W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-21, 14:24   #3481
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Mamuski moje kochane, zegnam sie...

o 16 planujemy wyjazd, wiec juz tuz tuz...

dziekuje wszystkim za kciuki i do "zobaczenia" jutro wieczorkiem

Brumku bedziemy przez Warszawe przejezdzac, wiec szykuj kawke
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 14:51   #3482
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Hej
stronczku bezpiecznej i spokojnej podróży
Stary 2012-04-21, 15:26   #3483
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

uffff super

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Madziu, nie wyobrażam sobie nawet, co przeżyłaś patrząc na takie męki Dominiczka Tak bardzo się cieszę, że już jest bezpieczny w domku i że się uśmiecha!!! Aż się łza w oku kręci
Całuję Was oboje mocno

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Madziak1 cieszę się że doszliście wszyscy do zdrowia ! wyobrażam sobie Wasze zmęczenie psychiczne i fizycznie,ale najważniejsze że macie już to za sobą
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Super wieści że Dominik już w domciu szpital jest straszny

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hejo mamolki

madzia fajnie że już jesteście razem w domku

Nadrabiam...
Już doczytałam, że z Igorkiem jest dobrze i w końcu postawiono diagnozę. Bardzo się cieszę, bo też się wymęczyliście No i jaka piękna akcja mnie ominęła. Super, że tak potrafimy sobie pomagać

Nas jeszcze trochę męczy biegunka, ale trzymamy dietę i staramy się nie dać (Karola wczoraj tez wzięło miał nawet 39st gorączki). Dominik już ma mniejsze biegunki, dzisiaj była tylko jedna kupka Trochę się bałam, bo lekarz mówił, że mogą się utrzymywać nawet 2tyg. Tylko jeszcze ten kaszel ma, ale też już coraz rzadziej kaszle.

Dzisiaj Karola babcia wyprawia 80 urodziny, imprezka taka wyczekana i niestety tylko na chwilkę pojechaliśmy złożyć życzenia, zanim jeszcze wszyscy goście się zjawili. A tyle pyszności tam było.... No nic przynajmniej nie przytuje, a przez ta jelitówkę to i schudłam Dominiś też biedaczek schudł i waży mniej niż miesiąc temu.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 16:29   #3484
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Hej

Meldujemy sie , ze przeziebienie sobie poszlo.... jeszcze tylko lekki katar zostal ...
Brumku katar tez ale mala miala mocne przeziebienie.... nawet oczy jej lzawily

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Mamuski moje kochane, zegnam sie...

o 16 planujemy wyjazd, wiec juz tuz tuz...

dziekuje wszystkim za kciuki i do "zobaczenia" jutro wieczorkiem

za bezpieczna podroz

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Aaaa i w ramach ciekawostki przyrodniczej opiszę Wam dzisiejszy dzień Zuziaka:
7.40 pobudka
10.00 - 12.30 drzemka (jej i moja )
20.00 sen nocny

No takiego numeru jeszcze nie zrobiła, żeby od 12.30 do 20.00 wytrzymać bez snu!
wow .... ale miala aktywny dzionek

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc mamusie!

Korzystam z chwili, ze jeszcze leze w lozku, wiec sie przywitam. Bo widze, ze znowu mamy piekny dzien, wiec potem nie bedzie czasu na kompa. Wczoraj bylam az na 3 spacerach i nogi mi do tylka wchodza...

Buziaki dla solenizantow i chorowitkow!

Antos zdobyl nowa umiejetnosc: robi pa pa i pokazuje, gdzie sroczka kaszke gotowala...

Milego dnia!

za nowe umiejetnosci....

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!!!!!!!!!!

Jestem! Przepraszam, że nic nie pisałam, ale nie miałam jak.

Nie czytam, tylko szybko napiszę: Dominik jest od wczoraj po południa w domku Ma rotwawirusa i zapalenie oskrzeli. czuje się już o wiele lepiej tylko ma jeszcze biegunkę. Je juz ładnie, aż miło się patrzy. Były to bardzo cieżkie dni, ostatnio jak pisałam, juz nie pamiętam jakiego dnia, że jadę podmienić Karola to było lepiej, bo troszkę zaczał pić herbatki a i ja sie lepiej czułam, ale niestyty po południu znowu wymioty i nic nie chciał jeść. goraczka znowu sie pojawiła, cały dzień był marudny i na rękach, biegunki takie, że całego trzeba było zawsze przebierać i do tego jeszcze mocny kaszel i katar. dostał dwie kroplówki pod rząd (w sumie przez cały pobyt dostał 4 kroplówki). Po całym dniu byłam juz taka wykończona, że Karol znowu mnie podmieniał na noc.. W nocy znowu było ciężko, bo nie mógł spać, dostał gorączki.. Nad ranem w końcu coś wypił i nie zwymiotował. O 7 znowu ja pojechałam. Zaczął pić, i powoli wracał do siebie, zaczął się uśmiechać i bawić dłużej niż pół godz. W piatek Karol musiał juz iść do pracy, więc na noc też zostałam ja. Już pięknie spał w nocy , pił mleczko, bardzo się cieszyliśmy no i żyeby nie było zbyt pieknie to o północy mnie wzięło, dostałam mocnej biegunki i brało mnie na wymioty. rano o 5 babcia przyjechała, bo nie chciałm wymiotować w szpitalu, bo bym wszystkich pobudziła. czułam się tragicznie. na obchód Karol przyjechał, Dominika wypisali. Ja cały wczorajszy dzień jeszcze zdychałam (dlatego nie byłam w stanie nic wczoraj napisać), ale dzisiaj jest już lepiej.

Mamy naszego synka w domku, wspaniałego ,bawiącego się, uśmiechającego. tak bardzo się cieszę

Teraz po tych 4 dniach muszę doprowadzić mieszkanie do porządku, bo mimo to, ze Karol dużo zrobił, to i tak pełno prania, prasowania, wiadomo, jak to po szpitalu..

jak już się obrobię to myślę, że w końcu was poczytam, bo stęskniłam się bardzo, nawet nie wiem jak tam Igorek, mam nadzieje, że juz wszystko w porządku u Was Marinko

A i w szpitalu Dominik nauczył się robić papapa, bo na sali dzieci mogły widzieć się przez szybę, i starszne dzieci do niego kiwały i tak się nauczył

wspolczuje przejsc ale super ze maly juz w domku i czuje sie lepiej

i za papa

Dziewczyny lecace na wakacje za granice z maluszkami..... w jakim miesiacu lecicie?? Zastanawiam sie nad Grecja i Turcja.... polecice , gdzie jest lepiej.... wczesniej myslelismy zeby leciec w lipcu ale sa upaly i chyba z poczatkiem czerwca lecimy... Tak sie ciesze na te wakacje ale mam obawy o mala.... Czy wybieracie hotele dostosowane dla rodzin z dziecmi? Dzieki za wszelkie info i porady
Stary 2012-04-21, 16:41   #3485
SweetAngel1984
Zadomowienie

hej kochane....

my po 3 godzinnym spacerze bylo przyjemnie piekne trasy i wogole.....
odpoczelam troche od babki psychicznie

widze ze wiekszosc z nas chyba speceruje bo jakos cichawo na wizazu

i dobrze nalezy nam sie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 16:55   #3486
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Jestem! Przepraszam, że nic nie pisałam, ale nie miałam jak.

Nie czytam, tylko szybko napiszę: Dominik jest od wczoraj po południa w domku
wspaniałe wieści - super że już Wam lepiej i Dominik zdrowieje - no i że już w domku jesteście
dzielny Dominik i dzielna jego mama

Cytat:

to była wiadomśc od Jasia
klask i: zdolny Jaś

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 17:02   #3487
editka2022
Rozeznanie

witam,my mielismy koszmarna noc wyladowalismy na pogotowiu,kornela tak zaczela w nocy wymiotowac ze myslalam ze ......no sama neiwiem co myslalam tak sie wystraszylam,w sekundzie zrobila sie taka wiotka ze szok,na pogotowiu zrobilam dym bo lekarz chyba z drugiego konca miasta do nas szedl.nela dostala zastrzyk antybiotyk i dzis naszczescie spokoj stwierdzil an doktor ze to z przeziebienia ze wirusowe niewiem czy dobrze stwierdzil bo jakis dziwny byl.
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 17:11   #3488
SweetAngel1984
Zadomowienie

PROSZE O KLIKI BO SPADŁAM W RANKINGU jeszcze nigdy nic nie wygralam i baaaardzo mi zalezy z gory DZIEKUJE

editka - kochana ale sie strachu najadlas a jak sie teraz czuje????
Stary 2012-04-21, 17:16   #3489
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

[QUOTE=MoniaZ82;3369413

Dziewczyny lecace na wakacje za granice z maluszkami..... w jakim miesiacu lecicie?? Zastanawiam sie nad Grecja i Turcja.... polecice , gdzie jest lepiej.... wczesniej myslelismy zeby leciec w lipcu ale sa upaly i chyba z poczatkiem czerwca lecimy... Tak sie ciesze na te wakacje ale mam obawy o mala.... Czy wybieracie hotele dostosowane dla rodzin z dziecmi? Dzieki za wszelkie info i porady [/QUOTE]
ja polecam lecieć w maju.Bo nie będzie jeszcze gorąco.
ja nie polecam Turcji bo wiele osób ma problemy żołądkowe.
My mieliśmy zarezerwowaną Majorkę ale jednak jedziemy na Rodos( bo wcześniej nie było miejsc w hotelu na który byliśmy zdecydowani).
Ja biorę hotel blisko lotniska bo ost ja byliśmy ze starszym strasznie mi wymiotował w autokarze a do lotniska było chyba 80-100km.Wart brać hotel z min 4 gwiazdkami z dobrego biura.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 17:45   #3490
alibany
Rozeznanie

Cześć!!!

madzia dobrze, że już jesteście w domku i z Dominikiem już lepiej! Ale współczuję przeżyć. Dużo zdrówka dla Was!!

editka u Was też widzę niewesoło ze zdrówkiem. Ciekawe co było faktycznie przyczyną tych wymiotów. Również współczuję przeżyć i oby to się już nie powtórzyło a Kornela niech szybciutko wraca do zdrówka!!

A u nas dzisiaj jakiś pokręcony dzień. Rano zakupki, bo dosłownie wszystko mi się pokończyło w domu z chemii, w lodówce światło, dla małej począwszy od pampersów po kaszki, płyny do kapieli...no dosłownie wszystko 200zł zostawiłam w rossie nie starczyło mi już kasiory na jedzenie dla mnie miałam już wizję tygodnia z chlebem i dżemem i makaronem z cukrem na obiad Ale teściowa niby nic, zadzwoniła czy coś mi przywieźć I mi kochana przywiozła tyle jedzonka, że musiałam połowę pomrozić

Mała spała tylko godzinkę przed południem i zasnęła dopiero teraz. Mamy strajk obiadkowy od kilku dni, nie wiem o co chodzi. Kaszki, owoce, mleko wcina aż miło. Na obiad nie che patrzeć. mam nadzieję, że to przejściowe.

Lecę przestawić zraszacze, bo u nas deszczu ani widu ani słychu! A na majówkę murawka musi być już w ogródku

A no i dowiedziałam się dzisiaj, że żona mojego szwagra (sa małżeństwem już tylko na papierze) urodziła córeczkę tydzień temu. dziwne uczucie, przez ok 1,5 roku nie mieliśmy info co u niej,a tu bum o dziecku. Choć to było do przewidzenia....żeby uściślić...dziecko oczywiście ma z kim innym.

Ala opaliła sobie dłonie i buźkę. Dopiero dzisiaj zaopatrzyłam się w krem z filtrem

dajecie dzieciom wit.d teraz? Kiedy większość dnia spędzają na dworku i słonku, jesli świeci danego dnia?

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-04-21 o 17:54
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 17:56   #3491
Marina1
Zakorzenienie

hej kochane!

u nas wysypki ciąg dalszy...

edytko o żesz, to uzyliście... Wyobrażam sobie, jak się denerwowałaś. Jak się ma dziś Nelka?

Kajool kurcze, zwaliło Ci się na główę. Suma kolosalna...

Madzia ależ się cieszę, że już wszystko ok!

buzi!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:09   #3492
brunetka2000
Zakorzenienie

HELP!!!
Alicja ma 38,6 tem. czy ty moga być zęby czy raczej trzydniówka???? Dałam jej nurofen Co mogę jeszcze zrobić. Dodam, że siedzi na dywanie i sie bawi, cały dzień normalnie jadła
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 18:20   #3493
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
HELP!!!
Alicja ma 38,6 tem. czy ty moga być zęby czy raczej trzydniówka???? Dałam jej nurofen Co mogę jeszcze zrobić. Dodam, że siedzi na dywanie i sie bawi, cały dzień normalnie jadła
Kurcze ciężko powiedzieć czego efektem jest ta gorączka! Ostatnio prym wiedzie trzydniówka więc może i to Alę dopadło? Ale każdy przypadek jest inny, więc zbijaj jeśli nadal będzie rosnąć, jak nie będzie poprawy to do lekarza się wybierzcie! Oby diagnoza była trafna! Zdrówka!!!

Przypomniało mi się co ejszcze chciałam napisac.....Teściowa oprócz jedzonka dla mnie przywiozła Ali smakołyki danonki i parówki drosetki Bo to przecież dla dzieci Jest napisane zero konserwantów Patrzyła na mnie jak na kosmitę kiedy tłumaczyłam jej co o tych "smakołykach" sądzę i ejstem pewna, że w duchu sobie myślała, że przesadzam, że powinna jeść takie rzeczy, że odmawiam dziecku przyjemności itp. Głupio mi tak z jednej strony, bo ona chce dobrze, a ja na większość jestem na nie Ale skoro sama nie jem parówek z jakiś tam powodów to czemu miałabym je dziecku dać? Mi też przywiozła 2 paróweczki (takie grube, wiecie nie? ) I nie dociera, że nie jem takich parówek!!! Byłby tż to by zjadł, bo w naszym domu to on jest taki śmietniczek, od wszystkich takich specjałów

mam wrażenie, że piszę sama do siebie:d hehe chyba tylko moje dziecko śpi od 18tej No tak i weekend...

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-04-21 o 18:29
Stary 2012-04-21, 19:10   #3494
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
HELP!!!
Alicja ma 38,6 tem. czy ty moga być zęby czy raczej trzydniówka???? Dałam jej nurofen Co mogę jeszcze zrobić. Dodam, że siedzi na dywanie i sie bawi, cały dzień normalnie jadła m
mojw panny tak sie zachowywały przy trzydniówce, jak gdyby nic
Stary 2012-04-21, 19:12   #3495
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Kurcze ciężko powiedzieć czego efektem jest ta gorączka! Ostatnio prym wiedzie trzydniówka więc może i to Alę dopadło? Ale każdy przypadek jest inny, więc zbijaj jeśli nadal będzie rosnąć, jak nie będzie poprawy to do lekarza się wybierzcie! Oby diagnoza była trafna! Zdrówka!!!

Przypomniało mi się co ejszcze chciałam napisac.....Teściowa oprócz jedzonka dla mnie przywiozła Ali smakołyki danonki i parówki drosetki Bo to przecież dla dzieci Jest napisane zero konserwantów Patrzyła na mnie jak na kosmitę kiedy tłumaczyłam jej co o tych "smakołykach" sądzę i ejstem pewna, że w duchu sobie myślała, że przesadzam, że powinna jeść takie rzeczy, że odmawiam dziecku przyjemności itp. Głupio mi tak z jednej strony, bo ona chce dobrze, a ja na większość jestem na nie Ale skoro sama nie jem parówek z jakiś tam powodów to czemu miałabym je dziecku dać? Mi też przywiozła 2 paróweczki (takie grube, wiecie nie? ) I nie dociera, że nie jem takich parówek!!! Byłby tż to by zjadł, bo w naszym domu to on jest taki śmietniczek, od wszystkich takich specjałów

mam wrażenie, że piszę sama do siebie:d hehe chyba tylko moje dziecko śpi od 18tej No tak i weekend...
ja tez jestem :P
dziecko spi, czytam was jednym okiem :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 19:22   #3496
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja tez jestem :P
dziecko spi, czytam was jednym okiem :P

A drugie oko co w tym czasie robi??
Coś siostra wydumała z tym wezwaniem?? Tak sobie myślę, że na pewno da się to jakoś fachowo zaskarżyć czy coś w tym stylu. Może oni działają w sposób zastraszenia, żerują na czyjejś niewiedzy, kto się przestraszy sądu, kar itp. to szybko zapłaci, a nie zagłębi się w to jakie ma prawa w przypadku takiej sprawy! Żeby wszystko się ułożyło na Waszą korzyść!!
Stary 2012-04-21, 19:46   #3497
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny lecace na wakacje za granice z maluszkami..... w jakim miesiacu lecicie?? Zastanawiam sie nad Grecja i Turcja.... polecice , gdzie jest lepiej.... wczesniej myslelismy zeby leciec w lipcu ale sa upaly i chyba z poczatkiem czerwca lecimy... Tak sie ciesze na te wakacje ale mam obawy o mala.... Czy wybieracie hotele dostosowane dla rodzin z dziecmi? Dzieki za wszelkie info i porady

My lecimy drugi raz i za kazdym razem jest to czerwiec. W sumie z dwoch wzgledow: bo jeszcze nie jest tak goraco i jest taniej.
Z tych dwoch panstw wybralabym Grecje, to znaczy ktoras z wysp. W Turcji balabym sie sensacji zaladkowych, choc prawda jest taka, ze w kazdym kraju to sie moze zdarzyc.
Co do hotelu: my nie wybieramy tych specjalnie dedykowanych dla dzieci, bo takie zazwyczaj sa drozsze. A poza tym one i tak z animatorow, roznych zjezdzalni za male, zeby korzystac. Im wystarczy zwykly basen i sa szczesliwe. Patrze tylko na to, czy lozeczko turystyczne jest za darmo.

Madzia super, ze u Was juz lepiej.
Editka zdrowia!

Cytat:
dajecie dzieciom wit.d teraz? Kiedy większość dnia spędzają na dworku i słonku, jesli świeci danego dnia?
Ja daje.

Cytat:
HELP!!!
Chyba ciezko stwierdzic. Musisz obserwowac, czy dojda jeszcze jakies objawy. Antek w tym tygodniu przez 2 dni goraczkowal "zabkowo", ale temp. byla ciut nizsza.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 20:10   #3498
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
HELP!!!
u Nas przy zębach tak było.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 20:18   #3499
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
A drugie oko co w tym czasie robi??
Coś siostra wydumała z tym wezwaniem?? Tak sobie myślę, że na pewno da się to jakoś fachowo zaskarżyć czy coś w tym stylu. Może oni działają w sposób zastraszenia, żerują na czyjejś niewiedzy, kto się przestraszy sądu, kar itp. to szybko zapłaci, a nie zagłębi się w to jakie ma prawa w przypadku takiej sprawy! Żeby wszystko się ułożyło na Waszą korzyść!!
drugie oko wystawialo aukcje :P
na razie siostra ma tam zadzwonic. az sie boje, bo ona to potrafi powalczyc, a teraz jest jescze w ciazy i hormony szaleja, wiec serio potrafi byc waleczna :P (moje przeciwienstwo, ja jestem doopa wolowa)
kupilam malemu buty, skorzystalam z tego kuponu glamour w bartku i mialam 20% znizki. musialam mu cos kupic, bo w tych bucikach co mial (materialowe) strasznie sie nozka pocila. zdejmowalam bucik a skarpeta mokra. a niby buty przewiewne. nie wiedzialam, ze maluchom moga sie tak nogi pocic. no i mlody coraz wiecej chodzi. Takze dostanie skorzane.

bylam tez dzisiaj w sklepie dla maluchow, chcialam kupic kubek ale cena kosmiczna, 36 zl, a ten sam na allegro za 16 plus 7 zl koszta przesylki. jednym slowem w sklepach to maja przebitke.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 20:24   #3500
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
POjechalismy wieczorem do Tz siostry, o 20 ja zmylam sie do domu, bo trzeba byla wykapac Wiki i polozyc spac. On oczywiscie zostal (ku mojejmu niezadowoleniu) Przed wyjsciem szwagierka namawiala mnie bym przyjechala jak Wiki zasnie. Ja juz nie milalam na to ochoty. Po pierwsze wolalam ten ostatni wieczor spedzic z mama, a po drugie i tak juz za duzo ja wykorzystywalam do opieki nad Wiktoria. POwiedzialam ze nie wroce, Tz tez mnie namawial. W koncu stanelo na niczym, stwierdzil ze bedziemy w kontakcie (myslalam ze zadzwoni za jakis czas jak Wiktoria zasnie) I bylismy z tym ze sie ze mna skontaktowal dopiero dzis o 10.30. Nie wiem o ktorej wrocil do domu i w jakim stanie. Jestem wsciekla jak osa. A moze przesadzam?
Chyba chłopak za bardzo się wczuł w kawalerskie życie No ale w domu mam nadzieję, że szybko wróci z obłoków na ziemię i będzie ok

Cytat:
dziewczyny dawałyście dzieciom winogrono? jak tak to z czym?
Ja dawałam w całości, tylko obrane ze skórki. Aha, i jak dochodził do połowy, to pestki wydłubywałam. Tymcio wcina aż miło

Cytat:
1. witam z kupy
noc u nas no comment
Jasio co chwili sie budził a od 1 do 3 wogóle urządzził sobie impreze

2. Brumeczku
świetny pomysł z tą pracą
choć jestem jak zwykle zaskoczona jak ty świetnie sobie radzisz

3. gg]
'
to była wiadomśc od Jasia
1. Uuu, współczuję.: To dziś roisz za chodzącą padlinkę?
2. Ty zaskoczona mną?!? Ależ Teliczku, to Ty jesteś pracującą matką z podwójną ilością obowiązków, a nie ja!
3. Uwaga, Jasiu, odpowiadam Ci: "'hgj';:kk,./kl.l.

Cytat:
Stronczku, już jestem, wpadaj!!!! Tak na serio, to szkoda, że np. 2h wcześniej nie wyruszyliście, żebyśmy naprawdę mogły się spotkać choć na tę kawkę
Szerokiej drogi

Cytat:
Meldujemy sie , ze przeziebienie sobie poszlo.... jeszcze tylko lekki katar zostal ...
Brumku katar tez ale mala miala mocne przeziebienie.... nawet oczy jej lzawily
Całe szczęscie, że już mija

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam,my mielismy koszmarna noc wyladowalismy na pogotowiu,kornela tak zaczela w nocy wymiotowac ze myslalam ze ......no sama neiwiem co myslalam tak sie wystraszylam,w sekundzie zrobila sie taka wiotka ze szok,na pogotowiu zrobilam dym bo lekarz chyba z drugiego konca miasta do nas szedl.nela dostala zastrzyk antybiotyk i dzis naszczescie spokoj stwierdzil an doktor ze to z przeziebienia ze wirusowe niewiem czy dobrze stwierdzil bo jakis dziwny byl.
O matko Ale się musiałaś strachu najeść Strasznie ostro biedna Nelcia zareagowała na tego wirusa
A teraz na wieczór jak? Już dobrze? Nie ma wymiotów? Humor ma normalny, czy osłabiona?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
PROSZE O KLIKI BO SPADŁAM W RANKINGU jeszcze nigdy nic nie wygralam i baaaardzo mi zalezy z gory DZIEKUJE
Zrobione

Cytat:
ja polecam lecieć w maju.Bo nie będzie jeszcze gorąco.
ja nie polecam Turcji bo wiele osób ma problemy żołądkowe.
My mieliśmy zarezerwowaną Majorkę ale jednak jedziemy na Rodos( bo wcześniej nie było miejsc w hotelu na który byliśmy zdecydowani).
Mam nadzieję, że pogodna Wam dopisze i pewnie tak będzie, bo Rodos uchodzi za najbardziej słoneczną z greckich wysp. Ale w ramach ciekawostki (broń Boże nie mam zamiaru straszyć ) powiem Ci, że byliśmy w podróży poślubnej w maju na Rodos i lało prawie przez cały tydzień

Cytat:
1. Ale teściowa niby nic, zadzwoniła czy coś mi przywieźć I mi kochana przywiozła tyle jedzonka, że musiałam połowę pomrozić

2. Mamy strajk obiadkowy od kilku dni, nie wiem o co chodzi. Kaszki, owoce, mleko wcina aż miło. Na obiad nie che patrzeć. mam nadzieję, że to przejściowe.

3. Lecę przestawić zraszacze, bo u nas deszczu ani widu ani słychu! A na majówkę murawka musi być już w ogródku

4. Ala opaliła sobie dłonie i buźkę. Dopiero dzisiaj zaopatrzyłam się w krem z filtrem

5. dajecie dzieciom wit.d teraz? Kiedy większość dnia spędzają na dworku i słonku, jesli świeci danego dnia?
1.Bardzo w porządku masz teściową. Miło że myśli o takich rzecach
2. Tradycyjne wątkowe pytanie zadam: zęby?
3. A u nas leje Wczoraj cały dzień, dziś rano było słonko i zapowiadało się dobrze, a od południa do teraz znowu deszcz. Nawet na działce na spacer nie udało nam się wyjść Tyle że sobie na tarasie kwadrans posiedziałam z Tymciem
4. Też jeszcze nie mami codziennie o nim myślę.
5. Daję.

Cytat:
HELP!!!
Pewnie za wcześnie żeby diagnozować (szczególnie, żebyśmy MY diagnozowały ), ale z tego co dziewczyny tu piszą, to właśnie ta gorączka przy trzydniówce jest taka dziwna, że nie daje innych objawów. Bo przy innych chorobach to z reguły towarzyszy jej marudzenie, osłabienie itp...

Cytat:
Teściowa oprócz jedzonka dla mnie przywiozła Ali smakołyki danonki i parówki drosetki Bo to przecież dla dzieci Jest napisane zero konserwantów Patrzyła na mnie jak na kosmitę kiedy tłumaczyłam jej co o tych "smakołykach" sądzę i ejstem pewna, że w duchu sobie myślała, że przesadzam, że powinna jeść takie rzeczy, że odmawiam dziecku przyjemności itp.
Taaaa, typowa pani z pokolenia naszych mam

A my już po wyjeździe i Tymuś śpi jak aniołek. Było przemiło, jak zawsze, ale pogoda jednak się rozmyśliła i od 12 lał deszcz. I ochłodziło się nieprzyjemniej. Więc siedzieliśmy w domu. Tymuś zjadł oszałamiającą ilość gotowanych ziemniaków
A w drudze do domu dostał takiej głupawki, ze pokładaliśmy się ze śmiechu, myślałam że mąż wypadek spowoduje, bo aż się słaniał i oczy miał łzami (śmiechu) przysłonięte
Kolejny raz się dziwię - taka mała istotka a tak potrafi zawładnąć życiem dorosłego człowieka
Stary 2012-04-21, 20:29   #3501
wodaqua
Zadomowienie

Jestem i będę chyba częściej bo mam wolny prawie cały przyszły tydzień Zostaję sama na placu boju z Zosią, ale się cieszę
U nas wysztsko dobrze, przeczytawszy ostatnią stronę, widzę że mamy powaznych chorowitków Kurcze, biedne dzieciaki Dominik, Nelka, Alusia i Igi - zdrówka!!!!
Nic więcej nie wiem co u Was, więc może coś poczytam... Albo idę spać
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 20:35   #3502
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
żanetkogratulacje odsmoczkowania
chyba tez się musze zabrać
napisz mi kochana jak to zrobiłaś
Po prostu odstawiałam każdego dnia smoczek, nie pokazywałam go,chowałam aby nie patrzyła na niego.Pierwszego dnia ryk przy zasypianiu więc się poddałam i po 10ciu minutach go dostała, zasnęła i go wyciągnęłam, następnego dnia już byłam cierpliwa i nosiłam, tuliłam, śpiewałam tylko żeby nie dać smoka ( u mnie noszenie do spania to norma, więc mi to nie przeszkadzało) w pierwszych dwóch dniach dawałam jeszcze smoka na noc, przy trzecim dniu już zasypiała bez niego i w dzień i w nocy.Smoka schowałam na pamiątkę, bo mam pierwszego to i będzie miała ostatniego

Miała czasem odchyły, że się go domagała,bo go szukała,
ale po prostu nie dawałam i koniec.

Cierpliwości przy tym trzeba mieć.
Choć powiem, myślałam że będzie trudniej, ale w trzecim dniu jak sama mi zasnęła bez smoka w nocy to byłam już z siebie dumna,wiedziałam że już doszłam do odsmoczkowania

Cytat:
HELP!!!

NO czy to trzydniówka to dopiero się dowiesz za 3 dni albo jak widać nie raz więcej... Daj nurofen, moja jak miała gorączkę 1 dzień to doktorka kazała dawać 3ml nurofenu, gorączka przechodziła ale za jakiś czas wracała i tak cały dzień...robiłam okłady zimne na czoło w nocy, a w dzień zachowywała się normalnie jakby nic jej nie dolegalo,tyle że była okropnie gorąca. NO i gorączka przeszła, niby an zabkowanie - mineło już ponad miesiąc a zębów nie widać
Cytat:

Nie wiesz że parówki są fajne
Się śmieje, ale sama je jem przy diecie SB, żeby nie było monotonni na śniadanie ale to tylko i wyłącznie w drodze wyjątku.Tak to ich nie preferuję.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Jak to jest z tą witaminą D ?!
Ja mam DEVIKAP i teraz poszłam po kolejną buteleczkę, ale receptę wypisał mi pielęgniarki,chciałam skonsultować z doktorkiem co i jak,ale choruje do końca kwietnia i go nie ma

Podaję też Cebionmulti.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 20:56   #3503
Marina1
Zakorzenienie

Żanetko ja nei wiem, ja podaję od urodzenia cebionmulti, nigdy devikapu, a od niedawna też tran.

brunetko podzielam zadanie dziewczyn, ciężko stwierdzić,bardzo możliwe, że zęby. A gorączkę najlepiej zbić czopkiem ( blondynka pisała i mega racja ). U mnie 5 ml nurofenu nie dawało nic. Umnie od gorączki zaczęła się ta paskudna szkarlatyna, najpierw podejrzenia że to zęby, potem trzydniówka i teraz w końcu wyszła szkarlatyna...

Brumku czytam Cię i sobie tak myślę jak Ty kochasz tego smyka. Widzę Cię oczami wyobraźni przed kompem, jak piszesz sobie tego posta i jak Ci się oczy śmieją, gdy piszesz o synku. Piękne to.

Stronczku odezwij się jak tylko wrócisz, teraz jest Twoja pora pisania

Dziewczyny udało mi się dziś wyskoczyć na krótkie zakupy za Wasze pieniądze i kupiłam młodemu bodziaków kilka w pepco, organki zabawkowe i skarpetek. Pokażę Wam jutro. Aha, no i pieluchy kupiłam i mleka trochę, by było na zapas.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

patika brak.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

no i pochwalę się, a co mi tam. Małe robi brawo i papa. I rzuca piłką w nielubianego wujka
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-04-21 o 20:58
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 21:18   #3504
SweetAngel1984
Zadomowienie

widze ze brumek juz na warcie
to ja tylko wpadłam
życzyć kolorowych snów

dałąm Igorkowi kiwi i byl zachwycony

na winogrona tez sie czaje i na ogorka zywego tylko skad wziac niepryskanego

ah noi zachciało mi sie pierogow zmiesem wlasnie teraz podejrzene
Stary 2012-04-21, 21:23   #3505
83monia
Zakorzenienie

a teraz z upelnie innej beczki: ma lub zna któraś szczotki jonizujące babyliss? chce kupic mamie, bo straszne ma niby włosy, kolezanka zachwalala ale sama nie weim...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 21:24   #3506
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

My lecimy w maju ze względu na łagodniejszą pogodę i cenę i mniejszą ilość turystów
czerwiec też myślę że będzie super

z tych dwóch polecam grecje a dokładnie którąś grecą wyspę
wyspy są bezpieczniejsze ze względu na mniejsze ryzyko chorób zakażnych
i choć Turcja jest przepiękna(polecam wschodnie wybrzeże a nie oblegane południe) to w kwestiach żołądkowych w grecji lepiej(choć ja 2 dni na rodos przechorowałam)

w tym wieleku jeszcze nie ma potrzeby wybierać hotelu dedykowanego dzieciom, choć ważne żeby był brodzik

przy wyborze hotelu sugeruję się opiniami na portalu holidaycheck.pl

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

współczuje
mam nadzieje że to nic poważnego i że Nelcia szybko dojdzie do siebie

Cytat:
HELP!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1. Uuu, współczuję.: To dziś roisz za chodzącą padlinkę?
2. Ty zaskoczona mną?!? Ależ Teliczku, to Ty jesteś pracującą matką z podwójną ilością obowiązków, a nie ja!
3. Uwaga, Jasiu, odpowiadam Ci: "'hgj';:kk,./kl.l.

A my już po wyjeździe i Tymuś śpi jak aniołek. Było przemiło, jak zawsze, ale pogoda jednak się rozmyśliła i od 12 lał deszcz. I ochłodziło się nieprzyjemniej. Więc siedzieliśmy w domu. Tymuś zjadł oszałamiającą ilość gotowanych ziemniaków
A w drudze do domu dostał takiej głupawki, ze pokładaliśmy się ze śmiechu, myślałam że mąż wypadek spowoduje, bo aż się słaniał i oczy miał łzami (śmiechu) przysłonięte
Kolejny raz się dziwię - taka mała istotka a tak potrafi zawładnąć życiem dorosłego człowieka
eee tam rano do pracy musiałam jechać wiec musiałam się zebrać, a potem już było tylko lepiej bo ten nieśpioch cały dzień marszył nosek przy tym swoim zniewalającym uśmiechu i nawet zmęczenia przez to nie czułam

Kochana jak się okazuje Ty pracujesz niewiele mniej niż ja i jeszce z forum jesteś do przodu no i na pewno nie żyjesz w takim bałaganie jak ja

Brumeczku jak byłam dziś na spacerku to juz cocodrillo zamkniete
ale w poniedziałek-mysle że uda mi sie kupic

Tymcio Wspaniały!!!
Mnie też zadziwia jak taki mały krasnał poprzewracał nam w głowach

my dziś pojechaliśmy na działkę do mojego brata
tam jest tak pięknie, lasy, stawy, itd
wstawie fotkę i od razu pochwalimy się nosidełkiem bo obiecałam marzence
i zobaczcie jaką miłością mój syn pała do chrupek kukurydzianych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg john49.jpg (95,8 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg john50.jpg (85,9 KB, 70 załadowań)
Stary 2012-04-21, 21:35   #3507
ellika
Rozeznanie

Witajcie
ciężki jest żywot pracującej mamy włąśnie się zorientowałam że przez cały tydzień nie miałam czasu do Was zaglądnąć
Praca, dojazdy do pracy i obowiązki domowe ...nie zostaje mi czasu na nic dla siebie...mam nadzieję że jakoś się zorganizuje mi to wszystko
Tak pokrótce - w pracy ok, Karolcia rozwija się jak burza i jest przesłodka, dziadki dają radę z opieką nad nią.
Niestety nie wiem co się u Was działo, nie miałam czasu czytac a i teraz za bardzo nie mogę.
Coś u Marinki jakieś kłopoty? Dużo zdrówka Marinko, Igorku, żeby wszystko było dobrze!!!!!
Zmykam do wyra, bo zapewne moja pannica jutro o 6tej zarządzi pobudkę
Wszystkim życzę zdrówka!!! Pozdrawiam

Załączam dzisiejszą Karolcię - pierwszy raz na trawie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00142.jpg (324,3 KB, 52 załadowań)
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 21:52   #3508
Kajool
Zadomowienie

szymus i jego dwa zebole. gornych nie udalo si euchwycic :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1777.jpg (101,0 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-04-21, 22:00   #3509
wodaqua
Zadomowienie

Johny - cudny mężczyzna!
Karola prześliczna dziewczynka!
Szymon - co tam zęby - TE OCZY!!!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 22:01   #3510
aania_20
Zakorzenienie

Stronczek, nie przesadzasz, też bym się wkurzyła. Na szczęście TŻowi nie wpadło nogdy do głowy wracać osobno.

Brumek
, Tymek jest świetny, ale to wiesz przecież

Telik, piękne zdjęcia

alibany, fajna teściowa a parówki zamroź, TŻ zje jak przyjedzie

wit. D - zwykle daję, chyba że zapomnę ale ostatnio dziecko pół dnia spędza na zewnątrz więc mu to chyba nie zaszkodzi

Stronczek, szczęśliwej podróży!

madzia1k1, super że wszystko już w porządku!

Brunetka, u nas tak wyglądała trzydniówka - bawił się normalnie, nic po nim widać nie było, a temp. 39 stopni..

i więcej nie pamiętam

Po pracy zjadłam szybko obiad i pojechaliśmy na zakupy (kupiłam sobie dwie sukienki a potem do teściów na chwilę. Mały strasznie nie w sosie, miał napady okropnego ryku + paluszki w buzi.... zasnął niedawno, zobaczymy na jak długo .

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości