Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-14, 13:06   #1381
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
dobry dziewczyny, mam b. ważne pytanie. czy Wasze malenstwa też jeszcze zezują? mi już na mózg wali ja też ałam zeza i operacje w dziecinstwie i nie chce tego zaniedbac pediatra mówi że czekac do pół roku, ale już nie powinna zezowac. jeden okulista twierdzi że to normalne, a drugi że nie i koniecznie przyjśc na wizyte jak najszybciej. jak jest u Was? btw. jateżmam opsutą klwiature i pisze na wirtualnej
spokojnie.. mój Filip zezowal dosc długo, grubo po pół roku, jak znajde fote to wkleje.
Moja pediatra twierdzi ze do roku jest w normie

edit : cookie zobacz tu Filip ma 7 miesiecy i lekki zezik jeszcze mial.....
teraz nie ma sladu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _MG_0853.jpg (32,5 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-14 o 13:10
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:09   #1382
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Dziękuję wszystkim za miłe słowo o Dominiczku i jego czapie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A my dziś kończymy 11 tygodni

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To Tymuś po nich spapuguje, jeśli można
Jasne, że można! Tymek też przecież wie co dobre

Cytat:
czy Wasze malenstwa też jeszcze zezują?
Mój zezował jakoś do miesiąca, teraz już nie.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Natka patrzyłam na te golfy -kominy na allegro, jest tego masę.Zastanawiam się tylko czy to nie będzie się podwijało ?Mąż jedzie do Salzburga.
Hmm nie powinno się zawijać.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Natka mamy taki sam kombinezon- w tesco kupowałaś?Moja Julcia ma dzisiaj 8 tygodni
w tesco.
za 8 tygodni Julci!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
super ciuszki - ile płaciłaś za ten kombinezonik? śliczny - też z H&M?
Kombinezonik jest z tesco, był przeceniony z 95zł na 61

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mnie dziś przyszły zakupy dla Agatki, łyżeczki, miseczka, gryzaczek, szczoteczki do ząbków. W niedziele Agu zje z nami pierwszy obiadek
Ojej a co takiego Agatka będzie jadła ?

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
a co polecacie bardziej: ten golf czy szalik?

aaa, Natka super Domekma ta czape!
Mi się wydaje, że taki golfik praktyczniejszy. Ale tak naprawdę przekonamy się już w praktyce

KAJOOL STO LAT KOCHANA, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:22   #1383
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Natko Agatka będzie jadła ziemniaczki z dynią

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:30   #1384
mamad1
Zadomowienie

Kajool sto lat!

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale wczoraj się wystraszyłam

Kąpie małego, a on nagle się wypręzyl i rozdarl z calej siły, ja wystraszona, wyciągam go szybko z wanienki, patrze a na srodku kegoslup czerwony. Myśle sobie juz prawie rycząc że musialam mu coś uszkodzić. Tesciowa przyleciala bo maly tak się darl.
No i nie skonczylam go kąpac, tylko podlozyłam mu pieluche pod pupe, owinęlam goluskiego w kocyk, i mysle sobie, że jak dam mu jesc i się uspokoi to znaczy ze nie jest zle.
No i sie uspokoił... najadl się, a jak się juz najadl to zaczerwienienie zeszlo. Doszlam do wniosku ze musial się przylepic do wanienki i odkleic, i przez to caly halas.. ale myslalam juz o najgorszym

Mój mąż z okazji yrodzin kupił mi bukiet 22 róż i krajalnice
to sobie wymyslil... nie wiem po co mi ona, jak wszystko w sklepach na zyczenie kroją.
A ja wczoraj ubierałam małęgo po kąpaniu w łazience i wanienka w wannie się przewróciła. Tak się biedny wystraszył, że nie mogłam go uspokoić...
Krajalnica żebyś się nie męczyła Praktyczne podejście. A Ty masz dziś urodziny? Dobrze zrozumiałąm? Jeśli tak, to wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a pochwale sie: moja Blaneczka powiedziala wczoraj - uwaga - HALO!
serio, maz myslal, ze to ja sie odezwalam, a to ona smiechu bylo co niemiara i probuje spiewac ze mna LALALA - wyciaga jezyczek i stara sie wydobywac podobne dzwieki - narazie z roznym skutkiem

Ja też uwielbiam, gdy małemu wyrywaja się kolejne dźwięki

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

szukalam tez czapeczki i szalika dla Filipka ale nic nie bylo,nawet w H&M..czekam na kolejna dostawe

a co polecacie bardziej: ten golf czy szalik?
A ja sobie uświadomiłam, że nie mam szalika dla małego... Trzeba coś wykombinować...

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

A my ze spacerku wróciliśmy i mały jeszcze śpi. Służy mu świeże powietrze, bo w domu nigdy tak długo nie sypia. Szkoda, że tak zimno. W parku pustki. Widziałam tylko ze 3 mamy z wózkami... Dzwoniłam do rodziców, ale u nich jeszcze gorzej, bo śnieg sypie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:49   #1385
karolinee1983
Zadomowienie

Hej. I ja jestem. Coś nie mogę na dłużej wskoczyć na wizaż bo mała domaga się ciągle uwagi dziś teraz śpi, uwaga (!!!) w łóżeczku! Ostatni raz spała w nim jak miała tydzień w końcu nadszedł czas, żeby odciąć pępowinę i przyzwyczaić ją do łóżeczka

Kajool -Sto lat!!! Sto lat!!! Sto lat!!!!!
Bartessa - i dla Ciebie też, bo doczytałam, że miałaś urodzinki

Za wszystkie skończone tygodnie/miesiące

Dobra idę dalej czytać i jeść obiad zarazem póki Maja śpi

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:55   #1386
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej. I ja jestem. Coś nie mogę na dłużej wskoczyć na wizaż bo mała domaga się ciągle uwagi dziś teraz śpi, uwaga (!!!) w łóżeczku! Ostatni raz spała w nim jak miała tydzień w końcu nadszedł czas, żeby odciąć pępowinę i przyzwyczaić ją do łóżeczka

Moja koleżanka chcąc by dziecko spało w łóżeczku, połozyła mu koło główki zamiast pieluszki swoja koszulę nocną (pachnącą mamą i mleczkiem) i już nie ma problemu. Dziecko spi spokojnie Sama podsunęłam jej ten pomysł, bo wyczytałam w jakiejś gazecie i się sprawdził
Stary 2011-10-14, 14:03   #1387
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Beatko Ty się chorobo nie smiej z tej soli. Tak mi doradziła pani neurolog bo sól jest dość ciężka by jej nie przesunęła. nie ładnie tak
ja się śmiałam ale w sensie że na początku nie załapałam po co ta sól

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
acha jacieee jest studentkom super!!
chodzi o Scio
Cytat:
Dziewczyny, ale wczoraj się wystraszyłam

Kąpie małego, a on nagle się wypręzyl i rozdarl z calej siły, ja wystraszona, wyciągam go szybko z wanienki, patrze a na srodku kegoslup czerwony. Myśle sobie juz prawie rycząc że musialam mu coś uszkodzić. Tesciowa przyleciala bo maly tak się darl.
No i nie skonczylam go kąpac, tylko podlozyłam mu pieluche pod pupe, owinęlam goluskiego w kocyk, i mysle sobie, że jak dam mu jesc i się uspokoi to znaczy ze nie jest zle.
No i sie uspokoił... najadl się, a jak się juz najadl to zaczerwienienie zeszlo. Doszlam do wniosku ze musial się przylepic do wanienki i odkleic, i przez to caly halas.. ale myslalam juz o najgorszym
to miałaś stracha - sto lat z okazji urodzinek
Cytat:
Moja pije z TT kupiłam po 8 zł na allegro. Mam tez dwie z babyono taniutkie są i Agu też z niech pije, nie narzekam, są dobre. Kolek nie ma, ulewać też nie ulewa więcej niż przy brown's czy TT antykolkowej. Z tym, że moja Agulka nie wybrzydza przy butelkach.
to tak samo jak moja też nie wybrzydza

Cytat:
z resztą teraz już nie ważne,bo aukcja ponownie wystawiona i się licytują babka chciała spacerówkę + gondolka a fotelik dla mnie, a tak to pójdzie wszystko i będę miała z głowy Tako i kupie nowy
i gitara

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 14:10   #1388
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Moja koleżanka chcąc by dziecko spało w łóżeczku, połozyła mu koło główki zamiast pieluszki swoja koszulę nocną (pachnącą mamą i mleczkiem) i już nie ma problemu. Dziecko spi spokojnie Sama podsunęłam jej ten pomysł, bo wyczytałam w jakiejś gazecie i się sprawdził
Zapamiętam! Tym bardziej, że noc w noc zalewa mi koszulę nocną mleko, bo Maja już teraz dłużej śpi w nocy więc może zostawię takiego brudaska dla niej, co by mamusię czuła w łóżeczku

Zobaczymy jak będzie wieczorem, dziś pierwszy raz mam zamiar spróbować ją położyć do łóżeczka

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:13   #1389
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej hej jestem.

Dziękujemy za kciuki, jak zwykle działają. Bioderka bez zarzutu i pani dr nie mogla sie jej nachwalić.
Dzis Wiki kończy 7 tygodni.

A ja chyba znów mam @

Bartessa spróbuj na dno wanienki kłaść pieluche tetrowa i dobiero małego. My tak robimy. Dodatkowo na poczatku zawijam Wiki w taka ciepła, mokra pieluche i najpierw myjemy główkę.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:16   #1390
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki, jak zwykle działają. Bioderka bez zarzutu i pani dr nie mogla sie jej nachwalić.

A ja chyba znów mam @
dla Wiki.
Ja już zapomniałam co to @. Mam nadzieję, że jeszcze przez jakiś czas nie przyjdzie...
Stary 2011-10-14, 14:23   #1391
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

A ja sobie uświadomiłam, że nie mam szalika dla małego... Trzeba coś wykombinować...
ja też nie mam ale jakoś nie widzę potrzeby żeby mieć
Cytat:

dobry patent

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:31   #1392
youyou
Zakorzenienie

Patent z koszulką nocną parę razy stosowaliśmy na Filipie działało ale nie długo
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:55   #1393
Bartessa
BAN stały

Kajool ja również dołączam się do życzeń i co mogę dopowiedzieć: zeby serducho puchnęlo z miłości

A Wam oczywiscie dziękuje za zyczenia, ale to juz dawno było już nieaktualne

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Dziewczyny, ale mam pyszny przepis na szybki placek, nazywa się sernik z nutellą. Jadłyscie??
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:00   #1394
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Co do spania to moje jak są mega zmęczone potrafią zasnąć nawet na wersalce jak leżą a mama coś robi i zerka

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

dawaj Bartessa przepis bo brzmi super
Stary 2011-10-14, 15:08   #1395
Bartessa
BAN stały

No to tak:

na tortownice sredniej wielkosci.

1. Spód:
- szklanka nutelli plus starte suchary. Miksujemy je razem, tak zeby byly gęste i wszystko odlepilo się od scian naczynia.
Mase wykładamy na spód, uciskamy lyzką ile się da zeby utwardzic.

2. Serek:

opakowanie 600g serka Mój Ulubiony plus 2x cukier waniliowy miksujemy razem i wykladamy na spod.

4. Posypujemy płatkami migdałowymi

5. Kolejna warstwa -Bita smietana:

pol litra kremówki ubijamy na sztywno, dodajemy 2 śniezki ( a jezeli np smietanfix to trzeba poslodzic) i wykladamy na serek.

6. 2 galaretki wisniowe, i wisnie bez pestek na wierzch.
Mozna użyc spoojnie innej opcji np pomaranczowa galaretka i mandarynki. z tym ze z wisniami jest najsmaczniejszy, mozna rowniez samą galaretke.

Ja dodatkowo do serka i smietany dodaje zelatyne, zawsze jest pewniejszy

Przepyszny. Jak mam jeszcze w lodowce to zrobie zdjęcie. Bo mógl zniknąc

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-10-14 o 15:09
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:13   #1396
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Bolą mnie cholernie nadgarstki!!Dlaczego?
mnie bolą od noszenia małej, może i Ciebie?
Cytat:
Zapomniałabym się pochwalić - dziś w kąpieli Tymuś powiedział swoje pierwsze "A-GU" Mało go z mężem nie zjedliśmy z radości
cudownie
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
natka wlasnie ze lekarka nic nie powiedziala, na razie nie panikuje, bo jednak przybral. zobaczymy na kolejnej wizycie. a domek w czzapie rewelka.
bruku gratuluje a gu.
a co do tesco, to polecam ich pajacyki. sa najlepsze, swietna bawelna.
moja też przybiera niedużo ale w normie - 166 g na tydzień mi wychodzi i się tym absolutnie nie martwię
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A my dziś kończymy 11 tygodni

Cytat:
dobry dziewczyny, mam b. ważne pytanie. czy Wasze malenstwa też jeszcze zezują? mi już na mózg wali ja też ałam zeza i operacje w dziecinstwie i nie chce tego zaniedbac pediatra mówi że czekac do pół roku, ale już nie powinna zezowac. jeden okulista twierdzi że to normalne, a drugi że nie i koniecznie przyjśc na wizyte jak najszybciej. jak jest u Was? btw. jateżmam opsutą klwiature i pisze na wirtualnej
moja chyba juz nie zezuje
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Ellika- więc co stoi na przeszkodzie tatuaż mam już 3 lata i rzadko go widze,więc cieszy mnie ogromnie do dziś
Boję się bólu - bo jestem bardzo na niego wrażliwa, no ale w końcu może się przełamię, bo bardzo mi się podoba, zwłaszcza tam gdzie Ty masz
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Moja Julcia ma dzisiaj 8 tygodni

Cytat:
Mój mąż z okazji yrodzin kupił mi bukiet 22 róż i krajalnice
to sobie wymyslil... nie wiem po co mi ona, jak wszystko w sklepach na zyczenie kroją.
Bardzo przydatna!!! nie ma to jak świeża kromeczka chlebka
Cytat:
Pytanie z głupich:

Na co jest spiworek? czy ubieracie dziecko w kombinezona potem do śpiworka, czy jak?
do spacerówki potem się przyda jak ziąb na dworze
Cytat:
Natko Agatka będzie jadła ziemniaczki z dynią
i jak smakowało??

My po szczepieniu - mała była dzielna!!! zapłakała ale szybciutko ię uspokoiła, teraz śpi, oby nie miała gorączki

No i waży 5760 czyli w 6 tygodni przybrała 1 kg. Nie imponująco ale w normie. Pewnie gdyby tyle nie ulewała to więcej by przybrała. Tak czy inaczej jest ok
Za to jest długa - sama ją w domu zmierzyłam i wyszło mi 63cm
nie wiem czy dobrze mierze - od czubka głowy do pięt??
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:32   #1397
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Jak znajdę w necie zdjęcie, to wkleję
A miałam pytać, czy to płaszczyk jesienny czy zimowy? Mi przydałby się nowy zimowy, ale nie wiem czy jest już coś interesującego w sklepach...

Cytat:
czy Wasze malenstwa też jeszcze zezują?
Sporadycznie

Cytat:
PYTANIE :
1.Jak długo siedzi alergen ? Widzę, że Emi ma nadal wysypkę i nadal puszcza bączki, przypuszczam na 80% że to nabiał, ostatni raz go zjadłam w poniedziałek, jak długo będę widzieć jego skutki?
Długo. U nas po tygodniu dopiero lekko zaczęło odpuszczać. Poza tym np mleko siedzi ukryte w wielu produktach, możesz jeść coś i się nawet nie spodziewać, że to uczula.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

witaj w klubie wyrodnych matek - smoczków też nie sterylizuje ani butelek tylko myje gorącą wodą i czasem - raz na kilka tygodni przelewam wrzątkiem - i pleśniawek ani śladu myje zwykłym płynem do naczyń.
No, ja przynajmniej po każdym myciu butelek zalewam je wrzątkiem

Cytat:
No to tak:

Ale bomba kaloryczna.... ale bym zjadła.... dobrze że mam pączka na czarną godzinę

Marina&Igi z okazji 4 miesięcy.

Dzisiejszej nocy ja schizowałam z powodu rzekomej obecności małej w łóżku. Za pierwszym razem nakrzyczałam przez sen na męża, za drugim razem przyłożyłam mu w plecy. Chyba musimy się udać do jakiegoś lekarza.....
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:34   #1398
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Dziękuję za miłe słowa otuchy. Niestety od wczoraj wieczorem mam zapalenie tym razem prawej piersi
Humor do d... Nawet to, że wygrałam w jakimś tam konkursie smsowym kosz na zużyte pieluchy TT nie pociesza na chwilę...
Czytam Was, jedyna moja rozrywka i pocieszenie No jeszcze Zosia mnie pociesza
Miłego poppłudnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 16:19   #1399
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sarenka ma dziś 3 miesiące, 3 tygodnie i 3 dni

Marinka jak tak dziś czytałam o twoich rozpuszczonych butelkach... niesamowite w sumie że tak zareagował plastik na gotowanie, zastanawiam się tylko czy nalałaś wody do garnka

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 16:24   #1400
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
No to tak:

1. Spód:
- szklanka nutelli plus starte suchary. Miksujemy je razem, tak zeby byly gęste i wszystko odlepilo się od scian naczynia.
Mase wykładamy na spód, uciskamy lyzką ile się da zeby utwardzic.

2. Serek:

opakowanie 600g serka Mój Ulubiony plus 2x cukier waniliowy miksujemy razem i wykladamy na spod.

4. Posypujemy płatkami migdałowymi

5. Kolejna warstwa -Bita smietana:

pol litra kremówki ubijamy na sztywno, dodajemy 2 śniezki ( a jezeli np smietanfix to trzeba poslodzic) i wykladamy na serek.

6. 2 galaretki wisniowe, i wisnie bez pestek na wierzch.
Mozna użyc spoojnie innej opcji np pomaranczowa galaretka i mandarynki. z tym ze z wisniami jest najsmaczniejszy, mozna rowniez samą galaretke.

Ja dodatkowo do serka i smietany dodaje zelatyne, zawsze jest pewniejszy

Przepyszny. Jak mam jeszcze w lodowce to zrobie zdjęcie. Bo mógl zniknąc
zanotowane

A mnie się właśnie przypomniało, ze rok temu mieliśmy inseminacje ale zleciało.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 16:44   #1401
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
A mnie się właśnie przypomniało, ze rok temu mieliśmy inseminacje ale zleciało.
Jak to przeczytałam, to przypomniało mi się, że jutro będzie pierwsza rocznica poczęcia Idy

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
333-piękny numer
Stary 2011-10-14, 16:51   #1402
Kajool
Zadomowienie

dziekuje za zyczenia. milo tak strasznie czytajac je.
wodaqua wyobraz sobie ze mi znowu zatkal sie kanalik. bol niesamowity i znowu ta sama piers ale znalazlam winowajce -stanik
Stary 2011-10-14, 16:58   #1403
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jak to przeczytałam, to przypomniało mi się, że jutro będzie pierwsza rocznica poczęcia Idy

333-piękny numer
a man z kolei za 2 dni upłynie rok od poczęcia naszych córek
Stary 2011-10-14, 17:04   #1404
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzisiejszej nocy ja schizowałam z powodu rzekomej obecności małej w łóżku. Za pierwszym razem nakrzyczałam przez sen na męża, za drugim razem przyłożyłam mu w plecy. Chyba musimy się udać do jakiegoś lekarza.....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 17:09   #1405
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

333-piękny numer
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
a man z kolei za 2 dni upłynie rok od poczęcia naszych córek
U nas 1 listopada śmiejemy się z mężem, że zimno się nam zrobiło po obskoczeniu grobów
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 17:14   #1406
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
U nas 1 listopada śmiejemy się z mężem, że zimno się nam zrobiło po obskoczeniu grobów
Dobre

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
wodaqua wyobraz sobie ze mi znowu zatkal sie kanalik. bol niesamowity i znowu ta sama piers ale znalazlam winowajce -stanik
Uciskał Cię gdzieś?
Stary 2011-10-14, 17:17   #1407
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Cytat:
No to tak:

już wiem jakie ciasto robię niebawem

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
No i waży 5760 czyli w 6 tygodni przybrała 1 kg. Nie imponująco ale w normie. Pewnie gdyby tyle nie ulewała to więcej by przybrała. Tak czy inaczej jest ok
Za to jest długa - sama ją w domu zmierzyłam i wyszło mi 63cm
nie wiem czy dobrze mierze - od czubka głowy do pięt??
wydaje mi się że dobrze
za wagę i za szczepienie!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
brawa dla Sarenki!
Cytat:
dziekuje za zyczenia. milo tak strasznie czytajac je.
oj... jakaś fiszbina? a jaki to Cię tak załatwił?

Właśnie kończy mi się piec szarlotka

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 17:24   #1408
Zmalowana
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj rocznica poczęcia, dokładnie w nocy to była noc

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 17:27   #1409
jacieeeee
Wtajemniczenie

Wiecie co ja zrobiłam?
Dziś był ostatni dzień kiedy można wymienić kombinezon Dominika, więc pojechaliśmy bo 74 jest za duży.
Do sklepu mamy jakieś 25 km. Idziemy już z TŻtem przez pasaż jak sobie zażartowałam: "Ale by było jakbym wzięła nie ten paragon".
Hahaha, hihihi po czym okazało się w sklepie, że faktycznie zabrałam inny Dobrze, że jeszcze TŻ miał sobie buty kupić, bo jakbyśmy tylko po kombinezon pojechali to chyba by mnie zjadł Tak więc, ja teraz siedzę z Domisiem, a TŻ popędził z dobrym paragonem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 17:30   #1410
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Właśnie kończy mi się piec szarlotka
kocham szarlotke

ja nie mogę z moją mamą - powiedziała do Karolci:
"powiedz A-GIE"
chodziło jej oczywiście o A-GU

apropos to moja mówi czasem A-BUUUU chyba chce mnie wystraszyć
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości