|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Jacieee a moze Dominik ma zły humor jak mama?
Mama zapali a synuś się podrze? Mama jest wspaniała,tylko chwilowo Jej psycha siadła ![]() Przejdzie Skarbie Plamię
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
kurcze ale lecicie z tymi postami szalone
mam z 6 stron z dzisiaj do nadrobienia ![]() tż był dziś w domu i nie miałam czasu na W., pojechaliśmy po zakupy dzieciowe i zakupiłam zapasik słoiczków dla Lilki. Wobec tego jadła dziś swoją pierwszą marchewkę mało mi łyżki nie zjadłaKupiłam jej ten kubek z TT. ide poczytać co się działo...
|
#693 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hmm z Monika. Przepraszam wszystkie Moniki ale moja babcia nazywa tak dolna czesc ciala dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Carmela - 100 lat! Scio, Nerolko - dla Agu za 5 miesięcy i Izuni za 6![]() Szymon spi, Igor nie :P Zostalo mi jeszcze dwa dni :P Szymkowi pupa sie odparzyla. Pierwszy raz. Smaruje kremem sudocrem ale jak do jutra nie zejdzie wybiore sie d apteki po cos specjalnie na ta przypadlosc. Dzieki dziewczyny za polecane odzywki musze cos kupic, bo nie daje rady z paznokciami.
|
|
|
#694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio fryzjerka mi powiedziała, że pasemka już niemodne ![]() Cytat:
ale ładniutka bardzo ![]() Cytat:
co Twoje to moje" Wspólnota małżeńska ![]() Też zrobie sobie takie włosy tylko jak cyckiem przestanę karmić, albo jak mm wprowadzę, będzie więcej czasu dla siebie teraz tego nie ogarnę. Natka też sobie pomyślałam, że Żanetka może w ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Curry never ![]() Cytat:
taaaaaaaaaTyle mojego nadrabiania. Po wczorajszej ciężkiej nocy dzisiaj postanowiłam, że o 21szej idę spać. tak więc dobrej nocy dla wszystkich. Do jutra |
||||||
|
|
|
#695 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1.U mnie koopy wali codziennie,dziewczyny jak widzisz pisały, że nie raz robią raz na 7-9 dni.Jak się nie pręży, nie stęka,nie płacze to jest git ![]() 2.Po 4 miesiącu są jakieś kubki. Może nie wciskaj na chama i się przy tym TY nie denerwuj.Przytul jak do papania przy cycu, powiedz że buteleczkę fajną dostanie i spróbuj podać Cytat:
Ja się nie znam na tych chorobach, pytam się tylko gdzie inni ludzie którzy byli na molo ? ![]() Mnie aż ciary przeszły jak dowiedziałam się, że matka ją zabiła. Na początku myślałam że dziecko wpadło do morza,a tu takie coś... Tylko nie płać za dużo co to masz napisać w ogóle? Cytat:
1.Ta nakładam ją jak mi się przypomni, aktualnie nawet jej nie mam. Poprawię się ![]() 2.Zawsze to robię. 3.Tak tylko takie kupuję 4.Oj jak nie umyje codziennie to wyglądam jakby ktoś olejem mnie polał taki smrodek.5.Zapinam grzywkę na wsuwkę a ona często mi spada 6.Nie lubię dermatologa ![]() A jeszcze jak tak wszystko wiesz na łupież co jest dobre ? ![]() Co do krochmalu, bardzo fajnie opisała to Brumek. Jak będziesz u swojej lekarki zapytaj ją o ten sposób,wtedy Ci powie czy przy AZS to robić czy też nie. Ja Ci dam p i e r d o l ę.W ogóle jak Ty się wyrażasz ?! Cytat:
Całą tą zawartość wlewasz,czy zostawiasz na drugi dzień? Pytałam o zdrobnienia bo wiem, że nie każdy je lubi. Ja np nie cierpię jak ktoś mówi do Emi - Emilka ![]() mimo, że takiego imienia nie ma. Uff to dobrze. Śmiejemy się z mężem, że ma to po nim,bo jak on siedzi to palce podkurcza ała...Cytat:
pokaże mężowi mikołajki za nie długo ! heheCytat:
zrób filmik z tego masażu Cytat:
Jak intuicja Ci mówi, że będzie to dobre to będzie. Mi np bardzo smakują marchewki biedronkowe, są słodkie soczyste i pyszne ! No i Ja lubię polskie warzywa, a nie zagraniczne. Czosnek jak kupuje to tylko polski, bo chiński jest bleee.. Cytat:
![]() Nie zapominaj, że nasze dzieci teraz przechodza skok ![]() im bardziej zmęczony to nie umie zasnąć. Jak zęby to posmaruj mu jakimś żelem. Jak brzuszek to pomasuj. Moja Emilie po raz kolejny przed spaniem w czasie karmienia, strasznie opowiadała, jak ona to jeść nie chce ![]() ale w końcu zjadła to co miała i zasypia. Boże niech dzisiaj ładnie śpi chociaż do 2giej ![]() Jutro mamy szczepienie i kontrolę bioderek. Boję się . |
||||||||
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
brumku jeszcze cos dla ciebie:
https://tv.wrzuc.to/wystarczy sie zalogowac i omija sie limit i mozna serial walkowac dalej.
|
|
#697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aania ma taki pierwszy kubeczek zamiast butli - on jest od 4 miesiąca i ja zamierzam nim próbować działać
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka a o co chodzi tym gryzakiem i jabłkiem ?
I nie panikuj z plamieniem. Ja też plamiłam, pewnie przez anty.
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Kajol, Zanetko jutro nakręce film jak stymuluje obroty, bo wytłumaczyć to ciężko.
Co do kubków jest jeszcze coś takiego jak Doidy cup http://www.doidycup.pl/ |
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
A i miałam pytać jeszcze,
jak zakładacie pajaca bez zakrytych nóżek na noc to zakładacie skarpetki? |
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zakładam. ładuje w śpiworek.
|
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantek małych i dużych: Agatka, Sara, Carmela |
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Ten śpiworek to taki który ma ala ramiączka,
czy jest z rękawami? Moja dama nie śpi jeszcze ![]() Idę coś zjeść, bo przecież umieram z głodu. |
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Bez rękawów. Na grubych ramiączkach.
|
|
|
|
#705 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
My już wykąpani (w dużej wannie, bo chyba się od tego uzależniłam
), nakarmieni i położeni spać. Tzn. połowa nas - ta najładniejsza, najkochańsza i najcudowniejsza Zasnął dzieć w dwie sekundy, a ja przyleciałam Was nadrabiać ![]() Cytat:
A ten serial o Emilu był koszmarny A jakże ![]() Ja mam Sto bajek i są super. To wydanie które mamy jest bardzo, bardzo kolorowe, więc jak mu czytam, to się wpatruje w książeczkę, co też jest plusem ![]() Cytat:
Lubię świadome mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawooooooooooooooo Liluś Bardzo się umorusała? ![]() Cytat:
![]() Też znam sporo ludzi, którzy nie znoszą zdrobnień dla swoich dzieci, przynajmniej niektórych z nich. Moja przyjaciółka będzie miała córkę Wiktorię, ale nie znosi zdrobnienia Wiki i chce by do małej mówić Wika. Ale mi chyba każda wersja Tymkowego imienia się podoba Teraz jak jest taki malutki to te najbardziej zdrobniłae: Tymuś i Tymcio, jakoś najbardziej mi pasują. Bo pewnie jak podrośnie, to będzie sam wolał być Tymkiem a nie Tymciem ![]() A krochmal zawsze wylewam, w sumie nawet nie przyszło mi do głowy, że można go zachować na następny dzień... Cytat:
Cytat:
![]() I ja też poprosze o kciuki na jutro - po pierwsze żeby go w ogóle zaszczepiła, a po drugie żeby bezproblemowo to zniósł ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Helena śpi i mama ma czas dla siebie ![]() Asynastra my mamy podobnie jak Natka_ wersję Plac zabaw (rozmiarowo takie same) i Helenka ją lubi. "Mała księżniczka" jest dla mnie za różowa ale z drugiej strony małe dziewczynki lubią różowy kolor. Brumek to teraz pozostaje tylko trzymać kciuki za szczepienie ![]() ![]() ![]() Carmelko wszystkiego najlepszego !!! ![]() dla Agatki I Izy Kciuki za wszystkie jutrzejsze szczepienia
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze się chwalę
![]() - Tymek śmieje się na głos coraz częściej (co ciekawe to nie jest słodki, dźwięczny chichot, tylko takie basowe HAHAHA )- dziś nauczył się puszczać bańki ze śliczny i parskać i sie w tym zakochał, bo w kółko powtarzał - KOCHA patrzeć w lustro i na wszelkiego rodzaju lampy i żyrandole. Ale chyba lustra są fajniejsze Ale nie patrzy na siebie, tylko na moje odbicie i sie do tego odbicia uśmiecha ![]() - obsiusiał mnie dziś od góry do dołu, kiedy oboje byliśmy prawie do rosołu rozebrani i wchodziliśmy do wanny - zaczyna odwracać główkę i oczy w kierunku z którego się do niego mówi. Dotąd tego nie robił.
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
dobra przeleciałam Was po łebkach ![]() * najpierw najlepsze życzenia dla Carmelki, Agatki i Izuni *Gratuluję udanych szczepień i oby nocki poszczepienne były udane!! my mieliśy być szczepione jutro ale przez ostatnie przeziębienie przesunęłan na najbliższy wtorek *brawa dla Tymcia, ciesze się ogromnie że chłop zdrowy jak ryba i oczywiście trzymam kciuki za jutro!! *Co do imion to my na Lilkę często mówimy Lucynka , albo Luśka ![]() a na Filipa Lucek ![]() Cytat:
ona jakby mogła to by mi zabrała tę łyżeczkę i sama sobie pakowała marchewkę do buzi, tak dokładnie czyściła łyżeczkę że nawet nie bardzo się pobrudziła ![]() pamiętam że Filip tak ładnie nie jadł od razu, wypluwał, miętolił, wypychał, a Lilka od razu załapała o co biega
|
|
#709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spóźnione ale szczere ![]() Cytat:
jaka dorosła kobietka !!Cytat:
Cytat:
![]() Brumek za wyniki i wagę Tymkawiecej grzechów nie pamiętam ![]() my dzis zaliczylismy 2h spacerek, wizytę mojego taty ![]() no a wieczorem po tym jak Szymek padł o 19 , jakos po 20 minutach sie obudził i wariował w łóżeczku do 21:30 ![]() no i za jutrzejsze szczepienia
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-16 o 22:02 |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I niezacytowalo mi poprzednio, ze gratuluje dobrych wynikow badan i trzymam kciuki za jutro. Co do lampy, moj siostrzeniec tak je kochal, ze pierwsze slowo, ktore powiedzial bylo: "lampa". ![]() A teraz pytanie za sto punktow od mojego siostrzenca (ma trzy lata): Dlaczego ziemia sie kreci??? (Odpowiedzialam, ze jakby sie nie krecila, to by spadla a moj siostrzeniec na to a dlaczego by spadla?)
|
|
|
#711 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za resztę bardzo dziękuję I jeszcze raz wszystkim dziękuję za to, że się razem ze mną cieszycie wynikami Tymcia
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
No to lampy mają jakąś magiczną moc, bo mój bratanek też.
![]() Hania również zahipnotyzowana lampami, więc może być podobnie. |
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku
Ale ja na punkcie książek mam świra ot skrzywienie zawodowe ![]() i za Tymka. i ta radość z tych nowych rzeczy. Chyba nie ma nic cudownejszego na świecie niż patrzeć na te ogromne dziecięce sukcesy |
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy u moich rodziców, pogoda jest średnia ale dobrze, że nie padało
cieszę się z udanych szczepień, ładnych wag i wzrostów maluszków dziewczyny jeśli możecie kliknijcie w banner w moim podpisie
|
#716 |
|
BAN stały
|
I jeszcze raz dizękuję w imieniu Izuni,która śpi i sie uśmiecha
Umyłyśmy dziś pierwszy raz ząbki,których nie ma,znaczy sie dziąsełka Żanetko-dla Krystka miałam gryzaka z siatką bo Szymon mi się kiedyś dławił jabłkiem ale zgubili gdiześ 1 cześć i Izie kupiłam ten: http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...923125688.html Myślisz?Pierwszy raz plamię odkąd biorę Azalię. Pogubiłam sie w tym moim ustroju No co za dziwny organizm? Nawet badania porobiłam: TSH,OB,CRP,morfologię,psy chiatra,potem gin,jeszcze zrobię serducho a jak i tu będize ok,to idę do weterynarza :cool :
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak się czuje mama? Cytat:
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku teraz już tak jak przed szpitalem, czyli ogólnie dobrze dziękuję
tylko biedna ma całe ręce w siniakach, bo mama ma słabe żyły i od tych wenflonów pękały, do tego delikatne ciało więc jak mamę podnosili czy coś to od razu siniaki wychodzą, ale tata ma zapytać w aptece o jakąś maść, podobno są takie co przyspieszają znikanie siniaków a ja od wczoraj dodaję młodej Bebiko do Pepti i czekam na reakcję wolałabym żeby żadna wysypka ani bóle brzucha nie wystąpiły, wtedy moglibyśmy przejść na Bebiko
|
#719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dla Tymka, moja też patrzy na mnie w lustrze a nie na siebie![]() chyba jednak wybiorę ten Plac Zabaw. ![]() obudziła się Majcia,a raczej starszy brat ją obudził. a miałam się dzisiaj wcześniej położyć.. ![]() dobrej nocy mamusie ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- a i sama butelkę sobie już trzyma skubana
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
Melduje, ze zyje. My po szczepieniu, uciekam spac. Dobrej nocy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

mało mi łyżki nie zjadła

???

Sama już nie wiem..
dla Agu za 5 miesięcy i Izuni za 6