamą

ech to sie wyżaliłam
mamie pewnie szybko przejdzie - nie smuć się

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Telik przytulam wirtualnie
Może da się przesunąć termin, a jak nie to... trudno. Dla mnie ważniejsze by były chrzciny wnuka niż "jakieś tam" wesele. Jak się mama raz nie wyśpi to krzywda jej się nie stanie. My się codziennie nie wysypiamy i żyjemy Wytłumacz mamie jak to było i tyle.
o tym samym pomyślałam mama powinna wykazać się choć odrobiną wyrozumiałości =

medduje więc że żyje - ale ostatnio ciągle na wariackich papierach - uczelnia się zaczęła więc prawie zero czasu na wizaż...

dziś ok 16 jak tato mój wróći z pracy to pędze do gina po zaświadczenie że karmię piersią - choć już nie karmię - bo chce złożyć u dziekana podanie o indywidualny tok nauczania żeby w razie czego mieć podkładkę na nieobecności na zajęciach jak mi coś wypadnie.

do tego małża dziś przed 5 rano złapał atak kolki nerkowej i o 5,30 pędziłam z nim na pogotowie bo się biedaczek chciał wykończyć... dopiero po dożylnym wlewie mu przeszło - tak mi go szkoda było bo widziałam jak cierpiał, nigdy mu się takie coś nie przytrafiało, potem mu powiedziałam że poczuł przynajmniej namiastkę bóli które kobieta czuje podczas porodu, i że te porodowe pewnie i tak kilka razy boleśniejsze

dostał leki i zalecenia i oby mu już to nie wróciło.

dobra lecę się malować bo do gina po ten papierek musze jechać za chwilkę.

Aha pochwalę się - udało mi się wygrać w dwóch konkursach na wizazu - jeden to Under Twenty zestaw do testowania - żel plus tonik a drugi serum Biotherm - Zanka też wygrała

ale mi się humorek poprawił od razu bo dziś już kurier przywiózł konkursowy zestawik Under Twenty

Stary 2011-10-07, 14:22   #551
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale pogoda paskudna Byliśmy na zakupach, a teraz moje słoneczko śpi

Cytat:
Natko w tej wkładce jest taka obwódka wokoło głowy, dzięki której głowa nie lata.
Jak wyjmiesz tą wkładkę to już nie ma czegoś takiego. Jest tak pusto

nie wiem jak to opisać, mam już problemy z wysłowieniem się dzisiaj
Bo mi chodzi o tą wkładkę, którą ma pod dupką, dzięki której bardziej leży. Ja mam fotelik Maxi cosi pebble. Kurcze chyba zrobię zdjęcie i Wam pokażę o co mi chodzi

Mam nadzieje, że Zuzi nic nie ma
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patryk kończy dzisiaj 2 miesiące!!!

Cytat:
Zapomniałam, że dziś kończymy 10 tygodni

Cytat:
O, zapomniałabym! Na 16 idziemy na USG bioder, więc baaaardzo prosze o kciuki

Cytat:
Hej Kobitki
ależ mam załamkę
pojechałam dziś do koscioła załatwiać chrzest na koniec października (miał być w święta ale teście chcą na urlop wtedy)
Jaś był juz nieco głodny a tam jeszcze taaaka kolejka w kancelari,
jak juz doczekaliśmy na swoją kolej to jaś wpadł w ryk (Jaś głodny=Jaś zły)
okazało sie że na koniec pazdziernika nie ma terminu tylko 9.X lub 16.X wiec ja bezmyślnie mówię do siostry że 16 (zapomniałam że 15 idziemy na wesele, a 16 mieliśmy na poprawiny). Siostra jeszcze rzuciła że jakby co to potem zmian terminu nie ma. Ja że ok, wszytko mi było jedno bo Jaś już był nieźle zniecierpliwiony i głodny. Ja sama byłam już wkurzona i spocona. Dżony miał dość głodu wiec ja wyciągnełam cycka w tym kosciele i nastała błoga cisza. Siostra wypisała karteczki do Chrztu i wtym momencie mnie oswieciło że to wesele jest dzień wczesniej(moi rodzice i mój brat z bratową tez idą) wyszłam z Kościoła i sie załamałam. dzwonie do mamy poinformować ją a ona sie śmiertelnie obraziła:
jak ja moge w takim terminie chrzest, że ona sie nie wyśpi po weselu i wogóle jak ja moge przekładać crzest ze względu na Teściów wyjazd nie patrząc na jej upodobania

jestem załamana
nie miałam zamiaru sie skłócic z mamą
byłam zestresowana w tym Kościele całym rozdrażnieniem Jasia, niemiłą siostra i wogóle że po prostu walnełam gafę
a z drugiej strony nie rozumiem jak przez jakieś głupie wesele moja matka psy na mnie wiesz
siedze i rycze

chyba popołudniu zadzownie do Kościoła i bede błagać siostre żeby zmieniła datę

ech to sie wyżaliłam
Mama nie powinna w taki sposób reagować...
Spróbuj przesunąć chrzciny, nie powinno być problemu

Cytat:

jacieee dzięks za link!
Mój robi tak samo

U nas też Dominik mało śpi w dzień, z reguły są to drzemki 15 min. Jedną dłuższą ma ok 15 (teraz też śpi). Ale za to w nocy śpi nienagannie Jak idzie spać o 22 to tak na dobre budzi się nie wcześniej jak 11 (w tym 2 razy jedzonko). A jest tylko na piersi
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 14:26   #552
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Gratulacje
Ja też jeżdżę Astrą i sobie chwalę baaaardzo
Mam nadzieję, że i nam będzie służyć.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a mnie sprawdzono tak: ciśnienie i wagę.Po czym pani zapytała jak się czuję i o jakiej antykoncepcji myślę.Porażka. Helllooooł, a może by mi ktoś tam zajrzał i zobaczył czy wszystko jest ok. no i bede musiała się wybrac do polskiego ginekologa. kolejne 70 funtów pójdzie. ach, życie.
Tam po prostu ufają pacjentowi na słowo.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patryk kończy dzisiaj 2 miesiące!!!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Da Karo za autko, zazdraszam bo tez marzę o zakupie auta, bo to nasze to już do wykończenia będzie a drugie, większe to moje marzenie
To szybkiej zmainy auta życzę .

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A ja mam 2 pytanka:
1. Ile Wasze dzieci śpią w dzień?
2. Ile wypijają herbatki na dzień i w jakim momencie ja podajecie, czy np. jak się zbliża pora karmienia?
1. Co najmniej godzinę po każdym karmieniu, ale zdarza się, że w porywach do 2h.
2. Nie podaję herbatki, bo karmie UU. Dałam może ze 3 razy, gdy długo Malwince czkawka nie przechodziła.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:26   #553
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
O ile dobrze widziałam załapałaś się na testowanie w dwóch konkursach

Oddaj troszkę swojego szczęścia

a prosze bardzo

Stary 2011-10-07, 14:27   #554
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ale pogoda paskudna Byliśmy na zakupach, a teraz moje słoneczko śpi

Bo mi chodzi o tą wkładkę, którą ma pod dupką, dzięki której bardziej leży. Ja mam fotelik Maxi cosi pebble. Kurcze chyba zrobię zdjęcie i Wam pokażę o co mi chodzi bez tej wkładki siedzi "głębiej" w foteliku.

Mam nadzieje, że Zuzi nic nie ma

Mama nie powinna w taki sposób reagować...
Spróbuj przesunąć chrzciny, nie powinno być problemu

Mój robi tak samo

U nas też Dominik mało śpi w dzień, z reguły są to drzemki 15 min. Jedną dłuższą ma ok 15 (teraz też śpi). Ale za to w nocy śpi nienagannie Jak idzie spać o 22 to tak na dobre budzi się nie wcześniej jak 11 (w tym 2 razy jedzonko). A jest tylko na piersi
w maxi cosi citi jest jedna wkładka dla noworodka, wypełnia plecki i główkę i my już jeździmy ponad miesiąc bez niej. Szymek się nie mieścił na długość w tej wkładce. zdjęcie poniżej :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0221.jpg (114,5 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-10-07 o 14:29
Stary 2011-10-07, 14:35   #555
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
wiem i nie oddam!!!

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Łapie mnie przeziębienie,
co mi radzicie ?
Jakie domowe sposoby ?!
Karmię piersią.
apap lub inny paracetamol, herbatka z miodem i ew cytryną. wsio.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:35   #556
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo mi chodzi o tą wkładkę, którą ma pod dupką, dzięki której bardziej leży. Ja mam fotelik Maxi cosi pebble. Kurcze chyba zrobię zdjęcie i Wam pokażę o co mi chodzi
Widzisz nie wiem jak w Twoim foteliku, ale w moim wkładka pod głową i pod pupą jest jednością . Jak wyjmę spod pupy to pod głową też nie ma (bo to jeden kawałek materiału). Dziubek wstawiła zdjęcie.

Mam wrażenie, że u Ciebie też się to całe wyciąga, nie tylko spod pupy
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

a prosze bardzo

podziękuję jak coś wygram
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-07, 14:36   #557
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kobitki
ależ mam załamkę[.....]
ech to sie wyżaliłam

mam nadzieję że się uda jakoś to rozwiązać..
a swoją drogą, co to za "nie ma zmiany terminu"... stanie się im coś jeśli by zmienili? Przecież siostra nie wykuwa daty w kamieniu żeby nie mogła przepisać...

Cytat:
Dziewczyny, godzinę temu kurier przyniósł karuzelkę Szybko ją zamontowałam i teraz po jedzeniu położyłam pod nią Tymka i ... jest nią zafascynowany Aż się nie spodziewałam, że aż tak! Patrzy szeroko otartymi ślepiami, mach rączkami, całym sobą do niej się pręży Coś pięknego! Mój mały synek jest już taki komunikatywny
klask i:dla Tymka!

Cytat:
on ma kilka zawodów : diagnosta samochodowy, instruktor jazdy a od niedawna instruktor bezpiecznej jazdy - jazda na płycie poślizgowej, wychodzenie z poślizgów, hamowania awaryjne i różne takie (tyle pamiętam z rozmów, pewnie dużo więcej tego jest
super mnie się marzy zapisanie na taki kurs

Dzieć mi śpi w huśtawce, ja siedzę nad angielskim;
a Wasze rozmowy kawowe i nie tylko natchnęły mnie do upieczenia czegoś wreszcie znalazłam paczkę wiórek i zrobiłam sernik z pianą kokosową już się studzi
No i czekam aż wreszcie mój TŻ z pracy wyjdzie i przyjedzie. Po całym tygodniu jakiegoś durnego szkolenia, i kontakcie polegającym na 2 minutach rozmowy dziennie...
ale to sobie jeszcze parę godzin poczekam...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:42   #558
Natka_
Zakorzenienie

DaKaro a jaką Astrę kupiliście II, III czy IV?

QUOTE=dziubek79;29836908]w maxi cosi citi jest jedna wkładka dla noworodka, wypełnia plecki i główkę i my już jeździmy ponad miesiąc bez niej. Szymek się nie mieścił na długość w tej wkładce. zdjęcie poniżej :[/QUOTE]

To ja o innej wkładce myślę, ja mam taką pod dupką, a na główkę mam inną, która nie przeszkadza, bo Domek ma ją jakby poduszkę.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Widzisz nie wiem jak w Twoim foteliku, ale w moim wkładka pod głową i pod pupą jest jednością . Jak wyjmę spod pupy to pod głową też nie ma (bo to jeden kawałek materiału). Dziubek wstawiła zdjęcie.

Mam wrażenie, że u Ciebie też się to całe wyciąga, nie tylko spod pupy
U mnie jest tylko właśnie pod dupką
Stary 2011-10-07, 14:43   #559
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

QUOTE=dziubek79;29836908]w maxi cosi citi jest jedna wkładka dla noworodka, wypełnia plecki i główkę i my już jeździmy ponad miesiąc bez niej. Szymek się nie mieścił na długość w tej wkładce. zdjęcie poniżej :
To ja o innej wkładce myślę, ja mam taką pod dupką, a na główkę mam inną, która nie przeszkadza, bo Domek ma ją jakby poduszkę.[/QUOTE]

no właśnie sobie obejrzałam Twój fotelik na necie i w sumie to nie wiem czy po wyjęciu spod pupci poduszki nie będzie mu niewygodnie bo plecki będą głęboko a główka jakby odsunięta przez tą podkładkę. Myslę, że po prostu musisz wyjąć, przymierzyć i zobaczyć jak Domisiowi będzie się siedziało a chcesz wyjąć tylko przez to , że mu nóżki wystają?? bo mojemu i bez tej wkładki wystają więc to rozwiąże problem na chwilkę bo jak podrosnie to potem też mu będą wystawać
Stary 2011-10-07, 14:50   #560
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

No i czekam aż wreszcie mój TŻ z pracy wyjdzie i przyjedzie. Po całym tygodniu jakiegoś durnego szkolenia, i kontakcie polegającym na 2 minutach rozmowy dziennie...
ale to sobie jeszcze parę godzin poczekam...
Ale za to jak się będziecie witać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-07, 14:51   #561
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no właśnie sobie obejrzałam Twój fotelik na necie i w sumie to nie wiem czy po wyjęciu spod pupci poduszki nie będzie mu niewygodnie bo plecki będą głęboko a główka jakby odsunięta przez tą podkładkę. Myslę, że po prostu musisz wyjąć, przymierzyć i zobaczyć jak Domisiowi będzie się siedziało a chcesz wyjąć tylko przez to , że mu nóżki wystają?? bo mojemu i bez tej wkładki wystają więc to rozwiąże problem na chwilkę bo jak podrosnie to potem też mu będą wystawać
Wsadziłam go wczoraj na próbę bez wkładki i chyba mu się dobrze siedziało Zapytałam Was, bo nie wiem czy to poprostu nie za szybko. Czy nie za bardzo wtedy przybiera pozycję "siedzącą". Wystają mu nóżki i przez to chciałam go bardziej "wsadzić"
Stary 2011-10-07, 14:58   #562
brunetka2000
Zakorzenienie

Mam pytanie do allegrowiczek
Wygrałam dokładnie 28 września pajacyk dla niuni i do tej pory mi nie przyszedł jeszcze. Choć zapłaciłam za wysłanie priorytetem Czyli powinno szybciej dojść I co teraz mam robić ???? Pisałam do tej osoby i nic mi nie odpisała Czy jeśli przyjdzie to mam wystawić naeutrala, czy negatywa. Bo napewno pozytywnej opinii nie dostanie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:06   #563
youyou
Zakorzenienie

Co do budzenia do kąpieli to ja przeważnie nie mam co budzić bo Lilka popołudniami nie śpi ale czasem jak padnie na drzemkę to ją wybudzamy, kąpiemy się o 19-19.30

Shira Lilka też zaczęła ciągnąc główkę jak do siadania . ale to nie znaczy że chce siadać po prostu ćwiczy

iustyna do gina marsz!

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wygrałam dokładnie 28 września pajacyk dla niuni i do tej pory mi nie przyszedł jeszcze. Choć zapłaciłam za wysłanie priorytetem Czyli powinno szybciej dojść I co teraz mam robić ???? Pisałam do tej osoby i nic mi nie odpisała Czy jeśli przyjdzie to mam wystawić naeutrala, czy negatywa. Bo napewno pozytywnej opinii nie dostanie
jak dojdzie to ja bym sprawdziła na paczce kiedy została nadana, bo jeśli rzeczywiście zaraz po wpłacie i poszła priorytetem to nie ma co wystawiać negatywów allegrowiczowi skoro to nie jego wina
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:08   #564
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

iustyna do gina marsz!

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-07, 15:11   #565
patik87
Zakorzenienie

Muszę się wyżalić.
Poszłam zanieść małą do teściowej na chwilę ( żeby nie było że jje ograniczam kontakty). Tylko otworzyłam drzwi słyszę jak woła z pokoju: "co wy na dwór w deszcz idziecie"
JA" nie, nie na deszcz"
ONA( nadal krzyczy z pokoju, nie widząc nas) " ale gdzie, to już nie pada"
JA" chciałam tobie dać, ale jak nie chcesz to nie"
ONA:"nie no pewnie daj mi ją"
dałam i wróciłam na górę.

Potem, po 15 minutach zeszłam i się mnie pyta czy dzisiaj płakała, odpowiedziałam że trochę.
Na co ona: " no przecież dziecko się domaga uwagi"
Może pochopnie zareagowałam ale wyskoczyłam a co czy ja jej nie poświęcam czasu i ją zostawiam jak płacze? sama się powyłam i powiedziałam jej że ciągle ma jakieś uwagi do nas, a to zimne rączki a to dupa maryna.
Ona, że w życiu mnie tak nie ocenia, że mnie podziwia bo sara mi tak wcześniej w kość dała, i w tej kwestii o mnie nie myśli że ja jakaś zła matka i co ja jej gadam?

Dziewczyny siedze nadal i wyje, mam dosyć

Nie kontynuowałyśmy rozmowy bo zadzwonił dzwonek i przyszła sąsiadka a ja poszłam do siebie.
A miałam ochotę jej wygarnąc jej zachowanie w dzień wesela szwagra.

Chyba mam zaburzenia emocjonalne.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-10-07 o 15:13
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:15   #566
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za to jak się będziecie witać
jak co tydzień
Cytat:
widzę że youyou już odpisała, ja tak samo uważam - zanim wystawisz komentarz to sprawdź datę wysłania

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:43   #567
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Jestem juz po rozmowie z siostrą zakonną z kancelarii
znowu dostałam opiernicz
Boshe co za głupi dzień
Mężao mam podesłac z dokumentami i zmienią datę ale focha takiego zarzuciła ze hoho
zacytuje kawałek rozmowy
-"przepraszam ża taką sytuację, rozumiem że to kłopot, ale..."zaczął mówić telik
-co rozumie, co rozumie no własnie nic nie rozumie, w ksiedze sie nie kreśli-powiedziała gniewnym niskim głosem siostra

najwazniejsze że damy rade zmienic date

miedzyczasie dzwoniła mama i jakdyby nigdy nic pyta co u Jasia
opowiedziałam jej że uda mi sie zmienic date chrztu, biorąc pod uwagę jej niezadowolenie. Spokojnie tez zwróciłam jej uwagę że jej argumenty były nie fair i że spłakałam sie jak bóbr
a ona do mnie
-no przecież sama mówłaś że czlowiek nie powinien dusić w sobie negatywnych emocji
no i masz Ci babo placek

oki już nie zanudzam egoistycznie swoimi głupimi problemami lece nadrabiać
P.s Dżony ma dzisiaj tekiego marudę ze szok
ide go wycałować aż sie uspokoi
Stary 2011-10-07, 15:53   #568
DaKaro
Zadomowienie

Iustyna powodzenia życzę mężowi. I też nie dotarłam jeszcze do gina...

Brumek zadałam Ci wczoraj pytanie odnośnie ciemiączka, ale chyba przeoczyłaś...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja już 3 dzień chora Dostałam jeszcze okresu, a jutro wesele. Szlag by wszystko trafił. Mały kicha więc pewnie się zaraził ode mnie. Do doopy :/
Oj, to dużo zdrówka Wam życzę i udanej zabawy jutro, oby przeziębienie szybko przeszło.

Cytat:
III, 2007 rok.

Cytat:
Próbuj się jeszcze skontaktować. A swoją drogą to długo idzie ta przesyłka...Może jest numer telefonu do tej osoby?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:19   #569
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja sie jeszcze poteafi na przewijaku w tyl odpychac i prawie glowa w sciane przywalila

dlaczego dzieci sraja w swiezo zmienione pampersy?!
Moja tez tak samo jezdzi na przewijaku i tez robi kupe zaraz po przewinieciu podczas jedzenia najczesciej hehe

Cytat:
No to coś jak u mnie
Podłożę Małemu pampers pod dupkę, a on odpycha się nóżkami do góry, a pampers zostaje na wysokości kolan

Wlasnie podczas tego jezdzenia pampers zamiast na jej dupci to zostaje mi w rekach na wysokosci kolan wypisz wymaluj moja Karolinka hehe Gratulacje za 1o tyg !!!

Cytat:
jeden posiłek umarła bym z głodu
Ja tez bym umarla z glodu i to napewno uwielbiam jesc

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Jakie herbatki dajecie?

Wczoraj zadałam pytanie o szczepienie na rota, specjalnie pogrubiłam,
ale chyba wam zakupie okulary bo żadna nie widziała
Albo napiszę czcionką 40, to ujrzycie.
U nas leci Hipp koperkowa
A co do Rota to my dalismy w 6 i 12 tyg i juz zakonczone szczepienie wiec w 12 i pozniej w 18 np i zdazysz przed 6 miesiacem ale nie wiem jak to jest dokladnie wiem ze sa dwu i trzy dawkowe chyba.. zalezy jaka szczepionka na rota..

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:25   #570
zanetaa88
Zakorzenienie

Jak mała nie daj Boże dostanie gorączki,
bo ja przeziębienie dopadnie,
mogę dać jej czopka ?

I kiedy iść do pediatry?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości