|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() moja szyjka ma uwaga.... nieco ponad 0,5 cm ![]() ![]() -do lekarzy -po ewentualną wyprawkę, dużo zamawiam na allegro, ale niektore rzeczy muszę mieć kupione w stacjonarnym sklepie - no to idę powoli i dużo odpoczywam - chodzę do szkoły rodzenia, ale jest mi ciężko . Nie ćwiczę. ale np dzisiaj zepchnęłam sobie w sypialni i łazience, tj starłam kurze i poukładałam rzeczy, tż odkurzył. gotuję obiady, ale takie mega proste żeby się za dużo nie nastać przy kuchni. hmm co ja jeszcze robię.. nie za wiele jak widzisz :d ale da się zyć, nie przejmuj się. taka szyjkę jak Ty to ja miałam w okolicy 20 tygodnia i normalnie pracowałam , uskuteczniałam dzielnie home working tyle , że w łózku ... i jak widzisz jeszcze nie urodziłam ![]() ![]() ![]() aaaaa ... no i zamierzam zrobić ten kocyk na szydełku.. więc będę mieć zajęcie. jutro jadę po włóczki, bo nie mam w domu. pij sobie meliskę zamiast herbaty, to pomaga. Ja podejrzewam, że moja kurczy się z nerwów - jestem bardzo wybuchowa i podchodze emocjonalnie do większości spraw, szczególnie w ciązy. Mieliśmy pare kryzysowych momentów z tż kilka tygodni temu i chyba to skutecznie aczkolwiek niekorzystnie wpłynęło na moją szyjkę. Zauważyłam, że zawsze w miesiącu w którym były między nami jakies większe spięcia, ja się gorzej czułam, pobolewał mnie brzuch , a potem na wizycie okazywało się, że szyjka się skraca. Na szczęście często chodzę do lekarza, co 2-3 tygodnie, więc mam to pod kontrolą. Ciekawe do jakiej długości skróciła mi sie po świętach z teściową ![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() więc spokojnie !! ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-04-11 o 23:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, popieram kapukat! Skandalicznie dużo piszecie, dajcie czasem odetchnąć tym swoim komputerom
![]() ![]() ![]() Wczoraj cieszyłam się, że brzuchol się uspokoił, a dziś zaliczyłam dwie takie ok. półgodzinne akcje ze skurczami co 3-5 min... ![]() ![]() Coś się tarnowianki sypią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz zabieram się za dłuuuugie cytowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zadomowienie
|
jeszcze mam pytanie do dziewczyn ktore kupują w PEPCO.
czy są tam koszule do karmienia ? i czy są produkty pasmanteryjne ?? nie mam tego sklepu pod nosem, a chciałam zobaczyć co tam oferują, tylko nie za bardzo moge sobie teraz tak chodzic i biegać i zwiedzać, więc chce się dowiedzieć od tych co mogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogę dodać link do opisu na pierwszą stronę? ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam 3 do łóżeczka i 2 do kołyski. Cytat:
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mleczkiem Nivea. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Heh, doczytałam już wszystko i widzę, że to przeczucie jednak tak do końca Cię nie myliło ![]() Cytat:
![]() Można często zapłacić przy odbiorze, tylko pytanie po co? Chyba że jesteś jakoś przywiązana do gotówki. Ja obsługuję konto przez internet i wszystko co możliwe płacę elektronicznie i plastikowymi pieniędzmi ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Ja preferuję kąpiel taką - najpierw buzia i namydlanie na kocyku i pieluszce tetrowej, wtedy łatwo dotrzeć do każdej fałdki i nie ma obawy o wyślizgnięcie się dziecka jak w wanience i potem z tą pieluszką hop do wody, tam już tylko płukanie, chlapanko, zabawa ![]() Widzę, że mam już godnych następców ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie chcę żadnego znieczulenia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobranoc! Najwyższa pora już ![]() ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz kciuki za usg. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, że się przydałyście. ![]() ![]() ![]() Dziś wizyta!!! ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ha! Jestem pierwsza ![]() różowa na 90% na Nowym Szpitalu w Tarnowie. Jeszcze wczoraj lekarka odradzała mi Roztokę ze względu na słabą opiekę noworodkową - podobno bardzo wiele przypadków ciągle przywożą do Tarnowa, jeśli coś się dzieje z dzieckiem. kism właściwie to ja przez długi czas chciałam rodzić sama, później dałam się trochę przekonać mężowi, żeby był przy mnie, a teraz on zaczyna mięknąć jak dociera do niego, że to tuż tuż ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
ja już nie śpię. Eh. nie mogę wchodzić na wagę co dziennie. się tylko dzisiaj wkurzyłam. co do tapet to mąż ma dzisiaj zadzwonić i powiedzieć co robimy, czy zamawiamy inne czy zwrot kasy. bierzemy zwrot kasy i kupujemy te same tapety w moim obi. już mam odłożone. akurat było tyle ile potrzebujemy, a że są w wyprzedaży to wyjdą nas one niewiele drożej niż u producenta. ![]() spać nie mogę. no... obudziałam się przed 3, byłam siku i potem się wierciłam z boku na bok.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | ||||
Wtajemniczenie
|
Wcale się nie dziwie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj czeka mnie wyprawa do Gdyni ![]() ![]() Tacca ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też rano wlazłam na wagę... I następny raz wejdę przed kolejną wizytą dopiero. Co z oczu to z serca... ![]() Cytat:
![]() Mnie ostatnio też mdli. Ciekawe dlaczego... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Wtajemniczenie
|
Młody pojechał do przedszkola-dzisiaj tata zawozi.Znowu jęczał że nie chce,że bedzie tęsknił itp.a wypisać powiedział że nie bo nie będzie widział kolegów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Zapowiada się dzisiaj ładna pogoda, ale ja będę mogła tylko popatrzeć przez okno. Póki co słucham śpiewu ptaszków za oknem ![]() Cytat:
Mam generalnie zalecenie leżeć z pozwoleniem na wstanie siku i jeść ![]() Co do leków na skurcze, to ja jestem załamana. Nie dość, że zwiększyła mi się dawka Fenka, to jeszcze mam jakieś nowe leki zapobiegające skurczom i magnez łykać ![]() ![]() Nie mniej jednak ilość leków, które przyszło mi teraz zażywać, załamuje mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak sobie pomyślę, że jestem dopiero w 31tc i już muszę leżeć, to mnie trafia ![]() ![]() Tyle spraw mam jeszcze do załatwienia... Mam nadzieję, że na następnej wizycie, za 2 tygodnie, dowiem się, że moja szyjka ma 10 cm i mogę już do porodu robić co chcę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | ||
Wtajemniczenie
|
Halo!
Już od rana tak smarujecie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Plan już jest? ![]() Ok, Kochane, zbieram się spod kołderki. Miłego dnia dla wszystkich! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||
Wtajemniczenie
|
dzien doberek!
gratuluje wczorajszych udanych wizyt mamuski ![]() wczoraj padlam o 22 i obudzilam sie z potwornym bolem w krzyzach o 3 rano ![]() ![]() po tej kapieli to juz wogole mnie "rozebralo" , dsoslownie nie bylam w stanie ustac na nogach i po zjedzeniu kromki poszlam sie polozyc.. do tego jeszcze rozbolalo mnie podbrzusze i mloda strasznie kopie. cos czuje, ze dzis czeka mnie dzien w lozku ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj nic nie robię i odpoczywam. Mam za sobą dwa dni po urzedach więc należy mi się odpoczynek. Nawet nie zamierzam się ubierać dzisiaj ot co.
![]() |
#2868 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Olafek wczoraj był pierwszy raz u Pani stomatolog ![]() ![]() ![]() Pani mu powiedziała, że od kciuka którego ssie robią mu się robaki w buzi i ma brzydki zgryz więc od dziś znów gorzki paluszek i plaster ciekawe na ile tym razem. A i dziś poszedł pierwszy raz bez pieluchy do żłobka ![]() ![]() ![]() Śliwa ma dosyć ![]() ![]()
#2869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() biedna sliwka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 |
Wtajemniczenie
|
chyba w sobote ale nie chce kłamać
#2871 |
Rozeznanie
|
martwi mnie to że mała od jakiegoś tygodnia strasznie gwałtownie sie rusza. wczesniej to były takie rozpychania, przeciągania, a teraz tak się szamocze, napina, twardnieje, jakby cos jej się działo, cały czas czuję ją po bokach, czyli pewnie dalej jest pośladkowo...
może miałam silne mięśnie brzucha przed ciąża(sporo ćwiczyłam) i stąd ona ma teraz mało miejsca? mam skurcze stopy w nocy i raz minie złapał taki mocny skurcz łydki w środku nocy, że aż krzyknęłam i przeraziłam TŻta- myślał że rodzę ![]() no i znowu nic nie przytyłam, a opychałam sie ciastami w świeta, już od miesiaca waga stoi w miejscu, tylko 5.5 kg na plus. brzuch 92 cm. myślałąm że jest ogromny , ale on wygląda na ogromny jak sie go porówna z moimi piersiami, które urosły bardzo niewiele, może o rozmiar czy dwa... |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Wtajemniczenie
|
jaki mały brzuch
![]() ![]()
#2873 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też miałam teraz paciorkowca robionego, wyszedł mi ujemny. Tylko moja szyjka nie jest długa i zamknięta, tylko krótka i miękka, ale nie kazał mi się już oszczędzać ![]() Wczoraj mąż był z moim kiciątkiem u weta. Z całym sercem polecam tego lekarza. Zrobił jej prześwietlenie, żeby sprawdzić czy są potencjalne przerzuty i nacieki na kości - nic takiego nie ma. Zrobił jej badania krwi wykluczył białaczkę, kociego hiv, morfologię ma bardzo dobrą. Obejrzał i powiedział, że DA się to wyciąć w całości ( lekarz z klinik powiedział, bez żadnych dodatkowych badań, że spróbuje i zobaczy co się stanie ![]() ![]() Dzisiaj gardło boli mnie jeszcze bardziej niż wczoraj ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]()
![]() |
#2875 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A smarujemy... Co nam pozostaje... ![]() Wzajemnie udanego i spokojnego dnia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna Śliweńka... Do soboty już niedługo.. Mam nadzieję, że wszystko jej się ładnie wygoi. ![]() Cytat:
![]() Za kciuki dzięki! ![]() Ja ostatnio się zacięłam po omacku, więc wczoraj wykorzystałam niecnie małżonka. ![]() Mam nadzieję, że z kicią będzie wszystko dobrze! ![]() Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-04-12 o 08:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zadomowienie
|
Witajcie !
Gdzie się podziało słońce !? ![]() dziewczyny , które cierpią na bezsenność może wy za wcześnie spać chodzicie ?? ja chodzę około 12 w nocy , z poslizgiem , najczęściej między 12 a 1, nie pije nic z godzine przed położeniem się spać i przesypiam całą noc ![]() Cytat:
![]() jak mi ostatnio powiedział , ze dobrze by było dotrzymać chociaż do 33 tygodnia to przysiegam że padłam tam na miejscu. Bo generalnie z tego co zrozumiałam, niech mnie ktoś poprawi, jeśli sie mylę, bo też jakoś specjalnie się nie doktoryzowałam w temacie , a lekarz dokładnie mi tego nie wyjaśnił, to chodzi o to , że jeżeli ta szyjka się zgładzi do minimum to istnieje większe ryzyko samoistnego pęknięcia pęcherza płodowego, wystarczy byle infekcja wówczas, albo nie wiem, mocniejszy skurcz macicy. No i jak Ci wody odejdą to już koniec porodu nie powstrzymasz. A tak.. jak masz dłuższą szyjke, ale np zaczyna się wcześniej rozwierać, to jak już zdażyłam nawet tutaj na forum doczytać, z takim 2cm rozwarciem można ze 3-4 tygodnie pochodzić i jest luz. Nie martw się Gaabbi , zobaczysz - jeszcze się może zdarzyć, że przenosimy te nasze maleństwa. może missmalezji nam wyjaśni jak to z tymi szyjkami i leżeniem jest?? ![]() ![]() co do aktywności, mnie lekarz kazał polegiwać i dużo odpoczywać, nie mówił nic o leżeniu plackiem, sama dopytywałam zresztą dokładnie, więc ja wyszłam z założenia, że skoro mam się nie przemęczać, to przyjełam prostą zasadę : nic ponad własne siły. Dlatego w gruncie rzeczy z pracą schodziło mi nieco dlużej niż normalnie, ale cieszę się, że coś robiłam , bo inaczej siedziałabym na forach i czytała i użalała się nad sobą. Szyjka i tak mi się skracała, ale ja jestem pewna , że to przez nerwy, bo tak jak mówię, każda wizyta na której gin mi mówił, że znów się skróciła szyjka, a chodziłam co 2-3 tygodnie, była poprzedzona kilka dni wcześniej jakąś mega spinką między mna a tz. Dlatego nie denerwuj się !!! Postaraj się, bo Tobie też może się macica kurczyć z nerwów, a to niekrozystnie wpływa na szyjkę. Jak mój tż nie mógł pojąć , że ma mnie nie denerwować, to po prostu brałam go na litość i odstawiałam teatrzyk z płaczem, a moim argumentem było dziecko i to , że jeśli mnie szkodzi to szkodzi tez jemu. Ja wiem, to średnio dorosłe ![]() ![]() Też przechodziłam akcje z psem, ja miałam ciąże zagrożoną od samego początku ( macica mi się bardzo kurczyła) i czasem czułam się dobrze, a czasem po prostu źle i na prawdę jeszcze do niedawna, bo gdzieś do 28 tygodnia wychodziłam rano z psem. Wcześniej wychodziłam dwa razy, rano i po południu. Pamiętam, że jak czasem we wczesnej ciąży tz przychodził z pracy i go prosiłam, żeby wyszedł z psem to mi odpowiedział, że jak to .. przecież to nie jego kolej ![]() ![]() ![]() Teraz jak popłakałam trochę i poszantażowałam dzieckiem, wychodzi bez mrugnięcia okiem, sam się zaoferował , nie musiałam prosić, psa mam z głowy, odkurzanie, zakupy, wieszanie prania, mycie podłóg, generalnie wiele rzeczy. czasem pomyśli nawet , że mogę być głodna i mi zrobi kolacje hahahaha. No po prostu ![]() ![]() Lekami też się nie przejmuj, pomyśl sobie, że jakoś to będzie !!! No stres, pamiętaj ! Nie warto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Da się to jakoś zorganizować. Na pocieszenie dodam, że mi też mały się wciskał główką w szyjkę i szyjka moja też byłą skrócona (właśnie koło 2cm), ale była twarda i zamknięta. I dalej taka jest i ginka mi mówi, że mogę przenosić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I powodzenia na USG dzisiaj. A orientujecie się ile ten wymaz kosztuje? Mi wczoraj też pobrała, TZ ma dzisiaj zanieść. A u mnie dalej skurcze nóg - co noc nowa, ciekawsza kombinacja ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Zadomowienie
|
jej...
![]() Cytat:
![]() ![]() za to moje cycki ![]() ![]() ![]() ![]() wiesz co ja mam taki sposób na gardło od dawna i ostatnio wypróbowałam też na tż ( sama w ciązy też stosowałam). Normalnie jak mnie zbierało coś, to łykałam na noc, przez 2-3 dni, 8 ( tak tak) rutinoskorbinów i po jednym dniu juz było lepiej, a po drugim przechodziło w odległą i siną dal. Tak mi poleciła moja internistka kiedyś i o dziwo zadziałało. Tż ma często problemy z gardłem i już się chyba uodpornił na te wszystkie tantumy a ten rutek na niego działa. Do tego polecam spanie w skarpetkach slipersach przez jakiś tydzień i moczenie nóg w ciepłej wodzie z solą przed snem. W ciązy wlaśnie tak robię i jak na razie nic mnie nie chwyciło. Z tym że nie biorę tyle rutinoskorbinów na raz, brałam max 5 tabletek. Mnie lekarz powolił, możesz skonsultować ze swoim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w ogóle od początku ciąży mam wrażenie, że on sobie upodobał prawą stronę brzucha, zawsze - mimo, że brzuch jest raczej okrągły jak piłka - odrobinę bardziej wysuniętą mam prawą stronę brzucha. Wczoraj jak się ubierałam lekko nachyliłam się do szuflady, i jak się chciałam wyprostować, to aż mi łzy w oczach stanęły - poczułam gigantyczne napięcie w tej części brzucha co zawsze wystaje (na wysokości pępka) i wystawało z 5 cm dalej niż zwykle, tak jakby młody się przeciągał i został w tej pozycji :/ Cytat:
![]() A propos, może przeczyta moją wypowiedź Maya - jak wygląda sprawa sali porodowej w szpitalu na Madalińskiego? Może już widziałaś? ja ciągle mam zwiedzanie przed sobą, w ogóle z moim stanem gotowości na rozwiązanie to powinnam być dopiero w 1 trymestrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uściski dla Was, oby jak najszybciej Adaś był w domu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam 4.5 kg na plusie, obwód 96 ![]() ![]() ![]() Moje dziecko (początek 32tc, suwaczek kłamie o 5 dni ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
pora się zebrać z kanapy i zmienić nocny strój na dzienny i ogarnąć. nie chce mi się!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.