|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
BAN stały
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Kajool wszystkiego naj,naj...
![]() Brumku nie wiem czy doczytałaś ale pisałąm o krzyku przed ciazą i w ciązy na starsze dzieci,które się wyzywają,biją,podstawiają haki,.....na nich krzyczałam ale teraz mam więcej cierpliwości i nie robię tego. Nigdy jeszcze nie krzyknęłam na Izę.Nigdy! Mam zapalenie oskrzeli.Nadgarstki i kolana ta mnie w nocy bolały,że wyłam i pojechałam z bratem do dr. Bomba! |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Beatka tak Sweet miała taką sprawę.Baba sie odzywała, a potem cisza. Minus taki, że szybciej zakończyłam aukcję, że ona nie zalicytowała i mam kupę, ale w sumie nawet lepiej wyszło, bo na moje Tako jest dużo chętnych
już jest taka kwota która Ja dałam, a aukcja kończy się w poniedziałek.
|
|
|
|
#1353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kajool sto lat ![]() A co do kamienia w czajniku to z całego serca polecam Britę. Ja mam ten dzbanek już od paru lat i od kiedy najpierw przelewamy w nim wodę, nie mam problemów z kamieniem: ani w czajniku, ani w żelazku
|
|
#1354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
jacieeee ja też najpierw wlewam jeszcze dodatkowo w taki dzbanek. Ale woda w kranie jest TRAGICZNA. Zresztą brunetka to potwierdzi :P
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
kajool sto lat
cześć dziewczyny mojej Hance się coś poprzestawiało w główce - znowu je mi po 3-4 razy w nocy ![]() też muszę zapolować na jakąś fajną czapę i golfik/szalik dla Hanusi... u nas w GW nie ma H&M a w 5-10-15 bidnie było ostatnio...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1359 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kurcze ja bym chyba nie wytrzymala bez tulu tulu z moim syniem Cytat:
dzis za zimno albo za bardzo wieje.... ![]() i tez meczy mnie dylemat odpowiedniego ubioru bo ja straszny zmarzluch jestem ![]() Cytat:
moj juz dwa razy chcial mierzyc temperature dziecku i mowi : "mial mierzone ze smoczkiem wiec to sie nie liczy " ![]() nie mam pojecia oco mu chodzilo[QUOTE=Natka_;29949813]Ojj ja dzisiaj zalatana cały dzień... ![]() Jeszcze zaczął mi się angielski już, więc Domek został z tatusiem. Później kuzyn męża z żoną przyjechali-Domcio dostał fajną matę z FP. |
||||||
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/brita-elemaris-met...855909150.html i jest z tym fajny, że liczy ilość przelanej wody i realnie pokazuje kiedy należy wymienić filtr. A moi rodzice mają ten: http://allegro.pl/dzbanek-brita-mare...859249599.html Działa na tej samej zasadzie, ale sygnalizuje zmianę filtra równo co 4 tygodni, czyli tak "mniej więcej". Ale polecam oby dwa
|
|
#1362 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() noi super ciuszki ![]() Cytat:
ja tez wariowalam na pierwsze AGUU Igorka a teraz do swojego słownika oprocz AGUUU dodał : "GIL" moze dlatego ze zakazdym razem od dwoch tyg kiedy mamy sciagnac gruszka mowimy z mezem do neigo synku w nosku jest gil i trzeba go zalatwic Cytat:
ale rosnie jak na drożdżach ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Noi coz........ my dalej walczymy z katarem...... kupilam Euphobrium i stosuje 2 dzien dzis wczoraj widzilam poproawe ale dzis znow nos zapchany pozatym moje dziecko w nocy budzilo sie tylko dwa razy o 23.50 i 4.40 ale od rana jest budzi sie wyje w nieboglosy je i idzie dalej spac i tak od 7 co jest?????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-14 o 11:25 |
||||
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Marina te butelki są w " Piotrze i Pawle"
![]() My dajemy małemu wodę Primavere do ekspress tez ![]() uciekam z chłopakami na spacer
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool sto lat!
Beatko Ty się chorobo nie smiej z tej soli. Tak mi doradziła pani neurolog bo sól jest dość ciężka by jej nie przesunęła. nie ładnie tak
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm to chyba ja dziwna jestem bo gotuje wodę 5 minut bo tak pisze na mleku Bebilon od dwóch tygodni daję kranówę bo przedtem ustroniankę mały pił. butelki myję płynem nuk ale wyparzam raz na tydzień. podaję mleko do godziny jak mały nie dopije to wylewam nie dokarmiam go już później no kurnia nie zaznaczyło mi postów no to co pamiętam! Kajoll sto lat!! no i to na tyle ehhhh acha jacieee jest studentkom super!! ![]() i czapa Domka boska potwierdzam body z tesco są ok!
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 2-3 miesiace nawet, nie popadalam w panike, dziecko i tak to zjadlo, nawet jeslu sklad juz nie jest scisle do niego dopasowany ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- mnie od noszenia dziecka jedna reka, moze ciebie tez... |
|
|
|
|
#1367 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, ale wczoraj się wystraszyłam
![]() Kąpie małego, a on nagle się wypręzyl i rozdarl z calej siły, ja wystraszona, wyciągam go szybko z wanienki, patrze a na srodku kegoslup czerwony. Myśle sobie juz prawie rycząc że musialam mu coś uszkodzić. Tesciowa przyleciala bo maly tak się darl. No i nie skonczylam go kąpac, tylko podlozyłam mu pieluche pod pupe, owinęlam goluskiego w kocyk, i mysle sobie, że jak dam mu jesc i się uspokoi to znaczy ze nie jest zle. No i sie uspokoił... najadl się, a jak się juz najadl to zaczerwienienie zeszlo. Doszlam do wniosku ze musial się przylepic do wanienki i odkleic, i przez to caly halas.. ale myslalam juz o najgorszym Mój mąż z okazji yrodzin kupił mi bukiet 22 róż i krajalnice ![]() to sobie wymyslil... nie wiem po co mi ona, jak wszystko w sklepach na zyczenie kroją. |
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i przechodzi magicznie, ale wydrzec sie wydre czasami. moze nie powinnam miec dzieci, ale mam juz 2 ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka super zakupy Musze przejzec rzeczy na zime, czy nie musze dokupić czegoś ![]() Mnie dziś przyszły zakupy dla Agatki, łyżeczki, miseczka, gryzaczek, szczoteczki do ząbków. W niedziele Agu zje z nami pierwszy obiadek Bartessa
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- ide sprzatac... w niedziele chrzciny to musze dograc wszystko, niby w lokalu ale trzeba cos dla dzieci wziac, zabawki jakies bo sie zanudza, jakies soczki, ciasta dowiezc... ech... a dzis do fryzjera ide, niech mnie podetnie |
|
|
|
|
#1371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Matko, powinnyśmy się leczyć na głowy Cytat:
Żartuję oczywiście, mam nadzieję że mu to nie przyjdzie do główki ![]() Kajool świętuje?!? Ale fajnie! :d Sto lat kochana! W zdrowiu, szczęściu, bogactwie i miłości!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A urodziny to Ty masz chyba w grudniu, nie? Czy mąż się tak z prezentem pospieszył czy Wizaż kłamie? ![]() Jutro ma urodziny mój mąż Uwielbiam jego urodziny
|
|
#1372 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kajool - wszystkiego najlepszego, wiele szczescia Ci z Blanusia zyczymy!!! CookieM - no niestety mozna sie bylo tego spodziewac po wczesniejszym zachowaniu szefowej. Taki stosunek do mlodej mamy to raczej regula, a nie wyjatek w naszym "prorodzinnym" kraju.. wspolczuje iustyna - gratki dla meza! i fakt, nie bedzie Ci teraz latwo.. ale dasz rade, bo kto jak nie mamuski maja dawac rade??![]() gratulacje dla kolejnych ukolnczonych tygodni/miesiecy i duzo zdrowka dla potrzebujacych (ja tez chora, ale juz mi mija..) a pochwale sie: moja Blaneczka powiedziala wczoraj - uwaga - HALO! serio, maz myslal, ze to ja sie odezwalam, a to ona i probuje spiewac ze mna LALALA - wyciaga jezyczek i stara sie wydobywac podobne dzwieki - narazie z roznym skutkiem
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem wreszcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Pogadałam z prowadzącym zajęcia i raczej nie będę na nie jeździć "w miarę możliwości" będę, a i tak na zaliczenie przedmiotu trzeba napisać pracę ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Kajool, wszystkiego najlepszego!!!!
|
|
|
#1375 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to stawiam wszystkim wirtualnie![]() dziekuje dziewczyny ![]() Cytat:
??Cytat:
Moj dzisiaj polecial do biedronki po roze i kupil dwa bukiety i sie cieszy glupek, ze mu sie tak tanio udalo kupic. Normalnie mam z niego niezly ubaw Ale najwazniejsze, ze sie chlopak stara.Cytat:
![]() Nerolko kuruj sie kochana. U nas woda tez fatalna, pieluszki mi juz tak zszarzaly
|
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
witam
znowu jestm przelotem bo zawsze cos.zaraz przyjedzie do mnie stolarz zamontowac drzwi od szafy i wtedy czeka mnie duuuze sprzatanie i ukladanie w szafie ![]() wczoraj tez dzien szybko zlecial bo jak zwykle wyruszylysmy z mama i z Filipkiem na zakupy-w poszukiwaniu prezentu na 50.urodziny wujka wtedy szyyybko obiad i goscie..![]() szukalam tez czapeczki i szalika dla Filipka ale nic nie bylo,nawet w H&M..czekam na kolejna dostawe ![]() a co polecacie bardziej: ten golf czy szalik? aaa, Natka super Domekma ta czape! Kajool wszystkiego najpiekniejszego |
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek Ja moge byc w takim stanie, że cieszy mnie koopa
Ania nie dzwoniłam. Podeszłam do tego, ona mnie olała ja ją też. Widziałam, ze dopiero założyła konto na allegro i nie ma komentarzy,więc możliwe że dziewczyna czegoś nie wiedziała...z resztą teraz już nie ważne,bo aukcja ponownie wystawiona i się licytują babka chciała spacerówkę + gondolka a fotelik dla mnie, a tak to pójdzie wszystko i będę miała z głowy Tako i kupie nowy ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- KAJOOL wszystkiego najlepszego kochana
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool kochana STO LAT SPEŁNIENIA MARZEŃ WSZYSTKIEGO NAJ NAJ
za wszystkie skończone tygodnie !!!dziekuję za życzenia zdrówka przepraszam, że nie bezpośrednio ale nadal zdycham i tylko nadrabiam co jakiś czas co piszecie, choróbsko nie chce mnie opuścić |
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie z głupich:
Na co jest spiworek? czy ubieracie dziecko w kombinezona potem do śpiworka, czy jak?
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kajool STO LATEK spełnienia marzeń |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

dziewczyny, mam b. ważne pytanie. czy Wasze malenstwa też jeszcze zezują? mi już na mózg wali
btw. jateżmam opsutą klwiature i pisze na wirtualnej

klask i: