| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?   | |||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 31 | 44,93% | 
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 0 | 0% | 
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |      | 2 | 2,90% | 
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 5 | 7,25% | 
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 2 | 2,90% | 
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 1 | 1,45% | 
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |      | 0 | 0% | 
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |      | 4 | 5,80% | 
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |      | 8 | 11,59% | 
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |      | 3 | 4,35% | 
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 4 | 5,80% | 
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 0 | 0% | 
| Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko  Mamy V-VI cz.VIII |      | 1 | 1,45% | 
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 8 | 11,59% | 
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-05-09, 11:07 | #4561 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

_agata powodzenia!   Gaabbi ja miałam takie lekkie swędzenie po tych czopach na paciora i bałam się, że to jakaś infekcja, ale gin stwierdził, że nic tam nie ma i że jak mnie swędzi to żebym sobie kupiła Lactiovaginal. Ale w końcu nie kupiłam, bo samo przeszło   Ja mam 11 pieluch tetrowych (8 szt. 80x80 i 3 szt. 70x80), 4 flanelowe i 2 paczki Pampersów Newborn. niuniuniau fajna ta Twoja mała, taka łobuziara  nasteczka cudny ten kącik  libretka trzymam kciuki, żebyś w końcu urodziła  U mnie cisza, choć nad ranem dostałam jakichś bóli i skurczy, ale po 2 godzinach minęły. Dziewczyny możecie przypomnieć co polecałyście na hemoroidy? Bo wczoraj pod prysznicem chyba nakryłam jedngo dziada   | 
|     | 
|  2012-05-09, 11:13 | #4563 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: wlkp 
				 | 

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

ja też dziś czuje głowę   ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- no dokładnie taka mała łobuziczka  słodka | 
|     | 
|  2012-05-09, 11:15 | #4564 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-05-09, 11:28 | #4565 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Dziękuję wszystkim za miłe słowa o pokoiku dla Zosi     w imieniu swoim i TŻta też   | 
|     | 
|  2012-05-09, 11:33 | #4566 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: PL 
				 | 

Cytat: 
  SMS od _agata "...raczej dzisiaj nie urodzę  ale muszę zostać bo muszą obserwować czy to się nadal sączy i czy to wody. Byłam podpięta pod NST, brrr....Zapis jest prawidłowy, wszystko poza tym sączeniem też  Najlepiej by było żeby wody chlusnęły raz a porządnie  Pobrali mi masę badań, czekam na wolne łóżko bo ludzi jest masa! Mąż pojechał po torbę bo przyjechałam tylko z butelką wody. O naiwności! Miałam nadzieję że nie zabawiętu długo  " | |
|     | 
|  2012-05-09, 11:34 | #4567 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Właśnie się dowiedziałam, że moje ubezpieczenie z pracy (grupowe) nie obejmuje urodzenia dziecka    | 
|     | 
|  2012-05-09, 11:55 | #4568 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: UK 
				 | 

Mam szczegółowe info od agaty   Hej, tu _agata  raczej dzisiaj nie urodze  ale musze zostac bo musza obserwowac czy to sie nadal saczy i czy to wody. Bylam podpieta pod NST, brrr... Zapis jest prawidlowy, wszystko poza tym saczeniem tez  Najlepiej by bylo zeby wody chlusnely raz a porzadnie  Pobrali mi mase badan, czekam na wolne lozko bo ludzi jest masa! Maz pojechal po torbe bo przyjechalam tylko z butelka wody. O naiwnosci! Mialam nadzieje ze nie zabawie tu dlugo  Pobrali mi probki do badan, musze czekac na wyniki. Mam rozwarcie na 0,5 cm, czyli tyle co nic. Szyjka jest dosc miekka ale nadal dluga, brzuch wysoko... Niech te wody chlusna to mnie na porodowke zabiora, podlacza pod kroplowke i po sprawie  teraz jak juz tu jestem to chce rodzic a nie siedziec bezczynnie  zmienilam zdanie  ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- O, nie widziałam, że już napisałaś...  Jak mam jakieś smsy, to pierwsze co wklejam, a potem doczytuję   | 
|     | 
|  2012-05-09, 11:57 | #4569 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Cytat: 
  na pewmo Zosia będzie zadowolona. Oglądając czułam się jakbym w Ikei była. Cytat: 
 Ja pojechałam dziś na pobranie krwi, z siuśkami, wchodzę a tam kolejka na jakieś 30 osób. Byłam o 9:40 a do 10ej pobierają. Same babki po 60tce w kolejce. Wszystkie krzesła zajęte i oczywiście jak mnie zobaczyły to każda głowa w drugą stronę  Poczekałam parę minut i zrezygnowałam. Pojechałam w inne miejsce ale tam pobierają do 8:30 czyli było już za późno. Jutro robię podejście nr 2, co prawda jutro pobierają dzieciom, ale może jak zobaczą mnie z brzuchem i powiem, że dzisiaj się naczekałam to mnie przyjmą a jak nie to w piątek, bo wtedy znów dorośli. | ||
|     | 
|  2012-05-09, 11:58 | #4570 | |||||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-09 Lokalizacja: Tychy 
				 | 

hej mnie jakieś fatum prześladuje z tym moczem do badania... wczoraj zadzwonili z przychodni, że wizyta musi być przesunięta na czwartek, więc dzisiaj znów nasiusiałam do pojemnika i chcieliśmy z mężem zawieźć te siuśki do badania ( 3 raz), już idziemy po samochód a tu okazuje się, że u teściów w domu nikogo nie ma a mężowi zapodziały się klucze do ich mieszkania  szukał szukał ale nie znalazł i musiał iść do pracy... już mnie taki nerw złapał, że się rozpłakałam i pojechałam do diagnostyki autobusem ii owszem - wyniki w internecie będą dzisiaj ale kurier przywiezie je do Tychów jutro po 11 a ja mam wizytę o 12:20 i nie  zdążę odebrać  super.... kism - wczoraj rozmawiałam z mężem na temat teściowej i obiecał, że dzisiaj jak będzie odnosić klucze od auta to powie jej, że jedziemy do porodu tylko we dwoje i jak będzie po wszystkim to zadzwonimy i damy znać i że musi to uszanować - no ale dzisiaj auta nie wziął, jutro za to jedziemy na zakupy to wtedy z nią pogada  nawet nie wiedziałam, że tak spokojnie to przyjmie  Cytat: 
 Cytat: 
  dla Maksia i za wizytę - bo najważniejsze, że wszystko jest w porządeczku Cytat: 
  ale ta otoczka wokół nich zrobiła się naprawdę wielka i ciemna, jak murzyńska  a widziałam kiedyś takiego sutka jak pół mojego kciuka... Cytat: 
  nie mów,  że urodzisz w dniu terminu  Trzymam kciuki  Cytat: 
  niuniuniau - ależ ma świetne miny ta Twoja córa  Cytat: 
  Cytat: 
  ale super pokoik, słodki  Cytat: 
  jesteśmy z Tobą myślami, masz numer którejś z nas? Cytat: 
   skoro nie masz jeszcze mleka to czym karmią / karmisz Nataszkę? mm? | |||||||||
|     | 
|  2012-05-09, 12:00 | #4571 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-05-09, 12:03 | #4572 | |
				 | 

Cytat: 
  mam nadzieję, że się tam nie namęczy długo i albo ją wypuszczą albo akcja przyspieszy  przepraszam za może głupie pytanie ale co to jest NST   | |
|     | 
|  2012-05-09, 12:12 | #4573 | |||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-03 
				 | 

Cytat: 
 Teraz mnie co jakiś czas łapią skurcze, ale są bardzo nie regularne.... Cytat: 
    Cytat: 
    Cytat: 
  Cytat: 
  Fajnie że jutro już będziecie w domku  Moja znajoma też w niedziele rodziła na Łubinowej  Witam  ja dalej meczę się z bóle gardła i głowy.... Miałam sen że zrobili mi CC i tak strasznie płakałam cały czas i tylko mówiłam żeby mężowi dać znać co i jak, obudziłam się ze łzami w oczach... Sąsiadka pisała do mnie że też jej się śniło że rodzę, a tu nic na to nie wskazuj... | |||||
|     | 
|  2012-05-09, 12:12 | #4574 | |
				 | 

Cytat: 
 Trzymam kciuki za męża i rozmowę    Dziękujemy  Dziewczyny, martwi mnie bardzo, że tak wiele mamuś u nas pisze, że nie ma mleka... Kto tak twierdzi?  Czy jakaś położna chociaż raz w szpitalu sprawdziła, czy dziecko jest dobrze przystawione? Jeszcze raz napiszę - to, że mleko nie tryska fontannami to nie znaczy, że go nie ma!!! Noworodek zjada kilka kropli na jeden posiłek i ma pełne prawo chcieć ssać nawet co godzinę, bo mleko mamy jest dla niego łatwo przyswajalne i szybko je trawi. Siara jest w piersiach jeszcze przed porodem, miss też niedawno to pisała, chyba od 20 tc już się tworzy! | |
|     | 
|  2012-05-09, 12:15 | #4575 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

[1=ecd9a68db8379fc22aec146  35aa2645aca7c721b_6070dc9  9c9f91;33985603]4. czerwca. Jednak przypuszczam, że jeśli zrobią nam badania krwi, to na wyniki będziemy czekać jakieś 3 miesiące.[/QUOTE] aaa no to już wszystko jasne  oby Ci coś więcej powiedzieli  narazie pozostaje czekać... Cytat: 
    na początek baty że chodzisz gdzieś przeziębiona zamisat kurować się w domku  ale pospałam, dopiero zwlokłam się z łóżka  jeszcze tylko 5 takich nocy...   | |
|     | 
|  2012-05-09, 12:16 | #4576 | 
				 | 

Myślę, że to inna nazwa ktg

| 
|     | 
|  2012-05-09, 12:24 | #4577 | |
				 | 

w poniedziałek założyli mi kartę z Diagnostyki i teraz pierwszy raz sobie przeglądam wyniki itp. i zastanawia mnie dlaczego niektóre wyniki są zastrzeżone? ( grupa krwi, pobranie materiału mikrobiologicznego) orientuje się któraś z Was? ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat: 
  aaaa | |
|     | 
|  2012-05-09, 12:28 | #4578 | |||||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-08 Lokalizacja: pomorskie 
				 | 

Cytat: 
   ładną wagę ma kruszynka  niuniuniau Mała jest słodka  Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
    Cytat: 
  Cytat: 
  Nie wyobrażam sobie teściowej przy porodzie,chyba bym na nią nawrzeszczała za wszystkie czasy  Filip zdrowy,mogę go już normalnie wykąpać,na dwór mozemy wyjść ale na cień.Strupy zejdą same. Ale teraz paranoja   Filip ma podejrzenie astmy i kończy mi się inhalacja za którą płaciłam 3,20 a teraz zapłace 94zł. Bo już nie refundują leku tego dla dzieci z podejrzeniem astmy lek starcza na 10dni.Na testy czeka do pazdziernika ale ma tel do Gdańska do poradni pulmunologicznej dla dzieci,może tam szybciej coś z nim zrobią.Bo mi się nie uśmiecha płacić 400zł za samą inhalację a odkąd mamy do niej dostęp Filip nie leżał jeszcze w szpitalu,zawsze leczyłam w domu  No i jak ja mam być zadowolona z Państwa   Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-05-09 o 12:29 | |||||||
|     | 
|  2012-05-09, 12:28 | #4579 | |
				 | 

Cytat: 
  Ale dziś znowu muszę... Spróbuję się właśnie znowu do internisty dostać i na ktg popołudniu  Tyle dobrze, że pogoda dzis fajna   Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-05-09 o 12:30 | |
|     | 
|  2012-05-09, 12:30 | #4580 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: PL 
				 | 

| 
|     | 
|  2012-05-09, 12:33 | #4581 | |
				 | 

Cytat: 
  aaaa | |
|     | 
|  2012-05-09, 12:44 | #4582 | 
				 | 

zarejestrowałam Filipa do Gdańska na ten poniedziałek za 100zł prywatnie,bo na NFZ na lipca.Także Szymoniu siedz w brzuszku u mamy jeszcze   | 
|     | 
|  2012-05-09, 12:55 | #4583 | |||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Cytat: 
  powodzenia!! Cytat: 
    córunia super!! no i energii trzeba mieć przy niej bez liku - to widać    Cytat: 
  podobają mi się ciuszki na wieszakach  no i fotel też na pewno się przyda   Cytat: 
 jeśli możesz to napisz coś więcej jak było na początku  ja się boję coraz bardziej a do wtorku niedaleko  cieszę się że Natasza zdrowiutka  Cytat: 
  ja się chyba wezmę za prasowanie ostatniej partii ciuszków  za 3 godzinki przychodzi koleżanka z dzieciakami więc pewnie znów będzie armagedon  jutro wizyta w szpitalu, może coś więcej dowiem się o cc. w piątek mam luz a w sb przyjeżdża mama, no a później do wtorku to już tylko 2 dni   ja chyba stamtąd ucieknę   | |||||
|     | 
|  2012-05-09, 12:57 | #4585 | 
				 | 

sms od agaty: Ale jaja! No i bede rodzic! Trzymajcie kciuki  To trzymamy!!!       | 
|     | 
|  2012-05-09, 13:00 | #4586 | |
				 | 

Ojj tam oj tam jeden post do przodu w zakończeniu wątku  Cytat: 
    | |
|     | 
|  2012-05-09, 13:06 | #4587 | |
				 | 

Cytat: 
  :kciuk  i:   :kciuki  : | |
|     | 
|  2012-05-09, 13:07 | #4588 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Cytat: 

__________________  ALEXANDER   MAXIMILIAN  | |
|     | 
|  2012-05-09, 13:12 | #4589 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
  ))) pewnie, że trzymamy  Dziewczyny, pytanie mam: moje maleństwo od kilkunastu dni codziennie o tej samej porze ma czkawkę rano. Tak sądzę, że to czkawka, bo to takie regularne tykanie, czasem aż nim rzuca. Czy ja mogę mu jakoś pomóc i czy dla niego jest to bardzo męczące?  Oraz czy może to być zwiastunem czegoś (np. skłonności do kolek) po urodzeniu? Wybaczcie, jeśli pytania są durne, ale przykro mi jak on tam ma takie kowulsje   | |
|     | 
|  2012-05-09, 13:14 | #4590 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Cytat: 
     noo jakby doprecyzować to w brzuchu jeszcze  ale dziecko to dziecko   
				__________________ "Tego dniaAniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma"  7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo Wiktor  13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

Myślę, że to że wyjdzie pomiędzy skurczami do stolarza to pikuś, może jeszcze jakieś ciasto ukręci
 Myślę, że to że wyjdzie pomiędzy skurczami do stolarza to pikuś, może jeszcze jakieś ciasto ukręci