|  2012-06-14, 00:24 | #631 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Preston UK 
				 | 

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Soleilka w mamas an papas ta owca 30 funtow hehe  Ja mam tych majtek 10 sztuk ale to sa jednorazowe wydaje mi sie ze w nich lepiej skora oddycha ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Rozmowy noca o gaciach   Ja juz w lozku leze tz jeszcze tv oglada. | 
|     | 
|  2012-06-14, 00:28 | #632 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: moje miasto...? 
				 | 

Mamcia te ceny to nijak sie mają po przeliczeniu hmm.. dziwne. Karolina - ja część pieluszek zamówię na pieluszkarni i muszę to zrobić jutro, bo późno sie robi  Wiem, ze rozsądniej byłoby mieć różne rodzaje pieluch ale ja jestem z tych, które lubią mieć coś jednego rodzaju: np. 2-3 ręczniczki - ten sam typ a tylko kolorki inne. I z pieluchami też najchętniej ujednoliciłabym ale wiem że to niezbyt madre posunięcie   | 
|     | 
|  2012-06-14, 00:29 | #633 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
  mój w pracy  ale też znikam, bo plecy bolą  Dobranoc Mamusie   | |
|     | 
|  2012-06-14, 00:30 | #634 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Tarnobrzeg, woj. podkarpackie 
				 | 

Cytat: 
  A brzucha przecież dużego nie mam... No ja właśnie myślałam, że jakby coś to przepiorę te siatkowe i przez noc to szybko wyschnie. No, ale też nie planuję nie wiadomo ile siedzieć w szpitalu  Cytat: 
  To ile Ty planujesz leżeć w szpitalu?  Zaczęliśmy 37 tydzień  jedzta póki możeta!   | ||
|     | 
|  2012-06-14, 00:34 | #635 | 
				 | 

Soleilka ja w szpitalu planuje spedzic jakies 24 godziny ewentualnie dobijmy do 35 i spadam do domu :p no ale kupilam 10 sztuk jakbym mocno krwawila i ke zalala albo cos to po prostu wyrzuce one grosze kosztowaly. Funta za 5 sztuk

| 
|     | 
|  2012-06-14, 00:35 | #636 | 
				 | 

ciekawe co tam u Ando??

| 
|     | 
|  2012-06-14, 00:36 | #637 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Tarnobrzeg, woj. podkarpackie 
				 | 

Cytat: 
  A ja za 2 sztuki siatkowych 5 zł  Ja to na bank 3 dni posiedzę  Oby nie 5   | |
|     | 
|  2012-06-14, 00:37 | #638 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Giżycko 
				 | 

Dzieki dziewczyny za podtrzymanie na duchu w sprawie cesarki. Wiem,że nie jest to ewentualnie najgorsze rozwiązanie, no ale tak jest jak człowiek się nastawi na coś a później się okazuje taki zonk... w ogóle uświadomiłam sobie dzisiaj jaka ja nienormalna jestem. Rozmawiałam z mężem, jak to będzie i mówie, że zrobią tą cesarkę, pokażą mi tylko na sekundkę córeczkę albo i nie i zabiorą ja... i będzie tam taka świeżo wyciągnięta z brzucha, przerażona sama leżała przez te ok1,5h... i już mi łzy woczach stoją i sama myślę że nienormalna jestem  czyżbym miała zadatki na nadopiekuńczą matkę??   | 
|     | 
|  2012-06-14, 00:41 | #639 | 
				 | 

Soleilka Ale jedno czy wielorazowe? Nicki ]To normalne ze sie martwisz pamietaj ze eszcze nie wszystko przesadzone  bedziwmy trzymac kciuki zeby mala jwdnak sie obrocila  i BLUE sie tyczy to samo   Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-06-14 o 00:45 | 
|     | 
|  2012-06-14, 00:43 | #640 | 
				 | 

Nicki nie jesteś nienormalna. Nie wiem jak to jest po cc. Nie można być z dzieckiem...? Mnie też bardzo zależy żeby córeczka zaznała jak najmniej stresu przy tym wszystkim. p.s. to ja jestem nienormalna, bo mi szkoda małej że sama w brzuchu tyle czasu siedzi i jej sie nudzi na bank  i łyka te wody a one pewnie niedobre są ... TŻ twierdzi, ze coś ze mną nie tak   Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-06-14 o 00:44 | 
|     | 
|  2012-06-14, 00:48 | #641 | 
				 | 

ciul wi, nie patrzyłam   a już mam w torbie zapakowane chyba wyżłopię drugą butelkę picia | 
|     | 
|  2012-06-14, 00:49 | #642 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Berlin 
				 | 

nieźle!   (ja oczywiście wciąż nie mam skompletowanej, nie wiem, na co czekam - chyba na odejście wód płodowych...  ) Cytat: 
  Cytat: 
  ___ Skoro mówimy o zabawkach... zarzekałam się, że nie będę kupować. Tjaaa, jasne. Ostatnio przywlokłam do domu tę drewnianą kostkę (pisałam kilka dni temu), teraz znów doszedł kotek (cudny, miękki, długawy w dodatku - zdj. z netu), kolejna szmaciana książeczka (też zdjęcie z netu), kocyk-przytulanka (zdj. moje) , ciociunia z Oslo uszczęśliwiła nas pozytywką (zdj. z netu)... i zaczęło się robić w mieszkaniu wprost przerażająco. Wszędzie się wala to całe dobro, wanienka stoi na szafie, na środku pokoju mam dwie wielkie rozbebeszone szuflady z którymi próbuje od przedwczoraj coś zrobić i mi zwyczajnie ręce opadają. Jak ja wam zazdroszczę tych dziecięcych pokoików - przecież my, z naszymi dwoma pokojami, zginiemy pod furą rzeczy najdalej za pół roku  (bo też czuję całą sobą, że nie będę umiała się pozbyć tych, które przestaną być potrzebne) | ||
|     | 
|  2012-06-14, 00:51 | #643 | 
				 | 

Jakbys chciala to Ci wysle paczke   Tez dzisiaj pije jak szalona a w nocy znowu bede wsawac co godzine | 
|     | 
|  2012-06-14, 00:51 | #644 | |
				 | 

Cytat: 
 Wyciągnę jeszcze chyba polarek, to jakby było zimno to się ubierze. bo na nóżki to chyba tyle   | |
|     | 
|  2012-06-14, 00:51 | #645 | 
				 | 

Depoison cudne te zabaweczki Widziałam najnowszą fotkę Zosi - nabrała ciałka, zmieniła się  Ale ciągle słodziutka...   | 
|     | 
|  2012-06-14, 00:55 | #646 | |
				 | 

Cytat: 
  Ale kiedyś Cię wykorzystam do kupienia czegoś  No ja wypiłam już 2 litrową wodę, a wcześniej też piłam dużo w ciągu dnia + duże latte z McD  ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Tak w ogóle kupiłam dziś ten laktator http://nokautimg3.pl/p-f5-44-f544c96...karmu-1szt.jpg i wygląda całkiem fajnie  Ciekawe jak ten tłok się będzie sprawdzał | |
|     | 
|  2012-06-14, 01:09 | #647 | |
				 | 

Cytat: 
  No po cc zabierają dzieciątko na oględziny i kąpiel i wywożą na oddział noworodków a pociętą mamuśkę zszywają co trwa różnie długo. Bynajmniej u mnie w szpitalu. Ale muszę się dopytać, bo szczerze mówiąc słuchałam jednym uchem na sr, bo gdzieś głęboko byłam przekonana że mnie ten temat niedotyczy.. Postanowiłam się psychicznie nastawić na te cc, a jak się dzidziolka przekręci to zrobi miłą niespodziankę mi... ale rozmowa z ginka brzmiała tak jakby ta chciała mnie z nadziei ogołocić, że to raczej takie pobożne życzenia... w necie też czytałam że jak bobolek duży to raczej bez szans na fikołki, a moja kluska ma już 2800... no i boje się jeszcze że zaczne rodzić szybciej i trafie na stół i będzie mnie ciachał taki gin który ma u nas ksywę rzeźnik... szczerze mówiąc to przez niego nie chodzę na wizyty na nfz, bo nie chciałam żeby mnie nawet badal, a co mówić dopiero o ciachaniu... Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-06-14 o 01:10 | |
|     | 
|  2012-06-14, 01:14 | #648 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Wlkp. 
				 | 

Cytat: 
 Jakie pyszności!!!  ze kolejny tydzień! Cytat: 
 Wiem, że mi ją pokażą, oporządzą i będzie wtedy z mężem aż mnie ogarną. Tylko jak nie będę mogła podnosić głowy, to widzę tego w kolorowych barwach. Tylko z drugiej strony niektóre kobiety chwalą sobie tą drogę - może nie będzie tak źle. No i po sn też może pójść coś nie tak, mogą zrobić harakiri w kroczu. Ja mam dziś cały dzień dolinę z teog powodu, więc marny ze mnie pocieszacz. Cytat: 
  Cytat: 
  ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat: 
 | |||||
|     | 
|  2012-06-14, 01:22 | #649 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2012-06-14, 01:24 | #650 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Berlin 
				 | 

Cytat: 
 bo o ile zdążyłam się zorientować, to różnie-rozmaicie, czasem dają bąbla mamie prawie od razu (po zacerowaniu  ), czasem... może nie powinnam pisać, ale przyjaciółka, która rodziła w krakowskim Siemiradzkim, zobaczyła dziecko po dobie. I zgaduj-zgadula od czego to zależy  (bądźmy zatem dobrej myśli: Ty dostaniesz córcię od razu  ) dużo to nie, ale parę rzeczy zostało: podkłady poporodowe, drugi stanik do karmienia (ciągle mi się wydaje, że mam dwa, ale przecież nie - kupowałam jeden, miałam zmierzyć i wziąć drugi taki sam - wciąż mi nie po drodze do sklepu), woda morska do noska, ochraniacz na szczebelki (też, diabli wiedzą czemu, ciągle mi się wydaje, że kupiłam  ), termometr, jakieś mm na czarną godzinę, gdybym miała problem z karmieniem, maść na brodawki. No i chyba szlafrok nabędę, bo - jak już pisałam - w grubych się roztopię, a jedyny cienki jest zdekompletowany  Cytat: 
  też to widzę - jej pyszczek z takiego elfiego, trójkątnego, zrobił się bardziej okrągły i dzidziusiowy   | ||
|     | 
|  2012-06-14, 01:33 | #651 | 
				 | 

Pewnie zależy od szpitala, a nawet pewnie od ginekologa..więc w ogóle boje się że ten straszny gin będzie co nawet szacunku w rozmowie nie potrafi okazać... ale u mnie w szpitalu chyba maja taki system, gdyby mi dziecko chcieli po dobie pokazać to chyba bym ich mężem poszczuła....ale licze że tak nie będzie,bo u nas jest nastawienie na to że mamy się same zajmują swoimi dziećmi, a pielęgniarki są tylko do ewentualnych rad i pomocy jak sobie nie radza mamy. Same wyciaganie + szycie trwa 50min-1,5h więc chocby przez ten czas dzieciatko musi gdzieś być... ale jak juz dostane ja to nie oddam nikomu... jejku tylko ciekawe jak z ta sprawnoscia po cc... dobra wypada isc spać... dobranoc Wam   | 
|     | 
|  2012-06-14, 02:35 | #652 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Cytat: 
   A obiadu nie chciało mi się dzisiaj robić, więc zamówiliśmy pizzę. Chciałam 2 bardzo duże, a zamówiłam 2 duże i całe szczęście, bo i tak z trudem je zjedliśmy. Z łakomstwa zresztą.  To nie było moje pytanie!  Ja na nie odpowiadałam. Nadalka -  za ten stan gotowości. Cytat: 
  Oczywiście w czasie upałów było jeszcze gorzej. Ty teraz nie chodzisz po hali, a poza tym malutka urosła i pewnie utrudnia Ci oddychanie, albo uciska na żyłę.  Spróbuj spacerować po dworze, a skoro kręci Ci się w głowie, to jeszcze kontroluj ciśnienie. Cytat: 
 Od rana (albo od wczoraj) mam spuchnięte łydki, kostki i minimalnie przedramiona, ale gwarantuję, że nikt poza mną by tego nie zauważył. Rysy twarzy też mi jakoś złagodniały, ale skoro w innych częściach ciała zbiera się woda, to może na twarzy też?  Nie wygląda to źle, ale wolę swój wygląd pozaciążowy. Oczywiście do brzuszka nic nie mam,  ale mała lokatorka mogłaby już zasnąć. Cytat: 
   | ||||
|     | 
|  2012-06-14, 06:35 | #653 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Spałam, a mój komp nie.   Dobrze, że resztę urządzeń. wyłączyłam. Dlaczego tu nie ma porannych wpisów Ciastka? Odsypia wieczorne rozmowy, czy co? Mam nadzieję, że jeszcze nie musiała jechać na IP. Zamierzam spać dalej.  Miłego dzionka Wam życzę.   | 
|     | 
|  2012-06-14, 06:59 | #654 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Hej Gadułki widzę, że wieczorami jesteście bardzo aktywne   Ja jeszcze mam chwilkę zanim będę szykować się do pracy więc przynajmniej poczytam co naskrobałyście   | 
|     | 
|  2012-06-14, 07:26 | #655 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: z domku :) 
				 | 

hejo tz poszedl do pracy, zmył rano mi wszystkie naczynia(a bylo ich sporo bo wczoraj robil ten prąd i karnisz i firanke i okna mył potem mecz i jakos mialam sterte  musze ogarnąc tylko tutaj. Nie mam juz mokrych majtek wiec ALBO sie zesikałam  albo mi sie spociła  w kazdym razie to nie wody  ciekawe czy ta sasiadka mamy zalatwi papierki, dobrze meic wrazie co  W nocy o 1 mialam zgage, obudzilam sie i tz musial mi isc nalac mleka. ale przeszło, a teraz czuje ze znowu mam  no i w nocy wstałam i sciagnełam koszule(bo mi goraco bylo a nie otwieram okna bo sie jeszcze tego pajaka boje ze jest tam gdzies tylko sie chowa  ) i se spałam golutka  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  zdjecie zrobie jak wstane i ogarne i pokaze  Cytat: 
  Cytat: 
  juz sie poprawiam   
				__________________ Ćwiczę  Zapuszczam naturalki!   | |||||
|     | 
|  2012-06-14, 07:50 | #656 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Cytat: 
  więc może opadać ci ten brzuszek   Cytat: 
   Cytat: 
  ja tez się boję że nasze mieszkanie zmieni się w plac zabaw choć niunia ma swój pokoik  Witam w 34 tygodniu  jeju jak to szybko leci :P 
				__________________ http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2012-06-14 o 07:51 | |||
|     | 
|  2012-06-14, 07:52 | #657 | 
				 | 

mam 10 paseczkow   
				__________________ Ćwiczę  Zapuszczam naturalki!   | 
|     | 
|  2012-06-14, 08:06 | #658 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Wlkp. 
				 | 

hej  ale ulewa  zgnita pogoda  Prince ja raz miałam tak mokro, sprawdziłam papierkiem i to nie byly wody, wie mysle ze moze sie spocilo  wczoraj polozna powiedziała mi zatrważający przypadek sprzed kilku dni, dlatego mimo wszstko nie bagatelizujmy niepokojących objawów  szczególnie słabych ruchów  Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-06-14, 08:07 | #659 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Hej Mazury, Mazury... 
				 | 

siema laski   ja właśnie wróciłam z lab. ehh normalne że się nastałam , ale ludzie żeby mnie wkur. do końca do mnie "niech pani wchodzi teraz" ha ! jak to była moja kolej , kiedy stałam wcześniej prawie godzinę to nikt się nie odezwał. Dobre. Coś mnie gardło drapie, chyba od ananasa bo wczoraj zżarłam całego , a jaką piękną zgagę miałam po nim no cóż, kupiłam parę rzeczy do szpitala do jedzenia , mogę już jechać  ja mam 100, w sumie teraz już z 95   dobrze że ok u Ciebie, może po prostu miałaś jakiś napływ wydzieliny , zdarza się   | 
|     | 
|  2012-06-14, 08:09 | #660 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Ćwiczę  Zapuszczam naturalki!   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)