Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 23:24   #631
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Soleilka w mamas an papas ta owca 30 funtow hehe

Ja mam tych majtek 10 sztuk ale to sa jednorazowe wydaje mi sie ze w nich lepiej skora oddycha

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Rozmowy noca o gaciach
Ja juz w lozku leze tz jeszcze tv oglada.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 23:28   #632
Linka25
Zakorzenienie

Mamcia te ceny to nijak sie mają po przeliczeniu hmm.. dziwne.

Karolina - ja część pieluszek zamówię na pieluszkarni i muszę to zrobić jutro, bo późno sie robi Wiem, ze rozsądniej byłoby mieć różne rodzaje pieluch ale ja jestem z tych, które lubią mieć coś jednego rodzaju: np. 2-3 ręczniczki - ten sam typ a tylko kolorki inne. I z pieluchami też najchętniej ujednoliciłabym ale wiem że to niezbyt madre posunięcie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 23:29   #633
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

Rozmowy noca o gaciach
Ja juz w lozku leze tz jeszcze tv oglada.

mój w pracy ale też znikam, bo plecy bolą

Dobranoc Mamusie

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 23:30   #634
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
u mnie ze schylaniem to cięęężko... znajoma ciągle mi krakała, ze bede mieć dziewczynke, bo mam wysoko brzuch nie znam sie na tych przesądach, ale na 1000% sie pomyliła.

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

tez mam opak 2 szt i poza tym mam jeszcze jednorazowe, ale wydają mi sie jakies takie sztuczne w dotyku i chyba wezme kilka par zwykłych takich co nie bedzie szkoda.
No mi jeszcze rano TŻ buty wiązał A brzucha przecież dużego nie mam...

No ja właśnie myślałam, że jakby coś to przepiorę te siatkowe i przez noc to szybko wyschnie. No, ale też nie planuję nie wiadomo ile siedzieć w szpitalu
Cytat:
Soleilka w mamas an papas ta owca 30 funtow hehe

Ja mam tych majtek 10 sztuk ale to sa jednorazowe wydaje mi sie ze w nich lepiej skora oddycha
Szkoda by mi było tyle wydać

To ile Ty planujesz leżeć w szpitalu?

Zaczęliśmy 37 tydzień
jedzta póki możeta!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 123.jpg (28,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (67,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 84d8e122001dac3f4f340fa1.jpg (25,7 KB, 12 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 23:34   #635
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Soleilka ja w szpitalu planuje spedzic jakies 24 godziny ewentualnie dobijmy do 35 i spadam do domu :p no ale kupilam 10 sztuk jakbym mocno krwawila i ke zalala albo cos to po prostu wyrzuce one grosze kosztowaly. Funta za 5 sztuk

Amelcia
Stary 2012-06-13, 23:35   #636
Linka25
Zakorzenienie

ciekawe co tam u Ando??
Stary 2012-06-13, 23:36   #637
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka ja w szpitalu planuje spedzic jakies 24 godziny ewentualnie dobijmy do 35 i spadam do domu :p no ale kupilam 10 sztuk jakbym mocno krwawila i ke zalala albo cos to po prostu wyrzuce one grosze kosztowaly. Funta za 5 sztuk
To jak za darmo A ja za 2 sztuki siatkowych 5 zł
Ja to na bank 3 dni posiedzę Oby nie 5

Bloguję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 23:37   #638
nicki86
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za podtrzymanie na duchu w sprawie cesarki. Wiem,że nie jest to ewentualnie najgorsze rozwiązanie, no ale tak jest jak człowiek się nastawi na coś a później się okazuje taki zonk... w ogóle uświadomiłam sobie dzisiaj jaka ja nienormalna jestem. Rozmawiałam z mężem, jak to będzie i mówie, że zrobią tą cesarkę, pokażą mi tylko na sekundkę córeczkę albo i nie i zabiorą ja... i będzie tam taka świeżo wyciągnięta z brzucha, przerażona sama leżała przez te ok1,5h... i już mi łzy woczach stoją i sama myślę że nienormalna jestem czyżbym miała zadatki na nadopiekuńczą matkę??
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 23:41   #639
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Soleilka Ale jedno czy wielorazowe?

Nicki ]To normalne ze sie martwisz pamietaj ze eszcze nie wszystko przesadzone bedziwmy trzymac kciuki zeby mala jwdnak sie obrocila i BLUE sie tyczy to samo

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-06-13 o 23:45
Stary 2012-06-13, 23:43   #640
Linka25
Zakorzenienie

Nicki nie jesteś nienormalna. Nie wiem jak to jest po cc. Nie można być z dzieckiem...? Mnie też bardzo zależy żeby córeczka zaznała jak najmniej stresu przy tym wszystkim.

p.s. to ja jestem nienormalna, bo mi szkoda małej że sama w brzuchu tyle czasu siedzi i jej sie nudzi na bank i łyka te wody a one pewnie niedobre są ... TŻ twierdzi, ze coś ze mną nie tak

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-06-13 o 23:44
Stary 2012-06-13, 23:48   #641
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka Ale jedno czy wielorazowe?
ciul wi, nie patrzyłam a już mam w torbie zapakowane

chyba wyżłopię drugą butelkę picia

Bloguję
Stary 2012-06-13, 23:49   #642
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja dziś tak się obkupiłam Ale mam wyprawkę skompletowaną
nieźle!
(ja oczywiście wciąż nie mam skompletowanej, nie wiem, na co czekam - chyba na odejście wód płodowych... )

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ten miś jest słodki, Martynka bedzie go mieć http://www.mamasandpapas-polska.pl/p...ce_upon_a_time
oj, faktycznie słodki! w ogóle przesłodkie rzeczy mają - np http://www.mamasandpapas-polska.pl/p...millieampboris

Cytat:
Zastanawiam się czy bluzeczka + śpioszki + czapeczka wystarczą na wybranie Małego? Do tego kocyk bym wzięła...
pewnie wystarczy, jeśli tylko temperatura będzie przyzwoita. Ale jeśli się nagle np. 12 stopni zrobi to może weź coś jeszcze
___

Skoro mówimy o zabawkach... zarzekałam się, że nie będę kupować. Tjaaa, jasne. Ostatnio przywlokłam do domu tę drewnianą kostkę (pisałam kilka dni temu), teraz znów doszedł kotek (cudny, miękki, długawy w dodatku - zdj. z netu), kolejna szmaciana książeczka (też zdjęcie z netu), kocyk-przytulanka (zdj. moje) , ciociunia z Oslo uszczęśliwiła nas pozytywką (zdj. z netu)... i zaczęło się robić w mieszkaniu wprost przerażająco.
Wszędzie się wala to całe dobro, wanienka stoi na szafie, na środku pokoju mam dwie wielkie rozbebeszone szuflady z którymi próbuje od przedwczoraj coś zrobić i mi zwyczajnie ręce opadają. Jak ja wam zazdroszczę tych dziecięcych pokoików - przecież my, z naszymi dwoma pokojami, zginiemy pod furą rzeczy najdalej za pół roku
(bo też czuję całą sobą, że nie będę umiała się pozbyć tych, które przestaną być potrzebne)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2277232184.jpg (50,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14_my-sheep-book_z.jpg (78,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4622 [640x480].jpg (41,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiezyc.jpg (15,7 KB, 5 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 23:51   #643
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Jakbys chciala to Ci wysle paczke

Tez dzisiaj pije jak szalona a w nocy znowu bede wsawac co godzine

Amelcia
Stary 2012-06-13, 23:51   #644
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
nieźle!
(ja oczywiście wciąż nie mam skompletowanej, nie wiem, na co czekam - chyba na odejście wód płodowych... )

pewnie wystarczy, jeśli tylko temperatura będzie przyzwoita. Ale jeśli się nagle np. 12 stopni zrobi to może weź coś jeszcze
A dużo Ci zostało do kupienia?

Wyciągnę jeszcze chyba polarek, to jakby było zimno to się ubierze. bo na nóżki to chyba tyle

Bloguję
Stary 2012-06-13, 23:51   #645
Linka25
Zakorzenienie

Depoison cudne te zabaweczki
Widziałam najnowszą fotkę Zosi - nabrała ciałka, zmieniła się Ale ciągle słodziutka...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 23:55   #646
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbys chciala to Ci wysle paczke

Tez dzisiaj pije jak szalona a w nocy znowu bede wsawac co godzine
Nie trzeba, jak coś to mam od tego TŻ żeby go pomęczyć Ale kiedyś Cię wykorzystam do kupienia czegoś

No ja wypiłam już 2 litrową wodę, a wcześniej też piłam dużo w ciągu dnia + duże latte z McD

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Tak w ogóle kupiłam dziś ten laktator http://nokautimg3.pl/p-f5-44-f544c96...karmu-1szt.jpg i wygląda całkiem fajnie Ciekawe jak ten tłok się będzie sprawdzał

Bloguję
Stary 2012-06-14, 00:09   #647
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Nicki nie jesteś nienormalna. Nie wiem jak to jest po cc. Nie można być z dzieckiem...? Mnie też bardzo zależy żeby córeczka zaznała jak najmniej stresu przy tym wszystkim.

p.s. to ja jestem nienormalna, bo mi szkoda małej że sama w brzuchu tyle czasu siedzi i jej sie nudzi na bank i łyka te wody a one pewnie niedobre są ... TŻ twierdzi, ze coś ze mną nie tak
Dzięki jeśli ze mną jest coś nie tak to pocieszające że nie tylko ze mną
No po cc zabierają dzieciątko na oględziny i kąpiel i wywożą na oddział noworodków a pociętą mamuśkę zszywają co trwa różnie długo. Bynajmniej u mnie w szpitalu. Ale muszę się dopytać, bo szczerze mówiąc słuchałam jednym uchem na sr, bo gdzieś głęboko byłam przekonana że mnie ten temat niedotyczy..

Cytat:
Nicki ]To normalne ze sie martwisz pamietaj ze eszcze nie wszystko przesadzone bedziwmy trzymac kciuki zeby mala jwdnak sie obrocila i BLUE sie tyczy to samo
Postanowiłam się psychicznie nastawić na te cc, a jak się dzidziolka przekręci to zrobi miłą niespodziankę mi... ale rozmowa z ginka brzmiała tak jakby ta chciała mnie z nadziei ogołocić, że to raczej takie pobożne życzenia... w necie też czytałam że jak bobolek duży to raczej bez szans na fikołki, a moja kluska ma już 2800... no i boje się jeszcze że zaczne rodzić szybciej i trafie na stół i będzie mnie ciachał taki gin który ma u nas ksywę rzeźnik... szczerze mówiąc to przez niego nie chodzę na wizyty na nfz, bo nie chciałam żeby mnie nawet badal, a co mówić dopiero o ciachaniu...

Edytowane przez nicki86
Czas edycji: 2012-06-14 o 00:10
Stary 2012-06-14, 00:14   #648
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Może nie są takie złe te belli, tu dziewczyny o różnych piszą
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,9...tore_.html?v=2
i że nie zawsze w szpitalu jest do czego przykleić podpaskę bo majtek nie wolno mieć. Moje się nazywaja Absorgyn, jeszcze ich nie rozpakowywałam
Absorgyn chyba też są bez kleju. wydaje mi się, ze to celowe, bo na oddziale nie można w gaciach siedzieć, no i ta wkładka, nawet z niezdjętym paskiem mogłaby obcierać nogi.

Cytat:

Zaczęliśmy 37 tydzień
jedzta póki możeta!
Jakie pyszności!!! ze kolejny tydzień!

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za podtrzymanie na duchu w sprawie cesarki. Wiem,że nie jest to ewentualnie najgorsze rozwiązanie, no ale tak jest jak człowiek się nastawi na coś a później się okazuje taki zonk... w ogóle uświadomiłam sobie dzisiaj jaka ja nienormalna jestem. Rozmawiałam z mężem, jak to będzie i mówie, że zrobią tą cesarkę, pokażą mi tylko na sekundkę córeczkę albo i nie i zabiorą ja... i będzie tam taka świeżo wyciągnięta z brzucha, przerażona sama leżała przez te ok1,5h... i już mi łzy woczach stoją i sama myślę że nienormalna jestem czyżbym miała zadatki na nadopiekuńczą matkę??
JA dziś ryczałam z tego powodu... I to ostro.
Wiem, że mi ją pokażą, oporządzą i będzie wtedy z mężem aż mnie ogarną. Tylko jak nie będę mogła podnosić głowy, to widzę tego w kolorowych barwach. Tylko z drugiej strony niektóre kobiety chwalą sobie tą drogę - może nie będzie tak źle. No i po sn też może pójść coś nie tak, mogą zrobić harakiri w kroczu. Ja mam dziś cały dzień dolinę z teog powodu, więc marny ze mnie pocieszacz.

Cytat:

Cytat:
Hehe, słodko

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Cytat:
Postanowiłam się psychicznie nastawić na te cc, a jak się dzidziolka przekręci to zrobi miłą niespodziankę mi... ale rozmowa z ginka brzmiała tak jakby ta chciała mnie z nadziei ogołocić, że to raczej takie pobożne życzenia... w necie też czytałam że jak bobolek duży to raczej bez szans na fikołki, a moja kluska ma już 2800... no i boje się jeszcze że zaczne rodzić szybciej i trafie na stół i będzie mnie ciachał taki gin który ma u nas ksywę rzeźnik... szczerze mówiąc to przez niego nie chodzę na wizyty na nfz, bo nie chciałam żeby mnie nawet badal, a co mówić dopiero o ciachaniu...
Mam to samo. I też jest u nas taki gin...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 00:22   #649
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
JA dziś ryczałam z tego powodu... I to ostro.
Wiem, że mi ją pokażą, oporządzą i będzie wtedy z mężem aż mnie ogarną. Tylko jak nie będę mogła podnosić głowy, to widzę tego w kolorowych barwach. Tylko z drugiej strony niektóre kobiety chwalą sobie tą drogę - może nie będzie tak źle. No i po sn też może pójść coś nie tak, mogą zrobić harakiri w kroczu. Ja mam dziś cały dzień dolinę z teog powodu, więc marny ze mnie pocieszacz.
Wiesz ja się pocieszam tym co widzialam na oddziale położniczym jak byliśmy ze SR...dziewczyna zmieniała pieluszkę swojej córci, a połozna mówiła że ona jest w drugiej dobie po cesarce. nie wiem jak się czuła ale wyglądała nieźle no i dzieckiem się sama zajmowała...kurcze jest tyle wątpliwości... no ale jakby nie było...musi być dobrze. A nie wiesz czy od razu po cc można przystawiać do piersi, czy te wszystkie "znieczulacze", jakieś antybiotyki co się podaje na zaś itp. nie przedostają się do mleka?
Stary 2012-06-14, 00:24   #650
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Rozmawiałam z mężem, jak to będzie i mówie, że zrobią tą cesarkę, pokażą mi tylko na sekundkę córeczkę albo i nie i zabiorą ja... i będzie tam taka świeżo wyciągnięta z brzucha, przerażona sama leżała przez te ok1,5h... i już mi łzy woczach stoją i sama myślę że nienormalna jestem czyżbym miała zadatki na nadopiekuńczą matkę??
a to tak zawsze jest?
bo o ile zdążyłam się zorientować, to różnie-rozmaicie, czasem dają bąbla mamie prawie od razu (po zacerowaniu), czasem... może nie powinnam pisać, ale przyjaciółka, która rodziła w krakowskim Siemiradzkim, zobaczyła dziecko po dobie.
I zgaduj-zgadula od czego to zależy
(bądźmy zatem dobrej myśli: Ty dostaniesz córcię od razu )

Cytat:
A dużo Ci zostało do kupienia?
dużo to nie, ale parę rzeczy zostało:
podkłady poporodowe, drugi stanik do karmienia (ciągle mi się wydaje, że mam dwa, ale przecież nie - kupowałam jeden, miałam zmierzyć i wziąć drugi taki sam - wciąż mi nie po drodze do sklepu), woda morska do noska, ochraniacz na szczebelki (też, diabli wiedzą czemu, ciągle mi się wydaje, że kupiłam ), termometr, jakieś mm na czarną godzinę, gdybym miała problem z karmieniem, maść na brodawki. No i chyba szlafrok nabędę, bo - jak już pisałam - w grubych się roztopię, a jedyny cienki jest zdekompletowany

Cytat:
Depoison cudne te zabaweczki
Widziałam najnowszą fotkę Zosi - nabrała ciałka, zmieniła się Ale ciągle słodziutka...
dzięki
też to widzę - jej pyszczek z takiego elfiego, trójkątnego, zrobił się bardziej okrągły i dzidziusiowy

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 00:33   #651
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
a to tak zawsze jest?
Pewnie zależy od szpitala, a nawet pewnie od ginekologa..więc w ogóle boje się że ten straszny gin będzie co nawet szacunku w rozmowie nie potrafi okazać... ale u mnie w szpitalu chyba maja taki system, gdyby mi dziecko chcieli po dobie pokazać to chyba bym ich mężem poszczuła....ale licze że tak nie będzie,bo u nas jest nastawienie na to że mamy się same zajmują swoimi dziećmi, a pielęgniarki są tylko do ewentualnych rad i pomocy jak sobie nie radza mamy. Same wyciaganie + szycie trwa 50min-1,5h więc chocby przez ten czas dzieciatko musi gdzieś być... ale jak juz dostane ja to nie oddam nikomu... jejku tylko ciekawe jak z ta sprawnoscia po cc...

dobra wypada isc spać...
dobranoc Wam
Stary 2012-06-14, 01:35   #652
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Znudzona dzisiaj jestem, pogoda taka beznadziejna, że nic się robić nie chce. Zresztą co tu robić, jak wszystko mam porobione, posprzątane, pogotowane, poprane. Ehhh, ciężkie życie :P
Niedługo wszystkie będziemy za takim tęsknić.
A obiadu nie chciało mi się dzisiaj robić, więc zamówiliśmy pizzę. Chciałam 2 bardzo duże, a zamówiłam 2 duże i całe szczęście, bo i tak z trudem je zjedliśmy. Z łakomstwa zresztą.
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Rozmiarami (56-62 razem) i wg rodzaju ubranka.
To nie było moje pytanie! Ja na nie odpowiadałam.

Nadalka - za ten stan gotowości.
Cytat:
no znowu mi duszno i kreci mi sie w glowie no co jest do chol.ery ostatnio tak mam bardzo czesto!
Duszności najbardziej męczyły mnie, jak ze względu na skurcze wychodziłam tylko na tyle, na ile musiałam. Po prostu brakowało mi codziennego chodzenia po schodach i świeżym powietrzu. Czyli ruch powodował skurcze i twardnienie, a brak ruchu duszności. Oczywiście w czasie upałów było jeszcze gorzej.

Ty teraz nie chodzisz po hali, a poza tym malutka urosła i pewnie utrudnia Ci oddychanie, albo uciska na żyłę. Spróbuj spacerować po dworze, a skoro kręci Ci się w głowie, to jeszcze kontroluj ciśnienie.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
te są ważne tylko tydzień? krótko, a wskaźniki krzepliwości to chyba tylko do znieczulenia jest potrzebne
Akurat do stwierdzenia, czy można podać ZZO chyba wystarczyłby poziom płytek krwi, a przed zabiegami badają też inne wskaźniki. Chyba poczytam, po co się je bada.

Od rana (albo od wczoraj) mam spuchnięte łydki, kostki i minimalnie przedramiona, ale gwarantuję, że nikt poza mną by tego nie zauważył. Rysy twarzy też mi jakoś złagodniały, ale skoro w innych częściach ciała zbiera się woda, to może na twarzy też? Nie wygląda to źle, ale wolę swój wygląd pozaciążowy. Oczywiście do brzuszka nic nie mam, ale mała lokatorka mogłaby już zasnąć.
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Acha...no to pewnie bylo to. Zdziwiło mnie tylko to, ze leciało ze mnie a wód prawie w ogóle nie ubyło. Czyli, że ich tam musi byc bardzo dużo. Co z kolei oznacza, że musze chyba plandekę dać do auta jak będziemy jechać do porodu haha
Albo podkład na łóżko/ do przewijania (nieważne, jak to sprzedawcy nazywają).
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 05:35   #653
Maciejka__
Zakorzenienie

Spałam, a mój komp nie. Dobrze, że resztę urządzeń. wyłączyłam.
Dlaczego tu nie ma porannych wpisów Ciastka? Odsypia wieczorne rozmowy, czy co? Mam nadzieję, że jeszcze nie musiała jechać na IP.

Zamierzam spać dalej. Miłego dzionka Wam życzę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 05:59   #654
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Gadułki widzę, że wieczorami jesteście bardzo aktywne
Ja jeszcze mam chwilkę zanim będę szykować się do pracy więc przynajmniej poczytam co naskrobałyście

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:26   #655
prince_polo
Zakorzenienie

hejo
tz poszedl do pracy, zmył rano mi wszystkie naczynia(a bylo ich sporo bo wczoraj robil ten prąd i karnisz i firanke i okna mył potem mecz i jakos mialam sterte
musze ogarnąc tylko tutaj.

Nie mam juz mokrych majtek wiec ALBO sie zesikałam albo mi sie spociła
w kazdym razie to nie wody
ciekawe czy ta sasiadka mamy zalatwi papierki, dobrze meic wrazie co

W nocy o 1 mialam zgage, obudzilam sie i tz musial mi isc nalac mleka. ale przeszło, a teraz czuje ze znowu mam

no i w nocy wstałam i sciagnełam koszule(bo mi goraco bylo a nie otwieram okna bo sie jeszcze tego pajaka boje ze jest tam gdzies tylko sie chowa) i se spałam golutka

Cytat:
Ciastek Wy codziennie pizze jecie :P
ja zjadlam kanapeczki z wedlinka majonezem i pomidorkiem
I w ogole to zadziwiaja mnie ostatnio Twoje nocne godziny na wizazu
ze co??????
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
eee to my wczoraj jedliśmy pizze,ciastki jedzą nie za często a mnie też zadziwiają jej późne pory
no własnie!!!!
Cytat:
a to wy jedliscie i Hania wczoraj no tak

Cytat:
Nie widać tego na zdjęciu, może za mało opadł Ale nawet TŻ mówi, że opadł. Mógł tego nie mówić, bo mnie tylko wystraszył.

A przyszłam ze sklepu, siadłam na łóżku i tak czuję że coś mi lżej
ja widze ze jest wiejszy a nie ze opadł
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Mam ecru w kuchni i wyglądaja ok
:
zdjecie zrobie jak wstane i ogarne i pokaze
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Idę spać, chociaż dziwnie trochę, jak za oknami nie jest jeszcze zupełnie ciemno
ja tak codziennie chodze, za widniaka
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Spałam, a mój komp nie. Dobrze, że resztę urządzeń. wyłączyłam.
Dlaczego tu nie ma porannych wpisów Ciastka? Odsypia wieczorne rozmowy, czy co? Mam nadzieję, że jeszcze nie musiała jechać na IP.

Zamierzam spać dalej. Miłego dzionka Wam życzę.
bo ja zanim nadrobie te gaduły to mi zajmuje troche czasu juz sie poprawiam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:50   #656
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Pół nocy nie spałam, miałam skurcze i bolał mnie krzyż... Rano musieliśmy lecieć z TŻ do sklepu, bo się myszka popsuła. Jak wracaliśmy to złapał nas deszcz, więc poszliśmy do McD na Latte i hamburgera, oczywiście wychodziliśmy pogoda super, za 5 minut złapał nas deszcz i przyszliśmy kompletnie mokrzy. Później pojechałam na posiew i nie było położnej wkurzyłam się. Poszliśmy za to z TŻ do apteki i Rossmana. Kupiliśmy już wszystko Przyszła też ostatnia paczka z rzeczami do wózka: torba, parasolka, folia i moskitiera i jestem bardzo zadowolona Z rzeczy ciekawszych opadł mi dziś brzuch więc spakowałam torbę jakby coś się działo...
wyprawka już gotowa więc może opadać ci ten brzuszek
Cytat:
No mi jeszcze rano TŻ buty wiązał A brzucha przecież dużego nie mam...

No ja właśnie myślałam, że jakby coś to przepiorę te siatkowe i przez noc to szybko wyschnie. No, ale też nie planuję nie wiadomo ile siedzieć w szpitalu

Szkoda by mi było tyle wydać

To ile Ty planujesz leżeć w szpitalu?

Zaczęliśmy 37 tydzień
jedzta póki możeta!
Gratuluję 37 tygodnia
Cytat:
nieźle!

oj, faktycznie słodki! w ogóle przesłodkie rzeczy mają - np http://www.mamasandpapas-polska.pl/p...millieampboris

___

Skoro mówimy o zabawkach... zarzekałam się, że nie będę kupować. Tjaaa, jasne. Ostatnio przywlokłam do domu tę drewnianą kostkę (pisałam kilka dni temu), teraz znów doszedł kotek (cudny, miękki, długawy w dodatku - zdj. z netu), kolejna szmaciana książeczka (też zdjęcie z netu), kocyk-przytulanka (zdj. moje) , ciociunia z Oslo uszczęśliwiła nas pozytywką (zdj. z netu)... i zaczęło się robić w mieszkaniu wprost przerażająco.
Wszędzie się wala to całe dobro, wanienka stoi na szafie, na środku pokoju mam dwie wielkie rozbebeszone szuflady z którymi próbuje od przedwczoraj coś zrobić i mi zwyczajnie ręce opadają. Jak ja wam zazdroszczę tych dziecięcych pokoików - przecież my, z naszymi dwoma pokojami, zginiemy pod furą rzeczy najdalej za pół roku
(bo też czuję całą sobą, że nie będę umiała się pozbyć tych, które przestaną być potrzebne)
śliczne te zabawki ja tez się boję że nasze mieszkanie zmieni się w plac zabaw choć niunia ma swój pokoik

Witam w 34 tygodniu jeju jak to szybko leci :P

Edytowane przez modnisia86
Czas edycji: 2012-06-14 o 06:51
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:52   #657
prince_polo
Zakorzenienie

mam 10 paseczkow

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-14, 07:06   #658
phdwao
Zakorzenienie

hej

ale ulewa zgnita pogoda

Prince ja raz miałam tak mokro, sprawdziłam papierkiem i to nie byly wody, wie mysle ze moze sie spocilo wczoraj polozna powiedziała mi zatrważający przypadek sprzed kilku dni, dlatego mimo wszstko nie bagatelizujmy niepokojących objawów szczególnie słabych ruchów

Cytat:
śliczności
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:07   #659
nadalka
Zakorzenienie

siema laski
ja właśnie wróciłam z lab. ehh normalne że się nastałam , ale ludzie żeby mnie wkur. do końca do mnie "niech pani wchodzi teraz" ha ! jak to była moja kolej , kiedy stałam wcześniej prawie godzinę to nikt się nie odezwał. Dobre.

Coś mnie gardło drapie, chyba od ananasa bo wczoraj zżarłam całego , a jaką piękną zgagę miałam po nim
no cóż, kupiłam parę rzeczy do szpitala do jedzenia , mogę już jechać

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mam 10 paseczkow
ja mam 100, w sumie teraz już z 95
dobrze że ok u Ciebie, może po prostu miałaś jakiś napływ wydzieliny , zdarza się
Stary 2012-06-14, 07:09   #660
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

ale ulewa zgnita pogoda

Prince ja raz miałam tak mokro, sprawdziłam papierkiem i to nie byly wody, wie mysle ze moze sie spocilo wczoraj polozna powiedziała mi zatrważający przypadek sprzed kilku dni, dlatego mimo wszstko nie bagatelizujmy niepokojących objawów szczególnie słabych ruchów

śliczności
no moja sie rusza mocno. Ale kontroluje ruchy. I dzis sprawdze jak pojde do mamy tym paseczkiem. Tylko nie bardzo wiem jaki kolor powinien miec i w ogole

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości