Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-14, 09:54   #1351
nerola
BAN stały

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Kajool wszystkiego naj,naj...

Brumku nie wiem czy doczytałaś ale pisałąm o krzyku przed ciazą i w ciązy na starsze dzieci,które się wyzywają,biją,podstawiają haki,.....na nich krzyczałam ale teraz mam więcej cierpliwości i nie robię tego.
Nigdy jeszcze nie krzyknęłam na Izę.Nigdy!

Mam zapalenie oskrzeli.Nadgarstki i kolana ta mnie w nocy bolały,że wyłam i pojechałam z bratem do dr.
Bomba!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:00   #1352
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Beatka tak Sweet miała taką sprawę.Baba sie odzywała, a potem cisza. Minus taki, że szybciej zakończyłam aukcję, że ona nie zalicytowała i mam kupę, ale w sumie nawet lepiej wyszło, bo na moje Tako jest dużo chętnych już jest taka kwota która Ja dałam, a aukcja kończy się w poniedziałek.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:04   #1353
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Brumku nie wiem czy doczytałaś ale pisałąm o krzyku przed ciazą i w ciązy na starsze dzieci,które się wyzywają,biją,podstawiają haki,.....na nich krzyczałam ale teraz mam więcej cierpliwości i nie robię tego.
Nigdy jeszcze nie krzyknęłam na Izę.Nigdy!

Mam zapalenie oskrzeli.Nadgarstki i kolana ta mnie w nocy bolały,że wyłam i pojechałam z bratem do dr.
Bomba!
Ojej. Nerolka zdrowiej

Kajool sto lat

A co do kamienia w czajniku to z całego serca polecam Britę. Ja mam ten dzbanek już od paru lat i od kiedy najpierw przelewamy w nim wodę, nie mam problemów z kamieniem: ani w czajniku, ani w żelazku Naprawdę jest świetny. Tylko trzeba zainwestować już w taki lepsiejszy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:05   #1354
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
dobry dziewczyny, mam b. ważne pytanie. czy Wasze malenstwa też jeszcze zezują? mi już na mózg wali ja też ałam zeza i operacje w dziecinstwie i nie chce tego zaniedbac pediatra mówi że czekac do pół roku, ale już nie powinna zezowac. jeden okulista twierdzi że to normalne, a drugi że nie i koniecznie przyjśc na wizyte jak najszybciej. jak jest u Was? btw. jateżmam opsutą klwiature i pisze na wirtualnej
moja nie zezuje więc nie pomogę - zezowała tak gdzieś do miesiąca.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Moja Julcia ma dzisiaj 8 tygodni
klask i:
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brunetko wyczaiłaś jakąś imprezę?? to dołączam się do życzeń.
100 lat Kajool
Kajool - sto latek

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:06   #1355
Zmalowana
Zakorzenienie

jacieeee ja też najpierw wlewam jeszcze dodatkowo w taki dzbanek. Ale woda w kranie jest TRAGICZNA. Zresztą brunetka to potwierdzi :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:09   #1356
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Bomba!
biedactwo... kuruj się kochana

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

A co do kamienia w czajniku to z całego serca polecam Britę. Ja mam ten dzbanek już od paru lat i od kiedy najpierw przelewamy w nim wodę, nie mam problemów z kamieniem: ani w czajniku, ani w żelazku Naprawdę jest świetny. Tylko trzeba zainwestować już w taki lepsiejszy
a jaki masz? podeślij linka pliz

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:11   #1357
pieleszka
Wtajemniczenie

kajool sto lat

cześć dziewczyny
mojej Hance się coś poprzestawiało w główce - znowu je mi po 3-4 razy w nocy budzi się i szuka cyca... a już było tak pięknie i spała z jedna maks. dwoma pobudkami... a w ogóle to jak jest zmęczona robi sie strasznie marudna i do tej pory wystarczylo ja pobujać, ucałować i zasypiała, tak teraz nawet do 2 godzin potrafi ryczeć, a widać, że spiąca bo na rękach uśnie, a jak tylko odłożę to w ryk...już wczoraj myślałam, że padnę - 2 godziny ją usypiałam

