Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 17:17   #3211
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Przecież w tym programie historie są zwykle wymyślane, naciągane i wygłaszają je podstawione osoby. Lepiej poczytać jakieś dobre książki, reportaże o Afryce niż takie wyssane często z palca opowieści oglądać.
wątpie żeby takie coś wymyślali .. taka jesteś pewna ze to wymyślone i naciągane?? niestety prawda jest taka że są kraje gdzie takie coś jest jeszcze stosowane tak jak niedawno oglądałam program o indiach gdzie dziewczynki są niechciane dlatego takie płody są usuwane obojętnie ktory to tydzień bo dziewczynka wiąże sie z wydatkami trzeba jej znaleść męża wydać za mąż itp, owszem u Drzyzgi jest dużo tematów śmiesznych i widać ze pod publike robione ale nie tak poważne tematy
Stary 2011-10-10, 17:20   #3212
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Nie wiem, jak było w tym konkretnym odcinku, zwykle te historie są mało wiarygodne, ale ja nie lubię tego programu, to takie żerowanie na ludzkich emocjach.
z tym akurat sie zgodze

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:22   #3213
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
wątpie żeby takie coś wymyślali .. taka jesteś pewna ze to wymyślone i naciągane?? niestety prawda jest taka że są kraje gdzie takie coś jest jeszcze stosowane tak jak niedawno oglądałam program o indiach gdzie dziewczynki są niechciane dlatego takie płody są usuwane obojętnie ktory to tydzień bo dziewczynka wiąże sie z wydatkami trzeba jej znaleść męża wydać za mąż itp, owszem u Drzyzgi jest dużo tematów śmiesznych i widać ze pod publike robione ale nie tak poważne tematy
Wiesz, ja wyszłam z założenia, że skoro tak wiele programów jest tam naciąganych, opowieści są bzdurne, to z automatu spada mi poziom zaufania do wszelkich przekazywanych tam treści i dlatego raczej nie czerpię z "Rozmów w toku" swojej wiedzy życiowej
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:29   #3214
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziś zaczynamy 23 tc
Agacia za 23 tc
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:35   #3215
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

MartuNiunia87
super spódnica, jak dojdzie pochwal się koniecznie zdjęciem, bo będę na nią czyhać

Na pewno pokażę dziś po przebyciu całego miasta kupiłam sobie butki na zimę, takie a la oficerki - w końcu bo jak nie były jakieś za małe to za duże, albo jeszcze w ogóle za szerokie jakieś.. aż w końcu na końcu mej drogi znalazłam!!! i mam!! bo już myślałam, że będę chodzić w balerinkach w zimę :P - tzn mam butki na zimę z tamtego roku... ale na szpilce takiej dość cienkiej 11cm więc obecnie do brzuszka się nie nadają bo jak gdzieś bym tak orła wywinęła to łooooo....

Już się nie mogę doczekać tej kiecki do tego nowe butki i się człowiek odrazu lepiej czuje :P ze sobą
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:38   #3216
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj tez prałam
2 prania+uprałam nam adidaski
a dzidziusiowe rzeczy, te które mam wyprałam juz jak były ciepłe dni i mi wszytsko w ogrodzie wyschło i mam z głowy. teraz tylko to, co ewentualnie jeszcze dokupię/dostanę. wczoraj zadzwoniła kolezanka czy nie chciałabym jakichs rzeczy dla juniora bo ona odłozyła dwie reklamowki wiec podjadę któregos dnia i zobaczę co tam ma i jeszcze od kuzynki i jeszcze zamowilam wczoraj bluzę, dresik i komplecik ze spodenkami i pajaca i jeszcze bodziaki i skarpeteczki i rajstopki i na tym koncze zakupy na razie
potem ewentualnie dokupię to, co będzie brakowac jak nie dam rady wyjsc na zakupy to przez net. w listopadzie/grudniu kupimy wózek (tzn teściowie), łóżeczko+posciele (moi rodzice) i wanienkę.
jeszcze muszę kupic nozyczki, szczoteczkę do czesania, smoczki, butelachę i takie tam drobiazgi
cieszę się, ze zaczęłąm wczesniej ubranka kupowac bo to mniej odczuwalny dla kieszeni taki stopniowy wydatek
na jaki rozmiar zamawiasz takie rzeczy
bo ja widziałam cudne dresiki ale boje się kupować bo może mi się nie przydać, czy małego 1m można już w to ubrać
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

ja tez mam bez na scianach i brazowe meble tylko dodatki w kolorze fuksji i zjadlabym sobie spaghetti
dobre było
Cytat:

oglądacie rozmowy w toku?? masakra!!!
ja dziś od rana nie właczyłam tv i jestem dumna z siebie włącze na fakty a potem to już hurtem będe oglądać hi hi

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Byłam u mojego gina i jestem na niego taka zła ,że masakra!!
2 tyg temu wysłał mnie do szpitala z racji,że szyjka była skrócona-ocenił to tylko palcami,nawet lekarz w szpitalu dziwił się ,że sondą nie badał mnie.Między czasie byłam u innego ginekologa w Lesznie ten zbadal mnie i sondą i usg i podał dokładny rozmiar szyjki i wogóle fajnie pogadal i o dziecku i o ciąży.
Niestety w 27 tygodniu muszę zmienic lekarza bo ten mój to olewus jak cholera...
Dzisiaj nawet nie widziałam na usg mojego Bartusia,pytałam o wagę też nie podał.
Więc ogólnie jestem poddenerwowana.
Dalej biorę luteinę i zapisał mi też fenoterol tylko stwierdził ,że od nich może mi serce szybko bic i dlatego do nich mam brac isoptin-jako dodatek
nie wiem, ja bym branie tego fenoterolu jeśli nie masz pewności co do lekarza skonsultowała z innym...
wiesz, w taki sposób to różnie mogło wyjść z ta twoją szyjką, mogłaś wcale nie mieć skróconej skoro ci badał tylko ręcznie....
Mój jak nie jest pewny że ok to bada sondą i tak miałam ostatnio za każdym razem, z tym, że jeden lekarz zbadał mi kiedyś w przychodni że mam 3cm więc się wystraszyłam a drugi i trzeci - obydwaj tym samym aparatem, że 4, 3,5 i ostatnio 3,8cm. Czyli, że niby od pt do wt urosła mi 8mm. A wcześniej z 4 spadła do 3 no aż tak bym nie podejrzewała ją że skacze

Cytat:
właśnie wróciłam od gina wszystko jest ok sprawdził dowcipnie i usg zrobił łożysko dokładnie zbadał i nie widzi przyczyny mojego plamienia? dostałam znów luteinę 2x2 tak na wszelki wypadek
aaa no i mała nie taka mała ma aż 600g a to 23tc !!!
super, że ok

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
f

wiecie co wlaśnie zjadłam?? kanapkę z kiełbaską żywiecką i dżemem ananasowym pychotka

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
dzięki za pomysł z mebelkami będziemy coś działać w weekend
sprawdźcie ja czekam na mebelki, mam nadzieję ze jeszcze w tym tyg dotrą i mąż skręci je w weekend

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobiłam, ufff nie było łatwo

Co mi się nasuwało w czasie czytania:
- Alis była na sztucznym mleku i przez pierwsze tygodnie gotowałam wodę w osobnym garnku, położna zdecydowanie odradził czajnik elektryczny. Później bylam mądrzejsza i co ugutowałam w termos i woda zawsze była, wszędzie jeździłam z tym nieszczęsnym termosem
dla niezdecydowanych proponuję wstrzymać się z podgrzewaczem, poczujecie potrzebę to sie dokupi. Alis była na sloiczkach i jakoś tak zgrabniej bylo mi ugrzać wstawiając słoik w garnek, trzeba mieszać, żeby temperatura była równa i tak było mi łatwiej
- co do butelek polecam Avent, teraz tez takie będę kupować, smoczki zresztą też. Ala używała Canpolu silikonowe i w zasadzie też się sprawdzily, jedyne zastrzeżenia mam do NUK, kupilismy malej jak jeszcze była w szpitalu i na buzi odcisnęła jej się małpka Wyrzuciłam od razu paskudztwo. Co do butelek zwróccie uwagę żeby nie miała jakiś zakamarków trudnych do mycia, to najważniejsze

Byłam w niedziele w dużym Tesco i były boskie kombinezony dla noworodków po 61 PLN, ciepluteńkie Niestety ja czekam az sie maluch określi w koncu co do płci.

a i zupełnie przez przypadek wygrałam pakę ubranek z 1PLN +przesyłka

Niech jeszcze ktoś mi powie gdzie znajdę te zdjęcia, bo gapa jestem i jakoś nie wiem gdzie są

Dobra kończę na razie, bo muszę puzzle układać z córka
wow niezły łup, toż to za darmo

Cytat:
Napisane przez aptak Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Czy można jeszcze dołączyć do wątku lutowych mamuś? Podczytuję Was już od czerwca i w końcu postanowiłam dołączyć. Mam termin na 4 lutego, więc jestem już za półmetkiem. Na połówkowym wyszło, że będziemy mieć córeczkę. Imię już wybrane - będzie Ola

W piątek czeka mnie glukoza... słyszałam, że na badanie można wziąć wyciśnięty sok z cytryny i wlać do tego roztworu. Robiłyście tak? Czy rzeczywiście smak jest lepszy?
hej, witaj
Ja wzięłam cytrynkę, mi panie pozwoliły, choć nie wszędzie można

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:42   #3217
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Kochane Mamusie
W końcu Was nadrobiłam..uffff....po weekendzie nazbierało się tego trochę
Udało nam się wynająć mieszkaniecieszę się bardzo bo obawiałam się, że zostaniemy na bruku Musimy pomalować pokoje tylko bo kolory są masakryczne, zresztą ja wogóle nie lubię kolorowych ścian.
Tż wysyła mnie na "wczasy" do siostry i ma to ogarnąć
Teraz tradycyjnie siedzę i się byczę Pogoda masakryczna, ale zaczeli właśnie grzaćW końcu! Juupii!!
Miłeg dnia kochane
Mijus fajnie, że udało wam się wynająć gniazdko, mam nadzieję, że będzie Wam się tam dobrze mieszkać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 17:46   #3218
aptak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hej, witaj
Ja wzięłam cytrynkę, mi panie pozwoliły, choć nie wszędzie można
To ja na wszelki wypadek też wezmę... Może mi pozwolą. Co prawda lubię słodkie, ale chyba nie aż tak...
Stary 2011-10-10, 17:48   #3219
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
czesc kochane
a ja od rana latalam pomimo, iz powinnam lezec. moja corka w tyg. przebywala u swojego taty, poniewaz mysmy rok temu sie przeprowadzily a szkoly jej nie zmienialam. dopoki moglam ja wozic wozilam, ale jak poszlam do szpitala, a moj TZ pracowal to jej ojciec zaproponowal ze w tyg moze byc u niego, ale sluchajcie tak zawalila szkole ze nie rozumie nic z matematyki z przerobionego przez te 3 tygodnie materialu. Ona robila lekcje, on niby jej sprawdzal, ja wzielam zeszyt, a tam polowa zle, wiec niestety mimo iz jest juz w 6 klasie zmienilam jej szkole, od poniedzialku idzie do nowej. szkoda mi jej strasznie, wspieram ją i pocieszam, wynajdujac to rozne plusy tej sytuacji, ale zdaje sobie sprawe jak sie czuje. z drugiej strony nie moge jako matka pozwolic na to by zawalila rok, bo tatus ma wazniejsze sprawy
zdrowko
Kamciurka szkoda córci, ale pewnie z czasem sie zaklimatyzuje i będzie dobrze.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
No i dziś znowu poniedziałek i znowu praca. Weekend tak szybko mija. My dziś zaczynamy 20 tg

Widziałam fajny płaszczyk w orsay'u nawet przymierzałam i nawet mi się podobał. Myślę czy go nie kupić, cały czas chodzę w jednej bluzie , bo tylko ona się zasuwa w brzuszku JESZCZE ale już chyba nie długo. A zimno jak nic na dworze. Nie wiem co to będzie jak śnieg spadnie.

Mój synuś miał w sobotę spać u dziadka, wychodzimy i na schodach się poślizgnął, za szybko schodził bo tak się cieszył, że będzie u dziadka spał. Najgorsze jest to ,że buzią zjechał przez dwa schodki. Oko go bolało, powieka górna i dolna troszkę obtarta i nosek. Oczko na drugi dzień spuchło. No i nie mogłam się zgodzić na spanie u dziadka bo musiałam dziecko obserwować, a tak to nie mogłabym spać w nocy , bo bym się martwiła. Na szczęście nic mu się nie stało. Tylko się na mnie pogniewał, że go do dziadka nie zawiozłam. Ale za to niedziela rano 7,30 puka mnie w ramie i mam go do dziadka zwieść. Cóż trzeba było wstać i zawiść. Dziadka kocha ponad wszystko.

Miłego dnia życzę. Trzymajcie się cieplutko.
Oj biedny maluszek, tak się porozbijał
Stary 2011-10-10, 17:58   #3220
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze, ze jest ok!!!
było o dziewczynkach w kambodży, które są sprzedawane jako 6-7-8 latki juz przez własnych rodziców do domów publicznych.... masakra..
O matko

Cytat:
2 tyg temu wysłał mnie do szpitala z racji,że szyjka była skrócona-ocenił to tylko palcami,nawet lekarz w szpitalu dziwił się ,że sondą nie badał mnie.Między czasie byłam u innego ginekologa w Lesznie ten zbadal mnie i sondą i usg i podał dokładny rozmiar szyjki i wogóle fajnie pogadal i o dziecku i o ciąży.
Niestety w 27 tygodniu muszę zmienic lekarza bo ten mój to olewus jak cholera...
Dzisiaj nawet nie widziałam na usg mojego Bartusia,pytałam o wagę też nie podał.
Dalej biorę luteinę i zapisał mi też fenoterol tylko stwierdził ,że od nich może mi serce szybko bic i dlatego do nich mam brac isoptin-jako dodatek
Natalia, to faktycznie lepiej zmień lekarza, ędziesz się mniej stresować i będziesz się lepiej czuła

Cytat:
właśnie wróciłam od gina wszystko jest ok sprawdził dowcipnie i usg zrobił łożysko dokładnie zbadał i nie widzi przyczyny mojego plamienia? dostałam znów luteinę 2x2 tak na wszelki wypadek
Super, że wszystko ok

Cytat:
wiecie co wlaśnie zjadłam?? kanapkę z kiełbaską żywiecką i dżemem ananasowym pychotka

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
no wiesz co może przesadzam, tyle ze moja koleżanka urodziła w maju córeczkę a jej lekarz całą ciążę mówił że będzie chłopak i się ładnie zdziwili po porodzie tyle, że w drugą stronę to chyba ciężej ?
Pewnie jest jakiś margines błedu, ale nie sugeruj się tym co ludzie mówią
A jak się bardzo niepewnie czujesz, to idź na usg do innego lekarza, jak potwierdzi, to już na 100% będzie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość

Byłam w niedziele w dużym Tesco i były boskie kombinezony dla noworodków po 61 PLN, ciepluteńkie Niestety ja czekam az sie maluch określi w koncu co do płci.
Likas, wiemy, kilka z nas już te kombinezony kupiło

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Czy można jeszcze dołączyć do wątku lutowych mamuś? Podczytuję Was już od czerwca i w końcu postanowiłam dołączyć. Mam termin na 4 lutego, więc jestem już za półmetkiem. Na połówkowym wyszło, że będziemy mieć córeczkę. Imię już wybrane - będzie Ola

W piątek czeka mnie glukoza... słyszałam, że na badanie można wziąć wyciśnięty sok z cytryny i wlać do tego roztworu. Robiłyście tak? Czy rzeczywiście smak jest lepszy?
Witaj

Jadę do teściów oddać wiadro po kapuście, bo jutro dalej będą kisić
Do później

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-10 o 18:00
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:08   #3221
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
i jaaaaaaaaaaaa teżżż ))))))))))kl aski:
Kasiahexe to dla Ciebie teeeeeeeeżżżżżżż

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 18:10   #3222
renata:)
Zadomowienie

hej kochane przepraszam was ale nie mam siły nadrabiać zaczełam ale patrze a tu5stronnie ma szans zwłaszcza że jeszcze dzisiaj chce sie troszke pouczyćbyłam się zapisac do szkoły rodzenia mam przyjśc za2tyg na pierwsze zajęcia

[QUOTE=MissZuzia;29879192
na górę to znaczy że będziecie mieszkać z twoim rodzicami, ale na oddzielnej kondygnacji
Całość teraz robicie? Łazienki już za wami czy nie musieliście ich robić? Fajnie że możecie mieszkać w domu, zawsze to jest kawałek działki wokół, brak sąsiadów nad wami
tego mi najbardziej brakuje w mieszkaniu w bloku, choć tu gdzie mieszkamy nie mogę narzekać bo wokół jest b. zielono, jest park itp. ale nasi sąsiedzi mają wkur%%$#@ córeczkę kilkuletnią, która bez przerwy lata jak opętana po swoim pokoju, który jest centralnie nad naszym salonem okropnie tupiąc - kiedyś kozłowała piłkę czy coś takiego, normalnie nerwa mam na nią i kiedyś im zwrócę uwagę. No sorry, wczoraj bez przerwy świrowała tak na podłodze od 16 do 20 tupiąc, biegając - a ja chcę miec spokoju trochę, chyba można przejść się a nie lecieć jak szalona po podłodze wrrrr

[/QUOTE]
Miss Zuzia ja mieszkam teraz u mamy chwilowo a bedziemy jakieś 3lata mieszkać z mężem i dzidzusiem z moim tatą(moi rodzice sie rozwiedli i obydwoje mieszkaja w blokach oczywiście osobnych). Tata mieszka sam w 4pokojowym mieszkaniu więc w sam raza za 3 lata sie przeprowadzimy do naszego domku(jak sie uda go wybudować)
blok w którym teraz bedziemy mieszkąc ma aż 2piętra i nad nami mieszka samotne małżeństwo bardzo ciche. Warunki naprawde extra pewnie będą sąsiedzi marudzić na nasze hałasy

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:18   #3223
*Agatek*
Zakorzenienie

Zjadłam dziś 3 ząbki czosnku.... i chyba dziś na tym nie koniec... muszę się najeść przed porodem, bo po porodzie niet, bo do mleka przechodzi i będzie odwyk!

NataliaM1103
- to skurczybyk jeden!! zmień jak najszybciej!!! bo normalnie łapy opadają.....

Cytat:
hehehe moze ja na jakies grubasy trafilam ale tak bylo
dobijasz mnie a mój dzieciak taki a nie inny, why???
Cytat:
no to dobrze... też bym tak chciała
Cytat:
było o dziewczynkach w kambodży, które są sprzedawane jako 6-7-8 latki juz przez własnych rodziców do domów publicznych.... masakra..
oglądałam i w szoku byłam... obdzierałabym facetów i rodzinę którzy sprzedali za 60 zł dzieciaka ze skóry na żywca....
Cytat:
witamy nową!!

Tak, weź cytrynę i połowę wciśnij- można! Ja i tak rzyganko miałam bez i z więc różnica żadna
Cytat:
ja tak przed ciążą też tak miałam czy w ciąży czy nie ja po kiełbasce lubię zakończyć posiłek czymś słodkim

ale kiełbacha żywiecka- ma miłość

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:18   #3224
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej kochane przepraszam was ale nie mam siły nadrabiać zaczełam ale patrze a tu5stronnie ma szans zwłaszcza że jeszcze dzisiaj chce sie troszke pouczyćbyłam się zapisac do szkoły rodzenia mam przyjśc za2tyg na pierwsze zajęcia

Miss Zuzia ja mieszkam teraz u mamy chwilowo a bedziemy jakieś 3lata mieszkać z mężem i dzidzusiem z moim tatą(moi rodzice sie rozwiedli i obydwoje mieszkaja w blokach oczywiście osobnych). Tata mieszka sam w 4pokojowym mieszkaniu więc w sam raza za 3 lata sie przeprowadzimy do naszego domku(jak sie uda go wybudować)
blok w którym teraz bedziemy mieszkąc ma aż 2piętra i nad nami mieszka samotne małżeństwo bardzo ciche. Warunki naprawde extra pewnie będą sąsiedzi marudzić na nasze hałasy
ups sorki, cos pokreciłam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:29   #3225
NataliaM1103
Rozeznanie

dzisiaj mama sprawiła mi miłą niespodzianke,wklejam fotke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00110.jpg (36,4 KB, 47 załadowań)
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:32   #3226
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładne!!!!!!! bardzo mi się podoba!!! mama ma gust, nie powiem!!

Stary 2011-10-10, 18:45   #3227
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej zmień jak się u tego nie czujesz dobrze

Mój był ostatnio raczej średnio miły, ale mam nadzieję, że to jednorazowo i następnym razem będzie już normalny. bo jak nie, to chyba poszukam innego

Cytat:
O kurcze... jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego połączenia

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Cześć
Mnie glukoza dopiero czeka, więc się nie wypowiadam
_________________________ ___________
Zrobiłam porządki w szafie i jeśli chodzi o bluzki, swetry, tuniki, to ujdzie (chociaż większość za jakieś 2-3 tygodnie będzie pewnie przymała), ale spódnic mam aż 4 + 5 par spodni (jedne biodrówki jeszcze znalazłam)
Postaram się nic nie kupować, ew. w ciuchach poszukam. no i jak tylko temp. będzie pozwalać ubierać ledżiny, bo mam nawet takie termo
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:05   #3228
agawoo
Zakorzenienie

Wróciłam
Jeszcze dostałam świeżutki bigosik

Cytat:
Ale śliczności

Stary 2011-10-10, 19:09   #3229
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
A gdzie chodzisz do lekarza w Gostyniu? ciakwa jestem do kogo... bo facetów znam tylko dwóch.
Ja mieszkam niedaleko Gostynia dlatego pytam.
Ja długo szukałam odpowiedniego lekarza.... nawet bardzo długo.
Z racji, że jestem w Poznaniu na studiach jeszcze ostatni rok -szukałam w Poznaniu. i Udało mi się znaleźć - wspaniałą panią.
Bałam się bardzo jak poszłam... bo to był mój pierwszy raz pomimo tego ,że mam 25 lat już i już byłam w ciąży 1,5 miesiąca.
Jestem bardzo zadowolona i sugerowałam się strona www.znanylekarz.pl
Poszukaj tam... opinie opiniami ale w moim przypadku wszystko się zgadzało co babki napisały.
Akurat trafisz na fajnego lekarza.
Naprawdę warto mieć lekarza dobrego i miłego przede wszystkim.
Tak będziesz się tylko denerwować niepotrzebnie a w naszym stanie życie w niewiedzy jest bardzo szkodliwe- tylko gdybamy, denerwujemy się i popadamy w złe myśli.
A będziesz rodzić w Gostyniu?

A co do spodenek od mamy - super
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 19:29   #3230
_vixen_
Zakorzenienie

A ja uważam, że lekarz nie musi być nie wiadomo jaki miły i uprzejmy. Lekarz ma być przede wszystkim dobrym, rzetelnym specjalistą, Nie chodzę na badania popatrzeć sobie na dziecko i pogadać, jak się fajnie rusza, tylko po to, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku. Co mi po miłym lekarzu, jak przepuści jakieś poważne wady? Oczywiście, ideałem jest połączenie tych dwóch cech, ale jednak ważniejsza jest wiedza, doświadczenie i rzetelność lekarza, a nie to, czy jest miły i ładnie opowiada o płodzie na monitorze.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:33   #3231
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
O kurcze... jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego połączenia
no jak to nie?? ja przed chwilą zjadłam: 3 kanapki z dżemem truskawkowym a po tym 3 kanapki z kiełbaską i ogórkiem kiszonym

Stary 2011-10-10, 19:35   #3232
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

witamy
jak dziewczyny pisaly, można zabrać cytrynę i ją wcisnąć, lekko łagodzi tą okropna słodycz.....

Cytat:
super
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:41   #3233
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
A gdzie chodzisz do lekarza w Gostyniu? ciakwa jestem do kogo... bo facetów znam tylko dwóch.
Ja mieszkam niedaleko Gostynia dlatego pytam.
Ja długo szukałam odpowiedniego lekarza.... nawet bardzo długo.
Z racji, że jestem w Poznaniu na studiach jeszcze ostatni rok -szukałam w Poznaniu. i Udało mi się znaleźć - wspaniałą panią.
Bałam się bardzo jak poszłam... bo to był mój pierwszy raz pomimo tego ,że mam 25 lat już i już byłam w ciąży 1,5 miesiąca.
Jestem bardzo zadowolona i sugerowałam się strona www.znanylekarz.pl
Poszukaj tam... opinie opiniami ale w moim przypadku wszystko się zgadzało co babki napisały.
Akurat trafisz na fajnego lekarza.
Naprawdę warto mieć lekarza dobrego i miłego przede wszystkim.
Tak będziesz się tylko denerwować niepotrzebnie a w naszym stanie życie w niewiedzy jest bardzo szkodliwe- tylko gdybamy, denerwujemy się i popadamy w złe myśli.
A będziesz rodzić w Gostyniu?

A co do spodenek od mamy - super

Chodzę do dr Karasia,ale chyba ten pan już powinien na emeryturę się wybrac!!
W Lesznie byłam na 4d i na jednej wizycie u dr Antczaka - bardzo profesjonalny.
A co do rodzenia to skoro zmienię lekarza na tego z Leszno to niewiem czy tam właśnie niebęde rodziła

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
A ja uważam, że lekarz nie musi być nie wiadomo jaki miły i uprzejmy. Lekarz ma być przede wszystkim dobrym, rzetelnym specjalistą, Nie chodzę na badania popatrzeć sobie na dziecko i pogadać, jak się fajnie rusza, tylko po to, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku. Co mi po miłym lekarzu, jak przepuści jakieś poważne wady? Oczywiście, ideałem jest połączenie tych dwóch cech, ale jednak ważniejsza jest wiedza, doświadczenie i rzetelność lekarza, a nie to, czy jest miły i ładnie opowiada o płodzie na monitorze.
Zgadzam sie w 100% z Tobą,niestety ja trafiłam na tego któremu brak profesjonalizmu
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:42   #3234
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O matko

Natalia, to faktycznie lepiej zmień lekarza, ędziesz się mniej stresować i będziesz się lepiej czuła

Super, że wszystko ok

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Pewnie jest jakiś margines błedu, ale nie sugeruj się tym co ludzie mówią
A jak się bardzo niepewnie czujesz, to idź na usg do innego lekarza, jak potwierdzi, to już na 100% będzie dziewczynka

Likas, wiemy, kilka z nas już te kombinezony kupiło

Witaj

Jadę do teściów oddać wiadro po kapuście, bo jutro dalej będą kisić
Do później
no właśnie przeczytałam o zabobonach ciążowych i nie będę robić paniki zostajemy przy córeczce tylko dalej nie mamy imienia :brzyda l:
Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no jak to nie?? ja przed chwilą zjadłam: 3 kanapki z dżemem truskawkowym a po tym 3 kanapki z kiełbaską i ogórkiem kiszonym
wow masz spust ale też robię podobnie połączenia
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:47   #3235
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103
Cytat:
całe szczęście można wybrać takiego lekarza , który oprócz rzetelności jest jeszcze miły. Czasem mam wrażenie, że lekarze zapominają czasami o tym, że leczą ludzi a nie naprawiają przedmioty choć to akrat nie dotyczy moich lekarek
Natalia jak uważasz, ze ten drugi lepszy , to pewnie że zmień.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:49   #3236
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Zjadłam dziś 3 ząbki czosnku.... i chyba dziś na tym nie koniec... muszę się najeść przed porodem, bo po porodzie niet, bo do mleka przechodzi i będzie odwyk!

ja tak przed ciążą też tak miałam czy w ciąży czy nie ja po kiełbasce lubię zakończyć posiłek czymś słodkim

ale kiełbacha żywiecka- ma miłość
jedz jedz czosneczek póki można

a ta kanapka to kiełbaska żywiecka i na to dżemik na jednej skibce
sama się zdziwiłam, ale było naprawdę pycha...

a zapomniałam Wam powiedzieć co mi się dzisiaj śniło...że mój przedsiębiorczy mąż postanowił zarobić na porodzie i zaprosił na sale porodową szwadron żołnierzy, żeby sobie popatrzyli na poród a płacili za to widowisko całkiem sowicie...a ja byłam wściekła na tż-ta...a oni stali tak na przeciwko mnie w tych mundurach i tych wszystkich medalach i patrzeli jak się męczę
nie wiem skąd mi się to bierze.... najpierw wojna i naloty samolotami F-16 a teraz to
chyba świruję
Stary 2011-10-10, 19:52   #3237
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
nie no ja na kiełbachę nie kładłam dżemu niezła jesteś
Cytat:
a zapomniałam Wam powiedzieć co mi się dzisiaj śniło...że mój przedsiębiorczy mąż postanowił zarobić na porodzie i zaprosił na sale porodową szwadron żołnierzy, żeby sobie popatrzyli na poród a płacili za to widowisko całkiem sowicie...a ja byłam wściekła na tż-ta...a oni stali tak na przeciwko mnie w tych mundurach i tych wszystkich medalach i patrzeli jak się męczę
nie wiem skąd mi się to bierze.... najpierw wojna i naloty samolotami F-16 a teraz to
chyba świruję
padłam

Cytat:
wow masz spust ale też robię podobnie połączenia
i tak czuję się 'nienajedzona' mam nadzieję, że malec nie zechce więcej bo nie chce mi się robić jabłko mu zarzucę na noc, a co mi tam, albo kisiel!

Stary 2011-10-10, 19:59   #3238
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
i tak czuję się 'nienajedzona' mam nadzieję, że malec nie zechce więcej bo nie chce mi się robić jabłko mu zarzucę na noc, a co mi tam, albo kisiel!
no i teraz MUSZĘ iść zrobić ten KISIEL ale mi narobilaś smaka...
Stary 2011-10-10, 20:10   #3239
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
jedz jedz czosneczek póki można

chyba świruję
Stopka, ja się nie dziwię, że Ci się takie rzeczy śnią, jak ty takie połączenia kulinarne stosujesz Padłam

Zmęczona jestem :/ Poszłabym już spać, ale po Tzta muszę do pracy pojechać jeszcze :/

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-10 o 20:12
Stary 2011-10-10, 20:13   #3240
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no i teraz MUSZĘ iść zrobić ten KISIEL ale mi narobilaś smaka...
rób rób ja jak zgłodnieje to wtedy zrobię

agawo ahh kochana żonka czeka na mężusia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości