|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dzień dobry.
Coś mnie pośladek boli po nocy, nie wiem co ja w nocy wyprawiałam, ale ledwo co chodzę. Co do kosmetyków to najlepiej żeby używać wszystkich z jednej firmy, albo? W ogole to tak dużo tych wszystkich kosmetyków, że ja nie wiem co do czego. Będę w rossmanie za kilka dni pooglądam co oni tam mają. Polecacie jakiś płyn do prania, albo proszek dla dzidzi z rossmana,albo ze schleckera ? |
|
|
|
#4832 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dzien dobry !
Cytat:
ja mu kazalam siedziec i chlac ![]() Cytat:
Dokladnie to samo mu wczoraj powiedzialam, ale on w ogole tego nie rozumie. Twierdzi, ze moglabym sprobowac zrozumiec fakt, ze nie latwo mu jest klocic sie z jego wlasna rodzina i ze dobil go, jak mu zakomunikowalam, ze jade w nd do wroclawia, zamiast zostac z nim i pomoc mu przez to przejsc. Srata pierdata moim zdaniem - wymysla sobie teraz tlumaczenie, a prawda jest taka, ze poraz kolejny zachowal sie jak malo odpowiedzialny i niedomyslny gowniarz, nie facet Cytat:
Powiem Ci, ze tez mam taka cicha nadzieje. Posiedzi troche w pustym mieszkanki, pospi bez cieplego i falujacego Nietoperka, wslucha sie w smetna cisze i wtedy moze zrozumie, jak wazni dla niego jestesmy i jak nalezy o nas dbac. Co do 5ki w kieszeni to chyba nikt z naszej grupy takowej nie uzyskal, ale za to 4 bylaby mila ![]() Cytat:
szczesliwa Mama = szczesliwe Dziecko ![]() nie piszcie juz tak o tych musach i bitych smietanach niektorzy tutaj maja zakaz slodyczy i zaraz wyjda z siebie... ![]() a w doz mozna zamawiac leki na recepte?? mam przepisane ze dwa inhalatory, a wiadomo, ze one potrafia byc mega drogie i tak sie zastanawiam, czy nie byloby taniej zamowic... Cytat:
ja swoja Niespodzianke drecze muzyka bobasa i Mozartem, chociaz nierzadko tez slyszy Adele (bo pasuje do moich smutkow) i Gotye Najbardziej reaguje na muzyke bobasa Cytat:
![]() ma momenty prawdziwego, opiekunczego, czulego faceta, na ktorego mozna liczyc ale ma tez momenty okropnego, bezmyslnego gowniarza bez wyobrazni no i wiadomo, ze czesciej pisze Wam o tych drugich... Mam nadzieje, ze jakos sie to w koncu pouklada, bo przeciez wiem,jak szczesliwi potrafimy byc... ![]() skoro wzywa to nie ma bata a moze wlasnie jest... hihi ![]() Cytat:
Szkoda tylko, ze nie przedklada sie to na chlanie... ![]() Kochanie,jak mi przykro z powodu swiat Cytat:
Daj znac, jak po wizytku Ojej...ostatnia...szoookk kk Cytat:
![]() ja obudzilam sie najpierw o 7, bo znajomy nastawil sobie budzik na mecz siatkowki,wiec obudzilam sie i ja, ale zaczelam udawac, ze wcale nie czuje Bobasa, ze nie chce mi sie siku, ani nie jestem glodna i udalo mi sie usnac i pospac do teraz ![]() A jakie mialam sny! Snili mi sie moi wszyscy byli I z kazdym bylo mi fajnie w tym snie .Powiedziec o tym tztowi ?
|
|
#4833 |
|
Zadomowienie
|
oj lepiej te sny zachowaj dla siebie
|
#4834 | ||||
|
Zadomowienie
|
cześć
wyszłabym na spacer ale muszę czatować na listonosza ehss ![]() Cytat:
mogłam wziąć coś innego a przecież będzie w ciągłym użytku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziś mi się śniło że urodziłam (na szczęście w śnie brak było szczegółów porodu ) ale miałam problem z karmieniem bo... sutki chowały mi się do środka co do A. to lipa z jego przyjazdem ale musi myśleć o pracy bo ma was dwoje do utrzymania... z kolei jego szef jest wredny że nawet na święta nie da 2-3 dni wolnego robi się poważnie
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Gdyby nie to, że jestem w ciąży, to bym tam pojechała w cholerę i tyle, a tak to nie chcę ryzykować i się martwić w razie gdyby coś się działo ![]() Dziś nie mogłam usnąć, i dopiero jakoś po 2 w nocy chyba zasnęłam i miałam głupie sny. Muszę dziś jechać do urzędu się 'odhaczyć'. A tak mi się chce jak ta lala... ![]() Jeszcze gość odpisał mi z tego sklepu pati i maks że łóżeczko apollo będzie 'po nowym roku' w bobasie to samo mówili, ekstra... zajrzę do drugiego bobasa i smyka w galerii, a jak tam nie będzie to trudno, zamówię drożej, bo innej opcji nie widzę
|
#4836 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 90x120 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałam kiedyś przyzwyczaić do muzyki z "Amelii", bo taka spokojna, ale zero reakcji ![]() Cytat:
Cytat:
_________________________ ______ Bry ![]() Wczoraj wreszcie przywiozłam od mamy moją panieńską puchową kołdrę, bo cały czas spaliśmy pod letnimi z Ikei tzn. mój mąż nadal zamierza takiej używać, ale jemu ciągle gorąco![]() No i się wyspałam nieporównywalnie ![]() Poza tym Tymuś od samego rańca strasznie się wiercił... szczególnie boleśnie traktował mamusię Przed chwilą zjadłam 1/3 chałwy z Biedrony, więc pewnie zaraz zacznie się ruszać znów ![]() Aaaa... jakby któraś potrzebowała, to w przyszły czwartek w Biedronie będą szlafroki z mikrofibry za 37 zł
|
|
#4837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boroo, ja z Mielca jestem, i tu chcę rodzić Cytat:
Teraz Wy jesteście jego rodziną, i Wy powinniście być na pierwszym miejscu. Nie mówię, że ma się odizolować od rodziców, ale niech sobie priorytety ustali (miałam też walkę o to z moim Tztem, jeszcze przed ślubem) ... Co do tego słodkiego - to już pisałam wczoraj tym terrorystkom, że jak nie przestaną, to laptopa zjem ![]() Wydaje mi się, że w Doz-ie można zamówić leki na receptę, ale jeszcze nie zamawiałam, więc nie wiem na pewno ![]() Oj, odpoczywam, odpoczywam To jest tylko plan, a ile z tego wykonam to zobaczymy Ale muszę mieszkanie ogarnąć, bo TZ ma w środę imieniny, więc jakby czasem ktoś się zjawił niespodziewanie, to porządek musi być (nie spodziewam się nikogo tak bez zapowiedzi, ale na wszelki wypadek walnę jeszcze w środę jakąś sałatkę i ciasto ) Sny super Agatek, no niefajnie z tymi świętami wyszło ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#4838 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Dziekuje za słowa wsparcia i otuchy Uciekamy z dzidziolem do domku, w zasadzie nie wiele sie zmienilo, ale kaza juz isc, wiec spadamy stad tylko Ci lekarze jacys dziwni bo jak slysze jak w Polsce faszeruja dziewczyny tabletkami, co by skurcze ustaly,a tu nic, a jak spytalam czy mam lezec czy jak, to mily, sympatyczny pan lekarz powiedzial " niech Pani prowadzi taki tryb zycia, jak do tej pory, niech nic sie nie zmienia, tylko prosze ciezarów nie nosic...dziecko przyjelo zastrzyki wiec moze juz wychodzic, jak bedzie cos sie dzialo to dzwonic i mowic, ze pani jedzie, a my łózko przygotujemy"
|
#4839 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
! odebrałam dziś wynik z TOXO i jest ujemny Jutro rano idę na osławioną glukozę ![]() teraz piję herbatkę i podczytuję co żeście na skrobały od wczoraj ![]() Cytat:
Ja wybrałam kosmetyki HIPP - takie miałam dla synka i byłam zadowolona, są od 1 dnia życia i fajnie pachną :1. Płyn do kąpieli HIPP 1L 2. Mleczko do ciała HIPP 350ml 3. Krem na odparzenia HIPP 4. Krem na każdą pogodę HIPP 5. Szampon do włosków HIPP To z kosmetyków, do pupy zamierzam dokupić jeszcze Bepanthen (przydaje się też na brodawki), a jeśli córeczka urodzi się z taką ciemieniuchą jak mój synek (oby nie) to kupię szampon do włosków Emolium acha... HIPPa przynjamniej na poczatek zamawiam niemieckiego, w PL Hipp tez dobry, ale z doświadczenia wiem, że te niemieckie są lepsiejsze ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() oooo tu MACIE TAK NA POPRAWĘ HUMORKU Z RANA: http://photos.nasza-klasa.pl/3435324...f0bd47369.jpeg
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-11-28 o 10:59 |
||
|
|
|
#4840 | |
|
Rozeznanie
|
Czyli jednak niedaleko
Ja mam wybór jedynie między S-rzem a Tbgiem; osłuchałam się za wiele chyba o tych szpitalach i sama już nie wiem gdzie iść...Cytat:
Życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
Nic nie pisałam, bo u mnie weekend bardzo rodzinny był i spędziliśmy go we 3. ![]() Dziś rano byłam na badaniu krwi, moczu i cukru, a jutro mam wieczorem wizytę Ciekawe jak tam mój synek się miewa...![]() Jutro jedziemy na zakupy, i chyba będę mieć już wszystko dla siebie i dzidziusia, tym bardziej że 90 % rzeczy mam po starszym synku. Czuję się ok, dzieciątko ruchliwe, tylko nic mi się dzisiaj nie chce... |
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!! ja dzisiaj od rana kursuję po mieście... Pojechałam do hurtowni i kupiłam ten sam rożek, co Inutil (ale jestem okropna
) Wstąpiłam też do Lidla i kupiłam rajstopki Te kombinezoniki wydawały mi się cienkie, więc nie kupiłam. Po tej wczorajszej wichurze nie mamy sygnału cyfrowego i tv Nie wiem o co chodzi, bo antena jest dobrze ustawiona ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4843 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień ![]() ![]() ja wcinam już snikersa taka mnie ochota naszła
|
|
|
|
#4844 |
|
Rozeznanie
|
Znów korzystam z dnia wolnego od pracy po badaniach i szperam na allegro w poszukiwaniu rzeczy do szpitala i do tych takich pierwszego użytku po szpitalu... Czy ma któraś z Was jakiegos godnego polecenia sprzedawcę (zminimalizowanie kosztów przesyłki ;p)???
|
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane mamusie!
nadrobiłam was nadal nie mam tego stolika ja się zdecydowałam na kosmetyki nivea sensitive hipoalergiczne, doszliśmy do wniosku że lepije kupić teraz tańsze a jak się okaże się są nie tak to kupię panatena a jak te się nie sprawdza to oilatum kupiliśmy rożek bez podkładu( w ogóle nie wiedziałam ze coś takiego istanieje ) w smyku taki: http://www.smyk.com/feretti-lapin-ro...t-niemowlaka-p więc w sumie tej firmy co większość z was![]() pearl ale tż narozrabiał... oby poszedł po rozum do głowy szybko...powoli nam przychodzi wyprawka cała jeszcze tylko wyrysować stelaż do przewijaka z wanienką bo chcemy cos takiego: http://allegro.pl/komoda-kapielowa-p...954112948.html tylko w drewnie a kosztuje takie pieniadze jakby ze złota było stolarz zrobi takie cos za stówke![]() też już macie taie parcie żeby był wrescie koniec i żeby zobaczyc swoje maleństwo? ja już sie doczekać nie mogę
|
#4846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej Mamusie i brzusie ![]() A ja się dołuję bo zbliża się grudzień czyli miesiąc masakryczny jeśli chodzi o kasę :/ i zastanawiam się czy gdzieś pod latarnią nie stanąć co by se dorobić no ale na pewno bym w moim stanie kokosy zarobiła ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
ja też bym chciała takiego stolarza mieć pod ręką co by mi takie cudo wyczarował a w razie czego zostanie ikea i po prostu to będzie stolik po przewijak i pod wanienkę ale kombinuję starszą córkę kąpałam normalnie w wanience na łóżku albo stoliku a przewijak miałam na komodzie a teraz mi się takie cuda marzą
|
|
#4847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dziś już zakupiłam sporo, nie tylko na all. Powoli kończę zakupy, grudzięń zbliża się i musze zapakować się ![]() aaaaa własnie przyszła mi paczka z zamówieniem ze Smyka Cytat:
sprawdziłam że ta komoda kąpielowa a raczej wanienka w niej ma długość tylko 60cm - będziecie szybko musieli kupić większy rozmiar, więc zastanów się może nad większą albo inną bo szkoda kasy moim skromnym zdaniem... ja mam rożek Jungle z Ferretii i zastanawiam się gdzie kupić drugi ale chyba wybiorę się do Smyka bo 40zł z przesyłką na allu to nie znajdę
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-11-28 o 11:59 |
||
|
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę to uspokoajające Będzie dobrze Cytat:
A dla mnie glukoza z cytryna była nawet, nawet do wypicia Boroo, na pierwszej stronie wątku masz polecanych i niepolecanych sprzedawców (i przyborów, i ubranek) ..
|
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
trzymajcie kciuki wychodze na wizyte
![]()
|
#4850 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() za wizytę ![]() Dlaczego kot jest podobny do faceta (albo facet do kota:P)? 1. Wrzeszczy kiedy jest głodny. 2. Zawsze pcha się do łóżka. 3. Wystarczy go pogłaskać i od razu podnosi ogon do góry. 4. Kiedy ktoś go pogłaszcze - zaraz domaga się więcej. 5. Lubi ocierać się o twoją przyjaciółkę. 6. Nie lubi obcinania pazurów. 7. Czasem ma problemy z trafieniem do kuwety. 8. Ciężko przemówić mu do rozumu. 9. Jak jest zły, to zaszywa się w kącie i się nie odzywa. 10. Nie sprząta po sobie. 11. Wpycha nos do każdego garnka. 12. Nie wyjaśnia dlaczego zniknął na cały dzień. 13. Cały czas by spał. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#4851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie właśnie nie ma miejsca w lazience mieszkanie ogromne a lazienka mała jak nie wiem ![]() Cytat:
![]() ja kupowałam wiekszość u rp_77 i kilka rzeczy u rdzyneczów(od nich juz przyszło wiec szybciej) no i w smyku wszystko w tym samym dniu na razie tylko od rodzyneczków przyszło
|
|
#4852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to tak jest, że piszesz o tych gorszych stronach, przecież gdyby ciągle taki był to byś go olała może rzeczywiście on jest w ciąży razem z Tobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłaś coś jeszcze w Smyku? A co do rożka to jeszcze się policzymy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Rożek fajny, różowy Ale muszę tłumaczyć tż po co stelaż na wanienkę, bo on uważa że niepotrzebne to jest faceci
|
||||
|
|
|
#4853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z tymi kosmetykami mam dalej problem. Pomóżcie. Mogę kupić np. oliwke z innej firmy, puder z innej, krem z innej itd? Tz. , bo kupowałabym z tych co mi się opłaca :P |
|
|
|
|
#4855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ahhh, witam nową koleżankę
co za jędza ze mnie, zapomniałam się przywitać Idę poprasować puki mam siłę chociaż stać... Cytat:
A ciężarna pod latarnią... hmmm, myślę że mogłabyś zarobić nieźle Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4856 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u rodzyneczków nie zamawiałam i chyba na razie nie zamówię bo zostały mi drobiazgi plus rzeczy w aptece i kosmetyki dla dziecka w Smyku mi przyszło po tygodniu (dziś) bo chyba wszystkiego nie mieli na stanie, nie wiem czemu tak długo ale już przejrzałam ubranka i są cudowne kciuki Cytat:
ad. 1 - on to mógłby w ogóle nie jeść ![]() ad. 5 - dałabym mu ![]() ad 10 - ostatnio muszę przyznać zaczął dużo sprzątać, w weekend sam się garnął żeby sprzątnąć w kuchni po gościach a wcześniej musiałam mu mówić co ma zrobić ad. 13- w 100% może zasnąć wszędzie, nic mu nie przeszkadza ![]() Cytat:
|
|
|
#4857 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Wy też macie dzisiaj taki leniwy dzień ??? sama nie wiem co się dzieje ze mną nic mi się nie chce samopoczucie też chyba moje nie takie ogólnie mam chyba doła a sama nie wiem dlaczego ![]() wczoraj z mama zrobiłyśmy pierwsze pranie z prasowaniem dla Tuptusia ależ to czasu zabiera. Mama prasowała 3 godziny a to nawet nie połowa za nami Ale i tak to takie piękne uczucie się przygotowywać na przyjście synusia
|
#4858 | |
|
Wtajemniczenie
|
z tymi kotami świetne! Kurcze ale mam lenia..... nic, zupełnie nic mi się nie chce... Muszę się jednak ruszyć troszkę, póki synka nie ma... a za tydzień wieczorem będziemy pakować prezenty na mikołaja... ![]() Dobra, ruszam pupę, bo leżę i się nudzę, a roboty mam że jak by to rzekł Mikołaj: "ho ho!" ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Przygotowania są wspaniałe, szczególnie przy pierwszym dziecku Idę po magnez bo mnie brzuch ciągnie... (Stanął mi ... |
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4860 |
|
Rozeznanie
|
Nie na skrobcie za dużo
![]() Idę troszkę na zakupy, potem jadę po małego do przedszkola, a potem do mamy posiedzieć troszkę, no i poskładać ubranka, bo musimy je do nas przewieźć na wielkie prasowanie ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

ehssss głupia ja 

Twój tż się zachowuje, tak jak to on niby był w ciąży

oby poszedł po rozum do głowy szybko...