![]() |
#1681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
wesola84 suknia na kole lepije się uklada
![]() ![]() (kicia) śliczne winetki ![]() ![]() Ahri śliczna suknieka ![]() ![]() Magnolia777 śliczna sukienka ciekawi mnie cala twoja stylizacja bo powiem ci że sama o podobnej mysłałam tyle że w salonie jak ją przymierzyłam to nie było to za bardzo dziecięco w niej wygadałam ![]() malinka0525mayeczka87 śliczne macie zaproszenia ![]() ![]() dziewczyny piszecie o protokołach kiedy należy iść go spisać teściowa się kłuci że już mamy iść (slub 7 lipca) a moja mama że dopiero miesiąc przed ślubem się idzie ![]()
![]() |
![]() |
#1682 |
Rozeznanie
|
Dancing_Lady nie przejmuj się... ksiądz jak to ksiądz - coś tam musi powiedzieć, pomarudzić... wiem, że to nie jest najprzyjemniejsze, ale najważniejsze, że jest już za Tobą. Może następnym razem idź do kogoś innego?
Tenebrosa zazdroszczę podejścia księdza ![]() ![]() Kotek6 właśnie dlatego poprosiłam panią o wszycie koła - bo halka plątała mi się pomiędzy nogami, a poza tym było mi w niej gorąco. Jaki będzie efekt końcowy - okaże się za kilka tygodni ![]() My też mamy ślub 7-go lipca ![]() ![]()
![]() |
#1683 |
Rozeznanie
|
wesola84 nasz ksiądz to jest bardzo zmienny i lubi utrudniać życie :/ znajoma u niego była 4 razy i dopiero za 5 spisali protokół :/ pierwszy raz nie umówili się to ich nie przyjął, drugi mieli przyjść jednak z wszystkimi świstkami (a pierwszy im powiedział że z urzędu mieć nie muszą) trzeci jechał do kina, czwarty go nie było (otworzyła kucharka i powiedział nie ma go i nie wie kiedy będzie) i piąty im się udało i potem pretensje że kiedy oni będą te 3 msze wisieć :/
![]() |
![]() |
#1684 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1685 |
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wam zostały już tylko 2 miesiące, wiec myślę, że to już najwyższa pora, bo i tak jesteście spóźnieni względem tych wytycznych (chociaż myślę, że ksiądz Wam głowy nie urwie ![]()
![]() |
![]() |
#1687 |
Zadomowienie
|
Kotek6 moim zdaniem powinnaś się już do księdza wybrać na spisanie protokołu. Będziesz miała to już z głowy i na spokojnie odbędziesz spowiedzi.
Ja też już byłam w poniedziałek, ale już myślałam, że ksiądz nas z kwitkiem odprawi bo mówił, że na spisanie protokołu trzeba się wcześniej umawiać bo to 40 minut trwa, ale na szczęście przyjął nas i wszystko załatwiliśmy już. TŻ garnitur też już kupił w poniedziałek, ale nie wiem jaki bo pojechał z moją mamą, siostrą i ze swoim tatą i powiedział, że zobaczę dopiero w dniu ślubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
My już daliśmy na zapowiedzi w swoich parafiach,po 20 mają mamy odebrać
![]()
![]() |
#1689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale nie ma jeszcze garnituru wiec zobacze co u mnie z tego wyjdzie;p my jeszcze protokolu nie spisalismy, 11 maja idziemy do poradni przedmalzenskiej ![]()
![]() |
![]() |
#1690 |
Raczkowanie
|
A mnie ciekawi o jakim protokole mówicie (wiem, głupie pytanie :P). Czy chodzi o ten z USC? Czy jeszcze inny, bo się pogubiłam. Nikt mi nie mówił, że mam coś jeszcze podpisywać oprócz tego z USC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no na 3 msc pr zed spisuje sie protokół z rozmow kanoniczno jakiś tam... nawet jak jedna strona jest niewierząca taki protokół się spisuje... ja ogólnie słyszałąm nawet o przypadkach że jak ktoś się zgłosił np 2 msc przed to za późno było i ksiądz się czepiał u nas to raczej tak nie jest ale też zbyt późno spisać tego nie można
![]() |
![]() |
#1692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 | |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Ze sporym opóźnieniem, ale wreszcie wrzucam Wam obiecane zdjęcia butów (na drugim próbowałam na oknie złapać ich faktyczny kolor ![]() Cytat:
![]() Moja sukienka będzie szyta na wzór tej ze zdjęcia i to nie będzie dokładnie to samo. Chcę zamiast tiulu dać muślin, no i nie chcę trenu, więc to też zmieni trochę ogólny kształt sukienki. Pierwszą przymiarkę mam 21 maja i wtedy tak naprawdę będą mi dopasowywać jedynie kształt sukienki do figury, a dopiero 2 tygodnie później będę widziała jej faktyczny obraz ![]() Niestety ta suknia w salonie kosztuje 5,5 tys, a na wydanie takiej kwoty mnie nie stać. Za to mam krawcową, która rewelacyjnie szyje i mam nadzieję, że efekt finalny będzie taki, jaki sobie wyobrażam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Zadomowienie
|
Jesteśmy po pierwszej spowiedzi i było ok
![]()
![]() |
#1695 |
Raczkowanie
|
@Magnolia777
Bardzo ładne buty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 |
Przyczajenie
|
Witam Panny Młode
Czytam o spisywaniu u Was protokołów przedmałżeńskich i cieszę się że nie muszę się tym jeszcze stresować... Nas ksiądz zapraszał dopiero na ok 10 dni przed slubem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Raczkowanie
|
@Ahri: Buty są delikatnie różowe. Chciałam kupić takie buty, które będę mogła ubrać nie tylko w dniu ślubu, ale i potem
![]() @pannalipiec: jesteś pewna, że dopiero wtedy macie się pojawić w kościele? My poza spisaniem części protokołu teraz, na chwilę przed ślubem mamy pojawić się drugi raz na spisanie reszty plus doniesienie pozostałych dokumentów (np. z USC, czy potwierdzenia, że u TŻ odczytano zapowiedzi). No właśnie, a jak w ogóle u Was z zapowiedziami w takim przypadku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszasz szefową? kurcze ja już mam dylemat...wydaje mi się, że dużo osób zaprasza kogoś z pracy...a ja nie planowałam....w lipcu w dniu mojego ślubu minie rok jak pracuję w nowej pracy, w sumie szefową mam spoko- jest ode mnie starsza tylko 6 lat, ale.....
![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
o...w piątek kupiłam sobie wreszcie buty (w załączniku)!!
zamówiłam z TŻem obrączki- robią się....i byliśmy na pierwszym spotkaniu na poradni...następna w piątek i ostatnie w kolejny piątek....no i nauki przed nami :/ ale najważniejsze ,że butki mam, bo już myślałam, że będę musiała kupić białe ![]()
![]() |
#1700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- śliczne buciki!!
![]() |
![]() |
#1701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Btw. śliczne buciki ![]() Jesteśmy po pierwszej lekcji tańca ![]()
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2012-05-08 o 23:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Zadomowienie
|
Ile będziecie mieć gości??
![]() |
#1703 |
Raczkowanie
|
My zaproszonych mamy niecałe 100 osób (a miało być wesele na 60
![]() ![]() @monika860902: naprawdę śliczne buty ![]() A tak ze spraw bieżących, to jesteśmy już po pierwszej spowiedzi i po spotkaniu w poradni. Mieliśmy to szczęście, że niedaleko naszego miasta robiono jedno sześciogodzinne spotkanie, zamiast trzech. Dodatkowo puścili nas 2 godziny wcześniej ![]() Co do szefów, to ja nie mam problemu, bo mój kierownik jest jednocześnie moim znajomym, więc miło mi będzie go, że tak powiem, gościć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Przyczajenie
|
Obiecałam więc przesyłam zdjęcie moich ręcznie wykonanych, strasznie pracochłonnych zaproszeń. Mój TŻ stwierdził cytuję "już nigdy na swoje wesele nie będę robił zaproszeń!!! "
![]()
![]() |
#1705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
Zadomowienie
|
My zapraszamy 200 osób
![]() Zamówiłam dziś buciki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że moje wesele będzie na ok. 60 osób (choć na ślub przyjdzie trochę więcej ok. 80-90). Choć boję się, że nawet tyle nie przyjdzie, bo nie należę do zbyt rodzinnych osób. Nie utrzymuję kontaktów jako takich z rodziną (za wyjątkiem tej od siostry mojej matki no i samych rodziców
![]() ![]() ![]() @monika860902 Bardzo ładne buty ![]() @krasnoludek125 Przepiękne zaproszenia ![]() ![]() Swoją drogą... ile czekałyście na zaproszenia? Ja czekam już dwa tygodnie (od zaakceptowania projektu). Nie wiem czy to długo czy nie ![]() Mi udało się w końcu zamówić bieliznę (co było nie lada wyzwaniem, bo jestem bardzo szczupła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę mieć czerwone buty, więc doszliśmy do wniosku, że to będzie kolor przewodni: więc nawet zaproszenia mamy w dużej części czerwone ![]() Co do gości, to na imprezę zaproszonych jest mniej więcej 35 osób - natomiast do kościoła sporo więcej, ale podejrzewam, że tłumów nie będzie, bo dużo osób daleko mieszka ![]()
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2012-05-09 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
hej
![]() krasnoludek125piękne zaproszenia ...w życiu nie widziałam chyba ładniejszych ręcznie wykonanych (sama mam drukowane) ![]() Magnolia777 śliczne buciki ![]() monika860902 co do zapraszania szefowej to ja bym zaprosiła jak już nie na przyjecie to choć zawiadomienie o ślubie i zaproszenie na ceremonię ....moja siostra zapraszała na zabawę (czyli około 19:00 ) delegację dziewczyn z pracy a pracowała tam miesiąc .... co prawda nikt nie przyszedł na zabawę ale zjawili się w kościele .....a inna z jej pracy nie zaprosiła nikogo i potem dużo osób to obgadywało że chociaż do kościoła mogła zaprosić bo to takie nie kulturalne ....ja mam taka sytuację że ja jestem szefową (tż szefem u siebie) my pracownika nie zapraszamy tylko dostaje dzień wolny za to na ślub mogli przyjść i butelkę wódki i zakaz dawania prezentów ![]()
![]() |
![]() |
#1710 | ||
Raczkowanie
|
Trudno powiedzieć. Zapraszaliśmy ok. 100 osób, a termin potwierdzenia jeszcze nie minął. Od Tż rodzina mocno się wysypuje na razie. Mam dwie wersje: negatywną i pozytywną
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście nie uważam, że ktoś, kto zaprasza szefa robi źle. Ja po prostu uważam, że są różni szefowie, różne zakłady pracy, różne sytuacje i każdy robi jak uważa. A gadać, że niekulturalne pewnie i tak będą, zawsze znajdą powód. Jak nie zawiadomienie o ślubie, to to że na wesele się nie zaprosiło ![]() 80 dni do ślubu ! ![]()
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2012-05-09 o 17:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.