Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 15:54   #1171
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

jest jeszcze esputicon u nas i bobotic....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:56   #1172
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
e
heloł
mam pytanie, czy mama z Niemiec przywiozła Tobie jakieś kropelki co podobno są super na kolki? Nie pamiętam nazwy a kiedyś o nich czytałam u nas ich nie ma ;/
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
wiem o czym mówisz ale tez nazwy nie znam. mama mi nie przywoziła bo ciotka bedzie do nas jechac w styczniu wiec mi przywiezie (nie chciałam wczesniej ze wzgledu na okres waznosci) a jak nie to przysle mi pocztą.
poza tym kolezanka ma mi przyniesc ze szpitala cos na kolki podobno skuteczne. jak dostanę to podam Wam nazwy. pytała tez czy chcę czopki z luminalu na ostry atak kolki ale chyba się bałabym ich uzywac. ale to by na milion procent poskutkowało....
jeszcze mozna zyc nadzieją, ze dzidzia nie bedzie miała kolek....obyyy
A to nie chodzi przypadkiem o Sab Simplex? Kiedyś jak byłam w delegacji w Niemczech, to kupowałam dla koleżanki te kropelki - to coś jak Espumisan, tylko chyba mocniejsze

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Pear ja bym jechała na IP. Ale jestem panikara trochę i wolę sprawdzić niż potem żałować, że za późno pojechałam. Zrobią Ci usg i jak będzie ok ty będziesz spokojniejsza i puszczą Cię do domu

U nas nowy ordynator wprowadził zarządzenie, że jak ktoś się zgłasza do szpitala to już na przyjęcie - czyli jakbym tak pojechała z jakimś problemem, to nie zbadają mnie i do domu, tylko zostawią na oddziale przynajmniej na 1 dzień

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:56   #1173
kamciurka
Zakorzenienie

hej dziewczynki nadrobilam, ale nie mam sily cytowac, dzisiaj biegalam po sklepach, bo cora ma jutro urodziny i odebralam wyniki i mam podwyzszone neutrofile i leukocyty oraz glukoze 164 :/ i nic mi sie nie chce, wizyta u gina dopiero w piatek wiec zobaczymy...
Pearl lec na IP

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:57   #1174
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dokładnie, sab simplex, właśnie poszukałam http://www.sabsimplex.org/

nie wiem czy chcę to, w razie czego zawsze można kupić. Cieszę się, że idziemy do SR to zapytam położnych o takie 'pielęgnacyjne' sprawy...
Stary 2011-10-31, 16:02   #1175
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
zjedz sobie na kanapkach pt: z serem, na to pomidor, sól, pieprz i 2 ząbki czosnku

Fajnie, że wieczór udany, a tż skruszony
Takie kanapki, to tylko jakby męża nie było w domu, bo by się do mnie nie chciał zbliżyć ale jak go czasem nie ma cały dzień, to obowiązkowo

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Cześć, też jestem nowa i chciałabym się dołączyć Moje maleństwo na świat ma przyjść już 1go lutego
Pozdrawiam wszystkie mamy
cześć

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Powiedzcie, czy wy czujecie ruchy dzidzioli co raz mocniej? Ja ciągle czuję tak samo. Podskakujący brzuch widziałam zaledwie kilka razy. Może dlatego że łożysko mam na przedniej ścianie, a może rośnie mi mały leniuszek?
Ja mam łożysko na tylnej ścianie i czuję ruchy raczej mocniejsze, choć zdarzają się chwilę tylko szmerania

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki i po obciążeniu glukozą wyszło mi 77 mg.dzwoniłam do lekarza i wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Muszę Wam się przyznać, że dziś nie wytrzymałam i zadzwoniłam do gina - w czwartek mam iść na wizytę i najprawdopodobniej na oddział
Masakra jakaś, zestresował mnie

_________________________ ____
Jejuuu... ciągle dzwonek do drzwi i dzieciaki poprzebierane z: Cukierek albo psikus
Cukierków mam sporo (zostały od wesela), ale nie będę w ten sposób pochwalać tego całego cudacznego Halloween

Słyszę, że sąsiadka z góry biega i otwiera, więc przynajmniej nie będzie psikusa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:04   #1176
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ja tez czuje ruchy w bardzo dziwnych i odleglych od siebie miejscach,
czesto nad ranem po obu skrajnych bokach brzucha tak jakby kopal nogami i walil glowa takie stereo mi robi chlopaczysko jedne

a dzis sie posliznelam w lazience na kafelkach i zatrzymalam sie na brzuchu i nagdarstku bardziej sie wystraszylam niz cos mnie boli bo finalnie nie upadlam ale na szczescie mlody wierzga bez zmian czyli nic mu nie jest....
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:07   #1177
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Inutil ja teraz tez ruchy czuję inaczej. Nie są to takie kopniaki tylko własnie przekręcania i fale na brzuchu...az się caly brzuchol buja. no i jak się wypchnie to az boli..... i zaczyna mnie szturchac po zebrac.... czasem z kopa zawali w bok...ale to juz inne kopniaki niz wczesniej. mysle ze to skutek tego,z e dzidziol ma mniej miejsca... moj ma swoje stałe pory kiedy się kręci. wczoraj szalał do prawie 1 w nocy... i jak wstałam d wc to tez sie obudził....jeszcze szaleje zawsze przed południem i kolo 15.... w porze zwyczajowego kąpania czyli 19-20 spi wiec nie wiem, o ktorej go będziemy kąpac ( o ile prawda w tym ze aktywnosc po porodzie urzymuje się o tych samych porach)- chyba o 22 bo wtedy ma okres szaleńswt. poza tymi porami to tylko delikatnie szturcha i kopie....
Stary 2011-10-31, 16:17   #1178
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
aaa no właśnie... ja wyczytałam, ze po 28 tyg. dzidzia ma już mało miejsca na brykanie, pewnie dlatego czujesz tylko przekrecanie.
pewnie tak, ja staram sobie wszystko realnie wytłumaczyć żeby za bardzo się nie martwić

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej hej mamuśki

tz był dzisiaj na ostrym dyżurze i okazało się że miał pęknięta stopę ale już jako tako zrośniętą bo on tak tydzień z nią chodził chcieli mu ją wpakować w gips ale się nie zgodził dostał maści itp i ograniczyć chodzenie

no a ja dzisiaj po wizycie
dostałam luteinę na twardniejący brzuch i skurcze. Dostałam ochrzan od lekarza że za dużo latam po sklepach i nie odpoczywam jak tego nie zmienię do następnej wizyty to mnie zamknie na oddział no i jak powiedział mam zakaz na chłopa a akurat tz wrócił z delegacji i nici no ale czego się nie robi dla kruszynki

no i też się dzisiaj zmartwiłam bo odebrałam wyniki z cytomegalii i mam IgG dodatni czyli że jestem zarażona tym wiruem ale jest uśpiony bo zaraziłam się nim bardzo dawno. Położna powiedziała że tego się już nie wyleczy nigdy i tak będzie do końca życia. Prawdopodobnie to z surowego mięsa i serów pleśniowych. Jak czytałam na necie to ma to też w wielu przypadkach wpływ na dzieciątko
biedny tż
a co lekarz powiedział na to?
ja też ostatnio ochrzan dostałam, że za dużo biegam
Cytat:
jest jeszcze esputicon u nas i bobotic....
może zrobić listę leków dla malucha i wstawić linka na pierwszą stronę?
Cytat:
Inutil ja teraz tez ruchy czuję inaczej. Nie są to takie kopniaki tylko własnie przekręcania i fale na brzuchu...az się caly brzuchol buja. no i jak się wypchnie to az boli..... i zaczyna mnie szturchac po zebrac.... czasem z kopa zawali w bok...ale to juz inne kopniaki niz wczesniej. mysle ze to skutek tego,z e dzidziol ma mniej miejsca... moj ma swoje stałe pory kiedy się kręci. wczoraj szalał do prawie 1 w nocy... i jak wstałam d wc to tez sie obudził....jeszcze szaleje zawsze przed południem i kolo 15.... w porze zwyczajowego kąpania czyli 19-20 spi wiec nie wiem, o ktorej go będziemy kąpac ( o ile prawda w tym ze aktywnosc po porodzie urzymuje się o tych samych porach)- chyba o 22 bo wtedy ma okres szaleńswt. poza tymi porami to tylko delikatnie szturcha i kopie....
no właśnie, mój wcześniej też nie był bardzo aktywny... może taka jego uroda.
Ja czułam ostatnio takie wypychanie w żebra właśnie, zaraz pod cyckami
a czasami czuję takie kłucio-gilanie... i też nie wiem co, jakby swędziało od środka. Chwila i znika...może mnie gila mały cwaniaczek

Napisałam do Moniki, jak się odezwie to dam znać
Stary 2011-10-31, 16:28   #1179
agacia_cz
Zadomowienie

ultradiola ja również mam igG dodatnie ale nie ma powodów do paniki mi doszedł jeszcze bardzo zły wynik moczu ;/ i ciągle ta anemia
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:09   #1180
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Co do ruchów. To ja je czuje inaczej niż w pierwszej ciąży. Tak mi sie wydaje (10 lat temu to było). Czy w 28 tygodniu czułyście koniaczki troszeczkę nad pępkiem?? Czy już wyżej???
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:13   #1181
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczyn, ja nie wiem, przegapiłasm część wcześniejszych postów

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

_________________________ ____
Jejuuu... ciągle dzwonek do drzwi i dzieciaki poprzebierane z: Cukierek albo psikus
Cukierków mam sporo (zostały od wesela), ale nie będę w ten sposób pochwalać tego całego cudacznego Halloween

Słyszę, że sąsiadka z góry biega i otwiera, więc przynajmniej nie będzie psikusa
Bambusiek, gdzie ty mieszkasz, że Haloween u Was jest?

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
tz był dzisiaj na ostrym dyżurze i okazało się że miał pęknięta stopę ale już jako tako zrośniętą bo on tak tydzień z nią chodził chcieli mu ją wpakować w gips ale się nie zgodził dostał maści itp i ograniczyć chodzenie
[...]
mam dokładnie tak samo w nocy budzę się albo na prawym boku albo na plecach staram się leżeć na lewym ale jakoś tak mi strasznie nie wygodnie - no ale muszę zacząć się przyzwyczajać

no a ja dzisiaj po wizycie
dostałam luteinę na twardniejący brzuch i skurcze. Dostałam ochrzan od lekarza że za dużo latam po sklepach i nie odpoczywam jak tego nie zmienię do następnej wizyty to mnie zamknie na oddział no i jak powiedział mam zakaz na chłopa a akurat tz wrócił z delegacji i nici no ale czego się nie robi dla kruszynki

no i też się dzisiaj zmartwiłam bo odebrałam wyniki z cytomegalii i mam IgG dodatni czyli że jestem zarażona tym wiruem ale jest uśpiony bo zaraziłam się nim bardzo dawno. Położna powiedziała że tego się już nie wyleczy nigdy i tak będzie do końca życia. Prawdopodobnie to z surowego mięsa i serów pleśniowych. Jak czytałam na necie to ma to też w wielu przypadkach wpływ na dzieciątko

Ultra,
Twój post też przegapiłam
Biedny TZ, niech sie oszczędza, bo takie coś jak nie zagipsowane, to lubi się odnowić Więc musi uwazać na razie, aż się porządnie zrośnie

No, na mnie krzyczałaś, że mam odpocząć, i co? Sama sobie latasz? To teraz ja pokrzyczę Odpoczywaj

Nie przejmuj się tą cytomegalią, skoro nie zaraziłaś się w ciąży, to chyba na maluszka nie powinno miec to wpływu
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

A ja piję drugą kawę, bo coś mnie głowa pobolewa ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-31 o 17:15
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:21   #1182
kamciurka
Zakorzenienie

ciezaroweczka jaki ty mialas wynik glukozy i co ci lekarz powiedział?

Niki

Alex
Stary 2011-10-31, 17:28   #1183
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja tez czuje ruchy w bardzo dziwnych i odleglych od siebie miejscach,
czesto nad ranem po obu skrajnych bokach brzucha tak jakby kopal nogami i walil glowa takie stereo mi robi chlopaczysko jedne

a dzis sie posliznelam w lazience na kafelkach i zatrzymalam sie na brzuchu i nagdarstku bardziej sie wystraszylam niz cos mnie boli bo finalnie nie upadlam ale na szczescie mlody wierzga bez zmian czyli nic mu nie jest....
Ja mam tak samo,mój Bartuś ważył tydzień temu 1800g więc pewnie duży jest i dlatego tak jakbym nózki czuła z boku brzuszka a główkę z drugiej strony!

Kochana uważaj na siebie !!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:28   #1184
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam z grobów o 17... Boziu jakie korki strasznie mnie żebra bolą od ciągłego siedzenia w aucie Ale załatwione wszystko, więc jutro nie jedziemy już nie było nas 4,5 h

Mijus dużo sprzątania Wam jeszcze zostało?? Kiedy się wprowadzacie?

kasikzaki nurofen można dopiero podawać dzieciom od 3 mies życia, więc jak będziesz już coś kupować to w aptece podpytaj
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
u mnie maleństwo ostatnio miało główkę tuż przy lewej kości biodrowej a nogi pod żebrami
hihi, to na odwrót jak u mnie

Cytat:
wszyscy faceci są tacy sami, mój to nawet ma sesje w staniku na głowie
mój jeszcze sesji się nie dorobił, ale muszę o tym pomyśleć! i będę miała na niego 'haka'- powiem, że jak mnie wkurzy, to wrzucę go na youtuba

Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry mamusie
Ja wczoraj byłam na obiadku u dziadków a jak wieczorem chciałam wejść na forum to mąż mnie zarzucił na plecy, wrzucil do wanny, wspólna kapiel a potem zbereźnik namówił mnie do świntuszenia i tyle było mojej dyskusji z wami na forum
u lala... zazdraszczam ja do soboty czekam...
Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
Cześć, też jestem nowa i chciałabym się dołączyć Moje maleństwo na świat ma przyjść już 1go lutego
Pozdrawiam wszystkie mamy
witamy opowiedz coś nam o sobie i o dzidziolku
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Ja jestem 5 lat po slubie i ani razu nie powiedzialam do tesciow mamo,tatoJakos przez gardlo nie umie mi to przejscMame i tate mam jednychMowie bezoosobowo"czego sie napijecie"na przyklad
szacun!
Cytat:
W trakcie spaceru usiadłam na ławce i coś mnie tam zaczęło w brzuszku smyrać, czyli jest ok. (ufffff...)
Powiedzcie, czy wy czujecie ruchy dzidzioli co raz mocniej? Ja ciągle czuję tak samo. Podskakujący brzuch widziałam zaledwie kilka razy. Może dlatego że łożysko mam na przedniej ścianie, a może rośnie mi mały leniuszek?
Teraz trenuję głębokie wdechy - aż mi się w głowie zakręciło Zobaczymy czy mała zaskoczy
Ja też po paru głębszych wdechach od razy kręcik w głowie i buraka łapię Ja czuję coraz mocniej- a brzuch falujący- masakra, kilka razy dziennie widzę, nawet bluzki nie muszę odsłaniać
Czasem jak jem jakieś jedzenie na brzuszku i dzidek kopsnie to ja zdziwiona dlaczego mi chipsy podskoczyły...
Cytat:
odebrałam wyniki i po obciążeniu glukozą wyszło mi 77 mg.dzwoniłam do lekarza i wszystko jest dobrze
tak malutko??? to super! ja miałam 81 przed obciążeniem...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:30   #1185
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Co do ruchów. To ja je czuje inaczej niż w pierwszej ciąży. Tak mi sie wydaje (10 lat temu to było). Czy w 28 tygodniu czułyście koniaczki troszeczkę nad pępkiem?? Czy już wyżej???
ja zaczynam 30 tydzień i ruchy czuję czasmi bardzo nisko a czasami nad pępkiem - to pewnie zależy od tego jak maleństwo ułoży się i szturcha rączkami czy nózkami
Stary 2011-10-31, 17:34   #1186
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ciezaroweczka jaki ty mialas wynik glukozy i co ci lekarz powiedział?

kamciurkomój wynik TOG wynosił 162. Jestem na diecie. W tym tyg będe powtarzała test z 75 g glukozy.
Stary 2011-10-31, 17:42   #1187
NataliaM1103
Rozeznanie

Dziewczyny wiecie co mnie wkurza,to że od czasu jak biorę dopochwowo luteinę to mam straszne upławy,używam tyle wkładek ,że przesada!
Czasami nawet zastanawiam się czy to napewno są upławy a nie wyciekają mi wody,pewnie przesadzam no ale takie głupoty przychodzą mi do głowy...
Stary 2011-10-31, 17:43   #1188
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
. Czy w 28 tygodniu czułyście koniaczki troszeczkę nad pępkiem?? Czy już wyżej???
ja jestem juz w 25 od dzisiaj i od jakiegos czasu czuje kopniaki ponad pepkiem,
ostatnio tak sie przekrecil ze chyba polozyl nozki na mojej watrobie bo bolalo mnie jak diabli kilka godzin myslalam ze padne ani sie ruszyc ani nic

PS jak klade sobie rozek gazety na pepku jak czytam, to mi mlody kopie i mi gazeta podskauje nie wiem co on tam aktualnie ma ale go wkurza ucisk na pepek hahaha

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2011-10-31 o 17:46
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:46   #1189
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wiecie co mnie wkurza,to że od czasu jak biorę dopochwowo luteinę to mam straszne upławy,używam tyle wkładek ,że przesada!
Czasami nawet zastanawiam się czy to napewno są upławy a nie wyciekają mi wody,pewnie przesadzam no ale takie głupoty przychodzą mi do głowy...
miałam dokładnie takie same myślenie od tygodnia jestem bez luteiny i jest o wiele bardziej sucho
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:47   #1190
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

tez strasznie ze mnie leci po tej luteinie ale chyba juz sie przyzwyczaiłam

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ja jestem juz w 25 od dzisiaj i od jakiegos czasu czuje kopniaki ponad pepkiem,
ostatnio tak sie przekrecil ze chyba polozyl nozki na mojej watrobie bo bolalo mnie jak diabli kilka godzin myslalam ze padne ani sie ruszyc ani nic

Ja też od dziś 25 tydzień i już z tydzień czuje kopnięcia nad pępuszkiem

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:53   #1191
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
kamciurkomój wynik TOG wynosił 162. Jestem na diecie. W tym tyg będe powtarzała test z 75 g glukozy.
dziekuje kochana, czyli mnie tez to czeka pewnie kurde zeby tylko bylo dobrze, ja mam 164 czyli prawie tyle samo... a ja pamietam wstawialas tu jakiegos linka o tej diecie, moge poprosic

Niki

Alex
Stary 2011-10-31, 17:56   #1192
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje kochana, czyli mnie tez to czeka pewnie kurde zeby tylko bylo dobrze, ja mam 164 czyli prawie tyle samo... a ja pamietam wstawialas tu jakiegos linka o tej diecie, moge poprosic
ja po obciążeniu 50g miałam 145 więc też zadużo,dzisiaj powtórka 75 g i wynikt dobry,cały tydzień niejadłam słodkiego,mało tluszczau i ciemne pieczywo
Stary 2011-10-31, 17:57   #1193
*Agatek*
Zakorzenienie

Lucy1111 super że się wchłonęło dziadostwo i widzę, że nie masz bodajże cukrzycy

pearpearl Boziu jaki esej fajnie, że wybrałaś ginów- ale ciekawe ile bierze prywatny Słuchaj facet nie musi być ładny, ale mądry i rzeczowy Mój jest dosyć dosyć... ma ponad 45 na karku i pięknie pachnie i kuleje
A za obronę się ostro bierz!!!!!!!!
A ja bym poszła do szpitala jeśli coś na wkładce zauważyłaś!!!!!
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zbieram się po TZcika do pracy Buziaki
tak szybko dzisiaj??
Cytat:
Muszę Wam się przyznać, że dziś nie wytrzymałam i zadzwoniłam do gina - w czwartek mam iść na wizytę i najprawdopodobniej na oddział
Masakra jakaś, zestresował mnie
oo jaaa... mała nie łam się- ja wracam za tydzień w poniedziałek na patologię lepiej żebyś poszła jak każą, zbadają, będziesz pod dobrą opieką Wszystko będzie dobrze! W końcu w tym razem siedzimy... A ile waży Twój hipcio i który to tydzień ciąży??
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Jol je szwarna dziolcha!!Jol tez ze Slaska!!I goldac po waszemu tez umiam.
u nas w Toruniu się 'jo' mówi
Cytat:
Moja mała w 29 tygodniu - 880 g ale chodzi o to, że w obwodzie brzuszka jest o 3 tygodnie do tyłu.

Dla zainteresowanych - siatka centylowa dla dzieciaków w brzuszku
http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm

inutil będę negocjowała na poniedziałek, w weekend i tak nic się w szpitalu nie dzieje
ile?!!!!!! Ty leć do szpitala i zostań tam!! To moje w 28 tyg ważyło 1050 gram! A w 27 tygodniu 750!
Cytat:
hej dziewczynki nadrobilam, ale nie mam sily cytowac, dzisiaj biegalam po sklepach, bo cora ma jutro urodziny i odebralam wyniki i mam podwyzszone neutrofile i leukocyty oraz glukoze 164 :/ i nic mi sie nie chce, wizyta u gina dopiero w piatek wiec zobaczymy...
Pearl lec na IP
oo jaa glukoza nieciekawa...

Stary 2011-10-31, 18:01   #1194
Angelika_26
Raczkowanie

Dziewczyny a miałyście robione badania na cytomelagie ale ten drugi wskaźnik IgM??
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:03   #1195
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Takie kanapki, to tylko jakby męża nie było w domu, bo by się do mnie nie chciał zbliżyć ale jak go czasem nie ma cały dzień, to obowiązkowo
ja jem takie kanapki codziennie stały zestaw a jak jest tż... pff- nie opieram się
Cytat:
ja jakoś od ost wizyty - 28 tydzień czuję nawet pod rozgałęzieniem żeber na środku tak z 5-7 cm niżej od mostka macica rozciągnęła mi się ostatnio masakrycznie szybko- pamiętam jak waliło 2 cm nad pępkiem, a teraz... non stop bolą mnie żebra jak za długo siedzę...

Stary 2011-10-31, 18:10   #1196
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
ja po obciążeniu 50g miałam 145 więc też zadużo,dzisiaj powtórka 75 g i wynikt dobry,cały tydzień niejadłam słodkiego,mało tluszczau i ciemne pieczywo
dzieki musze tez w takim razie ograniczyc to
Cytat:
oo jaa glukoza nieciekawa...
ano

wiecie co tak sie zastanawiam, bo ja w przeddzien glukozy i to jeszcze o 23 pochlonelam kilka kawalkow ciasta rafaello (chodzacy cukier ) i zwastanawiam sie czy to moglo miec wplyw

Niki

Alex
Stary 2011-10-31, 18:10   #1197
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

kamciurko nie mogę odnaleźc tego linka, ja skopiowałam sobie i wydrukowałam co mogę jeść a co nie.
Jak chcesz zeskanuje i wyśle na e-maila.

Edytowane przez ciezaroweczka
Czas edycji: 2011-10-31 o 18:13
Stary 2011-10-31, 18:18   #1198
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

ano

wiecie co tak sie zastanawiam, bo ja w przeddzien glukozy i to jeszcze o 23 pochlonelam kilka kawalkow ciasta rafaello (chodzacy cukier ) i zwastanawiam sie czy to moglo miec wplyw
no bardzo mądre to było miało wpływ na 100% mnie straszyli, że jeśli nie chcę mieć wysokiego cukru to mam nie jeść nic słodkiego już od godziny 17-18 nawet położna to mówiła

Stary 2011-10-31, 18:22   #1199
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
no bardzo mądre to było miało wpływ na 100% mnie straszyli, że jeśli nie chcę mieć wysokiego cukru to mam nie jeść nic słodkiego już od godziny 17-18 nawet położna to mówiła
a ja mam iść na ta glukozę w środę a przecież jutro będzie tyle pysznosci jak pojedziemy w gości

Cytat:
A za obronę się ostro bierz!!!!!!!!
A ja bym poszła do szpitala jeśli coś na wkładce zauważyłaś!!!!!

ile?!!!!!! Ty leć do szpitala i zostań tam!! To moje w 28 tyg ważyło 1050 gram! A w 27 tygodniu 750!

Chyba pearpearl nas posłuchała, bo się nie odzywa nic ...

A ja się przejmowałam jak moja kruszynka w 20 tyg ważyła 270g, na szczęście w 24 juz miała 664 wiec nadrabia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 18:27   #1200
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja bylam poinstruowana przed badaniem przez gina tak, ze mam normalnie jesc dzien wczesniej i w sumie to logiczne. no bo jaki sens miałoby ograniczanie się w jedzeniu dzien przed badaniem tylko??? i wtedy wynik wyszedłby ok. a przy noamalnym jedzeniu bez ograniczania, jakby badanie zrobic "z zaskoczenia" juz wynik bylby inny. Ograniczanie słodyczy przed badaniem to takie troche oszukiwanie. co nie znaczy ze trzeba zjesc 5kg cukierków....po prostu trzeba jesc normalnie...ja np codziennie jem słodycze. dzien przed badaniem tez jadłam...

a tu wg światowej organizacji zdrowia

Warunki wykonania testu z doustnym obciążeniem 75 g glukozy zalecane przez WHO są następujące: test powinien być wykonywany na czczo; co najmniej przez 3 dni przed wykonywaniem testu badana kobieta powinna mieć nieograniczoną dietę zawierającą minimum 150 g węglowodanów na dobę przy normalnej aktywności fizycznej; 75 g glukozy należy rozpuścić w 250-300 ml wody i wypić w ciągu 5 min. Poziomy cukru oznacza się przed wypiciem - na czczo; po 1 i 2 godzinach.Cukrzycę rozpoznajemy jeżeli przynajmniej jedna wartość glikemii przekracza podane normy : 105 mg% na czczo, po obciążeniu 75g po jednej godzinie 180 mg% i po 2 godzinach - 140 mg %.

czyli wcale nie trzeba ograniczac węglowodanów przed badaniem...trzeba normalnie jesc tak jak zwykle- jak codziennie ktos jadł no nie wiem, szarlotkę na kolację to dzień przed badaniem tez...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości