|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Ja mam wizytę 12 października, właśnie miałam odebrać wyniki ![]() No i jestem i Ja. Coś mnie bierze... Głowa mnie boli, katar zaczyna męczyć. Zrobiłam dziś ala krokiety z bułki ![]() PYSZNOŚCI!! Herbatka - Ja podaję koperkową i kupiłam rumiankową. Po koperkowej widzę, że robi koopy codziennie i jej zdecydowanie lepiej, ale widze też kleksy które robią się suche i przyklejają do pupy, normalne ? Podaję np. jeżeli zje a za 20 min coś jej nie pasuje i czegoś się domaga,dostaje herbatki i cisza. Kiedy chce zasnąć i mieli i mieli smoka i nadal nie zasypia, daję herbatkę i zazwyczaj zasypia. W ogóle nie wiedziałam, że moje dziecko tak domaga się picia ![]() Spanie - nie liczę tego, ale max w dniu do 1h, na spcerze więcej, a tak do drzemki 15-30 min. Pampersy - moja to lubi zsiurać się bez pampersa ![]() MarzenaS kupiłam ten EuphorbiumS, powiedz mi przy jakim katarze go podałaś i ile razy dziennie? CIASTO KRÓWKA- przepis dam nabloga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Laski masakra co ten mój młody wyprawia bierze się do siadania jak go trzymam to się spina cały nóżki i rączki wyrzuca do przodu i cały się przechyla i siedzi sobie na rękach jak mu położę główkę na ramię to znowu to samo przecież to dużo za szybko !!jak go chcę tak na rekach na pół leżąco to robi to samo takiego banana ze siebie nie zrobi sobie krzywdy? wasze tak mają?
o dziubku chętnie bym z Tobą wypiła!! ![]() jacieee dzięks za link! ![]()
#543 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
twój tz chyba jest instruktorem jazdy, dobrze kojarzę? Cytat:
![]() ![]() ![]() Telik spróbuj przełożyć. Jak nie da rady to to trudno. Jeszcze się nikt nie urodził co by wszystkim dogodził. Dziubek to cały cyl szczepień na rota trzeab zakończyć przed pierwszym półroczem życia. Chyba dopada mnie przesilenie jesienne. Brakuje tylko choroby, a może i to dopadnie bo tz prycha. Zupa wyszła mdła, ajjj do dooopy ze wszystkim. To się pożaliłam. ![]() O co chodzi z testowaniem kosmetyków? jak się załapać? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-10-07 o 13:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam do was mega pytanie!! w niedziele bedzie 5 tyg. jak nie karmie piersia.. nie dostalam jeszcze okrsu, a lekarz mnie zapewnial, ze to bedzi kwestia 2-3 tygodni od odstawienia. mam przepisan tabltki, ale kazal czekac na okres.. a ja czekam i czekam i czekam i zyje tak w wstrzmiezliwosci, ale ile mozna?? ![]() dlugo to jeszcze potrwa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wypełniłam ankietę i wylosowali mnie ![]()
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Telik
![]() ![]() Łapie mnie przeziębienie, co mi radzicie ? Jakie domowe sposoby ?! Karmię piersią. |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
ja tez uwielbiam z cukrem i śmietanka
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Brumek - ![]() ![]()
![]() |
#549 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() z tym ostatnim związana jest rozmowa kwalifikacyjna Cytat:
![]() nie pamiętam ![]() Tabletek jeszcze nie brałam bo nie byłam u gina ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() medduje więc że żyje - ale ostatnio ciągle na wariackich papierach - uczelnia się zaczęła więc prawie zero czasu na wizaż... dziś ok 16 jak tato mój wróći z pracy to pędze do gina po zaświadczenie że karmię piersią - choć już nie karmię ![]() do tego małża dziś przed 5 rano złapał atak kolki nerkowej i o 5,30 pędziłam z nim na pogotowie bo się biedaczek chciał wykończyć... dopiero po dożylnym wlewie mu przeszło - tak mi go szkoda było bo widziałam jak cierpiał, nigdy mu się takie coś nie przytrafiało, potem mu powiedziałam że poczuł przynajmniej namiastkę bóli które kobieta czuje podczas porodu, i że te porodowe pewnie i tak kilka razy boleśniejsze ![]() ![]() dostał leki i zalecenia i oby mu już to nie wróciło. dobra lecę się malować bo do gina po ten papierek musze jechać za chwilkę. Aha pochwalę się - udało mi się wygrać w dwóch konkursach na wizazu - jeden to Under Twenty zestaw do testowania - żel plus tonik a drugi serum Biotherm - Zanka też wygrała ![]() ale mi się humorek poprawił od razu bo dziś już kurier przywiózł konkursowy zestawik Under Twenty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale pogoda paskudna ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, że Zuzi nic nie ma ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuj przesunąć chrzciny, nie powinno być problemu ![]() Cytat:
![]() U nas też Dominik mało śpi w dzień, z reguły są to drzemki 15 min. Jedną dłuższą ma ok 15 (teraz też śpi). Ale za to w nocy śpi nienagannie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |||
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że i nam będzie służyć
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Nie podaję herbatki, bo karmie UU. Dałam może ze 3 razy, gdy długo Malwince czkawka nie przechodziła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a prosze bardzo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-07 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
wiem i nie oddam!!!
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- apap lub inny paracetamol, herbatka z miodem i ew cytryną. wsio. |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że u Ciebie też się to całe wyciąga, nie tylko spod pupy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#557 | ||
Zakorzenienie
|
![]() a swoją drogą, co to za "nie ma zmiany terminu"... stanie się im coś jeśli by zmienili? Przecież siostra nie wykuwa daty w kamieniu żeby nie mogła przepisać... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzieć mi śpi w huśtawce, ja siedzę nad angielskim; a Wasze rozmowy kawowe i nie tylko natchnęły mnie do upieczenia czegoś wreszcie ![]() ![]() ![]() No i czekam aż wreszcie mój TŻ z pracy wyjdzie i przyjedzie. Po całym tygodniu jakiegoś durnego szkolenia, i kontakcie polegającym na 2 minutach rozmowy dziennie... ![]() ale to sobie jeszcze parę godzin poczekam...
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
DaKaro a jaką Astrę kupiliście II, III czy IV?
![]() QUOTE=dziubek79;29836908]w maxi cosi citi jest jedna wkładka dla noworodka, wypełnia plecki i główkę i my już jeździmy ponad miesiąc bez niej. Szymek się nie mieścił na długość w tej wkładce. zdjęcie poniżej :[/QUOTE] To ja o innej wkładce myślę, ja mam taką pod dupką, a na główkę mam inną, która nie przeszkadza, bo Domek ma ją jakby poduszkę. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie sobie obejrzałam Twój fotelik na necie i w sumie to nie wiem czy po wyjęciu spod pupci poduszki nie będzie mu niewygodnie bo plecki będą głęboko a główka jakby odsunięta przez tą podkładkę. Myslę, że po prostu musisz wyjąć, przymierzyć i zobaczyć jak Domisiowi będzie się siedziało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do allegrowiczek
![]() Wygrałam dokładnie 28 września pajacyk dla niuni i do tej pory mi nie przyszedł jeszcze. Choć zapłaciłam za wysłanie priorytetem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Co do budzenia do kąpieli to ja przeważnie nie mam co budzić bo Lilka popołudniami nie śpi
![]() Shira Lilka też zaczęła ciągnąc główkę jak do siadania . ale to nie znaczy że chce siadać po prostu ćwiczy iustyna do gina marsz! ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() |
#564 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Muszę się wyżalić.
Poszłam zanieść małą do teściowej na chwilę ( żeby nie było że jje ograniczam kontakty). Tylko otworzyłam drzwi słyszę jak woła z pokoju: "co wy na dwór w deszcz idziecie" JA" nie, nie na deszcz" ONA( nadal krzyczy z pokoju, nie widząc nas) " ale gdzie, to już nie pada" JA" chciałam tobie dać, ale jak nie chcesz to nie" ONA:"nie no pewnie daj mi ją" dałam i wróciłam na górę. Potem, po 15 minutach zeszłam i się mnie pyta czy dzisiaj płakała, odpowiedziałam że trochę. Na co ona: " no przecież dziecko się domaga uwagi" Może pochopnie zareagowałam ale wyskoczyłam a co czy ja jej nie poświęcam czasu i ją zostawiam jak płacze? sama się powyłam i powiedziałam jej że ciągle ma jakieś uwagi do nas, a to zimne rączki a to dupa maryna. Ona, że w życiu mnie tak nie ocenia, że mnie podziwia bo sara mi tak wcześniej w kość dała, i w tej kwestii o mnie nie myśli że ja jakaś zła matka i co ja jej gadam? ![]() Dziewczyny siedze nadal i wyje, mam dosyć ![]() ![]() ![]() Nie kontynuowałyśmy rozmowy bo zadzwonił dzwonek i przyszła sąsiadka a ja poszłam do siebie. A miałam ochotę jej wygarnąc jej zachowanie w dzień wesela szwagra. Chyba mam zaburzenia emocjonalne. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-10-07 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zakorzenienie
|
jak co tydzień
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Wtajemniczenie
|
Jestem juz po rozmowie z siostrą zakonną z kancelarii
![]() Boshe co za głupi dzień ![]() Mężao mam podesłac z dokumentami i zmienią datę ale focha takiego zarzuciła ze hoho zacytuje kawałek rozmowy -"przepraszam ża taką sytuację, rozumiem że to kłopot, ale..."zaczął mówić telik -co rozumie, co rozumie no własnie nic nie rozumie, w ksiedze sie nie kreśli-powiedziała gniewnym niskim głosem siostra najwazniejsze że damy rade zmienic date miedzyczasie dzwoniła mama i jakdyby nigdy nic pyta co u Jasia ![]() opowiedziałam jej że uda mi sie zmienic date chrztu, biorąc pod uwagę jej niezadowolenie. Spokojnie tez zwróciłam jej uwagę że jej argumenty były nie fair i że spłakałam sie jak bóbr a ona do mnie -no przecież sama mówłaś że czlowiek nie powinien dusić w sobie negatywnych emocji no i masz Ci babo placek ![]() oki już nie zanudzam egoistycznie swoimi głupimi problemami lece nadrabiać P.s Dżony ma dzisiaj tekiego marudę ze szok ide go wycałować aż sie uspokoi ![]()
#568 | ||
Zadomowienie
|
Iustyna powodzenia życzę mężowi
![]() Brumek zadałam Ci wczoraj pytanie odnośnie ciemiączka, ale chyba przeoczyłaś... ![]() Cytat:
III, 2007 rok. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tez bym umarla z glodu i to napewno ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() A co do Rota to my dalismy w 6 i 12 tyg i juz zakonczone szczepienie wiec w 12 i pozniej w 18 np i zdazysz przed 6 miesiacem ![]() ![]()
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Jak mała nie daj Boże dostanie gorączki,
bo ja przeziębienie dopadnie, mogę dać jej czopka ? I kiedy iść do pediatry? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.