Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 19:55   #4801
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

gratuluję wszystkim nowych tygodni
my już jesteśmy w 34t wg początkowych wyliczeń (chyba bo ostatnie usg pokazało 35 )

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
potwierdzam, moja Mała też dzisiaj baaaardzo cicha i spokojna... Parę razy rano puknęła i cisza... Nawet po obiedzie się nie wierciła... Może to przez tą pogodę? u nas bardzo wietrznie...
mój syn dziś bardzo aktywny, jak codzień
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Jakie?
wanna Baby One, najzwyklejsza za 22zł a stelaż nawet nie wiem, taki zwykły
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
za zakupy i za wybór kołyski.
Ja własnie chciałam kupić wanienkę, ale dzisiaj byłam u kuzynki i dała mi wanienkę po swojej córeczce, więc będzie ta

Tylko teraz nie możemy znaleźć z szufladą
W najgorszym razie będzie bez
o fajnie, że dostaliście. w sumie ta którą wybraliśmy to na 6m bo wzięłam małą - koleżanka radziła brać małą a że to nieduży wydatek więc posłuchałam. Potem jak dziecko urośnie będe miała na zbyciu może będe miała komu oddać

Co do szuflady to ja odradzam jak już pisałam paczki nie mieszczą mi się bo jest bardzo płytka musiałabym wszystko wyjmowac i upychać ale oczywiście wybór twój

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Jutro zaczynam 32 tydzień...

Okazało się, że moja Pani ginekolog ma raka piersi i musi zacząć leczenieOstatnio brała ode mnie nr telefonu już wiem dlaczego. Będę musiała poszukać innego lekarza na ostatnie dwa miesiące. Szkoda...Bo nie mam za dużego wyboru w moim mieście

ja też na półtora miesiąca przed zostałam niby bez lekarza - zwolnił się ze szpitala gdzie chcę rodzić a specjalnie do niego chodziłam bo tam pracował no i nie wiem czy iść na jakąś jeszcze wizytę do jakiegoś pracującego tam czy dać sobie spokój, bo obecny już poprowdzi do końca moją ciążę, ale przydałby sie ktoś tam pracujący

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
powiem Wam,ze dzisiaj sytuacja wyglada jeszcze gorzej niz wczoraj.
kochana strasznei mi przykro że tak wam sie nie układa przez nich
współczuję, może jak ciebie nie będzie teraz to przemyśli to wszystko i jak wrócisz po obronie (0czywiście z 5tką w kieszeni ) to będzie lepiej i uda wam się dojść do ładu i składu w waszym związku
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Kurde, ubrałam się, pojechaliśmy z tż na stary rynek. Nigdzie nie ma gofrów U Sowy pani powiedziała, że sezon na gofry już minął

Potem pomyślałam, że będą w Grycanie więc pojechaliśmy do Galerii a tam gofrów niet. Zadowoliłam się rurką z kremem

Kupowała któraś z was te kocyki w Carrefourze? Bo zastanawiam się czy są fajne i czy są inne kolory niż tylko ten pokazany w gazetce

nie wiem czy konieczny, on usztywnia rożek po prostu

a otwarte od 10

mmm, fajnie ja nie mam weny na takie gotowanie

a mi ostatnio wszystko wysiada... jutro rano pójdę zrobić sobie badania krwi, może mi spada żelazo i dlatego czuję się tak do

O kurna, zaraz zaczniemy się sypać
A Monika pewnie leży, jak by się coś zaczęło to pewnie by dała znać...

ja też nie wchodzę o sklepów. Ale myślę, że nie będzie tak źle i w coś tam się zmieszczę
a ja dziś jadłam mus z bitą śmietaną z Grycana
I też nie wchodze do sklepów z ciuchami byle do wiosny
ale dziś weszłam za to do sephory bo jest ta zniżka -20% do 30.11 i wyszłam biedniejsza, za to z nowymi perfumami, szminką i pudrem ehssss głupia ja dziecku trzeba jeszcze coś kupić a ja sobie przyjemności robię

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:01   #4802
likas
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Hej,
dopiero teraz nadrobiłam, cały dzień jakiś taki nijaki.
ciezaroweczka - mam nadzieje, że znajdziesz jakiegos dobrego lekarza, chorobę znam aż nadto i mam nadzieję, że max za rok Twoja lekarka wróci do pracy

Co do rożka z wkładka pamiętam jak 4 lata temu kobitka namawiała mnie na taki w sklepie tłumacząc, że jest to fajne, ba jak jakaś ciotka weźmie maleństwo na ręce to matka nie boi sie że dziecko uszkodzi Jasne, bo takie dziecko to się daje na ręce Byłam z koleżanką z pracy i żadna się jakoś do tej wkładki nie przekonała. Z praktyki ja wolę bez - a mamy, które znam i miały to szybko wkładkę wyjęły. Ale to sprawa indywidualna i najlepiej się przekonać samemu.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaką macie pościel do łóżeczka 90x120 czy 100x135 ??
ja polecam 100x135 na dłużej starcza
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:10   #4803
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

poogldałam Wasze zakupy i wszytskie są super

któraś mamusia pytała o pościel-ja wzięłam tą mniejszą i nie załuję bo jak połozyłam w łóżeczku to i tak jest długaśna ta kołderka i musiałam zawijac (tak by cale łóżeckzo przykryła) wiec ta większa to juz w ogole

zrobiłam dzis zamowienie w doz mysle ze na wtorek powinno byc skoro dzis niedziela ale ustawilam sobie powiadomienie sms wiec lajt

Pearl
przytulam

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

a co do szuflady to nie wiem czy w naszym łóżeczku jest taka głęboka czy ja mam zwidy? bo próbowałam i sporo rzecyz moim zdaniem sie tam zmiesci...z reszta juz sporo wpakowałam potem jak niunius bedzie chodził to tam mu wrzuce zabawki jakies samochodziki itd i sam bedzie sobie wyciągał.

Edytowane przez neska22
Czas edycji: 2011-11-27 o 20:40
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:13   #4804
MissZuzia
Zadomowienie

dziewczyny od jutra w Lidlu są śpiworki do spania czy welurowe komplety:

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=22866

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:16   #4805
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaką macie pościel do łóżeczka 90x120 czy 100x135 ??
ja planuję zakupić tą większą.

włączyłam Mojej Małej walc wiedeński z Dziadka do orzechów przez słuchawki.....i zaczęła kopać hehe, teraz pytanie - podoba jej się, czy wręcz odwrotnie?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:20   #4806
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

włączyłam Mojej Małej walc wiedeński z Dziadka do orzechów przez słuchawki.....i zaczęła kopać hehe, teraz pytanie - podoba jej się, czy wręcz odwrotnie?
moj niuniek tez szaleje przy muzyce chyba tańczy wtedy nawet kołysanki tak na niego działają
Stary 2011-11-27, 20:33   #4807
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
o fajnie, że dostaliście. w sumie ta którą wybraliśmy to na 6m bo wzięłam małą - koleżanka radziła brać małą a że to nieduży wydatek więc posłuchałam. Potem jak dziecko urośnie będe miała na zbyciu może będe miała komu oddać

Co do szuflady to ja odradzam jak już pisałam paczki nie mieszczą mi się bo jest bardzo płytka musiałabym wszystko wyjmowac i upychać ale oczywiście wybór twój

ja też na półtora miesiąca przed zostałam niby bez lekarza - zwolnił się ze szpitala gdzie chcę rodzić a specjalnie do niego chodziłam bo tam pracował no i nie wiem czy iść na jakąś jeszcze wizytę do jakiegoś pracującego tam czy dać sobie spokój, bo obecny już poprowdzi do końca moją ciążę, ale przydałby sie ktoś tam pracujący

kochana strasznei mi przykro że tak wam sie nie układa przez nich
współczuję, może jak ciebie nie będzie teraz to przemyśli to wszystko i jak wrócisz po obronie (0czywiście z 5tką w kieszeni ) to będzie lepiej i uda wam się dojść do ładu i składu w waszym związku

ale dziś weszłam za to do sephory bo jest ta zniżka -20% do 30.11 i wyszłam biedniejsza, za to z nowymi perfumami, szminką i pudrem ehssss głupia ja dziecku trzeba jeszcze coś kupić a ja sobie przyjemności robię
Zuzia, do takich typu Sephora to też juz dawno nie wchodzę Chociaz puder mi się kończy i chyba mnie nie miną zakupy jednak

Z szufladą cały czas myślę, ale mam tak mało miejsca, że przyda mi się nawet na trochę zbyt duże ubranka Ale jak się okaże, że nie ma takiego lóżeczka, to kupimy bez

A z lekarzem to ja bym nie zmieniała I tak pewnie Cię nie zapamięta jak pójdziesz raz czy dwa razy

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc

poogldałam Wasze zupy i wszytskie są super
To głodna musiałaś być

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:38   #4808
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Zuzia, do takich typu Sephora to też juz dawno nie wchodzę Chociaz puder mi się kończy i chyba mnie nie miną zakupy jednak

Z szufladą cały czas myślę, ale mam tak mało miejsca, że przyda mi się nawet na trochę zbyt duże ubranka Ale jak się okaże, że nie ma takiego lóżeczka, to kupimy bez

A z lekarzem to ja bym nie zmieniała I tak pewnie Cię nie zapamięta jak pójdziesz raz czy dwa razy

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

To głodna musiałaś być
mialo byc zakupy
Stary 2011-11-27, 20:40   #4809
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Pear kurna, tż zachował się fatalnie mam nadzieję, że w końcu wydorośleje, bo z tego co piszesz, to on chyba trochę niedojrzały
Cytat:
ahh, ja tam sobie robię małe przyjemności, czasem trzeba też o sobie myśleć maluch i tak będzie miał wszystko co potrzebuje

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Co do rożka z wkładka pamiętam jak 4 lata temu kobitka namawiała mnie na taki w sklepie tłumacząc, że jest to fajne, ba jak jakaś ciotka weźmie maleństwo na ręce to matka nie boi sie że dziecko uszkodzi Jasne, bo takie dziecko to się daje na ręce Byłam z koleżanką z pracy i żadna się jakoś do tej wkładki nie przekonała. Z praktyki ja wolę bez - a mamy, które znam i miały to szybko wkładkę wyjęły. Ale to sprawa indywidualna i najlepiej się przekonać samemu.
o widzisz... dzięki za opinię
Stary 2011-11-27, 20:44   #4810
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

jeszcze apropos usztywnianego rozka to stwierdzilismy z TZ ze to chyb a nie takie fajne, bo przez to usztywnienie "nie czuje się" dziecka - przynajmniej tak nam sie wydaje... i kupilismy zwykły
Stary 2011-11-27, 20:46   #4811
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Pear kurna, tż zachował się fatalnie mam nadzieję, że w końcu wydorośleje, bo z tego co piszesz, to on chyba trochę niedojrzały
Cytat:
ahh, ja tam sobie robię małe przyjemności, czasem trzeba też o sobie myśleć maluch i tak będzie miał wszystko co potrzebuje

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
o widzisz... dzięki za opinię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 20:53   #4812
agacia_cz
Zadomowienie

ja kupiłam usztywniany rożek
ciężki wybór mam kosmetyki hipp czy nivea??? mam dylemat... na penaten brak kasy
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:55   #4813
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

kurka jak mi dzisiaj wizaż lipnie chodzi... co chwila jakis error wyskakuje... a inne strony hulają bez problemu
Stary 2011-11-27, 20:55   #4814
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

kurka jak mi dzisiaj wizaż lipnie chodzi... co chwila jakis error wyskakuje... a inne strony hulają bez problemu
Stary 2011-11-27, 20:56   #4815
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
mialo byc zakupy
Wiem, ale nie mogłam się powstrzymać

Neska, mi się też wizaż pierdzieli bez przerwy

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-27 o 21:00
Stary 2011-11-27, 20:59   #4816
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Wiem, ale nie mogłam się powstrzymać

idę bo mąż wzywa do łoża
narka
Stary 2011-11-27, 21:11   #4817
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja kupiłam usztywniany rożek
ciężki wybór mam kosmetyki hipp czy nivea??? mam dylemat... na penaten brak kasy
ja też zastanawiam się nad kosmetykami... Nive, bambino? tyle tego jest, nie wiem co wybrać
Cytat:
mnie też :/
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 21:17   #4818
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Mi też wizaz wywalało :/

ja gdybym nie dostała penaten to pewnie zdecydowałabym się na Hipp... podobno mają bardzo naturalne składy ale to ze słyszenia wiem

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Dobranoc
Stary 2011-11-27, 21:52   #4819
magdazzz18
Zadomowienie

Czeeść mamuśki. Ja też się zastanawiam nad tymi kosmetykami. Wymyśliłam że kupię ten płyn do kąpieli penaten i coś rzeczywiście z Hippa, ale nie wiem co... na SR podali nam niby liste zakupów, ale jak na to patrze to mi się wszystko miesza i nie wiem co do czego jest Może któraś z was podałaby taką liste kosmetyków które kupiła?

No i ja też mykam spać bo zauważyłam że straszny nocny marek sie ze mnie zrobił i jak ja wchodzę na wizaż to wszystkie z was już śpią

Edytowane przez magdazzz18
Czas edycji: 2011-11-27 o 21:53
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 22:06   #4820
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Czeeść mamuśki. Ja też się zastanawiam nad tymi kosmetykami. Wymyśliłam że kupię ten płyn do kąpieli penaten i coś rzeczywiście z Hippa, ale nie wiem co... na SR podali nam niby liste zakupów, ale jak na to patrze to mi się wszystko miesza i nie wiem co do czego jest Może któraś z was podałaby taką liste kosmetyków które kupiła?

No i ja też mykam spać bo zauważyłam że straszny nocny marek sie ze mnie zrobił i jak ja wchodzę na wizaż to wszystkie z was już śpią
oooo właśnie też proszę o taki wykaz:prosi :
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 22:20   #4821
ultraradiola
Wtajemniczenie

cześć mamusie

ale mi ten weekend zleciał fiu fiu
spędzony w szkole na szczęście kolejny zjazd za 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Bebi wysylsam gofra z podwojna smietana i owocami w polewie czekoladowej
a czy ja się też załapię

co do kosmetyków to polecam na sam początek kupić wszystko z jednej firmy po to żeby w razie czego jak by dziecku nie posłużyło typu dostałoby uczulenie wiadomo z jakiej firmy a nie potem główkować się z czego to u mnie położne strasznie na to zwracają uwagę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 22:47   #4822
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej

Ale u mnie wichura!!!!!!! Znów rozłącza net z tego tytułu dlatego jak tylko będzie, wysyłam wiadomość i spadam

Jakoś niemrawo dziś się czułam... przed 20 rozbolał mnie brzuch- boki brzucha w sumie i po chwili ustąpiło i znów zabolało- to były skurcze chyba i miałam 4 w przeciągu pół h, więc wzięłam 2 nospy, bo się zwijałam z bólu Przestało, ale teraz mnie boli jak chodzę w pachwinie- więzadło chyba masakra... jeszcze ciągnięcie w pochwie Ja chcę już być po a to jeszcze 7 tyg....

Jeszcze przez telefon się dowiedziałam, że A. i cała firma ma zakaz zjazdu do PL do 8 stycznia (chyba, że urodzę) jak ktoś zjedzie, to może już nie wracać... krótka piłka (no ale u nich zawsze tak było) także psychicznie jestem nastawiona na samotne święta... Nawet tak głupio iść do babci A. z rodziną spędzić, bo my prezentów w tym roku sobie nie robimy, a głupio się wpraszać komuś na wigilię, ale z drugiej strony nie chce jej spędzać tylko w trójke... bo to smutne... chyba pojadę do rodziców po prostu albo już sama nie wiem... przykro mi bardzo... pierwsze święta które mieliśmy spędzić we trójke, razem z mężem, a tu nic...

Gratuluję zaczętych tygodni wszystkim

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Kto mi zrobi gofra z cukrem pudrem?
jakie wymagania
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
co do tytułu to podoba mi się ten z pierwszym dzieckiem ze już jest z nami i za resztą czekamy bo jest o wszystkich mamusiach a tak jak jest styczeń - luty to my mamy grudniowe jesteśmy pominięte ;(
bez przesady.... aż grudniowych mamuś jest 6, a tylko Ty się buntujesz
Cytat:

wczoraj był program- co przełączył Ci tż- chyba, że widziałaś urywek o słuchaniu muzyki? śmieszne minki mają dzieci hehe

Pearl ja jego....... teraz to ja już nic nie rozumiem Twój tż się zachowuje, tak jak to on niby był w ciąży

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 23:08   #4823
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Paula trzymaj sie tam dzielnie, to se pościemniałaś kobieto. Ja w Szkocji jak powiedziałam, że mi brzuch twardnieje to powiedzieli, że tak musi być... no to teraz będę myślała. Bolało Cię coś czy miałaś tylko to twardnienie?
no własnie miała tylko to twardnienie, nic a nic nie boli, a ktg wykazuje skurcze praktycznie 100% chwilami... a najgorsze jest to tze tu nic poza zastrzykami mi nie daja, mierza tylko cisnienie co chwila
no i mówia, ze jutro puszcza do domu i jak cos zeby przyjezdzac, jak bedzie sie cos dzialo, tylko skad ja mam wedziec czy cos sie dzieje, jak nawet nie czuje takich mocnych skurczy
kurde chcialam sie tylko dowiedziec ile moj dzidzius wazy i mierzy, a oni anwet usg nie zrobili, tylko rekami polozna "wymacala" glowke i stwierdzila, ze nisko siedzi

dobra lece spac, bo juz patrza na mnie jak na debila, ktory siedzi non stop przed laptopem, no ale co tu robic, dobranoc
Stary 2011-11-28, 07:05   #4824
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry
Stary 2011-11-28, 07:28   #4825
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Agatku
głupia sprawa ze świętami
Stary 2011-11-28, 07:38   #4826
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie ! A ja dzisiaj spałam sama w wielkim łóżku bez męża i się nie wyspałam !!! Brakowało mi rozpychającego się i gadającego męża ale za niedługo przyjedzie już do mnie

Kluseczki na obiad zrobione, idę robić buraczki

narazichooo

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 07:44   #4827
likas
Raczkowanie

Cześć już wstałam i po śniadanku ale nic więcej mi się nie chce
likas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 08:22   #4828
uska000
Zadomowienie

czesc laseczki ja dzis na 12,30 ide prawdopodobnie na ostatnio wizyte

noc byla do du**;/

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Pear trzymaj sie dzielnie kochana

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 08:36   #4829
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja wstałam o 6:00, żeby mężowi śniadanie do pracy zrobić i potem jeszcze usnęłam
Teraz już po śniadanku, biorę się za ogarnięcie mieszkania i potem może prasowanie
Może jeszcze nastawię pranie dzidziusiowe

Stary 2011-11-28, 09:09   #4830
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

agawoo widzę, że jesteś z podkarpacia i masz termin dokładnie taki sam jak ja. Podkarpackie nie takie małe, ale czy może będziesz rodzić w Tbgu?
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości