Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 13:22   #2971
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mam pytanie (trochę trochę głupie...). Bo ostatnio mam coś jakby zaparcia i muszę przeć zanim coś uda mi się zrobić I się zastanawiam czy to jakoś nie wpływa na szyjkę albo na skurcze macicy? Za każdym razem się boję, żebym nie urodziła wtedy albo żeby mi pęcherz płodowy nie pękł. Wiecie coś na ten temat?
Podpinam się pod pytanie, bo też ostatnio o tym myślałam

Napisałam do BABY RAJ, ciekawe czy odpiszą.

Zjadłam właśnie całego MARSa Generalnie nie jem takich słodkości, ale dzisiaj jest światowy dzień czekolady więc sobie nie mogłam odmówić

Ciekawe co ja dzisiaj będę miała na obiad
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:24   #2972
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Co do leków na skurcze, to ja jestem załamana. Nie dość, że zwiększyła mi się dawka Fenka, to jeszcze mam jakieś nowe leki zapobiegające skurczom i magnez łykać Poza tym, zapytałam wczoraj moją ginkę (kontrolnie), czy będę miała odstawionego w którymś momencie Fenka i powiedziała, że będę go brała do porodu Zamurowało mnie. Przecież jego trzeba odstawić!
Przede wszystkim dużo sił życzę, żebyś się nie denerwowała tym, co nie jest ważne teraz! Co do leków - to co wkleiłaś o tym leku zamiast nospy dobrze brzmi, a fenka wg mnie bierzesz bardzo małą dawkę. Bierze się nawet do 8 tabl/dobę. Ania tak bierze, o ile się nie mylę, ja 4 i ktoś jeszcze (chyba doris), a ty w zasadzie 2,5 tylko bardziej podzielone... Tak jak pisałaś rilaks i no stres!

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Olafek wczoraj był pierwszy raz u Pani stomatolog dał obejrzeć wszystkie ząbki przyznał się że je słodycze i obiecał, że nie będzie jadł
Pani mu powiedziała, że od kciuka którego ssie robią mu się robaki w buzi i ma brzydki zgryz więc od dziś znów gorzki paluszek i plaster ciekawe na ile tym razem.
A i dziś poszedł pierwszy raz bez pieluchy do żłobka : D

Śliwa ma dosyć pisała że nigdy więcej cc .
Brawo dla Olafka i kciuki dla Śliweńki, żeby jej się szybko poprawiło!

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Wczoraj mąż był z moim kiciątkiem u weta. Z całym sercem polecam tego lekarza. Zrobił jej prześwietlenie, żeby sprawdzić czy są potencjalne przerzuty i nacieki na kości - nic takiego nie ma. Zrobił jej badania krwi wykluczył białaczkę, kociego hiv, morfologię ma bardzo dobrą. Obejrzał i powiedział, że DA się to wyciąć w całości ( lekarz z klinik powiedział, bez żadnych dodatkowych badań, że spróbuje i zobaczy co się stanie) czego zresztą podejmuje się w poniedziałek.Potem pójdzie do badania i dowiemy się co to. Może, ale nie musi być to rak. Jestem pełna optymizmu
Super! Pisałam ostatnio, że to na pewno dopiero początek dobrych wieści

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Dzięki!
A smarujemy... Co nam pozostaje...
Wzajemnie udanego i spokojnego dnia!
Właśnie widzę, że już wracasz do formy i cieszę się, ale muszę opracować jakąś szybszą metodę czytania, bo nie chcę tyle czasu spędzać przy kompie Chyba po prostu będę Was czytać, a mniej pisać

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
1. Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy!

2. To my - Mamusie majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe
Przyłączam się do fanów tytułu nr 1
Proponuję natomiast delikatną zmianę "Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze/młode Mamy". Co Ty na to?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:25   #2973
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Cześć,
Mam na imię Magda. Mam 27 lat, tp 29 maj,
Przygotowałam wiadomość powitalną, ale jakoś mi się nie udało jej wysłać.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.
Gratuluję mamom już rozpakowanym!
Witaj Zapraszamy!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nie! nie ma zmiłuj
o matko współczuję tych skurczy choć póki co nie wiem co to za licho
Ktoś musi sprawować nadzór tym bardziej, że Ty chyba rzadziej się pojawiasz...
Nie jest tak źle, a jakoś nie dowierzam, że miałabym w ciągu kilku dni urodzić, mogę po 19ym bo wtedy kończę 37 tc i Fenka.
Ja rzadziej? Niee... No dosłownie ze 2 dni sobie po prostu kompa odpuściłam, bo ileż można go męczyć

Cytat:
nr 1 super chociaż niektóre z nas już po raz drugi zostaną mamami
Cóż, nieraz była mowa, że ciężko jest, żeby tytuł objął w 100% wszystkie mamy. Mi to nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie lekko złożyć Twoją i Gaabi propozycję i podrzucić może coś takiego:
1. Pierwsze dzieci tulą/witają nasze mamy, na kolejne już czekamy- Mamy V-VI
Zrobiłam zamówienie ostatnich rzeczy w aptece łącznie z termometrem i wydam 350zł
Jakoś na szybko nie mogę załapać Twojej zmiany, zapisuję sobie jako osobny tytuł
Na jaki termometr się zdecydowałaś?

Cytat:
Chyba już o tym pisałaś, ale w natłoku informacji nie zakodowałam Ja Ty odczuwasz te skurcze? Czy to chodzi o to, że brzuch się robi twardy na parę sekund? Ja tak czasem mam, ale on twardnieje tylko na dole, a na górze już nie. No i nie boli w ogóle, czasem to ledwo to nawet rozpoznaję.
Co do Fenka to słyszałam, że jak się go odstawi to poród może się zacząć jakoś w ciągu doby
Czy ten film o karmieniu to było: "Wszystko o karmieniu piersią i pielęgnacjo noworodka" (90 min)? Jeśli tak to już go oglądałam i nawet mam go w domu, bo mi kuzynka pożyczyła, a ona go miała właśnie z SR w nowym szpitalu Jeśli to ten to nic nie straciłam, ufff A jeszcze napisz co ma być za tydzień
Cały brzuch mam równomiernie bardzo twardy z każdej strony, ok. 0,5-1 min. Raczej to nie boli, po prostu czuję jakby bardzo napięte mięśnie. Choć wczoraj przy tych częstych to już taki delikatny ból się pojawiał Przy Maksiu miałam podobne odczucia w 9. mies choć o wiele mniejszą częstotliwość.
Jakoś po przenoszeniu Maksa o 10 dni jestem bardzo sceptyczna co do wcześniejszego porodu u mnie, bo nieraz też bywa tak, że jak już się od fenka macica uspokoi, to się zdarza i przenosić...
Nie było jakoś powiedziane, jaki jest tytuł tego filmu. Mogę zapytać następnym razem Nie zakonotowałam też, co ma być za tydzień Pamiętam tylko właśnie, że pediatra i chusty za 2 tyg...

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Czy mogłabym prosić o wpisanie na listę?
Bernadeta, lat 22. TP 22 maja, synek Maksymilian
Stary 2012-04-12, 13:30   #2974
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
czemu? chodzi o dzień matki?

A skąd takie zalecenie?
Ja myślałam nad tym, żeby co 2 dzień kąpać w wanience szkraba.

Ja też myślałam, że w szpitalu robią. U mnie w szpitalu położna nic nie wspominała o usg...a ja się w sumie zapomniałam zapytać...teraz miałabym jeszcze parę pytań do niej...

toż to już końcóweczka

straszne dlaczego dzieją się takie rzeczy....

ja wróciłam z pasmanterii i ze sklepu, kupiłam czekoladę i już prawie połowy nie ma

niunia 17 kwietnia otwierają u nas nowy ciuchland na roweckiego 44, nie wiem czy dostałaś ulotkę, wtorek- dostawa towaru, sobota 50% przecena, poniedziałek - wszystko za 1 zł...to tak gdybyś była zainteresowana

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

niestety ale to prawda

ja zamawiałam prześcieradło, dostałam je bez problemu, ale jak pisałam do nich i pytałam kiedy wysyłka to nie odpisywali...
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
za wizytę!! To noc poślubna owocna heheh

W końcu zabieram się za prasowanie. Też nie mam pomysłu na obiad... Może każę coś przywieść mężowi z baru mlecznego...
Ja mam dziś kotlety mielone Szkoda że u nas nie ma takiego baru.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:31   #2975
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
właśnie zarezerwowałam bilety do teatru na gastronomię na niedzielę w końcu gdzieś wyjdziemy
Fajnie poszłabym do teatru z przyjemnością

Dziewczyny zobaczcie jaki fajny sklep http://www.dadum.pl/webpage/lp-pokoj...FcVF3wodY3nyqQ

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:35   #2976
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Fajnie poszłabym do teatru z przyjemnością

Dziewczyny zobaczcie jaki fajny sklep http://www.dadum.pl/webpage/lp-pokoj...FcVF3wodY3nyqQ
Wow, jak na jeden pokój to zdecydowanie za dużo dupereli ale część bym sobie wybrała jakbym miała kasę na takie rzeczy. A że takiej kasy nie mam, to muszę główką popracować jak wszystko w pokoiku rozwiązać

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-12, 13:35   #2977
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Zjadłam właśnie całego MARSa Generalnie nie jem takich słodkości, ale dzisiaj jest światowy dzień czekolady więc sobie nie mogłam odmówić

ja kończę czekoladę nawet nie wiedziałam, że dzisiaj jej światowy dzień, skusiła mnie

U mnie dziś schabowe, ziemniaki i seler z marchewka w majonezie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja rzadziej? Niee... No dosłownie ze 2 dni sobie po prostu kompa odpuściłam, bo ileż można go męczyć

Cóż, nieraz była mowa, że ciężko jest, żeby tytuł objął w 100% wszystkie mamy. Mi to nie przeszkadza
O 2 dni za dużo

co do tytułu to racja, no to mam faworyta

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 13:35   #2978
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Kism Ty mi chyba odpisałaś, że namydla się na przewijaku, a później do wanienki. Ale czy dziecku nie jest wtedy zimno? Ja na to patrzę ze swoje punktu i ja bym chyba zamarzła.
Begie13 my dziś rozmawialiśmy właśnie o tym, że chyba małego będziemy kąpać co 2 dni, bo i tak dziecko się przecież co chwilkę przemywa.
Piszecie o tym, żeby iść na oddział i zobaczyć jak wygląda i popytać o znieczulenia. Ja dziś byłam i nie było kogo zapytać, bo na położnictwo drzwi na dzwonek, na patologię to samo, więc jak? Miałam zadzwonić i powiedzieć "przepraszam chciałabym zobaczyć sale?"
Dlatego też nieraz pisałam, że odpowiednia temp. do spania to 18-20 st., a do kąpieli 23-25 i jest to faktycznie trudne do osiągnięcia, jeśli chce się kąpać dziecko w pokoju. Ja biorę pod uwagę tylko łazienkę. Poza tym sprawne namydlenie dziecka (wilgotną ciepłą(!) myjką posmarowaną mydłem zajmuje nie więcej niż 0,5-1 min. Nawet jeśli przez moment jest to dla niego nieprzyjemne, to przecież to krótki czas i mu nie zaszkodzi.
Tak, zadzwonić i tak właśnie powiedzieć

Cytat:
Ja myślę dokładnie tak samo, że dzieciątku jest zimno zanim trafi do wody Ja na pewno tak robić nie będę, ale wiadomo, to każdego indywidualna sprawa.
Dziecka całego przecież namydlać nie trzeba, wystarczy, że się go obmyje wodą z płynem w wanience.
kism ma doświadczenie, ja mogę tylko gdybać
Obmycie nie wystarczy Tzn. bardzo ważne jest, żeby umyć wszystkie fałdki dokładnie, a noworodek ma ich sporo - pod brodą, paszki, zgięcia łokci, pachwiny, pod kolanami. Tam też mogą robić się odparzenia i potówki... Wolę to zrobić sprawnie i szybko na przewijaku niż mieć ślizgające się dziecko w wanience. Ale oczywiście komuś może być wygodniej w inny sposób

Cytat:
Mam pytanie (trochę trochę głupie...). Bo ostatnio mam coś jakby zaparcia i muszę przeć zanim coś uda mi się zrobić I się zastanawiam czy to jakoś nie wpływa na szyjkę albo na skurcze macicy? Za każdym razem się boję, żebym nie urodziła wtedy albo żeby mi pęcherz płodowy nie pękł. Wiecie coś na ten temat?
Hmm... Nie wiem Wiem tylko, że po porodzie można i nie trzeba się bać o szwy...
Stary 2012-04-12, 13:41   #2979
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Chyba wczoraj albo przed wczoraj była tu mowa o albumach na zdjęcia dziecka. Pokazywałyście takie piękne ręcznie robione i teraz mnie kusi tylko one są strasznie drogie. Chyba wymyślę sobie coś sama...ale nie mam chęci Po ślubie kupiłam zwykłe białe albumy, wkleiłam zdjęcia i daliśmy rodzicom i chrzestnym małym kosztem fajny efekt a księgę gości miałam zrobioną z albumu na zdjęcia wklejane, z jasnymi kartkami, wyrwałam z niego cienkie przekładki i miałam super księgę czemu teraz nie chce mi się nad takimi rzeczami myśleć
Dziś znowu jestem okropnie słaba, czy ja już tak będę mieć do końca? Nie miałam siły obrać ziemniaków nogi mi się po prostu uginały !!

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-12, 13:43   #2980
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ale noworodek przecież się nie poci, to skąd ma mieć potówki?
Stary 2012-04-12, 13:44   #2981
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
ja kończę czekoladę nawet nie wiedziałam, że dzisiaj jej światowy dzień, skusiła mnie

U mnie dziś schabowe, ziemniaki i seler z marchewka w majonezie

O 2 dni za dużo

co do tytułu to racja, no to mam faworyta
Światowy dzień czekolady?? Dziś?? A ja nieświadoma tego zjadłam dziś wyjątkowo jedną kostkę czyżby intuicja??

edit
ale czad, hehe czytam sobie o takich nietypowych dniach jak dzień czekolady i co znalazłam że w dzień urodzin Tż jest Światowy Dzień Trzeźwości

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-04-12 o 13:46

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 13:45   #2982
GaTTa
Raczkowanie

Witam

Cytat:
Ja też się właśnie zbieram, mam sprawy do załatwienia

Mam nadzieję, że Śliweńka wkrótce do nas wróci.
Tak w sumie to się cieszę, że jednak nie jestem skazana na cc, które mi przez cały czas zapowiadano...

Begie zachęcała wczoraj do szukania nowego tytułu wątku. Więc ja zacznę

Jestem za propozycją nr 1

Gratuluję Wszystkim Mamusiom wczorajszych udanych wizyt
Oby tak dalej

Ja dziś po zakupach dokupiłam drugą koszulę do karmienia, 2 biustonosze do karmienia, kapcie do szpitala.
Wczoraj zamówiliśmy łóżeczko

Jestem tak roztargniona że zapomniałam o jednej aukcji na allegro... I się okazało że ja wygrałam 3 kwietnia i dopiero wczoraj spr meila że wygrałam. Zaraz szybko za tel do tej kobitki wysłuchała mnie i powiedziała że nią ma problemu rozumie i że jeszcze święta były mam wpłacić kasę i wyśle mi ciuszki
Taką licytację wygrałam http://allegro.pl/zara-next-ms-super...html?source=oo

Idę budzić Tż bo na 16 do SR a jest po noce.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:45   #2983
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja sobie właśnie upatrzyłam w baby raju pościel kremową z haftem, ciekawe jaki w rzeczystości ma kolor No ale skoro piszą, że krem to chyba krem? Oby nie żółty.

Ja to chyba schudnę od tego leżenia, bo wcale mi się nie chce jeść. Ledwo coś w siebie wciskam jak już czuję głód I nie mam w ogóle ochoty na słodkie.

Cytat:
Bierze się nawet do 8 tabl/dobę. Ania tak bierze, o ile się nie mylę, ja 4 i ktoś jeszcze (chyba doris), a ty w zasadzie 2,5 tylko bardziej podzielone... Tak jak pisałaś rilaks i no stres! Przyłączam się do fanów tytułu nr 1
Proponuję natomiast delikatną zmianę "Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze/młode Mamy". Co Ty na to?
Ja też biorę 4 fenki na dobę.

Dobra modyfikacja, podoba mi się najbardziej

Cytat:
Nie było jakoś powiedziane, jaki jest tytuł tego filmu. Mogę zapytać następnym razem Nie zakonotowałam też, co ma być za tydzień Pamiętam tylko właśnie, że pediatra i chusty za 2 tyg...
Nie pytaj, podejrzewam, że to to samo albo coś bardzo podobnego
Może zacisnę nogi i przyjadę na to spotkanie z pediatrą
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:49   #2984
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Przypomniało mi się coś
Wiecie, że teraz jest "zalecenie" (nie umiem znaleźć odpowiedniejszego słowa), żeby kąpać noworodka 2 razy w tygodniu?
moje kolezanki kapia co 2 dni, a ja myslalam ze trzeba codziennie
tzn pupsztola zawsze po bombie ale cialko myja rzadziej
(aaa starsze dzieci mozna tez rzadziej - nasz kolega mial do nas przejchac z synem ale powiedzial ze daleko ma i musi syna wykapac bo juz 5 dni niemyty )
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:51   #2985
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
moje kolezanki kapia co 2 dni, a ja myslalam ze trzeba codziennie
tzn pupsztola zawsze po bombie ale cialko myja rzadziej
(aaa starsze dzieci mozna tez rzadziej - nasz kolega mial do nas przejchac z synem ale powiedzial ze daleko ma i musi syna wykapac bo juz 5 dni niemyty )
No ja jestem w stanie zrozumieć, że rzadziej, ale co 5dni?? to już dla mnie przesada.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-12, 13:52   #2986
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zamierzam się sztachnąć tym gazem, u nas jest darmowy Nie zaszkodzi, a zawsze może trochę pomóc (przynajmniej się odstresować). No chyba, że z nerwów zapomnę o niego poprosić jak już się zacznie akcja

dobre
ja chyba tez bym chciala, a nawet nie wiem czy bedzie darmowe czy nie
Stary 2012-04-12, 13:57   #2987
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

też się nad tym ostatnio zastanawiałam
Stary 2012-04-12, 14:04   #2988
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
dawno mnie nie było, jak miałam chwilkę to podczytywałam Was, ale zawsze byłam do tyłu i nic nie pisałam. U mnie za dużo się dzieje, bo nie mam dla Was wogóle czasu zapisałam się na prawko i jeżdżę co najmniej 3 razy w tygodniu, odebraliśmy klucze do nowego mieszkania ale niestety sąsiad z góry ma takich fachowców, że zalali nam mieszkanie ;( od tygodnia suszymy...mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaczniemy już działać. Choć przestało mnie to cieszyć mam za dużo wybierania i nie mam już fizycznie sił na to...jeszcze wyprawka nie skompletowana, choć ostatnio decyzja zapadła o łóżeczku i wózku. Gratuluje wszystkim dziewczynom, które mają już swoje wyczekiwane dzieciaczki
dziewczyno szacunek ze w zaawansowanej ciazy uczysz sie jezdzic
Stary 2012-04-12, 14:06   #2989
ladybird_1987
Rozeznanie

Millena mam 2 ręczniki z PEPCO, wydają się fajne, ale jeszcze nie prałam. Cena jest kusząca. Tylko zwróć uwagę żeby był skład 100 % bawełny, bo trafiają się z jakimiś innymi domieszkami.

Cytat:

A ja nigdy za czekoladą nie przepadałam, a dziś zjadłam 2 paski. Czyżby intuicja?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 14:26   #2990
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.

Zapowiada się dzisiaj ładna pogoda, ale ja będę mogła tylko popatrzeć przez okno. Póki co słucham śpiewu ptaszków za oknem

Kobieto, Ty bardzo dużo robisz jak na taką krótką szyjkę. Mnie się wydaje, że to może nie chodzi tak o długość, jak o jakość tej szyjki. Mnie nic więcej ginka nie powiedziała, oprócz tego, że szyjka krótka (2,35cm) i czuć nacisk główki Hani co powoduje napięcie szyjki.
Mam generalnie zalecenie leżeć z pozwoleniem na wstanie siku i jeść

Co do leków na skurcze, to ja jestem załamana. Nie dość, że zwiększyła mi się dawka Fenka, to jeszcze mam jakieś nowe leki zapobiegające skurczom i magnez łykać Poza tym, zapytałam wczoraj moją ginkę (kontrolnie), czy będę miała odstawionego w którymś momencie Fenka i powiedziała, że będę go brała do porodu Zamurowało mnie. Przecież jego trzeba odstawić! Ja nie chcę rodzić na oksytocynie! Później dopytałam położnej, czy faktycznie do porodu się bierze, to mi powiedziała, że do bezpiecznego tygodnia tzn. 37. Sama nie wiem jak to w końcu będzie. Najwyżej na własną rękę odstawię to badziewie.
Nie mniej jednak ilość leków, które przyszło mi teraz zażywać, załamuje mnie

Staram się zaciskać nogi, bo już jestem silnie wystraszona. Gorzej u mnie z psychiką. Od rana płaczę. P w ogóle nie rozumie o co chodzi, bo woli oglądać mecze w tv niż przeczytać jakąś mądrą książkę na temat ciąży Wczoraj na wiadomość, że mam leżeć, że szyjka się skraca itd. przewracał tylko oczami, a dzisiaj mi powiedział, że ja też bym się wkurzyła na jego miejscu (bo z psem nie będę mogła wychodzić i On musi się zwalniać w ciągu dnia z pracy). No myślałam, że pizne go tak, że mu łeb spadnie To ciekawe, co On by zrobił na moim miejscu????? Przecież ja staram się utrzymać również Jego dziecko!!! Co za tępy gatunek ci faceci

Jak sobie pomyślę, że jestem dopiero w 31tc i już muszę leżeć, to mnie trafia Z drugiej strony, jak sobie pomyślę, że Hania miałaby się teraz urodzić, to mnie strach ogarnia

Tyle spraw mam jeszcze do załatwienia...

Mam nadzieję, że na następnej wizycie, za 2 tygodnie, dowiem się, że moja szyjka ma 10 cm i mogę już do porodu robić co chcę No dobra, może trochę przesadziłam, ale chciałabym jeszcze przed porodem być trochę bardziej "sprawna", żeby móc się przygotować na przyjście Hani na świat
Faceci są inni to widać na pierwszy rzut oka Mój jak wylądowałam w 26tc w szpitalu,chodził i mówił ze ja w każdej chwili mogę się posypać,ja łapałam się za głowe bo przecież jego dziecko ważyło wtedy tyle co torebka cukru a on twierdził że nie długo urodze.Ale ja jestem zdania,że my kobiety jesteśmy bardziej uczuciowe wrażliwe na takie rzeczy,bo to jy nosimy te bobaski w brzuszku.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dzien doberek!

gratuluje wczorajszych udanych wizyt mamuski
ale fajnie, nigdy nie bylam w Gdyni, ani w zadnym z miast z Trojmiasta
uwierz mi że nie ma czego,niecierpie takich dużych miast,samochody przeciskaja sie jeden przez drugi a ja z tego wszystkiego dostaje zawału.
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej

Olafek wczoraj był pierwszy raz u Pani stomatolog dał obejrzeć wszystkie ząbki przyznał się że je słodycze i obiecał, że nie będzie jadł
Pani mu powiedziała, że od kciuka którego ssie robią mu się robaki w buzi i ma brzydki zgryz więc od dziś znów gorzki paluszek i plaster ciekawe na ile tym razem.

A i dziś poszedł pierwszy raz bez pieluchy do żłobka : D

Śliwa ma dosyć pisała że nigdy więcej cc .
Dzielny młodzieniec
cc jest operacją więc się nie dziwie.
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
mnie też to wkrótce czeka póki co walczę po omacku sama

super, że wszystko w porządku
Też miałam teraz paciorkowca robionego, wyszedł mi ujemny. Tylko moja szyjka nie jest długa i zamknięta, tylko krótka i miękka, ale nie kazał mi się już oszczędzać

Wczoraj mąż był z moim kiciątkiem u weta. Z całym sercem polecam tego lekarza. Zrobił jej prześwietlenie, żeby sprawdzić czy są potencjalne przerzuty i nacieki na kości - nic takiego nie ma. Zrobił jej badania krwi wykluczył białaczkę, kociego hiv, morfologię ma bardzo dobrą. Obejrzał i powiedział, że DA się to wyciąć w całości ( lekarz z klinik powiedział, bez żadnych dodatkowych badań, że spróbuje i zobaczy co się stanie) czego zresztą podejmuje się w poniedziałek.Potem pójdzie do badania i dowiemy się co to. Może, ale nie musi być to rak. Jestem pełna optymizmu

Dzisiaj gardło boli mnie jeszcze bardziej niż wczoraj generalnie zamierzam leżeć w wyrze i czekać aż będę czuła się lepiej. Płyny piję litrami,bo strasznie mnie do tego suszy. Eh,porażka.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
Widzisz nie wszystko stracone-jeszcze się kotka wyliże.
Cytat:
Ja też się właśnie zbieram, mam sprawy do załatwienia

Mam nadzieję, że Śliweńka wkrótce do nas wróci.
Tak w sumie to się cieszę, że jednak nie jestem skazana na cc, które mi przez cały czas zapowiadano...

Begie zachęcała wczoraj do szukania nowego tytułu wątku. Więc ja zacznę

Piękny.Mnie nigdy żaden tytuł na myśl nie przyszedł.
Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Cześć,

Mam na imię Magda. Mam 27 lat, tp 29 maj,
Przygotowałam wiadomość powitalną, ale jakoś mi się nie udało jej wysłać.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.

Gratuluję mamom już rozpakowanym!
Witaj

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 14:34   #2991
rinco
Wtajemniczenie

I did it!!! Założłam konto na Allegro, czekam na aktywację
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 14:37   #2992
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!

Na wstępie gratulacje za udane wizyty

m girl witamy

Mam do Was pytanie jakie jest Wasze podejście do tego gazu rozweselającego?

U mnie nie ma znieczulenia a ponoć ten gaz rozluźnia i to ponoć pomaga i poród sprawniej idzie ale że trochę kobiety robią się senne. Może któraś coś słyszała bo zastanawiam się czy w razie czego to rzeczywiście warto wydawać kasę na to czy nie.
Ja czytałam opinie na necie,mieszane uczucia mają rodzące.Większość mówiła że czuła się otumaniona i na haju a ból był taki sam tylko nie przywiązywały do tego uwagi.
Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Witam mamusie czwartkowo!

koszul nie widziałam, a pasmanterii nie ma

nie wiem dlaczego, ale szklane butelki wydaja mi się ciężkie, nawet o nich nie pomyślałam.

Witaj!

któraś pisała że wybiera się do Gdyni, ja też dzisiaj jadę bo młodemu muszę kupić spodnie.
Dzisiaj zaczynamy 38 tc
To byłam ja.Jutro też jadę do Gdyni.
Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
dawno mnie nie było, jak miałam chwilkę to podczytywałam Was, ale zawsze byłam do tyłu i nic nie pisałam. U mnie za dużo się dzieje, bo nie mam dla Was wogóle czasu zapisałam się na prawko i jeżdżę co najmniej 3 razy w tygodniu, odebraliśmy klucze do nowego mieszkania ale niestety sąsiad z góry ma takich fachowców, że zalali nam mieszkanie ;( od tygodnia suszymy...mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaczniemy już działać. Choć przestało mnie to cieszyć mam za dużo wybierania i nie mam już fizycznie sił na to...jeszcze wyprawka nie skompletowana, choć ostatnio decyzja zapadła o łóżeczku i wózku. Gratuluje wszystkim dziewczynom, które mają już swoje wyczekiwane dzieciaczki
O losie ale sąsiad
Cytat:
Ale noworodek przecież się nie poci, to skąd ma mieć potówki?
Od przegrzania może mieć potówki.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 14:47   #2993
onething
Zadomowienie

Zastanawiałam się nad karuzelką Rainforest, bo tak chwaliłyście, a później sobie tak myślę, że na ścianie Kubuś ponaklejany to może warto by było pójść w tym kierunku i nie robić jarmarku tylko w jeden temat pójść, więc wskoczyłam na allegro i znalazłam http://allegro.pl/tomy-karuzela-z-la...242842299.html Myślicie, że uda mi się znaleźć pościel Kubusia?
Idę na drzemkę
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 14:48   #2994
m girl
Raczkowanie

Witaj
chciałam Cię podpytać o ten poród w domu - masz już położną jakąś? Jak to w ogóle w praktyce się organizuje? Przyznam, że też o takim myślałam, ale przy pierwszym dziecku (kiedy nie wiem czego się spodziewać, nie znam tych odczuć itd) wolę pójść do szpitala. Przy następnym zobaczymy, zależy jakie będą wspomnienia z pierwszego porodu

Mam położną specjalizującą się w porodach domowych. Jest z Poznania: http://www.malinowerodzenie.pl/. Do niedawna nie wiedziałam czy się uda, bo warunkiem było znalezienie położnej w Lesznie, która sprawdzi czy akcja naprawdę się zaczęła, albo czy są to skurcze przepowiadające. Na szczęście znalazła się położna w Lesznie, będzie ona też moją położną patronażową. Widzimy się w przyszłym tygodniu. Ona jest bardzo podekscytowana - prawie tak jak ja.
Generalnie będą więc 2 położne i tż.
Warunkiem do porodu domowego są wszystkie wyniki w normie (ew. można mieć paciorkowca) i poród w terminie (obym tylko dotrwała), a także bliskość szpitala (ja mam 2 km).
Trudność jest ze szczepieniami - dzidziuś będzie miał specjalną wizytę w sanepidzie.
No generalnie trochę to też kosztuje, ale myślę że będzie piękne wspomnienie na całe życie. No i boję się że pęknę przy siódmym centymetrze i będę kazała się wieźć do szpitala.

O gazie 2 koleżanki mówiły że szczególnie przeciwbólowo nie działał, ale mogły się wyciszyć/zrelaksować przy porodzie. Położna z sr mówiła, że na niektóre kobiety działa przeciwbólowo, ale rzadko.
m girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 14:54   #2995
Dasti80
Zakorzenienie

Dostałam właśnie wiadomość z baby raj że wycofali kolor białe pszczółki ze względu na złą jakość materiału, ale zdjęć nie usunęli wybrałam inny kolor.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
I did it!!! Założłam konto na Allegro, czekam na aktywację

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Gaabbi wybierając nowy kolor tak się przyjrzałam na ten co Ty wybrałaś i jak tak się mocniej przyjrzeć to na zdjęciu tło jest ecru w czerwone kwiatki a biały jest środek tego rożka.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 14:56   #2996
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
ale czad, hehe czytam sobie o takich nietypowych dniach jak dzień czekolady i co znalazłam że w dzień urodzin Tż jest Światowy Dzień Trzeźwości
no to mu się trafiło

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Od przegrzania może mieć potówki.
Ale jak????
Nam położna mówiła, że to nie potówki, tylko hormony, które jeszcze krążą po ciele maluszka. A na to mycie nie pomoże.

Cytat:
Zastanawiałam się nad karuzelką Rainforest, bo tak chwaliłyście, a później sobie tak myślę, że na ścianie Kubuś ponaklejany to może warto by było pójść w tym kierunku i nie robić jarmarku tylko w jeden temat pójść, więc wskoczyłam na allegro i znalazłam http://allegro.pl/tomy-karuzela-z-la...242842299.html Myślicie, że uda mi się znaleźć pościel Kubusia?
Idę na drzemkę
Fajna ta karuzela. Mnie też się podobają te "skromniejsze" Jak najmniej plastikowe.
Na pewno znajdziesz pościel z kubusiem Kubuś jest na topie

Cytat:
Dostałam właśnie wiadomość z baby raj że wycofali kolor białe pszczółki ze względu na złą jakość materiału, ale zdjęć nie usunęli wybrałam inny kolor.
No super. Jaki kolor wybrałaś?
Stary 2012-04-12, 14:57   #2997
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Idę na drzemkę
proszę : http://allegro.pl/kubus-puchatek-dis...252890886.html są też inne rozmiary na all, może wzory też ale nie szukałam jeszcze dokładnie
karuzela- super
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 14:59   #2998
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

m_girl - witaj!
Kism - na razie kupiłam komplet słoneczny musteli, chociaż nie lubię musteli, no ale zobaczymy w końcu to nie ja mam je lubić tych kremów nie próbowałam, więc się nie wypowiadam, mam nadzieję, że będą ok dużego wyboru o tej porze roku nie ma w aptekach, a już chciałam mieć, żeby potem nie biegać
Andzya - super wiadomości o kotku!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 14:59   #2999
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
.
jesteś łóżkowa bo nie pamiętam, bo zawsze mozna sobie podjechac pod sam teatr jeśli chodzi o kameralna, od podwórka i rezerwowac miejsca na parterze,

ale niuńka kopie

acha ktoś się pytał nasza corka jeszcze nie ma imienia oficjalnie ale w mojej głowie siedzi antonina maria, antosia mi się bardzo podoba( chyba pradziadek był antoś) a maria bo babcia P. była maria a moja jest marianna

piękne ciuszki i za tą cenę

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2012-04-12 o 15:01
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:00   #3000
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Gaabbi wybierając nowy kolor tak się przyjrzałam na ten co Ty wybrałaś i jak tak się mocniej przyjrzeć to na zdjęciu tło jest ecru w czerwone kwiatki a biały jest środek tego rożka.
Jak będzie lepsze światło i zwlekę się z łóżka, to zrobię zdjęcia tego mojego kompletu.
No dobra, może u nich też to nie jest śnieżno biała biel, ale złamana, ewentualnie krem, a nie żółty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości