![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Soleilka w mamas an papas ta owca 30 funtow hehe
Ja mam tych majtek 10 sztuk ale to sa jednorazowe wydaje mi sie ze w nich lepiej skora oddycha ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Rozmowy noca o gaciach ![]() Ja juz w lozku leze tz jeszcze tv oglada. |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Mamcia te ceny to nijak sie mają po przeliczeniu hmm.. dziwne.
Karolina - ja część pieluszek zamówię na pieluszkarni i muszę to zrobić jutro, bo późno sie robi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój w pracy ![]() ![]() Dobranoc Mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja właśnie myślałam, że jakby coś to przepiorę te siatkowe i przez noc to szybko wyschnie. No, ale też nie planuję nie wiadomo ile siedzieć w szpitalu ![]() Cytat:
![]() To ile Ty planujesz leżeć w szpitalu? ![]() Zaczęliśmy 37 tydzień ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Soleilka ja w szpitalu planuje spedzic jakies 24 godziny ewentualnie dobijmy do 35 i spadam do domu :p no ale kupilam 10 sztuk jakbym mocno krwawila i ke zalala albo cos to po prostu wyrzuce one grosze kosztowaly. Funta za 5 sztuk
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
ciekawe co tam u Ando??
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to na bank 3 dni posiedzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za podtrzymanie na duchu w sprawie cesarki. Wiem,że nie jest to ewentualnie najgorsze rozwiązanie, no ale tak jest jak człowiek się nastawi na coś a później się okazuje taki zonk... w ogóle uświadomiłam sobie dzisiaj jaka ja nienormalna jestem. Rozmawiałam z mężem, jak to będzie i mówie, że zrobią tą cesarkę, pokażą mi tylko na sekundkę córeczkę albo i nie i zabiorą ja... i będzie tam taka świeżo wyciągnięta z brzucha, przerażona sama leżała przez te ok1,5h... i już mi łzy woczach stoją i sama myślę że nienormalna jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
Soleilka Ale jedno czy wielorazowe?
Nicki ]To normalne ze sie martwisz pamietaj ze eszcze nie wszystko przesadzone ![]() ![]() ![]() Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-06-13 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
Nicki nie jesteś nienormalna. Nie wiem jak to jest po cc. Nie można być z dzieckiem...? Mnie też bardzo zależy żeby córeczka zaznała jak najmniej stresu przy tym wszystkim.
p.s. to ja jestem nienormalna, bo mi szkoda małej że sama w brzuchu tyle czasu siedzi i jej sie nudzi na bank ![]() ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-06-13 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
ciul wi, nie patrzyłam
![]() chyba wyżłopię drugą butelkę picia |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | ||
Zadomowienie
|
nieźle!
![]() (ja oczywiście wciąż nie mam skompletowanej, nie wiem, na co czekam - chyba na odejście wód płodowych... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ___ Skoro mówimy o zabawkach... zarzekałam się, że nie będę kupować. Tjaaa, jasne. Ostatnio przywlokłam do domu tę drewnianą kostkę (pisałam kilka dni temu), teraz znów doszedł kotek (cudny, miękki, długawy w dodatku - zdj. z netu), kolejna szmaciana książeczka (też zdjęcie z netu), kocyk-przytulanka (zdj. moje) , ciociunia z Oslo uszczęśliwiła nas pozytywką (zdj. z netu)... i zaczęło się robić w mieszkaniu wprost przerażająco. Wszędzie się wala to całe dobro, wanienka stoi na szafie, na środku pokoju mam dwie wielkie rozbebeszone szuflady z którymi próbuje od przedwczoraj coś zrobić i mi zwyczajnie ręce opadają. Jak ja wam zazdroszczę tych dziecięcych pokoików - przecież my, z naszymi dwoma pokojami, zginiemy pod furą rzeczy najdalej za pół roku ![]() (bo też czuję całą sobą, że nie będę umiała się pozbyć tych, które przestaną być potrzebne) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Jakbys chciala to Ci wysle paczke
![]() Tez dzisiaj pije jak szalona a w nocy znowu bede wsawac co godzine |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyciągnę jeszcze chyba polarek, to jakby było zimno to się ubierze. bo na nóżki to chyba tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Depoison cudne te zabaweczki
Widziałam najnowszą fotkę Zosi - nabrała ciałka, zmieniła się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja wypiłam już 2 litrową wodę, a wcześniej też piłam dużo w ciągu dnia + duże latte z McD ![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Tak w ogóle kupiłam dziś ten laktator http://nokautimg3.pl/p-f5-44-f544c96...karmu-1szt.jpg i wygląda całkiem fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No po cc zabierają dzieciątko na oględziny i kąpiel i wywożą na oddział noworodków a pociętą mamuśkę zszywają co trwa różnie długo. Bynajmniej u mnie w szpitalu. Ale muszę się dopytać, bo szczerze mówiąc słuchałam jednym uchem na sr, bo gdzieś głęboko byłam przekonana że mnie ten temat niedotyczy.. Postanowiłam się psychicznie nastawić na te cc, a jak się dzidziolka przekręci to zrobi miłą niespodziankę mi... ale rozmowa z ginka brzmiała tak jakby ta chciała mnie z nadziei ogołocić, że to raczej takie pobożne życzenia... w necie też czytałam że jak bobolek duży to raczej bez szans na fikołki, a moja kluska ma już 2800... no i boje się jeszcze że zaczne rodzić szybciej i trafie na stół i będzie mnie ciachał taki gin który ma u nas ksywę rzeźnik... szczerze mówiąc to przez niego nie chodzę na wizyty na nfz, bo nie chciałam żeby mnie nawet badal, a co mówić dopiero o ciachaniu... Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2012-06-14 o 00:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie pyszności!!! ![]() Cytat:
Wiem, że mi ją pokażą, oporządzą i będzie wtedy z mężem aż mnie ogarną. Tylko jak nie będę mogła podnosić głowy, to widzę tego w kolorowych barwach. Tylko z drugiej strony niektóre kobiety chwalą sobie tą drogę - może nie będzie tak źle. No i po sn też może pójść coś nie tak, mogą zrobić harakiri w kroczu. Ja mam dziś cały dzień dolinę z teog powodu, więc marny ze mnie pocieszacz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
bo o ile zdążyłam się zorientować, to różnie-rozmaicie, czasem dają bąbla mamie prawie od razu (po zacerowaniu ![]() I zgaduj-zgadula od czego to zależy ![]() (bądźmy zatem dobrej myśli: Ty dostaniesz córcię od razu ![]() dużo to nie, ale parę rzeczy zostało: podkłady poporodowe, drugi stanik do karmienia (ciągle mi się wydaje, że mam dwa, ale przecież nie - kupowałam jeden, miałam zmierzyć i wziąć drugi taki sam - wciąż mi nie po drodze do sklepu), woda morska do noska, ochraniacz na szczebelki (też, diabli wiedzą czemu, ciągle mi się wydaje, że kupiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() też to widzę - jej pyszczek z takiego elfiego, trójkątnego, zrobił się bardziej okrągły i dzidziusiowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zadomowienie
|
Pewnie zależy od szpitala, a nawet pewnie od ginekologa..więc w ogóle boje się że ten straszny gin będzie co nawet szacunku w rozmowie nie potrafi okazać... ale u mnie w szpitalu chyba maja taki system, gdyby mi dziecko chcieli po dobie pokazać to chyba bym ich mężem poszczuła....ale licze że tak nie będzie,bo u nas jest nastawienie na to że mamy się same zajmują swoimi dziećmi, a pielęgniarki są tylko do ewentualnych rad i pomocy jak sobie nie radza mamy. Same wyciaganie + szycie trwa 50min-1,5h więc chocby przez ten czas dzieciatko musi gdzieś być... ale jak juz dostane ja to nie oddam nikomu... jejku tylko ciekawe jak z ta sprawnoscia po cc...
dobra wypada isc spać... dobranoc Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A obiadu nie chciało mi się dzisiaj robić, więc zamówiliśmy pizzę. Chciałam 2 bardzo duże, a zamówiłam 2 duże i całe szczęście, bo i tak z trudem je zjedliśmy. Z łakomstwa zresztą. ![]() ![]() Nadalka - ![]() Cytat:
![]() Ty teraz nie chodzisz po hali, a poza tym malutka urosła i pewnie utrudnia Ci oddychanie, albo uciska na żyłę. ![]() Cytat:
Od rana (albo od wczoraj) mam spuchnięte łydki, kostki i minimalnie przedramiona, ale gwarantuję, że nikt poza mną by tego nie zauważył. Rysy twarzy też mi jakoś złagodniały, ale skoro w innych częściach ciała zbiera się woda, to może na twarzy też? ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Spałam, a mój komp nie.
![]() Dlaczego tu nie ma porannych wpisów Ciastka? Odsypia wieczorne rozmowy, czy co? Mam nadzieję, że jeszcze nie musiała jechać na IP. Zamierzam spać dalej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Hej Gadułki widzę, że wieczorami jesteście bardzo aktywne
![]() Ja jeszcze mam chwilkę zanim będę szykować się do pracy więc przynajmniej poczytam co naskrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |||||
Zakorzenienie
|
hejo
tz poszedl do pracy, zmył rano mi wszystkie naczynia(a bylo ich sporo bo wczoraj robil ten prąd i karnisz i firanke i okna mył potem mecz i jakos mialam sterte ![]() musze ogarnąc tylko tutaj. Nie mam juz mokrych majtek wiec ALBO sie zesikałam ![]() ![]() w kazdym razie to nie wody ![]() ciekawe czy ta sasiadka mamy zalatwi papierki, dobrze meic wrazie co ![]() W nocy o 1 mialam zgage, obudzilam sie i tz musial mi isc nalac mleka. ale przeszło, a teraz czuje ze znowu mam ![]() no i w nocy wstałam i sciagnełam koszule(bo mi goraco bylo a nie otwieram okna bo sie jeszcze tego pajaka boje ze jest tam gdzies tylko sie chowa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdjecie zrobie jak wstane i ogarne i pokaze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#656 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam w 34 tygodniu ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2012-06-14 o 06:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
mam 10 paseczkow
![]()
#658 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale ulewa ![]() ![]() Prince ja raz miałam tak mokro, sprawdziłam papierkiem i to nie byly wody, wie mysle ze moze sie spocilo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
siema laski
![]() ja właśnie wróciłam z lab. ehh normalne że się nastałam , ale ludzie żeby mnie wkur. do końca do mnie "niech pani wchodzi teraz" ha ! jak to była moja kolej , kiedy stałam wcześniej prawie godzinę to nikt się nie odezwał. Dobre. Coś mnie gardło drapie, chyba od ananasa bo wczoraj zżarłam całego , a jaką piękną zgagę miałam po nim no cóż, kupiłam parę rzeczy do szpitala do jedzenia , mogę już jechać ![]() ja mam 100, w sumie teraz już z 95 ![]() ![]() dobrze że ok u Ciebie, może po prostu miałaś jakiś napływ wydzieliny , zdarza się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.