Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 17:10   #4771
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

A u nas 33 tydz...

uska000
dokładnie... zwracałam szwagrowi uwagę o porządku wczoraj- nic, teściowej nt. podłogi kilka dni temu, ogarnęła dużą część w kuchni z wierzchu a podłoga się kleiła nadal... wkur.. się i sama to zrobiłam najeżdżając na teściową jak po pół h zajrzała co robię i że mam to zostawić i sama wycierała na sucho powiedziałam co myślę, także chyba jej poszło w piety i jest potulna jak baranek nie lubię żyć w syfie... rzygać się chce jak wchodzi się do kuchni i nie wytrzymałam no

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-11-27 o 17:19
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:18   #4772
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
No to skończyliśmy dziś z Maluszkiem 36tc ufff już niedługo i będzie boli booolllliiii
wowww klask i:

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nie kupuję, bo nie będzie mi potrzebna, kupuję kocyk bawełniany do przykrycia i dziecko będzie spało w rożku bądź śpiworku pod kocykiem, nie ma sensu kupować poduszki czy kołderki i poszewek skoro w kołysce spędzi pierwszych pare miesięcy tylko kiedy ich nie zalecają. Ewentualnie ochraniacz kupię bo może będzie wolał mieć tak bardziej kameralnie
ja też właśnie nie chcę, ale kupić sam ochraniacz to graniczy chyba z cudem
Stary 2011-11-27, 17:21   #4773
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Jutro zaczynam 32 tydzień...

Okazało się, że moja Pani ginekolog ma raka piersi i musi zacząć leczenie Ostatnio brała ode mnie nr telefonu już wiem dlaczego. Będę musiała poszukać innego lekarza na ostatnie dwa miesiące. Szkoda... Bo nie mam za dużego wyboru w moim mieście.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

nawojka coraz bliżej
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:26   #4774
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
My dziś kupiliśmy wanienkę i stelaż do niej
Jakie?

Porównałam przed chwilą ofertę Apteki Dbam o Zdrowie i rp_77 i niektóre produkty wygrywają w aptece Dobrze, że za przesyłkę nic nie chcą, to tam zamówię
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:29   #4775
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Ja też się martwię moja córcia dzisiaj też jakas cichutka , ze dwa razy tylko mnie cmyrnęla może tak pogoda , nawet zjadłam cos slodniego ale nie pomogło
Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Hej
Ja dziś się dziwnie czuję, mój synek ma chyba jakiś dzień lenia bo coś Mu się nie chce szaleć Czy Wasze dzieciątka dziennie dają czadu ? bo nie wiem czy się martwić
potwierdzam, moja Mała też dzisiaj baaaardzo cicha i spokojna... Parę razy rano puknęła i cisza... Nawet po obiedzie się nie wierciła... Może to przez tą pogodę? u nas bardzo wietrznie...

Inutil, a nie wiesz, czy będą jeszcze te rożki jutro? jak tak, to pędzę do tej hurtowni na złamanie karku jutro
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:29   #4776
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nawojka - za 36 tydzień
U nas dzisiaj zaczął się 31tc
Bambusiek i za Wasz 31tc.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:31   #4777
uska000
Zadomowienie

zrobilam sobie tosty w gofrownicy bo tostera nie posiadam;p mniam

Agatku widze ze podobnie..

i zapomnialam co jeszcze;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 17:33   #4778
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
A u nas 33 tydz...

uska000 dokładnie... zwracałam szwagrowi uwagę o porządku wczoraj- nic, teściowej nt. podłogi kilka dni temu, ogarnęła dużą część w kuchni z wierzchu a podłoga się kleiła nadal... wkur.. się i sama to zrobiłam najeżdżając na teściową jak po pół h zajrzała co robię i że mam to zostawić i sama wycierała na sucho powiedziałam co myślę, także chyba jej poszło w piety i jest potulna jak baranek nie lubię żyć w syfie... rzygać się chce jak wchodzi się do kuchni i nie wytrzymałam no
Agacior za 33tc
Stary 2011-11-27, 17:33   #4779
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś kupiliśmy wanienkę i stelaż do niej, przewijak na łóżko, 5szt pieluch flanelowych i czapusię białą bez wiązań.
Oglądałam kołyski w sklepie i zdecydowałam się na taką:
http://www.gluck.com.pl/mebelki/koly...emny_braz.html
ze sklepu nie zamówię bo nie mieli nic na stanie i nie wiedzieli w ile zrealizują moje zamówienie (żenada jakby nikt inny jej u nich nigdy nie kupił ) a dopiero daliby mi znać jutro po telefonie do producenta więc musiałabym jechać jeszcze tam raz w razie decyzji a to za daleko dla mnie samej. Z kolei kolejny tydzień to nie będę czekać żeby z tż pojechać bo prędzej urodzę niż ją dowiozą. Więc zamówię z netu kwotowo wychodzi podobnie, na stronie producent mają niby informację że jest dostępna od ręki, jutro zadzwonię i potwierdzę i jeśli tak to zamawiam
za zakupy i za wybór kołyski.
Ja własnie chciałam kupić wanienkę, ale dzisiaj byłam u kuzynki i dała mi wanienkę po swojej córeczce, więc będzie ta
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
MissZuzia ciacho nawet aż tak złe nie wyszło. Smakowało jak murzynek i o to mi chodziło, bo brakowało mi tego smaku od dłuższego czasu juz

Pożyczyłam sobie n-ke od TŻta. W piątek działała, wczoraj też, dziś właczam ,chwile tvn był i wyskoczyło , że zakodowane. Cuduje nad nim od rana, bo jest opłacone więc nie wiem co jest grane. Zainstalowałam na nowo, na nowo wyszukałam kanały i nic. Satelita tez odbiera ok. Znacie się ktoś tu może?
Zoska, niestety nie pomoge z telewizją

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Kocyk tez kupilam akrylowy wlasnie dlatego ze dzieciaczek będzie zimowy a on jest taki cieplutki
co do pieluch to jestem obczytana z tego co czytalam najwięcej mam poleca na początek Pamper ale Premium care bo dzieciaczki robia bardzo żadką kupcię i te najlepiej wchłaniaja , a potem Pampersy zwykłe lub DADA o Happy nie przeczytałam nic pozytywnego i u mnie one bede na końcu
No własnie miałam Was pytać o te Pampersy, bo nie wiedziałam, które kupić
Cytat:
Agawoo śliczną pościel sobie upatrzyliście i łóżeczko też bardzo mi się podoba
Dzięki
Tylko teraz nie możemy znaleźć z szufladą
W najgorszym razie będzie bez

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:37   #4780
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
wowww klask i:

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość

Okazało się, że moja Pani ginekolog ma raka piersi i musi zacząć leczenie Ostatnio brała ode mnie nr telefonu już wiem dlaczego. Będę musiała poszukać innego lekarza na ostatnie dwa miesiące. Szkoda... Bo nie mam za dużego wyboru w moim mieście.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

nawojka coraz bliżej
Ciężaróweczka przykra sprawa z panią doktor, napewno znajdziesz kogoś dobrego, a ona nie może Ci kogoś polecić?
Stary 2011-11-27, 17:39   #4781
Lucy1111
Zakorzenienie

Większość z nas zaczyna dziś nowy tydzień widzę

ja zaczęłam 28t i oficjalnie III trymestr
przywitałam go popołudniową drzemką. Kurde, chyba się zaczyna przymulenie :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 17:39   #4782
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

nawojka coraz bliżej
Ojej, to przykre I szkoda, że teraz musisz wyierać nowego lekarza, ale choroba nie wybiera

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Jakie?

Porównałam przed chwilą ofertę Apteki Dbam o Zdrowie i rp_77 i niektóre produkty wygrywają w aptece Dobrze, że za przesyłkę nic nie chcą, to tam zamówię
Ja też tak zrobiłam, porównałam i część zamówiłam u r_p77, a część w Doz-ie

Stary 2011-11-27, 17:42   #4783
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dzięki
Tylko teraz nie możemy znaleźć z szufladą
W najgorszym razie będzie bez
Hehe ale za to z żyrafą

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

ja zaczęłam 28t i oficjalnie III trymestr
przywitałam go popołudniową drzemką. Kurde, chyba się zaczyna przymulenie :/
Lucy toaścik za III trymestr.
Stary 2011-11-27, 17:51   #4784
NataliaM1103
Rozeznanie

czesc dziewczyny
byłam dzisiaj z tżem w galeri na małych zakupach,niestety ja nic nie kupiłam dla siebie bo tak jakos śmiesznie wyglądam we wszystkim,poszekam do stycznia-lutego i wtedy kupię sobie coś ładnego,tż kupił bluzę i spodnie wiec troche kasy wydalismy!
w rosmanie kupiłam prosze do białego i koloru lovela i płyn do płukania tez lovela,a i jeszcze moje ulubione pomadki ochronne carmex wiśniową i zwy
kłą.

2 godzinki chodzenia i mam dosyc,czuje ,ze nogi mi weszły chyba w tyłek i krzyż strasznie boli - ja juz nie nadaje sie na wyjścia a dopiero jutro 34 tydzien a co bedzie dalej
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:58   #4785
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Kto mi zrobi gofra z cukrem pudrem?

Cytat:
jej, szkoda

Cytat:
Inutil, a nie wiesz, czy będą jeszcze te rożki jutro? jak tak, to pędzę do tej hurtowni na złamanie karku jutro
myślę, że będą. Tylko nie wiem czy masz już rożek, one są bez tych wkładów sztywnych. ale ja jeden mam i nie kupowałam dodatkowo. A wkład kosztuje 14zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 18:11   #4786
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

myślę, że będą. Tylko nie wiem czy masz już rożek, one są bez tych wkładów sztywnych. ale ja jeden mam i nie kupowałam dodatkowo. A wkład kosztuje 14zł
a ten wkład jest konieczny?

jej, skoro będzie jeszcze w promocji to jadę z rana od 10:00 jest ta hurtownia?
Stary 2011-11-27, 18:22   #4787
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

A ja z racji tego, że dzisiaj cały dzień sama w domu, jutro mąż wróci ze służby ok 11 to zabrałam się za gotowanie. Upiekłam biszkopt w zeberkę (miał być tort, ale nie mam margaryny żeby przełożyć kremem - we wtorek nasze wspólne święto - kolejna rocznica), ale dobrze, że on lubi takie suche ciasta z mlekiem wcinać to się ucieszy

A nastawiłam też ziemniaczki i buraki i mięsko rozmrażam Chcę zrobić kluski śląskie, będzie sosik, schabowy i buraczki zaczynam dzisiaj z nudów heeh

kręgosłup mi wysiada ....

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 18:35   #4788
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe ale za to z żyrafą
No mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
byłam dzisiaj z tżem w galeri na małych zakupach,niestety ja nic nie kupiłam dla siebie bo tak jakos śmiesznie wyglądam we wszystkim,poszekam do stycznia-lutego i wtedy kupię sobie coś ładnego,tż kupił bluzę i spodnie wiec troche kasy wydalismy!
w rosmanie kupiłam prosze do białego i koloru lovela i płyn do płukania tez lovela,a i jeszcze moje ulubione pomadki ochronne carmex wiśniową i zwykłą.

2 godzinki chodzenia i mam dosyc,czuje ,ze nogi mi weszły chyba w tyłek i krzyż strasznie boli - ja juz nie nadaje sie na wyjścia a dopiero jutro 34 tydzien a co bedzie dalej
Ja to w ogóle do ciuchowych sklepów nie wchodzę

Cytat:
Kto mi zrobi gofra z cukrem pudrem?
Błagam,nie piszcie już o tych gofrach bo ugryzę laptopa
Szukałam na necie gofrownicy, ale drogie są

Stary 2011-11-27, 18:39   #4789
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Już jestem w domku.
Brzuch nadal boli i dzisiaj dość często twardnieje bez nospy sie nie obejdzie bo pierwszy raz zaczełam sie bać ze moze się zaczać
Cytat:
U mnie też 35 tc skończony

Gratuluję wszystkim mamuśkom nowych tygodni

i udanych zakupów

No i Eliza i Paula trzymajcie się

A Monia sie dzisiaj odzywała??
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 18:39   #4790
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Ja sobie lekarza znajdę na pewno. Ale szkoda mi Pani dr. Świetna jako lekarka i osoba 6 lat starania się o dzidziusia, trafiłam na nią i po niecałym roku pod jej okiem zaszłam w wymarzoną ciążę. Ehh... Trzymam za nią kciuki, aby wszystko było OK.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 18:46   #4791
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle do ciuchowych sklepów nie wchodzę
Ja też Nie wiem jak to będzie z figurą po porodzie, więc wolę teraz nie wydawać kasy. Potem kupię sobie coś fajnego
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:05   #4792
uska000
Zadomowienie

dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:11   #4793
NataliaM1103
Rozeznanie

dziewczyny jaką macie pościel do łóżeczka 90x120 czy 100x135 ??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:20   #4794
pearpearl
Wtajemniczenie

Kochane moje Dwupaczki
Dziekuje za slowa otuchy. Mam nadzieje,ze w koncu wszystko sie ulozy, ale powiem Wam,ze dzisiaj sytuacja wyglada jeszcze gorzej niz wczoraj.
Tz mnie zdenerwowal, bo poszedl ogladac walke, na co z ochota przystalam, ale wczesniej zapewnial mnie,ze tylko obejrzy walke i wroci. No i myslalam, ze wroci do nas pobyc z nami po tych wszystkich nerwach, klotniach i lzach. Szczegolnie ze przypominalam mu przed wyjsciem,ze chce rano pojechac do Wroclawia, wiec musi mnie zawiezc na pociag.
No i tyle sobie pogadalam. Przyszedl o 2 w nocy, nawalony jak meserszmit i jeszcze z pretensjami, ze jak moge byc na niego zla,ze on tez musial te nerwy odreagowac. Cala sie poryczalam i oczywiscie nie zmruzylam oka,a rano zrobil mi kolejna awanture,jak poprosilam kumpla,zeby mnie zawiozl na dworzec. Zaczal tez krzyczec, ze go zostawiam samego, ze wole Wroclaw niz bycie z nim, ze tylko wyszukuje sposobnosci,zeby sie ulotnic. Powiedzialam mu, ze takie zachowania na pewno mnie nie zatrzymaja przy nim, wrecz przeciwnie. No i w koncu zawiozl mnie, cala droge nie rozmawialismy, pociag opozniony godzine, tez nie rozmawialismy, na koniec tylko mnie mocno przytulil, ale dalej nie rozmawialismy i odjechalam. Teraz nawet nie zadzwonil, czy dojechalam bezpiecznie. Cudownie... Beczec mi sie chce, ale staram sie byc dzielna dla Nietoperka. Nie wiem tez,czy w koncu pogadal z tesciami... Nie mam zamiaru pierwsza dzwonic, w koncu to on narozrabial.
Wczoraj tyle sie nagadal, jak to mnie kocha i jak jestem jego calym swiatem, a pozniej funduje mi takie niespodzianki. Ech...

Uska, fajny ten Twoj baby shower z opisu

Agatku, jak bole? Dalej dokuczaja? Ja mam podobnie - nie moge siedziec, caly czas musze stac lub lezec. Dobrze, ze sa przedzialy specjalnie wyznaczone dla ciezarowek, to przynajmniej cala droge jechalam na lezaco.

Aaaa...przycielam jakas babke w pociagu tymi rozsuwanymi drzwiami miedzy wagonami. No, ale to przeciez nie moja wina, ze sie oparla w zlym miejscu. Jak zaczela wrzeszczec !!! Az mi dzieciaka zestresowala, bo caly mnie pokopal. Przygniotlo jej reke i zblokowalo te drzwi i nie moglam ich zamknac, a ona krzyczala na caly pociag. W koncu jakis taki wielki i silny facet przylecial i ja uwolnil i wszyscy patrzyli na mnie, jak na zloczynce. No, ale przeciez te drzwi sluza do otwierania, a nie do opierania, wiec to jej wina, prawda?

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

BebiBebi, ale kucharzysz, fiu fiu
No i najlepszego z okazji rocznicy !!!

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Ciezarewczka, przykro mi z powodu Twoje ginki. Nie jest lekko zmienic lekarza,jak sie bylo przyzwyczajonym do swojego. Wiem to z autopsji. No,ale najwazniejsze,zeby malenstwo zdrowo roslo. No i kciuki za pania doktor.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:21   #4795
Mijus
Rozeznanie

Dobry Wieczór
Miałam gościnną niedzielę i dopiero mogłam Was nadrobić

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
O mama, ale pedzicie, mialam sie juz przelamc i zaczac wkoncu udzielac, ale jak na zlosc net odmowila wspolpracy wiec tylko podczytywalam na tel, no ale dzis dorwalam juz laptopa i normalny zasie wiec pisze, szkoda tylko, ze okolicznosci malo sprzyjajace, bo odzywam sie ze szpitalnego łózka... Pojecia nie mam jak i kiedy to wszytsko sie stalo, od kilku dni twardnial mi brzuszek, wiec dla swietego spokoju poprosilam siostre zeby pojechala ze mna na IP, bo tutaj w Londynie ginekologa nie uswiadczysz, usg tezjuz nie ma w 3 trymestrze, wiec stwierdzilam, ze troszke
posciemniam i moze mi zrobia i przynajmniej dowiem sie jak wielkie jest moje dziecie no ale przestalo byc różowo, jak podlaczyli ktg, pozniej jeden lekarz, drugi lekarz, w koncu badanie, setka pytan i pierwszy raz w zyciu zobaczylam tutaj ginekologa, zaczal badac i jak zobaczylam jego wzrok i mine to juz wiedzialm, ze cos nie tak... no i prosze MUSI PANI ZOSTAC, w zyciu bym sie tego nie spodziewala, siostra szybko do domu po rzeczy bo ja to tylko z karta ciazy przyjechalam, a ten mi tu zostc kazal, bo szyjka skrocona i rozwarcie.... siedze pod ktg, podali zastrzyk na rozwoj plucek i czekamy...ale poki co jestem przerazona
Trzymaj się dzielnie Wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A ja znowu po przejsciach z tesciami. Nawet nie mam sily opisywac, co sie stalo, ale powiem Wam, ze jak rozsypie sie moj zwiazek z tztem to w 90% bedzie to zasluga wlasnie tesciow.
Wczoraj sie tak zdenerwowalam, ze pojechalam spac do chrzestnej. Przegadalam, uspokoilam sie, ale jak wracalam dzisiaj skm-ka na to cholerne zadupie, to dostalam takich skurczy i tak mnie bolalo kolo odbytu, ze myslalam, ze zaraz urodze
Ledwo co doszlam do domu. Po kilku godzinach lezenia przeszlo, ale co sie namartwilam, to moje.
Tak mi przykro, ze przez tych ludzi cierpi moje dzieciatko, ktore niczemu nie jest winne
oj współczuje Ci tych nerwów z teściami! Tylko spokojnie kochana

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny ale mnie bolą żebra!!!!!! masakra jakaś znów jadłam obiad na stojąco, boli mnie prawy bok- bo mam wgięcie, jak leżę na lewym boku przy lapku masakra- niby to przejdzie... taa, ciekawe kiedy nawet w łóżku jak leżę to mnie boli i plecy na dodatek 3 trymestr zdecydowanie najgorszy... wolałam te mdłości z pierwszego
Taki urok ciąży, ale jeszcze chwila i już za nami te mniej przyjemne dolegliwości

Cytat:

My wczoraj byliśmy w hurtowni, z tż to żadne zakupy, ale wybraliśmy łóżeczko i fotelik (w tygodniu z rodzicami jedziemy, bo sponsorują).

łóżeczko takie http://www.arus.pl/oferta-195-lozecz...lada-rysi.html
fotelik Recaro
No tż już chciał wracać, ale w biegu złapałam parę rzeczy i mam:
nożyczki i obcinaczki z Canpola
Szczotkę i grzebyk BabyOno
Termometr (zwykły z miękką końcówką) z BabyOno
Wanienkę (małą -> tż wybierał)
Rożek taki http://www.shopmania.pl/artykuly-dzi...-beige-4235898 był w promocji za 18 zł i nie mogłam się powstrzymać
I jeszcze potem zadzwoniła znajoma i pojechałyśmy na kawę i małe zakupy, kupiłam smoczki z Tommee Tippee, pakiet 6 pieluch tetrowych kolorowych. I superpharmie zestaw Oilatum Soft (koleżanka ma dziecko i polecała kąpać co kilka dni właśnie), więc się skusiłam, bo promocja była I paczkę pampersów za 40zł

Jeszcze wyciągnęłam tż do innej hurtowni bo znajoma mówiła, że pościel przeceniona więc udało nam się kupić ostatni zestaw za 89zł :brzyda l: (potem zostały tylko różowe) http://www.akuku-sklep.pl/posciel-be...eam-p-294.html
Gratuluję zakupów

Cytat:

Jejku jakie to przykre

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-11-27 o 19:32
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:23   #4796
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hej mamuśki ja teraz was będe wieczorami tylko nadrabiać bo w dzień cąły czas leże bo się już boję chodzic i siedzieć dzis w nocy znowu mnie dwa skurcze złapały dośc silne ale po chwili przeszły ale bardzo nie przyjemne uczucie mały sie strasznie wierci naciąga mi brzuch w każdą możliwą strone tak więc dużo leżenia pozatym w drugim pokoju trwa remont tż kuje ściany drzwi są zafoliowane by się nie kurzyło więc nawet się nie mogę wydostać na zewnątrz hehe wiec i tak leże by sie nie kręcić
staram sie nie myśleć za dużo o tym co mi lekarz powiedział ale każdy skurcz czy ból w pachwinach czy przekręcenie się małego to jest stres ze zachwile mi odejdą wody mały czasami tak napiera na pęcherz ze odczuwam to jak by ktoś mi szpilki wbijał macie też takie uczucie?

co do tytułu to podoba mi się ten z pierwszym dzieckiem ze już jest z nami i za resztą czekamy bo jest o wszystkich mamusiach a tak jak jest styczeń - luty to my mamy grudniowe jesteśmy pominięte ;(
Stary 2011-11-27, 19:31   #4797
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Kurde, ubrałam się, pojechaliśmy z tż na stary rynek. Nigdzie nie ma gofrów U Sowy pani powiedziała, że sezon na gofry już minął :conf used:

Potem pomyślałam, że będą w Grycanie więc pojechaliśmy do Galerii a tam gofrów niet. Zadowoliłam się rurką z kremem

Kupowała któraś z was te kocyki w Carrefourze? Bo zastanawiam się czy są fajne i czy są inne kolory niż tylko ten pokazany w gazetce

Cytat:
a ten wkład jest konieczny?

jej, skoro będzie jeszcze w promocji to jadę z rana od 10:00 jest ta hurtownia?
nie wiem czy konieczny, on usztywnia rożek po prostu

a otwarte od 10

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A ja z racji tego, że dzisiaj cały dzień sama w domu, jutro mąż wróci ze służby ok 11 to zabrałam się za gotowanie. Upiekłam biszkopt w zeberkę (miał być tort, ale nie mam margaryny żeby przełożyć kremem - we wtorek nasze wspólne święto - kolejna rocznica), ale dobrze, że on lubi takie suche ciasta z mlekiem wcinać to się ucieszy

A nastawiłam też ziemniaczki i buraki i mięsko rozmrażam Chcę zrobić kluski śląskie, będzie sosik, schabowy i buraczki zaczynam dzisiaj z nudów heeh

kręgosłup mi wysiada ....
mmm, fajnie ja nie mam weny na takie gotowanie

a mi ostatnio wszystko wysiada... jutro rano pójdę zrobić sobie badania krwi, może mi spada żelazo i dlatego czuję się tak do

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Już jestem w domku.
Brzuch nadal boli i dzisiaj dość często twardnieje bez nospy sie nie obejdzie bo pierwszy raz zaczełam sie bać ze moze się zaczać

U mnie też 35 tc skończony

A Monia sie dzisiaj odzywała??
O kurna, zaraz zaczniemy się sypać
A Monika pewnie leży, jak by się coś zaczęło to pewnie by dała znać...

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja też Nie wiem jak to będzie z figurą po porodzie, więc wolę teraz nie wydawać kasy. Potem kupię sobie coś fajnego
ja też nie wchodzę o sklepów. Ale myślę, że nie będzie tak źle i w coś tam się zmieszczę
Stary 2011-11-27, 19:39   #4798
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Ja kupiłam 110x125
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:43   #4799
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Kochane moje Dwupaczki
Dziekuje za slowa otuchy. Mam nadzieje,ze w koncu wszystko sie ulozy, ale powiem Wam,ze dzisiaj sytuacja wyglada jeszcze gorzej niz wczoraj.
Tz mnie zdenerwowal, bo poszedl ogladac walke, na co z ochota przystalam, ale wczesniej zapewnial mnie,ze tylko obejrzy walke i wroci. No i myslalam, ze wroci do nas pobyc z nami po tych wszystkich nerwach, klotniach i lzach. Szczegolnie ze przypominalam mu przed wyjsciem,ze chce rano pojechac do Wroclawia, wiec musi mnie zawiezc na pociag.
No i tyle sobie pogadalam. Przyszedl o 2 w nocy, nawalony jak meserszmit i jeszcze z pretensjami, ze jak moge byc na niego zla,ze on tez musial te nerwy odreagowac. Cala sie poryczalam i oczywiscie nie zmruzylam oka,a rano zrobil mi kolejna awanture,jak poprosilam kumpla,zeby mnie zawiozl na dworzec. Zaczal tez krzyczec, ze go zostawiam samego, ze wole Wroclaw niz bycie z nim, ze tylko wyszukuje sposobnosci,zeby sie ulotnic. Powiedzialam mu, ze takie zachowania na pewno mnie nie zatrzymaja przy nim, wrecz przeciwnie. No i w koncu zawiozl mnie, cala droge nie rozmawialismy, pociag opozniony godzine, tez nie rozmawialismy, na koniec tylko mnie mocno przytulil, ale dalej nie rozmawialismy i odjechalam. Teraz nawet nie zadzwonil, czy dojechalam bezpiecznie. Cudownie... Beczec mi sie chce, ale staram sie byc dzielna dla Nietoperka. Nie wiem tez,czy w koncu pogadal z tesciami... Nie mam zamiaru pierwsza dzwonic, w koncu to on narozrabial.
Wczoraj tyle sie nagadal, jak to mnie kocha i jak jestem jego calym swiatem, a pozniej funduje mi takie niespodzianki. Ech...
no to nie fajnie się porobiło! Jakoś się wszystko poukłada, pewnie tż jeszcze dziś z przeprosinami zadzwoni

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hej mamuśki ja teraz was będe wieczorami tylko nadrabiać bo w dzień cąły czas leże bo się już boję chodzic i siedzieć dzis w nocy znowu mnie dwa skurcze złapały dośc silne ale po chwili przeszły ale bardzo nie przyjemne uczucie mały sie strasznie wierci naciąga mi brzuch w każdą możliwą strone tak więc dużo leżenia pozatym w drugim pokoju trwa remont tż kuje ściany drzwi są zafoliowane by się nie kurzyło więc nawet się nie mogę wydostać na zewnątrz hehe wiec i tak leże by sie nie kręcić
staram sie nie myśleć za dużo o tym co mi lekarz powiedział ale każdy skurcz czy ból w pachwinach czy przekręcenie się małego to jest stres ze zachwile mi odejdą wody mały czasami tak napiera na pęcherz ze odczuwam to jak by ktoś mi szpilki wbijał macie też takie uczucie?
Leż i odpoczywaj jak najwięcej! No i myśl pozytywnie

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2011-11-27 o 19:45
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:49   #4800
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie mam pościeli, ale kupuję tą posciel z Zyrafką, a poszewka ma tam własnie 100x135, więc i wypełnienie będę musiała kupić większe

Cytat:
Kochane moje Dwupaczki

.
Pearl, niefajnie się porobiło.
Jak to TZ musiał odreagować? A Ty? On teraz w pierwszej kolejności powinien myśleć o Tobie i o maleństwie, a nie o swoich nerwach i odreagowywaniu On może zostawić Cię samą na cały wieczór i pół nocy i iść pić z kolegami, a Ty nie możesz pojechać do Wrocławia, bo to będzie oznaczało, że wolisz Wrocław niż jego? A co on wolał wczoraj?? Zachował się jak dzieciak, a nie jak dorosły facet odpowiedzialny za swoją rodzinę Przepraszam, ale normalnie aż mi się ciśnienie podniosło
Nie powiem Ci nie denerwuj się, bo chyba się tak nie da, a przynajmniej ja bym nie umiała, ale myśl jak najwięcej o Nietoperku, to chyba możliwe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości