|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
w 11 ,a Ty kojarzę że chyba w jakimś nowym bloku
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
no to w Polsce posypało a u nas 3 stopnie i przepiękne słońce, takiego nawet latem nie widziałam
co do sprzątania, ja sprzątam raz na jakiś czas, podrzucam dziecko R i idę w tany z moim bałaganem ![]() co do Sagi o Ludziach Lodu, przeczytałam - nie ja pochłonęłam, kończyłam jeden tom zaczynałam drugi! _Agata jak Adaś miał spłaszczoną główkę, to jedna mądra osoba powiedziała mi, ze wszystko się naprawi jak zacznie się turlać, żadne pieluszki ani odwracanie głowy nie pomagało on i tak wracał do tej samej pozycji - i stało się zaczął się przewracać to i głowa poszła w drugą stronę - teraz nie mogę uwierzyć jak patrzę na dużo wcześniejsze zdięcia. Więc może pediatra ma rację <przepraszam nie powinnam zaczynąć zdania od więcc> dziękuję za przepisy |
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
doris, ja po bliżej centrum
po drugiej stronie Wapiennikowej. Pewnie nieraz się mijamy na spacerach Jakim wózkiem powozisz? kapukat, póki co będziemy ćwiczyć, jakoś damy radę Teraz tak myślę, że pewnie by się samo wyrównało tak jak i wszystko się dobrze rozwinęło z tego co nam pani starsza powiedziała, ale jeśli mam sobie później pluć w brodę...
|
|
#4834 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dziewczyny, podejrzewam u mojej Hani AZS ![]() Ma obsypane policzka, czoło, brodę i nóżki oraz plecki ![]() Biedulka, pewnie ją to wszystko mega swędzi i dlatego jest taka rozdrażniona. Od kilka dni czytam książkę "Encyklopedia zdrowia dziecka" i dziś natknęłam się na opis tej choroby i ... zdjęcia. Hania idealnie wpasowuje się w objawy tej choroby. W pon rejestrujemy sie do lekarza. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Ale by było, gdyby się okazało, że ma tego zakichanego AZS i jeszcze dodatkowo napięcie ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Włąsnie sobie wyobrażam, jak to cudownie gnac na koniu na plaży i w lesie , aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! !!!!!!!!!!!!! A konie rzeczywiscie piękne!!! ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
|
|
#4835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam. zepsul nam sie komputer, a wczesniej telewizor. odkurzacz smierdzi, cos mu dolega, lokowko suszarka nie ma styku na kablu. u nas jak zwykle pelen zestaw. teraz nici z cytowania. w ogole z komorki pisac to u mnie masakra. KAROZKA, po porodzie stwierdzili wade sluchu w jedym uszku? byliscie u audiologa?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ten fioletowy ![]() to ja będę Grander'a wypatrywać
|
|
|
|
|
#4838 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana!
U nas śniegu troche napadało i zimno brrr..............a do tego coś nam szwankuje podłogówka, chyba się zapowietrzyła bo chłodno w naszym pokoju Jak wasze pociechy zareagowały na zmianę czasu? bo ja dziś miałam wcześnie pobudkę, ale na szczęście już mały śpi a ja po śniadanku ściągam mleko i siedzę na wizażu
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
my chrzciliśmy w czerwcu. byliśmy na chrzcie bratanka 4tyg.
Malwinka była bardzo grzeczna w kościele, rozglądała się,byłaa z nami w ławce. ![]() potem zjadła kolację i poszła spać. śmialiśmy się, że zostaje u kuzyna na noc ;p |
|
|
|
#4840 |
|
Zadomowienie
|
moniczka1308 Szymon od 2 miesiąca ma AZS. Ciekawa jestem co Ci pediatra powie, bo nam nikt nie pomógł- ani pediatrzy, ani dermatolog, ani alergolog.
W nocy troszkę napadało i nie wiem co ze sobą zrobić Z małym na spacer nie idę, bo najnormalniej w świecie mi się nie chce na takie zimno wychodzić (choć i tak muszę po coś na obiad iść i pooglądać co tam jeszcze na 30% wynajdę dla małego ). Może zrobię porządek z spakuje letnie i jesienne rzeczy, a powyciągam zimowe.Jak organizujecie sobie dzień 1 listopada? My mamy 3 miejsca, które musimy odwiedzić i zastanawiam się czy ma sens wożenie ze sobą małego, bo w aucie się zagrzeje, później wyciągać go na 20-30 minut i znów do auta i znów wyciągać. Przecież dla niego to ani nic przyjemnego, a i dla nas żadna przyjemność. Więc chyba najpierw pojedzie mąż, a później ja. |
|
|
|
#4841 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my wybieramy się do teściów na obiad, więc przynajmniej gotowanie z głowy. Co do Wszystkich świętych, to my też małemu to oszczędzimy chyba, ale zależy to jeszcze od pogody, bo zapowiadają 15 stopni u nas. Jeśli się sprawdzi to może wózkiem się przejedziemy na ten bliższy cmentarz przynajmniej.A ja do Was z pytaniem, w związku z tą pogodą za oknem jakie kremy polecacie na zimę??
|
|
#4842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wojtuś waży już ponad 8,5 kg
dobrze, że ostatnio troszkę przystopował, bo naprawdę nie wyrobię z noszeniemCytat:
może nie od razu wsiadać, ale po prostu oswoić się z końmi, poprzebywać trochę w stajni, pielęgnować na początek, a myślę, że przestaniesz się bać no pewnie, że 600kg wagi wzbudza respekt zawsze, ale dobrze traktowany koń to 600 kg spokoju i miłości do opiekuna Teraz tylko temu, że codziennie jeżdżę zawdzięczam brak bólów kręgosłupa przydatne bestie ) chodzi za mną od lat ech, oby do wiosny najlepsze jest to, że mój mąż, który nigdy nawet w siodle nie siedział bardzo się cieszy, że będziemy mieli fryza!![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
To prawda, to najcudowniejsza rzecz na świecie! Motto wypisane na ścianie mojej stajni brzmi: "Największe szczęście na świecie, to na końskim siedzieć grzbiecie! :, a ja się z tym zgadzam Trzymam kciuki za Was! a może to jakieś podrażnienie albo reakcja na proszek czy rozszerzanie diety? Wojtek wcina np. marchewkę z ziemniakiem i wszytsko jest ok, ale od zupki Hippa, gdzie jest por i coś tam jeszcze dostaje czerwonych placków na polikach. W każdym razie Dziewczyny, jak będziecie latem w moich okolicach i jak do tego czasu będę miała już swoje szczęście - pod koniec zimy zacznę się intensywnie rozglądać - teraz nie kupuję, bo jednak przy koniu raczej wskazane jest bycie codziennie przy nim, a ja jestem w stajni od poniedziałku do piątku i bez Świąt, ferii itd. bo Michałka nie wiozę do szkoły, więc nie ma mnie w tych okolicach, no i zimą to różnie bywa, muszę się liczyć, że mi maluchy zachorują, więc kupno najlepiej odłożyć do wiosny. Mam nadzieję, że znajdę takiego, który podbije od razu moje serce bo nie chciałabym szukać do lata... na lato mam już w planie jeździć, jeździć i jeździć!![]() Więc jak będziecie w moich okolicach i będziecie chciały sobie pojeździć konno po plaży albo chociaż zapoznać się z koniem jako takim, to serdecznie zapraszam! ale ostrzegam.... to wciąąąąąąga!!!!!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-10-28 o 11:01 |
||
|
|
|
#4843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wypatruj Grandera na czarnej ramie z czarnymi kołami, bo jeździ też na srebrnej ![]() Cytat:
Obudził się o 6... nawet nie wiem czy to był już zimowy czas czy letni ![]() A wczoraj Maciek pobił rekord spania. Jak zasnął o 20, tak obudził się o 8.10! ![]() Cytat:
Nic się nie stanie jak teściowie sami pojadą, a my jak Maciej będzie już starszy ![]() Cytat:
|
|
|
#4844 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem co zrobić bo właśnie wyjęłam kombinezon Antosia na zime i on nie ma bucików, tzn. tych papuci w zestawie. Czy wy wszystke macie w zestawie?czy kupujecie jakieś?możecie coś polecić?
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
analogicznie - była afera o MOM w gerberach dla maluchów a matki nadal dają je swoim dzieciom i ja też będę je dawała. Wpadki się zdarzają, co zrobić.
|
|
|
|
|
#4848 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a powiem Ci że jakoś mało faktycznie łazimy po osiedlu, albo w stronę skoczni/ kadzielni/ parku/ koło stadionu budowlanych albo ewentualnie jeździmy też często do mamy bo rodzice w domku to mała śpi na dworze a ja jej zawsze coś tam pomogę . Teraz lato już za nami to pewnie nie będzie mi się chciało na takie dalsze spacery wybierać. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kosmetyków z baby dream, to ja mam żel do kąpieli i bedę go używać, wczesniej tez miałam i był ok. Tak samo z chusteczkami do pupy. Co polecacie na zabki? Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-10-28 o 15:37 |
||
|
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
na ząbki Dentinox
|
#4851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4852 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moniczka, koniecznie musicie sprawdzić tą wysypkę u Hani i to domniemane napięcie Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Cytat:
W tym roku dziewczyna mojego prawie szwagra kupiła sobie konia, a właściwie klacz (chyba tak się mówi o rodzaju żeńskim konia?) i nawet miałam plan, żeby z Nią jeździć do stadniny, ale jakoś czasu brakowało. Może w przyszłym roku się uda.Cytat:
![]() _agata, dzięki za podpowiedź z kremem. Już wiem, jakiego kremu będziemy używały z Hanią w zimie
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-10-28 o 21:09 |
|||
|
|
|
#4853 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś próbowałam zawinąć Maksa w rożek ale odrazu wyciągnął łapska Cytat:
Cytat:
ostatnio na bazarze widziałam śliczne ale na maluteńkie główki. Cytat:
Cytat:
U nas dziś zimno i śnieg, Maks nie mógł się napatrzeć przez okno byliśmy na krótkim spacerze i na basenie. Maksio tak fajnie sobie pływa że zawsze się z niego ośmiejemy z tż Co do bodziaków z Tesco to polecam, fajne są i cena bardzo przystępna I muszę się czymś pochwalić, niedawno dość się pokłóciliśmy z mężem, potem się pogodziliśmy ale wczoraj jeszcze w ramach przeprosin dostałam prześliczne kolczyki i bransoletkę z kryształkami Swarovskiego
|
|
#4854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko teraz "śmierdzi" i gdyby tak zacząć analizować, to niczego byśmy nie używały. Wczoraj chciałam kupić Maćkowi jakieś śliwki i morele czy brzoskwinie HIPP w słoiczku, bo na świeże ekologiczne już nie ma szans (generalnie gotuję mu wszystko sama), patrzę na skład, a tam CUKIER!!!! W produkcie dla 4-miesięcznego niemowlęcia cukier. Wszystko mi opadło. Czytajcie dziewczyny opakowania. O! Tutaj w składzie niektórych słoiczków napisali, że bez dodatku cukru, a przy morelach i śliwkach ani słowem ![]() Cytat:
Zakładam ciepłe skarpety i przykrywam kocykiem ![]() Cytat:
![]() My też tam chodzimy, wszędzie się kręcimy ![]() On jest dla mnie dobry nawet pod makijaż, chociaż wiem, że nie każdemu odpowiada.
|
|
|
#4855 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
My po weselichu. Hania była z nami, o godz. 20 odwieźliśmy ją do domu. Spała do 7. Oczy mi się teraz zamykają bo my się kładliśmy o 5. Całe szczęście mama spała u nas to jeszcze ją zabawiała. W sumie spałam max. 4 godziny. Dziś sobie odeśpię. Na poprawinach Hania była baaardzo grzeczna. Nawet muzyka jej nie przeszkadzała. Spała sobie w wózeczku. Goście się nie mogli nadziwić że w ogóle zasnęła. Dobrej nocy!
|
#4856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Babydream i Bobovita ok bez cukrów, brzoskwinie z Hippa też ale za to z kleikiem ryżowym i chyba z mączką a w śliwkach rzeczywiście jest cukier z gwiazdką, że z rolnictwa ekologicznego. Ale nie czaje o co chodzi
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Cukier jest cukier, nieważne czy ekologiczny czy nie. Dosładzają po prostu.
Ponadto owoców tam max. 50%, a reszta to woda i kleik ryżowy czy jakieś inne wypełniacze. Ostatnie czego Maćkowi potrzeba teraz to cukier i tuczący kleik.
|
|
#4858 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
'Nostalgię Anioła' obejrzałam w kinie. Bardzo podobał mi się ten film i podejrzewam, że (jak zwykle) książka jest jeszcze lepsza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zresztą ciężko mi powiedzieć, bo byliśmy wczoraj na grobach ok. 100 km od naszej miejscowości i po całym dniu córka padła ze zmęczenia jak już u jej prababci byliśmy Później spała całą podróż powrotną i przy przenoszeniu z fotelika się obudziła, mycie i dalej spać Moje dziecię skończyło przed/wczoraj 4 miesiące ![]() Chciałam ostatnio podzielić się moją radością odnośnie karmienia, bo po długiej batalii w końcu rozstałam się z laktatorem. Mleka już zaczęło starczać, a ja już narobiłam takich zapasów w zamrażarce przez to ciągłe ściąganie, że doszłam do wniosku, że wystarczy. Niestety, tylko na dwa dni odstawiłam laktator i nastąpiła TRAGEDIA!!! Jest jeszcze gorzej niż było przedtem Nie sądziłam, że do takiego stanu może dojść i to tak szybko! No cóż, przeprosiłam się z laktatorem i od nowa buduję tą moją laktację. Chyba jestem na niego skazana...Inna sprawa - mamy karmiące - czy Wasze dzieci w trakcie jedzenia ciągną Was za stanik? Moja chyba chce mi wszystkie porozciągać Pogoda się popsuła, więc już chyba nie poczytam tyle książek, co wcześniej Dołączam filmik sprzed kilku dni z moim maleństwem. Wybaczcie jakość, ale to było nagrywane w nocy. http://www.youtube.com/watch?v=rI4_f...ature=youtu.be Dobranoc
|
||||||
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Ja w pt miałam wybitny "niedzień"... Wszystko mi się sypało, a przede wszystkim Kaj był nieprawdopodobnie marudny, nie mam pojęcia od czego Nie wyglądało na to, że mu katar przeszkadza, Dentinox też nie pomagał, choć zwykle dawał radę, zabawianie nie, jedynie przy piersi się uspokajał, ale ileż można jeść... Pod wieczór dałam mu paracetamol w czopku, bo innego pomysłu już nie miałam, a jeśli to te zęby... Ale też nie zauważyłam jakiegoś specjalnego efektu ![]() A sb i nd jakoś mi miło za to zleciały i nie zaglądałam do kompa. Wczoraj spacer w deszczu, ale daliśmy radę, a dziś... Ale jajo z tą zimą ) i przecież te odpinane buciki wg mnie są zbędne dla mniej więcej 6-9 miesięcznego niemowlęcia. Nawet gdyby w tym czasie brało się już przypadkiem za chodzenie, to tyle co w domu przy meblach w zupełności mu wystarczy. Na spacerach będzie siedzieć w wózku ![]() A, i najważniejsze - jesteśmy po pierwszej kaszce mannie (podanej z odciągniętym mlekiem na łyżeczce)! O dziwo, znacznie więcej zostawało w buzi niż wylatywało ![]() W pt byliśmy jeszcze u lekarza. Kaj osłuchowo czysto (chociaż tyle A Maks ma zapalenie oskrzeli... więc Kaj dostał chyba tak bardziej na wszelki wypadek wit. C, wapno i do tego Nasivin. Co ciekawe, dziś u niego już jest poprawa ![]() To tyle na dziś, rozpisałam się, żeby nadrobić 3 dni nieobecności ![]() Zmykam! Cytowanie zostawiam sobie już na jutro
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zadomowienie
|
ee tam. moim zdaniem to przereklamowany specyfik
nam już wyszły dwa takie Mamusine placebo po prostu U nas sprawdził się gryzak z Aventu : http://p.alejka.pl/i2/p_new/19/39/av...890-01_0_b.jpg i jak Borys nie mógł zasnąć to podawałam przeciwbólowo Nurofen w zawiesinie. Do tego masowałam dziąsła czymś takim : http://nokautimg4.pl/p-7e-fe-7efe3d6...l-baby-ono.jpg przerzuciłam się na Nivea i jestem z nich zadowolona, więc chyba pozostanę przy nich. Widzę, że mleczko do ciała jest duuuuużo fajniejsze niż BD. Płyn do kąpieli - tu w zasadzie nie widzę różnicy. zaś kremie do codziennej pielęgnacji też widzę różnicę, m.in. w rozprowadzaniu. Zresztą jak kupowałam w Rossmanie ostatnio kosmetyki, to półki z BD były puste... :/ ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
joss dzieki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

w 11 ,a Ty kojarzę że chyba w jakimś nowym bloku
13.08.2011 

po drugiej stronie Wapiennikowej. Pewnie nieraz się mijamy na spacerach 

Ale też nie zauważyłam jakiegoś specjalnego efektu