też muszę zapolować na jakąś fajną czapę i golfik/szalik dla Hanusi... u nas w GW nie ma H&M a w 5-10-15 bidnie było ostatnio...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 10:14   #1358
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
100 lat Kajool
Baaa ja już opędzlowałam flachę z Kajool
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
jacieeee ja też najpierw wlewam jeszcze dodatkowo w taki dzbanek. Ale woda w kranie jest TRAGICZNA. Zresztą brunetka to potwierdzi :P
Woda jest straszna!!!!!!!!!!! Mój czajnik psuje się średnio co parę miesięcy przez ten kamień. Ja osobiście też nie pije tej wody
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:16   #1359
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

na stronie rossnet.pl 18.10 jest do pobrania kupon na pampersy

a od dziś w Auchan jest Lovela 2,8 kg za 19,99
szkoda ze umnie nie ma Auchan......

Cytat:
bym chętnie wykolorowała swój,bo mam czarny a to sie pochwalę moim tatuażem-kocham go co niektórym może wydać sie dziwne
śliczny....

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No to mogę Wam powiedzieć, że bardzo dziękuję za kciuki bo....

DOSTAŁ PRACĘ! Na razie będzie jezdził i się uczył od instruktorów, potem zostanie juniorem instruktorem a następnie kurs w Niemczech i instruktor pełną gębą (jak się sprawdzi jako junior). Dostanie za 10 dni szkoleń 3 razy tyle, co teraz na pół etatu zarabia. Szkolenia w całej Polsce . To tyle plusów....

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mam krem z AA na ciemieniuche, Agu nie ma, miała ale ten krem poradził sobie w jeden dzień. Jak chcesz moge Ci odstąpić

Zostałam studentką Będę spełniać swojemarzenia, mam pomysł na firmę, może się uda, ale to za rok, może dwa

Ja jestem chora, nie zbliżam się do Agu, do południa zajmuje się nią teściu, ja tylko przewijam, po południu mąż, ja bym chciała przytulić się i pocałować ją
fakt ten krem AA dziala cuda ja uzylam 2 razy i po ciemieniuszce ani sladu............

kurcze ja bym chyba nie wytrzymala bez tulu tulu z moim syniem

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

może wypróbuję odżywkę.
Jak będę tak łysieć jak przed ciążą to na pewno trzeba będzie po coś sięgnąć.

I my byłyśmy na spacerku, całą godzinę, na tym moim wygwizdowie tak szaleje wiatr aż łeb urywa.
Teść mnie tym razem podku**
" A nie za zimno dziś na spacer?"
JA:"Niech się chartuje"
On z sarkazmem:"Niech się chartuje..."

Apropo: jak ubieracie dzieci w takie dni? niby 10 stopni, a odczuwalna to chyba zero
Sara miała: body z długim, rajstopki i dres i kombinezon jesienny, przykryta kocykiem. Nie wiem czy za cienko, czy za grubo
A co to będzie w zimie?
Ja ubrana chyba grubiej od niej i mi zimno
oj ja to samo mam ze spacerami....
dzis za zimno
albo za bardzo wieje....

i tez meczy mnie dylemat odpowiedniego ubioru bo ja straszny zmarzluch jestem

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Humor nocny:
Wczoraj późno kładę się spać, mąż już od godziny śpi. Wchodzę do sypialni, a on siedzi na łóżku i podnosi kołdrę, na prawo, na lewo, do góry.
Ja: Co robisz?
Mąż: Szukam Kropki
J: (Parskam śmichem, że niby pod kołdrą ma być?) Śpi w łóżeczku.
M: Odniosłem ją ?
J: Od początku dziś śpi w łóżeczku.
M: Nieprawda! Była tu!
J: Idź spać....
No i poszedł. Oczywiście rano nic nie pamiętał
: hahaha:

moj juz dwa razy chcial mierzyc temperature dziecku i mowi : "mial mierzone ze smoczkiem wiec to sie nie liczy " nie mam pojecia oco mu chodzilo

[QUOTE=Natka_;29949813]Ojj ja dzisiaj zalatana cały dzień...
Jeszcze zaczął mi się angielski już, więc Domek został z tatusiem. Później kuzyn męża z żoną przyjechali-Domcio dostał fajną matę z FP.
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:18   #1360
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
B
Uwielbiam jak robi koope!
Ja też

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Moja Julcia ma dzisiaj 8 tygodni
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:20   #1361
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
biedactwo... kuruj się kochana

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

a jaki masz? podeślij linka pliz
Ja mam ten:

http://allegro.pl/brita-elemaris-met...855909150.html

i jest z tym fajny, że liczy ilość przelanej wody i realnie pokazuje kiedy należy wymienić filtr.

A moi rodzice mają ten:

http://allegro.pl/dzbanek-brita-mare...859249599.html

Działa na tej samej zasadzie, ale sygnalizuje zmianę filtra równo co 4 tygodni, czyli tak "mniej więcej".

Ale polecam oby dwa Ten drugi chyba ma przystępniejszą cenę.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:28   #1362
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ojj ja dzisiaj zalatana cały dzień...
Jeszcze zaczął mi się angielski już, więc Domek został z tatusiem. Później kuzyn męża z żoną przyjechali-Domcio dostał fajną matę z FP.

VANILIOVA, CRAZY za 3 m-ce!!!

za wagę.
72h szybko zlecą
To dla dobra Antosia

Vaniliova a wiesz, że coś w tym jest

Poniżej wklejam zdjęcie stopy
Spokojnie przy bólu porodowym to pikuś. Najgorsze było pierwsze kilka wkłóć, a potem już się przyzwyczaja do bólu
Następne chcę na plecach (wzór mam już wybrany od roku) i chyba nadgarstek lub z tyłu szyji
sliczny tatuaz te chce miec w tym miejscu....

noi super ciuszki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zapomniałabym się pochwalić - dziś w kąpieli Tymuś powiedział swoje pierwsze "A-GU" Mało go z mężem nie zjedliśmy z radości
ja tez wariowalam na pierwsze AGUU Igorka a teraz do swojego słownika oprocz AGUUU dodał : "GIL" moze dlatego ze zakazdym razem od dwoch tyg kiedy mamy sciagnac gruszka mowimy z mezem do neigo synku w nosku jest gil i trzeba go zalatwic

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
czesc sliczne!
pisze 1 reka bo usypiam igora
mi odcieli neta, bo zapomielismy zapłacic

igi konczy dzis 4 miechy

a klawiaturwsa dalej zepsuta, nie wiecie jak w lapku ja wyczyscic?
ale rosnie jak na drożdżach

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Ja mam ten:

http://allegro.pl/brita-elemaris-met...855909150.html

i jest z tym fajny, że liczy ilość przelanej wody i realnie pokazuje kiedy należy wymienić filtr.

A moi rodzice mają ten:

http://allegro.pl/dzbanek-brita-mare...859249599.html

Działa na tej samej zasadzie, ale sygnalizuje zmianę filtra równo co 4 tygodni, czyli tak "mniej więcej".

Ale polecam oby dwa Ten drugi chyba ma przystępniejszą cenę.
moi rodzice maja ten sam co Twoi rodzice

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Noi coz........

my dalej walczymy z katarem......
kupilam Euphobrium
i stosuje 2 dzien dzis
wczoraj widzilam poproawe
ale dzis znow nos zapchany

pozatym moje dziecko w nocy budzilo sie tylko dwa razy
o 23.50 i 4.40
ale od rana jest
budzi sie wyje w nieboglosy
je i idzie dalej spac i tak od 7

co jest?????

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-10-14 o 10:25
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:30   #1363
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marina te butelki są w " Piotrze i Pawle"
My dajemy małemu wodę Primavere do ekspress tez

uciekam z chłopakami na spacer
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:42   #1364
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Kajool sto lat!

Beatko Ty się chorobo nie smiej z tej soli. Tak mi doradziła pani neurolog bo sól jest dość ciężka by jej nie przesunęła. nie ładnie tak
Stary 2011-10-14, 10:48   #1365
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

No i kilka pytan do mam butelkowych: czy jestem bardzo wyrodna, ze nie daje wody butelkowej, tylko z kranu i nie gotuje jej 5 minut, jak pisze na mm? Czy ktoras tez tak robi?

Czy mleko, ktore zaczal jesc, np o 19, ale nie chcial za wiele, trzeba wylac, czy moge podac po kapaniu o 20?

.

hmmm to chyba ja dziwna jestem bo gotuje wodę 5 minut bo tak pisze na mleku Bebilon od dwóch tygodni daję kranówę bo przedtem ustroniankę mały pił. butelki myję płynem nuk ale wyparzam raz na tydzień. podaję mleko do godziny jak mały nie dopije to wylewam nie dokarmiam go już później

no kurnia nie zaznaczyło mi postów no to co pamiętam!
Kajoll sto lat!!

no i to na tyle ehhhh

acha jacieee jest studentkom super!!

i czapa Domka boska

potwierdzam body z tesco są ok!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 11:05   #1366
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

1. No i kilka pytan do mam butelkowych: czy jestem bardzo wyrodna, ze nie daje wody butelkowej, tylko z kranu i nie gotuje jej 5 minut, jak pisze na mm? Czy ktoras tez tak robi?

Czy mleko, ktore zaczal jesc, np o 19, ale nie chcial za wiele, trzeba wylac, czy moge podac po kapaniu o 20?

2. A do mam karmiacych piersia: jak dlugo mozna przechowywac pokarm w zamrazalce lodowki? Ale takiej zamrazalce, co ma osobne drzwi? Tylko 2 tyg? Pytam, bo ten odciagniety pokarm mroze, ale jak tylko 2 tyg, to mi sie nie oplaca tyle mrozic, bo i tak tego nie wykorzystam.
1. jako byla butelkowa - robilam to samo. godzine moze stac, dluzej nie
2. 2-3 miesiace nawet, nie popadalam w panike, dziecko i tak to zjadlo, nawet jeslu sklad juz nie jest scisle do niego dopasowany

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Bolą mnie cholernie nadgarstki!!Dlaczego?
mnie od noszenia dziecka jedna reka, moze ciebie tez...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:13   #1367
Bartessa
BAN stały

Dziewczyny, ale wczoraj się wystraszyłam

Kąpie małego, a on nagle się wypręzyl i rozdarl z calej siły, ja wystraszona, wyciągam go szybko z wanienki, patrze a na srodku kegoslup czerwony. Myśle sobie juz prawie rycząc że musialam mu coś uszkodzić. Tesciowa przyleciala bo maly tak się darl.
No i nie skonczylam go kąpac, tylko podlozyłam mu pieluche pod pupe, owinęlam goluskiego w kocyk, i mysle sobie, że jak dam mu jesc i się uspokoi to znaczy ze nie jest zle.
No i sie uspokoił... najadl się, a jak się juz najadl to zaczerwienienie zeszlo. Doszlam do wniosku ze musial się przylepic do wanienki i odkleic, i przez to caly halas.. ale myslalam juz o najgorszym

Mój mąż z okazji yrodzin kupił mi bukiet 22 róż i krajalnice
to sobie wymyslil... nie wiem po co mi ona, jak wszystko w sklepach na zyczenie kroją.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:24   #1368
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

dzizas.. nie wyobrażam sobie takiego zachowania...
Filip jak się uczył chodzić i się wywracał to my się śmialiśmy i pytaliśmy czy złapał zająca dzięki temu nie zniechęcał się do nauki, a nawet teraz jak się wywróci to mówi "bam" wytrze ręce o spodnie i leci dalej
a ja sie przyznaje - zdarzalo mi sie wydrzec jak sie przewrocil, do dzis czasem dostanie bure jak leci, ja mowie uwazaj, a on i tak swoje i trzepnie. zwykle jest "mowilam zebys uwazal" i przytulanie, całowanie bolacego miejsca (poza tyłkiem - to masujemy ) i przechodzi magicznie, ale wydrzec sie wydre czasami. moze nie powinnam miec dzieci, ale mam juz 2

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
czesc sliczne!

a klawiaturwsa dalej zepsuta, nie wiecie jak w lapku ja wyczyscic?
tak http://www.komputerswiat.pl/poradnik...lawiatury.aspx tylko trudno te klawisze wlozyc ale mi sie udalo pinsetą. powodzenia!

Stary 2011-10-14, 11:26   #1369
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
dziękuje blondyneczko!

dziewczyny wiecie co mi się własnie stało z butelka dr. brownsa , znaczy z dwiema?
wygotowywałam je w garnczku, i za chwile przychodzę, a one się rozpuściły!
i zostałam własnie bez żadnej butelki... ten plastik się tak rozlal po nich

I muszę jechac gdzies po jakies inne...
Jaki są w miarę tanie, a dobre?
POMOZCIE

kurde, raz jeszcze przepraszam za ta moja pisownie bezadziejna.
Moja pije z TT kupiłam po 8 zł na allegro. Mam tez dwie z babyono taniutkie są i Agu też z niech pije, nie narzekam, są dobre. Kolek nie ma, ulewać też nie ulewa więcej niż przy brown's czy TT antykolkowej. Z tym, że moja Agulka nie wybrzydza przy butelkach.

Natka super zakupy

Musze przejzec rzeczy na zime, czy nie musze dokupić czegoś

Mnie dziś przyszły zakupy dla Agatki, łyżeczki, miseczka, gryzaczek, szczoteczki do ząbków. W niedziele Agu zje z nami pierwszy obiadek

Bartessa

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 11:33   #1370
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
dobry dziewczyny, mam b. ważne pytanie. czy Wasze malenstwa też jeszcze zezują? mi już na mózg wali ja też ałam zeza i operacje w dziecinstwie i nie chce tego zaniedbac pediatra mówi że czekac do pół roku, ale już nie powinna zezowac. jeden okulista twierdzi że to normalne, a drugi że nie i koniecznie przyjśc na wizyte jak najszybciej. jak jest u Was? btw. jateżmam opsutą klwiature i pisze na wirtualnej
tak, nie bede sie tym martwic, jakos nie widze teraz zeby nosila okulary itp. w tym wieku...

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

ide sprzatac... w niedziele chrzciny to musze dograc wszystko, niby w lokalu ale trzeba cos dla dzieci wziac, zabawki jakies bo sie zanudza, jakies soczki, ciasta dowiezc... ech... a dzis do fryzjera ide, niech mnie podetnie

Stary 2011-10-14, 11:34   #1371
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Uwielbiam jak robi koope!
Ja też
Matko, powinnyśmy się leczyć na głowy

Cytat:
Brumku-Nikos chyba nie chciał być gorszy i spał dziś od 20;30 DO 6;00 to chyba dzięki Tymciowi taka mobilizacja
Tymek podejmuje wyzwanie i jutro planuje spać 10 godzin!!! Żartuję oczywiście, mam nadzieję że mu to nie przyjdzie do główki

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kajool wszystkiego najlepszego kochana
Kajool świętuje?!? Ale fajnie! :d
Sto lat kochana! W zdrowiu, szczęściu, bogactwie i miłości!!!

Cytat:
Cytat:
Woda jest straszna!!!!!!!!!!! Mój czajnik psuje się średnio co parę miesięcy przez ten kamień. Ja osobiście też nie pije tej wody
U nas też woda mocno się osadza. I po prostu jedyny patent na to to odkamieniać czajnik co najmniej raz na dwa tygodnie! Innego sposobu nie ma, choć strasznie tej czynności nie lubię

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
No i nie skonczylam go kąpac, tylko podlozyłam mu pieluche pod pupe, owinęlam goluskiego w kocyk, i mysle sobie, że jak dam mu jesc i się uspokoi to znaczy ze nie jest zle.
No i sie uspokoił... najadl się, a jak się juz najadl to zaczerwienienie zeszlo. Doszlam do wniosku ze musial się przylepic do wanienki i odkleic, i przez to caly halas.. ale myslalam juz o najgorszym

to sobie wymyslil... nie wiem po co mi ona, jak wszystko w sklepach na zyczenie kroją.
Pewnie tak właśnie bylo. Albo się obtarł czy coś

A urodziny to Ty masz chyba w grudniu, nie? Czy mąż się tak z prezentem pospieszył czy Wizaż kłamie?

Jutro ma urodziny mój mąż Uwielbiam jego urodziny
Stary 2011-10-14, 11:44   #1372
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Ja też
Matko, powinnyśmy się leczyć na głowy

Tymek podejmuje wyzwanie i jutro planuje spać 10 godzin!!! Żartuję oczywiście, mam nadzieję że mu to nie przyjdzie do główki

U nas też woda mocno się osadza. I po prostu jedyny patent na to to odkamieniać czajnik co najmniej raz na dwa tygodnie! Innego sposobu nie ma, choć strasznie tej czynności nie lubię

Pewnie tak właśnie bylo. Albo się obtarł czy coś

A urodziny to Ty masz chyba w grudniu, nie? Czy mąż się tak z prezentem pospieszył czy Wizaż kłamie?

nie, ja urodziny dokladnie przed wczoraj mialam. A data urodzenia na wizazu to tylko tak na odczepne jakas podana.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:48   #1373
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Co do krzyku na własne dzieci... nie oceniajcie nikogo po pozorach... ja niestety często krzycze na swoją córkę... święty by nie wytrzymał.dziewczyna ma złośliwy charakter.nie słucha moich nawet najmniejszych poleceń.mogłabym cały dzień wyliczać co robi złośliwie-jest tego tyle. potrafi złośliwie zesikać się ze złości na środku materiałowego narożnika, potrafi po raz setny wcisnąć membrany w głosnikach taty, potrafi położyć sie na podłodze i wyć pół godziny o nic, potrafi przyjść i klepnąć Cie z całej siły za nic... moze ta Pani co szła chodnikiem z tym małym dzieckiem miała dzis fatalny dzień-ktoś ją okradł albo dowiedziała się,ze choruje na raka... i lada mały probem czyli potknięcie na ulicy wydało się gwoździem do trumny...
NAUCZYŁAM SIĘ NIE OSĄDZAĆ LUDZI.... bo nigdy nie wiemy co na prawde dzieje sie w ich zyciu.
Oczywiście nie mam zamiaru przejść obojętnie obok maltretowanego dziecka...ale to że baba wybuchła mogło być efektem czegoś poważniejszego...a może była poprostu kretynką,która nie rozumie,ze normalnym jest potknąć sie przez 2 letnie dziecko.
W każdym bądź razie -jestem pewna,że każda z Was prędzej czy później krzyknie na dziecko,mimo tego,że po przeanalizowaniu okaże się ,że nic takiego strasznego to dziecko nie zrobiło.
wyjelas mi to z ust Kochana (i to kazde slowo, lacznie z tym, dotyczacym zachowania starszej corki - u mnie dokladnie to samo, rece mi juz opadaja!)

Kajool - wszystkiego najlepszego, wiele szczescia Ci z Blanusia zyczymy!!!:ro za:
CookieM - no niestety mozna sie bylo tego spodziewac po wczesniejszym zachowaniu szefowej. Taki stosunek do mlodej mamy to raczej regula, a nie wyjatek w naszym "prorodzinnym" kraju.. wspolczuje
iustyna - gratki dla meza! i fakt, nie bedzie Ci teraz latwo.. ale dasz rade, bo kto jak nie mamuski maja dawac rade??

gratulacje dla kolejnych ukolnczonych tygodni/miesiecy
i duzo zdrowka dla potrzebujacych (ja tez chora, ale juz mi mija..)

a pochwale sie: moja Blaneczka powiedziala wczoraj - uwaga - HALO!
serio, maz myslal, ze to ja sie odezwalam, a to ona smiechu bylo co niemiara i probuje spiewac ze mna LALALA - wyciaga jezyczek i stara sie wydobywac podobne dzwieki - narazie z roznym skutkiem
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:51   #1374
aania_20
Zakorzenienie

jestem wreszcie

Cytat:
igi konczy dzis 4 miechy

Cytat:
A my dziś kończymy 11 tygodni

Cytat:
Niby sprzedałam Tako i niby baba przesłała pieniądze,
do dnia dzisiejszego ich nie mam
Wystawiłam wózek ponownie na all
i już mi się opłacało to zrobić !
Zakończenie aukcji w poniedziałek
i mam nadzieję, że w przyszłym tyg będę już miała moja nową furę !
A kontaktowałaś się z nią?

Pogadałam z prowadzącym zajęcia i raczej nie będę na nie jeździć "w miarę możliwości" będę, a i tak na zaliczenie przedmiotu trzeba napisać pracę

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Kajool, wszystkiego najlepszego!!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 11:55   #1375
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
100 lat Kajool
no i sie wydalo, zem starsza o rok No to stawiam wszystkim wirtualnie kto co woli lub zapraszam w realu na torcik, czekoladowy

Cytat:

Kajool Wszystkiego najlepszego kochana : roza:
Cytat:
Cytat:
Kajool sto lat
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

klask i:

Kajool - sto latek
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
kajool sto lat
dziekuje dziewczyny

Cytat:
Baaa ja już opędzlowałam flachę z Kajool

brunetko to moze jeszcze jedna ??

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale wczoraj się wystraszyłam

Kąpie małego, a on nagle się wypręzyl i rozdarl z calej siły, ja wystraszona, wyciągam go szybko z wanienki, patrze a na srodku kegoslup czerwony. Myśle sobie juz prawie rycząc że musialam mu coś uszkodzić. Tesciowa przyleciala bo maly tak się darl.

yyyyy fajny prezent
Moj dzisiaj polecial do biedronki po roze i kupil dwa bukiety i sie cieszy glupek, ze mu sie tak tanio udalo kupic. Normalnie mam z niego niezly ubaw Ale najwazniejsze, ze sie chlopak stara.

Cytat:

dziekuje brumku i zloz zyczenia mezowi ode mnie. To twoj TZ tez waga

Nerolko kuruj sie kochana.
U nas woda tez fatalna, pieluszki mi juz tak zszarzaly
Stary 2011-10-14, 12:07   #1376
kalinkap13
Rozeznanie

witam

znowu jestm przelotem bo zawsze cos.zaraz przyjedzie do mnie stolarz zamontowac drzwi od szafy i wtedy czeka mnie duuuze sprzatanie i ukladanie w szafie

wczoraj tez dzien szybko zlecial bo jak zwykle wyruszylysmy z mama i z Filipkiem na zakupy-w poszukiwaniu prezentu na 50.urodziny wujka wtedy szyyybko obiad i goscie..

szukalam tez czapeczki i szalika dla Filipka ale nic nie bylo,nawet w H&M..czekam na kolejna dostawe

a co polecacie bardziej: ten golf czy szalik?

aaa, Natka super Domekma ta czape!

Kajool wszystkiego najpiekniejszego:ro za:

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:12   #1377
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek Ja moge byc w takim stanie, że cieszy mnie koopa

Ania nie dzwoniłam. Podeszłam do tego, ona mnie olała ja ją też. Widziałam, ze dopiero założyła konto na allegro i nie ma komentarzy,więc możliwe że dziewczyna czegoś nie wiedziała...z resztą teraz już nie ważne,bo aukcja ponownie wystawiona i się licytują babka chciała spacerówkę + gondolka a fotelik dla mnie, a tak to pójdzie wszystko i będę miała z głowy Tako i kupie nowy

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

KAJOOL wszystkiego najlepszego kochana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-14, 12:37   #1378
dziubek79
Zakorzenienie

Kajool kochana STO LAT SPEŁNIENIA MARZEŃ WSZYSTKIEGO NAJ NAJ

za wszystkie skończone tygodnie !!!
dziekuję za życzenia zdrówka
przepraszam, że nie bezpośrednio ale nadal zdycham i tylko nadrabiam co jakiś czas co piszecie, choróbsko nie chce mnie opuścić
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:48   #1379
zanetaa88
Zakorzenienie

Pytanie z głupich:

Na co jest spiworek? czy ubieracie dziecko w kombinezona potem do śpiworka, czy jak?

Stary 2011-10-14, 12:53   #1380
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Pytanie z głupich:

Na co jest spiworek? czy ubieracie dziecko w kombinezona potem do śpiworka, czy jak?
ja śpiworek będę używać do spacerówki na kombinezon jak będzie -10 to jeszcze pomiedzy włożę koc.Do gondoli kombinezon, koc i to takie okrycie z gondolki.

Kajool STO LATEK spełnienia marzeń
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości